Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#34001) idegen lény válasza Csatravi (#33989) üzenetére


idegen lény
őstag

Olvastátok a kísérlet leírását? Nem kellett hozzá több hónap. Ha jól értem, akkor két hét alatt betanították őket, ami után még öt napig gyakoroltak, de máshol meg egy hétről írnak. De mindegy is. Még csak kiképző sem kellett hozzá, mert egy Detection Dog Training System nevű eszközt használtak hozzá. Sima klasszikus kondicionálást alkalmaztak. Kontrollált kettős vak kísérlet volt összesen 10 388 minta felhasználásával.

(#33996) Hieronymus idegen lény (#33982)
Nem volt ez teljesen előzmény nélküli. "Számos tanulmány bizonyította a kutyák rendkívüli szaglásélességét olyan fertőző és nem fertőző betegségekben szenvedő személyek kimutatására, mint a különböző típusú rák [ 2 ], malária [ 3 ], bakteriális és vírusos fertőzések [ 4 , 5 , 6 ]" Én nem ettől tartok. Nagyobb gond lehet az, hogy a kutyák is elkaphatják a koronát. Nemrég halt meg az első kutya bizonyíthatóan koronától. Ráadásul lehetséges, hogy ők is elvesztik tőle a szaglásukat, mint az emberek. Az viszont tényleg tragédia lenne.

(#34000) attiati Hagyjuk már ezeket az értelmetlen színkódokat. Ennek semmi köze sincs a valós veszélyhelyzethez. Az USA is sárga és Norvégia is. Hogyan lehet egy kategóriába tenni ezt a két országot? Amikor az USA az öt-tíz legfertőzöttebb ország között van. És akkor majd csodálkoznak, ha az emberek nem fogják komolyan venni a járványszabályokat.

[ Szerkesztve ]

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#34002) syberia válasza pjen (#33999) üzenetére


syberia
veterán

Most már a gyülibe sem lehet menni . :O

Csak nem kaptak belsős járványügyi infókat Sándorék? ;]

https://howbad.info/

(#34003) pw12345


pw12345
aktív tag

Volt már szó, hogy a székletben, akár két hónapig megmarad (de nem fertőz, ááá, közWCn főleg nem). Csak érdekes lenne a mintavétel, doki előtt, mentő mellett, ház előtt, határátkelőn gittelni (pláne parancsra). Mert ugye a paraszt beküldené a kutyáét, hogy ne kelljen karanténozni. :DDD
Amúgy mi a helyzet most az ACE2 blokkoló vérnyomás csökkentőkkel
az ibuprofenről nem beszélve?
Fokozza a covidot, vagy blokkolja? :F
Úgy volt az elején, hogy a dohányosok (itt gratulálok SPED-nek, hogy a kondiból az egészséges életmód jegyében a dohányboltot látogatja, hisz tudja, hogy a bagó véd a covidtól :C ), asztmások, COPD-sek, HIV+ak, veszélyeztetettek, aztán most úgy néz ki, hogy a szedett "gyógyszereik" miatt "védettek". Volt ez az ACC vérhigítóként.
Mi van az Algopirinnel (elöli az immunsejteket>citokin vihar) és a Diklofenac-K-mal (gyulladáscsökkentő, elöli az immunsejteket>citokin vihar, vérhigító>vWF)?

(#34004) Kékes525 válasza pjen (#33999) üzenetére


Kékes525
félisten

Ebben lehet hogy igazad van.

De 10-20x-os eltérést azért nehezen tudok elképzelni. Annak azért ki kellett volna már derülnie, hisz ezekről nemcsak néhány ember tudna.
Másrészt láttad az adatokat Svédország 7. Európában, sőt ha 1 millió főre vetítve nézzük, akkor a halottak számában 8.-ok a világon. Úgyhogy a svédek nagyon rosszul kezelték a járványt.

Forrás: [Worldometer]

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#34005) pjen válasza Kékes525 (#34004) üzenetére


pjen
félisten

Viszont spontán kifelé mennek belőle,azért ez érdekes.

