Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:27

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#56051) Papa-Het válasza majestic (#56049) üzenetére


Papa-Het
aktív tag

Feketével kiemelve láthatod a válaszaim, ezek az ÉN esetemben történtek.

1. Hogyan tudom a gépet "hibernálni" a Windowshoz hasonlóan? A laptopom fedelét csak lehajtottam és kész, a rendszer hibernálta magát és ami fontosab: NEM VOLT SEMMI AKKU FOGYASZTÁS. A Mac-nál van ilyen? Minimális fogyasztás, amit kb 1-2% merülésnek érts. (nálam, 1 éjszakát követően, amikor lecsukom és lehúzom a töltőről) Ha lecsukod elaltatod, lényegében hibernálod, csak gyorsabban ébred mint a Winfos.

2. Kell töredezésteleníteni időnként a meghajtót? Mivel SSD van benne, így nem, de jó ha van fent TrimEnabler, ami törli folyamatosan a nem használt dolgokat (ilyen kis méretű szarokra kell gondolni) Bár lehet hogy ez végzi azt a folyamatot amit kérdeztél, nekem azt mondták anno, legyen fent, és legyen bekapcsolva. Azóta van így.

3. Van valami olyasmi mint a Windowsban, hogy Registry amit tisztogatni kell időnként mert felduzzad vagy 2-3 gigára és lassítja a gépet? Igen, van. Onyx appot tudom ajánlani, ott szépen ki lehet választani mit töröljön és mit nem. Én az elején nagyjából 3x töröltem dolgokat - olyat is amit nem kellett volna, pl boot :) - és szépen kilőttem alóla a rendszert. :) Tanultam belőle.

4. Le szokott fagyni a rendszer? Vagy olyan mint az iPhone, hogy ez sosem fordul elő? Nálam olyan szintű fagyás talán egyszer fordult elő mióta megvan az Air, FinalCut Pro X alatt kullantotta össze magát, és állóra fagyott. Drasztikus megoldás, kikapcs és vissza... de sűrűn nem fordul elő.

5. Összeomolhat-e a rendszer (a Windowsnál: kék halál). Ha igen, hogy lehet orvosolni? Nálam ilyen még nem volt.

6. Van valami indító rendszer (esetleg pendrive-ról?) amivel úrra lehet húzni a redszert? Vagy úgy van mint az iPhonnál, hogy ez elő se fordúlhat, ha mégis, akkor a kütyü tartalmazza az oprendszert és "restore"-t lehet csinálni? Wifin keresztül bármikor újra lehet tenni a rendszert, azt, hogy pendrive-ról lehet-e telepíteni, passz, nem próbáltam még. Ha esetleg idővel van TimeMachine-ed, - lényegében biztonsági mentés - akkor onnan vissza lehet tölteni majd a rendszert, de telepíteni nem hiszem hogy lehet. Erről majd ad más bővebb tájékoztatót, felvilágosítást.

(#56052) majestic válasza Papa-Het (#56051) üzenetére


majestic
őstag

Eddig miden érthető és nagyon hasonlít az IOS-hez, mármint használat téren :). Amit nem teljesen értek, illetve nem tudom, hogy jól értem-e: tehát ha véletlenül teljesen bekakil a rendszer, akkor annyira mégis minden esetben elindul, hogy a WiFi-n kereszetül restore-olni lehessen? Ez kurv@ jó, hisz akkor nincs para, ha van biztonsági mentés. Jól értem?

1. Ezzel kapcsolatban akkor a nagy kérdés még, hogy a biztonsági mentést hova kell készíteni (csak felhő, vagy esetleg külső drive is lehet)?

2. Mekkora a biztonsági mentés mérete és mit tartalmaz: összes beállítás, jelszavak, alkalmazásokat is menti?

3. Tapasztalataitok alapján mennyire jobb (vagy ellenkezőleg) egy Macbook Pro gép mint egy felsőkategóriás PC-s laptop?

4. Mennyire időtállóak az alkatrészek? Ez ügye "csak" azért fontos mert 1 milla egy ilyen gép...

5. Érdemes vagy nem sok értelme van Apple Care-t kötni rá? Tudom, nehéz kérdés, de mégis...

