Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40351) inf3rno válasza Balup1979 (#40339) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Pont akartam kérdezni, hogy a top4running.hu-val van valakinek tapasztalata? Jók az áraik pl Mizuno-nál is, de sosem hallottam a cégről. (Nem mintha másik cégekről igen. :D)

Buliban hasznos! =]

(#40352) inf3rno válasza tomcica (#40340) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Valamelyik alföldi faluban csináltak dombot azt hiszem néhány száz évvel ezelőtt valami nemesnek. Ti is simán összerakhatnátok egyet. Meg lenne egy kráter is akkor már, ahonnan kitermelitek. Dupla élvezet. :K

Én meg pont az ellenkezőjével szívok, képtelenség sík terepet találni. Emelkedő viszont van bőven, ez pl egy 30km-es szakasz, ami gyakorlatilag végig emelkedik. [link], de a szomszéd faluban is van egy szép 3km-es emelkedő, amit nem mondanék enyhének. Majd ha jobban belerázódtam csinálok ilyen extrém dombozós edzést 20km körüli távon. 10 emelkedő, 10 vissza.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#40353) inf3rno


inf3rno
nagyúr

A kettő közül melyiket ajánlanátok inkább egy abszolút kezdőnek? Saucony Women's Redeemer ISO 2 [link] Brooks Addiction 13 [link]

Buliban hasznos! =]

(#40354) borbelyfer válasza inf3rno (#40351) üzenetére


borbelyfer
csendes tag

En sok jot nem hallottam, bar utan veteles atvetelbol gond nem lehet. ( Bar tavaly az UTE szponzora volt ha jól tudom)

(#40355) Agony válasza inf3rno (#40352) üzenetére


Agony
aktív tag

Úúú inf3rno, észak balaton? Ha türelmesen vársz, akkor igyekszem megsajnálni! ;] :P
Én 1 órát szaladgáltam ma le-fel Kiskunhalas (és a környék) egyetlen dombján, hogy összeszedjek 187 méter szintemelkedést. :D

Start with a whisper, end with a scream!

(#40356) borix válasza inf3rno (#40352) üzenetére


borix
őstag

Nem jó irányba tekintgetsz. Engedd meg hagy ajánljak valamit. Föltekersz Győrbe 80K az megteszi bemelegítésnek. Majd egy 400m 8 sávos retortán pályán talán még a te igényeidnek is megfelel [link] nyomsz 20-30 kör résztávos edzést majd miután kellemesen elfáradtál hazavonatozol Veszprémbe majd onnét hazavonszolod magad. ;]

[ Szerkesztve ]

(#40357) Peterhappy válasza tomcica (#40310) üzenetére


Peterhappy
őstag

Te biztos, higy nem vagy normalis :D
Maradok tisztelettel :R

(#40358) tomcica válasza Peterhappy (#40357) üzenetére


tomcica
Topikgazda

O hat van itt meg egy-ket aprosag,ami kozbotranyt okozo :P elsore itt a ma delutani es holnap delelotti back-to-back dupla terheles 50+40km (ezzel meg is kezdem az uj ciklust egy het laza napi 10-13km utan).

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#40359) emvy


emvy
nagyúr

Szopo van, a fenekemnel faj a forgom a Gellerthegyi verseny ota. 2 het van maratoning, most valoszinuleg inkabb pihentetem, mint rafutok. :/

while (!sleep) sheep++;

(#40360) inf3rno válasza borix (#40356) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem szívesen tekerek már, mert minden alkalommal volt valami halál közeli élmény. Most már ott tartunk amúgy, hogy elkezdték az egyik telket is lebontani az autósok. Van egy beton gyűrű a kocsi bejárónál, hogy az árokban elmenjen a víz, aztán annak tolatott neki valaki teherautóval, szét is törte így 50 év után. Igazi profik ezek... Anyámat is a 2km-en amíg teker a szomszéd faluba simán leszorítják az útról...

Buliban hasznos! =]

(#40361) inf3rno válasza emvy (#40359) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Próbáld meg forgatni mint ahogy a kutya pisil, ne előlről hátra, hanem hátulról előre, hátha visszaroppanik. Bringával esetleg át tudod mozgatni utána.