(#34006) Kékes525 válasza pw12345 (#34003) üzenetére


Kékes525
félisten

1. 2 hónapig fertőző képes koronavírus semmiben sem marad meg. Az RNS instabil molekula. A kimutathatóság az egészen más, mert RNS töredékeket sokáig ki lehet mutatni.

2. A vérnyomáscsökkentőket szedni kell az orvos utasításainak megfelelően.

3. "ibuprofenről " Nem, jelenleg ezt semmi nem bizonyítja.

4. "asztmások" Jelenlegi ismereteink alapján úgy tűnik, a cukorbetegségben, szívbetegségben vagy tüdőbetegségben szenvedők esetén nagyobb az esély a komolyabb lefolyású betegségre, szövődményekre. Ha valamelyik betegségben szenvedsz, kövesd a megelőzési stratégiákat.

5. "ACC " Vizsgálat alatt van. Nagyon nagy dózisban hatékonynak tűnik. Magadat ne kezeld vele!

6. Jelenleg nem ismeretes tudományos bizonyítékokról, amelyek kapcsolatot teremtenek az NSAID-ok (nem szteroid gyulladás csökkentők) és a COVID-19 romlása között.

Olvasgasd, itt szinte minden kérdésedre választ kapsz hiteles forrásból az akadémia ajánlásával:: [Koronavírus kisokos], [A koronavírus-járványhoz kapcsolódó cikkeink]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#34007) Kékes525 válasza pjen (#34005) üzenetére


Kékes525
félisten

Pillanatnyilag és milyen áron. :( Mint mondtam fegyelmezett nép, betartják a járvány elleni védekezés szabályait. A koronavírus NINCS szabadjára engedve náluk! Már rég letettek arról, hogy spontán elérjék a nyájimmunitást.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#34008) pjen válasza Kékes525 (#34007) üzenetére


pjen
félisten

Lazán beírod korona virus korlátozások Svédországban.Gyakorlatilag nem létezik.Ha Te találsz légyszi sorold őket. :)

(#34009) Kékes525 válasza pjen (#34008) üzenetére


Kékes525
félisten

"Lazán beírod korona virus korlátozások Svédországban."

Ez hivatalos lenne. Hol írtam hogy hivatalos korlátozások vannak? :U

Én ezt írtam és tartom: "Ott a lakosság nagyon fegyelmezett. Nagyon sokan önként tartják a szociális távolságtartást és a maszkviselést"

"Mint mondtam fegyelmezett nép, betartják a járvány elleni védekezés szabályait." Önként és nem utasításra.

Ő ott él, tudja, látja, tapasztalja: [link] , [link] , [link]

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#34011) Csatravi válasza idegen lény (#34001) üzenetére


Csatravi
senior tag

Olvastátok a kísérlet leírását?
Igen, de ettől függetlenül is továbbra is azt mondom amit írtam. Nem mostani felfedezés ez a kutyákkal kapcsolatosan. Nem működik tömegesen mert nehéz a korrekt képzése az ilyen kutyáknak. Ezért nincs is belőlük sok csak te egyből ráugrottál a "szenzációra" ami másnak már nem az.
Amúgy tudtad értelmezni ezt a mondatot?
The study was conducted with eight specialised scent detection dogs of the Bundeswehr.
Ezek a kutyák már képzett kutyák voltak. Szigorú előválogatás és vérvonal figyelembe vételéve lehettek egyáltalán azok amik. Őket már "csak" a más szagmintára kellett átállítani őket. Tehát nem arról szól hogy Juli néni blökijét 1 hét alatt kiképezzük szimatnak. Ezt el is felejtheted. A másik aggályos dolog a kutyák egészsége. Míg a Parkinsont, rákot, veszély nélkül detektálhatják addig a COVID nem sorolható ide.

(#34012) Csatravi


Csatravi
senior tag

Falus Ferenc
(ATV)
Hogy miket nem mond. Úgy látszik nem csak nekem csalókák azok az adatok.

(#34013) Ricardo válasza Lauda (#34010) üzenetére


Ricardo
félisten

Ez ennyire vicces?

