Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45151) LanyUs válasza Vertigo18 (#45150) üzenetére


LanyUs
senior tag

A szulfátokkal van a gond. Pl. feleségem vas-szulfát vitaminját beszedtem, mert neki nem kellett. A vas fog és ezt ellensúlyozzák szulfáttal. Na az puhít :) Magnézium szulfát hasonló. A sima nem gond :) Kell a kieg., mert diéta esetén úgy pörögne le az izom is, hogy rossz nézni :( Azért a kondi végén a remegés hiánya tomcicát igazolja. Ez most működni fog! Már csak az alváson kell dolgozni, de amíg a kölök 3-4 óránként kér enni, nagy csodák nincsenek. Te is tudod hárommal milyen ez a popszakma :D
Kicsit eccerűbb vót szingli módban hazaérve kimenni estig tekerni, futni vagy kódorogni. Más világ van :) Ma jön a monohidrát, még 5g-t hozzácsapok majd a vörös áfonya mellé :DD

HKorn: carnitin nekem nem tolta ki a fáradtság küszöböt és nem égetett le extra zsírt sem. Talán a többieknek jobbat bevált.

[ Szerkesztve ]

(#45152) HKorn


HKorn
addikt

L karnitint szed valaki? Hasznos? Én amúgy csak C vitamint, magnéziumot szedek, es tejsavót iszok 1×30g futás után tehát nem minden nap.

Run&Ride

(#45153) tomcica válasza Vertigo18 (#45150) üzenetére


tomcica
Topikgazda

;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45154) tomcica válasza HKorn (#45152) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Reggeli ures hasra valo laza "totyogesnel" hasznalok 500mg l-karnitint. 1000mg fole nem mennek, na az is fosatos lehet ha nem birja az ember.
Intenziv edzes UTAN is szoktam, de nem rendszeresen csak neha, ott olyankor megy 2-3 gr C vit is (elnyujtott is, es 500mg sima is). Ha van keznel egyeb antioxidans akkor olyankor meget Q10, szolomag orlemeny, rhodiola, nagy tal zold salata spenot, salata, rukkola stb meggy, csresznye, bogyosok szeder, malna, ribizli stb.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45155) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Kezd átmenni a topik kémia-biológia szakkörbe. ;]

Mindjárt jön Laci és megmondja a tutit, mit kell szedni. Én még mindig a kolbászra esküszöm, abban megvan minden vitamin, amire szükségem van...

...és nem fosat :D

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#45156) ígyvanferi válasza tomcica (#45143) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Uh, állat, köszi ismét! A kulcsedzéses tippeket meg külön kösz, ilyen infókhoz máshol nem nagyon jut az ember.
A progresszívval kapcsolatban van azért még kérdésem: ez nem a hétvégi hosszabb futás lenne, ugye? Hanem a tervben csütörtökre berakott tempo, fartlek, fokozós nap egyik fajta edzése. Egyébként a laza 4 km - maratonos + 10 mp 4 km - maratonos 4 km időben kb. 55 perc lenne. Kicsit kevesebbel kezdem a héten. Az pont ma lesz, jee! Aztán onnan növelem. Ja, de nem jó, mert csak 6 hetem van, és nem is minden hétre van tervezve fokozós. Na mindegy, akkor rámegyek legalább 50 percre ma.
Érzem, hogy jó mélyen fogok aludni a következő hetekben. :)

(#45157) LanyUs válasza Vertigo18 (#45155) üzenetére


LanyUs
senior tag

Szükséged lesz ezekre az infókra, mert 5K-n elvárás lett a 20:00 Nálad :) Neked még előnyöd is van, mert diétáznod sem kell a dobogós kép alapján :C Biosz nélkül is megy természetesen, de azért ad egy +20%-ot kb. ha esetleg csak 21:00 lenne. Már befértél alá :D

