Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4002) Vesa válasza BITBOYS (#3976) üzenetére


Vesa
veterán

"Kapunk manit, de ki és mire költi el? Maradéktalanul az eü-re fordítják remélem és a védekezésre."

Reméljük nem úgy, ahogy eddig. ;) A járvány kitörésekor épp azon állt a bál, hogy a beszállítóknak milliárdos összegben tartozott az állam, és nem nagyon akaródzott a kifizetés. Először talán ezt kéne rendezni, mert így nem nagyon fogják törni magukat a cégek, hogy ide szállítsanak, ha vannak rendesen fizető kormányok is.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#4003) VinoRosso válasza azbest (#3981) üzenetére


VinoRosso
veterán

Megnéztem, pontosan erről beszéltem én is, csak szerintem amit én írtam abból nem jutott el a tudatodig a "kellően nagy minta" jelentése. Nem írtam, hogy 50% lenne a valós érték épp ellenkezőleg (értő olvasás? figyelmetlenség?):



Visszakanyarodva ehhez az olasz halálozási arányt én ez alapján kb 10% köré saccolom ami baromi sok egyébként.
Az olaszokkal kapcsolatban olvastam olyat is, hogy kifejezetten Észak-Olaszo-ban nagyon magas a légszennyezettség (PM10) ami megnyekkenti a tüdőt, és emiatt magas köztük annyira az elhalálozás. Ez elfogadhatóbb magyarázat, mint a 'rosszul számoltuk a statisztikát, mer nem vettünk fel egy csomó pozitív esetet'. Felteszem az egész ország területén ugyanúgy számolják az eseteket, mivel az egészségügyi rendszer ugyanaz, de a halálozási arány a többi olasz körzetben mégsem ilyen kirívóan magas.

De... a kérdés továbbra is áll, hogy a médiában orvosok, szakemberek miért használnak olyan módszer alapján számított értéket amiről lerí, hogy rossz? Szándékosan akarják kozmetikázni a statokat, vagy nem értenek hozzá ennyire? Egyik se bíztató...

(#4004) #22743424


#22743424
törölt tag

Vótmá?
Svédország leáll a széles körű teszteléssel és a számok közlésével
[link]

(#4005) Vesa válasza myckey (#3986) üzenetére


Vesa
veterán

Sokra nem mész vele, mert az ilyen környezet csak a terjedést nehezíti. Hiába szaunázol, ha utána rád köhög valaki a metrón, vagy fertőzött felület érintését követően a szemedbe nyúlsz. Nem terápiás célt szolgál a magas páratartalom és a meleg.

A tudomány a valóság költészete!

(#4006) Rive válasza #40993792 (#4000) üzenetére


Rive
veterán

Az ausztrálokat allitolag azzal etettek meg, hogy a budipapir kinabol jon es hiany lesz. Aztan a felvasarlasra tekintettel tenyleg lett hiany es azota mar onjaro az ugy.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#4007) Vesa válasza blu79 (#3997) üzenetére


Vesa
veterán

Miért, mit kéne kérdezni?
Mondjuk én megkérdezném, hogy amikor orbán 2millió maszkról beszélt, az hol van, ugyanis sehol nem lehet kkapni, és számos cikkben orvosok nyilatkozzák azt, hogy nekik sincs olyan típus, ami a fertőzéstől védené őket.

A tudomány a valóság költészete!

(#4008) Soulfly842


Soulfly842
addikt

[link]

Határzár! Nem engedik át a kamionosokat! olasz-szlovén határzár

(#4009) #16729600


#16729600
törölt tag

Csakis valami előre megírt felszop* kérdést, mi mást?

(#4010) azbest válasza Vesa (#4007) üzenetére


azbest
félisten

ő az orvosok számára berendelt készletről beszélt, ami persze csak műtősmaszk, de a lényeg, hogy lesz rajtuk valami így lesz felszerelésük most már téééényleg.
Érdekes, hogy mindig a műtősmaszkokról van szó, de a hamburgban rekedt védőmaszkokról nem nagyon beszélnek hivatalosan.

Az orvosoktól pedig már nem lehet kérdezni a tájékoztatón, mert túl sokat mondanak, aztán lehet magyarázkodni. Most azt lehet mondani, hogy a törzs ő rendőr, nem tud válaszolni.
Valamint megint az a mondás, hogy egyedi esetekről nem lehet tudni... mert adatvédelem, meg egyedi eset. Szóval, ha jól értettem, amit most mondott, akkor
a) vagy megjelennek a rendőrök, hogy kikérdezzenek, ha esetleg te kapcsolatba kerülhettél valakivel.
b) vagy pletyka szinten terjeszthetik, hogy ki kivel találkozott és lehet jelentkezni vizsgálatra (de ugye akárkit meg nem vizsgálnak meg).

