Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:27

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55901) Syl válasza buvartacsko (#55896) üzenetére


Syl
nagyúr

Leírtam, hogy nekem használhatatlan, logikátlan, nem tetszik és nem fogom megkedvelni, tartsd ezt tiszteletben. De nem, te tovább folytatod a tukmálást...

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#55902) bmwk1200s


bmwk1200s
őstag

Be lehet valahogy állítani, hogy egy teljes képernyőre kitett pl. youtube videó minden esetben az első asztalterület mellett, második asztalnak nyíljon meg? Unom, hogy minden alkalommal utolsó helyről nekem kell második helyre tenni...

Semmit sem írok alá!

(#55903) Ragnar95


Ragnar95
nagyúr

A héten teljesen lehalt a rendszerem. Több appnak is "elfelejtette" a rendszer az ikonját, FaceTime, illetve Mail folyamatosan lefagyott, Safari csomószor nem töltötte be az oldalakat. És ezek mellé jöttek a régről meglévő problémák, mint például a Preview crash pdf-eknél.
Úgyhogy úgy döntöttem, itt az ideje újrarakni a gépet. Gondoltam visszaállítom TM mentésből, de a Preview nyilván utána is ugyanúgy crashelt... Úgyhogy jöhetett az újként beállítás, jó lesz kézzel újrarakni ~50GB appot, mindent újra beállítani, stb :D

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#55904) MNBT


MNBT
tag

Sziasztok,

Macbook Pro alatt a Syncios eddig tökéletesen működött a mai napig. Mostmár azt csinálja hogy megnyitom, és összecrashel egyből. Hiába nyitom meg állandóan, mindig összecrashel. Újratelepítés megvolt.
Valakinek valami ötlet?

(#55905) megema válasza Ragnar95 (#55903) üzenetére


megema
őstag

Én mindig manuálisan szedegetem ki a felhasználói fiókom egyes mappáit a TM mentésből újratelepítésnél. Esetleg az Applications tartalmát is vissza lehet tenni, ott semmi konfiguráció sincs.

(#55906) Ragnar95 válasza megema (#55905) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Én is ezt tettem végül, kézzel raktam vissza ami kell a TM mentésből. Már csak az Apple Watchot kell tudnom belőni hogy feloldja a gépet, az az egy nem megy már csak, szerencsére egyelőre úgy tűnik, minden más bug megjavult :D

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#55907) TigerCat válasza megema (#55905) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Dettó. Minden fájl és beállítás manuálisan megy vissza. Így nem szokott gond lenni...

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#55908) wm2


wm2
őstag

Az új DriveDx (1.6) elvileg már támogatja az új gépeket (16/17). Nektek beolvassa rendesen az infókat?

Ozora <3

(#55909) Amarton


Amarton
tag

Azt hogyan tudom megcsinálni, hogy egy könyvtárban van mondjuk 10 JPG fájlom és rákattintok az egyikre. Megnyitom és tudjam a képeket lapozni előre - hátra. Sajnos most úgy megy, hogy egyesével meg kell nyitni, hogy tudjam melyik fájl melyik kép. Raktam már fel valami képnézegetőt is, de ha azzal nyitom meg, akkor is a képnézegető azt az egy képet nyitja meg és az előre hátra lapozó nyilacska inaktív.

http://kodolas.skoda-muszerfal.hu

(#55910) V.Stryker válasza Amarton (#55909) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Azt úgy tudod,hogy kijelölöd azt az X képet és úgy kattintassz rá, akkor lapozhatod. Vagy Phoenix Slides progit felteszed.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#55911) toth_janika


toth_janika
őstag

Sziasztok!
Van két SMB megosztásom az itthoni hálózaton. Mindkettő Linux-os. Miért van az, hogy az egyiket látom, a másikra azt írja a Finder, hogy "A kapcsolódás sikertelen"? :F
Akárhogy próbálom nem tudok rákapcsolódni. A megosztás jó, a megosztást futtató gépen megy a net, másik gépről elérem, csak az MBA-ról nem...

Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/

(#55912) TigerCat válasza Amarton (#55909) üzenetére


TigerCat
nagyúr

A Space billentyű azt mutatja meg, amin épp állsz (legyen az kép, táblázat, szöveg, videó, zene, vagy akármi). Így ha a képek ikon nézetben, össze-vissza vannak, úgy kell navigálni, ahogy elhelyezkednek. Listanézetben egyszerűbb a dolgod, csak a fel és le gombok kellenek.

A Preview-ban megnyitott képeket lapozhatod, de csak azt, amit megnyitottál vele.

Klasszikus képnézegetőt rengeteget találsz a sztórban, van ingyenes is, illetve az összefoglalóban is linkeltünk párat. Ettől függetlenül adnék esélyt a fenti két megoldásnak...

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#55913) lmno válasza Amarton (#55909) üzenetére


lmno
őstag

Space-t nyomsz és a lef-fel nyilakkal mész előre/hátra

(#55914) CharlieDrop válasza TigerCat (#55912) üzenetére


CharlieDrop
veterán

óóóó
ezt még nem tudtam, kööööszi :)

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#55915) Zjunior válasza Ragnar95 (#55903) üzenetére


Zjunior
veterán

Milyen geped van most?

Work Hard ™- Play Hard ™!!

(#55916) Tompo92


Tompo92
senior tag

Sziasztok..
MPlayer X et használtam filmezésre de már kitöröltem és VLC-t használok, viszont a filmek icon-jai(AVi,MKV stb.) még mindig MPlayer X es kinézetűek? Hogy tudok megszabadulni tőle véglegesen? Tök zavaró.
Hiába tettem alapértelmezetté a VLC-t akkor is MPlayer X esek a filmek ikonjai.

TigerCat: A liteicon nevü programmal semmit az ég világon nem lehet csinálni. elindítni meg kilépni belőle, ennyit tud. Icon cache-t se tudom hogyan kell törölni.

[ Szerkesztve ]

(#55917) Ragnar95 válasza Zjunior (#55915) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

15" late 2013 rMBP. De sajna nem gépspecifikusak a problémák, céges 2014-es Mini is olyanok ad elő Sierra alatt, hogy öröm nézni. A héten épp sikerült egy olyan kernel panicot produkálnia, hogy még a kernel panic képernyő se tudott betölteni, csak pörgött a töltőkarika és elfeketült a kijelző percekig, majd egyszercsak újraindult a gép.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#55918) TigerCat válasza Tompo92 (#55916) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Pedig működik.
Menüsoron: Tools - Clear Icon Cache...
Rendszerikonok módosításához ki kell lőni a SIP-t, majd ha végeztél visszakapcsolni. A teljes folyamatot a Logouton írtam meg.

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#55919) Dhampir válasza Zjunior (#55915) üzenetére


Dhampir
félisten

z50-75? :D

(#55920) ademfire


ademfire
csendes tag

Sziasztok. Gondolkozok egy Macbook Air vásárlásán. Az a kérdésem, hogy mit ajánlotok amivel ki tudnám egészíteni a belső memóriáját? SSD-s pendrive lenne a legjobb erre a célra? Olyan eszköz kellene, aminek nincs vezetéke, kicsi, könnyen hordozható és van belőle minimum 256GB méretű.

Előre is köszönöm a válaszokat!

(#55921) Alex91 válasza ademfire (#55920) üzenetére


Alex91
félisten

[link]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#55922) tboldi válasza ademfire (#55920) üzenetére


tboldi
nagyúr

Szia!

Ez egy jó kompromisszum lehet, ha csak adattárolásra kell. :)

(#55923) general


general
addikt

ti sem tudjátok letölteni Appstore-ból a Sierra telepítőt? nálam megszűnt ez az opció, csak Megnyitás van, és azonnal telepíteni akarja. telepítő pendrive-ot szeretnék csinálni, ahhoz kéne...

(#55924) Head88 válasza general (#55923) üzenetére


Head88
addikt

Letöltés után szakítsd meg a telepítést. Ez után a telepítőt megtalálod az alkalmazások közt.

