- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
válasz
python1 #191200 üzenetére
Ohh nagyon kedves vagy, köszönöm
Egyelőre megoldódott. Vettem direkt erre való több méretű eps (vagy valami ilyesmi anyag) cuccot. Kipróbáltam, úgy meg is húztam térdszallagom hogy azóta fáj
Szóval most szélesebb terpeszben sarok emelés nélkül csinálom. Mivel magasabban állva lógatva fogom a súlyt, max merőlegesig megyek le, és így oké is.Amúgy nekem is lett 2 pár kézi de hogy jobb legyen a helyett még kéne meg több tárcsa is. Arra már tényleg nincs helyem sem. És akkor már úgy gondoltam egyszerűbb egy ilyen kompakt cucc. De kíváncsi leszek rá, azért van bennem para hogy nem lesz tartós
-
Peaceliker
addikt
válasz
python1 #191198 üzenetére
Szerelés miatt.
Van x db 5 és 10 kilós tárcsám és ezeket pakolgatom megállás nélkül a kézi és kétkezes súlyzó között. 18-32 kiló között vannak szerelve a kézi súlyzók és 35-80 között a kétkezes. Aztán így bazi macera, erősebb gyakorlat után meg kimerítő is
Nyilván lehet élni így is, de gondoltam ennyi luxust megengedek magamnakKözben ma be is rendeltem mégis sportano tol, mert ma reggelre raktak 15% kupont a 40es súlyzókra és akkor 133 ból nálam vannak
-
Peaceliker
addikt
válasz
python1 #191130 üzenetére
Izomcsoport.
Azt gondoljuk hogy gyakorlatból 4 sorozat sok lesz (főleg heti több edzéssel) mert akkor az összetett gyakorlatok miatt több izom sokkal több sorozatot kap majd hetente mint 10-12
Ez ugye a HIT edzés mentalitás. Azért írom így mert tanulmány van mindenre is -
m3ss
veterán
válasz
python1 #190972 üzenetére
jo a genetikad, az szamit legtobbet serulesek elkerulesenel is valszeg. kardio az inkabb segit regeneralodasban is. teszto meg szinten inkabb adottsag, genetika. tobbet szamit tesztonal sztem a rendszeres, elegendo, ugyanakkor torteno alvas meg kiegyensulyozott, nem zsirmentes kajalas, mint hogy mennyit edzel.
na meg ez semmit sem jelent, hogy van 1 mintaveteled, te magad. lehet jo a genetikad, lehet szerencsed volt stb. en sem serultem meg soha, pedig vilag eletemben bukasig edzettem. de ez sem bizonyit semmit. nehez ezt megmondani, de azt gondolnam ha van megfelelo bemelegites akkor serules azert van, mert anatomiailag nem idealis vkinek egy gyakorlat, tul merev stb, vagy kicsit rossz a technika, vegrehajtas es a szervezet, izulet egy ido utan bemondja az unalmast. az sem segit, ha nincs eleg regeneralodasi ido, ez is inkabb a nagyobb volumennel problema..
persze ha serules van, vagy abbol epulunk fel es nem birja az izulet a terhelest akkor lehet nem erdemes nagyon terhelni es akkor jobb a nagyobb ismetlesszam tartomany. de attol meg ott sem a sorozatok szamat novelnem, csak 6-12 rep range helyett inkabb 15-20. -
válasz
python1 #190678 üzenetére
Ilyesmi arányaim vannak most nekem is, csak has tájékán tippre egy kicsit több a zsír; és mivel jóval alacsonyabb vagyok, a hasonló forma mellett a felkarom csak 37 centi perpill.
sherlock82: Nagyon erős a testalkatod, így ránézésre tipikus testépítő genetika, amiből tán bármit ki lehetne hozni, ha tolnál a sportba némi fanatizmust.Tyler Durden: Makrókat hogyan lövöd be a diétádban? A bevitt energia hány százaléka egyik-másik, vagy akár szimplán melyikből hány grammot viszel be? Én akkor vesztettem izmot korábban diéta alatt, mikor a ch-t vittem le nagyon. (Aztán persze nem vagyunk egyformák.) Azóta nálam a bevitt energia minimum 42%-a ch diéta alatt is.
roti86: A testmagasság -100-at se érted el, mégis ütős forma. Ahogy nézem, sokan mások se érik el, mondhatni a többség. Lehet, nem is annyira pontos ez a közelítés, mint eddig gondoltam.
(Dazsar adatai alapján is ez a helyzet.)
Dazsar: A DEXA is tud tévedni úgy 1%-ot, szóval -jó esetben- lehetsz 15,9%-os tzs-n is. Ami viszont örvendetes, az az, hogy a mérésedből egyértelműen kiderült: lehet valakinek ennyire kockás hasa is ilyen "magas" testzsíron is. Mert ez az, amit viszont nem gondoltam volna. Kábé mindenütt olyanokat írnak, hogy ilyen hasa nem lehet az embernek 15% körüli tzs-n. Na, ezt most úgy konkrétan megcáfoltad.
