Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10701) Rolly válasza #86564352 (#10687) üzenetére


Rolly
veterán

A gyors teszttel sokat nem érsz, mert lehet egyből nem mutatja ki... Plusz bármikor elkaphatod...

(#10702) Alex91 válasza aprokaroka87 (#10700) üzenetére


Alex91
félisten

Itt is meg kellene nezni, hogy par honapja mik voltak a halalokok, es volt-e valami kiugras a szamokban. Valoszinu, hogy itt is haltak meg emberek korona kovetkezteben. Azert ahogy latjuk jelenleg a halalesetek szama nem tul magas, ha elotte is ennyien haltak meg ebben, akkor az nem lehetett kiugroan magas.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#10703) attiati válasza #86564352 (#10658) üzenetére


attiati
veterán

A doktornő nem tartja ördögtől valónak a nép gyógymódokat: javasolt a gyakori folyadékfogyasztás, mert a nyelés miatt a bélrendszerbe kerül a vírus...

Illetve javasolja az önmegfigyeléses módszert: "Vegyünk egy mély levegőt, és ha a szokásos 30 másodperc helyett csak 10 másodpercig bírjuk, szintén siessünk az orvoshoz."

Mindeközben az MTA 2 órával később már arra kényszerül, hogy a sok tévhitet helyre tegye.
Többek között pont a fenti kettő tanácsot.

Ilyenkor érzem, hogy mára be kell csukni az internetet :)

[ Szerkesztve ]

(#10704) carl18 válasza envagyok (#10696) üzenetére


carl18
addikt

+1 Én Február végén mentem táppénzre. Vagy 6 éve nem szedek antibiotikumot. Elkaptam valamit, de most néztem is hogy 1 hét nem volt elég a gyógyulásra. Samsung gyárba dolgozok, igy lehetséges onnan kaphattam el. Az orvos elküldött tüdő röntgenre, megmondom ősszintén ez volt az első hogy az évek alatt orvosra volt szükségem. Legalább volna valami teszt hogy ki az aki átesett rajta?

Nekem a gyógyulásom ebből kb 2 hét volt, már nem is maga a korona virus a baj. Napi 20X mosok kezet, már a bőröm szétkopott.
De biztos megyek magam és a környezetem miatt. Mivel nincs teszt, fogalmunk sincs ki a beteg, ki hordozza ? Igy sajnos az emberek teljesen bizalmatlanok egymással.

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#10705) Floyd80 válasza aprokaroka87 (#10700) üzenetére


Floyd80
addikt

A másik topicba betettem a lombardiai elemzést a kitörésről, abban azt írják, hogy már januárban voltak tünetek, a terjedési térkép szerint is ezek már covid-os emberek voltak.

Here we provide an analysis of the first 5,830 laboratory-confirmed cases reported in Lombardy, with date of symptoms onset over the period from January 14 to March 8, 2020.

In Codogno, the first reported cases developed symptoms in late January, 2020.

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#10706) Parci válasza csƵ (#10699) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nálunk itthon tuti nincs lecsengőben. úgy látod, hogy az emberek zöme beteg? az viszont nektek/nekik jó hír, ha már túl vannak rajta!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10707) szabi__memo válasza Alex91 (#10702) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Ha transzparens lenne akkor működhetne is.
De egyrészt akkora a fejetlenség hogy
- jó eséllyel fel sem tűnik senkinek
- ha igen sem nyomozzák
- ha nyomozzák is elhallgatják

Itthonról ilyet olyan irreális várni, mint erős forintot

(#10708) gilfoyle válasza Vladi (#10683) üzenetére


gilfoyle
őstag

Kb. 3 hete a lányom egy hétig itthon volt a suliból, magas láz, száraz köhögés, étvágytalanság, stb. Doki mondta, h előfordul, ne foglalkozzunk vele, majd rendbejön. Aztán én is köhögtem egy hetet (még most is hébe-hóba), meg a család is. Majd jött a járvány... Szóval lehet h már itt volt, de persze az is lehet h csak "sima" influenza vagy vmi hétköznapi nyavaja.
Viszont akkor... :Y fertőztünk... :F

[ Szerkesztve ]

(#10709) csƵ válasza Parci (#10706) üzenetére


csƵ
őstag

Én úgy látom, hogy már múltév végén elkezdődhetett, mert 2020 év elején elég sok ismerősöm volt komolyan beteg. Csak akkor még hírből se ismerte senki a koronavírust. Ugyanezeket a tüneteket produkálták, mindegyikőjük. Most pl. egy beteg ismerősöm sincs. Ezért reménykedem benne, hogy későn fedeztük fel és már lecsengőben van.

