Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18151) Toobee válasza Gabor970 (#18150) üzenetére


Toobee
veterán

Vannak, akik 10-12 nm-es szobaban moziznak, oda nem kell nagy doboz.

https://barbieripnk.hu/

(#18152) ricsik


ricsik
őstag

Színpadképnél lehet a hangot vertikálisan kalibrálni, állítani? Nálam elég un-reális, amikor Katie Melua középről, de kb 1m magasról énekel. Feltegyem a hangfalakat stokira, hogy 160-ról daloljon? :D

(#18153) BBéci válasza ricsik (#18152) üzenetére


BBéci
titán

Minél jobb egy lánc, a hangzása annál jobban megközelíti az eredeti méreteket, magasságokat.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#18154) Termi16 válasza #48613632 (#18102) üzenetére


Termi16
őstag

Ez óriási tévedés, a vevőknek annyi közük van ehhez, hogy a tranzakció végén értékelik a szolgáltatás minőségét, és a magas értékelés valóban feltétele a dolognak. De ettől még lehet hamis a cucc, ha megfelelő áron van, senkit nem zavar. A Top Rated státuszt pedig az eBay maga osztja ki, és a rekvizitumok sem túl komolyak...:)

Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy attól még, hogy Top Rated valaki, árulhat kamut, ami olyan kamu, ami sokaknak megfelel, senkit nem zavar :) Tehát nem ócska, csak nem eredeti.

Persze fogalmam sincs, hogy a linkelt kábelek vajon eredetiek vagy sem.

Még annyit, hogy rengeteg eladó ( a linkelt is) elfogadja, ha valamiért nem vagy elégedett az áruval, és visszaküldheted neki, így visszakapod a pénzed. Így "csak" a postaköltséget bukod a legrosszabb esetben.

[ Szerkesztve ]

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#18155) andorra válasza Toobee (#18151) üzenetére


andorra
őstag

Ez valamiféle tévhit, hogy a szobamérethez kell hangdobozt választani. Volt már anno 220 literes hangdobozom is, 10 m2-es félszobában. A minőség és az ízlés határoz meg mindent.

(#18156) #48613632 válasza Ed Parker (#18146) üzenetére


#48613632
törölt tag

Na, megnéztem mégegyszer ezt a Top Rated kínai ürgét.
Az az érdekes, hogy az összes árujából min 2db van fent, én olyan 10-be klikkeltem bele szúrópróba szerűen, ebből az ominózus kábelből meg csak egy.
Ebből én arra következtetek, hogy mégiscsak kamionról leesett lesz az, szvsz nincs készlete belőle.

Aztán megnéztem a pali egy korábbi eladását, egy 2000 USD-s kábel 150-ért. (A 2x 1.5m annyi EZEN oldal szerint)
Kikerestem a visszajelzést, a vevő szerint a termékleírásban foglaltak valósak.

Igen, mernék venni tőle, mert money back guarantee van, a csávó 60 napot vállal, de az ebay minden esetben csak 45-öt a Buyer Protection keretein belül, illetve a paypalon keresztül ennyi időd van, hogy talonba rakd a pénzét, utólagos elbírálásra.

Termi16

Szerintem egyről beszélünk, illetve ezeket mondtam én is, amit te.

A Top Rated statust megszerezni nem ügy, voltaképp business regisztráció kell hozzá, és minimum bronze power seller status. (Aminek vannak további kritériumai)
Megtartani pedig itt egy táblázat, felül az éves, alul a három havi lebontás.

Látható, hogy az én státuszom a dispatch time miatt van veszélyben. Valójában tavasszal költöztünk, ez miatt volt egy pár nap csúszásom, ami sokaknak nem tetszett, joggal, de be is bukhatom a dolgot, illetve nem, mert innen vigyázok.

Az a lényeg, hogy egy egyéves átfogás van, havi kiértékeléssel, ebbe az átfogásba nem lépheted túl a limitet, viszont van 3 hónapod, hogy korrigáld. Tehát ha a legkorábbi botlásaid kicsúsznak az átfogásból, akkor jó vagy, egyébként bukta. Hálisten nálam is ez a helyzet.

Ebből a szempontból persze jogosan merül fel a kérdés, mi van ha egy-két cucca hamis az eladónak, a többi meg igazi? Igen, hát ez előfordulhat, persze erre van a money back guarantee.