Most a programokkal kapcsolatban:

1. Alapból tartalmazza a rendszer a tömörített csomagok (Zip, Rar, stb.) kicsomagolását vagy kell valami külön progi hozzá? Ha kell, akkor melyik a legjobb?

2. Media lejátszó: a Windowsban (Win10 Pro) alapban ottvan a Media lejátszó, szinte minden formátumot (mkv, avi, stb.) le tud játszani. Van ugyanilyen az OSX-ben? Ha nincs, akkor melyika legjobb?

[ Szerkesztve ]

Macbook Pro 15' (2017), iPhone 15 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2, iPad Pro LTE 256GB (2021), G30

(#56053) Head88 válasza Papa-Het (#56051) üzenetére


Head88
addikt

Ha gyári apple ssd-t használsz akkor fölösleges a Trim Enable app. Mivel a MacOS támogatja a TRIM parancsot natívan az apple ssd-k esetében. Ilyen progik csak akkor szükségesek, ha egy olyan gépbe teszel ssd-t ami gyárilag hdd-s volt.

(#56054) tboldi


tboldi
nagyúr

Őőőőő... :DDD

[link] [link]

(#56055) buvartacsko válasza Papa-Het (#56051) üzenetére


buvartacsko
addikt

TRIM Enabler teljesen felesleges. Egy ideje alapértelmezetten be van kapcsolva.

(#56056) wm2 válasza majestic (#56052) üzenetére


wm2
őstag

Tapasztalataitok alapján mennyire jobb (vagy ellenkezőleg) egy Macbook Pro gép mint egy felsőkategóriás PC-s laptop?

Semmivel. Erősen túlárazott és anyázni itt is fogsz.

Ozora <3

(#56057) tDr1v3r válasza general (#56047) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Akkor nem tudom. Nekem a Keychain (helyi) es az iCloud ezert kert jelszot mindig, igaz en atleptem a ketfaktoros azonositasra (kotelezo ha kulsos appal akarom hasznalni a me-s mail cimemet).

(#56049) majesti:c Hibernalas csak akkor van ha lemerult a gep.

Fagyas, osszeomlas? Hat hogy az istenbe ne lenne... nalam csontra szokott fagyni a Safari miatt (eleg rossz a memoriakezelese), kernel panicom is volt mar az utobbi par honapban (pedig aztan a Sierra kozelit a tamogatas vegehez). Ugyanolyan hit and miss az egesz mint Windows-on, van akinel ilyen van akinel nem. Igaz nekem kekhalalom se volt surun meg a fagyas nem rantotta be a rendszert, de ez kepes ra...

Maganvelemeny, de a stabilitas reszemrol mar nem erv a rendszer mellett lassacskan egy evtizede. A kenyelem, az extra funkciok (pofonegyszeru megis kegyetlen effektiv automatizacio, bizonyos igenyekre kivalo alkalmazasok meg az ergonomia ugy alapvetoleg) jok, de ha ezek meg lesznek oldva Windows-on normalis kinezettel megspekelve azonnal lepek a Mac-es vonalrol. Az amit az Apple muvel egyszeruen gyomorforgato, uj fajlrendszer meg tsai ide vagy oda.

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#56058) wm2 válasza majestic (#56052) üzenetére


wm2
őstag

Miért nem próbálod meg az új iPad Pro-t? Ha már iOS-en szocializálódtál.

Ha komoly grafikai munkára kell és van rá pénzed, vétek kihagyni a modulárisabb 15" XPS-t nVidia lapkával (a rMBP-n már az SSD is forrasztva van, csak a belépő 13" modell kivétel, gyári alkatrész horror áron). A "csak" FHD kijelző (ami igen jó minőségű) pedig sokszor előnyösebb, mint a retina felbontás, amivel lehet szívni rendesen. Ennek is olvass utána.

