2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Egy konzervatív RSS olvasó Windowsra...

    Sziasztok.

    Nekem mindig is tetszettek, már régen is, például a tv műsorok alatt futó, a képernyő alján megjelenő aktuális hírek, időjárás, vagy éppen csak a devizaárfolyam megjelenítése. Annyira vágytam erre a "ficsőrre", hogy amikor még a Symbian rendszerű telefonok voltak a csúcson, már akkor sikerült rávarázsolnom a Nokia N95-ös telefonomra. Amikor feloldottam a kijelzőt, akkor alul (vagy felül) egy vékony csíkban futottak az épp aktuális hírek. Szerintem nagyon menő volt. Ez az igényem azóta is megvan, olyannyira, hogy a nálam futó Windowsban is mindennapos dolog lett. Igazából enélkül nem is érzem jól magamat, ha ez nincs jelen a tálcám felett. Így mindig képben vagyok az engem érdeklő témakörökben az épp aktuális és friss információkról.

    Kattints a képre a nagyobb változathoz

    Videó róla: Link

    A legjobb az egészben, hogy bárhová kiteheted az asztalon és rengeteg beállítás közül választhatsz, a teljesség igénye nélkül: szín, betűméret, téma, sebesség, átlátszóság, viselkedés, stb.

    Folytatás...

    Meggyi001 3 hete 12

  • Bányászni akartak a videókártyámmal...

    Sziasztok.

    A tegnapi esetet már láttam egy ismerősömnél még 2018-ban. Most először megtörtént velem is. Anno kétségbeesve rohant le hozzám a haversrác az emeletről, hogy "nagy baj van, valaki feltörte a számítógépemet, és ezerrel bányásznak a kártyáim, pedig most nem is bányászok semmit." Az lett a vége, hogy újra kellett formázni mindent, és újra rakni a Windowst, sehogy és semmivel nem tudtuk visszaállítani a dolgokat a normális mederbe. Szerencsére nálam könnyebben ment a dolog, mármint a gond megszüntetése, de még így is simán bányászott "valaki" a kártyámmal vagy 30 percet. Ez nem túl sok, gondolhatjuk ugye, de ha be tud törni pár ezer gépbe ugyanígy, és pár percet dolgoztatva azt, szép kis summát lehet össze harácsolni úgy, hogy lényegében nem dolgozott meg érte. Magyarul lopott, erőforrást, energiát. És kis bosszúságot hagyva maga után. A jelenséget a pc bekapcsolása után vettem észre. Mivel jól ismerem a gépemet és a megszokott Windows-omat, ezért rögtön feltűnt a gép elindítása után, hogy felpörög a gpu ventije, és nem hagyja abba. Párszor még újraindítottam a gépet, hátha esetleg beragadt a driver, vagy valami hasonló. De nem javult meg, pörgött tovább. Ezek után (előtte is) oda is néztem a system tray-hez, ahol az MSI Afterburner gpu és cpu hőmérsékletét tudom bármikor megnézni.

    Folytatás...

    Meggyi001 10 hónapja 49

  • ChatGPT, Bing és társai...

    Kattints a képre a nagyobb változathoz

    Sziasztok. E rövid cikk arról fog szólni, egy kisebb kitérővel, hogy hogyan tudjátok egymást mellett használni a sok mesterséges intelligencia közül kettőt, nevezetesen a ChatGPT-t és a Bing-et. Van még jó pár ezekhez hasonló alkalmazás/weboldal, róluk most nem ejtenék szót. Tavaly év vége felé felborította az internet a ChatGPT. Azóta elég sok cég és vállalkozás belefogott a saját megoldásába e téren, mert sokan rájöttek, vagy rájönni véltek, hogy a jövő bizony itt és most kezdődik. Mindenki akar egy szeletet a tortából. A Redmondiak is így tettek. Sőt ahogy kiderült, titokban már ők is fejlesztgették és nevelgették a háttérben saját kis droid "gyermeküket", csak még nem hozták nyilvánosságra. Visszatérve egy szóra az emberiség jövőjére, nagyon bízom benne, hogy kontrol alatt tudjuk tartani ezt az egész dolgot. Hiszen csak egyszer kell rájönnie az MI-nek, hogy hogyan kell átírni bonyolult kódokat, vagy megírni őket, vagy kikerülni ezeket a kódsorokat. Csak egyszer.....

