Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45651) inf3rno válasza LanyUs (#45630) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Búvárkodással?

Buliban hasznos! =]

(#45652) LanyUs válasza inf3rno (#45651) üzenetére


LanyUs
senior tag

Never79: de ha egyszer elindulsz, akkor nincs megállás! :)

inf3rno: nem jön rám a búvár ruha, kicsi a karja. Haha... :D ( viccelek ) Lehet a diéta alatt korai volt, de elérkezettnek láttam az időt a napi 5g kreatin monochidrátnak is. Meg is állt a fogyás 109-110-nél, mert enyhén felölti az izmokat, de különösebb hátránya nincs. Hamarosan újraindul, de még hatékonyabb így a katabolikus folyamatok akadályozása, ráadásul fillérekből, mert nem drága kieg. Tudom, sok sz.rnak tűnik ,amiket szedek + kiegensúlyozott, fehérjedús táplálkozás elég, de azt tapasztalom, hogy egy kis glutamin, bcaa, kretyó + sport utáni turmix jobban karban tart, mint 1 rekesz sör :))

[ Szerkesztve ]

(#45653) Agony válasza ígyvanferi (#45647) üzenetére


Agony
aktív tag

Az együttműködését egy órával hogy kell elképzelni?
Pontosan, ahogy írtad. Ahogy csatlakoztatod a footpodot, három beállítást lehet megtenni. Van ugye a kalibrációs faktor amit már leírtam, emellett pedig van egy táv és egy tempó beállítás, ahol azt tudod kiválasztani, hogy tevékenységnél mi számítson, ezeknél pedig három opció van. Soha ne a footpod számítson, csak beltéren számítson a footpod (pl. futópad), illetve hogy mindig a footpod számítson. És akkor emellett a tevékenységnél eldöntheted, hogy maradjon-e GPS vagy sem. Ha bekapcsolva hagyod, akkor rajzolja a GPS tracket és ugyanúgy viszi Stravara, stb... mint előtte. Én itt annyit csináltam, hogy a GPS+GLONASS-t visszavettem "Csak GPS"-re így kevesebbet fogyaszt az óra, de ha valakit nem érdekel a track, teljesen kikapcsolhatja a GPS-t és akkor minimális lesz az óra fogyasztása, kb. mint valami beltéri súlyzós tevékenységnél.

A Stryd grafikonjai csak a saját programjában láthatók?

Ez olyan is-is. :) Maguk a Stryd adatokat látszanak Garminon, Runalyzeon és más platformokon is. Ilyen pl. a power, form power, leg spring stiffness, ground contact time, stride length, cadence

Belegondolva, nekem valahogy úgy lenne ideális (és nem feltétlen logikus), ha az útvonalat kiköpné az óra magából, de a távolságot a footpod felülírná, ezért egyrészt az órán a pontos pillanatnyi tempót látnám, másrészt utólag a logban is összemixelné egybe ezeket, grafikonnal, mindennel, és nem kellene két helyen nézegetnem az adatokat, útvonalat.

Ugyanakkor vannak olyan grafikonok, amiket kifejezetten a Stryd fejlesztett és csak a saját "Power Center" felületükön látszik, mivel a saját algoritmusaik számolják. Ebből a leglátványosabb a "Power duration curve", amiben gyakorlatilag az összes korábbi futásod van összesítve és ez alapján próbálja besaccolni, hogy milyen időtartomon, milyen teljesítmény leadására vagy képes, aztán itt szabadon választható időszakokat össze is lehet vetni egymással. Például tudod, hogy tavaly mikor végeztél egy 8 hetes kigyorsítást egy versenyre, meg idén mikor végezted és össze tudod vetni a kettőt:

Ez nálam nem túl látványos, mert én fixen 21K-ra edzék, szóval 10K-n se vagyok számottevően gyorsabb mint 21K-n. Például az idei Vivicittan 7K@3:41, 10K@3:46, 21K@3:51, szóval hiába harmada a táv, nincs hozzá elég tempóm, de legalább tudom tartani 1,5 óráig. :D Viszont ha valaki mondjuk gyúr 10K-ra meg 42K-ra is, akkor ez a grafikon sokkal izgalmasabban is tud alakulni és akkor ahogy húzza rajta az egeret az X tengelyen, láthatja, hogy milyen időtartamú versenyre, milyen teljesítményt célt érdemes belőnie.