S e t h: Ezt láttam. Lehetett akár bunda is, de nem tudom. Ha nem volt az, le a kalappal az öreg előtt. Tényleg legenda, de ennyi idősen?!
-
válasz
python1 #190710 üzenetére
Ezen már gondolkoztam én is, de még mindig olyan 16-17% BF-em van, jó lenne beesni 15%-ra vagy az alá mielőtt elkezdek bulkolni
Néztem netet ezzel kapcsolatban, de hát van aki ezt mondja van aki azt mondja, azt most igazodjál el rajta. Bulkban ráadásul tapasztalatom sincs, azt semmiképp nem szeretném, hogy sertésjelmezt szedjek magamra
-
válasz
python1 #190700 üzenetére
Azaz, a végére csak a csontváz marad, nincs zsír, de legalább izom sem
Októberig adtam időt magamnak, ott lezárom a diétát lesz ami lesz és utána megpróbálok egy hosszabb clean bulkot. Számokban, ha a diéta vége az lesz amit tervezek akkor 62kg-ról szeretnék felmenni 7-8 hónap alatt 72kg-re. /mai mérlegelés szerint 65.7kg vagyok/
Peaceliker: köszi szépen, hát ahhoz képest ahonnan indultam ég és föld. Jövő nyárra szeretnék vmi olyasmi formát, ahol már izmot is tudok mutatni
Dazsar: én reggel edzek, egy kv van bennem /latte/, hazaérve tolok egy fehérje italt. Hétvégén mikor nem edzek, akkor pedig tojás + minimális kenyér + zöldségek szoktak menni, esetleg felvágottakból csirkemell/pulykamellsonka.
Ebéd általában csirke/pulyka/hal vonalon vmi és hozzá köretnek az esetek nagyrészében rizs illetve van amikor sertés/marha is megy, ez nyílván ritkábban.
Vacsora általában szolid, nyáron sokszor csak gyümölcsöt eszem, illetve most pár hónapja rászoktam a fehérje pudingra. Túró+joghurt+méz vagy gyümölcs szintén játszik vacsira. All in all igyekszem napi 100-110g fehérjét bevinni napi szinten. -
Peaceliker
addikt
válasz
python1 #190691 üzenetére
De esküszöm energikusabb vagyok ha nem reggelizek.
Én legtöbbször reggel tudok edzeni. És ha előtte eszem most úgy fest rosszabb.
Na de majd lehet próbálom délutáni edzésre átszervezni az életem.Jajj ami tapasztalatom lett, megosztom itt, hátha hasznos valakinek.
Ha már vettem könyökszorítót gymbeam től akkor vettem pure isowhey t is. Nem olcsó ez sem (biotech től olcsóbb) de teljesen iso. A lényeg hogy olyan mocskos könnyen oldódik hogy el sem akartam hinni. Párat kavartam rajta, még csak rázni sem kellett és kész. Marha jó ebből a szempontból. -
m3ss
veterán
válasz
python1 #190647 üzenetére
legtobben azert sajna nem igy vannak vele, hogy mindentol fuggetlenul barmikor barmennyi tiszta izmot tudnak felszedni vagy zsirt leadni.
ja jo genetikaval konnyu az elet
azt mondjak az okosok, hogy naturalban ha pistike felszedhet 10 kg izmot, akkor ha jol edz, alszik, eszik akkor 2 ev alatt mondjuk 8 kg-ot fel tud szedni abbol a 10-bol. a maradek 2 kg meg 2-10 ev meg.
szoval ha halado vagy, es felszedted mar a lehetseges gainek nagy reszet akkor nem ajanlott oriasi bulkot tolni. ellenben ha az elejen vagy, vagy nem vagy natural gondolom nagyobb letjogosultsaga van a bulknak.melegnek nem ertem mi a hatasa erre. en nem nagyon orulok ennek a melegnek, edzes miatt sem, de amugy is kivagyok mar tole...