(#45158) tomcica válasza Vertigo18 (#45155) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Mert nem ettel meg balkan leszkovaci kolbaszt (gyanusan keves a koborkutya es a "hivatalosan" elhullott allat azon a kornyeken :P) :DDD

Amugy igazad van, amig a termeszet adta taplalekkal meg lehet oldani a tapanyag bevitelt addig az ugy mindig jobb. Felteve ha nincs agyon permetezve, genkezelve, kulonbozo antibiotikumokkal es novekedesi hormonokkal kezelve.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45159) LanyUs válasza tomcica (#45158) üzenetére


LanyUs
senior tag

Ugyan... olyan szép, nagyok a paradicsomok, amik tápoldatban futószalagon nőnek -> íze semmi, de a színe szép, ráadásul formás is, nagy is. Mi kell még? Látnia kellett volna a növénynek földet is? Űrtechnológia :) Csak a mi egészségünk érdekében ( nem a profit ) :N

Na igen, csak az embereke többsége bcaa helyett bever egy milkát és glutamin helyett pedig egy nutellát, esti laza helyett pedig 2 zacskó finom chipset. Valljuk be mindegyik finomabb, mint a tápkiegek. :DDD

(#45160) Peterhappy válasza Vertigo18 (#45155) üzenetére


Peterhappy
őstag

Es kolbibol hany karikat? Naponta 3*15 vagy...?

En nem banom ezeket a temakat, mert - szerintem - szorosan kotodik a futashoz es nagyon hasznos gondolatok, velemenyek cserelnek gazdat.

Nekem legutobb azt javasoltak, hogy fogyas beinditasahoz delben kell kezdeni a kajalast (kaposztalevessel :D ), tobbet pihen a szervezet, kisebb etvagy, -1 vagy -2 etkezes (mert allitolag a napi ot etkezes megsem feltetlen jo). Delelott csak viz, almaecetes viz, kave tisztan. Cska aztan du. nem kell bepotolni a kiesett kajamennyiseget.
Lehet h baromsag, reszemrol egy probat meger. Az biztos, hogy minel kesobb eszek eloszor, en annal kevesbe vagyoo ehes egesz nap.
Bar nekem fogynom kell(ene), jo paraknak itt nincs ilyen gondjuk.

(#45161) Vertigo18 válasza Peterhappy (#45160) üzenetére


Vertigo18
addikt

Karikát??? Rudat! :DDD

Naponta? 4 óránként! :D

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#45162) tomcica válasza ígyvanferi (#45156) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ez a het kozbeni masodik eros nap tempo/fokozo/fartlek barmelyik jo. A lenyeget kell nezned, h ennek az edzesnek mi a celja: az hogy hosszabb ideig maratonos iram kozelebe tartson. Ez azt jelenti, h itt a gyorsabb nem egyenlo a hatekonyabbal. Itt a laktat kuszob alatt kell maradni a fartleknel plane figyelni ra, mert megindulhat konnyen 10K irammal az elso 200-400meternyi 30-60mp ami itt nem jo. A tempo es progrssziv ha 50-60perc az egy rutinos futot mar abstart elbatortalanit attol h tul gyorsan kezdjen be, foleg ha hetente kell ismetelni egyik verziot.
Hetvegi hosszu az lazarol-kozepesre eleg, full aerob. Ez a heti 2 edzes + a rovid eles boven eleg minoseg.
A rovid porgos az mehanikailag iskolazza be a mzogasodat es a sebessegi tartalekodat adja (ne erezd a 10K versenyen h szinte nyelgazon futsz) az intervalok a 10K iramot iskolazzak be, de ez nem eleg mert ott van apro piheno a versenyen csak a versrnydrukk es pihentseg miatt ezt nem tudja az ember osszefuzni, ahhoz magas laktatkuszob is kell. Na erre valo a harmadik eros nap a hosszu tempo, ennel az 50-60perc a kulcs megfelelo zonaba. A hetvegi hosszu az aerob alapot adja es tamogatja, ebben a fazisban mar inkabb azzal jarul hozza a heti edzesekhez h helyreallitja a test aerob allapotat, ertem ez alatt azt h a gyorsak altal termelet tejsavot szepen elvezeti. Ezert a hetvegi hosszu itt nem lehet tul ero se es tul hosszu se. 1.5ora eleg ha 10K a verseny, 1.5-2ora ha 21K.Ha maraton akkor eleve mashogy nez ki az elezes.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45163) tomcica válasza LanyUs (#45159) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Majd csinal a biotech nekunk csipszes izu BCAA-t :DDD Sarkany Ur-nak kolbaszos feherjet. :))