Viszont bármennyire vagy elégedett az áruval, gyanítom, aki egy 1000 dolláros kábelt akar venni, azért annak vannak elvárásai.

Ha nagyon egyszerűen akarok fogalmazni, akkor meghirdetek egy 2 éves 380SL Mercit, ami legyen 20ezer dollár, felrakom 4000 dollárért, amiért kap a vevő egy Toyota Yarist, igaz, az is ér 4000 dollárt. Vajon leminősítene, illetve elvinné az árut, vagy sem?
Persze ha kapna egy Toyota Supra Twin Turbo-t, ami mondjuk 10ezer dollár, akkor azért valszeg nem hisztizne, hiába nem Merci.

Magyarán ebben is igazat adok, ha a hamisítvány minősége megfelel az elvártaknak, illetve túlmutat a vásárlási értékén, akkor igen, megtartja, ha nem, vagy csak azonos értékű, akkor valszeg visszadobja.

De ha a hamisítvány meg jó minőségű, akkor megintcsak azt mondom, hogy mindegy, hogy eredeti e, vagy sem. Erre mondtam, hogy nem űrtechnika. Amit a manufaktúrák kikisérletezgetnek évek munkájával, azt a kínai fogja, és lenyúlja. Nem szép, és nem is korrekt, de ha belegondolsz, innen csak az jöhet, hogy a manufaktúrák is kénytelenek lesznek alább adni árak tekintetében, ami a fogyasztónak csak jó, kivéve, ha téged zavar, hogy Pista bácsinak is lehet olyan, amire évekig spóroltál korábban.

A postáról még annyit, hogy Kínából rohadt olcsón küldenek signed for csomagokat, de oda vissza te csak méregdrágán, márpedig anélkül ne add fel, mert azt kell igazolni minden esetben, hogy címzett megkapta, nem azt, hogy feladó feladta.
Illetve a vámmal kapcsolatban nem tudom mi a helyzet ilyenkor, ha visszamegy az áru a feladónak, valahogy biztosan igazolni kell, hogy az visszáru, nem pedig te küldöd, különben még egy vámot kell fizetni.
Másfelől a kínaiakkal lehet egyezkedni vámmentesség tekintetében :D

(#18157) Toobee válasza #48613632 (#18156) üzenetére


Toobee
veterán

Mondjuk az fura, hogy az összes analóg ic-n ugyanazt a csatit látom, függetlenül attól, hogy milyen márkát ír rá. De néztem a tápkábeleit is, az 50 dolláros, készre szerelt csatlakozója, egy Oyaide C-029 IEC. Beütöttem gyorsan, egy webshop 71 dollárért kínálja.

https://barbieripnk.hu/

(#18158) Termi16 válasza #48613632 (#18156) üzenetére


Termi16
őstag

Köszi, tisztában vagyok a dolgokkal, direkt nem akartam ennyire belemenni, elég minden nap 4 órát ezzel dolgozni... :P

Tényleg csak annyit akartam mondani, hogy a Top Rated sajnos nem garantálja az adott áru eredetiségét.
:R

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#18159) #48613632 válasza Termi16 (#18158) üzenetére


#48613632
törölt tag

Opps, egy kolléga :R Szintén Angliából? Amúgy ja, nem garantálja, de azért jó eséllyel indulsz egy tuti üzletben.

Toobee
Ezen a szinten nem vágom a cuccokat, sajna.

[ Szerkesztve ]

(#18160) Termi16 válasza #48613632 (#18159) üzenetére


Termi16
őstag

Nem, itt Magyarországon is van egy szép és nagy központ. :)

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#18161) #48613632 válasza Termi16 (#18160) üzenetére


#48613632
törölt tag

Kiváncsiskodni lehet? :B

(#18162) Patice válasza Gabor970 (#18150) üzenetére


Patice
nagyúr

A kis hangszórós dobozok szerintem azért terjedtek el, mert az emberek nem akarják az otthonaikat telerakni hatalmas hangdobozokkal, mert fontosabb a külcsín, mint a belbecs.

Egyébként egy 13 centis membrán is tud szépen szólni, csak többet mozog előre hátra, hogy kb. ugyan olyan hangnyomást létre tudjon hozni, mint mondjuk egy 20 centis membrán.