[ Szerkesztve ]

(#10710) Parci válasza csƵ (#10709) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mondjuk most, hogy mondod, nekem is panaszkodtak páran, hogy brutál durva az idei influenza szezon. miközben a tavalyi volt a durvább variáns, arra jól emlékszem

mi amúgy hetek óta picit nátha, picit torokfájunk, hol elmúlik, hol visszajön, de hetek óta nem kopik ki. (semmilyen tünet nem stimmel igazán "sajnos", szóval sejtem, hogy nem ússzuk meg ennyivel)

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10711) Cyrin


Cyrin
addikt

Nálunk március elején volt, hogy háziorvoshoz mentünk. A párom hozta haza az iskolából, pedig be van oltva influenza ellen. Őt ki is írták kezdődő tüdőgyulladással, köhögéssel, több mint egy hétig fájt a feje is. Láz nem volt. Nálam nem volt se láz se tüdőgyuszi, viszont köhögés volt hörghuruttal rendesen, de nem száraz (mondjuk nyákoldót, köptetőt szedtünk). Minimum két hétig tartott a durva szakasza, a lépcsőn felfele is sokkal jobban kifulladtunk. Még mindig van nagyobb enyhe köhögés néha.

Az egyik gyerek is elkapta, de gyorsan kijött belőle, nem vészes tünetekkel.

[ Szerkesztve ]

(#10712) szabi__memo válasza csƵ (#10709) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Reméljük de azért ha belegondolsz borzasztó szomorú is lenne egyben, legfőképpen az eü-re nézve

(#10713) NavySeal válasza csƵ (#10699) üzenetére


NavySeal
senior tag

Januárban a gyerekek száraz köhögéssel otthon voltak (bár a feleségem és én nem kaptuk el). Fiamnak magas láza is volt 3-4 napig. Anyunak meg egy hónapja köhögés + tüdögyuszi (68éves, nem volt külföldön, egyedül él).

Több valamit, kevesebb semmit!!

(#10714) Vladi válasza csƵ (#10699) üzenetére


Vladi
nagyúr

Akkor lassan ki is léphetünk a konteó státuszból. Vsizont ha már így, kicsit gondoljuk tovább. Ha itt dolgozott a dög, akkor ez ami most zajlik mi??? Második hullám? Tehát 1-nél több hullámot tud produkálni? :F :U

mod: bakker csak most olvasom, milyen felismerés hullámot indítottam. :Y Valaki bernfentesebb nézzen már utána, hogy utólagos teszt vanevalami. Asszony biztos bevállalja.

Ha igaz a feltevés, akkor.... Vladi bácsi némi almapálesszel túlvan az egész világjávánnyon. :C The spirit of Szabolcs.

[ Szerkesztve ]

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#10715) #95561216 válasza carl18 (#10704) üzenetére


#95561216
törölt tag

A gyorstesztek erre lesznek jók, mert azok az antitesteket nézik, nem a vírus genetikai kódját.

(#10716) csƵ válasza Vladi (#10714) üzenetére


csƵ
őstag

Már hol? Magyarországon alig van beteg, szerintem nem több hasonló tüneteket produkáló beteg van, mint tavaly. (Bár semmilyen számokkal se tudom alátámasztani, csak amit látok).
A többi ország pedig passz. Jó lenne összevetni a tavaly ilyenkori influenzásnak diagnosztizált és az idei influenza+korona számokat.

[ Szerkesztve ]

(#10717) #95561216 válasza Vladi (#10714) üzenetére


#95561216
törölt tag

Szerintem minden influenzaszezonban találsz olyanokat akiket jobban megviselt, mert épp náthára kapták el, vagy egy-két hétig lusták voltak főzni és pizzán éltek, stb. Most utólag meg bele tudják látni, mert az azt jelentené, hogy már nem kell félni.

De ha mégis, akkor valószínű, hogy az első hullámnak közvetlenül Kínából kellett jönnie, a mostani pedig szinte biztosan a bajor-lombard gócból. Lehet komolyan eltérés a kettő között, és az se biztos, hogy adnak védelmet egymás ellen.

(#10718) VinoRosso válasza Vladi (#10683) üzenetére


VinoRosso
veterán

Az influenza járvány volt. Ez nem influenza, sokkal durvább annál.

(#10719) aprokaroka87


aprokaroka87
nagyúr

Mivan most hirtelen mindenkinek eszébe jutott hogy ha mondjuk Tavaly novemberben köhögött, esetleg lázas volt, vagy pl levert, akkor az lehetett már akár a Korona virus is?

