Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#103001) laszlohu


laszlohu
addikt

Ma írták, hogy Málta a 70 % átoltottságával elérte a nyájimmunitást,
ez, ha az adatokat nem hamisították meg, azt jelenti, hogy ha magyarország eléri a 7 millió beoltottat, akkor egy hét alatt 1 db ember hal bele ( vagy 0 db ) a koronavírusba.

(#103002) janeszgol válasza Gsx-rr (#102920) üzenetére


janeszgol
félisten

Az oltás hatására nem, viszont a védekezés miatt bizony gyengülhet. Kikerültünk a természetes átfertőződésből, így a szervezetünk kevesebb ellenanyagot termelhet pl az influenzára. De majd meglátjuk! (Áthidaló megoldás az influenza oltás újra reklámozása, továbbá kísérleteznek - Biontech - a covidra és az influenzára is ható közös oltáson.)

Meglátjuk majd.

(#103003) janeszgol


janeszgol
félisten

Tegnap megkaptam a második moderna oltást. Semmi bajom. Reggel egy picit nyomott volt a hangulatom, de el is múlt. Remélem ez így lesz a továbbiakban is!
(A nővérem - elmondása alapján - kisebb hőemelkedéssel megúszta a második moderna oltást. 1 napig volt 37 fok körül a testhője.)
Az öcsém és a felesége kínait kapott, semmi mellékhatás nem volt nekik.
Az unokatesóm is modernát kapott, az elsőt, semmi baja nem lett tőle eddig.

(#103004) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Karikó Katalint megtalálta antivaxer bűnbanda. Szánalmas.

[ Szerkesztve ]

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#103005) lacos001


lacos001
senior tag

Amikor a 7 éves gyereked suliba jár, napjainkban felezett létszámmal, maszkot hord mindenhol, kivéve mikor a helyén ül és az osztálytársának születésnapja alkalmából el kell ""dúdolni"" a köszöntő dalt, mert énekelni nem lehet a vírus miatt...
Na ekkor szarsz be a nevetéstől, mikor furcsán nézve elmeséli itthon... (természetesen testnevelés óra után, amikor is maszk nélkül fogócskáznak, egy kupacban ülnek és dorbézolnak kedvükre)
Hájjjják meg ember aki ezeket kitalálja? :DDD

(#103007) Disk4mat válasza Sir Pocok (#103004) üzenetére


Disk4mat
csendes tag

Letöltendő , instant, kérdés nélkül, de nem csak ennek a Fórizsnak, mehet vele a Pócs, Tamasi akik szintén ugyan ezt a szart tolják. :((( :((( :(((

(#103008) lacos001 válasza #20749568 (#103006) üzenetére


lacos001
senior tag

10 perce agyalok azon amit írtál....
Gondoltam először kihagytál szavakat, de nem vagy te olyan.
Fókuszáltam, hogy vmi logikát fedezzek fel. Ez sem jött be..
Mi van? Ittál e? :DDD
Ha ezt levezeted, hogy meg is tudjam emészteni...

(#103010) Cs1csó válasza Sir Pocok (#103004) üzenetére


Cs1csó
félisten

Remélem felkészítették anno, hogy hipp-hopp kb. ő lett a világon az egyik legismertebb ember ugye a járvány+mRNS vakcina miatt, hogy mi vár rá.
Valószínűleg elég intelligens ahhoz, hogy tudja ezt kezelni.

(#103011) radi8tor válasza laszlohu (#103001) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Bulvár szerint 70% elég hozzá, a realitás viszont az hogy nem lehet elérni, mert a kölykök nem olthatóak és kb logikusan végiggondolva ők szívják meg a végén. De szerintem nem fogják megszívni a kölykök, mert előbb lesznek a választások.

⭐ Stella

(#103012) Sdi válasza Sir Pocok (#103004) üzenetére


Sdi
addikt

Jó kis videó volt :) , köszi.

"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/ ..." Nem táncolunk úgy, ahogy Brüsszel fütyül ". Inkább úgy táncolunk, ahogy Moszkva fütyül.

(#103013) Wn2tl válasza hellboy (#102999) üzenetére


Wn2tl
tag

"Nem tudható mi lesz, de a 2022-re végére tervezett magyar vakcína gyár sztem legjobb esetben is csak 2023-ban fog valamit előállítani."

