Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9901) Ajándékok válasza Rive (#9898) üzenetére


Ajándékok
aktív tag

Ezt a kizárást a politika csinálja? Nem az orvos társadalom?

Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!

(#9902) #73959936 válasza Dyingsoul (#9900) üzenetére


#73959936
törölt tag

Hát ezt szerintem senki nem fogja cáfolni...

(#9898) Rive

tévedsz: Amennyiben valamilyen alapbetegsége (magas vérnyomás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegség, légzőszervi betegség, májbetegség, daganatos betegség) van, saját védelme érdekében viseljen maszkot!

ez a hivatalos oldal GYIK-je

[ Szerkesztve ]

(#9903) nubreed válasza Linem (#9890) üzenetére


nubreed
veterán

Amióta a világ egy nagy falu lett, köszönhetően az olcsó repülésnek és a túltolt turizmusnak, csak idő kérdése volt, hogy ide és a világ többi részére is behurcolják. Az infektológusok és tudósok már akkor is kongatták a vészharangot mikor a járvány jórészt még csak Kínára korlátozódott. Senki nem hallgatott rájuk. Ilyen helyzetben minden egyes nap számít, ezért nagyon nem mindegy, hogy 1-1 intézkedést milyen gyorsasággal hoznak meg, van egy csomó olyan dolog, amit a környező országok minimum napokkal hamarabb meglépett mint a magyar kormány. Hatalmas nagy szerencséje az országnak, hogy minket nem tarolt le (eddig) úgy a járvány mint az olaszokat, de ez nem a kormány érdeme. Mi lenne itt, ha az amúgy is kivéreztetett magyar egészségügyre rászabadulna egy hatalmas betegtömeg hirtelen?

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#9904) Rive válasza Ajándékok (#9901) üzenetére


Rive
veterán

Nem tudom és nem is igazán érdekel. Nekem elég lenne annyi, hogy annak a jelen helyzetben idejétmúltnak tekinthető álláspontnak a s*ggberúgására ne kelljen naponta újra és újra energiát pazarolni, meg ne kelljen fenyegetettnek érezni magam csak amiatt, mert már több mint egy hónapja utánanéztem a témakörnek és ki merem nyitni a pofámat.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#9905) Linem válasza Dyingsoul (#9896) üzenetére


Linem
senior tag

Igen elérhetőek voltak az előző járványok adatai (SARS, MERS), ezekből lehetett következtetni, hogy nem kell aggódni, megoldják majd, mint ahogy azokat is megoldották.
Ezen hiábavaló vitatkozni, mert senki sem tudhatta előre. Az összes ország összes kormánya és a tudományos tanácsadói és szakemberei sem tudták. Persze utólag most már ők is tudják, mint ahogy te is csak most tudod ezt utólag, hogy mit kellett volna lépni, de most már késő. Ebből tanult mindenki, hogy a következő új esetnél milyen lépésekkel kell előre felkészülni.
Azért senki ne legyen már utólag Nostradamus2. Ha előre megmondtad volna 2 hónapja, hogy ez lesz Európában, akkor azt mondom, hogy igazad van, de így utólag leírni, hogy te tudtad előre, nem hiteles.
Részemről itt befejeztem. Köszönöm.