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45164) tomcica válasza tomcica (#45162) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Mielott barki belekotne tudom h a tejsav par perc utan mar urul, de amilyen allapotban hagyja a testet, na azt kell laza hosszuval helyrebillenteni. Ezt ki is lehet probalni, mesz 10x400m eroset, elsavasodsz. Masnap a full piheno mozgas nelkul kontra laza 1-1.5ora kocogas, es par alkalom utan vilagossa valik, h az inaktiv piheno lassabban billenti vissza a szervezetet az egyensulyi allapotba.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45165) Hi!King válasza LanyUs (#45159) üzenetére


Hi!King
őstag

Nem tudom a fogyáshoz hogyan viszonyul, nekem most nem kell, de én legfontosabb étkezésnek épp a reggelit tartom. Persze ebben benne van, hogy én mostanában előtte futok, így van mit pótolni, de ha nem reggel futnék is fontos szerintem, mivel előtte sok órán át nem ettem (alvás közben is használ valamennyi energiát a szervezet), és a napot is el kell indítani, nem bzitos, hogy jó üres gyomorral bemenni dolgozni.

(#45166) inf3rno válasza Vertigo18 (#45155) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ha rám gondoltál, én már nem mondok semmit. Csak a nerobol. :D

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#45167) inf3rno válasza LanyUs (#45159) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát nem tudom, mióta belga csokit eszek, azóta a mika a tejporos cukros pálmazsíros szemét nálam. Egyszerűen érezni, hogy már nincs benne kakaó és kakaóvaj. Ha valakinek mindene a csoki, akkor lehet olyat, hogy aszalt gyümölcsöket és magot összeforgat egy kevés olvasztott csokival. Mármint a normálisabb fajtával. Csak annyival, hogy épp hogy összefogja, és egy vékony bevonat alakuljon ki rajta. Talán évente néhányszor csinálok ilyet. Van ennek cukros változata is, az a grillázs, de abban is túl sok karamellt használnak. Lehet még mézzel is, de úgy ragadni fog az egész.

Buliban hasznos! =]

(#45168) inf3rno válasza Vertigo18 (#45161) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Pont most sütöttem 4 rudat. Az talán kitart pár napig. :D

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#45169) Hi!King válasza inf3rno (#45167) üzenetére


Hi!King
őstag

Én nem igazán vagyok oda az étcsokiért, viszont kb. egy évtizede ritkán eszek tejcsokit, meg amúgy más édességet is alig, de én is ugyanezt érzem, túlédesített, gejl szar, pedig anno szerettem. Néha-néha eszek egy jégkrémet, megkóstoltam egyszer a Milka tölcséres jégkrémet, és ehetetlenre van cukrozva, pedig a Cornetto és utánzatai most is lecsúsznak és azok is cukrosak, csak nem ennyire.

(#45170) ígyvanferi válasza tomcica (#45162) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Na, így már minden világos. Ezek alapján le is tisztázom a tervet. Már csak végig kell vinni és kifutni a PB-t. Piece of cake, ahogy a művelt német mondja.