Ez a magyar vakcina rosszabb, mint bármelyik harmadik világbeli cucc. Rajtunk akarnak kísérletezni úgy a vakcinával, hogy még előállítási, gyártási tapasztalat és rutin sincs. Ráadásul addigra már több éves tapasztalattal a piacon lesz a szupermodern mrns, ki tudja hányadik, final stable build. :)

[ Szerkesztve ]

(#103014) Floyd80


Floyd80
addikt

Két lehetséges forgatókönyvet azonosított az amerikai hírszerzés a Covid-19 pandémia eredetét illetően, Joe Biden amerikai elnök arra utasította a titkosszolgálatokat, hogy folytassanak részletesebb vizsgálatot, hogy kiderítsék, melyik a biztos. 90 napot adott a hírszerzőknek, hogy egyértelmű megállapítást tegyenek. A laboratóriumi eredet az egyik legvalószínűbb forgatókönyv.

Wuhan: Biden tasks intelligence community to report on Covid origins in 90 days - CNNPolitics

Aztán majd 90 nap múlva: Mr. President! Tőlünk származik. :DDD

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#103015) Disk4mat válasza Wn2tl (#103013) üzenetére


Disk4mat
csendes tag

"Ez a magyar vakcina rosszabb, mint bármelyik harmadik világbeli cucc. Rajtunk akarnak kísérletezni úgy a vakcinával, hogy még előállítási, gyártási tapasztalat és rutin sincs." :DDD Gyújtsuk fel, mint az indiaiak az 5G tornyokat!

Igen, majd összeül pár fehér köpenyes öreg a lombik felett és öntögetik össze a fénylő folyadékokat, aztán lekötözik az embereket, és beadják... Ez max. rajzfilmekben működik így. Meg Laca mesevilágában
Szabadalmakat, patenteket fogunk venni, rutinokat, és eljárás módokat, valószínűleg kínától, ha valóban a klasszikus elölt vírus alapú gyár lesz, és annyiban fog eltérni a kínaitól, hogy itt készül nálunk. Lesz egy generic, aminek lesz egy magyarországon készült verziója más néven forgalomba hozva.
Mintha vennénk egy csomag legót, és hozzá az összerakási útmutatót. A minőségellenőrzés, gyártás felügyelet mind EU szabvány, és kb. gyártjuk a Sino-t HunVac néven. A Magyar szakemberek, operátorok, természetesen szigorú vizsgákon, képzéseken vesznek részt. Hogy elsajátítsák a HowKnow-t.
Lesz R&D részleg is, de az ottani fejlesztések évtizedekig nem kerülnek (nem kerülhetnek) bevetésre, viszont sokat tanulhatunk belőle.
A magyarországi gyógyszergyárak is így működnek, azonos hatóanyag , azonos gyártás, más néven (Zilola = Allegra = Zyxal = Hystysint)
Annyi előnye lesz a gyárnak, hogy ha mondjuk influenzára, vagy egyéb vírusra kell vakcina , arra is lesz mód nálunk, eddig csak összetevőket "bérgyártattak" nálunk, nem volt komplett gyártástechnológiánk a teljes folyamathoz.

[ Szerkesztve ]

(#103016) lacos001 válasza #20749568 (#103009) üzenetére


lacos001
senior tag

Visszatérve...
Hétfőtől az egész osztály mehet egyszerre, ráadásul minden nap. A sulik kinyitnak fullosan. Érdekes lesz a kisangyalnak, végre, így 2 hónap után megismerni az osztálytársait, a másik 9 mókust...
Talán év végéig normálisan fog működni.
Más is, de az nem érint túlzottan minket.

Az új álláshirdetések felégetik a szervereket, annyi van. Megindul a nagy jelentkezési verseny...

[ Szerkesztve ]

(#103018) Asbee válasza Wn2tl (#103013) üzenetére


Asbee
veterán

Fluart szerinted hol készül? Ha szerinted semmilyen tapasztalat nincs.... Jó, hogy te előre látod milyen lesz.

[ Szerkesztve ]

(#103019) lacafaca


lacafaca
őstag

német fóliasipkás ;]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#103021) Disk4mat válasza lacafaca (#103019) üzenetére


Disk4mat
csendes tag

:DDD :D
AfD és Marc Bernhard... Érdekes hőseid vannak.
Szép fogás, ez az "okos" populista úriember aki többek között tagadja a klímaváltozást is? Trump meg Qanon is lesz?

