Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10651) HellGreg válasza csƵ (#10630) üzenetére


HellGreg
őstag

Ha jól nézem, 3000 körül voltak. És 100-200 közt volt a halottak száma.

[ Szerkesztve ]

(#10652) Lauda válasza Fecogame (#10645) üzenetére


Lauda
félisten

Azt hol olvastad, hogy a föld népességének 60%-a ezt a vírust egy év alatt fogja elkapni?

[ Szerkesztve ]

(#10653) llax válasza Rolly (#10637) üzenetére


llax
senior tag

Nálunk tudod mennyi 60+ dolgozik a mezőgazdaságban? (az állandó emberek kb. fele, a fiatalok városban, külföldön - a mezőgazdaságnak ugye nem kellene megállni)
Két szomszédos falu háziorvosa 70+, mi falunk körzeti ápolónője 60+.

[ Szerkesztve ]

(#10654) Vesa


Vesa
veterán

Azért ez elég szomorú így... :Y

A tudomány a valóság költészete!

(#10655) Rolly válasza llax (#10653) üzenetére


Rolly
veterán

ha a lefojtás lassú terjedés a cél akkor addig kell húzni amíg nincs védőoltás:
- 6-9-12 hónap...
- közben ugyanúgy lesznek halottak 6-12 hónapig nincs kb más egészségügyi ellátás mert vészhelyzet van csak SOS és ebbe is sokan bele fognak halni...

A 60+-os mezőgazdászt ki tudja segíteni a családja - gondolom van neki - apósom is 60+-os szívbeteg ... szőlőjük van anyum élettársa 70+-os 100 hektár kb amin kazdálkodik de meg tud bízni mást hogy vessen arasson stb... apósom helyett meg mi tudunk menni metszeni ha muszáj (bár gondolom azzal te is tisztában vagy ha otthon beül a traktorba elmegy a földekig tankolni és kint a földön dolgozik akkor nem találkozik senkivel)

Orvosok már most se nagyon dolgozhatnak... asszisztens ben ő meg otthonról tud receptet írni telefonos konzultációt tartani... most is ez megy csak éppen ez fog menni 6-12 hónapig míg amúgy 2 hónapig menne kb... és ha már a lakosság 50-60%án átment a betegség lassan lehet engedi az idősebbekre is - ha nincs oltás és át kell esniük rajta...

(#10656) Rolly válasza Vesa (#10654) üzenetére


Rolly
veterán

simán lehet, hogy nem korona... de a nagy leállított vészhelyzet miatt pont erről írtam, hogy azok is veszélybe kerülnek akinek pár napos antibiotikum megoldaná a problémáját...

[ Szerkesztve ]

(#10657) szabi__memo válasza Vesa (#10654) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Ilyenkor kib@szott düh fog el.
Pár órája ment erről a diskurzus itt egy topiktárssal a hazai helyzetről.
Nem örülök hogy igazam van

[ Szerkesztve ]

(#10658) #86564352 válasza attiati (#10603) üzenetére


#86564352
törölt tag

Tüdőgyógyász doktornő maszk témában is: [link]
önéletrajza komoly, külföldön is tanult, aktívan gyógyít, képben van mai tanulmányokkal

Ceci néni önéletrajzát nem ilyen könnyű megtalálni, egy Wikipedia lapig jutottam. [link]
Az sem túl bizalomgerjesztő kommunikáció állítanak valamit fent, aztán hirtelen törlik a "tájékoztatójukat".

Az is érdekes a fideszes polgármesterek mégis sorra rendelik a lakosságnak a maszkokat, miért ha a hivatalos tájékoztató szerint nem szükséges? "Egészséges embernek nem szükséges" ilyen vírussal, ilyen lappangási idővel, tünetmentes terjesztőkkel, 72 óráig megmarad fémen, műanyagon tehát ilyen esetben ki számít "egészséges embernek"? Hiszen azt is mondják potenciálisan bárhol bárkitől elkapható. Egyre több tanulmányban közmegegyezés szinte már, hogy a tünetmentes lazán mászkáló fertőzöttek dobják meg a terjedést. Akkor talán mégis használna valamit a maszk.
Az is érdekes naponta elmondják hány ezret varrnak a rabok, de kinek? A kórházi dolgozónak kevés mert nem N95, FFP3, az egészséges polgárnak pedig nem szükséges hordani szerintük a mezei maszkot se.

Ceci néni mindig a WHO ajánlást emlegeti a maszkok kapcsán, (ebben a keleti és nyugati világ között vita van lásd lejjebb linken egy jó Time cikk) érdekes a szintén WHO ajánlás tesztelni, tesztelni, tesztelni témában na ott már nem olyan fontos mit mond a WHO? (csehek 3x, osztrákok 5x annyit teszteltek már)

Szerintem minden olyan érvre amikor a maszkot helytelenül használják, jut tíz másik olyan érv hogy maszkban nem nyúlsz az arcodhoz vagy a lassú reflexűek nem emelik fel a könyöküket tüsszentéshez, akkor is VALAMENNYIT felfog. Esély csökkentés. Megszakad a lánc. Figyelni kell a használatára, ez egy eszköz. Nem mondjuk azt sem ne használjunk kést a konyhában, mert mi van ha a zöldség helyett az ujjad vágod. Ha ég a ház nem azon gondolkozom csak a legtutibb tűzoltó sisak és oxigéntartály ér valamit, hanem gyorsan magam elé rakok egy vizes rongyot.

A legfontosabb a távolságtartás, azért még jó ideig eltart ez az egész. Jön az allergia szezon hamarosan, ha mögötted állok a Sparban két méterre, minek örülsz jobban: bízol benne gyorsan tudom elfojtani a tüsszentést, könyököm felemelni, vagy van rajtam maszk ami felfog valamennyit?

Az egyéni rossz szokásokra rengeteg példa van, ehhez járvány sem kell: nyálazzák az ujjukat pénzszámolás és papírmunka közben, rágják a tollat, köpködnek, szemüket dörzsölik...

Ázsiában volt már egy SARS "buli" és a szmog miatt sem furcsa a maszk viselése, elképzelhető a nyugati embereknek ez a mostani lesz a tanulókör?

Hong Kong, Szingapúr, Dél-Korea, Japán... maszkban mászkálnak az emberek.

Mit mondanak a hongkongi orvosok:
https://time.com/5799964/coronavirus-face-mask-asia-us/

Ez alapján a semminél többet ér, persze fontos a helyes használat is. A könyékbe tüsszentést is ezért mondják, más ha valaki "megtartja" magának a váladékai X százalékát vagy frontálisan bele a környezetbe. A maszk esély javítás.

[ Szerkesztve ]

(#10659) Rive válasza attiati (#10603) üzenetére


Rive
veterán

Nem szoktam letárolni a forrásaimat :( Megpróbáltam most hirtelen előkeresni, de vagy a melóhelyi gépen volt, vagy túl régen már, mert még a history se segített.

Kifejezetten a házi (tehát nem professzionális!) maszkviseletről kerestem adatokat. A DIY maszkok igazából véletlenül kerültek képbe.
Lényegében minden forrás egyetértett abban, hogy ilyen körülmények között se a rendszeres, se a rendszerszerű viselet nem elvárható, illetve ezt a tanulmányok meg is erősítették.
- negatív hatásról egyetlen egy tanulmány sem számolt be. Ebben voltak talán a legegyértelműbbek.
- a megfigyelt hatékonyság elég változatos, nullától szignifikáns hatásig
- kézmosással együtt (tehát csak kézmosás vagy csak maszk egyedül nem) viszont konkluzívan hatásosnak találta több tanulmány
- FFP ill. N-minősítet maszkoktól elvárható emelt hatékonyság finoman szólva ... nem jelentkezett ilyen körülmények között.
- műtősmaszk és DIY maszk közötti difi nem volt konkluzív.

Arra az esetre, amikor a fertőzött kap maszkot, igazából nem találtam adatot (mármint, hogy real life vizsgálatot). Erre az oldalra a műtősmaszkok eredeti funkciója illetve a tünetmentes fertőzők eléggé elborzasztó száma ad alapot.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#10660) llax válasza #22743424 (#10623) üzenetére


llax
senior tag

Ma intéztem a bevásárlást (Kisvárda, dél körül).
Menni akartam Tescoba, de a parkolóban nagyon sok autó volt, inkább továbbálltam. Kint mászkálókon maszkot alig láttam, hamburgeresnél, dohányzóhelyél nagy csoportosulás, szinte intim közelségben.
Helyette Aldi és Lidl.
Az Aldiban kevesen voltak, majdnem mindenkin maszk. A tartós élelmiszerek körül néhány polc lefosztva, folyékony szappan, klóros tisztítószerek nem nagyon voltak (ezekből mind van otthon).
A Lidl tele időssel (bátor voltam, mert a parkolóban alig volt autó), maszk néhány emberen, volt vásárló (pár?), akinek a cucca (főleg tartós...) nem fért fel a szalagra. Hasonló hiányok, mint az Aldiban. Családostól is voltak ott.

Mindeközben néha röhögtem magamban :) Egyedül autózókon (láttam néhányat) sebészmaszk. Ha kiszáll és emberek közelébe megy, akkor OK (én is így teszek), de egyedül minek?

(#10661) Lauda válasza Vesa (#10654) üzenetére


Lauda
félisten

Az anyjára minek a maszk, ha már egyszer napok óta lázas a kicsi és úgy voltak együtt, ergo ha ott van bármi cucc, az mindkettőben bent lesz.

[ Szerkesztve ]

(#10662) envagyok válasza Vesa (#10654) üzenetére


envagyok
veterán

Nem egyedi.
Nekem a kisfiam (2 éves) asztmás, és mellette lázgörcsös.
Szerencsére most nincs komoly baj, de ezek miatt lehet komoly gond a koronavírus miatt is, ha elkapná.
Ezzel kapcsolatos kérdéseim miatt próbáltam felhívni a kezelőorvosát, de a járóbeteg rendelő bezárt. Az orvos elérhetőségét nem tudják. Mellesleg idős, szóval szerintem most nem praktizál. Utána felhívtam a gyermekorvosi rendelőt, ahol a szintén idős (és eléggé tudatlan) orvos nem volt benn, csak az asszisztense, ő megadta az orvos számát, aki annyit mondott, hogy valóban veszélyeztetett emiatt a gyerek, de véleménye szerint nem kell aggódnom.
Mindeközben kockáztatva a fertőzést bejártam tucatnyi boltot, patikát, hogy a családunk biztonsága érdekében vegyek pár maszkot, kesztyűt, fertőtlenítőt, szigorúan annyit, amennyire szükségünk lenne. Eredménytelenül.
Ha most amikor még alig van fertőzött, mi lesz akkor, amikor megtízszereződik a számuk, ami a napi kb 20% emelkedéssel 2 héten belül meglesz??

[ Szerkesztve ]

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#10663) Malibutomi válasza Fecogame (#10645) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Az megvan hogy a halalozast csak a regisztralt betegekkel vetik ossze, nem az osszessel aki elkapta (mivel nem is tudjak hogy mennyien kaptak el osszesen)
A valos halalozas sokkal sokkal alacsonyabb

3.5 milliard kapja el abbol X milliot regisztralnak, azokrol tudnak es annak a 2 %-at szamoljak

(#10664) vzsryl válasza #93187072 (#10554) üzenetére


vzsryl
nagyúr

Ezt nem teljesen értem.
Az alap felállás, miszerint az immunrendszerünk öl meg valójában, és nem konkrétan a koronavírus, az tény. De akkor azt mivel magyarázza a professzor úr, hogy mégis a "gyenge" immunrendszerrel rendelkező emberek halnak sorban? Érdekes módon azoknak működik helyesen az immunrendszerük, akik megfelelő életvitelt folytatnak, és elegendő vitaminokat tudnak a szervezetükbe bejuttatni.
Szóval ez a cikk és ez a professzor pontosan mit akar elérni?

[ Szerkesztve ]

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#10665) Redneck


Redneck
veterán

Először vagyok itthon a héten. Az előbb hallottam a tapsot és a füttykoncertet a lakótelepen, és rendesen megkönnyeztem. :B
Köszönjük szépen!

Tegnap kaptunk kötelező viselésre FFP2 maszkokat, amik egy éve lejártak. Még nem vagyunk korona központ, de már voltak kérdőjeles betegek, akkor adtak FFP3-mas maszkot. Ha beindul a centrum üzem, full szettben fogunk dolgozni, legalábbis ez a terv.

smc:
Nem tudom jelenleg mennyi van, de pár darab mindig rendelkezésre áll. Csak tünetek esetén küldünk tesztet, alapvetően ez post-op intenzív még mindig. Ha betelnek a sorrendben kijelölt osztályok, akkor mi is átállunk központi üzemmódra, de akkor minden változik. A felszerelés, a zsilipelés, és a tesztek gyakorisága is.

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#10666) inf3rno válasza #22743424 (#10648) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja hát most lehet menni. Nálunk is elég sokminden elfogyott már.

Buliban hasznos! =]

(#10667) smc válasza Redneck (#10665) üzenetére


smc
addikt

:R
Tesztekről tudsz valamit mondani? Milyen típus van készleten és kb mennyit csináltok naponta?

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#10668) adika4444 válasza Vesa (#10632) üzenetére


adika4444
addikt

+1, a kiszállító rendes volt mint mindig, de itt is rengeteg dolog kimaradt. Szerencsére megoldottuk a Spar-ból, szintén alig volt vásárló.

üdv, adika4444

(#10669) aprokaroka87 válasza Redneck (#10665) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Kitartás:)

(#10670) #95561216


#95561216
törölt tag

Azt hiszem ez még nem volt, szeparált olasz falu tapasztalatai, különösen azoknak, akik szerint át kell mennie mindenkin a vírusnak.

(#10671) Ádám16 válasza Redneck (#10665) üzenetére


Ádám16
addikt

Off:
Pont hallgattam főpolgármesterurat az ATV-n, hogy mekkora álszent dolog ez az egész. Mármint igen, mindig is elképesztően fontos volt az eü.i dolgozók munkája, de telibe voltak szarva minden tekintetben (bérek, elláttás, megbecsülés, munkahely felszereltsége, etc). Most pedig mennek a tapsok, szivecskék az ablakba, meg a hála, és a tartsatok ki üzenetek? Főként ezt nem a lakosokra (de, rájuk is azért...), hanem a vezető erőkre értem.
Az erősebb vezetőszellemiségű vezetőket szeretem inkább, de KG számos elgondolásával egyet tudok érteni.

Én (!) a helyedben nem tudnék könnyes szemmel áthatva lenni a tapsnak, de ezt abszolút nem offenzív szándékkal írom.

(#10672) #95561216 válasza llax (#10660) üzenetére


#95561216
törölt tag

"Mindeközben néha röhögtem magamban :) Egyedül autózókon (láttam néhányat) sebészmaszk. Ha kiszáll és emberek közelébe megy, akkor OK (én is így teszek), de egyedül minek?"

Inkább ne röhögj, mert ebben az összevetésben nem te nyered a Nobel-díjat. Lényegében azt javaslod, hogy koszos kézzel fel-le húzogassa a maszkját ha ki-be szál, mert különben megszólod. Gratula.

(#10673) Redneck


Redneck
veterán

Köszönöm a biztatást mindenkinek! :R

Nyitáskor beöltözve voltam a Lidlben, hogy előre megfőzzek, és vagy 5 napig megint ne kelljen menjek. Tartós kenyeret leszámítva volt minden. Egyre több a maszkos ember, úgy látom sokan elkezdtek odafigyelni.

Ádám16:
Tény hogy rengeteg munka van a hazai egészségüggyel kapcsolatban, de remélem hogy az emberek ezek után, máshogy állnak a kérdéshez, és majd akkor is támogatnak minket, ha a fejlesztések miatt szót emelünk.

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#10674) Rive válasza #95561216 (#10670) üzenetére


Rive
veterán

A felismert, tünettel rendelkező betegekhez képest +100% tünetmentes.
A jelen irányelvek mentén ezt b@szhatjuk :(

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#10675) #46105344 válasza Redneck (#10665) üzenetére


#46105344
törölt tag

Nálunk minden este egy ember beszédeket tart a homkozóban állva egy megafonnal, lézershow van(de úgy konkrétan profi), rendezvényeket megszégyenítő hangerővel szól a Nélküled, és sacc/kb 150-en tapsolnak meg fütyülnek a 4 darab, négyzetet alkotó tömb között. :R

Kár hogy a sima hétköznapokban ehelyett egymás fúrása megy. :(((

(#10676) llax válasza Rolly (#10655) üzenetére


llax
senior tag

Főleg alkalmazottakról írtam (jelentős termelőknél), nálunk fiatal alig dolgozik a mezőgazdaságban. A dolgozók zöme 50+, az állandók (nehezebben helyettesíthetők) között sok 60+.
A családi vállalkozásunk a téma perifériáján van (abból is szolgáltatás), egy állandó 65+ taggal, a 3 alkalmilag (tavasz+ősz, néhány hét) nálunk dolgozóból 2 is 65 körüli. Amit fiatalok munkájából (hozzáállás, felelősség) eddig tapasztaltunk, abból nem kérünk. Mondjuk jelentkező se nagyon van...

Ahogy írod is, a(z egyszemélyes) kistermelő elvan úgy is, hogy másokkal nem nagyon kell találkoznia, a faluból nem tömött busszal megy ki a földjére, gyümölcsösébe (főleg nem a nagy kertjébe), nem rájuk gondoltam.

Ha a környékünkön kiesnek az említett dokik, akkor nagy a gáz. Ha a körzeti ápolónőnk kiesik, ki jár ki a betegekhez? (injekciózni, infúziót bekötni, stb.) Nincs helyette más.

#10672 flimo

Nem kell azt taperálni. Simán megfogom a gumijánál.
A "legpoénosabb" amikor a szeméig ér... Vezetés közben ilyet nem kellene...

[ Szerkesztve ]

(#10677) Alex91 válasza Rolly (#10637) üzenetére


Alex91
félisten

Nem erted! AZ IDOSEKET NEM LEHET BEZARNI! Mondta nagy vezerunk...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#10678) lm83 válasza Kékes525 (#10566) üzenetére


lm83
őstag

Na szerencsére megnyugtattak, hogy ez biztos nem lehet attól.

(#10679) CounterBoci válasza Csatravi (#10633) üzenetére


CounterBoci
senior tag

Nekem vannak kétségeim.

(#10680) Redneck válasza #46105344 (#10675) üzenetére


Redneck
veterán

Az szép lehet! A szándék a fontos, a többi ajándék, én ezen is meglepődtem, múlthéten nem hallottam.

Egyelőre sok kedvességet és segítőkész embereket látok, remélem ez így is marad, és pár hét vagy egy-két hónap múlva is ilyen lesz a hozzáállásuk. Alapvetően rosszabbra számítottam, de soha ne legyen rosszabb!

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#10681) Kékes525 válasza Csatravi (#10633) üzenetére


Kékes525
félisten

Maximum néhány évig, aztán visszaáll minden. Az egészségügyben a közvetlen profit nagyon kicsi, persze a közvetett viszont nagy, de ezt a sok rövidlátó politikus nem látja, mert a megválasztási ciklusukban nem realizálódik.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#10682) Depression válasza Kékes525 (#10521) üzenetére


Depression
veterán

Bocsi, kicsit nyers leszek: ha nekem is jönne minden hónapban pénz, ha otthon vagyok, ki sem mozdulnék. Helyette járok be 300 társammal a gyárba minden nap, hogy másoknak a napi szükségletét ki tudjuk elégíteni.
De mivel nem kell lakáshitelt, vagy bármilyen más hitelt fizetni, ezért sorra mondanak fel, meg mennek táppénzre.

Más: a kínai adatok vicc kategória: komolyan, ki az, aki elhiszi, hogy Vuhanból elfertőzik az egész világot, egy olyan helyről, ahonnan átszállás nélkül nem jutsz ki az országból, de ott az országon belül nem terjedt el?
Most meg az egész világ Kínából vásárol maszkokat, teszteket, stb., 10x-es áron. Szerintem Tramplee is úgy volt vele, hogy engedjük szabadjára, kevesebb nyugdíjat kell fizetni, és baromira gyorsan túl lesz rajta az ország, mert a fiatalokat alig érinti, és immunisak lesznek, az idősek nagy része meg meghal, ha nincs pénze orvosokra. Most van egy kis botrány, de nézzétek meg, hogy megint a Kína és az USA fog kijutni nyertes helyzetben ebből. Ez nem összeesküvés elmélet, hanem érzelmek nélküli matek.
Továbbá, ha a görbét nézzük, ha az első fertőzöttet megfogjuk, és azonnal bevezetünk minden stop intézkedést, akkor az első helyét az intézkedések leállítását, vagy figyelmen kívűl hagyását követően átveszi valaki más, azaz a sz.rnak egy pofon volt minden intézkedés, mert előlről kezdődik minden.
Nehogy valaki magára vegye, egy ember halála tragédia, 1m-é statisztika. Szigorúan gazdasági szempontból írtam. Nálam sokkal nagyobb pszichopaták vannak vannak a kormyányok tanácsadói között.
Én is ápolom a cukorbeteg, rokkant anyósomat minden nap, nekem is tragédia lenne, ha valami baja esne, ezért betartok minden lehetséges védekezést, és közelébe sem megyek. Bár magamban meg vágyok arra, hogy tünetmentesen átvészeljem minél hamarabb. Írtam is, hogy vannak tüneteim, de teszt híján ez lehet influenza, vagy sima megfázás is.

[ Szerkesztve ]

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

(#10683) Vladi válasza aprokaroka87 (#10635) üzenetére


Vladi
nagyúr

"Olasz kutatók vizsgálják annak lehetőségét, hogy az új koronavírus az eddig véltnél korábban elterjedt Kínából, mivel 2019 utolsó negyedévében Lombardiában az átlagosnál több volt a súlyos tüdőgyulladásos és influenzás esetek száma. Adriano Decarli, a Milánói Egyetem járványtani és orvostudományi statisztikai professzora közölte, hogy"

Jah engem meg vagy 2 hete hülyének néztetek, amikor pont ugyan ezt felvetettem.
Mostmár 2 teljesen független embertől hallottam ugyan ezt a vélekedést, mivel olyan súlyos influenziás, tüdőköhögéses betegségen estek át január-február magasságában, ami mindkettő számára teljesen ismeretlen.

Értsd: a büdös életen ennyire és így betegek még nem voltak. :U

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#10684) this is life válasza csƵ (#10630) üzenetére


this is life
Ármester

Itt mazsolázhatsz 2020 coronavirus pandemic in Italy wikipédia time line is megtalálható az oldalon .
Első fertőzött január 3 : 2 eset , február 22 : 79/2 , február 28 : 888/21, március 6 : 4600/197.

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#10685) gilfoyle válasza Ajándékok (#10631) üzenetére


gilfoyle
őstag

Ha kiderül, h ez hatékony gyógyszer, akkor úgy eladják jó pénzér' sutyiban mint a huzat... Itt meg lesz aki(k)nek nem jut. Persze ez csak spekuláció, de elnézve ez elmúlt pár évet szerintem nem tévedek nagyot.

[ Szerkesztve ]

(#10686) Floyd80 válasza Depression (#10682) üzenetére


Floyd80
addikt

"Tramplee is úgy volt vele, hogy engedjük szabadjára, kevesebb nyugdíjat kell fizetni, és baromira gyorsan túl lesznek rajta az ország, mert a fiatalokat alig érinti, és immunisak lesznek, az idősek nagy része meg meghal, ha nincs pénze orvosokra."

És lehet még mindig így van vele: Speaking to reporters on Tuesday, U.S. President Donald Trump said he was aiming for an Easter return to normal life for the U.S. or large portions of it, calling an Eastern return a "great timeline."

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#10687) #86564352 válasza llax (#10660) üzenetére


#86564352
törölt tag

"Ha kiszáll és emberek közelébe megy, akkor OK (én is így teszek), de egyedül minek?"

Egy embert láttál egy pillanatra. Nem tudod hova megy. Szerinted pl. boltba menet útközben tapogatott tárgyak után vegye le és fel a maszkot, hogy ne röhögjék ki?
Mintha azt mondanánk mindenki úgyis csak a saját pöcsét fogja a budin akkor minek kezet mosni?

(egyébként a nagy olvasgatás közben találni érdekes dolgokat még a járvány előtti "normál" ügymenetről is: kórházak kiírják ne fotózzanak állapotokról, felhasznált fertőtlenítőszerek száma EU átlaghoz képest, perelni kellett közöljék a fertőzéseket)

Nem akarom párhuzamba állítani, de Semmelweis-t is kiröhögték az orvostársai mit is akar a kézmosással!
Ki tudja mi lesz a járvány tanulsága, lehet a következőnél már nem lesz kérdés a maszk Európában és Amerikában sem, hanem alapértelmezés ahogy a Távol-Keleten.

Engem az idegesít okés azt mondják 80% szinte észre se veszi csak enyhe úgyis átmegy a lakosságon magas látencia stb, de egyénileg mégis gáz hogy én aki jól vagyok én is fertőzhetek tudtom nélkül nálam gyengébbet? :( Akkor csak megéri a maszk használat, nem? Egy nejlonzacskóval tolni a bevásárlókocsit? Az a mázlim én normál világban sem szoktam elereszteni tüsszentést, köhögést nyilvános helyen. Automatikus szokás nálam. Azok ijesztők akik irodában, a Tesco közepén eleresztik jó hangosan.