(#45171) inf3rno válasza Hi!King (#45169) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én ilyet szoktam venni: [link] Ez még pont a határán van az étcsokinak. Mármint úgy értve, hogy magas a kakaó tartalma, de még nem annyira keserű. Nekem mondjuk a 70%-os bejön, ha nem magában eszem, hanem keverve valami édesebb dologgal. A magok is amúgy alapból édesek, úgyhogy ha csak vékonyan vonja be őket, akkor is jó a 70%-os hozzá.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#45172) Peterhappy válasza Vertigo18 (#45161) üzenetére


Peterhappy
őstag

:D
Es gondolom szigoruan pulykabol ;)

(#45173) tomcica válasza ígyvanferi (#45170) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ahogy mar itt nehanyszor felvazoltam,a PB-hez mentalis koncentracio IS szukseges...nehany ev utan senki ne varja el azt,hogy egy jo felkeszules majd mintegy "meglepoen" uj PB-t ad...lofaxt fog adni,azt el kell venni.Azt ugy kell ott akarnod,mintha az eletedert kuzdenel.Nem eleg,hogy megnyaldossak a langok a tested picit,ott mar nem,ott benne kell egni az elso 100m utani sokktol kezdve az utolso lepesig. :K
Utolso nehany nap erdemes ezen meditalni,raszanni egy kis idot,hogy mi is a terv ;) hogy is lesz vegrehajtva.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45174) ígyvanferi válasza tomcica (#45173) üzenetére


ígyvanferi
addikt

:R a kiegészítést, ez is hasznos infó mindenkinek.
Szerencsére ez a része a legkevésbé problémás nálam. Már hetekkel egy ilyen verseny (a nagyon kevés verseny valamelyike, amit komolyan veszek, ahol tényleg az idő számít, és nem pl. egy téli terepfutás, ahol az élményért vagyok ott) előtt, ha rágondolok, átjár a "vizsgadrukk" bizsergése. Mivel ezek mind ismerős terepek, így gondolatban is végig tudok és végig is szoktam menni a pályán előtte többször, megvannak a "km-kövek", hová milyen részidővel kell megérkeznem, stb. A versenyszellem is elég erős, ha kell dupla-köpködősre veszem, amikor valaki már elérhető távolságba került előttem vagy épp le kell hajrázni a végén. Szóval a megfelelő mentális felkészültség miatt nem aggódom.

[ Szerkesztve ]

(#45175) tomcica válasza ígyvanferi (#45174) üzenetére


tomcica
Topikgazda

ok,rutinos roka vagy :K :R

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45176) tomcica


tomcica
Topikgazda

Epul az UB forma :K

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45177) HKorn válasza tomcica (#45176) üzenetére


HKorn
addikt

Assszép! Mindenzt gondolom 120-as átlagpulzussal :D

Run&Ride

(#45178) tomcica válasza HKorn (#45177) üzenetére


tomcica
Topikgazda

171 bpm lett az atlag,181-ig azert felment...nem faztam :DDD :N palyan ugye egy zsebkendonyi arnyek sincs,mar a bemelegitoben melegem volt :U

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45179) Vertigo18 válasza inf3rno (#45166) üzenetére


Vertigo18
addikt

Na mégis mit gondoltál, kire másra gondoltam volna? :D

Egyébként érdekelne, hogy az ÉN testalkatommal (ha "ezt" annak lehet nevezni), vajon mi történne, ha szednék fehérjét? Hogyan és mennyit és mikor kellene szednem? Az étkezésemen nem tudok és nem is vagyok hajlandó változtatni...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#45180) HKorn válasza tomcica (#45178) üzenetére


HKorn
addikt

Én ma egy 7-est toltam, a javasolt edzésterv alapján 150-en kellett volna tartanom a pulzust végig, az első 4km-en sikerült is 6:30-6:40 tempó mellett, de utána elkezdett elszállni és nem tudtam megfogni, 1km-en keresztül próbáltam visszahozni 150-re, de 160 alá már nem ment akármennyire is lassítottam le, így inkább úgy döntöttem elengedem a lovakat, az uccsó 2km-re, 5:30-ra "felkaptam". Jólesett :)

[ Szerkesztve ]

Run&Ride

(#45181) tomcica válasza HKorn (#45180) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Szoval roviden osszegezve ismet megbuktal ;] :P sebaj,vissza az elejere,ha kell setalj es lemegy.Amugy a melegben nem egyszeru a pulzuskontroll az igaz :K turelmesen kell ezt.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45182) HKorn válasza tomcica (#45181) üzenetére


HKorn
addikt

Igen, bevallom, elfogyott a türelmem is a végére.