nem a nagyobb izomtomeghez kellene a terem, teremben is hasonlo ido lett volna ugyanez, csak labedzesnel limital a ket 40 kilos kezi. merev labasnal, goblet squatnal is. combhajlitom sem kap eleg terhelest, de a 4 feju sem. jo lenne labhajlito, labnyujto. anno joval nagyobb volt a seggem, labam. de valojaban leszarom jovanezigy. -
m3ss
veterán
válasz
python1 #190645 üzenetére
marmint nem erted miert fontos hogy melyik szakaszban vagy? hat amikor elkezdtem edzeni 70 kilosan es feljott 5 honap alatt kb. 12 kg, akkor siman nyomhattam volna eros bulkot, valszeg jo nagy kaloria pluszban is voltam. volt stimulus, volt lehetoseg sok izmot epiteni. most mar sztem max par kilo izmot tudnek felszedni, azt is lassan. raadasul nagy reszet also testre, konditerem se artana hozza...szoval hiaba mennek +800 kcal bulkra most valszeg sok zsirt szednek fel. es semmivel nem szednek fel tobb izmot, mintha kb. csak +300 kcal pluszban lennek. ezert ajanljak a kis kaloria pluszt meg a recompot natural haladoknak. legalabbis a natural hypertrophy, csabai abel, verity schofield bulk podcastban vmi ilyesmit ajanlgattak..aztan hogy mennyire van igazuk, azt nemtom. de latom benne a raciot.
-
Peaceliker
addikt
válasz
python1 #190614 üzenetére
Fix hogy edzéstől, konkrétan tudom melyik gyakorlattól (döntött törzsű evezés), ezen a héten hétfőn
Szóval 6 napja. Már ott akkor azonnal fájt.Amikor gerincsérv gyógyult anno (6-8 hónap) akkor nyújtó gyakorlatok jók voltak. Most rosszabb tőle.
tisn
Végtagba sugárzó fájdalom nincs szerencsére. Ha az lenne kétségem sem lenne mi történt
Egy jó két tenyérnyi rész, eléggé középen. De ma már talán gyanús hogy bal oldalt jobban. Csak hát sérv is anno szépen mindkét oldalon nyomta az ideget annyira szétment akkornyilván közelében sincs ez a fájdalom. Az olyan 9/10 vt most 5-7/10 mikor hogy.
De valójában mindegy. Ha sérv is akkor sincs nagyon mit tenni vele majd megint rendbe jön. Ha 1 hónap múlva is fáj akkor gyanúsan az, de arra kár 40 ezret fizetni, hogy MR ről megerősítség a diagnózistDe gyanús hogy csak izom sérülés. Végülis ment ma is az evezés is. Csak nagyon figyelnem kell hogy mozdulok, mert nem mindegy.
Dorina
Kiszakadt anno. Akkor megúsztam a műtétet, de előbb utóbb lesz. 28 évesen már igen szar állapotban voltak a pocok, mondta doki hogy 45++ éves a gerincem
Szerintem még max egy 10 évem lehet aztán megyek csavaroztatni
Amúgy izmok mocskos mód befeszulnek sérvnél, mert próbálnak egyben tartani. Igazából az (is) fáj mocskosul. Nem véletlen segít a nyújtás meg tolják az emberbe az izomlazítókat -
Lajmund
őstag
válasz
python1 #190498 üzenetére
Persze hogy semmi mivel alig csinálsz valamit.
Én 17 évvel fiatalabban kevesebbet edzek kb 4-5 óra/hèt plusz 3-4 nagy dugàs. Senki se írja de szerintem simàn kardio az is.
Amúgy nekem is szokott izomlázam lenni leginkább mint a többieknek comb és farizmok komboba. De most a vàllam is érzem de nem vészes. Szerintem se gáz ha ki van pihenve és nincs ràerőltetve mèg.
Lehet abba valami amit Dorián ír hogy az idegrendszerhez lehet köze mivel legnagyobb izmokkal tapasztalom én is pedig màst is rendesen terhelek legalábbis úgy érzem.Én most ráálltam a napi 8 órás alvásra a 7-7.5-ről és kb 30-40%-al fittebbnek érzem magam. Durva hogy az a plusz 1 óra mennyit dob. Kedvem is sokkal jobb úgy érzem enyém az egész vilàg. Igaz néha felkelek ébresztő előtt fél órával de mèg úgy is adja ha csak heverèszek mèg félálokba. Cerka is áll minden reggel mint a cövek eddig hol volt hol nem mint a mesében attól függően hogy mennyire volt terhelő az előző nap. Aludjatok eleget!
-
python1
veterán
válasz
python1 #190494 üzenetére
Nekem is van mindíg, de elmúlik, viszont minél sűrűbben edzek meg egy izomcsoportot, annál hamarabb múlik el.
Volt, hogy heti 5x edzettem vállat, bicepszet szóval minden nap, akkor már másnapra elmúlt.
Vegyük a fekvőtámaszt példának, ha mondjuk nem csinálsz 3- étig, akkor egy kiadós fekvőtámaszozástól is van elég komoly izomláz, de ha mindennap csinálod, akkor csak egy nagyon gyenge.