Én pl November környékén kb 1 hétig voltam táppénzen, köhögés, meg orrváladék gond miatt.
Házi orvosom szerint megfáztam, én nem vagyok orvos, meg nem is értek hozzá, de pont 2 napja felrémlett egy gondolat, mi van ha már az is a koronavirus volt?
Házi orvos nem végzett el rajtam sejtszintű vizsgálatot, tehát ő a tünetek alapján náthát mondott, meg igazából én is...

(#10720) #86564352 válasza attiati (#10703) üzenetére


#86564352
törölt tag

Azért nem is kizárólag egy magyar orvosi véleményt linkeltem a maszk kapcsán, hanem a SARS és szmog miatt a maszkokkal rutinosabb ázsiai dokikról szóló cikket is.

:K igen-igen én is rájöttem nem szabad egy nap túl sok koronavírusos cikket olvasni. Hipochonder lesz tőle az ember. Erről is van már cikk. :D

(#10701) Rolly: dehogynem érne sokat, ha ez a 2,5 órás Bosch teszt tényleg jó már, akkor gyorsabban meg lehet szakítani láncokat és nyugodtabban le lehet zavarni egy érettségit például

(#10721) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

gyorsteszt kéne antitestre, mert tényleg egymást hergeli bele a nép a találgatásokba (nyilván mindenki szeretne biztosabbat tudni, mint a full bizonytalant).

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10722) llax válasza #86564352 (#10687) üzenetére


llax
senior tag

"Egy embert láttál egy pillanatra."

Nem, nem egy embert láttam. Nem is kettőt. Nem csak városban (ott még nagyjából ok, ha pl. az egyik parkolótól a másikig nem veszi le). Kinn a "prérin" kb. 4-5-ből 1 maszkban vezet.

Én már mindent maszkban intézek, de ez esetemben (nem minden)napi 1/2-1,5 óra maszk használatot jelent. Ha kilépek otthonról, ennél többet nem vagyok ("idegen") emberek között.

(#10723) snecy20


snecy20
veterán

Nincs olyan szerencsénk, hogy már hónapokkal ezelőtt átestünk rajta. Ebbe az illúzióba szerintem ne nagyon ringassa magát senki.

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#10724) Vladi válasza Parci (#10721) üzenetére


Vladi
nagyúr

Nekem lassú teszt is jó lenne.

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#10725) Vladi válasza Vladi (#10724) üzenetére


Vladi
nagyúr

Ijgazán közs a segítséget srácok. :P link.

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#10726) Parci válasza snecy20 (#10723) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

akkor viszont lehet turbóban rettegni, mert ha egy kis infjulenziácska vagy egy lájtos adenovírus így megütött embereket, mit csinál a coronita?

srácok, mindenki aludjon nagyokat, pihenje ki magát, jusson el oda, hogy erősnek és egészségesnek érzi magát, aztán dönt az idő, a természet. hangyák vagyunk mi is, a tejút túloldaláról a naprendszerünk sem látszik ;)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10727) bigdady válasza Csatravi (#10628) üzenetére


bigdady
nagyúr

Hiába ha fertőtlenítő cuccokat nem lehet kapni. Ma jött az Auchan minden volt kivéve a tisztító szerek abból hiány a köbön még mindig. De liszt cukor szarásig :)
Ezeket a fertőtlenítő kendőket felülettisztítókat Anti bakteriális cuccokat sehol nem kapni. Vagy ti láttátok valahol?

[ Szerkesztve ]

(#10728) Ajándékok válasza llax (#10660) üzenetére


Ajándékok
aktív tag

A maszkot tiszta kézzel kell feltenni. A kocsid külsején bármi lehet.
Ha az utcán áll, 10-en leköhögték, ha a saját garázsodban - biztos, hogy az előző utad után mindent fertőtlenítettél miután kiszálltál? Ebben a hidegben 1 hónapig is fertőzőképes marad.

Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!

(#10729) snecy20 válasza Parci (#10726) üzenetére


snecy20
veterán

Nálam kb. egy hete volt egy krízis-időszak, amikor kb mindent átgondoltam magam körül. Úgy éreztem hogy most nagyon-nagyon hirtelen kell fontos és hosszú távra szóló döntéseket hozni pénzügyi és emberi oldalról. Aztán mostanra enyhült ez a nagyon durva belső feszültség bennem. Szerintem most idegileg sokan vannak pengeélen.