A fizikát persze nem hazudtolják meg. A 13 centis nem fog tudni lemenni 70-80 Hz alá lineárisan, fog szólni, csak jóval gyengébben már, ill. lehet még rásegíteni jól tervezett, hangolt reflex dobozzal. Így nem olyan nehéz levinni az alsó határfrekit 50-60 Hz-ig, így nem lehet valótlan a 45 Hz -3 dB-el.

Az adott hangsugárzóban meg két 13 centis membrán van, gondolom két külön sávban hajtva. Egy a közepeknek, egy a mélyhangoknak.

De azt sajnos elfelejtik megemlíteni, hogy a keskeny doboz nem igazán kedvez a hangzásnak. Ez is fizika. Baffle step.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#18163) #48613632


#48613632
törölt tag

Na, még annyit ezzel az XLO kábellel kapcsolatban, mármint, hogy vajon hamis volt e vagy eredeti?
Próbáltam kicsit szétnézni googleval, az XLO hamisítványok körül, hát nem nagyon találtam fórumot, vagy videot, aholis azt taglalták volna, hogy miről, vagy hogyan ismerhetjük meg a másolatot, esetleg valaki szívott volna vele.
Az első két lapot átnéztem, semmi konkrét, inkább általánosságban érdeklődnek esetleges ebayos hamisítványok körül.
Ami konkrétat találtam, az EZ, azaz az XLO saját honlapja, szintén általánosságokat ír, semmi olyat, hogy erről, vagy arról megismered a hamisítványt.
Egyedül a lap alján van egy hologramos tanúsítvány, na de ne röhögtessenek már, szerintem az rajta van a kamu cuccon is :DDD

ebből én azért levonom azt a következtetést, hogy az esetleges hamisítványok, ha léteznek, elég nehezen különböztethetőek meg az eredetitől, ha egyáltalán megkülönböztethetőek.

Szemben mondjuk a Nokia hamisítványokkal, amire élből 3M+ találatot adott a gugli, pedig a keresőszavak is kevesebben voltak.
Ugye az XLO nemegészen 50E találatot adott, fake, replica, counterfeit kulcsszavakra, és azokban sem volt semmi konkrét.

szerk: Na, ezt jól kiveséztük :))

[ Szerkesztve ]

(#18164) Ed Parker válasza #48613632 (#18156) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Akkor másképp mondom,Rolex vagy Omega óra nincs 500€-ért, ami van az mind gagyi.
Tehát ebből kiindulva, még ha valami a kamionról is esett le, a 12000£-os vételár nem csökken 300$-ra.
Az én mértékrendem szerint, ha valami eredeti és új, sosem kapható az eredeti ár felénél olcsóbban.

(#18165) #48613632 válasza Ed Parker (#18164) üzenetére


#48613632
törölt tag

Értettem én az előbb is, nem ebben nem értünk egyet. Abban nem értünk egyet, hogy szerinted minden hamisítvány gagyi, szerintem meg nem.

Amúgy az én Seiko Titaniumom is 160 font bayon, de közel 400 fontért vettem a High Streeten 3 évvel ezelőtt.

Másik példa. Audi TT rádiómagnók, 15ezerért mentek, a szakszervízben több mint 100E forint volt. Igaz ott valami gond volt a kóddal, nem tudom pontosan.
IBM vinyók töredék áron, raklapostol anno, a megboldogult időkben.

(#18166) Ed Parker válasza Toobee (#18157) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Ezekből az oyaide tápcsatikból van egy rakás az eBay-en, a nagy része szintén hamis.
Legalábbis a 10-20$-osak.
Itt egy hivatalos árlista

Pitepeti:

"Abban nem értünk egyet, hogy szerinted minden hamisítvány gagyi, szerintem meg nem."

Én ezt egy szóval nem állítottam, hanem azt hogy egy replika nem lesz ugyanolyan mint egy eredeti.
Ez nagy különbség.
Ha már az óráknál maradunk, egy omega speedmaster kb 5-7000€, egy replika 10€.
Köszönő viszonyban sincsenek, a felhasznált anyagok minősége is tök más.
Nyilván az élettartam is. Kinézetre hasonlítanak, egy ideig.