Buliban hasznos! =]

(#40362) borix válasza inf3rno (#40360) üzenetére


borix
őstag

Meg kell tanulni közlekedni meg kell tanulni! Terültet kell foglalni akkor belassítanak majd átmenve a záróvonalon kikerülnek. Ha szélen mégy akkor mindig le fognak szorítani kicentizik.a zöld a jó.
Nem tudom Veszprém mellett pontosan hol laksz de Hárskút -Lókút-Pénzesgyőr útvonalon felmenve a Bakonyba ott futva vagy bringával jókat lehetne edzeni.Ennél sokkal gázabb helyeken tekertem.
Pestről letekertem pl Komáromba, Győrbe, Kecskemétre, Kékestetőre stb...Nem járdán meg bringa utakon.

(#40363) inf3rno válasza borix (#40362) üzenetére


inf3rno
nagyúr

"Meg kell tanulni közlekedni meg kell tanulni! Terültet kell foglalni akkor belassítanak majd átmenve a záróvonalon kikerülnek."

Ez elméletben kurva jó, a gyakorlatban meg vagy téged szorítanak le, vagy a szembe jövőt sok esetben ahelyett, hogy lassítanának. Persze, meg kell tanulni közlekedni, csak nem nekem, hanem az autósok 95%-ának kb. Amúgy tapasztalatom szerint a 4 sávos utak a legjobbak ilyen szempontból. Ott van hely, hogy a majmok is kikerüljenek. Ahogy két sávosra vált, úgy zúzzák be a bicikliseket. Itt a környéken a 77-es a legszarabb ilyen szempontból, mert annyira keskeny, hogy alig két sávos. A 71-es egész tűrhető. Helyben kisebb forgalmú utakon általában azokkal van a baj, amiket felújítottak, és tolják neki. Ami kátyús, azok egész jók bringával.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#40364) borix válasza inf3rno (#40363) üzenetére


borix
őstag

Mondod a magadét, hogy így nem működhet én meg mondom, hogy működik mert csináltam. Az országutisok sem a Margitszigeten körözve, vagy bringautakon jutnak el pl Pestről Dobogókőre.

[ Szerkesztve ]

(#40365) borix válasza inf3rno (#40363) üzenetére


borix
őstag

Engem pl mikor Dobogókőre tekertem sosem a forgalom zavart hanem a forgalommal járó szmog, lehetett szívni befelé a hegyre kaptatva a kipufogó gázokat.Ezért a hét végeket inkább kerültem hétköznapokon mentem.

(#40366) inf3rno válasza borix (#40364) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem fejezd be a mesedélutánt. Képzeld csináltam én is a 77-esen esőben neonzöld esőkabátban behúzódtam középre, mert meguntam, hogy közel mennek el mellettem. Utána a BMW-s 100 felett lassítás nélkül ment el mellettem úgy, hogy jöttek szembe. Ugyanígy még 10 kocsi. Valóban nagyon hasznos, ha akarsz néhány halál közeli élményt. Azt mondjuk aláírom, hogy egy része inkább lelassított, mert nem akart belemenni ilyen necces szituációba, de közel sem az összes. A másik legszarabb szituáció Hárskútnál volt, pótkocsis faszállító hegynek fel. Jöttek szembe ugyanígy, gondolta inkább áthúzza rajtam a pótkocsit, csak ne kelljen visszaváltani. Gyakorlatilag a végén már a padkán mentem, úgy pont elfért. Gondolom ha kivasal, akkor is hajtott volna tovább. Annál mondtam azt, hogy nekem ennyi volt a bringázás, majd ha csinálnak bicikliutat Veszprém fele, akkor megfontolom, hogy a balatonira lemegyek néhányszor. Vezetés közben szoktam még látni hasonlókat, van hogy én húzódok le szembe jövőként, hogy a selejtje elférjen a biciklis mellett. Nagyjából az a mondásom, hogy mindenki rohadt jól tud itthon vezetni, csak közlekedni talán 5-10% ha tud, a maradéknál jobb lenne, ha versenypályára mennének, vagy megmaradnának az autós játékoknál, főleg az a 10-15%, aki nyomja neki bármi van. A buszosok meg a BMW-sek között valamiért eléggé felülreprezentáltak. Gondolom mindkettő fajta úszik az önbizalomban... A fuvarosok érdekes módon gyorsan mennek, de mégis tudnak közlekedni, bár sokan szidják őket. Inkább akkor van gond velük, ha nem alusszák ki magukat.