    De mire is jók ezek a chatbotok, mire jó az MI (AI)?

    Folytatás...

    Meggyi001 11 hónapja 6

  • Két apró és olcsó trükk a mosógéphez!

    Új lakás, új mosógép. Igen, jól látjátok a képen, a víz elvezetés még nincs megoldva a falba, talán majd holnap. A régi felül töltős mosógépünk alá anno vettünk egy gumiszőnyeget, és gondoltam, most is kellene egy hasonló megoldás. Körül is néztünk itt-ott, hát az állam leesett. A sima fekete gumiszőnyeg is 4 ezer Ft körül volt, de amelyik jobban tetszett, az pedig 5-6 ezer. Tudom, most bután hangozhat, hogy egy 150 ezres mosógéphez miért sajnálok még pár ezer forintot. Hát, egyrészt tényleg sokallok egy gumidarabra 5 ezer forintot, másrészt akad kivetnivalóm vele kapcsolatban.. Emlékszem, egyszer valamiért arrébb toltuk a régi mosógépet, és nedves volt a gumiszőnyeg alatt a lap. És ez nekem nem tetszett. Most addig addig keresgéltem, míg a MédiaMárktban találtam 1.899 Ft-ért gumi talpacskákat. Piszok jó cucc, és nem drága. Első kézbevételnél azt hittem, hogy túl kemény műanyag, de nem. Egy keményebb gumiból van, épphogy be lehet nyomni kézzel, és nagyon jól odatapad a járólaphoz. Valamint szellőzik a mosógép alatti terület, ha netalán odafojna valami. Remélem, hogy hosszútávon sem csalódok benne....

    Frissítés: 2023.03.06. Hát csalódtam benne, itt vannak a tapasztalatok: [link]

    Folytatás...

    Meggyi001 1 éve 91

  • Hogyan legyek író? Ha érzem magamban az írói vénát.....

    Így akartam kezdeni a mondandómat: „Mindenki szeret könyveket olvasni.” De aztán hirtelen az eszembe villant, hogy ez sajnos nem igaz. Sokan nem szeretnek. Sok embernek nincs is rá ideje, mégha szeretné is. És valószínűleg sok olyan ember van, aki szeretne olvasni, de nem tud, mert olyan helyre született, ahol ez nehezen, vagy egyáltalán nem megoldható. Hiszen a föld lakosságának a nagyrésze szegényebb területeken, vagy éppen háborús övezetben fekszik, és itt a hangsúly bizony a túlélésen van, nem az olvasáson. Mi itt Közép-Európában talán biztonságban vagyunk, ezen a téren legalábbis.

    Emlékszem, már 14 évesen elolvastam a városi könyvtárból kikölcsönzött, Alexandre Dumas fantasztikus kalandokban bővelkedő regényét, a Monte Cristo grófját. Valami elképesztő olvasmány volt! De igazán felnőtt fejjel szerettem bele a könyvekbe és az olvasásba. Diákként még a kötelező olvasmányokat sem vettem kézbe. Huszonéves érett fejjel álltam neki, és most ne nevessetek ki, például Móra Ferenc: Kincskereső kisködmönnek, vagy Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig című regényeknek. De még persze sorolhatnám a címeket, sokáig. A Pál utcai fiúk természetesen meg volt már diákként, hiszen „hallomásból” tudtam, hogy az igen izgalmas.

    Folytatás...

    Meggyi001 1 éve 68

  • Elárazott termékek...vagy én vagyok a hülye?

    Sziasztok.

    Ahogy a címben is írtam, sokszor nem tudom eldönteni, hogy most tényleg én vagyok a hülye, vagy az ár értékrendemmel van valami baj. És nem feltétlenül a hardveraprós hirdetésekről beszélek. Bár kisebb gondok itt is szoktak adódni, ennek ellenére hiszem, hogy itt egy fokkal nagyobb rend van, mint a másik platformon, a Facebook marketplacen. És igazából nem is értem az egészet. Ennyire pénzéhesek lennének az emberek? Mert ez így elég durva...