Ozora <3

(#56059) majestic válasza wm2 (#56058) üzenetére


majestic
őstag

Az új iPad Pro már úton van de az nem laptop. Nem lehet ugyarra használni, sajnos. Igazából nem a vas miatt térek át hanem az ökoszisztéma az ok. A Windows egy hatalmas fos már évtizedek óta minden ugyanolyan sz@r. Arra számítok, hogy itt az integráció az Apple eszközök között kárpótól majd az esetleges nehézségekért. Amúgy zene, néha videó szerkesztésre, de legfőképpen fényképszerkesztésre és írásra kell. Perdze a netezést és egyébb perverzitásaimai (pl. játékok) már az iPaden élem ki...

Amúgy a tapasztalatok alapján mennyire megbízhatóak az új Macbook Pro hardvere? Mennyire prémium ami bent van? Ugyanolyan mint kint vagy a PC-s laptopokhoz hasonlóan átlagos tömegegységek (memóriamodulok, hangkártyák, stb) van összerakva?

Apropó: valaki tudja milyen hangkártya van az új Macbook Próban? Sehol nem találtam erről semmit.

Mire gondolsz azzal, hogy a "retina felbontással lehet szívni rendesen"?

[ Szerkesztve ]

Macbook Pro 15' (2017), iPhone 15 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2, iPad Pro LTE 256GB (2021), G30

(#56060) wm2 válasza majestic (#56059) üzenetére


wm2
őstag

Az általad említett "integráció" konzumer vonalon tényleg jó, de egy "melós gép"-nél ez nem számít. Sőt ez ölte meg a Mac/munkagép vonalat. Ma már inkább egy divattermék. Mi régi felhasználók rengeteget mérgelődünk, de lusták vagyunk áttérni és pl. egy Ableton helyett Bitwig-el xarakodni linux környezetben. Ezért inkább lenyeljük, ami zajlik Apple vonalon. Röviden ennyi.

A hardver elemek kapcsán látogass L notebookcheck.net oldalra. Sok bennük az átlagosnak mondható alkatrész, vannak visszahívások is, de azért a rMBP egyik bája, hogy nem undorító színesformaegyestranszformerszes műanyag gamer kinézete van, hanem egy viszonylag jól összerakott hi-end vas. (Főleg ha Liu-Chi a főnök jelenlétében délelőtt rakta össze neked és nem az éjszakás műszak utolsó óráiban! 😁)

A hangról a Cirrus Logic gondoskodik, amely codec max. 24/48 mintavételezésre képes jacken keresztül. A legújabb Apple termékben Cirrus van ezzel a limittel. Régen Texas Instruments volt egy kevésbé bugos (mondhatni pocsék) audio/midi beállító szoftverkörnyezetben. Maga a Cirrus amúgy nem rossz. Néhány sávon Mixcloud-ra kidobni vmi mixet, de komolyabb munkákhoz érdemes vmi jó ár/érték arányú megoldáshoz folyamodni. Én M-Audio-t használok.

A retina felbontáshoz nem mindegy milyen külső kijelzőt használsz. Ebben @TigerCat a barátod.

[ Szerkesztve ]

Ozora <3

(#56061) tDr1v3r válasza majestic (#56059) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Ne szamits tulzottan nagy integraciora. Ott a Continuity es a Handoff (tldr lehet folytatni a megkezdett netezest, jegyzetelest meg tsait barmely eszkozon illetve a telefonhivas es az SMS minden eszkozodon hasznalhato), van iCloud Drive mint tarhely es itt ki is fujt. Most nekem is "minden" Apple (telefon, tablet, noti csak) es sok elonyet nem elvezem ennek a hu de nagy integracionak a bongeszes folytatasan kivul. Ja de, ott meg az SMS atvitele de az max. a webbankhoz kell nekem.