(#34014) t72killer válasza pjen (#33951) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Értem. Tehát mivel a sz.rlapátolás utáni+vakbélműtét előtti kézmosás nem "új" találmány, szrjuk le. Főleg, h "önmagában nem a tökéletes megoldás".

Ezt az arcmentegető futóbolondot nem akarják becsukni valami szűk helyre?

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#34015) #75376384 válasza t72killer (#34014) üzenetére


#75376384
törölt tag

pedig abban igaza van, hogy nem feltetlen a maszk a tokeletes megoldas. sajnos azonban csak ez az egyetlen dolog, amit lathatoan szamon tudnak kerni az embereken. amig az olyan dolgok, mint kezmosas hianya, nagy vilagba tusszentes/kohoges archoz nyulas stb. rendszeresek es az emberek nem valtoztatnak sok szar velunk marad. ha valamire, hat erre tokeletesen ravilagitott ez az egesz, hogy a higieniai szokasaik az emberek egy reszenek kb nulla. persze lehet itt jonni, hogy a "regen se mostak kezet", meg "kis koromban sarat ettem" es hasonlo faszsagokkal, de regen 30 eves kor folott mar csodaszamba ment, ha valaki meg elt (barokkos tulzas) es abban a sarban lehet eppen nem volt semmi. evett volna disznoszart, lehet maskent gondolna ezt az ostobasagot.

szoval ja, valamilyen szinten igaza van, de nem artana kihangsulyozni a dolog masik oldalat is, a rendszeres higieniai szokasokat.

(#34016) Rive válasza #75376384 (#34015) üzenetére


Rive
veterán

... nem feltetlen a maszk a tokeletes megoldas.

Csak az esetleges félreértések elkerülése végett: szerintem itt senki se gondolja, hogy a maszk bármiféle tökéletes megoldás lenne. A maszk szimplán egy egyszerű és egyszerűen betartható, számon kérhető óvintézkedés, amivel mérsékelni lehet a cucc terjedését amíg megoldás nem születik.

Ennyi és csak ennyi.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#34017) radi8tor válasza Rive (#34016) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ez esetben miért nem mondják meg mi a tökéletes megoldás? Miért kell találgatni?

⭐ Stella

(#34018) Rive válasza radi8tor (#34017) üzenetére


Rive
veterán

Mer' egy tudós se olyan okos mint tetszőleges doktorgörény vagy más vitaminnepper/megélhetési megmondóember, laposföldhívő esetleg összeesküvésmániákus, hogy mindenre (is) van mellényzsebből tökéletes megoldás és magyarázat azonnal, akár több is, csak tessenek a kasszához fáradni :U

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#34019) Ringman válasza Rive (#34018) üzenetére


Ringman
nagyúr

ne feledjük, hogy ez a reneszánsz ember egy kamupárt vezetője is volt!

(#34020) Parci válasza Rive (#34018) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az a legfájdalmasabb, hogy az összeesküvés-hívők tényleg ezt várják és ennek hiánya miatt állnak neki leszarni a kutatókat, de közben az összeesküvés lényege, hogy "valakik" meg akarnak gazdagodni az egészből és fújfúj.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34021) Kékes525 válasza radi8tor (#34017) üzenetére


Kékes525
félisten

Mert tökéletes megoldás semmiben sem létezik.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#34022) #75376384 válasza Rive (#34016) üzenetére


#75376384
törölt tag

a "tokeletes megoldast" ez esetben helyen kell kezelni (lehet rossz szot irtam, de nem jutott mas eszembe). jelen esetben nem a 100%-os vedelem szinonimaja, hanem erre az esetre rahuzva, mint megoldas kozel se tokeletes (sot). es csak egy tuneti kezelese az egesz szitunak. vagy irhatnam ugy is: amikor azt latni, hogy az idiotaja lehuzza arcarol tusszent/kohog majd visszahuzza akkor megis mitol ved es kit?

amugy nem vagyok am gyöpis, akinek ki kell emelni par szot a szovegbol. :) raadasul nem is sok kovetkezetesseg volt benne, de no offense.

(#34023) Kékes525 válasza #75376384 (#34022) üzenetére


Kékes525
félisten

Pontosan ezért lenne szükség egy felvilágosító kampányra. Nem a migránsok ellen, nem Brüsszel ellen, nem Soros ellen kellene a népet hergelni, hanem a koronavírus elleni alapvető helyes védekezésre kellene oktatni a lakosságot. Ez a kampány csak töredéke lenne azoknak a 100 milliárdoknak, amiket az előbb felsorol reklámokra, propagandára költenek.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#34024) Ricardo válasza #75376384 (#34022) üzenetére


Ricardo
félisten

Az emberi butaság ellen nem véd meg semmi. :(

(#34025) aprokaroka87 válasza radi8tor (#34017) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Nem volt, nem létezik, nem is lesz tökéletes megoldás :)

Illetve lennének jobb megoldások is...
csak hát az nekünk lenne rossz...

(#34026) radi8tor válasza Kékes525 (#34021) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Biztos vagy te ebben? A félkövér szavadra reagálok.

Level B
Hazmat-Suit-Level-B

Very similar to Level A, the Level B suit is extremely protective and the difference is that these suits contain less skin and outer body protection compared the aforementioned level.

These are utilized when the wearer may require less skin protection but still a very high level of respiratory protection.

Level B suits require:
Full face Self Contained Breathing Apparatus (SCBA)Two-Way radio attached either inside or outside the suit to avoid contaminationChemical-resistant glovesProper footwear including Safety steel-toe boots with shanks on the outsideSecured wrist, ankles, face-piece and waist areas for splash protection

An example of a situation that would call for a Level B protection suit would be an initial site survey.

[link]

De lehet ezt fokozni radioaktív védelemig.

⭐ Stella

(#34027) Kékes525 válasza radi8tor (#34026) üzenetére


Kékes525
félisten

Biztos. A ruhát helyesen kell felvenni és helyesen kell levetni. Ez nem egyszerű. Ez pedig biztonsági kockázat, adott esetben nagyon nagy kockázat lehet. Másrészt a ruhán lehetnek apró lyukak, szakadások, illeszkedési hibák, gyári hibák, amit ha nem ellenőriznek rendesen, ugyancsak biztonsági kockázat.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#34028) Jablocskov válasza radi8tor (#34026) üzenetére


Jablocskov
tag

(#34029) radi8tor válasza Kékes525 (#34027) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nem érzed, hogy mindenen a hibát keresed? :N

Ja és már megint ebola elleni védekezést írtad le. Covidnál elég annyi is, hogy ne edd meg a ruhát vagy ne töröld bele a szemedet használat után...

⭐ Stella

(#34030) Ezekiell válasza radi8tor (#34026) üzenetére


Ezekiell
veterán

És ez szerinted tökéletes megoldás lenne a Covid ellen az átlagembernek? Ha pedig nem a Covidhoz "javasoltad", hanem csak úgy a "semmiben" szóra reagáltál, akkor meg igaza van kékesnek - ez se tökéletes (emberi hiba, ruhán hiba, stb).

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#34031) radi8tor válasza Ezekiell (#34030) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Persze, miért ne? Azon kívül hogy megsül benne és tocsog az izzadtságban, mert nem légáteresztő a ruha szerintem ez ugyanúgy jó az átlagembereknek (odafigyeléssel) mint a profiknak.

⭐ Stella

(#34032) Kékes525 válasza radi8tor (#34029) üzenetére


Kékes525
félisten

Nem. A ruhák helyes felvételének megtanulása és begyakorlása több hét is lehet.

"Ja és már megint ebola elleni védekezést írtad le."

A képeket te linkelted és csak arra reagáltam.