[ Szerkesztve ]

(#4011) Polllen válasza #22743424 (#4004) üzenetére


Polllen
nagyúr

A rendelkezésre álló tesztektől függetlenül van benne azért ráció.
Már úgysem tudják megfékezni, kezelni kell, akit kell.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#4012) Nimrod válasza #40993792 (#4000) üzenetére


Nimrod
addikt

Gorogoknel ez azert veszelyes, ugyanis legtobb haz regi epitesu, aminek a vizvezetekei nem birjak ha te telenyomod wc-papirral. Alapszabaly hogy wc-papirt kulon dobod, nem a budiba. Na most persze ez sokakat vagy nem erdekel, vagy nem is tudja es most mindenki tankolt budidpapirbol... :U

(#4013) ProEvoFan


ProEvoFan
nagyúr

"Otthoni felügyelet kell a gyerekeknek, ha kell a szomszédok bevonásával, kis csoportokban.
DE SEMMIKÉP NE A NAGYSZÜLŐK VIGYÁZZANAK A GYEREKEKRE.
– kéri az államtitkár. Ha nincs más megoldás, akkor az iskolás biztosítanak kiscsoportos gyermekfelügyeletet, de szeretnék, ha ez nem lenne tömeges."
Ennyi?Ez nem segítség.Gyermekfelügyelet kis csoportokban?Az osztály negyede bemegy?De jó lenne ha mégsem? Szomszéd nem tud vigyázni a gyerekre, ugyan is dolgozik...stb.
Iskolát bezárták, ok.Egyik szülő otthon marad, ok.De akkor jöhetne ennek az anyagi segítsége is, például az ausztriai, romániai és a többi mintájára.

(#4014) myckey válasza Vesa (#4005) üzenetére


myckey
veterán

Nekem pont jó, mert nem tömegközleked utána, meg különösebben a fejemet sem bactatom.

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#4015) Nimrod válasza ProEvoFan (#4013) üzenetére


Nimrod
addikt

Gorogoknel is lesz valami, de meg nem tudni reszleteket, hogy pontosan hogyan is segit az allam ha kiesik az egyik kenyerkereso szulo, mert babysittelni kell otthon.

Szerk.: mielott valaki megvadol, forras :U

[ Szerkesztve ]

(#4016) PitLee válasza #40993792 (#4000) üzenetére


PitLee
őstag

Vannak videók a hogyan csinálj maszkot papírból.
Tippre a WC papír, törlőpapír, szalvéta mind erre viszik, ha varrsz szövetből magadnak, aminek a felső felébe az orrodhoz még drótot is tehetsz, akkor abba is lehet rakni betétnek.
A semminél jobb elven.

(#4017) Lauda válasza Soulfly842 (#4008) üzenetére


Lauda
félisten

Na ha ezeket átveszi a többi nagyobb médium, akkor még a tüzépeket is kifosszák.

(#4018) Kalandor


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Az utóbbi napokban több oktatói köremail is ment a feleségem csoportjának, hogy minden előadás minden fellelhető hangfelvételét küldjék el az oktatóknak (mert a korábbi évfolyamoknak ez menne ki mint digitális tananyag).

A bibi ugye ez, hogy az oktatók úgy 80%-a megtiltotta a kép- és hangfelvételt. Azért ez egy dilemma a hallgatók részéről hogy elküldjék-e azt, ami nincs is ugye :)

[ Szerkesztve ]

(#4020) Vesa válasza myckey (#4014) üzenetére


Vesa
veterán

Ez világos, de akkor egyébként sem vagy veszélyeztetett. A szauna nem véd meg semmitől, ez a lényeg! Maximum nehezebben kapod el, ha egy idegen koronavírusossal vagy benne összezárva. Amint kilépsz a szaunából, ugyanott vagy mint bárki más.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#4021) Soulfly842 válasza Lauda (#4017) üzenetére


Soulfly842
addikt

Ez egy megyei újság, ezeket az országos portálok figyelik általában - így könnyen meglehet, hogy atkerül.

(#4023) Silεncε válasza Kalandor (#4018) üzenetére


Silεncε
őstag

Meg lehet kérdezni, hogy ez melyik egyetem? Én hallgató oldalról vagyok érintett, de eddig sokat nem mondtak nekünk

(#4024) kw3v865 válasza Dyingsoul (#4019) üzenetére


kw3v865
senior tag

Semmi olyan nem hangzott el igazából, amit eddig nem tudtunk, talán csak az lehet infó, hogy jelenleg nincs igazoltan koronavírusos egészségügyi dolgozó, de karanténban van néhány. Továbbá, egyelőre nincs szó róla, hogy kapnak-e segélyt azok a szülők, akik otthon maradnak a gyerekkel.