Ugyanolyan hardverek lenyegeben, igen - ezert ugyanugy vannak szeriahibak, konstrukcios problemak es tsai is, fikarcnyival sem kulonb ilyen teren mastol. Megbizhatosag meg... hat nem tudom. Az uj gepek billentyuzeterol olvasni surun a panaszokat (a topikban is van erintett), de nincs egy eve hogy piacon van az uj gep hogy lehessen velemenyt alkotni rola. Azt tudom hogy anno amikor bejottek a Retina gepek bizonyos filmprodukcios cegek nem hasznaltak terepen mert nem birta annyira a hot meg a parat asszem mint az elodje, de ez tenyleg relative friss termek meg, a megbizhatosag csak hosszutavon derul ki.

Hangkartya passz, de en mindenkepp USB-s (haha, elo a dongle-t) DAC-al hasznalnam jobb hangfelszereles mellett.

[ Szerkesztve ]

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#56062) r4z válasza wm2 (#56060) üzenetére


r4z
nagyúr

Az uj Prok csak 24/48-at tudnak jacken? Ez is visszalepes, a 2015-osok 24/96-ot is ki tudtak preselni magukbol (24/192-t optikan).

I don't love people. I love 911s, Astral Projection and french fries, in that order.

(#56063) wm2 válasza r4z (#56062) üzenetére


wm2
őstag

Igen. Felajánlja a 96-ot az audio/midi beállításokban (ami lefagy nekem mindig és újra kell indítani) de ez nem jön át, mert dropolja 48-ra. A régi PowerMac-emben ezerszer jobb codec van.

Ozora <3

(#56064) Eszleny válasza majestic (#56049) üzenetére


Eszleny
aktív tag

1. Ha jól tudom hordozható gépek estén a macOS alapból altat és hibernál egyszerre, és ha sokáig alszik a gép akkor átvált hibernálásba. Beállítható, hogy csak hibernáljon, de akkor nincs altatás. Itt van egy cikk a beállításokról, hogy milyen lehetőségeid vannak. Továbbá megemlít egy DeepSleep nevű programot, amivel lehet direkt hibernálni (ekkor megmarad a rendes altatás is). Ezt a programot nem próbáltam és fizetős, de van kipróbálós verzió.

(#56065) muszurkefal


muszurkefal
aktív tag

Sziasztok!

Pár hete írtam azzal kapcsolatban, hogy kapitányon nem sikerült Windows-t telepíteni. Frissítettem Sierrára és ez a gond megoldódott, DE:

amikor bekapcsoláskor nyomva tartom az altot, akkor csak a macOS partíció jelenik meg, a Windows nem.
Rögtön Windows telepítés után újraindult a gép, és egyből Win-re bootolt, de kiírt egy hibaüzenetet, amire már nem emlékszem.
Ezután shut down-oltam, mert máshogy nem engedett kilépni, ekkor az újraindításnál kijött mindkét partíció, de azóta már csak a macOS.

Mit gányoltam el? :U

(#56066) bmakszim válasza majestic (#56059) üzenetére


bmakszim
senior tag

"A Windows egy hatalmas fos már évtizedek óta"

Ez a hatalmas fos jobb hardveres támogatást nyújt a macbookomhoz, mint maga az Apple...
Ha HEVC tartalmat akarok nézni, ahhoz Windowst kell indítsak rajta, mert a macOS-en szagatt.

Aztán ott a VP9, amiből sokkal több tartalom elérhető, hiszen a 4k és afeletti youtube videókat mind ezzel tömörítik. Míg Windowson a 8k60fps yt videó is smoothan fut, addig a Safari még csak a fel sem ajánl 1440p-nél nagyobb felbontást, a többi böngészőben pedig akad és szaggat macOS-en.

A HEVC persze a High Sierra egyik fő feature-e lesz, de remélem a VP9 se marad ki és csak azért nincs hangoztatva, mert google technológia.

(#56067) majestic


majestic
őstag

Rengeteg hasznos hozzászólást kaptam, köszönöm.