A COVID-19-nél védőfelszerelésben dolgozó orvosok és ápolók közötti sok megbetegedésnek az egyik oka a védőruhák helytelen használata, felvétele és levetése. Azaz COVID-19 esetében sem túlzás.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#34033) radi8tor válasza Kékes525 (#34032) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nem, a "COVID-19-nél védőfelszerelésben dolgozó orvosok és ápolók közötti sok megbetegedésnek az egyik oka a" védőruha hiánya. Ezer meg ezer blogon le lett írva, hogy az ápolókon jobb esetben volt maszk, rosszabb esetben semmi.

⭐ Stella

(#34034) Alex91 válasza radi8tor (#34033) üzenetére


Alex91
félisten

Meg ok is xarnak erősen bele... Ne, gondolom nem a covidos osztályon, de máshol...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#34035) radi8tor válasza Alex91 (#34034) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Alap. Csodák nincsenek, de egy ilyen ruhában még üzemanyagtartályban is dolgoztak kollégámék ahol kb 1 perc után halál van.

⭐ Stella

(#34036) pjen


pjen
félisten

Megjelent az első számottevő tudományos tanulmány a BCG-oltás és a koronavírus kapcsolatáról: a Michigani Egyetem kutatói kiszámolták, hogy az Egyesült Államokban 80 százalékkal kevesebb ember hunyt volna el akkor, ha legalább 2000-től bevezették volna kötelezően a vakcinát – írja a Medical News Today. A tuberkulózisra adott BCG különlegessége, hogy bár 100 százalékos védelmet nem nyújt, több kórokozóval szemben is meglehetősen hatékony.mindíg van valami friss hír.

(#34037) Kékes525 válasza radi8tor (#34033) üzenetére


Kékes525
félisten

"az egyik oka" írtam. Másrészt nem egy konkrét országról írtam. Az egyik ok pedig a védőruhák helytelen használata volt. Ahol rendes védőfelszerelésben dolgoztak ott is több megbetegedés volt, mint az átlag populációban.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#34038) Ezekiell válasza radi8tor (#34031) üzenetére


Ezekiell
veterán

Hát szerintem a tökéletestől ez messze van :) Az egy dolog, hogy nem tudná hordani az átlagember, de hogy teljesen alkalmatlan lenne a hétköznapokra, azt te is tudod :)

Szóval bár a vírus ellen megvédene helyesen használva, de minden más szempontból alkalmatlan a cucc.

A megoldás majd az oltás lesz TALÁN. Meglátjuk...

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#34039) radi8tor válasza Ezekiell (#34038) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Oltás az van a topikban március óta. ;]

pjen: bravo. :C Örülök, hogy magyarnak születtem. :D

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#34040) Di Natale


Di Natale
aktív tag

(#34041) #75376384 válasza radi8tor (#34039) üzenetére


#75376384
törölt tag

ha mas miatt nem is (ezt mindenki dontse el magaban), kotelezo oltasok tekinteteben szerintem az egyik leheto legjobb a helyzet. egyetlen dolog, ami szerintem hianyzik: a kullancsok altal terjesztett agyvelo- agyhartyagyulladas.

"Nem csak én, mások is kiszámolták, hogyha az oltóanyagot ingyen bocsátanák a lakosság rendelkezésére, össznemzeti szinten még akkor is gazdaságos lenne a vakcináció. Az évi 100 károsodott ellátása, jövedelem-kiesése körübelül hatszor akkora öszszeg, mint amennyibe az egész lakosság teljes körû immunizációja kerülne..."

[link]

egy ismerosom fekszik eppen vele korhazban esaz orvosoknak sincs lovesuk, hogy mikor javul a helyzete, mondanak kb mindent. igy gondoltam utanaolvasok, mert en is eleg sokat jarok a termeszetben. roppant tanulsagos az egesz cikk, de ez mar eleg off.

(#34042) Sped válasza pw12345 (#34003) üzenetére


Sped
aktív tag

Hát tudod, a függőség az egy komoly dolog. :D
Meg ugye érdemes optimalizálni, hazafelé beugrani egyszerűbb, mint hazamenni és utána visszamenni. (Egyébként kondizás után rágyújtani nem olyan rossz érzés, sőt, de egy 100 km-es kerékpáredzés után eszembe nem jut kb másfél óráig, utána viszont megint jólesik #egydohanyoselete ).