[ Szerkesztve ]

(#18167) Toobee válasza Ed Parker (#18166) üzenetére


Toobee
veterán

Sírok :O Nincs új a nap alatt...

https://barbieripnk.hu/

(#18168) spiky03


spiky03
veterán

Bocsi, félrement. :)

De csak rosz gombra kattintottam. :DDD
Reggel van még nah. :DD

[ Szerkesztve ]

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#18169) Toobee válasza spiky03 (#18168) üzenetére


Toobee
veterán

Ez nem privát akart lenni? :DDD

https://barbieripnk.hu/

(#18170) Gabor970 válasza #48613632 (#18165) üzenetére


Gabor970
addikt

én egy + vagyok, aki azt gondolja, hogy semmit sem kapsz meg töredék áron. Vannak gondolataim, hogy miért nem, de nincs is értelme leírni, senki sem lehet annyira naiv, hogy valamit eredetiben az árának az 1/50-ed részéért megvásárolhat. Aki meg így gondolja, az legtöbbször még el is hiszi, hogy eredetit kapott.

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#18171) Ed Parker válasza Toobee (#18167) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Egy barátom kint van Japánban 1évig, tőle kérdeztem milyen áron vannak?
Picivel olcsóbb, de ott is húzós.
Kb 80€ egy villa. P-079

(#18172) alex devil


alex devil
senior tag

Sziasztok fórumozók!
Milyen házimozi erősítőt ajánlanátok mostanság? Nem vagyok márkafüggő és élvhajhász sem, valami jó középkategóriás cucc teljesen megfelelne arra, hogy néha egy filmet elég jó hanggal megnézzek. Köszönöm előre is a válaszokat! :)

S23

(#18173) Toobee válasza alex devil (#18172) üzenetére


Toobee
veterán

És számodra mit jelent a középkategória, forintban kifejezve. Dobozaid vannak-e hozzá, vagy azt is szeretnél venni?

https://barbieripnk.hu/

(#18174) alex devil válasza Toobee (#18173) üzenetére


alex devil
senior tag

Dobozaim vannak, házi készítésűek elég jók. Max 100 ezret rászánnék az erősítőre, gondolom ennyiből már lehet egy jobbat kapni.

S23

(#18175) Toobee válasza alex devil (#18174) üzenetére


Toobee
veterán

Új, vagy használt?

https://barbieripnk.hu/

(#18176) alex devil válasza Toobee (#18175) üzenetére


alex devil
senior tag

Lehet használt is ha megbízható márka :)

S23

(#18177) TCr válasza alex devil (#18174) üzenetére


TCr
veterán

Itt van (szokott lenni) pár jó vas 100e Ft körül és az alatt is.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#18178) #48613632


#48613632
törölt tag

Tényleg mégegyszer lepontosítom, amiket mondtam, mert az az érzésem, elbeszélünk egymás mellett.

- Ami az eredeti töredék áráért van az vagy lopott, vagy hamisítvány, ez így van.
- Ha lopott, a minőséggel nincs baj.
- Ha hamisítvány a minősége kérdéses, ám lehet azonos az eredetiével.
(Ezzel kapcsolatban eladó korábbi kereskedelmi tevékenységét kell megvizsgálni, amire az ebay igenis alkalmas.)

- Utánanéztünk az ebay és a google segítségével, előtérbe helyezve a vásárlók visszajelzéseit, amik alapján én azt állítottam, kihegyezve a fentebb linkelt kínai top rated sellerre, hogy a minősége alapján az eredetivel megeggyező minőségű terméket árult. (vagy a vevők balfaszok)
- a neten semmi konkrét nem volt a high end audio kábelek hamisításával kapcsolatban, szemben a Nokia, Eneloop .. stb márkavédett termékek kapcsán, amiktől hemzseg a net.

Ez kábé ennyi, garanciát én sem mondtam sehol semmire, illetve annyit, hogy ha beleszaladsz egy kamuba, amivel elégedetlen vagy, visszakapod a pénzed garantáltan.(kivéve visszaposta)
nem értem hol a hiba a képletben? :F Én ennyit állítottam, és nem többet. Minden mást valószínűsítettem csak.

ha akarjuk folytatni még ezt a beszélgetést, akkor esküszüöm megteszem, hogy írok annak az ominózus vevőnek, és lekérdem a véleményét a termékkel kapcsolatban, valamint megkérdezem az high-end audio területen való jártasságát ... ésatöbbi, ami ide kell. ennél többet tényleg nem érdemes az ügyre áldozni, szvsz aki eleve olyan beállítottságú, úgysem fogja megvenni.