Meg most már van Race Calculator, ami igaz még csak béta, de elég korrekt. Beadhatod a verseny adatait (tengerszint feletti magasság, hőmérséklet, páratartalom), aztán vagy időbeli célt szabsz meg vagy teljesítmény belit. Ha teljesítményre adod meg, akkor megmondja, hogy kb. mennyi lesz az időd, viszont meg is fordíthatod. Szóval ha idő célt adsz, megmondja mekkora teljesítményt kell leadnod és hogy ez mekkora erőfeszítést igényel.

Nekem pl. 320W környéke kellene az 1:20 alatti FM-hez és ezt igencsak megterhelőnek írja és valóban az is. ;] A bónusz pedig, hogy ha van GPX/TCX fájlod akkor azt be is tudod tölteni és akkor a szinttérkép alapján látod a teljesítményt célt ami most ezen a képen teljesen sík:

Most pl. Bordányban volt egy edző félmaraton az 306W volt és 1:21:50 lett a 21,1 km. Tavaly decemberben a szegedi FM ami meg 1:20:36 lett 313W-on ment, szóval van benne ráció.

[ Szerkesztve ]

Start with a whisper, end with a scream!

(#45654) emvy


emvy
nagyúr

Kicsit zavar, hogy ma a Nyulcipoboltban javasoltak nekem egy Asics Glideride-ot, mint idealis ujrakezdo cipot forefoot strike-hoz. Otszor megkerdeztem, hogy tuti-e (egyebkent kenyelmes). Itthon nezem a neten, es mindenhol azt irjak, h tok jo cipo, ha nem forefoot strike-al mesz.

Most vigyem vissza?

while (!sleep) sheep++;

(#45655) tomcica válasza emvy (#45654) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Kozeptalprol tol labelore,ha jol remlik mindegyik ebbol a szeriabol EvoRide,GlideRide,MetaRide :U

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45656) emvy válasza tomcica (#45655) üzenetére


emvy
nagyúr

Ja. Egyebkent lehet, h jo lesz, mert kevesebbet terhel also vadlira + achillesre, emiatt persze azok el szoktak gyengulni, de amig kicsit helyrejovok, addig lehet, hogy oke.

Egyebkent irtam privatot, majd nezz ra valamikor.

while (!sleep) sheep++;

(#45657) Hi!King


Hi!King
őstag

Amúgy középtalp alatt mit kellene érteni? Mert kb. van róla elképzelésem, de mégsem teljesen értek valamit. Nézzük ezt az ábrát, mert még magyarul és angolul sem vagyok tisztában a láb összes részének elnevezésével:

Szóval a sarokra érkezés triviális, ekkor ez a megfelelő cipőben teljes ágördüléssel folytatódik. A forefoot strike esetében a "Ball"-ra érkezünk, vagy a "Ball" + lábújjhegyekre egyszerre (ez cipőorr kialakítás kérdése is). A midfoot-ot viszont nem értem, az Instep Arch-ra nem érkezhetünk, ha egyenes a lábtartásunk, a "Sole" gondolom külső talpél, az meg kb. egy magasságban van a sarokkal és a kis lábujjak párnáival (nincs megnevezve, arra gondolok, amik a kis lábújjak "Ball"-jai), leszámítva, hogy végülis annak is van egy kis íve. Épp ezért nem igazán látom, hogyan lehetne a Ball és a sarok között bárhová érkezni, leszámítva azt, hogy egyszerre érkezik le a Heel és a Ball, tehát gyakorlatilag telitalpas érkezés. Vagy olyan íves talpú cipőkről van szó, aminek a közepe tud elsőként leérkezni?

[ Szerkesztve ]

(#45658) zaskar válasza emvy (#45654) üzenetére


zaskar
senior tag

Itt midfoot strike-nak írják. Én itt szoktam megnézni, mert bosszant, hogy ezt a fontos adatot elég kevés gyártó tünteti fel a honlapján.

(#45659) stefyY válasza emvy (#45654) üzenetére


stefyY
őstag

Én is nagyon nézegettem, de a spuriban lebeszéltek róla, meg úgy általában az Asics-okról, hogy szerinte nem való a lábamra. :) Fájt is miatta a szívem.

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#45660) tomcica válasza Hi!King (#45657) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Hivatalosan egyidoben er le a sarkad es a "ball".

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45661) Vertigo18 válasza tomcica (#45660) üzenetére


Vertigo18
addikt

Nekem nagyon nem :)

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#45662) bajnokpityu


bajnokpityu
félisten

Samu bekocsogolt pár hete, és nem engedi a health programból szinkronizálni más program irányába a tevékenységet syncmytrackkel. Elvileg natív strava alkalmazás van az órára, de ha azt nem akarom használni, milyen más programok vannak arra, h strava ba atmentsem a Samsung health cuccokat?