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#34043) Rive válasza #75376384 (#34022) üzenetére


Rive
veterán

... csak egy tuneti kezelese az egesz szitunak. vagy irhatnam ugy is: amikor azt latni, hogy az idiotaja lehuzza arcarol tusszent/kohog majd visszahuzza akkor megis mitol ved es kit?

Annyira még tüneti kezelés se: csak arra jó, hogy ne sz@ródjon el (teljesen) a szituáció és ne kelljen havonta 'becsukni' megint.

Idióták ellen semmi se véd, még röptében osztogatott gumibot és/vagy kövér bünticsekk se (pedig mindkettővel próbálkoznak itt-ott). De ha 95% nem idióta, akkor 5% idióta már nem annyira számít.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#34044) Parci válasza #75376384 (#34041) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

apropó, kullancs: ugye ott van még a lyme is, ami ellen nincs oltás (de van antibiotikum, ha időben észreveszik). szomszéd kislány beszívta, valamikor februárban volt kullancsa, nem is volt benne igazán sokáig, egy napig sem. kiszedték hibátlanul, és mégis, július elején (!) egyszer csak lebénult a fél arca a semmiből, láz stb. egy hétig feküdt a heim pálban, lumbálták, elektrosokkal kezelik az arcát... és most már van pozitív lyme tesztje.

szóval még ez is egy ütős, sunyi cucc tudd lenni, de az encephalitis még sokkal durvább, az simán rottyra tesz instant.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34045) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Belföldi utazásra csábít Károly herceg - Romániában (videó)

Egy a minap elkészült kisfilmben Károly walesi herceg arra biztatja a romániaiakat, hogy a járvány idején fedezzék fel saját hazájuk látványosságait, hagyományait, ízeit.

A kisfilmet a brit trónörökös székelyföldi házában vetítették le kedden újságíróknak. Az eseményt gróf Kálnoky Tibor, a walesi herceg sokszori vendéglátója szervezte a Kovászna Megyei Tanáccsal partnerségben.
A Charlie Ottley rendező, a Wild Carpathia producere által elkészített ötperces dokumentumfilm Károly herceg narrációjával villantja fel rendkívül látványos képsorokon Románia természeti kincseit, műemlékeit, népi hagyományait.

⭐ Stella

(#34046) Parci válasza pjen (#34036) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

tulajdonképpen meg is magyarázná, hogy a korai zárásokkal együtt miért eredményezett nálunk minimális első hullámot. meg hogy miért lehet idióta módjára nátházni és a bagatellizálni büntetlenül. mázlink van, ha így van.

szerk.: viszont romániában is van bcg 1928 óta, sőt, 1992-ig még többszöri oltás is volt (születéskor, 7 évesen és 14-18/21 évesen is), azóta csak születéskor, mint nálunk. oszt ott mégis pörögnek az esetszámok ezerrel, meg a halottak is nőnek.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34047) Ringman


Ringman
nagyúr

[link]
Moderna said today that taxpayer money funds 100% of its work to bring a COVID-19 vaccine to licensure, yet it announced new, higher intended prices for the prospective vaccine this morning on a call with investors. Moderna now says it will charge $32 to $37 per dose for smaller volume sales agreements, the highest price yet announced for a potential vaccine.

(#34048) Parci válasza Ringman (#34047) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

és így lesz jogos a oltikaellenesek kritikájának az első fele :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34049) Lauda válasza Ricardo (#34013) üzenetére


Lauda
félisten

Nézd meg ha érdekel mire reagálva linkeltem. Igen, vicces számomra, hogy mekkora a kontraszt. Van még egyéb értelmetlen kérdésed?

[ Szerkesztve ]

(#34050) envagyok


envagyok
veterán

Az kicsit fura nekem, hogy ha hivatalosan az r0 2 alatt van, hogy lett a napokban 2 fertőzöttből több tucat Gy-M-S megyében Sopronban és Pápán.
Ebből is látszik, milyen sunyi is ez a Covid.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.