Tegnap ugyanezt 8km-en tudtam hozni végig 150-es pulzussal 6:25-ös átlagtempó mellett, valahogy érzésre is könnyedebb volt a futás, mint ma. Lehet kellett volna 1 nap pihi.

Run&Ride

(#45183) inf3rno válasza Vertigo18 (#45179) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Most is szedsz fehérjét, szinten mindenben van, amit eszel, még a kenyérben is. :D

Buliban hasznos! =]

(#45184) tomcica válasza HKorn (#45182) üzenetére


tomcica
Topikgazda

pihenj (pihenos napon mehet torzserosites es nyujtas,hengerezes) utana folytatod :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45185) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Nem tudom kinek hogy ment ma, de nekem k.rva szarul így délután, pedig tegnap pihenő nap volt.
Nehezen indult, aztán 3km-nél betettem 100 méter gyorsítást és az be is tett a következő 5km-nek. Gyakran kellett sétálni, a végén már csak becsületből futottam hazáig, hogy meglegyen a 8km, de már semmi kedvem nem volt az egészhez.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#45186) Vertigo18 válasza inf3rno (#45183) üzenetére


Vertigo18
addikt

Persze, ezt tudom. Éppen ezért kérdezem, mi történne, hogy ha én elkezdenék fehérjét szedni...?

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#45187) inf3rno válasza Vertigo18 (#45186) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem semmi látványos.

Buliban hasznos! =]

(#45188) Vertigo18 válasza inf3rno (#45187) üzenetére


Vertigo18
addikt

Köszi a választ!

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#45189) inf3rno válasza Vertigo18 (#45188) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ahhoz van inkább értelme, ha erőedzést tolsz, és komolyan izomzatot akarsz építeni. Ahhoz kell az alapanyag. De azt is elvileg meg lehet oldani csirke + rizs vagy hal + rizs kombóval.

Buliban hasznos! =]

(#45190) ígyvanferi


ígyvanferi
addikt

[link] Amikor ennyire k.rvára félremegy a gps, az mi miatt lehet? Oké, így ismeretlenül nehéz belőni, hogy mi nem stimmel, de ha végigkövetitek az edzést, ott futattam az utolsó két kört is, ahol az azt megelőző 5-öt. Szóval amit 9 km után berajzolt, azt marhára nem ott futottam. És a vége meg totál agybaj, a zöld pontba kellett volna megérkeznem délről és aztán nyugatról a Börzsöny utca felől. Érdekes mód az össztáv az kb. stimmel, a moving time nem tudom miért két perccel rövidebb, mint az elapsed, mikor nem álltam meg egy pillanatra sem.
Ennyit számít, hogy fák között futok? De akkor miért működik a dolog az esetek nagy részében? És amikor mondjuk kiérek a fák közül, akkor miért nem talál vissza a pontos útvonalra?
(A tempóm amúgy nem volt ennyire rapszodikus, movescounton sokkal stabilabb, bár tény, hogy ugrál ott is, de azzal nem tudok mit csinálni, terep, kanyarok, fordítók, kutyasétáltatók kerülgetése, kisebb dombok, stb.)
Az új övnek hála a pulzus megjavult, erre a gps bolondul meg, nehogy egyszer is stimmeljen minden. :(((
Mindegy, a futás az jól esett, és nem is haltam bele, ez vigasztal.