(#4026) myckey válasza Vesa (#4020) üzenetére


myckey
veterán

Szaunát nem fogom skippelni a heti rutinból, az a lényeg.
Többi meg jön mindenhonnan.bárhol bármikor.
Remélem a fürdőket nem zárják be.

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#4027) Lauda válasza Dyingsoul (#4019) üzenetére


Lauda
félisten

(#4028) proci985 válasza Kalandor (#4018) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

igazabol erre az lenne a rendes megoldas, hogy mindenki dolgozik otthon, fizetesert, es akkor bele kell fernie a tananyag atalakitasa. ne adj isten legyen valaki egy kameraval, aki fel tudja venni a whiteboardot. kritikus helyzetben rohamtempoban 1-2 het alatt le lehet zavarni egy kurzus konverziojat ha megvan a megfelelo kompetencia (es van a celra infrastruktura / eszkozpark)

dolog egyebkent nem annyira trivialis. volt kb 10 eve itt svedeknel egy iniciativa, hogy mindennek onlinenak kell lennie felsooktatasban, egyebkent meg felrakjuk az eloadasokat a netre, csinalunk forumokat es webinariumozunk, aztan majd minden magatol mukodni fog. a fo cel az olcsositas/hozzaferhetoseg novelese volt, olyan dolgokra, mint mondjuk skalazodas vagy specialis igenyek akkor nagyon nem gondolt senki. nem mukodott, persze.

ahogy nezem most megint par helyen online oktatassal es online classroommal probalkoznak, de tapasztalt, IT hatteru tanari gardaval, kompetens IT egyseggel es megfelelo eszkozparkkal is problemas. barati korben tobben probalkoznak ezzel, elso hetek eleg nehezek voltak, de ugy nez ki meg lehet csinalni.

csak meg egyszer, a tavoktatas sporolni nem jo magaban, ugyanugy kell tanar es ugyanugy kell ido vegiggondolni a megfelelo pedagogiai modszertant. megfelelo pedagogiai modszertan nelkul az egesz osszeomlik es garantalt a 20% koruli throughput.

tehat ha az lenne a trukk, hogy begyujtjuk az anyagot, aztan hazakuldjuk a tanarokat fizetetlen szabadsagra, akkor a rendszer ossze fog omlani.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#4029) Rimuru válasza Silεncε (#4023) üzenetére


Rimuru
veterán

Nalad az elokeszuletek miatt elore lett hozva a tavaszi szunet. :)

Vigyázat, csalok!

(#4030) Silεncε válasza Rimuru (#4029) üzenetére


Silεncε
őstag

Azzal tisztában vagyok, csak kíváncsi vagyok, hogy mikre lehet számítani

(#4031) Vesa válasza Lauda (#4027) üzenetére


Vesa
veterán

A nyanya hova lett? Napok óta nem nyilatkozik (vagy csak én nem láttam).

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#4032) #95561216 válasza Dyingsoul (#3996) üzenetére


#95561216
törölt tag

Ha nem ismered fel edes anyanyelveden a szarkazmust, akkor legalabb ne fitogtasd a sajat butasagodat :DD

(#4033) Vesa válasza myckey (#4026) üzenetére


Vesa
veterán

"Remélem a fürdőket nem zárják be."

Főváros: bezárnak az óvodák, bölcsődék, fürdők és az Állatkert

A tudomány a valóság költészete!

(#4034) Lauda válasza Vesa (#4031) üzenetére


Lauda
félisten

Ezt kifogásolták tegnap is, hogy miért nincs ilyen szakember jelen akitől lehet kérdezni.

(#4035) myckey válasza Vesa (#4033) üzenetére


myckey
veterán

Akkor ok.
Arra nem járok lazulni.

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#4036) azbest


azbest
félisten

Kinn van a mai közlöny a rendeletekkel [link] 12 oldalas

(#4037) CptAdamica válasza Lauda (#3992) üzenetére


CptAdamica
veterán

Szerintem még a lisztet is rántani fogják. ;]

Megyen!

(#4039) Rolly válasza #40993792 (#4022) üzenetére


Rolly
veterán

Azért van egy-ket kormanygep amivel el lehetne menni Kínába maszkokert :) ...

(#4040) dugynok válasza myckey (#4026) üzenetére


dugynok
senior tag

De

(#4041) AMD Power


AMD Power
titán

Nem javasolja gyulladáscsökkentő gyógyszerek szedését [link] a koronavírussal fertőzötteknek Olivier Véran francia egészségügyi miniszter, mert az súlyosbíthatja a betegség lefolyását.

(#4042) Soulfly842


Soulfly842
addikt

Tudták basszus, hogy túl nagy most a fejetlenség az oktatás, iskola-óvoda-bölcsőde-egyéb bezárások kapcsán...

És direkt elhallgatják továbbra is, hogy a mostani esetek hol voltak!!