(#9906) Kékes525 válasza Dyingsoul (#9891) üzenetére


Kékes525
félisten

Hordja a maszkot, de semmit sem tud a maszk a helyes viselésről? :( Sokkal több kárt okoz magának és másoknak is vele, mint hasznot. Egy napig, egy hétig használ egyet? Minden nap gondosan kifertőtleníti? Az FFP2 és FFP3-at nem igazán lehet kapni. A sebészi maszk pedig nem véd a fertőzésektől, különösen akkor, ha már többször használta. Otthon szétkeni vele a vírust és csomó embert megfertőz. Hova dobod ki a maszkot? Nem dobhatod ki a rendes szeméttel, a patikákba kell egy nejlon szatyorba téve leadni. Vajon hányan csinálják így? Gyakorlatilag senki. Kidobja a rendes szemétbe a potenciálisan fertőző maszkot. Hány ember fog megfertőződni tőle? Másrészt hozzányúl a kezével a maszkhoz, a kezén már ott lehet a vírus. Nyúljon kesztyűben a maszkhoz. Akkor pedig a ruházatán fogja szétkenni és minden tárgyon, ami megérint. Milyen maszkot viseljen? FFP2-öt FFP3-at nem tud szerezni más pedig nem igazán jó. Ez így jó? :( A védőfelszerelések használatát előbb alaposan meg kell ismerni és csak azután alkalmazható!

Sokáig dolgoztam izotópokkal és tudom, hogy milyen macerás a helyes használata a védő felszereléseknek. A vírus védekezés más, de ugyanúgy kell ismerni a helyes viselés szabályait.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#9907) Kékes525 válasza Rive (#9892) üzenetére


Kékes525
félisten

Fentebb már leírtam a válaszom. (#9906) Kékes525

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#9908) AxBattler válasza Kékes525 (#9906) üzenetére


AxBattler
félisten

Mi ilyet vettünk, hazaérkezéskor repül a mosdóba, Florasept-es forró vízbe.
Amíg nincs elég FFP2-es, addig jó lesz...

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#9909) Rive válasza Kékes525 (#9906) üzenetére


Rive
veterán

Üres okoskodással próbálsz védeni egy döglött álláspontot konkrét tanulmányok, vizsgálatok eredményei ellenében.

Ha ugyanennyit feccölnél a 'maszk' helyes viseletének elmagyarázásába, sokkal bentebb lennénk - de nem, neked az kell, hogy a döglött lovat rugdosva bizonygathasd, hogy: hisz mozog még... :(

Nem, neked se fogok semmit se linkelni. Én megcsináltam a magam kis házi feladatát, már rég - ha majd egyszer kiveszed a fejed a hivatalos álláspont s*ggéből, akkor csináld meg te is szépen a sajátodat :((

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#9910) #46105344 válasza Ajándékok (#9897) üzenetére


#46105344
törölt tag

Az adatok nem tudom honnan vannak, de hatásosnak hangzik. Egy medium rare stake-nek 62+ fokos maghőmérséklet kell, hogy minden kipusztuljon belőle. Ezt egy kenyér felszíni hőmérséklete szerintem bőségesen eléri 10perc alatt 90 fokon.
Ha a pék volt fertőzött és elmulasztott valamit, akkor meg gyakorlatilat 100% cumi.
Pirítós.

[ Szerkesztve ]

(#9911) lm83 válasza nubreed (#9852) üzenetére


lm83
őstag

Igen a Kormány hibája,hogy bejött a vírus, meg, hogy elterjedt.
Nem azé a sok sz*rok bele ember tehet róla, akik két hete haza szaladtak olasz nyaralásból és nem ültek otthon a seggükön,
Meg egy héttel később a tirolból hazajött dolgozok akik szintén ugyan úgy elmászkáltak mindenhova,
Aztán a pénzváltónak a boltban a pénztárosnak is még mondják, hogy most jöttek ám haza, aztán amúgy otthon kellene lenni...
Remélem az összes ilyen akiről kiderül, hogy mást megfertözött, megy a börtönbe...

(#9912) aprokaroka87 válasza Linem (#9905) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Ne lepődj meg ha a hozzáértő tudósok, már évekkel ezelőtt figyelmeztettek hogy gond lehet, csak hát nem foglalkoznak velük.
Pedig kellene...

(#9913) #73959936 válasza lm83 (#9911) üzenetére


#73959936
törölt tag

+100

szerintem inkább villszék lesz mindenkinek, aki vétett :DD

ne úgy legyen, de szerintem senki nem kap semmit majd érte....