[ Szerkesztve ]

(#45191) Danika256 válasza V.Stryker (#45185) üzenetére


Danika256
aktív tag

Hát ebben a brutál 30fok melegben így muszájból délután kellett edzenem..
A pulzust nagyon hamar el is engedtem, a normál 20 fokhoz viszonyítva 30-nál +15-20 ütéssel több volt. Kegyetlen! Én nem is tudom ez kinek jó, vagy az ilyen körülmények kinek fekszenek.
Mondjuk én -10-ben is egy kis kabátot veszek fel, tehát tuti nem a magamfajtának :DD

(#45192) inf3rno válasza ígyvanferi (#45190) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Passz. Nekem amikor mobilról ment meg valami gagyi programmal akkor volt utoljára olyan, hogy félre ment. Gondolom GPS szenzor és alkalmazás függő, hogy mit dob.

Buliban hasznos! =]

(#45193) Vertigo18 válasza Danika256 (#45191) üzenetére


Vertigo18
addikt

Ezt akkor csak úgy ide bevágom, bár tudom, hogy ismered... :)

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#45194) HKorn válasza Vertigo18 (#45193) üzenetére


HKorn
addikt

Ez már nem a szép testforma kategória, ilyen karok meg vállak, szegény nagy árat fizetett az ultrafutásért. Jó dolog a futás, de elkezdenék csontsoványodni tőle, azonnal visszavennék belőle. Izmaimat nem adom :D

Run&Ride

(#45195) parandroid válasza HKorn (#45194) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Lubics Szilvi van a képen, épp Badwatert fut, 217 km, 40+ fok, 100% páratartalom végig. [link]

Szóval ja, ez nem egy egészséges, szép női test, ez egy véglegekig csiszolt célszerszám. Ahogy Arnold mondta, amikor mondta neki valaki, hogy azért nem edz, mert nem akar úgy kinézni, mint ő: nyugi, nem is fogsz. :DDD

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#45196) Vertigo18


Vertigo18
addikt

A melegre való panaszkodás miatt vágtam be Szilvi képét Danikának. Ha jól emlékszem, ő készült valamelyik ultrára úgy, hogy a szaunába beállította a futógépet, mert máshogy nem tudta szimulálni azokat a körülményeket, amik majd várnak rá...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#45197) LanyUs válasza V.Stryker (#45185) üzenetére


LanyUs
senior tag

V.Stryker: korai ez még! Ha másképpen nem megy, vigyél sport fülest és a kedvenc zenéidet hallgasd közben. Itt a lényeg az lenne, hogy ne kényszeres tevékenység, hanem örömfutás legyen belőle. Jutalmazd magad finom ízű fehérjével utána. Ne mérd a tömeged minden nap. Alakuljon át egy fajta életmóddá. Kiépül az alap türelemmel. Ne foglalkozz a fórumozók idejével. Én is 108-109 vagyok jelenleg, de jó pár éve elkezdtem már. Szépen lassan épült ki a tempó. Csak és kizárólag magadhoz mérten nézd a fejlődésed. Kitartást!

inf3rno: jól látod, csirke-rizs, hal-rizs, brokkoli, zöldségek... A szilárd táplálék mindig előnyben van a kieggel szemben. De amikor szippantani kell a testnek edzés után/közben vagy előtt is, akkor hasznosak. Diéta esetén duplán, triplán hasznosak, mert hiába lesz valaki alacsony tömegű alacsony zsírtartalommal, ha nem marad rajta izom... nincs tónus/forma, nincs erő, nincs teljesítmény... Én édesség helyett is szeretem :))

(#45198) HKorn válasza parandroid (#45195) üzenetére


HKorn
addikt

Igen vágom Lubics Szilvit, tudom, hogy kegyetlen amit művel és nem sokan lennénk rá képesek, meg engem a veszély se fenyeget hogy így nézzek ki, csak megjegyeztem, hogy ennek komoly ára van.