Mivel nem verseny a célom, ezért ismét visszatérek a sűrűbb heti edzésre, nekem így rövidül le az izomláz, és fittebb is leszek, izmosodni, meg így is fogok annyit, amennyit a kajával beállítok. -
válasz
python1 #190437 üzenetére
"Az mindnképpen igaz, hogy mindent leszarok nagyívben, mármint problémát, nem mindegy, hogy idegből, stesszes állapotból oldunk meg mindent, vagy lazán vesszük a dolgokat, életet. Csak lazán!"
Ezen vagyok én is, de nem mindig sikerül, genetika. Feleségemhez képest viszont tizedannyit stresszelek, és szerintem ez is genetika. Amit a természettől kapott az ember, azon lehet ugyan változtatni, de csak bizonyos keretek között.
Gyógyszereket egyáltalán nem szedek, eszembe se jutna, és az elmúlt úgy 25 évben emlékeim szerint 5-nél kevesebbszer voltam beteg, ebből 1 a COVID volt, ami nálam úgy 2 napig tartott. A legbetegesebb ismerőseim azok, akik tunyulnak, szarul táplálkoznak, ugyanakkor mégis gyakran betegek, és tömik magukat gyógyszerekkel még akkor is, ha csak egy megfázásról van szó.
Megsérülni mondjuk gyakrabban szoktam, legutóbb is lenyúztam a bőrt kezemről-lábamról, ezért nem tudtam edzeni se. Előtte meg a gerincem... -de ez tükrözi a pozitív mentalitásom is valahol, mert 43 évesen még meg merem tolni rendesen az edzéseket, és fiatalos hülyeségekre is általában kapható vagyok. Simán leugrok például vízbe hátraszaltózva dobbantóról. Fejest viszont tán már nem ugranék ismeretlen bányatóba, mint ~25 éve, bár ki tudja... -
Lajmund
őstag
válasz
python1 #190416 üzenetére
Persze sokat számit a jó kaja de szerintem az többet hogy 35 éve kapják a terhelést és ehez alkalmazkodtak. Ezért nagyon fontos hogy aki sokáig nem edzett fokozatosan évek alatt fejlessze fel magát. Legjobb példa erre ha valaki elkezd gyurni nulla multal és még szurja is magát és jön az erö gyorsan csak az izületek nem tudják lekövetni aztán ez meg az fáj. Mivel nincs bennük olyan jó tápanyag ellátás mint az izmokba sokkal lassabban fejlödnek erösödnek.
-
basaharc502
aktív tag
válasz
python1 #190360 üzenetére
Én évek óta heti 5 súlyzós edzést csinálok - push-leg-pull-pihenő-push-pull-pihenő felbontásban. Van, hogy a leg-pull cserélődik....ez energia, kedv stb. kérdése...Maga a felosztás jó, mire újra ugyan arra az izomcsoportra kerül a sor már ismét csatasorba állítható. Értelemszerűen teljesen más gyakrolatokkal küldöm meg pl. egyik és másik push napon a mellett, vagy a vállat. A történet működik, ugrottam is fejlődésben nem is kicsit a 1 izomcsporot/nap/hét edzéshez képest.
Viszont vannak hátrányai is:
-hosszúak és tényleg fárasztóak az edzések, ha beleszámolom a + kardiót is akkor meg pláne - ezért is sétálok sokat, mert már nem tudnék/akarok több időt a teremben tölteni. (A hosszú edzések előnye, hogy látom mások "komplett" edzését, amiből olykor lehet tanulni is ezt azt, de a többség, kb. 80% vicc kategória - pofázás, telefonozás, pózolás - 50kg-osan, 2 hetes "edzésmúlttal", nettó 20 perc edzés stb. stb.)
-Ha hiba csúszik a rendszerbe és 1 edzés kimarad a hét elejéből, akkor nehéz pótolni/hova beilleszteni
- A folyamatos heti 5 nap intenzív edzés vezethet túledzéshez, most valami ilyesmiben lehetek, mert érzem, hogy nincs meg az a robbanás az edzések egy részén - erre rátesz a meleg is természeten.
A heti 6 nap már szerintem sok, nem fogod úgy bírni a végét, ahogy kellene illetve nem lesz meg megfelelő mennyiségű pihenés/regeneráció, ami egy idő után visszaüt és teljesítménycsökkenést eredményez, ami meg elveszi a kedved stb.Gondoltam arra, hogy továbbfejlesztem A és B hetes forgásra ezt a történetet és akkor kicsit lehet jobban tervezni a kieső napokkal is akár.
-
Peaceliker
addikt
válasz
python1 #190331 üzenetére
Tárcsával a sarkam alatt amúgy rendben volt számomra.
De aelod-al összehozunk egy edzést aztán akkor végre aki ért ehhez megmutatjaM3ss
Most mértem. Amivel eddig próbáltam át 3,5cm ami nekem bejött
Majd kíváncsiságból lehet próbálok egy kisebbet is. Oka nem volt, hogy ezt vettem elő, ez volt kéznél -
Dorian
félisten
válasz
python1 #190307 üzenetére
Nem feltétlenül. A stressz legalabb ekkora faktor. A haveromnak akinek milliardos nemzetközi cége van már vérnyomáscsökkentőt kell szednie. És átlaghoz képest nincs elhízva, mozogni is szokott.
A másik (ugyanez, milliardos nemzetközi cége van) egész életében sportolt, most is lecsapna mielőtt pisloghatnék, nemreg szerzett be egy stroke-ot. -
Qtya123
őstag
válasz
python1 #190307 üzenetére
Bakker ne is mondd, a tőlem 10 évvel idősebb, 50es korosztályban valóban az van, amit mondasz. Ott kezdenek el elhunyni az emberek.
Pont azon gondolkodtam, hogy 10 év és nekem is ilyen témájú beszélgetéseim lesznek a korombeli ismerősökkel? mint a most 50es ismerősöké? Csak akkor már ugye az a saját korosztály lesz, és jobban megérint/testközelbe kerül.Szerintem a stressz (a rossz fajta) kb hasonló arányában káros, mint a káros szenvedélyek+rossz táplálkozás kombó.
-
Qtya123
őstag
válasz
python1 #190284 üzenetére
Ha esetleg láttad a virslilábas képemet, amit pár hete tettem be, ott 110 kg vagyok. Kíváncsi vagyok, hogy esetemben úgy 95 kg körül látszana-e már, hogy edzek.
Amúgy szerintem tök jó az mikor a péksütemény elhagyása meg egy kis plusz mozgás már ennyit hoz az embereknek. Én rühellem a péksüteményeket, akár édes, akár sós. Olyan sok szemetet nem eszem, de a normális kajából is a mennyiség van elszállva, meg főleg a zsír bevitel. Hiába nem feldolgozott élelmiszer, ha sok a zsír benne. Plusz az ilyen este 11es nagy gyümölcs adagok is sokat rontanak a helyzeten valószínűleg.
Ami érdekes, hogy az ismerősi köröm és én is ma holnap 40 évesek leszünk, vagy már páran vannak is. És a legtöbbnek már figyel be a magas vérnyomás, rendszeresen magasabb koleszterin, húgysav, vércukorszint a vérvételek során. A legtöbbjük eszik feldolgozott élelmiszereket, sőt a reggeli és vacsora elsősorban ezekből áll nekik. Én vagyok a legkövérebb közülük, legtöbbjük átlag körüli testalkatú és súlyú. Mégis csak nekem és egy másik srácnak van közülünk rendben a fentebb említett vérnyomás és egyéb értékek. Van aki már vérnyomás csökkentőt szed, aztán 37 éves....
Nem tudom hogy ez genetika lehet, vagy vajon ennyit számít, hogy én ugyan túlsúlyos vagyok, de nem nagyon eszem feldolgozott élelmiszereket és edzem.Fene tudja. Az is lehet amúgy, hogy előre ugranánk az időben mondjunk 5 évet és már nekem is lennének ilyen gondok.
-
tisn
addikt
válasz
python1 #190293 üzenetére
Amit még megtehetsz, hogy előre zabpehellyel kevered a proteint, felöntöd vízzel, vagy felesben tej-vízzel, aztán elviszed magaddal, bármikor bekanalazod, és meg is van oldva az étkezésed, el is telít, és az élettani hatása is csodás.
en egy csodalatos hatasat ismerem: 7-kor reggelizem, 9-kor mar megennek egy fullos ebedet is.
(nem csoda, 400kcal kb. az egesz, es eddigre ugye mar 900kcal-t elegetett a test kb., meg volt futas/kondi 300-
400kcal +egetessel)persze ez a reggelim akkor is.
-
basaharc502
aktív tag
válasz
python1 #190289 üzenetére
Nekem hangulatfüggő. Múltkor tök egyedül voltam végig a termeben, eszembe sem jutott, hogy bekapcsoljam a hifit vagy fülest tegyek...
Fülest amúgy sem szeretem edzés közben...valamilyen szinten kénytelen vagy kontaktolni másokkal és folyamatosan ki/be teszegetni utálom. Sokszor van olyan, hogy már meg sem kérdezem nagy fejhallgatós emberkéktől, hogy végzett-e vagy sem...nevetséges, amikor bábozgatni kell nekik, mert nem hallják mit kérdezel tőlük. Ilyenkor megyek oda és csinálom a magam gyakorlatát... ha mégsem végzett úgyis odajön vernyogni.
Kardió az más, ott kifejezetten szeretem ha valami elvonja a figyelemem. + egy futópadon azért nem jönnek oda 2 percenként, hogy meddig használom...nem olyan népszerű gép az, hasonlóan egy lépcsőzőhöz. -
m3ss
veterán
válasz
python1 #190277 üzenetére
annyira nem latom veszesnek a helyzetet szerencsere
atlag natural hobbigyuros 42 evesekhez kepest egy szot sem szolhatok. testzsir%ban, meg hasra plane, egy embert nem lattam strandon aki itt tartana. persze valszeg keveset jarok strandra, meg rossz helyen voltam.
nem volt eleg nagy a merites. de sebaj, onbizalomnovelonek jo. ha gyerekkel vagyok meg a csajok is mosolyognak ram
-
Killberk
aktív tag
válasz
python1 #190243 üzenetére
"Az eladási arány is mutatja mennyire nèpszerű termèk"
Világszerte az ON Whey is tök népszerű, semmit nem jelent, attól még túlárazott, pláne Európában.
" legdrágább proteinjük tulajdonkèppen laktózmentes"
A professional-re gondolsz? Mit jelent hogy tulajdonképpen laktózmentes?
Még csak nem is iso whey, ahol ez igaz szokott lenni. Hogy érik ezt el, amit más WPC fehérjék nem tudnak?
"a legdrágább fehèrjèükben a feltüntetett protein arány benne van"
Pont erről szólt a hozzászólásom, hogy valójában ez a része erősen zavaros.
Hogy fogadhatod el kritika nélkül azt a videót/papírt, mikor elég világosan rámutattam hol hibádzik.ui: tiktok account nélkül is megnézhető a linkelt videó
-
Killberk
aktív tag
válasz
python1 #190236 üzenetére
Gyanítom erre a videóra gondoltál.
https://www.tiktok.com/@proteinbuilder/video/7349231383857892641
Ami állítás igaz a videó elején, hogy sokan árulnak drágán, megkérdőjelezhető összetételű fehérjéket.
Ettől még nem lesz jó az 1 kg MHN Basic 6590 forintért, aminek bevalottan 20%-a glicin. Ezt bevédeni max üzleti érdekből lehet.A következő termék a Performance. Itt 100 gramm termékben van 72 gramm fehérje, és a papír szerint az amniosavak arányai se térnek el lényegesen attól, amit egy tejsavó fehérjének hozni kell. Ez nem rossz, de nem is kiemelkedő, ezt rengeteg termék hozza... papíron.
Itt is igaz, hogy bőven vannak akik hasonló terméket jóval drágábban adnak, de sokan mások is hasonló áron hozzák ezt. Max aki nagyon kerüli sucralost (nagyon elterjedt egy ideje) és aceszulfám-K-tól kevésbé tart, annak jó választás lehet.A harmadik termék pedig az MHN Professional. Itt már hamar elhangzik egy téves állítás, miszerint:
"9 gramm glutamin van a termék 100 grammjában"
Ez egy egészen különleges fehérje lenne, ha ez igaz lenne, mert egy átlag 70-75%-os fehérjében is van nagyjából 17 gramm glutamin, itt meg bevalottan 10% a glutamin az 1 kilóból, amiben nincs benn az alapba feltételezhető kb. 17gramm/100gramm glutamin.
Egyébként a papíron is látni, hogy csak az össz fehérje van megadva grammban, az alatta lévő aminosavaknál egy százalékos érték van megadva, ami elvileg valamilyen eltérést jelöl. Ahogy én látom, ettől a papírtól se lett előbbre az ember, hogy akkor most ténylegesen miből hány gramm van benne. Ez is csak olyan írásnak tünik, ahol megint nem az volt a cél, hogy könnyen összevethető legyen más termékekkel és egyértelműen. Ez utóbbit jól bizonyítja, hogy még az is benézte a videón, aki ezzel foglalkozik és táplálékkiegészítőket árul.Akárhogyis, azért mert valóban durván túlárazott fehérjék vannak a piacon (kiváló példa erre a nemrég említett luxoya), attól még nem lesznek ezek az MHN termékek ár-érték arányban a legjobbak. Sőt, a három fehérjéből igazából csak a perfromance tünik okésnak, a másik kettőnél szerintem elég egyértelmű a durva amino-spiking, amit még az áruk se ellensúlyoz, sőt.
Performance-nál is, ami érv lehet mellette, ha valakinek ízre, oldódásra ez jön be, de leginkább, hogy esetleg ebben bízik legjobban. Szerintem amúgyis ez a legfontosabb egy féhérjénél, hogy ki melyik "gyártóban" bízik meg, mert a a papír (esetünkben termékcímke) bármit elbír.
-
Killberk
aktív tag
válasz
python1 #190142 üzenetére
Ez az MHN nem túl meggyőző a számaikkal.
Már az jó, hogy százalékban adják meg az amino profil értékeket, hogy "könnyebb" legyen összevetni más termékkel (a jelentős többség ugye grammban adja meg).
Performance és Professional-nál meg ugyanazok az értékek vannak feltüntetve az amino profilnál. De a Professional-nál plusz 10% glutamin is hozzá van adva, ami önmagában elég masszív amino spikingnak tünik. Ráadásul ez a drágább termék.
De akárhogyis, sehogy se egyezhetne így az amino profil a két terméknél. -
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #190194 üzenetére
Én most 2,5 hónap után (2,5 hét kihagyással közben) ott tartok, hogy a kezdeti 72 kilóról a 75 alját verdesem, testzsír az maradt vagy talán egy kicsit csökkent. Nemtom mennyi lehet, de már előfordul, h láthatóak a tricepsz "huplijai", meg a hasizom is kicsit jobban. Utóbbival kapcsolatban rá kellett jönnöm, hogy bizony a láthatóságával hibába várok arra, h majd a testzsír csökkenésétől látszani fog, hanem kénytelen vagyok hasizmozni is.
Nem kardiózok, és ilyen melegben a napi 1-2 sörről sem vagyok hajlandó lemondani.Más: Gymstore-s rendelésemhez kaptam tőlük shakert: kiváló minőségű. a Puregoldos ehhez képest egy hulladék.
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #190084 üzenetére
Pedig az alacsony testzsírnak nem csak esztétikai lapot osztanak. A különféle statisztikák a magas derék / magasság értéket magas rizikónak tartják IR és más metabolikus betegségek okán.
Mérd le a derék körfogatod egy szabócentivel, normál kilégzés (nem mindent izomból kipréselve) után. Majd ezt oszd el a magasságoddal. Ha ez magasabb, mint 0.5, statisztikailag elkezd nőni a kockázata, hogy idővel IR-os leszel.
Nalam ez 0,44 -
válasz
python1 #190080 üzenetére
Volt régebben, hogy sokáig. Eredmény: rossz alvás, fázóssá válás, csökkent libidó, mardosó éhség, időnként remegés. Edzés/ek mellett nekem kell minimum 2000 kcal egy diétában, alatta egyszerűen nem élhető az állapot.
Talán azzal rontottam el, hogy fél életemben diétáztam, és sok rossz lefogyásom is volt. A testem tartalékolásra és BMR-csökkentésre adaptálódott. Ha nem edzenék, csak kalóriadeficittel akarnék fogyni, tippre le kéne mennem 1500 kcal alá (normális esetben BMR-em 1660 körül, mint mondtam), hogy meginduljon a fogyás. Sajnos képes vagyok alkalmazkodni szenvedések árán nagyon kevés kalóriához is, becsökken a BMR-em is, ha szükség van rá.
Szóval jobban járok, ha inkább olyan fitté teszem magam, amennyire csak lehet, és többet eszek, miközben rengeteget sportolok.Ellenben beérem egész kevés -225-230g- szénhidráttal akkor is, ha napi 9-10 km-t kocogok, miközben rezisztencia edzés is van heti 2x.
Te szerintem egy szerencsés genetikát örököltél, én viszont kifejezetten hízékony vagyok, és meg kell küzenem keményen egy alap beach body formáért is.
-
tisn
addikt
válasz
python1 #190066 üzenetére
asicsbol gel nimbus/cumulus ha stabil cipo kell (befele dolo boka) akkor kayano
hokabol nekem a bondi jott be [link] van most cliftonom is azt nem erzem annyira jonak
ezek jo csillapitasu cipok, nekem bevaltakfutos cipoboltban be is merik a labad, ajanlanak cipot is.
de nagy sulyhoz (60-70kg-os atlagfutokhoz kepest) jo csillapitasu cipo kell.
ijk: a lassabb tempo mellett szol az is, hogy kimeli az izuletet, kisebb a terheles
illetve en betonon se futnek ilyen sullyal terep/rekortan
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #190022 üzenetére
Nekem sincs mindig minden megdolgoztatott izomban ( de azert leginkabb van)
Most pl. nyakmögé meg mellhez húzas utan nincs a hátamban, oldalemelés utan nincs a vállamban, kombi hasizomedzés utan nincs a hasamban.
De van az alkaromban, mellemben.
Tényleg: most vettem észre, h elkezdett kifejlődni a mellizmom
Ill. hagyományos fekvenyomás helyett mennyi értelme van a kézisúlyzósnak? Most kezivel csinaltam, és 2x20-szal majdnem olyan nehéz volt, mint amúgy a 60-nal. -
Dazsar
aktív tag
válasz
python1 #189998 üzenetére
Nekem szó szerint mindig mindenhol van. Kivéve az oldalsó vállba, tegnap volt Push nap. Már most érzem az elülső vállba, pedig nem volt rá gyakszi (nyomásokon kívül) viszont az oldlasó vállnál csináltam most 10 sorit. Semmi. Egy kicsit mintha megfújta volna a szél, azt ennyi. Olvastam azt is hogy hiába múlik el az izomláz, attól még az izom még sérült lehet. Illetve hiába van izomláz, addig lehet edzeni amíg nem rövidül meg a mozgás, illetve nem gyengülsz meg miatta. Egyedül ami jó proxy az az hogy maradt e a súly vagy nőt.