én még emlékszem két hül...e pi..ára akik talán 1 hónapja vígan örültek annak, hogy kinn vannak olaszban, meghogy majd itthon távmunka és társai....he-he-he hogy ők is ge...edtek volna meg, meg az összes, aki sza.t és teszi ugyanazt jelenleg is

[ Szerkesztve ]

(#9914) Kékes525


Kékes525
félisten

(#9909) Rive

Olvassátok nagyon ráfér egyeseknek. Aztán lehet szidni a szakértőket, hogy nem tudnak semmit!

[Tájékoztató anyagok a légzésvédelemről és az egyéni védőfelszerelésekről]

[Koronavírus: a maszk többet árt, mint használ?]

[Légzésvédelem és légzésvédő eszközök (maszkok) használata]

És ne feledjétek a Google a barátotok, csak ki kell szűrni a megfelelő oldalakat. ;)

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő és egyértelmű hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#9915) Rive válasza Kékes525 (#9914) üzenetére


Rive
veterán

Nem egészen értem, miből gondolod, hogy a beszélgetőtársaid ezekre vannak rászorulva rendes, nemzetközileg elismert kutatási/vizsgálati eredmények helyett :o

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#9916) Kékes525 válasza Rive (#9915) üzenetére


Kékes525
félisten

Ha még ezt sem értitek, akkor miből gondolod, hogy azt megértenétek? Ez nem nagyképűség ez tény, mert ez is, mint sok más egyéb, egy szakma. Higgyétek el hogy így van, amit a fentebb linkeltem szakértőktől, ha pedig kutatási/vizsgálati eredmények kellenek, akkor előbb tanuljatok mikrobiológiát, virológiát, immunológiát és epidemiológiát. Utána jöhetnek a tudományos cikkek is. Nem lehet ezek nélkül tökéletesen megérteni a kutatások eredményét.

Még jobb: [Zállatorvos] Nézzétek meg az utolsó 3 videót a koronavírusról. Mindent megtudtok szórakoztatva és szakmailag pontosan.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#9917) GypsFulvus2 válasza sajtos75 (#9889) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

1. Igen. Ha kialakul a tüdőgyulladás, ezek komoly kockázatot jelentenek.

2. Kerüld a személyes érintkezést, bármilyen kontaktust. Tarts távolságot (2 m), ha beszélni kell valakivel. Moss kezet alaposan és nagyon gyakran. Szájmaszk használata erősen ajánlott. Ha vannak közösen használt munkaállomások (pl nálunk kabinok kezelőszervei) azokat használat előtt és után fertőtleníteni kell. A cégnek e célból ki kell helyeznie alkoholos fertőtlenítőket. Nálunk a bejáratnál és kijáratnál is fertőtlenítőket helyeztek el: belépéskor és hazafalé menet kilépéskor is fertőtleníteni kell a kezed. Belépéskor lázat mérnek (nem sokat ér de a semminél jobb). Aki bármilyen tünetet produkál (láz, köhögés), azonnal haza kell küldeni.
Ha van közös étkező a cégnél, akkor egy asztalnál csak 1 ember ülhet (e miatt nálunk széthúzták a műszakos munkacsoportok ebédidejét), leülés előtt és távozáskor is a kihelyezett fertőtlenítővel az asztalt alaposan le kell mosni. Hozz magaddal otthonról evőeszközt, amit használat előtt, után és hazaérkezéskor is fertőtleníts. Hazaérkezéskor a cipőd és munkaruhád hagyd kinn az előszobában (ha van garázsod, akkor ott), majd moss kezet nagyon alaposan, majd utána még zuhanyozz is le. Dobj be egy min. 50%-os házipálinkát, öblítsd át vele alaposan a szádat és gargalizálj vele (ez nem biztos hogy segít, de legalább a kedved jobb lesz :) )

3. Jól gondolod. Azért nem kötelező, mert a kormány nem szeretné nyilvánosan elismerni, hogy nincs belőle elegendő mennyiségben. Amennyi van, azt egyelőre (helyesen) az EÜ-s személyzetnek tartogatják.

