Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
priusz
aktív tag
válasz Vikthor #6524 üzenetére
A Denon 4310-el nem valószínű hogy versenyezhetne, de amúgy ez éppen egy jó erősítő.
Ezért is kérdeztem rá, hogy ezt konkrétan hallottad-e mert én igen és nagyon is tetszett a hangja.
Bár igaz, a Sony ritkábban kerül fel az ajánlott kategóriába, de ez szerintem kivétel.Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #6522 üzenetére
Nem csak Neked szól, a többieknek is, akik kipróbálás, meghallgatás nélkül fikázzák a Sony STR-DA 5400ES erősítőt. Volt nálam, teszteltem, használtam, hallgattam rajta mindenféle zenét, Bocelli toszkánai koncertjét is és elégedett voltam vele. Cseppet sem lenék elkeseredve, ha itt lenne most is a polcomon.
Az más kérdés, hogy a Denon AVR 4310 számomra is szimpatikusabb.(#6549) Peak
Nem hinném, hogy a szoba első és hátsó részebe kellene tenni .2 rendszerben a szubládákat.
Sokkal inkább a frontok közé, ahogy Xtremetuning topiktársunknál, amit páran már hallhattunk, mennyire szuper. Én is majdnem ugyanezt az elhelyezést alkalmazom.
Viszont több olyan rendszert hallottam és írtam is róluk, ahol a kanapé mellett egy, vagy mögötte kettő mélynyomó dolgozott. Semmi kifogásom nem volt az elhelyezésük ellen.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
xtremetuning
addikt
válasz Vikthor #13354 üzenetére
Ha lehet, oldalfeszítettet.
Az összes többi paraméter függ a szobádtól és a projitól....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
-
pohár
félisten
válasz Vikthor #14797 üzenetére
esetleg nézz szét vaterán, régebben láttam bontatlan fóliás BR lemezeket pont a Transformers-ből
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Thuglife
senior tag
válasz Vikthor #15350 üzenetére
Mi egyszer enyhe alkoholos befolyásoltság alatt kitaláltuk barátokkal, hogy töltsük le a filmkatalógus legrosszabb filmjét és nézzük végig.
A film minden egyes byte-ját megbántuk utána, mert ilyen rossz filmet soha de soha nem láttunk, imdb-n mégis 4.2-t kapott (Monsturd - A szarember) -
BBéci
legenda
válasz Vikthor #16742 üzenetére
A vászon függőleges tengelyében kell lennie, az tény, viszont a magassága készülékfüggő. Sokat szívok a vetítőkkel, mert a kanapém mögötti könyvespolcra szoktam tenni őket és nem mindegyik képét lehet lehúzni a vászonig.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #16755 üzenetére
Nem, mert fejjel lefelé éppen fordított a helyzet, ha a plafonra szereled, pont a normális magasságban lévő vászonra fog vetíteni.
(#16754) pedrő
A 2500 három kategóriával feljebb helyezkedik el a rangsorban, mint a 440, ezért nagyságrenddel jobban kell szólnia. Ha nem úgy hallottad, ott valami nagyon el volt b@szva.Ha az én gyerekem lennél, cseppet sem bánnám, inkább megköszönném, ha valami komoly házimozi rendszert építenél a nappalinkba.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #16755 üzenetére
Miért éppen azt a vetítőt választottad? Meglehetősen szerény a kontrasztja, manapság 2-300 ezrekkel dobálóznak.
Az Infocust soha nem tekintettem komoly gyártónak, de ez természetesen szubjektív vélemény.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Toobee
veterán
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #16762 üzenetére
Jó a Darkchip3, de az Infocus már sokszor bebizonyította, hogy bármiből képes vackot csinálni.
A specifikációkban olvasható kontraszt értékek legtöbbször köszönő viszonyban sincsenek a valósággal, de azért az csak jelent valamit, hogy az Epson és a Panasonic 250000:1, 300000:1 arányokat merészelnek megadni, Azokhoz képest az 5000:1 lepkefing.
Sok vetítő volt nálam, közülük ami 300000 forint alatt kapható, azt fél óránál tovább nem tudtam nézni, egyszerűen fájt, annyira vacak képet adtak. Többé be sem hozok olyat a házba, annál egy 50 colos LG plazmatévé (éppen az van nálam) is nagyobb élményt nyújt.
Nem kell feltétlenül 4-8 milliós SIM2, Runco, Avielo, de minimum Epson TW6000W, ami szintén éppen tesztelés alatt van nálam. Sajnos ez is sokkal kevésbé tetszik, mint a nagyobbik testvére, a 9000-es.(#16773) Dorian
Ha rátenne arra a festett felületre egy fél négyzetméteres darabka jóféle vásznat, elsírná magát, akkora a különbség. Persze az árától is, mert alsó hangon 2-3 kilóba kerül egy 2,4 m széles motoros és az még csak alig jobb, mint a belépő kategória.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #16784 üzenetére
"hát akkor már inkább egy Optoma HD87, ami lényegesebben olcsóbb mint az a 9000-es epson..."
Szerintem elnézted, mert az Epson olcsóbb.(#16786) Ed Parker
Az volt az egyik, amit szélsebesen kikapcsoltam és visszapakoltam a dobozába. 3D-ben, árához képest egész jó, de azt azért ritkábban néz az ember.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #16974 üzenetére
Azt írtam, hogy a 800e Ft alatti kategóriában tartom kiemelkedően jónak a TW9000 vetítőt.