További kérdéseim:

1. A biztonsági mentést hova lehet lementeni (csak felhő, vagy esetleg külső drive is lehet)?
2. Mekkora a biztonsági mentés mérete és mit tartalmaz: összes beállítás, jelszavak, alkalmazásokat is menti?
3. Mennyire időtállóak az alkatrészek? Ez ügye "csak" azért fontos mert 1 milla egy ilyen gép...
4. Érdemes vagy nem sok értelme van Apple Care-t kötni rá? Tudom, nehéz kérdés, de mégis...

Most a programokkal kapcsolatban:

1. Alapból tartalmazza a rendszer a tömörített csomagok (Zip, Rar, stb.) kicsomagolását vagy kell valami külön progi hozzá? Ha kell, akkor melyik a legjobb?

2. Media lejátszó: a Windowsban (Win10 Pro) alapban ottvan a Media lejátszó, szinte minden formátumot (mkv, avi, stb.) le tud játszani. Van ugyanilyen az OSX-ben? Ha nincs, akkor melyika legjobb?

Macbook Pro 15' (2017), iPhone 15 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2, iPad Pro LTE 256GB (2021), G30

(#56068) Head88 válasza majestic (#56067) üzenetére


Head88
addikt

1. Time machine nevű beépített progival külső hdd-re.
3. Semennyire sem időtállóbbak mint bármelyik hasonló kategóriás laptop alkatrészei.
4. Nagyon érdemes AppleCare-t kötni rá. Apple-éknél nem ritka az, hogy 1-2 év után kiderülnek tervezési jellegű hibák.

Az OS nem tartalmaz rar tömörítéshez szükséges programot. Zip-et ismeri. Rar-hoz van több használható app az Apps Store-ban. (ingyenes és fizetős is) Én a fizetős WinZip appot használom, nagy megelégedéssel.

[ Szerkesztve ]

(#56069) wm2 válasza majestic (#56067) üzenetére


wm2
őstag

Lejátszók: VLC, IINA, de az Apple által támogatott formátumokhoz a QuickTime is nagyon jó. Zene: iTunes (én nem szeretem) és VOX hi-res FLAC formátumokhoz.

[ Szerkesztve ]

Ozora <3

(#56070) general válasza majestic (#56059) üzenetére


general
addikt

nem tudom, milxen programo(ka)t használsz fotószerkesztésre, de ha Lightroomot és PS-t, akkor mindenképpen a 15" modellt válaszd erős dgpu-val és minél nagyon mag-órejellel.
a 13" eleve kicsi fotókat szerkeszteni, és abban csak integrált gpu van, nem dedikált. a 2 mag nem lenne gond, sőt, még magasabb is az órajel.

illetve szerintem a 2015-ös modellt vedd, ne az újat! jobb áron van, van SD kártyaolvasó, a képernyője már annak is közelít a tökéleteshez (én a 16:10 miatt vettem apple notit), bár az idei modellben még ezen is dobtak. az újnak a touchpadje állítólag annyira nagy, hogy zavaró a két tenyérnek, ahogyan megtámaszkodik gépeléskor...:) ezt megerősíteni mondjuk nem tudom.
külső monitor van rákötve, 2560x1440 felbontású Dell, DP porton keresztül hibátlanul megy, a kalibrálás is hiba nélkül lement, nagyon kényelmes így használni, noti teteje lecsukva, csókolom.

szó-mi-szó, ezek a notik sztem prémiumtermékek minden szempontból, időtállóak, de sajnos amiatt, hogy nem lehet a harvert upgradelni, az elején rá kell szánni a pénzt a lehető legerősebbre - ha specifikus munkára kell.

én fotózok, a gépeket is mind munkára használom, 2015-ös 13" macbookom van, de csak backup gépnek, meg hurcolni, same day edithez. most mondjuk ez a fő gép pár napig, mert az asztali meg van bontva, upgradelek (hackintosh fut rajta) és sajnos erősen érzem, hogy azért gyengécske a hardver, sok türelem kell hozzá Lightroom alatt. minden másra tökéletes.

gondolom minden komolyabb, munkára használt szoftver alatt ugyanezt lehet érezni.