Arnoldos hasonlat azért nem az igazi, szerintem úgy sokan szerettek volna kinézni (én is), Szilvisen már nem annyira sokan (én se) :)

[ Szerkesztve ]

Run&Ride

(#45199) Hi!King válasza HKorn (#45198) üzenetére


Hi!King
őstag

Szerintem azt vedd figyelembe, hogy Arnold akkor extrém izmosnak számított, ezért a nem testépítő kortársai úgy láthatták, mint mi most a mostani testépítő bajnokokat, amilyen viszont a többség tényleg nem akarna lenni, és hozzájuk képest Schwarzenegger akkori testalkata már esztétikus.

A hasonlat meg szerintem jó, hiszen hiába futunk sokat, azért azt a szintet valószínűleg nem fogjuk hozni sem teljesítményben, sem az annak megfelelő testalkatban, mint Lubics Szilvi, ezért emiatt nem kell aggódni. Nyilván nálunk férfiaknál ugyanez férfi megfelelőjére gondolok.

(#45200) evitiguF


evitiguF
senior tag

Sziasztok!

Hozzáértők, szakértők véleményére, tanácsára lennék kíváncsi.
Szeretném edzésbe, jó formába hozni magamat, az elhatározás már meg volt egy ideje, ma az első lépéseken is túl vagyok. Viszont ha már csinálom, értelmesen szeretném csinálni, ebben kérnék pár jó tanácsot.
Régebben fociztam, szóval a futást úgymond bírtam mindig erővel, szuflával. Az utóbbi időben viszont irodai ülő munkát végezve, plusz covid és hadd ne soroljam milyen kifogásokat találva teljesen elmaradt még az a heti 1 alkalmas mozgás is.
Ez persze az alakomon is meglátszik, mert enni meg szeretek... :DDD
Szóval a mosógép miatt, meg a ruhásszekrényben található zsugorítószörny tevékenysége okán a ruhák sem úgy állnak már rajtam... :U
Nade! Ezen most változtatni szeretnék. Célom az lenne, hogy napi 1órát fussak, számomra kényelmes tempóban, de azért a cél legalább 10km lenne ennyi idő alatt. Ami így elsőre nem is elérhetetlen, legalábbis az első eredményem alapján:
[kép] [kép]
És akkor hozzá a szori:
Focipályára mentem ki, hogy azért legyen egy mértékem így elsőre. Szépen nekiláttam egy általam kényelmesnek tartott tempóban futni. Ebben futtottam egy jó 15-20percig, nézegetve, hogyan alakul a pulzusom, ahogy a képen talán látszik, 165-176bpm között ingázott. Ezt magasnak találva elkezdtem intervallumokat csinálni, pálya rövid szakasza séta, hosszú szakasza futás. A képen szépen látszódnak is a tüskék, pulzus vissza, majd fel vissza majd fel. Itt 130-150 közötti ingázás volt tapasztalható. Aztán még lejjebb vittem egy hosszabb sétával egészen 120ig, és utána megint azt játszottam, hogy rövid szakasz séta, légzés, hosszú oldalon meg kellemes tempóban futás.
A végén pedig visszaálltam egy kellemes tempóra, ekkor 150-160bpmre állt be. A legvégén pedig meg akartam nézni, hogy hol lehet a maximum, ezért futottam pár erős sprintet, ezzel 184bpm lett a csúcs.
Nyugalmi állapotban 65bpm, alvásnál 55bpm.

Ehhez kérnék tanácsot, hogy lenne érdemes, értelmes felépíteni, jók-e ezek az értékek, fussak úgy, ahogy nekem kényelmes, vagy az elején inkább fogjam vissza magam, és majd felépíti szépen a szervezet, etc.

Köszi!

szerk.: hogy 15m szintkülönbséget hogy sikerül elérnem egy sík terepen, azt nem tudom... :DDD

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.