Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40701) tomcica válasza Agony (#40698) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Mi gyanus h a 2020-ast elengedjuk,szponzor nincs,amugy meg draga es kicsit unalmas is :DDD elotte 1-2 hettel szokott lenni a Fruska Gora terep tura/futas 35-60-82-100-120km tavok,valszeg arra megy el a nagy resze a csapatnak.En meg majd meglatom mi is legyen.Tervezek majd egy olyat,hogy ketten valtoban UB,de csak teljesiteni,ugy h egy bicajjal mennenk.Egyik teker masik fut,azutan csere.Edzesnek.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#40702) Agony válasza tomcica (#40701) üzenetére


Agony
aktív tag

Ez picit betegnek hangzik! ;]
Mondjuk kétségem nincs afelől, ha valaki akkor te megcsinálnád és simán sikerülne is. Ez azért igazán Iron Man lenne... 24 óra alatt 2-3 maraton, közben pihenés gyanánt pedig 100K tekerés. :D

Start with a whisper, end with a scream!

(#40703) concret_hp válasza Agony (#40702) üzenetére


concret_hp
addikt

szigorúan kisgatyában :))

vagy fullba vagy sehogy :D

(#40704) Zoty4


Zoty4
őstag

Sracok, jon a hideg, szeretnek tovabbra is kint futni, ezert vasarolnek huvosebb idore valo futoruhat (hosszugatya, kabat ilyesmi), a heten kimennek a decathlonba, mire figyeljek, mit javasoltok?
elore is koszi a tanacsokat :R

(#40705) ígyvanferi válasza Zoty4 (#40704) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Hosszúnadrágnak a klasszikus cicanadrág, 4 ezer körül, drágább nem kell, csak a run warm legyen, ne a sima. Erre én rá szoktam húzni a rövidgatyeszt, úgy nem gáz a tökvillantás és még zsebem is van (bár lehet az újabb modellek már zsebesek, az enyémen csak ilyen pici zsebecske van a derekára varrva belül). Ezzel elvagy -10-ig is. Felülre kelleni fog az átmeneti időben egy hosszúujjú, sima pólónál kicsit vastagabb anyagú póló, meg egy szél- és szemerkélő esőálló kabát. Sapka, csősál, kesztyű fontos lesz majd (na nem most).
Kabátból, hosszúujjúból ne a legolcsóbbat vedd meg, az a lényeg, és nem lesz gond. Kabátot esetleg érdemes lehet valami nagyobb márka leértékelt cuccaiból kiválasztani, pontos típusokban a többiek majd segítenek.
Amit én még nem próbáltam, de idénre lehet beszerzek, az egy mellény. Ilyen őszi hűvöskésebb, de még messze nem hideg időben jó lehet. Olyan, ami a menetszelet, kis esőt is megfogja.

Szerk.: ez a hosszúujjú póló. Nagyon f.sza cucc ennyiért, ha nincs nagy szél.

A 12 ezres softshell kabátjukra kíváncsi lennék még. [link]

[ Szerkesztve ]

(#40706) inf3rno válasza Agony (#40698) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ezt úgy kell felfogni, mint egyik haver, aki csak a buli miatt ment el sítáborba, lécet, ilyesmit egyáltalán nem is vitt. :D Nincs értelme komolyan venni ilyen csapatban. Vagy ha mégis, akkor tényleg csak az legyen a cél, amit saját magadra kiszabsz. Nekem pl annyi volt a cél, hogy az összes szakasz kiadja együtt a maratoni távot, és azt hiszem, hogy 5:15-ös átlag legyen. Mindkettő összejött, úgyhogy ha ezeket nézzük elégedett voltam, de egyéniben simán feladtam volna, ha mondjuk maratont futok, mert voltak elég komoly kellemetlenségek. Az idő persze megszépíti. :-)

Buliban hasznos! =]

(#40707) inf3rno válasza titetoyz (#40699) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A 6 hetet 2 hét alatt vissza lehet hozni, az nem akkora gond, de szerintem ez túl optimista gyógyulási időnek. Saját tapasztalat, hogy a húzódások, ilyesmik is simán eltartanak 2-3 hónapig, mire újra tudok velük normálisan futni. Igaz én olyankor teljesen leállok. Ha sportolnék valami minimálisat, akkor a keringés jobban segítené a regenerációt. Szakadásom még nem volt. Hát jobbulást!