(#103023) Reggie0 válasza hellboy (#102998) üzenetére


Reggie0
félisten

Nem igazan irt le tenyeket, csak kodositett felinformaciokbol. Pl. azt is csak hasrautve dobta be, hogy mennyien kaptak verrogot, hogy tenykent feltuntessen valami kis szamot, holott 5ppm-et mertek az AZ eseten, az meg ugy kb duplaja annak, mint amit o levezetett.
A covid altal okozott rogosodesrol sem hozott semmilyen forrast, csak hasrautott es persze ott bele sem szamolta az egyeb tenyezoket, mert ugye ha a az oltast beadatod, akkor biztosan van eselyed ra, mig a covidot elobb el is kell kapni es az sem 100%, stb. stb... Amugy a virust elkapva 39ppm, ha elkapod egyaltalan. Ha csak 10% eselyed van elkapni akkor mar lehet erdemesebb egy biztonsagosabb oltast kivarni.

Ezert is irtam, hogy en nem mennek. Az orvosokat es a statisztikusokat csak a szamok erdeklik, de mogotte egyenek vannak. Marpedig en minek vegyek fel egy szamomra szugsegtelenul veszelyesebb oltast, amikor jobb is letezik.

(#103024) Reggie0 válasza Asbee (#103018) üzenetére


Reggie0
félisten

Pont az influenza elleni oltasokbol a fluart a szarabb :) Oskovulet technologia alacsonyabb hatekonysaggal.

(#103025) Disk4mat válasza lacafaca (#103022) üzenetére


Disk4mat
csendes tag

Inkább az a ciki, hogy folyamatosan nevetségessé teszed magad, és büszke is vagy rá... Oké értjük, most éppen nincs dolgod a tökföldön, és unatkozol, a meg lement pár sör is, de ha nem nagy kérés, a koronavírus topicból kihagynád a gonosz globális háttérhatalom politikai terrorját?
Köszike.

(#103026) syberia válasza t72killer (#102995) üzenetére


syberia
veterán

"Illetve az oltás "rizikóiból" engem az imprinting-jelenség izgat leginkább (=későbbi oltásnál ahelyett, hogy a szervezet megtanulná az újfajta tüskefehérjét, inkább v1.0-ás antitesteket dobál rá."

An infectivity-enhancing site on the SARS-CoV-2 spike protein targeted by antibodies

https://howbad.info/

(#103027) Disk4mat válasza syberia (#103026) üzenetére


Disk4mat
csendes tag

Köszi, hasznos link. :R

(#103028) LuckyL válasza LED333 (#102997) üzenetére


LuckyL
őstag

azt kell lassan belátnod hogy hiába a magoltad be a propagandát nem az oltás miatt esik a fertőzött szám
hanem azért mert vagy 3 millió emberen átment (csak az igazolt 1 millio majdnem) és nyár van
kb annyit érnek ezek az oltások mint minden évben az influenza oltás
szarnak egy pofon

egyetlen helyen látom értelmét... az orvosoknál akik napi szinten dolgoznak a betegekkel, hogy ne legyenek foylamatosan kitéve a fertőzésnek és ne adják tovább a kórházon belül

cryptot minden termékemért elfogadom

(#103029) Gsx-rr válasza LuckyL (#103028) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Ezt a nyarat vegyuk mar ki a kepletbol.
Egyaltalan nincs befolyasa a virus terjedesere.
Itt a pelda nalunk(Dominikai Koztarsasag) most nyar van, 5-6 fokkal melegebb mint telen most hirtelen a napi 1-200 uj esetbol lett 1700 a 7-8000 teszttelbol.
Ja es be van oltva 2,5 millio ember a 10 bol

[ Szerkesztve ]

(#103030) LuckyL válasza Gsx-rr (#103029) üzenetére


LuckyL
őstag

nem lehet kivenni a képletből és ezt nem én mondom, hanem az egyértelmű tapasztalat tavaly után....

nyílván látom én hogy lehet vitatkozni az egyértelmű tényekkel is, csak értelme nem sok van :U

[ Szerkesztve ]

cryptot minden termékemért elfogadom

(#103031) #57833216


#57833216
törölt tag

Jelenleg milyen célt szolgál az, hogy aki teljes oltottsággal rendelkezik maszkviselésre van kötelezve a boltokban és még egy pár helyen, beleértve a könyvtárakat is, ahová eleve csak védettségi igazolvánnyal lehet bemenni?