    Olyan hirdetésekben bele szoktam futni, hogy esküszöm csak a jólneveltségem tart vissza attól, hogy ne írják írjak rá hirdetőre, és ne küldjem el a francba. De gondolom, hogy a hirdetők is rá szoktak jönni pár hét után, hogy baromira nem normális árat írtak a termékhez, mert egyszer csak azt látom, hogy a termék leárazodott, és méghozzá elég durván. Megosztok veletek 1-2 hirdetést, csak úgy:

    Ez mind például mind egy ember termékei, és van még pár, ami nem fért rá a képre. Az kingston ssd-nél nem bírtam ki, és ráírtam, hogy a bolti ára is olcsóbb. Természetesen nem kapta meg az üzenetemet, pedig mint vevő is ráírhattam volna...aztán várhatnám a választ.

    Kattints a képre a nagyobb változathoz

    Folytatás...

    Meggyi001 1 éve 40

  • Internet figyelés otthon...

    Sziasztok.

    Már sok sok éve használom a Hagel Technologies Ltd. eme kis okosságát, a DU Meter-t. Roppant hasznos. Kipróbáltam a NetSpeedMonitor-t is, nem rossz az sem, de én jobban preferálom a grafikus megjelenítést.

    Amiért jobban tetszik a DU Meter:

    ● Magyar nyelven is elérhető
    ● Grafikus felületű
    ● Wifi kapcsolatnál mutatja a wifi jel erősségét is
    ● Nagyon sok beállítási lehetőség van

    A mostani blog pedig azért született, mert az egyik haver tegnap megkérdezte, hogy ha ő tölt le valamit, hogy a francba látja, hogy mennyivel tölt le? Vagy hogy mennyivel megy ki az adat? Mondtam neki, hogy tudtommal sehogy nem látod.....kivéve, ha használsz egy ilyen kis okosságát. (és most nem torrent-ről beszélünk, csak általános letöltésről) A letöltés menedzser-től/nél is azért jobb ez a módszer, mert itt nemcsak a letöltés alatt látod a net sebességét, aktivitását. És ha csak egy embernek is segítetek ezzel a bloggal már megérte megírnom e sorokat.

    Folytatás...

    Meggyi001 1 éve 10

  • Egypercesek a naplómból - „6 percre”

    Egypercesek a naplómból - „6 percre”

    2022.03.22. Utazásaim során néha eljutok az egyik legszebb tóhoz, amit valaha láttam. Utazásoknak hívom, de valójában ez munka. Utazásoknak hívom, mert így élem meg. Mert eldöntöttem magamban, hogy így fogom megélni. Jó zenéket és érdekes beszélgetéseket hallgatni közben a rádióban, sosem látott új házakat, életkép pillanatokat megfigyelni, amik mellett elmentem már vagy ezerszer. És mindig látok valami újat. Mindig. És sohasem ugyanazt. Egy pikniket egy kertben egy boldogan nevető családdal, vagy épp két kismadarat, ahogy egy háztetőn veszekszenek egy nemrég zsákmányolt kenyérdarabon. Pár másodpercre látom csak ezeket az „ajándék” pillanatokat mindig. De ez bőven elég ahhoz, hogy beleégjenek az agyamba, az emlékeimbe. Örökre. Sosem feledve őket. Sok mindenre van időm utazásaim során. Az egyik legszebb, de legnehezebb (hívhatjuk feladatnak is) önismeretet tartani. Hogy hová jutottam eddigi életemben. Hogy jól élek e, hogy jó ember vagyok e…

    Folytatás...

    Meggyi001 2 éve 8

  • Mágneses vízálló GPS nyomkövető - 1 hetes felhasználói vélemény

    Előre le szeretném szögezni, hogy ez az írás nem a termék reklámozása, semmilyen módon! Nem ezért készült, csak véleményezés, még ha pozitív is.

    Sziasztok.