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#40708) inf3rno válasza parandroid (#40700) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja mondom én, ezek szerint a 6 hét inkább arról szól, hogy tudsz menni járókeret nélkül. :((

Buliban hasznos! =]

(#40709) inf3rno válasza tomcica (#40701) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A nevezést eladjátok? Ha igen, akkor várj még vele, aztán tedd ki Vatera licitre vagy valami ilyen árverős oldalra, feltéve ha legálisan megoldható. Hátha behozza 1-2 óra árát. :-) Facebook csoportban is meg lehet hirdetni. Ha nem vagy fent, én szívesen kiteszem. Akár lehet úgy is, hogy az összeg egy részét jótékony célra költitek, akkor általában magasabb áron el lehet nyomatni, és mindenki jól jár.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#40710) inf3rno válasza Zoty4 (#40704) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A csősál vagy hasonló, amit mindenképp érdemes beszerezni. Anélkül nálam garantált a megfázás. Sima sál nem annyira jó, mert általában kibomlik. Vannak még futós sapkák és kesztyűk a hideg időre. Cica nadrág kell, az engedi csak át az izzadtságot, a pamutban neccesebb az igazán hideg, az max nagyon laza kocogáshoz jó, amiben meg se nagyon izzadsz. Felülre is érdemes futós pulóver. Zokniból is lehet vastagabb futós, van alsó nadrág is direkt futós. Ezek mind műszálasak, izzadtság elvezetősek, a dekában szerintem találsz a legtöbből. Az ottani cicanadrágok nekem nem működtek, Nike dri-fit, ami nekem bevált, igaz kétszer annyiba kerül. Zokni, alsógatya, 1-2 póló, pulóver, esőkabát, fejlámpa, amik Dekások nekem. Ezen felül Lidliben és Aldiban, de gondolom még máshol is lehet aláöltözőket kapni. Az is ilyen testhez álló pizsama szerű cucc, a kemény mínuszokban az is szokott kelleni. Rövid gatyám ami van, az szinte mind úszáshoz való. Kicsit dörzsölnek combban, de belefér. Akár egyben le is tolhatnám a triatlont velük. :)) Amire figyelni kell az az árak, mert a múltkor is lazán otthagytam 15 pénzt 4 alsógatyára és 4 zoknira. Erősen meglepődtem a pénztárnál, de muszáj betárazni, hogy ne kelljen feltétlen minden nap mosni.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#40711) tomcica válasza Zoty4 (#40704) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ha valasztod,akkor a teli kisgatya ne legyen tul hosszu,mert ugyis csak elazik. :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#40712) tomcica válasza inf3rno (#40709) üzenetére


tomcica
Topikgazda

latod erre nem is gondoltam,na majd elovesszuk meg a temat a tel vegen :K kar h ezt a 7fos nevezest nem lehet atalakitani valami mas kategoriara.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#40713) parandroid válasza inf3rno (#40710) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Decathlonos aláöltözők is faszák. Legutóbb a focis szekcióban találtam egyet, előtte meg a bicikliseknél, szóval ez lehet, hogy nem a futós cuccok között lesz, viszont must have. Konkrétan aláöltöző, rá egy hosszú ujjas felső, alulra cicanaci a ráhúzott rövidnacival, nyakra egy csősál, és 2-3 fokig el lehet futkosni. Alatta kell még egy réteg felülre - vagy egy póló a kettő közé, vagy egy kiskabát, de az akár rögtön az aláöltözőre. Kesztyűt én nem szeretem, inkább behúzom a kezem a felső ujjába, jobban szabályozható a hőérzet, de ez egyéni. Sapka helyett egy másik csősálat szoktam fejpántszerűen felhúzni.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#40714) titetoyz válasza parandroid (#40700) üzenetére


titetoyz
tag

hmm.. meglátjuk mi lesz, köszi szépen!