(#18179) Toobee válasza #48613632 (#18178) üzenetére


Toobee
veterán

Én még mindig benne lennék egy csoportos beszerzésben, akkor mindenki bukik egy kicsit, vagy nem...

https://barbieripnk.hu/

(#18180) #48613632 válasza Toobee (#18179) üzenetére


#48613632
törölt tag

járjuk körbe rendesen a dolgot előtte, és benne vagyok.

szerk:

de inkább csak társként, illetve segítségként, mert nekem nincs rá szükségem, az én láncomnak akkor is ez lenne a legjobb darabja, ha nem eredeti :))
Az itteni szakik letesztelnék, véleményt alkotnának, én meg intézném a posta + egyebeket, és természetesen a rám eső résszel beszállnék, amit visszakapnék, ha valaki megtartja, vagy ha visszajuttattuk az eladónak.
dobjuk össze a csipet csapatot és hajrá :K

szerk2:

Ominózus XLO kábelt egy lengyel csóka vette meg, tud itt valaki lengyelül? Esetleg próbáljak meg neki írni angolul? Már persze ha érdekel valakit a dolog még, feleslegesen nem futtatom itt magam :DDD

[ Szerkesztve ]

(#18181) zsolt999


zsolt999
tag

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Hozzám került egy orion ht 550 házimozi rendszer, aminek az a hibája, hogy a mélynyomóban lévő hangszóró vezetékei a levegőben lógnak, és nem találom, hogy honnan jöttek ki. Ha valaki küldene egy képet, vagy egy rajzot, hogy hol voltak eredetileg, azt nagyon megköszönném.

(#18182) alex devil


alex devil
senior tag

Köszönöm a választ :)

S23

(#18183) Toobee válasza #48613632 (#18180) üzenetére


Toobee
veterán

Engem érdekel, bár egyedül kevés leszek ide

https://barbieripnk.hu/

(#18184) #48613632 válasza Toobee (#18183) üzenetére


#48613632
törölt tag

persze azt is ki kellene nézni, hogy mit vegyünk meg, mert amiről beszéltünk, az már elkelt. Én azt gondolom 100USD/5 fő az ideális, nem nagy érvágás személyekre lebontva.

szerk:

különben nem ártana bevonni a PH-t egy reprezentatív teszt erejéig, lévén sok céggel állnak kapcsolatban, talán be tudnának szerezni egy eredetit is, az lenne az igazi összehasonlítás.
Csak ugye haesetleg kijön az, hogy a kamu cucc ugyanolyan jó, az nem éppen vetne jó fényt az eredetire.
Ebből kiindulva nem is biztos, hogy egy ilyen tesztet bárki bevállal. Meg hogy őszinte legyek, figyelembe véve az üzleti érdekeket, nem biztos, hogy teljesen valós eredményt kapnánk vissza. Na de nem kombinálok, lehet az egészből semmi sem lesz

[ Szerkesztve ]

(#18185) Ed Parker válasza #48613632 (#18184) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Tény hogy vannak kiváló hamisítványok, de én ezzel picit szkeptikus vagyok,hogy elérné az eredeti minőségét, de ha el is éri, az már csak kiváló alapanyagokból érhető el, ami jócskán túlmutat a töredékáron.

(#18186) Parci válasza #48613632 (#18184) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hogy őszinte legyek, abban sem vagyok biztos, hogy itt a topik aranyfülű srácai közül mindenki/bárki meg tudná különböztetni az eredeti és a (vélhetően) hamisított kábelt. rendes abx tesztet csinálni meg marha macerás, időigényes dolog. mindenki annyit költ és olyan kábelre, amit hall/szeret/hisz stb. a PH! ebben nem tud segíteni egyelőre. :B

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#18187) #10726912


#10726912
törölt tag

Bennem egy kérdés érlelődik, már csak leírom, mert kezd erjedni :U
Ha a hamisítványok ennyire jó minőségűek, hogy csak nagyon alapos teszt után lehet megkülönböztetni a 100 dolláros darabot az 5000 ezrestől, akkor vajon mennyi ilyen másolat kellhet el 3000 körül használtként vagy feleslegesként feltüntetve? Akár óra is...