Fitnesssyncer van még, azt engedi, de az csak a saját weblapjara húzza át az adatot.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#45663) bajnokpityu válasza bajnokpityu (#45662) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Azért kell, mert a shealth ba épített strava az irtó szar adatokat mutat. Örülnék én, ha valóban 3.14el futnam reggelente a 10kt,de ez nem igaz. És nem az óra mer szarul, hanem az adatok falsulnak atkuldes közben..

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#45664) inf3rno válasza Hi!King (#45657) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Passz. Azt tudom, hogyha csak a ball-ra érkezel, és le se teszed a sarkad, akkor egy idő után szétmegy a vádlid. Volt már, hogy így próbálkoztam, de nem igazán jött be. Elvileg az a jó, amit tomcica mond, hogy egyszerre kéne, vagy közel egyszerre leérniük.

Buliban hasznos! =]

(#45665) tomcica válasza inf3rno (#45664) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Igen, a talp elso reszere torteno erkezesnel vegig kell a kulso talpiven gordulni, es van egy rovid pillanat, amikor a sarok leer, ilyenkor a vadli egy masodperc toredek reszere elengedi a feszultseget. De ez a sarok-talajerintes, mintegy simogatasa a talajbak, mint egy "csok". Ha ez nincs meg es vegig lab elso felen van a futo erkezeskor, gordules helyett es ellepesnel is, akkor a vadli vegig tul nagy feszultsegben van. Egy h serulhet, de ha az nem is all be a futotehnika hatekonysaga banja, ugyanis igy nem tud az achiless es a vadli annyit segiteni, mint amikor egy picit megpihen. Ez nagyon fontos, latom konyvbol, youtiberol tanulo futokat es vegig pipiskedve labujjhegyen futnak, rossz nezni is.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45666) Kimmuriel


Kimmuriel
aktív tag

.

[ Szerkesztve ]

(#45667) tomcica válasza Kimmuriel (#45666) üzenetére


tomcica
Topikgazda

En ugy ertelmeztem Agony-t, h csak tavolsag. A szintet az orarol veszi, ezert is jobb egy barometrikus ora.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45668) Kimmuriel válasza tomcica (#45667) üzenetére


Kimmuriel
aktív tag

Köszi, csak közben rájöttem, hogy már ebben a fórumban is föltettem ugyanezt a kérdést, ezért töröltem időközben a hozzászólást.

[ Szerkesztve ]

(#45669) danielsz válasza tomcica (#45665) üzenetére


danielsz
tag

Én is eléggé rondán futok, látszólag lábujjhegyen, valójában a kislábujj mögötti részen, a külső talpélen fogok általában talajt. A sarok mondjuk leér, de komolyabb emelkedőn sokszor nem bírom letenni, ahol mások még simán. Terepen mondjuk kb. ezért vagyok szerintem nagyon sz@r az eléggé emelkedős részeken. A cipőm is a jelölt részen kopik el a leginkább, a sarok meg kb. makulátlan.

Mondjuk nem tanultam sehonnan se futni (pont az volt a baj :D), csak így bírok. Az emberek általában szörnyülködnek rajtam.

(#45670) tomcica válasza danielsz (#45669) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nekem is ott kopik elelobb a cipom, de ettol fuggetlenul mindig lehet csiszolni a talajfogason, es szerintem kell is. :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45671) emvy


emvy
nagyúr

Tok jo az Asics a labamnak, csak szerintem kicsi lett, 45-os es a 44-es labamra nem eleg laza.

while (!sleep) sheep++;

(#45672) emvy válasza danielsz (#45669) üzenetére


emvy
nagyúr

Nekem pont ugyanigy kopik :)

while (!sleep) sheep++;

(#45673) Hi!King válasza tomcica (#45665) üzenetére


Hi!King
őstag

Ez minden cipőre igaz, függetlenül attól, hogy zero drop klasszikus 10 mm sarokemelésű? Azért kérdezem, mert akkor gondolom a két véglet valamennyire más lábtartást igényel, és akár a lépéshosszat is befolyásolhatja elől is és hátul is.

Szerk.:
Még az jutott eszembe, hogy nagy meredekségű emelkedőn nem teszem le a sarkamat, mert ott már nem igazán kényelmes letenni. Az rendben van?