(#40715) titetoyz válasza inf3rno (#40707) üzenetére


titetoyz
tag

mellé menni fog kis bringa, itthoni erősítés, amint szabad lesz, aztán meglátjuk.. 1 ismerősömnek most történt ugyanez, neki összevarrták, nekem azt mondták felesleges... Ő már óvatosan rá is tud állni, sétálni vele persze rögzítővel, így 2hét után..

Remélem a tavaszi szezonra össze tudom kapirgálni magam, ezt a szezont simán elengedem csak a jövőév lenne jó nagy formavesztés nélkül.. :W

(#40716) tomcica válasza titetoyz (#40715) üzenetére


tomcica
Topikgazda

ez esetben barmilyen aerob mozgas amit csak tudsz vegezni jol jon,meg ha csak napi 1orara is

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#40717) titetoyz válasza tomcica (#40716) üzenetére


titetoyz
tag

jelenleg még semmit, akár még rávetemedek a szoba bringára is.. :D
Godolom az is többet ér mint a semmi mozgás...

(#40718) tomcica válasza titetoyz (#40717) üzenetére


tomcica
Topikgazda

O en amikor achilles problemam volt 3-4 honapot szobabringan (pontosabban a garazsban rendes bringa bakon/magnes traineren) toltottem el.Napi 2-3ora,hetvegen 4-6ora.Az alapot sikerult megorizni,de mivel nem futospecifikus igy azert volt vele munka mire ismet a regi forma megjelent.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#40719) parandroid válasza titetoyz (#40717) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Biciklivel az a gond, hogy 2-3x annyit kell csinálnod, mint a futást, hogy ugyanannyit fejlesszen. Ráadásul nehezebb a magasabb intenzitást elérni, a laza tekerésnek meg az aerob rendszerre kb semmi hatása nincs. Ha komolyan gondolod a forma tartását, akkor spinning, de rendszeresen, hetente legalább 3x, vagy ugyanilyen gyakorisággal görgős edzés.

Én személy szerint pont ilyen esetben gondolkodnék el egy komolyabb használt görgő beszerzésén. Már persze ha van hozzá bicajod, de azt is lehet azért elfogadható áron szerezni, ha szerencséd van, akár együtt is a kettőt.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#40720) titetoyz válasza tomcica (#40718) üzenetére


titetoyz
tag

az alap elég lenne bőven... Erős alapra könnyebb építeni :D

(#40721) titetoyz válasza parandroid (#40719) üzenetére


titetoyz
tag

egy Dema Auron 7.0-m van
[link]
lehet veszek hozzá 1 görgőt, valami slick 700x35ös gumit, aztán mehetne a nyomatás..
Bár a szabadgörgő ilyen bokával veszélyes, ha hirtelen egyensúlyvesztés, stb van..
Valami mágneses stb lenne akkor a jó, de igazából ha bringázhatok akkor legtöbbször ki is tudok menni a szabadba

(#40722) 6030D válasza titetoyz (#40721) üzenetére


6030D
Ármester

Csak a (sima)görgőn nem tudsz elesni, vagy nem kell hirtelen letámasztani, ami elég nagy előny sérült térd és boka probléma esetén. Inkább bent csináld.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#40723) titetoyz válasza 6030D (#40722) üzenetére


titetoyz
tag

milyen ez a 'sima'görgő? mit ajánlanál erre?

(#40724) tomcica válasza titetoyz (#40721) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Jol mondja Peterke egy hasznalt gorgot vegyel,en is vettem egy Tacx-ot 50 euroert,most ott porosodik,de amikor kellett aranyat ert.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#40725) 6030D válasza titetoyz (#40723) üzenetére


6030D
Ármester

Ilyen, amibe a vázat fogod, és csak a hátsó kerék hajtja. Pénztárca és felhasználási hely függő. Aminek fém a görgője, az hangos, aminek elasztomer, az halkabb, ami direkt hajtásos (kereket kiveszed, és úgy teszed rá a bringát) az a leghalkabb. Viszont maga a görgőzés undorító dolog :D , én mindenkinek azt javaslom, hogy vegyen egy használtat 10e Ft-ért, és ha párszor 1 óra görgőzés után nem vágja ki az ablakon, akkor nézzen egy jobbat. Én télen ülök rajta eleget, 3 óra volt a max, de az is csak úgy ment, hogy laptopon videót néztem közben, meg betáraztam frissítésből magam mellé.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#40726) tomcica válasza 6030D (#40725) üzenetére