(#56071) r3dsnake válasza general (#56070) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Teljesen jól megvagyok a 13-as gépen Lightroommal.

(#56072) tboldi válasza majestic (#56067) üzenetére


tboldi
nagyúr

Tömörített fájlokra BetterZip-et használok, kezelését tekintve eléggé hasonlít a WinRAR-ra.
Médiára pedig az IINA és a VOX a kecvenceim, amiket már wm2 is említett. :)

[ Szerkesztve ]

(#56073) general válasza r3dsnake (#56071) üzenetére


general
addikt

:) nos, hajrá. én megőszülök. esküvős anyagoknál komoly türelem kell hozzá. :D

(#56074) lugosi válasza wm2 (#56060) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

"Az általad említett "integráció" konzumer vonalon tényleg jó, de egy "melós gép"-nél ez nem számít."

Azért én nagyon jól használom a munkám során ezt az integrációt.
Például a töltőre tett iphone az iroda másik sarkában, én pedig telefonálok az air-en, és közben dolgozok a gépen, illetve sms-t is szoktam küldeni róla, mindezt anélkül hogy egy 3rd party progiban meg kéne bíznom. Sokat számít az is, hogy az összes jelszó minden külön 3rd party app nélkül szinkronizálva van, ha beírtam egy ügyfélnél a wifi jelszót a múltkor a laptopomon, a telefon is fél percen belül csatlakozott anélkül, hogy be kellett volna írni. Safari jelszavak automatikusan, minden beavatkozás nélkül szinkronizálódnak, így a gépen használt webes adatbázisokat a telefonon is tudom használni, ha nincs kéznél laptop. Az icloudban színekkel megjelölt file-ok is jól jönnek sokszor, illetve adott esetben a megkönnyített iphone tetheringet is szeretem. Én kb. ezeket használom a munkám során, amik a szorosabb integrációból adódó előnyök.

(#56075) majestic válasza general (#56070) üzenetére


majestic
őstag

Ez a konfiguráció jön:

15 hüvelykes MacBook Pro – asztroszürke (2017 middle)

3.1GHz Quad-core Intel Core i7
Radeon Pro 560 with 4GB VRAM
16GB 2133MHz LPDDR3 SDRAM
1TB PCIe-based SSD
Force Touch Trackpad
Four Thunderbolt 3 Ports
Touch Bar and Touch ID

[ Szerkesztve ]

Macbook Pro 15' (2017), iPhone 15 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2, iPad Pro LTE 256GB (2021), G30

(#56076) majestic válasza lugosi (#56074) üzenetére


majestic
őstag

Na én pont az általad említettek miatt vállalkoztam az átállásra.... Írtak korábban nagyon pozitív és sok kevésbé pozitív dolgot is, remélem nem fogom megbánni, azzal, hogy csalódok és 3 csúcs PC-s laptop árát kidobom az ablakon...

Macbook Pro 15' (2017), iPhone 15 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2, iPad Pro LTE 256GB (2021), G30

(#56077) x220i7


x220i7
tag

Sziasztok!
Nekem a szinkronizacioval gyulik meg a bajom, iCloud Drive eseteben. Pl. ma is bemasoltam egy filet a Mac-en a drivera, feltolti, de hiaba megyek be a telefonomon az iCloud Drive appba, ott nem jelenik meg. Maskor is ugyan ezt csinalta, csak akkor meg Windows alatt voltam, es bongeszon jelentkeztem be az iCloudra. Eleg gaz. Lecsekkoltam, minden be van kapcsolva, ugyan az a gmail-os fiok van bejelentkezve...
Valaki tapasztalt mar ilyet? Ha fotokat nezem, azok pl. gond nelkul szinkronizalnak.