(#55925) TheShow

Segítséget, illetve tanácsot szeretnék kérni.
Milyen különbség van egy hivatalos Apple forgalmazótól (edigital, MM, resellerek, Auchan) származó MacBook Air és egy nem hivatalos forgalmazótól (pl. xoomstore.hu) származó MacBook Air között?

Hardveresen és tartozákokban nyilván semmilyen különbség nincs, ha mindkét esetben 'mid 2017' konfigurációról beszélünk. Az 1 év Apple garancia is él mindkét termékre.

iPhone esetében rémlik olyan (javítsatok ki légy szíves, ha tévedek), hogy ha szürkeimportos a termék, akkor az 1 év világgarancia él ugyanúgy, mintha hivatalos forgalmazótól származna, azonban a szürkeimportos termék garanciája 1 éven belüli csere esetén sem indul újra, illetve nem vonatkozik rá az 1 éven túli 1 év szavatosság. Vagyis a hivatalos forrásból származó telefonra a jobb, "biztosabb" garanciális feltételek vonatkoznak. (ez lehet mondjuk a magasabb eladási árat indokló tényező)

Mac számítógépek esetén ugyanígy létezik ez a különbség?
Illetve lehet eltérés az AppleCare esetében? Pl hivatalos forrásból származó számítógépre vásárolhatok itthon is AppleCare-t, kiterjesztve a garanciát, szürkeimportosra pedig nem?

(#55926) Head88 válasza TheShow (#55925) üzenetére


Head88
addikt

Annyi biztos, hogy akárhonnan is veszed de ha új bontatlan a készülék akkor a garancia lejártáig aktiválhatsz hozzá AppleCare-t.

Megjegyzés: EU-n belül értelmetlen az "import" kifejezés.

(#55927) Head88 válasza TheShow (#55925) üzenetére


Head88
addikt

Ezt érdemes lenne elolvasnod: [link]

(#55928) Black Dragon válasza TheShow (#55925) üzenetére


Black Dragon
addikt

Valószínűleg egy xoomstore szintű helyen nehéz az 1+1 évet érvényesíteni, ellenben egy edigital vagy MM-nál inkább. Továbbá érdemes alaposan elolvasni a xoomstore által nyújtott gépet, mert ami nem INT angol billentyűs, az minden lesz, csak magyar nem. Vagyis adnak hozzá egy gumis "ál"billentyűt, lényegében átalakítót ami átkonvertálja a gépbe épített akármilyen nyelvű billt magyarra.

Persze ez csak akkor releváns, ha ez érdekel téged illetve nem zavar. Az ár kárpótolhat átmenetileg, de amennyiben hosszabb távban gondolkodsz én a biztosabb megoldásra mennék.

Továbbá mindenkinek szól, hogy elindult itthon is a back to school akció az apple oldalán, így pl. Macbook Air mellé (a 6% kedvezményen felül) egy Beats X-et kapsz ajándékba. Aki ennél drágább gépet venne ő még feltornászhatja Powerbeats 3-ra, de még vezetéknélküli Beats Solo 3-ra is!:)

(#55929) Mr.C


Mr.C
őstag

Üdv! Egy gyors kérdés:
Ugye nem szabadna data loss-nak lennie, ha egy gépet 10.9.5-ről upgrade-elek Sierra-ra?
Egy 13" Mind2012-es MBA-rül van szó
iCloud jelszó adott

Köszi előre is

sudo rm -rf /*

(#55930) Head88 válasza Mr.C (#55929) üzenetére


Head88
addikt

Nem lesz adatvesztés.

(#55931) dejaris válasza Black Dragon (#55928) üzenetére


dejaris
addikt

En toluk vettem most a 2015-os promat, semmi gond nem volt.

(#55932) Black Dragon válasza dejaris (#55931) üzenetére


Black Dragon
addikt

Nem is magára a gépvásárlásra értettem az esetleges "bajt", hanem amikor szeretnéd érvényesíteni az 1 éven túli +1 év garit, mert azt csak az adott boltnál lehet tudtommal.