4. Több lehetőség van. Valószínű, hogy ez a vírus velünk marad, mint az influenza vagy nátha vírusok. Előbb-utóbb kialakul a nyájimmunitás és kifejlesztik a vakcinákat. Az influenza ellen sincs 100%-os védelem (akár megbetegedésből, akár oltásból alakult ki) és ez ellen sem lesz, de a legrosszabbaktól valószínűleg megvéd majd. Én személy szerint még egy jelentősebb hullámra számítok még a vakcinák kifejlesztése előtt, amit nagyjából 1.5 évre becsülnek. Gyógyszerek is lesznek/lehetnek ellene, amelyek enyhítik a lefolyását és csökkentik a kockázatokat. Jó eséllyel ez is megszelídül majd, mint a H1N1 a spanyolnátha után, de megszabadulni tőle már nem fogunk, és az idősekre / krónikus betegekre továbbra is veszélyt jelent majd, ahogyan az influenza is.

[ Szerkesztve ]

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#9918) szekra


szekra
őstag

Fú de megváltozott a topic, egyre többen vannak itt virológusok, szakemberek, nemzetvezetők és jövőbelátók... :U

(#9919) Parci válasza Ajándékok (#9897) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

én erre állítottam be magam, tudván (a rendelkezésre álló hivatalos infók alapján), hogy kb. 60-65 fokon elpusztul a vírus (tehát kútfőből vettem). azért 90, mert az jóval több és azért 10 perc, hogy melegedjen át a felszíne tényleg ennyire. de a tegnapi zállatorvosok videóban még többet ajánlottak, nyilván a több jobb.

de hozzátenném, hogy a válaszom lényege nem a pontos paraméterek voltak, hanem a gondolat, hogy ugyan már ne hipóval törölgesse a jónép a kenyeret (!), hanem tegye be a sütőbe. win-win.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#9920) etejedu válasza szekra (#9918) üzenetére


etejedu
őstag

Focitopik autós topikok, verhetetlen! :) l

(#9921) Soulfly842 válasza etejedu (#9920) üzenetére


Soulfly842
addikt

Hiányzik a popcornos fotó a posztod alól :D

Úgy látom, hogy te azért kitartóan olvashatod mindet :D

[ Szerkesztve ]

(#9922) HellGreg válasza Dyingsoul (#9896) üzenetére


HellGreg
őstag

Nem róluk volt szó, azon ment a sírás, hogy a boltban nem lehet kapni... Mindegy, ha a cél a sírás, akkor tudod úgy csavarni, hogy folytathasd.
Ez az egész topik önmagában egy pánikkeltés, nem a megoldásokra fókuszál hanem a reménytelenül szar helyzetet sulykolja.
Ja meg a környező országok, bezzeg ott de fasza... a szlovákok tegnapelőtt 29 tesztet csináltak, mert nem volt tesztjük.

[ Szerkesztve ]

(#9923) Azie válasza szekra (#9918) üzenetére


Azie
őstag

kéne jogász is

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#9924) #73959936 válasza szekra (#9918) üzenetére


#73959936
törölt tag

Na ha ezt így gondolod, akkor talán így laikusként megkérdezném:

vajon ha tudjuk/tudják hogy ez a g..a vírus a fiatalkorúakat támadja a legkevésbé, mi a sza...ért nem ebben keresik a megoldást ? Nem az volna a logikus, hogy a gyerek a vírusra kevésbé ellenálló, mert általában a szervezet már emlékszik arra, amin átesett és akkor a felnőtt volna erre a legkevésbé fogékony ?

na azért vonom én azt kétségbe - mint vir.prof :DDD - hogy ez nem madár-ember kapcsolatból született

[ Szerkesztve ]