Egyébként futásnál valami fordított logika van, mert ha jönnek szembe vagy mögöttem, és lehúzódok a padkára, akkor sokkal nagyobb ívben kerülnek, mintha az úton maradnék.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#40367) inf3rno válasza Agony (#40283) üzenetére


inf3rno
nagyúr

"Na meg az optikai pulzusmérésnél még mindig ott van, hogy jó rá kell húzni a csúklóra, aminél szerintem egy kényelmes mellkaspánt azért komfortosabb."

Azért nem kell olyan nagyon meghúzni, mert akkor is pontatlanul mér, ha elszorítod az ereket, nem beszélve arról, hogy elkezd zsibbadni a kezed... Annyi a lényeg, hogy ne lötyögjön meg felül legyen, mert ha alul van, akkor az inak miatt besüthet a fény alája, ha hajlítod a csuklót. Én észre sem veszem futás közben, hogy rajtam van. Csináltam már spinninget mellkaspánttal, az is kibírható, de nekem ez az optikai komfortosabb, meg az se utolsó szempont, hogy nem kell mosni.

Buliban hasznos! =]

(#40368) Balup1979 válasza inf3rno (#40351) üzenetére


Balup1979
újonc

Most rendeltem tőlük először. Külföldi cég, emlékeim szerint 2 nap alatt megjött a cipő. Nem volt velük semmi gond.

(#40369) inf3rno válasza Agony (#40355) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Annak idején Szegedre jártunk zöldségért, Halasra meg fenyőt vittünk virágboltosoknak. Úgy tudom apám dumálta meg a halasiakat, hogy próbáljanak a herendi porcelánnal közösen valami marketinget a halasi csipkének. Bejött. :-)

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#40370) inf3rno válasza Balup1979 (#40368) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Köszi! Azért még jobban utánaolvasok a boltnak mielőtt rendelek tőlük.

Buliban hasznos! =]

(#40371) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Közben rájöttem, hogy a guggolás mégiscsak hasznos futás mellé. A combot edzi meg valamennyire, illetve a térd fájásomnak is úgy tűnik, hogy hasznos, ha átmozgatom vele. Persze elképzelhető, hogy a bringázás ugyanúgy jó lenne rá. Csak azért jött elő megint, mert ma megküldtem egy kicsit dombnak, és úgy néz ki, hogy combból előbb elfogyok hegymenetben, mint keringésből. Meg fájt ma a térdem egy kicsit, és csak estére jöttem rá, hogy guggolással tudom kiroppantani a legjobban, minden más, amit próbáltam nem működött.

Buliban hasznos! =]

(#40372) tomcica válasza inf3rno (#40371) üzenetére


tomcica
Topikgazda

ma reggel nyikorgok en is az illeszteseken :DDD tegnap osszejott 55km,ma igy 35 a terv,holnap extra laza atmozgato :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#40373) Agony válasza inf3rno (#40367) üzenetére


Agony
aktív tag

Ja nem gondoltam annyira rátépni, hogy liluljanak az ujjaik, de ahogy a szíjon a csat beosztás adja, az nekem vagy kényelmesre jön ki, amikor van 1-2 mm lötyögés vagy szorosra amikor nem lötyög, de már kényelmetlen.

Amúgy most a napokban többször itthon hagytam a mellkaspántot amikor tötyögős "edzés" volt és meglepően jól teljesített az optikai szenzon. Egyeletes 4:50-5:00 tempóval futottam és végig egyeletesen mérte a pulzust, sehol egy oda nem illő kiugrás vagy visszaesés. Az utolsó 500-1000 méterre fel szoktam kapni a tempót 3:30-4:00 közé és arra is szépen reagált, pár másodperc alatt lekövette. Még a végén használható lesz a Garminokban az optikai pulzusmérés. ;]

Start with a whisper, end with a scream!

(#40374) hhenry


hhenry
őstag

Sziasztok! Futógép szerelőt tudtok ajánlani?

(#40376) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Nos, gyerekek, ma kiderült, milyen is egy 25 km-es verseny, amire az ember semmit sem tud készülni... Hááát, borzalom. A 15-ben beállt egyszerre mindkét combom, erre megálltam és abban a pillanatban begörcsölt mindkét vádlim. A következő 10 km. maga volt a pokol. Az eredményt le se írom, örültem, hogy bejutottam a célba!

Ergo, mindenkinek jó felkészülést kívánok minden versenyre!