Egyébként abban biztos vagyok, hogy nem téglát árulnak, csak én valamiért inkább kiadok több pénzt(főleg, ha már úgy is ennyit kiadok) egy normális boltnak, mint sem azért szívjam a fogamat, hogy azon az x ezer forinton szórakoztam.

(#55934) toth_janika


toth_janika
őstag

Erre valaki?

Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/

(#55935) Skinny26 válasza Skinny26 (#55871) üzenetére


Skinny26
aktív tag

Erre valaki? :))

(#55936) r3dsnake


r3dsnake
nagyúr

Külső HDD-n lévő mappát hozzá tudok adni valahogyan a Time Machine backuphoz?

(#55937) Eszleny válasza r3dsnake (#55936) üzenetére


Eszleny
aktív tag

Ugyanúgy mint a belső tárolón lévő mappákat, csak alapból a külső hdd a kizártak listán van, onnan először el kell távolítani. Nem saját tapasztalat itt olvastam.

(#55940) TigerCat válasza toth_janika (#55934) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Ismerős... Minden adott, hogy működjön a megosztás, de nem működik. Az ilyen X-Akták miatt dobtam fel a NitroShare-t a gépekre.

(#55935) Skinny26:

Ha két-három hónap múlva esedékes, várj szeptemberig és dobd fel újra a kérdésed. Addigra többet tudunk. Amúgy nem hinném, hogy lesz új hordozható Mac, szóval emiatt nem stresszelnék. Használtan minél újabb típus, annál jobb. 2015-ös modelleket nézz, azok évekig kiszolgálnak még. 15 colos gépekben lesz 4-magos CPU, dedikált GPU, ami ha külső kijelzőn tolod, jól jön majd. Akku ciklus minél kevesebb, annál jobb, de ha nem cipeled, nagyon nem számít, csak ne púposodjon. Kb. ennyi.

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#55941) toth_janika válasza TigerCat (#55940) üzenetére


toth_janika
őstag

Köszönöm, este otthon meglesem :R

Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/

(#55942) TBMC


TBMC
addikt

üdv mindenkinek!

hogyan tudnék felcsatolni google driveot forkliftben? vagy akár finderben?
sokan dolgozok driveon az irodában, és hányok már a netes felületétől, pláne, hogy nem mindig frissít... :F

markbellus.hu 

(#55943) r4z válasza TBMC (#55942) üzenetére


r4z
nagyúr

Van Google drive app, az nem jo?

I don't love people. I love 911s, Astral Projection and french fries, in that order.

(#55944) TBMC válasza r4z (#55943) üzenetére


TBMC
addikt

a backup & sync?

markbellus.hu 

(#55945) Syl válasza TBMC (#55944) üzenetére


Syl
nagyúr

Drive

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#55946) r3dsnake válasza Eszleny (#55937) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Köszi, de 2TB-os vinyóról van szó és kb 300gigát kellene róla backupolni egy almappából.

(#55947) Imy


Imy
veterán

Reggel 7-kor lecsukom, majd délután 5 körül kinyitom a Macbookot, és 88-90%-ra merül le. Közben ki van húzva a 230V-ból. Másnak mennyit merül? Régebben ez 1-2% volt... :F

(#55948) csabiks válasza Imy (#55947) üzenetére


csabiks
senior tag

powernap okozhat ilyet :) nincs bekapcsolva?

"The loudest one in the room is the weakest one in the room."

(#55949) Imy válasza csabiks (#55948) üzenetére


Imy
veterán

Köszi, kikapcsoltam, holnap kiderül. :)

A másik problémám, hogy már netezés közben is megy a CPU hűtő, régebben ritkán indult el. Úgy rémlik, hogy a Sierra óta.

(#55950) Skinny26 válasza TigerCat (#55940) üzenetére


Skinny26
aktív tag

Köszönöm szépen!

A 13"-os modellek elegek lennének grafikai munkára? Kb naponta hordoznám a gépet. Ikyen esetben a 15" mennyire körülményes?

Köszi!

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.