(#103032) LuckyL válasza #57833216 (#103031) üzenetére


LuckyL
őstag

szerinted :D
értelmet keresni ebben a kabaréban :U

cryptot minden termékemért elfogadom

(#103033) F.E.K.. válasza #57833216 (#103031) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Valószínűleg az az oka, hogy oltottként is fennáll a tovább fertőzés lehetősége (még ha maga az oltott tünetmentes is, fertőzött továbbra is lehet)

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#103034) lacafaca válasza Disk4mat (#103025) üzenetére


lacafaca
őstag

ha nem tetszik, mehetsz a másikba...itt ezek jönnek szembe...megszoksz,vagy megszöksz ;)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#103035) Disk4mat válasza lacafaca (#103034) üzenetére


Disk4mat
csendes tag

:C A világért sem hagynám ki a következő agymenésed, illetve sajnos nem is a sajátod (ahhoz némi kreativitás is kellene), nyilván facebookrol / vagy a reddit sötét bugyrából hozod. Mint valami helyi Pataki Attila, vagy Benkő Dániel. :DDD
Megtűrnek itt, mert néha vicces vagy, és mert sajnálnak.
Érdemi, aktív hozzászólásod nem igazán van, ahogy nézem.

(#103036) lacafaca válasza Disk4mat (#103035) üzenetére


lacafaca
őstag

akkor meg nem picsogni, mint egy ovis...tűrd az igazságot, amit tagadni kényszerültök, hogy megálljon az önigazolásotok a tarthatatlan életviteletek megoldásának téveszméiről :P

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#103037) Wn2tl válasza Disk4mat (#103015) üzenetére


Wn2tl
tag

"A magyarországi gyógyszergyárak is így működnek"

Ja csak egy Richter pl. ott 100 éves tapasztalat van, nem nulla.

(#103038) janeszgol


janeszgol
félisten

Vége a járványnak, nincs több napi tájékoztatója az operatív törzsnek [link]

Szeptemberben új részekkel jön vissza a műsor? Biztos lesz előtte egy előzetes, mint a múltkor. Bár Merkely színész úr azt nyilatkozta, hogy nem lesz negyedik hullám. (Mondjuk ő ezt mondta az előző kettőre is. Nem gondoltam, hogy harmadjára is ellövi ez.)

(#103039) Asbee válasza Reggie0 (#103024) üzenetére


Asbee
veterán

Olvasd el kérlek mire reagáltam…. Nem feltétlen szarabb, a technológiája meg ugyanaz mint a “jobbnak”. Bírom amikor félinfókkal, nagyon okosak vagyunk….

(#103040) mefistofeles

Hurrá! Néhány hónap késéssel de megkaptam (mert baszogattam őket) a védettségi igazolványomat!

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#103041) syberia válasza janeszgol (#103038) üzenetére


syberia
veterán

Ha ezek győzelemről hadoválnak, akkor kezdhetünk el konzerveket betárazni. :DDD

(#103033): Beteg is...legalábbis egyre több esetről tudok.

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#103042) janeszgol válasza syberia (#103041) üzenetére


janeszgol
félisten

Egy valaminek örülök. Talán az álláskeresés könnyebb lesz. Aki elvesztette a munkáját vagy váltani akar(t volna), az most remélhetőleg könnyebben megteheti. Meglátjuk!

(#103043) Dorian válasza LuckyL (#103030) üzenetére


Dorian
félisten

Tavaly nyáron nálunk politikai-gazdasági okokból, azért "esett vissza" a fertőzés, hogy menjenek az emberek nyaralni, pénzt költeni. A meleg időnek semmi ilyen hatása nincs.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#103044) janeszgol válasza Dorian (#103043) üzenetére


janeszgol
félisten

Ez igaz. Tavasszal meg azért emelkedett meg ennyire meredeken, hogy menjenek oltani az emberek a foci miatt. Egyszerűen nem hiszem el, hogy voltak, akik elhitték, hogy itt napi több tízezer embert teszteltek. Két közeli családnál is láttam, hogy azt letesztelték, akinek tünete volt, de akik velük éltek (családtagjaik), na azokat már nem. Ha ennyire spórolósra vették, akkor hogy tesztelhettek volna itthon ennyit?
Sehogy. Ahogy az egész kormányzati tájékoztatás is mese volt.