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#10730) Vesa válasza Redneck (#10673) üzenetére


Vesa
veterán

Egyrészt nagyon nagy RESPECT! :R (nem álszentségből)
15éve mondom mindenhol, hogy az eü politika úgy rossz ahogy van. Itt most majd az lesz a kérdés, hogy a járvány végeztével az eü. dolgozók mennyire merik felemelni a hangjukat, mert ha valamikor, hát majd akkor bizonyosan tömeges téámogatásotok lenne. Más kérdés, hogy épeszű ember eddig is támogatott minden ilyen erőfeszítést, de tény, hogy az emberek jelentős része csak azzal foglalkozik, ami prompt érinti őt is.
Egy biztos, a háttérben húzódó problémákat ki kell majd teregetni, mert ez mindannyiunk érdeke, és pártpolitikától teljesen független érdeke! Lényegtelen, melyik kormáy zülleszti le az eü-t, eddig mindegyik ebben volt érdekelt. Ennek pedig változnia kell!

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#10731) Parci válasza snecy20 (#10729) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem bírja az ember a bizonytalan fenyegetést, úgy van kitalálva. én is túl sokat agyalok ezen, pedig ugye a mi munkánk eleve "virtuális" volt, én amúgy is utálom az embereket :DDD, alig változott bármi. mégis, a két poronty miatt sok a stressz, aggódás, és ez is nagyon árt.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10732) Rolly válasza Ajándékok (#10728) üzenetére


Rolly
veterán

Persze egy hónapig :) ... Mi ez? Terminátor? Kint hamarabb elpusztul mint bent az uv sugárzás miatt... Eddig ahogy írták szoba körülmények között 3-5 nap a maximum amit túl tud élni.

(#10733) llax válasza Parci (#10710) üzenetére


llax
senior tag

"brutál durva az idei influenza szezon"

Heti bontásban találsz itt információkat. Elég nagy arányban volt jelen pl. a komolyabb légzőszervi tüneteket okozni képes H1N1/09 ("sertésinfluenza") vírus. (egyszerre 4 vírus volt jelen, közte jelentős mennyiségben az elvileg nagyobb járványt okozni nem képes B - a beoltottaknak kb. pénzkidobás volt az legutóbbi oltásuk...)

[ Szerkesztve ]

(#10734) Vesa válasza #86564352 (#10687) üzenetére


Vesa
veterán

Durva... :Y

A tudomány a valóság költészete!

(#10735) Toobee válasza Parci (#10710) üzenetére


Toobee
veterán

Nálunk két kolléga volt komolyabban beteg, az egyik nem fogta fel, hogy otthon kellene maradni, úgyhogy még akkor is krákogott, mikor már cégen belül ültünk össze, hogy merre tovább. Akkor javasoltam, hogy aki beteg, az például otthon maradhatna, úgyhogy nézett is rám csúnyán. A párja hotelezik, mindenféle emberrel érintkezik. A másik érintett faszija is elkapta, 2 hétig nyomta az ágyat, nehéz légzés stb, állítólag eléggé rottyon volt. Én egy kis torokkaparason, általános gyengesegen kívül mást nem éreztem (ez a héten), illetve amit észrevettem meg, hogy taskasak a szemeim, pedig a HO miatt most nem 6 órákat alszom, megvan a 8. Nem érzem magam hipohondernek, úgyhogy nem is vinnék le semmilyen következtetést.

https://barbieripnk.hu/

(#10736) llax válasza Ajándékok (#10728) üzenetére


llax
senior tag

Már megint átesés a ló túloldalára... Nem magamat védem...

Ami védelmet itt néhányan vártok, az a való életben, "kint az utcán" erősen közelíti a "totális képtelenség" kategóriát. Ahhoz úgy kellene öltözni és viselkedni, mint egy karanténon belül dolgozó dokinak...

[ Szerkesztve ]

(#10737) Parci válasza Toobee (#10735) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

aki nagyon sok emberrel találkozik, aztán kidől durván, van nehéz légzés, száraz köhögés, mindezt mostanában, az szerintem simán kipipálhatja magában (biztosat csak a teszt mond).

a magunkfajta meg, akinek kis hőemelkedés, kis torokkaparás, kis fáradtság, az sajnos szerintem nem. :U

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10738) Vesa válasza attiati (#10703) üzenetére


Vesa
veterán

"A doktornő nem tartja ördögtől valónak a nép gyógymódokat: javasolt a gyakori folyadékfogyasztás, mert a nyelés miatt a bélrendszerbe kerül a vírus..."

Ezerszer megcáfolt marhaságok! Hoax, Fake, Kamu, kinek melyik tetszik...

