Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:27

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#56060) wm2 válasza majestic (#56059) üzenetére


wm2
őstag

Az általad említett "integráció" konzumer vonalon tényleg jó, de egy "melós gép"-nél ez nem számít. Sőt ez ölte meg a Mac/munkagép vonalat. Ma már inkább egy divattermék. Mi régi felhasználók rengeteget mérgelődünk, de lusták vagyunk áttérni és pl. egy Ableton helyett Bitwig-el xarakodni linux környezetben. Ezért inkább lenyeljük, ami zajlik Apple vonalon. Röviden ennyi.

A hardver elemek kapcsán látogass L notebookcheck.net oldalra. Sok bennük az átlagosnak mondható alkatrész, vannak visszahívások is, de azért a rMBP egyik bája, hogy nem undorító színesformaegyestranszformerszes műanyag gamer kinézete van, hanem egy viszonylag jól összerakott hi-end vas. (Főleg ha Liu-Chi a főnök jelenlétében délelőtt rakta össze neked és nem az éjszakás műszak utolsó óráiban! 😁)

A hangról a Cirrus Logic gondoskodik, amely codec max. 24/48 mintavételezésre képes jacken keresztül. A legújabb Apple termékben Cirrus van ezzel a limittel. Régen Texas Instruments volt egy kevésbé bugos (mondhatni pocsék) audio/midi beállító szoftverkörnyezetben. Maga a Cirrus amúgy nem rossz. Néhány sávon Mixcloud-ra kidobni vmi mixet, de komolyabb munkákhoz érdemes vmi jó ár/érték arányú megoldáshoz folyamodni. Én M-Audio-t használok.

A retina felbontáshoz nem mindegy milyen külső kijelzőt használsz. Ebben @TigerCat a barátod.

[ Szerkesztve ]

Ozora <3

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.