(#9925) Rive válasza #73959936 (#9924) üzenetére


Rive
veterán

Egyelőre nincs tudományos konszenzus. A sejtés annyi, hogy az esetek súlyosságának a paciens saját immunrendszerének túlreakciójához van köze - hasonló volt anno a H1N1 esetében is - és a gyerekek pont a kevésbé 'tanult' immunrendszerük miatt erre nem hajlamosak.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#9926) vzozo válasza Rive (#9898) üzenetére


vzozo
senior tag

"A hivatalos álláspont még mindig az (az egész világon: mínusz Kína, Korea és a súlyosabban érintett területek meg egy-két renitens), hogy csak a tüneteket mutató vagy igazoltan fertőzött viseljen maszkot."

Ez egyébként szomorú, és pusztán politikai okai vannak - mivel nincs elég maszk, és nincs elég gerinc a vezetőkben, hogy ezt bevallják.

Az egyik vuhani fő-fő-fő agy által írt "coronavirus prevention handbook" végeláthatlan fejezetben foglalkozik a maszkokkal, és egyértelműen kimondja, hogy KELL és HASZNOS:

45. Can a mask block such small coronaviruses?
The masks are effective. Because the purpose of wearing the mask is to block the ‘carrier’ by which the virus is transmitted, rather than directly blocking the viruses.

--

Szerk.: közben látom ezt kitárgyaltátok, azért az idézetet itthagyom referenciának.

[ Szerkesztve ]

(#9928) Ajándékok válasza Kékes525 (#9916) üzenetére


Ajándékok
aktív tag

Ha jól tippelek Rive (akivel vitatkozol) orvos.

Ha kívülről megfertőződik egy maszk, akkor 1 fertőzést garantáltan megfogott. Az, hogy a helytelen használat miatt belülre is beviszed a vírust, csak lehetséges.

#9919 Parci: A hivatalos adat 56 fok és 30 perc
A magasabb hőmérséklet szerintem azért jobb, mert elég rövidebb idő és talán kevésbé szárad ki a kenyér.
Az ecet is jó fertőtlenítésre (pl hús, zöldség, gyümölcs), de számok nincsenek.

Szerintem jó lenne ha a PH csinálna ideiglenes rangokat az orvosoknak, esetleg más - a témában fontos - szakembereknek.

[ Szerkesztve ]

Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!

(#9929) Parci válasza Ajándékok (#9928) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jó ötlet a rang!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#9930) Meggyi001 válasza Parci (#9929) üzenetére

jó ötlet, igen. De ki és milyen mérce alapján fogja valaki ezt megcsinálni?

https://gamergep.hu/

(#9932) Citroware


Citroware
addikt

Vajon mi az oka annak, hogy az olaszországi intézkedések nem hozták meg a várt eredményt és tovább romlanak a számok, miközben Kínában és Dél-Koreában a korlátozások behozatala után ugyanennyi idővel már bőven látható áldozatcsökkenés volt?

(#9933) Darmol


Darmol
senior tag

Na még egy nekirugaszkodás a maszk témában: Akár helyesen akár helytelenül viseled a maszkot, a maszk egészségügyi kockázat. Keveset javít a koronavírus elleni esélyeken sokat ront egy rakás más betegség elleni esélyen. Szóval a modern nemzetközi hüdenagyeszek szerint az, hogy csökkenti a egyik megbetegedéssel szembeni koclkázatot 1%-al (mert az hogy csökkenti a kockázatot senk nem vitatja) megéri, hogy növeli másik 10 betegség kockázatát 5%-al (amely kockázatnövelés pedig régóta ismert tény). A kockázat nyilván eliminálható a maszk megfelelő kezelése esetén.
Nyilván mindenkiben buzog a társadalom iránti felelősségvágy, hogy maximálisan helyesen járjon el. Pont úgy ahogy pl. mindenki szépen megvárja a piros lámpát zöldre váltani, mert fegyelmezetten közlekedik minden autós és gyalogos a biztonságos közlekedés végett. És a közlekedési lámpák használata jóóóóval egyszerűbb mint a maszk helyes kezelése.
A ti szép rózsaszín gondolatmenetetek ott bukik el, hogy elméletben tök jó, gyakorlatban alkalmazhatatlan és több kárt okoz mint haszna van. Főleg Magyarországon.