(#56078) general válasza majestic (#56075) üzenetére


general
addikt

na ezzel nem lesz gondod, grat! csak a sok adapter....:D

CTO lesz? mert akkor érdemes kicsit olvasgatnod... [link]

[ Szerkesztve ]

(#56079) x220i7 válasza x220i7 (#56077) üzenetére


x220i7
tag

És még valami: mintha a spacebar nem érzékelne teljes szélességben. Mintha a sarkok/élek nem reagálnának, csak a direkt, határozott, merőleges, középre iránytott ütéseket veszi be. Ha az élére nyomok, akkor nem. Ez a Macbook Air-en ilyen gagyi, vagy tönkre van menve? A legalsóbb kategóriás notik is jobbak ilyen szempontból...

(#56080) wm2 válasza lugosi (#56074) üzenetére


wm2
őstag

Értem. De ennek semmi köze a kép-, zene- és videószerkesztéshez.

Ozora <3

(#56081) majestic válasza general (#56078) üzenetére


majestic
őstag

Elolvastam, remélem velem nem ez történik, de ha mégis, akkor 3-4 hétig használok ingyen egy gépet :)

Macbook Pro 15' (2017), iPhone 15 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2, iPad Pro LTE 256GB (2021), G30

(#56082) general válasza majestic (#56081) üzenetére


general
addikt

mennyi most egy ilyen gép?

(#56083) majestic válasza general (#56082) üzenetére


majestic
őstag

Netto + kedvezménnyel 940.000.-

Macbook Pro 15' (2017), iPhone 15 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2, iPad Pro LTE 256GB (2021), G30

(#56084) muszurkefal válasza muszurkefal (#56065) üzenetére


muszurkefal
aktív tag

Hali!

Ebben valaki tud segíteni?

Csináltam screenshotokat, hogy érthető legyen miről hadoválok :O

1. kép
2. kép
3. kép

Elvileg feltelepítette a Windows-t, de akkor a partíción helyet is kellene foglalnia. :U

[ Szerkesztve ]

(#56085) lugosi válasza wm2 (#56080) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nem is írtam hogy van, nem azzal foglalkozok. Én csak azt írtam, hogy én munkára hogyan használom.

(#56086) Alex91 válasza muszurkefal (#56084) üzenetére


Alex91
félisten

Ezek szerint nem telepitetted fel a Windows-t...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#56087) Papa-Het


Papa-Het
aktív tag

Létezik olyan kábel hogy thunderbolt - DVI? Hogy a legegyszerűbb összekötni a monitort? MacBook air + benq fullhd 22"

[ Szerkesztve ]

(#56088) nord_


nord_
veterán

Urak, egy kérdés:
2016-os vagy 2017-es Prót érdemesebb megvenni? Esetleg egy titkos favorit, ami elkerülte a figyelmem? :)

(#56089) wm2 válasza lugosi (#56085) üzenetére


wm2
őstag

Hasonló szokásaim vannak nekem is. Ezeket viszont a Google alkalmazásokra támaszkodva egy Linux_PC/droidon is megtudnám oldani. Az a para, hogy a Google látja mit olvasok vagy hallgatok meg nem izgat. A probléma, hogy linuxra nincsenek meg azok a szoftverek, amelyekkel Mac-en dolgozok. Ha lenne, talán már nem ide írkálnék, és mivel az Apple/MS kettős kéz a kézben tesz róla, hogy ne is legyen, valszeg tovább anyázok Mac-en. Ilyen nagy anyázós időszak volt az Aperture/Photos átálós időszak. Vagy pl. egy ingyenes Audacity/plugin telepítés mekkora szívás Mac-en, miközben a Sierra audio/midi beállító is rendre, minden indításnál lefagy. Dugják fel a hiperszuper integrációjukat, mert a 10.5 óta nem volt meg ennyire bugos rendszerük és láthatóan le is xarják, hiszen a pénzt továbbra is a szifon hozza, nem ez.