    A szituáció, amiért ilyen nyomkövető gps-es berendezések keresésére és youtube-n való nézésekre adtam a fejem, az az, hogy az asszony vett egy autót. No nem újat, de közel 2 millásat, és ez már ér nekünk annyit, hogy aggódjunk érte. Tudom, valakinek ez sem túl drága, nekünk az. Az első gondolatom az volt, hogy veszek kínai telefont, jó erős akksival, majd azt eldugom az autóban valahol, és időnként feltöltöm. Érdekes módon a végső választásom kb. ugyanaz a szisztéma. De mire eljutottam a kiválasztottig, előtte napokig bújtam a netet, ahol rá kellett jöjjek, hogy több száz ajánlat közül választhatok, akár az "csináld magad otthon"-tól a legprofibb céges megoldásokig. Egy jó ideig a céges ajánlatokat néztem, ahol sok flottákat kezelnek, sok referenciákkal, de vállaltak egyéni/magánszemélyektől való megbízást is, sima magán személyautóra is. Aztán megtaláltam ezt. És, nem ragozom tovább, beleszerettem a koncepcióba. Sokszor megnéztem a videót róla, sokszor átolvastam az oldalt, és a végén, megrendeltem. Több változat is szóba került, az egyiknél például nem is volt éves díj.

    Folytatás...

    Meggyi001 2 éve 41

  • Lottó app - vissza a régi verziót!

    Sziasztok.

    Ennek a blognak a témája most alig pár embert fog érinteni. Ez egy lottózó alkalmazás, ami lényegében egy független SMS-szerkesztő. Ami miatt írom ezeket a sorokat, az az, hogy az új verzióban (már régebben) eltűnt a beállításokban a számlaszám/név beírás opció, és a gépi lottó opció is. A jelenlegi verzió a Play-en a 4.2.2. Nekem sem tetszett az újítás, és többen is panaszkodtak ezekre a dolgokra a hozzászólásokban. Ezért egy régebbi verziót osztok meg veletek, amiben ezek a beállítások még benne vannak, és ami nem fog frissülni! Hogy miért nem? Mert nem és kész :) . A régebi verzió letölthető innen: v4.2.0. Többet nem kell sorban állni a lottózóban, csak ha akarsz :). A lottók feladási ára hozzácsapódik a havi számládhoz. Feltöltő kártyásoknál nem tudom, hogy hogy működik. Fontos: el lehet szállni így a lottó feladásokkal, csak okosan és megfontoltan fogadj, lottózz!

    Én sok sok éve már csak ezzel lottózom. Ha még nem ismered az alkalmazást, amikre lehet fogadni:

    Folytatás...

    Meggyi001 3 éve 15

  • Átvertek a pendrive-val, de használni akarod?

    Sziasztok.

    Nagyon régi a téma, és sok cikk is született már anno belőle. Én most mégis írnék róla pár szót, mert hátha valaki még nem tud erről, és ezzel a bloggal segítek neki. Az ötlet onnan jött, hogy ma találtam meg a sógorom ezer éve vett Kingston (valószínűleg hamis) 32 GB-os pendrive-át a fiókban porosodva. Nem volt drága, 2500 ft, és nem is túl gyors, 6-8 MB/s írási sebességgel rendelkezik. Tehát közelében sincs a mai kéknyelvű szélsebes adathordozóknak.

    Szóval, ahogy a cím is mondja: Átvertek a pendrive-val, memóriakártyával, de te mégis használni akarod? Az átverést természetesen úgy értem, hogy működik az eszköz, csak nem akkora méretű, mint amekkorát vettél. Biztos volt köztetek, aki már járt így, és biztos volt olyan is, akik ugyanúgy mint én, nem tudja ezeket kidobni (pedig ki kellene). Három éve már jártam így, Aliexpress-ről vettem 32 Gb-os micro sd-t, az is csak 8 GB-os volt. Tehát, mivel kidobni nincs szívem, így elkezdtem azon agyalni, hogy mire is tudnám használni. De mindenekelőtt meg kellene nézni, hogy valós e a feltüntetett méret rajta. Ezt egy egyszerű és kicsi Windows-os alkalmazással meg is tehetjük.

    Folytatás...

    Meggyi001 3 éve 32

  • Videókártya javítás gyertyával? .... Igen!!!

    Sziasztok. A következő blogban bemutatom nektek, hogyha nincsen hőlégfúvótok, akkor mással is lehet melegíteni egy videókártya chip-jét.