[ Szerkesztve ]

(#45674) tomcica válasza Hi!King (#45673) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Meredek emelkedon nem teszed le, igen az ugy jo. En a sikfutasnal ertettem ezt.
Igen minden cipore igaz, persze egy 12mm droppos egesz mas szallagnyulast ker, mint egy 4-8mm (utobbi erosebbet), ezert is lehet valakinek szokatlan egy Saucony Ride 8mm-vel,v Kinvara 4mm-vel.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45675) Studi válasza tomcica (#45674) üzenetére


Studi
addikt

Hja, épp múlt héten beszéltük, hogy már a 10mm->8mm váltást is mennyire megérezni a vádlin. :)

(#45676) tomcica válasza Studi (#45675) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Meg, erdekes h visszafele amikor 4mm utan (Kinvara, RC2, Type A6 stb) 10mm-os Sl12 v Boston jon akkor nem erzodik szinte semmi. Talan egy picit kevesebb a cadence, erzesre biztos, ugy darabszamra lehet csak nehany. Ebbol adodoan mas ritmus is alakulhat ki, de legalabbis mashogy erzodik.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45677) Hi!King válasza Studi (#45675) üzenetére


Hi!King
őstag

Nálam olyannyira, hogy 200 km után ma jutottam el odáig a Ride-al, hogy bevállaljak egy 30+ km-es futást.

Amúgy nagyon jó futás lett, 5. hete futok 30 feletti hosszúakat, és ez volt ezidáig egyben a legalacsonyabb pulzusú (127-es átlag), leghosszabb (35.23 km) és egyben leggyorsabb (5:29/km, 30 km-en PB) is az 5-ből. Ehhez persze kellett a ma reggeli hűvös és napsütés mentes idő is.

[ Szerkesztve ]

(#45679) stefyY válasza tomcica (#45665) üzenetére


stefyY
őstag

Én még idén kezdtem el ismerkedni egyáltalán a középtalpas talajfogással, ott normálisnak gondoltam, hogy a sarok is azért leér valamennyire, ezzel az új cipővel egyszer futottam eddig ugye, nem is volt semmi fájdalmam közben/utánna, de nem tudtam, hogy normális, hogy ennél is leér a sarkam, bármennyire próbálom előrébbhelyezni a súlypontot. Köszönöm az információt. :D

Vasárnap wizz air valaki? ;)

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#45680) gombi01


gombi01
tag

Jó napot kívánok!
Szeretném megkérdezni a tomcica topik gazdát, hogy oszatnak-e még 'szűzlányvért' és írnak-e edzéstervet a 'köpködős' tempóhoz? :D

"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali

(#45681) tomcica válasza gombi01 (#45680) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Hehe :DD Neked BARMIKOR ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45682) gombi01 válasza tomcica (#45681) üzenetére


gombi01
tag

Jó látni, hogy pörög még a topic!

Kicsit jöttem olvasgatni, nézelődni megint elkapott a futhatnék...
Kb 1,5 éve megtanultam úszni (jobb öregen mint soha) hátha így egyszer majd lesz belőlem is Triatlonista ;)

"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali

(#45683) inf3rno válasza tomcica (#45665) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja, nekem is meg kéne tanulnom még néhány technikát, hogy jól menjen. [link]

Buliban hasznos! =]

(#45684) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Most akkor én mit csináljak, ha nekem a sarkamon kopik a cipőm talpa, annak is a külső széle? Minden futócipőmé. Hogyan sajátíthatnám el a helyes technikát?

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#45685) inf3rno válasza Vertigo18 (#45684) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Kivágod azt a részt, aztán akkor nincs, ami kopjon. :P

Buliban hasznos! =]

(#45686) Peterhappy válasza Vertigo18 (#45684) üzenetére


Peterhappy
őstag

Sehogy. Egyszerűen fogadd el, hogy a sárkányok anatómiája más, mint az embereké (és az ufóké).

(#45687) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Ezért szeretek ide járni, mindig olyan hasznos tanácsokat kapok! :D

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#45688) tucsok. válasza emvy (#45671) üzenetére


tucsok.
senior tag

Asics 44-44,5 lábam van és a 46-os asics kell! Évek óta 46-ost használok hibátlan.