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#40377) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Azért volt, ami kárpótolt! :B

Imádnivaló a hölgy! ;)

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#40378) tomcica válasza Vertigo18 (#40376) üzenetére


tomcica
Topikgazda

pedig te mestere vagy a "toljunk le egy maratont full kretenbe" es egyeb dolgoknak :D

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#40379) Vertigo18 válasza tomcica (#40378) üzenetére


Vertigo18
addikt

Ez most nem ment sajnos... Képeket láttad? :)

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#40380) emvy válasza tomcica (#40378) üzenetére


emvy
nagyúr

meg én

while (!sleep) sheep++;

(#40381) Peterhappy válasza Vertigo18 (#40377) üzenetére


Peterhappy
őstag

Az igen, mar ezert az elmenyert megerte!
Ha ez nem ad erot a tovabbiakban es motivaciot legkozelebbre, akkor semmi :)

(#40382) tomcica válasza Vertigo18 (#40379) üzenetére


tomcica
Topikgazda

igen,jok (Y)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#40383) Vertigo18 válasza Peterhappy (#40381) üzenetére


Vertigo18
addikt

Amolyan Vertigosan rákérdeztem, hogy lehetne-e egy puszis kép... Erre csak annyit válaszolt a Szilvi, hogy "Ha téged nem zavar, hogy büdös vagyok, akkor persze!" :D

Aztán a kollégám fényképezett, de sokat, a kis aranyos Szilvike meg addig "kitartotta" a puszikát! :D :B :K

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#40384) Peterhappy válasza Vertigo18 (#40383) üzenetére


Peterhappy
őstag

Nem csalodtunk benned, nagy vagy :C
Es Szilvi elott is le a kalappal.
Az en szememben az ilyen kis apro, emberseges mozzanatok tesznek igazan naggya egy Sportolot.

(#40385) tomcica válasza Vertigo18 (#40383) üzenetére


tomcica
Topikgazda

a multkor meg nem akartal guggolni a Toldi Zsuzsival,mert a zasszony kitolja a szemedet...ez most akkor bocsanatos bun?! :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#40386) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Szilvi annyira közvetlen volt, hogy hihetetlen. Merthát azért Ő tett már le "pár dolgot" az asztalra, meg ott voltam én, szintén büdösen! :D

Édes volt!

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#40387) inf3rno válasza tomcica (#40372) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Na hát attól nem csodálom, én egész héten nem futok annyit. :D Ma toltam 12k-t 5:20/155 körül emelkedőket felkapva 4-el kezdődőre 170 és 180 közé. [link] Hát nem így terveztem, kb. félúton jutott eszembe, hogy dupla nap van, de akkor már késő volt. Ahhoz képest egész jól ment, de holnap extra laza lesz. Valamiért jobban bírják az ilyen jellegű futásokat a lábaim, mint a döcögést állandó tempón vagy a tömény résztávot. Nagyjából most 1-2 hétig ilyesmi lesz, hogy szokjam a dombot. Gondolkodtam, hogy még a hétfői és pénteki extra lazába is beletegyek e ilyen gyors dombozós részeket, mert tényleg csak 1-2 dombról van szó azon az útvonalon, amit most 5k-ra csinálok, de az talán már túlzás lenne.

Buliban hasznos! =]

(#40388) inf3rno válasza Agony (#40373) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A Sony-val talán a végére még a GPS is pontos lesz. :-)

Buliban hasznos! =]

(#40389) inf3rno válasza Vertigo18 (#40376) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem baj, a nőt vitted így is. ;]

Magnéziumot és talán kalciumot is kell tolni minden verseny előtt ez a tanulság. Nekem a kedvencem, amikor Balatonon egyszer úgy döntöttem, hogy bemegyek a mély vízbe úszni egy kicsit, mer' hát az fun. A hideg víztől először a bal vádlim görcsölt be, aztán a jobb combom, alig tudtam valahogy oldalast kievickélni. A comb görcsnél nem sok szarabb dolog van. Talán olyasmi, mint amikor megszorzod a vádli görcsöt 10-el. Még az volt hasonló, amikor letoltam full kreténbe 25k bringázást elég komoly szinttel, aztán hazaértem, és ahogy leszálltam a bicikliről begörcsölt mindkét farizmom és összeestem. :DD Gratula az utolsó 10k-hoz, nehéz újra elindulni ilyesmi után! :DD

Buliban hasznos! =]

(#40390) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Erre esetleg valami? [link] Vagy jó lesz neki a Saucony, aztán a Brooks-ot felejtsem el? Itthon nem tűnik annyira nagy márkának, legalábbis nem nagyon emlegettétek még.