Ozora <3

(#56090) Mr.C válasza bmakszim (#56066) üzenetére


Mr.C
őstag

Nálam még pont fordítva van:
Win10 nem volt képes egy lejátszóval se lejatszani 2160p-s anyagot (tűrhető szinten se), még a macOS IINA-val tökéletes.
És nálam a yt chrome-ban simán engedi a 4k-s anyagokat, de ahogy hallottam, ez a hiba nálad a safari miatt van

sudo rm -rf /*

(#56091) Black Dragon válasza nord_ (#56088) üzenetére


Black Dragon
addikt

Kicsit furát linkeltél, mert az egyik Touch Baros, 256Gb-os változat, a másik TB nélküli 128-as változat.

Én mindig azt mondom, hogy igénynek megfelelően válasszál. Amennyiben szükséged, vagy affinitásod, netán bő pénztárcád van arra, hogy TB-os változatot vegyél úgy nyugodtan válasszad azt.
Ugyanakkor, ha ez nem is volt kérdés, és csak a 2016 vagy 2017-es változatok közötti különbséged kutatad, akkor sokra nem fogsz lelni, a proci gyorsult cirka 10-15%-ot, a gpu még annyit sem, más pedig nem változott, csak a 2016-os széria olcsóbb lett, mint kifutó modell.

Ha megengedheted magadnak, akkor válaszad a 2017-es szériát, amennyiben nem, úgy a 2016-ossal is jól fogsz járni a kedvezményekkel.:)

(#56092) r4z válasza Papa-Het (#56087) üzenetére


r4z
nagyúr

Letezik, csak thunderbolt helyett mini displayportot hasznalj a keresesnel.

I don't love people. I love 911s, Astral Projection and french fries, in that order.

(#56093) vikt77


vikt77
újonc

Sziasztok!

Kis segitséget szeretnék kérni, olyan problémám van a 2016 13 Macbook Prommal (function keys), hogy éjszakára töltõn hagyva lehajtom és reggel felhajtás utan a kijelzo háttérvilágítása nem mūködik.

Ha valamivel megvilágítom akkor látszik, hogy be van kapcsolva, a jelszòt is sikerül beírni, illetve ùjra is tudom indítani. A fényerõ gombokra nem reagál. Csak az ùjraindítás után müködik rendesen.

(#56094) r3dsnake válasza general (#56073) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Smart preview-t előre generálva nem vészes.

(#56095) Papa-Het válasza r4z (#56092) üzenetére


Papa-Het
aktív tag

MacBook Airen nincs Mini display port attól felek.

(#56096) bmakszim válasza Mr.C (#56090) üzenetére


bmakszim
senior tag

Az a 2160p anyag x265-tel volt kódolva? Meglepődnék. Abból, hogy valami 2160p, nem következik egyenesen, hogy HEVC-vel kódolt. Az x264-gyel pedig nálam sincs gond.

Chrome nekem is engedi macOS-en a 4k és nagyobb youtube videót, csak messze nem olyan smooth, mint windowson, ugyanis nem nyújt hardveres, csak szofveres támogatást.
Próbálj meg lejátszani egy 8k youtube videót!

(#56095) Papa-Het: A TB2 mini-dp interfészt használ.

[ Szerkesztve ]

(#56097) buvartacsko válasza Papa-Het (#56095) üzenetére


buvartacsko
addikt

2010 óta mindegyik MacBook Air-en van. :U

[ Szerkesztve ]

(#56098) Papa-Het válasza Papa-Het (#56095) üzenetére


Papa-Het
aktív tag

Oh hogy a kettő ugyanaz :) hupsz. Ilyenhez meg nem volt szerencsém, most elsőnek szeretném monitorra kivezetni.

(#56099) general válasza r3dsnake (#56094) üzenetére


general
addikt

jelenleg is így dolgozom, lehet vele együtt élni, de hogy ez legyen a munkagépem, azt nem tudom elkpzelni. :-) de tényleg fasza arra, hogy 1-1- munkát megcsináljon az ember, ha nagyon kell. nem várok többet egy 13" laptoptól.

(#56100) Mr.C válasza bmakszim (#56096) üzenetére


Mr.C
őstag

Igazad van, nem HEVC. Kipróbálom, amiket írtál amint lehetőségem van rá

sudo rm -rf /*

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.