(#18188) Poplacsek


Poplacsek
senior tag

Nekem van hamis kínai/hongkongi AudioQuest HDMI-3 kábelem és van eredeti AQ Carbon HDMI-m. A kettő köszönő viszonyban sincs egymással. Kinézetre majdnem olyan a hamis is, mint az eredeti HDMI-3, erről az AudioQuest ki is adott egy pdf-et, amiben a kinézeti különbségeket mutatták be. Na de az tuti biztos, hogy a hamis kábel szimpla réz, ezüstöt még messziről se látott. És hát a réz minősége, tisztasága is erősen kérdőjeles. Az biztos, hogy az a kábel meg se közelíti az eredeti AQ kábelek xxMBpS-es jelátviteli képességét. Emellett nálam probléma volt, hogy az olcsó HDMI kábelek (10eFt-os ProfiGold is!) a régi H/K erősítőmmel egy idő után elkezdtek kép/hang kimaradásokat produkálni. (utólag a csatlakozó átmágneseződésre gondoltam, mivel közvetlenül egy 12cm-es venti mellett volt a csatlakozó fej, de hát egy jó minőségű kábel csatlakozója eleve nem mágnesezhető például!) Nem volt kivétel ez alól a hamis AQ HDMI se. Akkor szűnt meg a probléma amikor megvettem jópézért az eredeti AQ kábeleket.

[ Szerkesztve ]

(#18189) tdd587 válasza #10726912 (#18187) üzenetére


tdd587
őstag

Rengeteg ilyen van, elhiheted. Nagyon sok az átverés online vásárlás esetén.

Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

(#18190) Ed Parker válasza #10726912 (#18187) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Egyszer vettem 5 évvel ezelőtt egy kamu omega órát, megállt 2 nap után, azt vettem egy másikat, az is elromlott csak később.
Ott már nem cserélhettem.
Vittem az óráshoz, aki jó fej volt és nem zúzta össze kalapáccsal azonnal, de mondta hogy Pesten egy olyan helyen ahol ezt forgalmazzák, összezúznák.
Ő nem is állt neki, egy másik órás mester cserélt benne 5-6 alkatrészt, az ő elmondása szerint is annyira silány minőségűek az alkatrészek, hogy egy kisebb koccanástól a inga tengelye elferdülhet.
Ami viszont pár hét után látható a réz tok,az eredeti ugye rozsdamentes acél.
Az apró mutatók nem működnek stb

(#18191) Gabor970 válasza Ed Parker (#18190) üzenetére


Gabor970
addikt

pár hónapja én is órákat nézegetek, szeretnék egy mechanikus órát. Feltűnt, hogy Tissot órák vannak X áron, és ugyanaz X/2 áron is. Aztán több helyen olvastam, hogy nagyon jó minőségű másolatok jönnek Kínából, és eredetiként árusítják sok helyen. Órásmester mondta, hogy hogy még neki sem esett le elsőre kézbevéve, hogy nem eredeti. Csak miután kinyitotta. Doboz, eredetiséget igazoló papír, stb minden megvolt hozzá, de a belsejét látva egyértelművé vált, hogy nem lehet eredeti, bár a mechanika sem volt rossz minőség, de természetesen nem igazi Tissot. Aki járt már Kínában, az tud mesélni, mi mindent lehet kapni eredeti néven, az eredeti tudásához közel, de hamisítványként. Ez nem az a történet, mikor 96-ban NewYorkban az aluljáróban a négertől 15$-ért Rolex -most úgy nevezik replika- hamisítványt vettünk. (természetesen nem képzelte senki, hogy igazi)

[EZ] talán még eredeti :)

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#18192) #48613632 válasza Ed Parker (#18185) üzenetére


#48613632
törölt tag

Ez is igaz, de ezeket az alapanyagokat épp úgy gyárthatják Kínában is, vagy valahol a sárgák között, és ez miatt akár lehet olcsó is. A hamisításban óriási üzlet van. Nálam a csúcsot az Asylum filmek jelentik, bár tény, hogy itt a mű minőségbeli különbsége messziről ordít :DDD

Parci
Ebben magam sem vagyok teljesen biztos, igaz, az én botfülemmel még a spárgát sem ismerném fel, úgyhogy ebben nem nyilatkozom inkább. (na meg jobb a békesség) Mindenesetre köszi azért.