Kormány felelőssége:
A legtöbb ajánlás, pl. kézmosás wc után, vagy mikor hazaérkezel olyasmi amit az átkos szociban már alsósoknak is tanítottak az iskolában. Mint elvárható viselkedést az egészség érdekében ami elvárható a civilizált embertől. Most van helyette hittan, meg ÁVH utód előkészítő törvény jövő héten. A mindenkori kormány felelőssége valahol itt kezdődik, és nem a szájmaszkoknál. Az egészségügy túlterheldése a szétvert egészségügy miatt lehetséges.
Mindezek ellenére ha szigorúan a jelenlegi koronavírusos történetet nézzük szakmai (sok szakma és nem csak az orvosi) szemszögből (ahová egyes polgármesterek hatalommal való visszaélése nem tartozik), nem csináltak semmi olyat, amit ne kellett volna meglépni (ami ismerve ezeket a dilettáns idiótákat nyilván szerencsés véletlenek sozata) már csak a nemzetközi politikai elvárások miatt is.

És igen, a vírus viselkedését ismerve a koronavírus velünk marad, a vírus"megszelidülése" azt takarja, hogy kihal a fokozottan veszélyeztetett érzékeny népesség, és már csakezért is értelmetlen túlreagálni karanténekkel a történetet. Intézkedések kellenek és vannak, de ha átesünk a ló túloldalára sokkal több ember fog éhenhalni mint koronavírustól. Ezt még Trump is belátta.

Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.

(#9934) Parci válasza Meggyi001 (#9930) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem kell véresen komolyan venni, csak egy jópofa dolog lenne. persze, ha nekiállnak a userek szétjogászkodni, akkor hagyjuk is.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#9935) Parci válasza Darmol (#9933) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

egyelőre 15%-a halál a lezárt eseteknek. szóval szerintem első körben foglalkozzanak ezzel. az éhenhalással is kell, de jussunk már el oda, hogy azt a 15%-ot nem bagatellizáljuk, hogy meg hogy lemegy majd a járvány végére, amikor a valós számok lesznek meg. igen, lemegy. nem, a közelébe sem megy majd az influenza 0,1%-ának.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#9936) Meggyi001 válasza Parci (#9934) üzenetére

Sztem tök jó ötlet, csak csinálja meg valaki. :) (én megyek főzni :) )

https://gamergep.hu/

(#9937) Rive válasza Ajándékok (#9928) üzenetére


Rive
veterán

Ha kívülről megfertőződik egy maszk, akkor 1 fertőzést garantáltan megfogott.

Csak a 'garantált' maszkok garantálnak. A DIY és a gyengébb szűrőképességűek csak javítanak az esélyeken. Az, hogy magánszemély inkább ne viseljen olyan maszkot, ami most az egészségügyi dolgozóknak kell, arre visszavezethető - a viselési hibák miatt civil használatban egy ffp3 átlagban nem jelentősen véd többet, mint egy sál, viszont amonnan veszi el a forrásokat.

Ha jól tippelek Rive (akivel vitatkozol) orvos.

Nem. Viszont vastagon belelógok egy elég összetett tudományos közösségbe, akik nem csak (illetve főleg nem) a sajtóból nyomják, hanem alap a peer review forrás - keresése, megértése és alkalmazása is: akárcsak összefoglalása és közvetítése.

Sz'al ezér' írok úgy, ahogy.

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#9938) aprokaroka87 válasza Citroware (#9932) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

A virus utálja az olaszokat?
Vagy csak rosszabbak az immunrendszerük?
Vagy esetleg az ottani légkör, az időjárás?