Változatlanul DLP-párti vagyok és az egycsipesekkel sincs semmi bajom.
Nem tudom, miért magyarázod félre a szavaimat.
Létezik olcsóbban is értelmes DLP projektor, láttam néhányat, de nekem akkor is az Epson TW9000 képe tetszett legjobban. Magamnak is olyat szeretnék. Most itt a 6000-es, de ezért nem adnék még 500-at sem. A még olcsóbbakat meg inkább hagyjuk, van egy szint, ami alá nem érdemes lemenni, inkább egy 55 colos tévét nézek, például Panasonic ST50-et.Kétlem, hogy azon a Géniuszon lenne optikai bemenet, a PC-s bögreszettek nem arról híresek.
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Vikthor #17021 üzenetére
Én a napokban egy jóval olcsobb mint Millás projit ajánlottam neked, de mondtad hogy neked nem kell a 3D és már a 450 is sok.
Sztem is vannak olcsón jo vetítők, aki meg megtudja fizetni a komoly kategóriát, az vegyen jobbat.
Én tuti nem adok 1 millát egy vetítőért, 800-at sem. -
BBéci
legenda
válasz Vikthor #17056 üzenetére
Soha, senki nem használta az okádék szót, nem értem, miért kell túlozni.
Kérdezd meg a szaktopikban Yodamashta szaktársat, nála jobban senki nem ért a vetítőkhöz.Folyamatosan félremagyarázod, elferdíted a szavaimat. Privátban összefoglalom az eddigieket.
[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
válasz Vikthor #17021 üzenetére
Ezzel a "teszttel" több baj is van azon kívül, hogy egy 240p-s Youtube Videó. Ma már nem releváns mert az utóbbi 5 évben a DLP konkrétan nem fejlődött semmit, míg az LCD rengeteget. A tesztkörnyezet fehér, kapásból nem lehet egyidejű kontrasztot helyesen megfigyelni: szinte világos van a helyiségben a két vetítő képe miatt. Ez sajnos sok otthoni projektoros életét megkeseríti. Nem mindegy a kalibráció megléte sem, erről semmit nem mondanak, nagyságrendileg változtik a színvilág tőle. Úgy néz ki senki sem RBE érzékeny a tesztben, pedig nagyon bántó jelenség, egy chipes DLP-n konkrétan sosincs a vásznon rendes kép, csak időosztásban dolgoztatja az agyat: fáraszt és állandóan szétesik a kép. Én pl. annyira látom ezt, hogy nem vennék egy chipes DLP-t, a prezentációs modelleket pedig nem bírom elviselni. Egyébként a videón is látszik, hogy vibrál a képe. Itthon egyébként majdnem kétszeres viszony volt a két gép között árban annak idején.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
-
spiky03
veterán
válasz Vikthor #17552 üzenetére
Nekem egy LG BD570-em van és ott a Matrix-oknál van, hogy több mint 1 percet is várni kell.
De mint fentebb is írták, nem halok bele.
Addig szépen kibontom a chipset/popcorn meg kitöltöm a pepsit.[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
blakey
titán
válasz Vikthor #17546 üzenetére
Nekem 220-as van, idei modell, de volt 110-esem, gyors (mihez képest), a popcorn nem készül el a film kezdetéig. Főmenű megjelenése hamar megvan, a lemezbeolvasás meg tartalomtól, bd-live-tól függ, de gyorsnak mondható a maga 15-25 mp-ével. Az idei modellek valamivel gyprsabbak.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Patice
nagyúr
válasz Vikthor #17546 üzenetére
2010-es BD lejátszóm: Samsung BD-C6500-as. Jelenleg is 1 perc alatt eljut a menüig. Akkoriban ezt is úgy hirdették, hogy a leggyorsabb betöltési idejű lejátszó. De ha egyszer már megvan a menü onnantól kezdve olyan a navigáció, mint egy DVD esetén.
DVD menüt elég hamar betölti, az tényleg 4-5 másodperc.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #18239 üzenetére
Az a Denon két éves modell, inkább valami idei Pioneert vegyél!
(#18244) Tamoo
Lehet, hogy két perc volt, vagy négy, de valóban megtörtént az eset. Előtte és azóta sem szólt nálunk empéhárom, a rendszeremen durván hallhatóak a minőségi különbségek.
Ahogy fejlődött a cucc, úgy tettem félre egyre többet a gyári lemezekből.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #21950 üzenetére
Annyira olcsó, hogy gyanús.
(#21945) cekkk
CineMaster vagy Crystalvision (így írják?) esetén aprólékosan lehet állítgatni, az átlagos lejátszókat nem kell piszkálni, az a lényeg, hogy jó minőségű legyen.(#21951) mandju
Remek beszámoló, köszi![ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #21957 üzenetére
A Deno AVR-4310 egy olyan erősítő, amire egy nagyon komoly házimozi rendszert lehet alapozni és sztereóban is (hozzáillő hangdobozokkal) kiválóan muzsikál. Valami minőségi tápkábel feltétlenül kell hozzá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Hálózati / IP kamera
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- PlayStation 5
- Apple notebookok
- LEGO klub
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest