Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45023) hdanesz


hdanesz
senior tag
LOGOUT blog

Sziasztok,

Épp futócipőt keresek. A 'hátteremről' annyit, hogy egy évvel ezelőtt 4 műtéten estem át 3 hét alatt aminek hála 20kg-ot fogytam rövidke idő alatt. Igaz...annak sajnos nagy része izom volt ami eltűnt. Így nulláról kellett újrakezdenem...szó szerint meg kellett tanulnom járni is. Tavaly év végén kezdtem el már inkább gyalogolni mint sétálni. Tempósabban...és egyre gyorsultam folyamatosan. Nemrég eljött az a pont amikor megpróbálkoztam a futással. Először csak 2-300 métert hogy egyáltalán bírom-e. Majd 2-300 méter gyaloglás. Ezt váltogattam kb. 3-3.5 km-nyi távon egy-egy alkalommal.

Perpillanat ott járok, hogy másfél km-t le tudok futni egyben, akkor viszont már a lábam elfárad. Pár héttel ezelőtt még levegővel nem bírtam...most már azzal nincs gond, de a lábam kifárad. :D Így megint 2-300 méter gyaloglás után futok tovább. Februárban vettem a Decathlon-ban egy Newfeel PW900 gyaloglócipőt. Azóta belekerült 1200km...és már nem az igazi. Ráadásul gondolom futáshoz végképp nem jó.

Szeretnék idővel eljutni oda, hogy 4-5km menjen egyben. A tempóm jelenleg (ha csak futok) 5:40-5:50/km. Több kérdésem is lenne. Első: Ez a tempó ajánlott nekem? Vagy lassítsak? A pulzusom 150 környékén van futás közben..de semmiképp nem éri el a 160-at. Ha jól tudom 210-életkor a max. pulzusszám ami még okés. Én 37 vagyok...tehát papíron 173-ig jó vagyok.

A második kérdés a cipőhöz kapcsolódik. A lábfejem formája ill. a talpam nyomata alapján stabil cipőre lenne szükségem. Felpróbáltam több cipőt is az elmúlt pár napban..ezek közül kettő fogott meg valamennyire. Az első egy Asics, íme. Ez felvéve robosztusnak érződik, de kicsit tartok ezektől a teljesen 'szőtt' cipőktől. Hogy mennyire nyeklik-nyaklik benne a láb futás közben. Viszont elég nehéznek érzem, még a mostani newfeel gyaloglóhoz képest is.

A másik cipő egy Under Armour. Ez pedig itt látható...és az is, hogy jelentős különbség van köztük.

Az Asics-el kapcsolatban ahogy keresgéltem, láttam, hogy van már 2-es verziója is..ami feltételezem, hogy újabb mint ez. Ennek fényében kicsit sokallom a 30 ezer feletti árát. Az UA-ról meg semmi infóm nincs kb. Csak a benyomásaim, hogy kényelmes...csak kicsit magas a talpa. :D

A cipők ára miatt is dilemmában vagyok, hiszen nem vagyok profi futó....ezért nem is lenne szükségem hiperszuper meg drága cipőre, viszont az is benne van a fejemben, hogy a térdeim és az izületek kímélete miatt meg azért jó lenne olyan cipő ami kényelmes és jól csillapít. Valamint tartós.

Ha van egyéb ajánlatotok, szívesen fogadom.

Köszönettel,
Dani

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.