(#103045) mefistofeles válasza janeszgol (#103044) üzenetére

Kiegészítenélek ha megengeded!
Azt sem tesztelték feltétlenül aki egy covidos családtag mellett, észlelt tüneteket.
Ez történt pontosan az én esetemben is. A nejem teszten pozitív lett, így a családot (2 gyerekkel) karantén alá helyezték. Mivel nekem is voltak tüneteim, felhívtam a háziorvost, hogy ugyan már engem nem kéne tesztelni? Az volt a válasz, hogy ez nem szokás....... Bekeményítettem és így nagy kegyesen kiírtak tesztelésre, ami persze pozitív lett.

Munkatársam tipikus tünetekkel otthon volt táppénzen és háromszori kérésre sem találta indokoltnak a tesztelést a háziorvosa......

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#103046) Disk4mat válasza janeszgol (#103044) üzenetére


Disk4mat
csendes tag

"Tavasszal meg azért emelkedett meg ennyire meredeken, hogy menjenek oltani az emberek a foci miatt"
A Cseheknél, Lengyeleknél, Szlovákoknál, Szerbeknél, és Ausztriában is azért emelkedtek a számok, hogy a Magyarok menjenek oltatni a foci EB miatt? :F
Ment egy köremail, amibe be volt CCzve Kelet Európa, hogy EB lesz nálunk, légyszi dobjátok már meg a fertőzési, halálozási számokat?

[ Szerkesztve ]

(#103047) lm83


lm83
őstag

Én azt gondolom, hogy ez a "majd lesz magyar vakcina" amúgy csak kamuduma...
Ez közös beszerzéses szerződés korlátozott minket az oltóanyag-vásárlásban, mármint a leszerződott nyugati cégekkel.
Most ha ebből mi kimaradunk, akkor ettől még ugyanúgy tudunk szerződést kötni a cégekkel külön. És szerintem ez is lesz majd a cél, hogy még egyszer ne kerüljünk ilyen helyzetbe, hogy a közös beszerzésre várjunk. Lesz itt majd szerződés titokban, ha szükség lesz rá, aztán egy ilyen "izrael tervet" nyomunk mi is...
Nem véletlenül van most ez az országos Karikó turné, meg a pfizer-es Szíjártós bejelentés

(#103048) janeszgol válasza Disk4mat (#103046) üzenetére


janeszgol
félisten

Jó érvelés. Így elég hülyén jött ki a mondandóm, de megpróbálom logikusan megmagyarázni.
A magyar halálozással még az USA-ban is foglalkoztak, annyira kirívó volt. Ez igaz lehet? Azt elhiszem, hogy emelkedett az esetszám, mivel egy elterjedt vírus elöl nem lehet elmenekülni. Olyan kevés van, hogy valaki soha ne kapja el.
(Pont erről beszélgettem márciusban anyám testvérének a családjával, akik féltek a vírustól, de féltek az oltástól is, így tartózkodnak. Akkor ugyan ezt mondtam nekik, hogy eljárnak dolgozni, a vállalkozásukhoz anyagért, kizárt hogy soha ne kapják el. Az ebben az elterjedésben lehetetlen. El is kapták április végén. Ezen el is csodálkoztam, hogy ilyen hamar.)

Tehát mindenhol emelkedett, ez oké. Én a mértékét cáfolom.

(#103049) LED333 válasza Sir Pocok (#103004) üzenetére


LED333
csendes tag

Gusztustalan amit művelnek.
De az is, hogy "A Párt" simán hagyja, ezt a míves kompániát (Fórizs / Lenkei / Gödény / Tamasi / Pócs...) büntetlenül működni.
A Fidesz tisztában van, hogy csökken a népszerűsége, és azzal is, hogy a könnyen megvezethető szerencsétlenek (antivaxxerek, konteóspirálba keveredettek) biztos, hogy nem rájuk szavaznak majd, viszont ha nem rájuk , akkor az ellenzékre se szavazzanak! (mintha lenne ellenzék)
Kapóra jön a Gödény, meg a pártja, illetve a többi járváyntagadásból, konteókból jeles kis pártocska (Pl.le az adók 75 százalékával...)
A behülyített szerencsétlenek szavazatai ezeknél a félnótásoknál landolnak majd, és ezzel is gyengítik az ellenzék szavazótáborát, elaprózva a szavazatokat.

[ Szerkesztve ]

(#103050) lacafaca válasza LED333 (#103049) üzenetére


lacafaca
őstag

jóreggelt...ez nem volt nyilvánvaló már szeptember óta :D (+ha annyira faszságokat beszélnének, már rég a sztyeppén kapálnának ;) )

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.