Igazából bármi lehet...

(#9939) Meggyi001

Hát gyerekek, ez ha így történt, ez nagyon durva azért: Magukra hagyták Spanyolországban az idős otthonokban élőket. Forrás BBC.

https://gamergep.hu/

(#9940) Ajándékok válasza Darmol (#9933) üzenetére


Ajándékok
aktív tag

A százalékokat mintha kicsit félrevezetően irtattad volna....
Ha jól tudom, még a legegyszerűbb sebész maszk is 85%-os önvédelmet és ennél nagyobb közvédelmet biztosít. A leggyengébb dy maszk is tud feleennyit, a jobbak (pl hepa porszívózsákból készült) még többet is.

Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!

(#9941) Kékes525 válasza Ajándékok (#9928) üzenetére


Kékes525
félisten

Biológus vagyok. Gyógyszerhatástanból és Orvos élettanból doktoráltam. Részt vettem a 80-as évek végén a HIV vírus elleni oltóanyag kifejlesztésében rekombináns DNS technikával. Sikeresen klónoztuk a gag és env fehérjéit. De oltóanyag sajnos nem lett belőle. Tanítottam orvosbiológiát orvostanhallgatóknak, mikrobiológiát és járványtant élelmiszer mérnököknek többek között.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#9942) macikos


macikos
addikt

Szinte már státuszszimbólum lett a 3M-es FFP3-as maszk. Facebookon és Instagramon abban fotózkodnak :W

Azt tudja a sok okos, hogy kifelé nem szűri a levegőt? :W

(#9943) CptAdamica válasza macikos (#9942) üzenetére


CptAdamica
veterán

Dehogy, maszk az maszk nekik. Ugyan ez a helyzet a varrott maszkokkal is. Szépnek szép, de lófaszt nem ér. Írták, hogy valaki varrjon maszkokat a mentősöknek is. Pfff, biztos jó lesz nekik a tanúsítvány nélküli maszk...

Megyen!

(#9944) emvy válasza Parci (#9935) üzenetére


emvy
nagyúr

(#9945) sajtos75


sajtos75
tag

Eddig azt mondták,hogy átléptünk a tömeges megbetegedések szakaszába.

Mai operatív törzs tájékoztató:

ORIGO

"11:27 Jelenleg Magyarország területén nincs tömeges megbetegedés
Müller Cecília arról is beszélt, hogy az idősek esetében az általános egészségügyi helyzettől is függ, milyen tünetek jelentkeznek a fertőzés esetén. Jelenleg Magyarország területén nincs tömeges megbetegedés. "

Akkor?

Én ezt nem értem.

(#9946) aprokaroka87


aprokaroka87
nagyúr

link

Remélem nem az lesz hogy az országok idióta vezetői majd elkezdik kihasználni hogy gond van, és ennek hatására brutális népirtásba kezdenek...
Bár sajnos lehet erre is készülni kell majd.

(#9947) #95561216 válasza sajtos75 (#9945) üzenetére


#95561216
törölt tag

Csoportost mondtak.

(#9948) Parci válasza emvy (#9944) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ahhoz, hogy közelébe menjen, hasonlóan kéne viselkednie. nem viselkedik hasonlóan.

ha a britek fele elkapta, akkor az új betegek mind a másik feléből jönnek? ha a fele elkapta, akkor egy héten belül mindenki elkapja kb., nem? meg 2-3 hét múlva le is fut az egész.

ébresszetek fel, ha két hét múlva magától elkezd ezerrel megoldódni az egész mizéria.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#9949) #22743424 válasza aprokaroka87 (#9946) üzenetére


#22743424
törölt tag

A másik véglet :W

Más: megjöttek a maszkok [link]

[ Szerkesztve ]

(#9950) #46105344 válasza aprokaroka87 (#9946) üzenetére


#46105344
törölt tag

Szerintem ezt gondold át mégegyszer. De lehet hogy kétszer kell majd.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.