tomcica
Topikgazda

ez alairom :K 2-3ora es oda voltt minden keszitve (laptopon sorozatok,zene,frissites) a hetvegi 4-6orarol nem beszelek :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#40727) titetoyz válasza tomcica (#40726) üzenetére


titetoyz
tag

es az a 4-6óra annyit ért mint kb 2-3óra futás nem..? :D

(#40728) 6030D válasza tomcica (#40726) üzenetére


6030D
Ármester

Az nem emberi, de ahogy olvasgattam, te nem is közénk tartozol. :DDD

titetoyz: azért a görgő jóval nehezebb, mint a sima bringa, nem tudsz gurulni, mindig tekerni kell, és mindig van ellenállás. Szerintem hasonló intenzitású, mint a futás, de nem lehet összehasonlítani, mert az egyiknél például nincs menetszeled sem. Ja, igen, ventilátort is vegyél. :U

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#40729) titetoyz válasza 6030D (#40728) üzenetére


titetoyz
tag

ez végülis jó!

ventilátor az van. egy olcsó görgőt kéne már csak szereznem :D

(#40730) inf3rno válasza titetoyz (#40717) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Vegyél egy görgőt a biciklinek, olyan 25-től azt hiszem már lehet kapni. Én is azt vettem, aztán lehet, hogy a télen ha nagyon szar az idő, akkor futás helyett inkább görgőzök egy órát. Igaz az se beltérben lesz, mert itt nincs hely neki, de mégis jobb, mintha elesek vagy elcsapnak az utakon.

Buliban hasznos! =]

(#40731) inf3rno válasza titetoyz (#40721) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ne szabadgörgőt vegyél, hanem rögzítettet, én is olyannal tolom. A szabadnál véletlenül behúzód a féket, aztán repülsz. Vaterán vagy jófogáson szoktak lenni használtan 25 körül azt hiszem. Újan ez a legolcsóbb, amivel érdemes foglalkozni: [link], én ilyet vettem, de csak 1-2x használtam tavaly, mert káosz volt az udvaron egy hónapig legalább. Idén szerintem többször fogom.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#40732) tomcica válasza titetoyz (#40727) üzenetére


tomcica
Topikgazda

nagyjabol igen dupla annyi idot kell rajta lenned (2-2.5x) ahogy irja 6030D allandoan tekerni kell,max 1-2 mp-re tudsz pihenni csak....en nem hasznaltam ventilatort,ugy magasabb a pulzus (mert amugy eleg nehez volt felporgetni 170 fole...ugye csinaltam ket kopkodosebb edzest rajta,az egyik 30mp max 30mp laza = 60x ergo 1ora hosszaig,a masik 30perc "tempo" azzal a pulzussal/sebesseggel amit max 1 oraig tudtam kitartani)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#40733) tomcica válasza inf3rno (#40731) üzenetére


tomcica
Topikgazda

a FB triatlonos csoportban van neha jo allapotu gorgo akar Tacx,Elite,Wahoo ilyen 20ezer ft korul.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#40734) titetoyz válasza tomcica (#40733) üzenetére


titetoyz
tag

[link] ő rá gondolsz Tom?

[link] vagy ő rá :D

3-3,5hónap futás nélkül? még mindig nagyon soknak tűnik

[ Szerkesztve ]

(#40735) tomcica válasza titetoyz (#40734) üzenetére


tomcica
Topikgazda

az utobbi :K de lehet amott is hirdetgetnek
hallod ha annyi kell majd egy teljes gyogyulashoz,akkor annyi,1-2honap utan latni fogod

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#40736) titetoyz válasza tomcica (#40735) üzenetére


titetoyz
tag

hat eddig tök jó volt, gipszbe se éreztem, semmi.. most meg nyújtottam kicsit a hátam a földön, aztán azóta érzem h dagad fel a bokám, ha nincsen polcolva, de egy fél óra után meg elmúlik.. aztán megint kimegyek pl mosdóba, megint kezd feltelni valami cuccal... érdekes..