Diétába vagyok, így nem hiszem hogy nőni fogok, max tartom a súlyt (nem a test). Azt meglátjuk. -
Dazsar
aktív tag
válasz
python1 #189996 üzenetére
Most nekem is új irányt vált az edzés. Eddig nekem is a proxy az izomláz volt. Most megnézem azt a módszert amivel megáll/nő az adott súly. És az alapján nézem meg az adott sorozatt hogy miből mennyi kell.
A link hasznos, mentve. Megnézem majd egy hosszú utazásnál. Kíváncsi vagyok mennyire bs. Vagy tényleg van valós alapja -
Louro
őstag
válasz
python1 #189978 üzenetére
Mivel nem vagyok laktózérzékeny, nekem jó az alap is. Legközelebb minden ízből (kivéve a semleges) berendelek 1-1 zsákkal. Kár, hogy minta nincs, de egye fene, kibírom. A Pure gold brutális édesítőszeres ízvilága kiábrándított. Myproteinnek meg az oldódása nem az igazi.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
python1 #189973 üzenetére
Nem árt figyelembe venni, hogy ezek valójában nem "AI"-ok, hanem "large language model"-ek, leegyszerűsítve szöveggenerátor.
Az, hogy mit dob ki erősen függ mi alapján lett trainingelve, illetve milyen forrásból dolgozik. Információszerzésre nem ideális, mert benne van a pakliban, hogy totális hülyeséget mond. Attól függően mire van paraméterezve, de akkor is fog neked generálni a témában X hosszú szöveget, ha egyébként gőze sincs a témáról, ezt hívjuk úgy, hogy hallucinál. Ebben az egészben az okosság, hogy emberszerűen válaszol a neki beadott promptokra, egyébként a válaszok valóságtartalma erősen függ az adatbázistól amiből dolgozik. Úgyhogy csak óvatosan az "éjáj" táplálkozási tanácsokkal.) -
CriticalHit
addikt
válasz
python1 #189946 üzenetére
+1
Rendkívül erős antioxidáns, szív-és érrendszer, illetve prosztata védő a magas likopin tartalma miatt, ami tovább növelhető, ha sütöd, grillezed, főzöd a paradicsomot de a sűrített paradicsomot is. Nyers fokhagymával párosítva valódi szuper köret.
A só fogyasztással azonban vigyázni kell a vérnyomás növelő hatása miatt. Ilyen izzasztó kánikulában viszont valóban pótolni kell. -
Peaceliker
addikt
válasz
python1 #189928 üzenetére
Van hogy muszáj, meg van hogy a férfiúi hiúság ugye
De amúgy mint láthatod eddig nem állított meg két tenisz könyök (bal karomban már nincs is), egy brutális csukló fájdalom (tényleg olyan volt, hogy zero terhelésre ha forgattam a kezem úgy beszúrt, hogy fel fel szisszentem akaratlanul. Ezen amúgy segített a pihenés, valszeg francia rúd bicepsz gyakorlat tolta szét... Szóval az látszik, hogy van a híres genetika is. Nekem szarok az ízületeim, ezek szerint a szalagok is. És annak meg bazira semmi értelme, hogy addig hajtom ezt amíg esetleg elszakad
Nem vagyok egy nyávogós fajta, tavaly elég szép roller baleset után még én tettem be az 52 kilós gépet öcsémnek a csomagtartóba törött lábbal, mert már nem bírtam nézni mit szenved
De se nem muszáj ebbe tönkre mennem, sem a büszkeség/egom sem akkora hatalmas hogy fölöslegesen szenvedjek.Nem mellesleg csak arra voltam kíváncsi ki mekkora súllyal tolja a skullcrushert
Az persze marha hasznos infó, hogy sokaknak odavágott a gyakorlat, illetve az ember önbecsülésének sem hátrányos, hogy ha hallom hogy tricepszre más sem feltétlen a lehető legnagyobb súllyal megy
macho power triggered
az neked akkor golfkönyök, szinte tuti. Nekem is ilyen gyakorlatoktól fájt bazira csak hüvelykujj oldalon
ezt tolom, amúgy mindkét oldalra edz, szóval lehet neked is jó.
[link]
annyit tettem hozzá pluszba hogy nem csak lefelé néző tanányérrel csinálom, hanem fordítva is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) 3 akkuval, ND és NDPL szűrőkkel - megkímélt állapot
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - Garancia, Care Refresh
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest