Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#42001) radi8tor válasza Gubu0101 (#42000) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Télen majd kétszer is meggondolja az ember hogy el akar-e menni a postára vagy veszi a fáradtságot és netbankon keresztül fizeti a csekket. A legnagyobb vírustanyák az ilyen helyek.

⭐ Stella

(#42002) Drizzt válasza Amur (#41987) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Németeknél sokat nyomott a latba, hogy az ő szurkolóikat a Bayern indulás előtt ingyen leteszteli. A Sevilla nem ajánlott fel ilyet a szurkolóiknak. Mondjuk lehet a Bayernnél is kellene tesztelniük a meccs után egy héttel is, ha jót akarnak.
Én sem örülök, hogy lesz meccs nézőkkel, nézők nélkül nem lenne vele bajom(, bár azt hozzá tenném, hogy azért a meccsek nagy része nézők nélkül teljesen élvezhetetlen. Nem sokkal ér többet élvezeti szempontból, mintha nem is lenne).

I am having fun staying poor.

(#42003) Daffni2 válasza BalanceR (#41990) üzenetére


Daffni2
addikt

Érdekes, egyre több valóban szakember állítja, hogy nem alkalmas, ha dobálózol számokkal, hogy 100000 szakember szerint alkalmas, mostanára már nem csak 50 állítja az ellenkezőjét, és egyre többen vannak. Na most akkor kinek higgyek?
Igen sok szakember állítja azt is, ha nem tesztelnének és a média nem csinált volna ekkora cirkuszt, a kutya sem érzékelt volna semmit "járványból"

"Aki ad,az nyer"

(#42004) Gubu0101 válasza radi8tor (#42001) üzenetére


Gubu0101
veterán

Azért vannak jó sokan,akik nem tudják így fizetni pl a szüleim.Én meg messzi lakok tőlük,hogy esetleg tudjak segíteni,de vannak nagyon sokan így.Mi is megoldjuk így azt az 1 csekket,utalva.
A gyógyszerért meg csak el kell sétálni stb.

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#42005) Ringman válasza radi8tor (#42001) üzenetére


Ringman
nagyúr

Az a baj, hogy ehhez kellene egy tájékoztató kampány is, mert sokan nem is tudják, hogy van rá lehetőség. Ha bemondjak a Kossuthon, meg az m1-en, talán akkor.

(#42006) Micsurin válasza Gubu0101 (#42000) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Kabát, nem divatos kell hanem olyan ami szigetel és megtartja a testhőt.

Felóra semmi ha csak annyit kéne a havazások alkalmával várjak reggel hatkor a vonatra.... :)

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#42007) Ezekiell válasza ProEvoFan (#41975) üzenetére


Ezekiell
veterán

Hiteltörlesztés máris off, kövesd a híreket :)

Perpill sokkal nagyobb tesztelési kapacitás kell, azonnal. Sokkal jobb kontaktkutatás ezzel együtt.
Középiskolákban mehet a digitális oktatás, home office azonnali bevezetése és kormányzati támogatása mindenhol, ahol fizikailag lehetséges.
Beltéri rendezvények azonnali korlátozása látszámkorláttal.
Tömegrendezvények azonnali tiltása (sportesemények zárt kapusan, stb), a bajba kerülő iparágak/szereplők kormányzati megsegítése.
Tájékoztató kampány indítása mindenhol, teljes kormánypropaganda ráállítása: komoly a helyzet, maszkot mindenki zárt térben mindenhol, kézmosás, vitamin/immunerősítés, stb.
Maszkviselés ellenőrzése sokkal több emberrel, szankcionálás.

Kezdetnek ezt, de azonnal. Ettől nem dől be a gazdaság, de hatásosan tudnánk csökkenteni a terjedés sebességét. Egészségügyi intézkedések is kellenének, de azokat meghagyom az orvosoknak.

Vagy van a B opció: szarni bele, és imádkozni. Az mindig segít. (vagy nem...)

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#42008) Micsurin válasza Ezekiell (#42007) üzenetére


Micsurin
nagyúr

NEM teljesen off azért ezt ne feledd, megint betolnák a teljes moratóriumot a bankok a csökkenő haszon miatt olyan leépítést tartanának, hogy beszarás lenne... :)

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#42009) Kékes525 válasza Daffni2 (#42003) üzenetére


Kékes525
félisten

"Igen sok szakember állítja azt is, ha nem tesztelnének és a média nem csinált volna ekkora cirkuszt, a kutya sem érzékelt volna semmit "járványból"

A szakemberek döntő többsége (99.999%) ilyen hülyeséget nem állít. Gondold meg, ha nem lett volna ekkora felhajtás, akkor az emberek döntő többsége nem védekezett volna (maszk + távolságtartás + higiénia) ami miatt a vírus és más fertőző betegségek is (influenza) akadálytalanul terjedtek volna. Koronavírus együtt a többi fertőző betegséggel (főleg az influenza) már nagyon sok lett volna. Sok helyen már így is összeomlott a egészségügy, vagy az összeomlás határán volt és van. És sorolhatnám, amit itt a topikban én is és sokan mások is 100x leírtak már.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#42010) BalanceR válasza Daffni2 (#42003) üzenetére


BalanceR
addikt

Pontosan erről beszélek...
Dobálózol a félinformációkkal, aminek utána sem jártál, és a volumeneket meg nem veszed figyelembe.Ha
a példánál maradunk (példa nem valós adat )
Ha 100000 ből 50,500 vagy akár 5000 "szakember" állítaná az ellenkezőjét többséggel szemben az még mindíg annyira nem releváns mennyiség, hogy nem érdemes szóra méltatni...
És ezzel vissza is megyek read onlyba ebben a topicban. A többség tudja, hogy miért... :W

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#42011) pjen válasza t72killer (#41983) üzenetére


pjen
félisten

Azokat a tejeket pasztörizálják,ahogy én tudom és utána lesznek belőle mindenfélék.A nyers tehéntejben lehetnek gümőkór,himlő és egyéb bacik.
(#42010) BalanceR:attól még lehet igaza akár annak az egynek,lásd Anyák megmentője.

[ Szerkesztve ]

(#42012) lacafaca válasza BalanceR (#42010) üzenetére


lacafaca
őstag

kivagyiság, nagyképűség, önteltség...mert te eldöntötted, hogy 100000vs50500-5000-500 csupán statisztikai és emiatt egyértelműségi alapon csakis a nagyobb szám nyerhet :R vezesselek vissza a történelemben, hányszor nem ez lett a megoldóképlet? ;)

megint belinkelem, bizonyára ezt is félre kell söpörni, mert csak egy buta afrikai állam és mi okos nyugati társadalomként minden tudunk...no pcr, no beteg (+ egy tavasszal sokat emlegetett tesztgyorsító módszer, asszem magyar csapat ötlötte ki)...persze ezzel nehéz lenne harácsolni

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#42013) Kékes525 válasza lacafaca (#42012) üzenetére


Kékes525
félisten

Igen, szegediek voltak. Akkor linkeltem is róluk. Nagyon okos és hatékony módszer. Most is szokták a szakértők ezt javasolni. [A járvány elnyomása tömeges szűréssel, izolációval, békés időszakkal - majd ismétléssel]

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#42014) Z.É.T. válasza Daffni2 (#41989) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Egy picit próbáld körbejárni a témát és valószínűleg rájössz, hogy ezekkel csak a birkaként követőket lehet megtéveszteni.
De amíg ezen nem vagy túl, kérlek hagyd abba az álhírterjesztést!

(#42015) Ringman válasza Ezekiell (#42007) üzenetére


Ringman
nagyúr

meg a példamutatás jegyében az államigazgatásban (minisztereket is beleérve, pl kásler és petiminiszter) lehetne a maszk nélkül/helytelenül viselve megjelenés esetén a figyelmeztetés -> pénzbüntetés -> nagyobb pénzbüntetés -> felmentés az ügymenet.

(#42016) lacafaca válasza Kékes525 (#42013) üzenetére


lacafaca
őstag

igen, ez az...még videó is volt a sráccal..na mindegy is, a lényeg az, hogy tetszik vagy sem, mi mindannyian csak egy adathalmaz vagyunk egy nagy buborékban, egy szám, ami ha csökken is, odafönt senkit nem érdekel...ez sem szól semmi másról, mint a $...a történelem ezt is igazolni fogja...amikor vége lesz majd (mert igen) akkor ez a történet is egy oldalt kap a nagy könyvben és íródni fog tovább, amit ugyanolyan gőgös slendriánsággal fognak átlapozni utódaink mint mi tesszük ma az előző lapokat...sajnos az ember mitsem változik évszázadok óta.. :)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#42017) t72killer válasza Ezekiell (#41993) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Izgalmas lesz, amikor a vakbelet távgyógyitásban kezelik majd, vaskos várakozási idővel...

#42011: ennek utánanézek:R. A pasztőrözött tej megalszik:F? Gyerekkoromban heti 10 litert hordtunk a helyi tehenészetből és a tejföl-túró-aludtej rész tuti sose látott extra hőt (kiv túró max 60 fokot).

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#42019) Daffni2 válasza Z.É.T. (#42014) üzenetére


Daffni2
addikt

Melyik volt álhír?

Szerintem a másik oldal a birka, melyek közül sokat látni, hogy ül egyedül az autóban kesztyűben és maszkban :W

"Aki ad,az nyer"

(#42021) Ringman válasza lacafaca (#42020) üzenetére


Ringman
nagyúr

cikkből:

(#42022) Z.É.T. válasza Daffni2 (#42019) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Járj utána magad, ha érdekel a téma és nem csak bizonygatni akarod a következtetéseidet.
Vagyunk itt páran, akik már beletettünk egy kis energiát, hadd ne kelljen helyetted is nekünk "dolgozni".

(#42023) t72killer válasza Ringman (#42021) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Le a kalappal előttük.

A lista többi szereplőjével kapcsolatban ezért lenne egy-két szavam, D-Korea közvetlen Olaszo. mellett:F? A beer-pongnak fedező Ausztria az élmezőnyben???

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#42024) pjen válasza Ringman (#42021) üzenetére


pjen
félisten

Most olvasom,a világban egy nap alatt 600000 ember fertőződött meg.Szerintem ez szép nyugodtan végig megy az emberiségen.

(#42025) lacafaca válasza Ringman (#42021) üzenetére


lacafaca
őstag

jaja...végigfutottam.. leszünk ennek a listának is az "élén" nyugi, mert a magyar virtus gyorsan odarepít minket :D

#42023
bizonyára van köztük még jó pár ország, csak nem fért a listára

#42024
ebben biztos lehetsz, pár kör és mindenkin átszalad...de ezt a nyitóposzjaim közül valamelyikben már mondtam, ezért is fölösleges rettegni tőle, föl kell rá készülni sajnos

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#42026) radi8tor válasza pjen (#42024) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Én is ebben reménykedem és akkor végre nem erről fog szólni mindenki élete, vissza lehet térni a normál élethez, nem kell rettegni attól hogy munkanélküli leszel másnapra, stb, stb.

⭐ Stella

(#42027) Csatravi válasza t72killer (#42017) üzenetére


Csatravi
senior tag

Megalszik, csak nem lesz benne élvezet a budin. :(

Adalékolni kell, hogy ehető termék maradjon.
[link]

(#42028) Lauda válasza Gubu0101 (#42000) üzenetére


Lauda
félisten

Vagy ha az "sztk" előtt ácsorogsz kint betegen a hidegben, esőben, szélben, ha marad ez a rendszer....

(#42029) Kékes525 válasza t72killer (#42017) üzenetére


Kékes525
félisten

A pasztörizált tej még megalszik, ha nehezen is (mert főleg csak a kórokozó pusztulnak el), az UHT viszont csak megromlik (minden baci kinyiffan a kezelés során), megkeseredik, ha szobahőmérsékleten, egy lefedetlen bögrében hosszabb ideig tartják (levegőből kerülnek bele bacik).

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#42030) t72killer válasza lacafaca (#42025) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Jó, de a csík hossza is meglehetősen hasonló - miközben D-Korea és a digók között ég és föld a különbség, amit a koreaiak <400 halálesete is igazol az olasz 35ezerrel+európa beterítésével(!) szemben.

#42029: :R

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#42031) lacafaca válasza t72killer (#42030) üzenetére


lacafaca
őstag

azért emlékezz vissza az ottani csuháskompánia miatti futótűzre...gondolom ez sokat rontott a statisztikájukon :F

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#42032) Amur válasza t72killer (#42023) üzenetére


Amur
addikt

Austria nincs a listán, az ott elől australia.
Dél-Korea meg nagyon az elején "kapcsolódott" be, nekik saját kárukon kellett kitapasztalni hogyan lehet ezt okosan csinálni, ez rontja a statisztikát, meg a sok bolond fanatikus akik ezresével gyűltek a templomokba.. de tanultak belőle, és gyorsan levonták a helyes következtetést..(nem úgy mint mi..)

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon

(#42033) t72killer válasza lacafaca (#42031) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Jó, de az állam+társadalom reakciója példaértékű volt. Instant maszkot húztak, masszív tesztelésbe kezdtek és karanténeztek. Ja, és így néz ki náluk egy mentő:

#42032: váá, vaksi vagyok, mea culpa, köszi:R

#42027: semmi bajunk sem volt az utóbbi évek nyers tej fogyasztása után, tökéletes állagú a végtermék - sőt, a korábbi problémák megszűntek:DD...

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#42034) pjen válasza t72killer (#42033) üzenetére


pjen
félisten

Szerencséd volt,de akár tüdőbajt is kaphattál volna.
Tudományos vélemény szerint a nyers tej fogyasztása egészségügyi kockázatot jelent. Az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) biológiai veszélyekkel foglalkozó szakértői csoportja (BIOHAZ) arra a következtetésre jutott, hogy a nyers tej számos súlyos, akár életveszélyes megbetegedést okozó kórokozó (baktérium, vírus, parazita) például Campylobacter, Salmonella, E-coli és vírusos agyvelőgyulladás kórokozójának hordozója lehet.ez csak egy részlet.

[ Szerkesztve ]

(#42035) Ezekiell válasza lacafaca (#42012) üzenetére


Ezekiell
veterán

kivagyiság, nagyképűség, önteltség...mert te eldöntötted, hogy 100000vs50500-5000-500 csupán statisztikai és emiatt egyértelműségi alapon csakis a nagyobb szám nyerhet

Azért minősíted, mert a megalapozott tudományos konszenzust tartja megbízhatónak és követendőnek idióta hoaxok helyett? Az igen. Rohadt vastag az a gerenda a szemedben...

A személyeskedést meg abba lehet hagyni.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#42036) Ringman válasza t72killer (#42033) üzenetére


Ringman
nagyúr

Ahogy a cikkben is van, szenegalban a 14-es ebolajarvannyal való találkozás is szerepet játszott az intézkedés komolysagaban

(#42037) Ringman


Ringman
nagyúr

Mai élmény: békés megye, helyközi járat. Maszk az utasok 30%-án, szerencsére nincs tömve a busz. Sofőrön sincs természetesen.

(#42038) Daffni2 válasza Ezekiell (#42035) üzenetére


Daffni2
addikt

"megalapozott tudományos konszenzust"

A coviddal kapcsolatosan semmi ilyen nincs.

#42037) Ringman

Ajaj, akkor ott már tömeges halálesetek lesznek :W

[ Szerkesztve ]

"Aki ad,az nyer"

(#42039) Csatravi válasza t72killer (#42033) üzenetére


Csatravi
senior tag

Félreértettél.
Én arra írtam, hogy meg tud aludni az UHT tej is csak minden mókolás nélkül nehezen és utána nem sok élvezet lesz benne.

(#42040) pjen válasza Ringman (#42037) üzenetére


pjen
félisten

Ezres fertőzés számoknál tényleg halottnak a csók a maszk,sajnos.

(#42041) LED333


LED333
csendes tag

A gödény követői vajon ezt is lájkolják? :F
[Patikus partizán elemzés]