(#40737) Zoty4 válasza ígyvanferi (#40705) üzenetére


Zoty4
őstag

Es inf3rno koszi a tippeket.

kabatbol ez tetszik, ez jo lesz?:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#40738) Agony


Agony
aktív tag

Múltkor beszélgettünk itt a topicban Vo2Max-ról és most belefutottam egy postba Csere Gáspártól.

Volt Vo2Max mérésen és 85,5 lett neki. Asszem a legjobb félmaratonja 1:05 környéke, a legjobb maratonja pedig 2:16, de akkor ez alapján nem tudom az afrikai futóknak milyen vo2max-a lehet a 2:00-2:05-ös maratonokhoz meg 1 órás félmaratonokhoz. Szerintem az már simán súrolhatja a 100-at. :Y

Start with a whisper, end with a scream!

(#40739) inf3rno válasza tomcica (#40733) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Rajtam már nem segít. Az is meghívásos csoport? Nem vagyok tagja csak a futósnak. Gyenge még az úszásom a triatlonhoz, és nem is nagyon van hol gyakorolni, nem szeretem az uszodai fertőtlenítős vizet.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#40740) inf3rno válasza titetoyz (#40734) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Mindegy, én csatlakoztam mindkettőhöz, aztán meglátjuk mit hirdetnek. Hátha találok valami hasznosat.

Buliban hasznos! =]

(#40741) inf3rno válasza Zoty4 (#40737) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem jó. Én mondjuk minimálban tolom, nincs kabát, de a lazákhoz lehet venni fogok én is.

Buliban hasznos! =]

(#40742) titetoyz válasza Zoty4 (#40737) üzenetére


titetoyz
tag

én ilyenben nyomom már kb 2éve télen, póló + ez, sose fáztam.. szerntem nagyon jó, a karnál jobban szellőzik, ott az elején tuti fázni fog a karod :D de amúgy szerintem nagyon jó, ennyiért főleg. van rajta sok zseb, kapucni, jó választás

(#40743) borix válasza Agony (#40738) üzenetére


borix
őstag

Én úgy tudtam, hogy a bringásoké a legnagyobb Vo2 Max és az is 100 alatt van.
Ezek szerint is. [link]

(#40744) parandroid válasza borix (#40743) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Sífutóknak.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#40745) tomcica válasza parandroid (#40744) üzenetére


tomcica
Topikgazda

En is igy tudom h a sifutoknal mertek 90+ vo2maxot,van azert par anomalia a futoknal ilyen 67-73vo2max es 2:08-as maraton,illetve Kiliannak mertek 82-t ha jol emlekszem,de sikon nincs gyors futasa.A vo2maxra es a hosszutavnal a gazdasagos futasra kihat a testsuly,ezert is fogyasztottak le Mo Farah-t,Kejelcha-t stb.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#40746) Agony válasza Agony (#40738) üzenetére


Agony
aktív tag

Ebben a cikkben a 2017-es Berlin maraton alapján számolgattak Vo2Max-ot Kipchoge-nak:
http://www.georgeron.com/2017/09/kipchoge-running-power-marathon.html

Akkor ezek szerint a 90 körüli érték amit a cikkben "tippelnek" valóban reális lehet.

Start with a whisper, end with a scream!

(#40747) norby_42 válasza titetoyz (#40742) üzenetére


norby_42
aktív tag

És mennyire bírja a vizet? Hó, köd, ilyesmire gondolok, nem felhőszakadásra.

Eat pasta, run fasta

(#40748) titetoyz válasza norby_42 (#40747) üzenetére


titetoyz
tag

Simán. Nem vízálló, de sose ázott be se hóban, se ködben.

(#40749) norby_42 válasza titetoyz (#40748) üzenetére


norby_42
aktív tag

Köszi, akkor szerintem rámegyek.

Eat pasta, run fasta

(#40750) titetoyz válasza norby_42 (#40749) üzenetére


titetoyz
tag

én is gondolkodok +1en, régóta megvan és tényleg hibátlan. legalábbis nekem nagyon bejön, de felelősséget nem vállalok érte :D

van egy zseb a karján is, hát az én 6,5"es telefonom nem fér be de a kisebbek igen, vagy zsepinek, aprónak, bárminek, meg ugye a 2 nagyzseb.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.