Engem a maszk témánál jobban érdekel mikor lesz elérhető gyorsteszt? Tömeges, olcsó, hatékony. A britek és németek rajta vannak már állítólag. Az megnyugtatóbb lenne a maszknál. Ausztriai ismerősökért aggódás miatt is és összképet nézve gyáraknál, utazáskor se mindegy látszat lázmérőznek vagy egy teszt gyorsan megmutatja okés mehet be a melós.

[ Szerkesztve ]

(#10688) szabi__memo válasza gilfoyle (#10685) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Valószínűleg igazad van/lesz/lenne

(#10689) Alex91 válasza Depression (#10682) üzenetére


Alex91
félisten

Az USA tudja, ha ok is leallitjak a gazdasagukat a virus miatt, akkor elveszthetik a vilag feletti gazdasagi hatalmukat, Kina lesz a toppon. Max. meg a katonai erejeben bizhat...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#10690) csƵ válasza Alex91 (#10689) üzenetére


csƵ
őstag

Na, a végén kiderül, hogy nem is az USA, hanem Kína szabadította a világra ezt a szart. :DDD

(#10691) aprokaroka87 válasza Alex91 (#10689) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Kina se lenne a porban sem....

(#10692) #76500480


#76500480
törölt tag

Sokan támadják Trumpot, hogy neki a gazdaság és a hatalom fontosabb, mint az egészség. Voltam a boltban és elkeserítő a helyzet... Túlzott pánik, határzárak, szegény Spanyolok ráadásul a semilyen március-április betett a zöldségnek, gyümölcsnek. Végre volt friss gyömbér  :( Tesco: 2k/kg, Spar 3ezer (járvány elött akció nélkül Lidlben 1200Ft). Szilva 1200/kg(Penny), erős paprika 189Ft/db (Spar), karfiol 2000(Lidl). Almát kilóban 500Ft-ért mérik. Nyílván aki étteremben evett azt nem rendíti meg ez a változás, csoki, gumicukor, csipsz sz.rér-h.gyért van és tartós :DDD :(((

[ Szerkesztve ]

(#10693) forceberg válasza csƵ (#10690) üzenetére


forceberg
veterán

Jó reggelt! :Y

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#10694) carl18 válasza #86564352 (#10687) üzenetére


carl18
addikt

Igen sajnos pont ez az. Fertőzhetsz úgy hogy nem tudhatsz róla, a maszk és a másfél-két méter távol együtt tud hatásos lenni.

Ma a boltba volt egy nagydarab lány, száraz köhögése volt és maszkot se hord. Nem tulajdonitott különösebben sok dolgot neki.

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#10695) #95561216 válasza Depression (#10682) üzenetére


#95561216
törölt tag

Amerika? Állam? Nyugdíj? He? :))

(#10696) envagyok válasza Vladi (#10683) üzenetére


envagyok
veterán

+1
Nálunk is December-Januárban végigfutott a családon valami. Szilveszterkor a gyerek nehéz légzéssel, lázgörccsel bekerült a kórházba, én is hetekig beteg voltam, hiába próbálkozott a doki mindennel.
Mondta is, hogy ő se érti, sok ilyen beteg van most makacs, nehezen gyógyuló influenzaszerű betegséggel.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#10697) st3v3np3t3r


st3v3np3t3r
veterán

Hamisított gyógyszert árulnak a neten :(((

Számos tévhitet cáfol a WHO

[ Szerkesztve ]

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#10698) szabi__memo válasza envagyok (#10696) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

+1
Ismerősök között is volt jópár

Szerintem ez a nov-dec kínai felbukkanás akkora kamu mint a kínai esetszámok

[ Szerkesztve ]

(#10699) csƵ válasza envagyok (#10696) üzenetére


csƵ
őstag

Ennek azért én örülnék. Az azt jelentené, hogy lassan most már le kellene csengenie.
Nekem is volt pont ebben az időben jópár ismerősöm, aki kidőlt, mert iszonyat állapotban volt. Sőt, még februárból is tudok 3-4 ismerőst mondani. Hetekig voltak rosszul, alig javult az állapotuk.

[ Szerkesztve ]

(#10700) aprokaroka87 válasza envagyok (#10696) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Szóval simán lehet hogy igazából már hónapok óta szépen csendben somfordált itt a virus a háttérben?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.