(#42042) Ezekiell válasza Daffni2 (#42038) üzenetére


Ezekiell
veterán

De van. Az, hogy te nem fogadod el, mert szerinted te jobban tudod, mint a szakemberek, az nem azt jelenti, hogy nincs. Gondolom te vagy az, aki szerint abban sincs tudományos konszenzus, hogy a Föld lapos-e vagy sem, mert 1-2 hangos idióta szerint az.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#42043) radi8tor válasza Ezekiell (#42042) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Jajj ez a laposföldezés folyton. :( Megfelelő környezetben kéne ezt kezelni. Hány embert végeztek ki, mert azt merte anno állítani hogy a Föld kerek? Sok évvel később bebizonyították, hogy kerek. De előtte nem lehetett mást mondani.
Most kb ezt látom Coviddal, hogy bárki aki azt mondja nem olyan veszélyes az megkapja a laposföld plecsnit a homlokára.
De arra semmit nem tudtok mondani, hogy miért vannak olyan kevesen kórházban. És ne gyertek azzal hogy nem engedik be őket. ;] Tavasz óta már gyengült a járvány (gondolom a jó időnek hála - immunrendszer erősebb).

Ismét leírom mielőtt nekem esik a kemény mag: nem tagadom a vírus létezését, de szerintem sokkal veszélyesebbnek van feltüntetve, mert csak így lehet az emberekkel bánni. Ami nem veszélyes azt kb ignorálják.
Nézett már valaki influenza statisztikát? Mármint hogy hányan oltatják be magukat, hányan gondolják veszélyesnek és ez az influenza megjelenése után évről évre hogyan változik? Pár éve tök természetes volt, amikor két hír közé beszúrták, hogy ma 200-an haltak meg influenzában. Most meg mi van, azt mindenki látja.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#42044) Daffni2 válasza Ezekiell (#42042) üzenetére


Daffni2
addikt

De nincs!

"Aki ad,az nyer"

(#42045) Ezekiell válasza radi8tor (#42043) üzenetére


Ezekiell
veterán

Tudományos konszenzusrol volt szó, csak arra szólt a példám, semmi másra, nem kell ezt ennyire tulgondolni.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#42046) Ezekiell válasza Daffni2 (#42044) üzenetére


Ezekiell
veterán

Minél többször mondod, annál inkább igazad lesz, ugye? :)

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#42047) radi8tor válasza Ezekiell (#42045) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ok csak kikívánkozott bennem miután 40. alkalommal írtátok le a laposföldet.

⭐ Stella

(#42048) Daffni2


Daffni2
addikt

[link]

Ez vár ránk?

[ Szerkesztve ]

"Aki ad,az nyer"

(#42049) F.E.K..


F.E.K..
senior tag

Tényleg, azt megtaláltam az interneten hogy Magyarországon vészhelyzet lett kihirdetve a covid miatt (közlönyben megjelentve ahogy azt kell), de azt nem hogy járvány lett-e kihirdetve? Ezeket ugye mindig hivatalosan bejelentik akár az influenza esetében is, de a covid-al kapcsolatban ezt nem találtam meg.

Nyilván nem vagyok elég rutinos ezügyben, de talán van itt olyan aki ügyesebben keres ezügyben (vagy eleve képven van ugye). Ha igen, linkelhetné nekem az idevaló kihirdetést, alighanem rossz helyen keresem.

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#42050) Amur válasza radi8tor (#42043) üzenetére


Amur
addikt

Én azért tartom veszélyesnek, és veszélyesebbnek mint mondjuk az infulenzát, mert még nem ismerjük. Az infulenzáról tudjuk mit várhatunk tőle, milyen utóhatás marad vissza ha nem kezeljük ki magunkat belőle rendesen stb.
A covid-nál ez még nem lejátszott meccs.
Amit írtam korábban, jobb okosan óvatosnak lenni, mint bután felelőtlennek, mert ami ismeretlen az lehet veszélyes is. Aztán persze lehet kiderül hogy tényleg harmatos kis vírus, de most nem tudom ezt elhinni.
Én amúgy is 45 évesen nem érzem már magam fiatalnak, a szüleimet pláne nem gondolom annak a kategóriának akiket veszélybe sodorhatnék csak azzal hogy lazábbra veszem.
Még ha a "marketingje" túlzó is a járványnak, látszik hogy az emberek többsége még ebből sem ért!
Mint minden "reklám" ez is úgy müködik hogy fel kell kicsit nagyítani, kicsit túlozni kell hogy az emberek felfigyeljenek rá.
Biztos ez is benne van, de ettől még nem emlegetném egy lapon az infulenzával, amivel nagyon régóta együtt élünk, és még a laikus is tudja mi az.
No offense!

[ Szerkesztve ]

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.