Buliban hasznos! =]

(#40391) emvy válasza inf3rno (#40353) üzenetére


emvy
nagyúr

Brooks.

while (!sleep) sheep++;

(#40392) Vertigo18 válasza inf3rno (#40389) üzenetére


Vertigo18
addikt

Nekem tegnap olyan vádli görcsöm volt, hogy nem bírtam állni, annyira spiccbe feszült a lábfejem. Talán sosem volt még ilyenem. Egyszerűen csak akkor tudtam volna állni, ha lábujjhegyen járok, mint egy balerina, mert annyira előrefeszült a lábfej, majdnem befostam az út közepén, annyira fájt. Ránehezedtem végül a talpam elejére és erővel lenyomtam, majd egy fának támaszkodva nyújtottam, de akkor meg ugye a comb feszült! Félelmetes volt, egyszerűen csak álltam ott és semmi sem segített.

A magnéziummal annyi a gondom, hogy 2x kezdtem el szedni verseny előtt egy héttel. Mindkét alkalommal azt tapasztaltam, hogy reggel f0s0k tőle. Beveszem este, nincs semmi baj egész nap, csak a reggeli "trónolás" folyékony volt. Nem f0stam végig utána a napot, csak a reggelivel művelte ezt, de nem volt túl kellemes érzés minden nap egy héten keresztül így kezdeni a napot.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#40393) emvy válasza Vertigo18 (#40392) üzenetére


emvy
nagyúr

Miert szedtel mindennap magneziumot? Tok gyorsan felszivodik, eleg lenne verseny elott, nem?

while (!sleep) sheep++;

(#40394) Vertigo18 válasza emvy (#40393) üzenetére


Vertigo18
addikt

4 versenyem volt a héten... Azon a héten. Kellett...

Egyébként milyen készítmény lenne a legmegfelelőbb görcs megelőzése érdekében és mikor kellene beszedni a teljes hatékonysághoz?

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#40395) Alg válasza Vertigo18 (#40394) üzenetére


Alg
veterán

Egy időben nekem is gyakran görcsölt a vádlim, és azt vettem észre hogy a magnézium alig segít, ellenben ami nagyon fontos a folyadékbevitel. Mikor elkezdtem odafigyelni a napi folyamatos vízivásra (akkor is ha csak a klimatizált irodában ülök) a görcsök eltűntek.

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#40396) seadrone


seadrone
őstag

jó reggelt!

ezdőt keresek , aki segítene felkészülni tavaszi maratonra, kit tudnátok ajánlani?

nem etióp csúcsot akarok dönteni, de szoktam futni ehhez szükséges távokat, van cipőm is hozzá, meg enni is tudok, stb

köszi

[ Szerkesztve ]

(#40397) borix válasza Vertigo18 (#40392) üzenetére


borix
őstag

Nincs rendben az étkezés akkor egy multivitamint nem ártana szedni 1-2 hónap majd leáll. [link] mikor elkezdtem szedni engem a multivitamin is meghajtott időnként majd később elmúlt.
Magnézium esetén ha túl van adagolva okozhat hasmenéses tüneteket.
Ebből sem mindegy, hogy mit szed az ember magnezium oxidot rossz hasznosulásúnak mondják a magnéziun citrátot érdemes szedni.

seadrone
Mennyit szánsz rá havonta, hol lenne helyileg, vagy csak edzéstervet akarod hogy írjanak?

[ Szerkesztve ]

(#40398) bandus válasza Peterhappy (#40375) üzenetére


bandus
veterán

durva a srác elégge :Y

az megvan, hogy kipchoge október 12-én bécsben próbálja mdj behúzni 2 óra alá a maratont? én szerintem kimegyek megnézni :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#40399) ígyvanferi válasza bandus (#40398) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Igen-igen, újra rámegy. Ez ugye úgy lesz, hogy október 12-től 20-ig bármelyik nap lehet, az időjárástól függ. Így sajnos nehéz tervezni. :((( Előző nap jelentik majd be, hogy mikor rajtolnak. De az jó lenne, ha mehetne szombat vagy vasárnap, akkor én is szívesen kimennék nézni.

(#40400) norby_42


norby_42
aktív tag

Azt hittem áshatom bele magam az órák kínálatába, elérett az FR15-öm szíja. Szerencsére a baráti Kínából van pár dollárért, addig meg zsebóra lett belőle.
#régenmindenjobbvolt :)

Eat pasta, run fasta

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.