Poplacsek
De ott azonnal látható, érzékelhető különbség van a 2 kábel között, gondolom, ezt tudtad, amikor megvetted, akkor is. Ezzel azt akarom mondani, hogy valszeg nem is volt cél a teljes azonosság, a minőség nem volt elsődleges szempont. Ez az a tipikus, gagyi másolat. Kérdés, mennyi volt az a kábel? Mármint a hamis? 10$, vagy 100$ ?

Ed Parker
Volt nekem is kamu Breitlingem, eszembe sem jutott, hogy esetleg eredeti is lehet, heti szinten 5-10 percet félrejárt. Viszont, meglepő módon, önfelhúzós automata volt, és ez a funkciója működött is. Igaz, kb 10-12 órát járt egyhuzamban, nyugalmi állapotban. :DDD

Gabor970
Az a Tissot nem lehet rossz befektetés, EZEN oldalak szerint a hasonló, retro Tissotok közel 5x áron vannak a bayen ... esetleges mégis hamis?? :F

[ Szerkesztve ]

(#18193) lacika0926


lacika0926
tag

sziasztok!
lenne egy kérdésem..
REVOX A78 MKII ERŐSÍTŐ ez a fajta erősítő elvileg egész jó (full gyári) 1-2 karc de semmi komoly sérülés..
mennyiben lehetne ezt eladni?

(#18194) Parci válasza #48613632 (#18192) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

azért csodák nincsenek, általában ha valami olcsóbb, akkor annak oka van. és a megfelelő tisztaságú rezet a kínaiak sem tudják álmodni, pont az anyagok költsége elég hasonló(an drága) a mai világban.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#18195) #48613632 válasza Parci (#18194) üzenetére


#48613632
törölt tag

Engem most már jobban foglalkoztat ez a dolog, mint a Holdraszállás. (Azt ne mondd, már jártunk ott LOL)
Azért, valljuk be, nagy pofon lenne a fogyasztói társadalomnak, ha kiderülne, hogy szintetikus eredményeken kívül nincs hallható különbség.
Persze igazán profi cuccot még nem hallottam szólni, ezt azért tegyük hozzá. Maximum bemutatótermekben, de ott ugye közel sincsenek méregdrága kábelek, legalábbis a legtöbb helyen, illetve, ahol én jártam, ott biztos nem.

Na mindegy, én továbbra is benne vagyok egy próbavásárlásban, ha páran még csatlakoznak, és persze a teszteket is bevállalja valaki, aki nem elfogult az eredeti termékekkel, és valós eredményeket ad vissza, akkor is, ha az esetleg romba dönti az eddigi világnézetét. ;]

(#18196) Tamoo válasza #48613632 (#18195) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Ebből nem lesz semmi, ne rugózz rajta! :N

Én inkább az itthon kapható belépő diy kábelek összehasonlítására lennék kíváncsi...már ha össze lehet őket hasonlítani.... Bár valami ilyesmi talán lesz is októberben.

(#18197) #10726912 válasza lacika0926 (#18193) üzenetére


#10726912
törölt tag

Láttam 70K-ért is hirdetve, de az nem jelent semmit...
Itt is tedd fel a kérdést, ártani nem árt.

(#18198) Parci válasza #48613632 (#18195) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ez nem ilyen egzakt dolog. illetve, kérdezd meg az őslakosokat itt a topikban. x hallja a különbséget, és el sem hiszi, hogy y nem, ám y akkor sem. sokkal nehezebben bizonyítható az egész objektíven, mint más területeken.

de egyébként nincs is értelme, nem a katonaságnak szállítunk audio berendezéseket, hanem saját szórakozásra hallgatunk zenét. aki akar erre-arra költeni, tegye meg, aki nem, nem, egyik félnek sincs igaza, mindenki csak a saját igényei/elképzelései alapján vásárol.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#18199) lacika0926 válasza #10726912 (#18197) üzenetére


lacika0926
tag

köszi :)

(#18200) #48613632 válasza Tamoo (#18196) üzenetére


#48613632
törölt tag

Azért fogok tudni aludni az éjjel ;)

Parci
Teljesen egyetértek

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.