Tekintettel arra, ami tegnap volt Nyíregyházán továbbra is tartom, hogy itt lehetett több fertőzés is (iskola bezárások, a több, mint 200 főt foglalkoztató Marso Kft székhelyének a kiürítése)!

Gyakorlatilag ez az első alkalom, hogy ezt elsunnyogják! Mi lesz a következő lépcső? - ha nem kapnak nyilvánosságot a tényleges esetek, akkor a számokat is könnyebben kozmetikázzák?

Értem én, biztos a káoszt akarják elkerülni, de azért szerintem az embereknek lenne joguk tudni, hogy hol történt... Hogy ennek a függvényében hozhassanak meg egyéb intézkedést is! (kkv, nagyvállalat bezárások, egyéb bezárások, stb-stb)...

Az újságíró, aki erre rákérdezett (hogy hová kötheteőek, milyen városhoz) meg banális hibát követett el, hiszen tovább ragozta: hogy pontosan kik, stb....

Így a második felével könnyedén le is rázták ezt a kérdést.

[ Szerkesztve ]

(#4043) Hieronymus válasza CptAdamica (#4037) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Király vagy!
itt vannak a receptek.

1 Macesz/pászka rántva.
Amennyiben készen nem kapható, lisztet vízzel keverve sűrűbb masszát kell készíteni. akkor jó, ha sütőlapra öntve 1 mm vastag palacsinta szerű réteget lehet sütni belőle. Kisült lapokat hagyni kell kihűlni. panírozás előtt sóval és borssal ízesített vízzel kissé meg kell spriccelni.

2. Rántott palacsinta.
Elkészítése hasonló az előző recepthez.

3. Rántott kovászos lángos.
A hagyományos lángostól eltérően vékonyabbra süthető. Ezért a panírozásnak nincs akadálya.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#4044) Graphics válasza Soulfly842 (#4042) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Nem kell mindenre konteót gyártani.

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#4045) PitLee válasza Soulfly842 (#4042) üzenetére


PitLee
őstag

??? szerintem aki érdekelt a dologban az tudja, mivel a jardok nyomozzák ki a lehetséges kapcsolatokat akik a fertőzöttel érintkeztek, gondolom nem hiányzik nekik semmilyen önbíráskodó, konspirációs csoport.

(#4046) Soulfly842 válasza Graphics (#4044) üzenetére


Soulfly842
addikt

Nem kell mindenre okafogyott konteót kiáltani, főleg úgy, hogy túl sok a valós tény - és ez az első eset, amikor mélyen hallgatnak.

Tények: iskola kiürítések, fertőtlenítés, százas nagyságrendű rendezvényen jelent meg a nyíregyházi fertőzött, ahol a Sipkay Barna kereskedelmi középiskola diákjai szolgáltak fel, a több, mint 200 főt foglalkoztató Marso kiürítése.
Fertőtlenítések mindenhol.

Ez rengeteg kontakt lehetőség és arról sem szóltak a hírek, hogy a fertőzött mikor is volt pontosan külföldön... ezt sem odázták el eddig. Ki tudja, hogy mióta járt-kelt szabadon.

Északi körúton egy lakásnál szintén ÁNTSZ.

[ Szerkesztve ]

(#4047) Alex91 válasza PitLee (#4045) üzenetére


Alex91
félisten

Az nem hianyzik nekik, hogy a sajto kinyomozza, hogy mit csinalnak xarul. Mint a Toldy gimnazium esete...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4048) Graphics válasza Soulfly842 (#4046) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Miről nyilatkozzanak, ha még esetlegesen a felderítés fázisában tart a dolog...

Most nem védem a "kormányt", de nyilatkozzanak akkor, amikor kész tények vannak, nem kell mindent a médiába kitolni. Végezzék a dolgukat, lehet azt csendben is.

Engem addig felesleges, netán fals infókkal ne "bombázzanak.."

Itt amúgy is mindenki szakért!

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#4049) #16729600


#16729600
törölt tag

Egyik lehetőség a tényszerű tajékoztatás, másik a tarsadalom fogyatékosként való kezelése és gyámság alá vonása. Lehet érvelni az utóbbi mellett is, csak akkor nem kell semmilyen bohózatba illő szinpadias sajtótájékoztatást tartani.Továbbra sem értem a cenzúra iránti olthatatlan vonzódást és az alávetettségi szitu iránti egyetértést.

(#4050) PitLee válasza Hieronymus (#4043) üzenetére


PitLee
őstag

Keleti országokban van ilyen lapos kenyér amit a kemence oldalára tapasztanak és úgy is sütnek
https://youtu.be/6go1batGbnk

https://youtu.be/zA3Pe2UqSuw

Indiával nem tudom mi lesz, ott lehet nagyot fog tarolni hacsak nem segítenek nekik valakik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.