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#10739) vzsryl válasza #86564352 (#10720) üzenetére


vzsryl
nagyúr

"én is rájöttem nem szabad egy nap túl sok koronavírusos cikket olvasni"

Ahhoz ethernet kábel kihúzás és/vagy mobilnet lekapcsolásra van szükség. Ha akarod sem tudod kikerülni.

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#10740) Parci válasza llax (#10733) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mi a tavalyival megszenvedtünk (mármint a 2018-assal, akkor elmaradt nekünk a karácsony, asszony lázcsillapító + hűtőfürdő után mért 40,5 fokot stb.), idén már beoltattuk magunkat valami kombó cuccal. nem kaptunk el semmit. erre a hülye kínaiak kitalálnak egy level 10 boss fight vírust :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10741) Vesa válasza csƵ (#10716) üzenetére


Vesa
veterán

"Magyarországon alig van beteg, szerintem nem több hasonló tüneteket produkáló beteg van, mint tavaly. (Bár semmilyen számokkal se tudom alátámasztani, csak amit látok)."

Remélem magad is érzed, hogy ez így nem vehető komolyan. Az pedig matematikailag is szinte kizárt, hogy "Magyarországon alig van beteg"...Sajnos. Foglamazzunk úgy, alig van _felderített_ beteg. mivel kiritkán aluli a tesztek mennyisége. Ráadásul mintavételként hivatkoznak rá, tehát nem kizárt, hogy az a 8000db teszt valójában mindössze kb. 4000 ember tesztelését jelenti, mivel egy embertől minimum két mintát vesznek. Ez pedig siralmas, de minimum arra nem jó, hogy megállapítsuk "Magyarországon alig van beteg"

A tudomány a valóság költészete!

(#10742) Toobee válasza Parci (#10737) üzenetére


Toobee
veterán

Én évek óta nem voltam beteg, talán max ilyen 2 napos Charlie hang, meg egy kis orrfolyás. Most sem tekintem magam annak, csak ilyen felfokozott állapotban az ember hajlamos minden rezdülésre figyelni. Na mindegy, reméljük a legjobbakat.

https://barbieripnk.hu/

(#10743) Cyrin válasza Parci (#10740) üzenetére


Cyrin
addikt

Nekem a hűtőfürdő még az életben nem használt...
Most mondja a párom, hogy tavaly karácsonykor volt egy lázas periódusunk is, nem ment le 3 napig.

(#10744) vzsryl


vzsryl
nagyúr

Usákoknak kéne szólni, hogy ez nem olimpia...

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#10745) emvy válasza Parci (#10740) üzenetére


emvy
nagyúr

https://www.youtube.com/watch?v=0OVJiKHjYqk

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#10746) #95561216 válasza Vesa (#10741) üzenetére


#95561216
törölt tag

Meg annyit se, kutvolgyi karantenban naponta vettek mintat a vlogolo sractol.

(#10747) Parci válasza emvy (#10745) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát az olyan volt, mondtam is neki, hogy nem szeretnék mégegyszer így letérdelni. rohadt kínaiak, áááá :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10748) snecy20 válasza vzsryl (#10744) üzenetére


snecy20
veterán

USA-ban nagyon benne van a levegőben egy társadalmi összeomlás. Könnyen kipattanhat valami még nagyobb baj, mint a koronavírus, mert a lakosság borzasztó fegyelmezetlen, és rengeteg náluk a labilis pszichéjű ember. Európát nem féltem a zombi-apokalipszistől, USA-t viszont nagyon is.

Gazdasági oldalról nézve, bármilyen furcsán is hangzik, de nagyon szurkolni kell azért hogy az USA ne térdeljen le, mert az elég hosszú időre megpecsételheti a világgazdaság sorsát. Mindenre kihatással lesz.

[ Szerkesztve ]

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#10749) gergo5991


gergo5991
őstag

Ha mar igy szoba kerult hogy ki milyen influenzat kapott el, valkinek van tapsztalata tudasa azzal hogy 2 éve juliusban szegeden 10-20 szunyogcsipest mit kaphattam el? Ra 2 napra 40 fokos lazam volt 3 napig utana meg 5-6 napig 39 korul, es izzadtam mint az allat, kurvara fajt mindenem, kb mozogni nem birtam, tobbszor is be vittek az ugyeletre kaptam farba szurit de semmi tobb nem tortent
lehetseges a nyugat nilusi laz volt az? Mintha hirekben felreppent hogy arrafele elegge gyakran elofordul

(#10750) lm83 válasza vzsryl (#10744) üzenetére


lm83
őstag

Több mint nyolcezer ember halt meg egy hónap alatt, te jó ég.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.