"So say we all"

(#45689) tomcica válasza gombi01 (#45682) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Pakolj ossze egy jo kis alapot, hosszabb triatlonokhoz ugyis kell. Konkretan triatlonos edzestervet nem csinaltam meg, de gondolom az alapelv h alacsony intenzitason gyujtesz edzesidot, heti 2x kozepes intenzitason pedig tolod a laktatkuszobot feljebb.
Amikor egyik baratom ironmanra keszult - szigoruan csak teljesiteni, semmi tempo- akkor blokk edzesei voltak napi 2x. Vagy uszas+bringa, vagu bringa+futas. Volt h egyik reggel, masik delutan. Volt h egy edzes hosszabb es megszakitas nelkul, sot a tranziciot is csinalta olyankor.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45690) gombi01 válasza tomcica (#45689) üzenetére


gombi01
tag

tomcica: Átküldöm Neked amit most edzek, jövő héten indulok a BaltonMan Iron távon váltóban.
Ez egy jó felmérés lesz (ha az úszást túlélem) ad egy visszajelzést a kondimról.

Tegnap pl:
reggel úsztam 2x1000m-t (5perc pihenő volt a kettő közt) nem motorcsónak tempó 2:11/100m de ezzel nyílt vízben harcolva bőven kiegyeznék ;)
Kora este a stadionban pedig ezt a válogatott kínzást húztam a sok közül:
100mp-es körök a 400-on 4km-en keresztül (50m lassú+150 gyors+50m lassú 150m gyors).
utána 5x400m fokozóra 88-86-85-85-80mp

...bevallom este hamar elaludtam ;)

"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali

(#45691) tomcica válasza gombi01 (#45690) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Pedig ami a futast illeti ez igazan lecsokkentett gyorsasagot erinto adag :DDD
Fel kell epiteni, h egy ilyentol azt erezd h "na, vegre porog a motor, johet barmi" es ne azt, h mar ez is edzesnek szamit :K Persze verseny elott ennyi pont eleg, de neked kellene ugy kiepulnod h 2-3x ilyen edzest elbirj ezzel az erzessel.
Mi ezen dolgozunk a bandaval, nincs mar NASA fenysebesseg, de a gyorsasagi allokepesseget modszeresen toljuk ki.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45692) gombi01 válasza tomcica (#45691) üzenetére


gombi01
tag

tomcica: nem hiszem, hogy sokat gyorsulnék már..
inkább szeretném kitolni 6000-ig ezt a 4:10-es váltogatást még idén.
Legjobban az úszást akarom fejleszteni, hogy ott stabilan menjen (akár) több kilóméter is egyben.

A bringa eszi meg a legtöbb időt, legalább 3 óra egy jó tekerés...

priviben elküldtem az utóbbi 5 hetem, majd nézz rá :R

"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali

(#45693) tomcica válasza gombi01 (#45692) üzenetére


tomcica
Topikgazda

rendben,ugyse art ismerkedni a triatlonos edzesmunkaval...mindig tanul az ember valamit ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45694) nepszter1


nepszter1
addikt

Sziasztok tudnátok ajánlani GPS-es órát pulzus mérő pántal ? Szeretném minél olcsóbban meguszni :D
esetleg későbbiekben lehet biciklire is fogok pattani

(#45695) parandroid válasza nepszter1 (#45694) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Garmin FR245 alatt nemigen érdemes nézelődni, ha komolyan gondolod a futást, és a biciklizést is. Ezekhez már pánt sem kell, mér pulzust magában is, egészen megbízhatóan. Vagy ennek a Polar megfelelője, akármelyik is az most (V800?).

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#45696) tomcica válasza parandroid (#45695) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Garmin FR 235-ot ha talal learazva,v biztos helyrol hasznaltat,az meg opcios lehet.
Esetleg FR 45? !

Polarnal mar a Vantage szeria van,persze a V800 meg mindig etalon,nem is ertem a Polart.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#45697) parandroid válasza tomcica (#45696) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

FR235 még mindig jó óra, pedig lassan vagy 5 éves technika. De ha használt is játszik, akkor a Fenix 5 is jó mindenre (is), vagy úgy általában bármelyik 35-ös (635, 935). 45 nagyon belépő, heti 2-3x hobbifutóknak, vagy egy-egy hétvégi biciklizéshez ok, de ha oda akar figyelni az ember az edzésre, akkor kevés lesz már. Vivoactive-ok kb ugyanez, csak azok normálisan néznek ki, hordhatók hétköznapokon is.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#45698) nepszter1 válasza parandroid (#45697) üzenetére


nepszter1
addikt

[link] ez akkor akár jó is lehet?

(#45699) parandroid válasza nepszter1 (#45698) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Aha, ez egy jó óra, de ha lehet, ne us-ből rendeld azért. Persze ha ott élsz, az más.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#45700) Kimmuriel válasza nepszter1 (#45694) üzenetére


Kimmuriel
aktív tag

Én megvárnám, amíg kijön a Coros Pace 2 :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.