    Kattints a képre a nagyobb változathoz

    Sok számítógépet és alkatrészeket kapok magánemberektől, hogy ezekből a rászoruló diákoknak és családoknak készítsek használható gépeket, a mindennapi használathoz, vagy éppen az online tanuláshoz. Főleg a mai világban fontos ez. Ez egyik ilyen gépben volt egy olyan videókártya, amire az adományozó (Feri - HA topiktárs) is felhívta a figyelmemet, hogy konkrétan csíkoz a kártya. De nem is kicsit.

    Kattints a képre a nagyobb változathoz

    Folytatás...

    Meggyi001 3 éve 61

  • Cyberpunk 2077 - Az interakció gomb megváltoztatása bármire

    Sziasztok.

    Én még csak most fogom elkezdeni a Cyberpunkot pc-n. Nincs csúcs gépem, de közepes grafikán elmegy 45-50 fps-el, és ez számomra most megfelelő. Így ez már játszható. Nem tettem fel semmilyen patch-et még, ámbár lehet ezek orvosolták, amit most kifogásolni fogok. A beállításokban az istennek sem találtam az "F" betűs interakció megváltoztatását. Ha azóta ez megoldódott, tekintsétek semmisnek e rövid cikket. Ha pedig még hasznos, úgy hátha segítettem vagy segítek valakinek a jövőben. Bármi más billentyűre át lehet állitani kb. 1 perces munkával. Nekem személy szerint jobban kézre esik az egér középső gombja. Én nem a WASD kombinációval játszok, ugyanis 1992-1994-ben tanultam meg játszani, fps-t vagy bármi mást is, és akkor még nem volt WASD. Egy csomó ismerősöm még így nyomja, ahogy én. És meg ne kérdezzétek, hogy milyen billentyűkkel és egérbeállításokkal játszok, mert ki fogtok akadni. :), ennek ellenére jó fps játékos vagyok...

    Szóval, itt a forrás: [link]

    Folytatás...

    Meggyi001 3 éve 0

  • Unofficial TWRP 3.4.2b Recovery for Redmi 9 (lancelot/Indian Prime) - Miui 11.

    Nem sok embert érint, de akit igen, talán örül neki. Az XDA-ra írtam meg, ide linkelem.

    [link]





    Meggyi001 3 éve 0

  • Szájmaszk....ha tudtam volna előre, hogy mekkora biznisz....avagy maszk körtúra

    Sziasztok.

    Hát igen. Ha tudtam volna előre, befektetek egy szájmaszk készítő gépbe, vagy kft-be 20 emberrel. Jelen blogomban pár érdekes szájmaszkot mutatnék be. Vagyis inkább egyedinek mondanám őket. Az ember képes mindenből hasznot húzni, így a különleges vagy különlegesnek kinéző szájmaszkokból is. A sima/normál kórházi/műtő , és az itthon használatos FP1-2-3.as , stb maszkok említésétől most eltekintenék, őket láttuk eleget. Megmondom őszintén, hogy az alább felsoroltak között van számomra tetsző is. Természetesen nem fogom, és nem is tudnám felsorolni mind a kb. 5000 típust, de pár darabot most szemügyre vehetünk. A linkelt oldalakon, még számos típust és fajtájú/színű/anyagú szájmaszkokat láthatunk. A teljesség igénye nélkül tekintsünk meg 30-40 db normál de egyedi maszkot, valamint 30-40 db viccesebb maszkot

    1:
    Be Happy Prémium Designer Szájmaszk, Ezüst szálas pamut belsővel, 2 Rétegű, Mosható, Fertőtleníthető, Állítható Pánttal, Ezüst karbon minta.

    Kattints a képre a link megnyitásához

    Folytatás...

    Meggyi001 3 éve 46

  • Gyorsabb Google Chrome? Igen!

    Sziasztok.

    Jelenleg számtalan módszer létezik a különböző böngészők gyorsítására. Most kettő olyan tippet tosztok meg veletek, amik már máshol publikálva lettek, de esetleg lemaradtatok róla. Jelen esetünkben a Chrome böngészőről lesz szó. A két módszert kipróbáltam, működnek, észrevehető a gyorsulás. Előre is elnézést kérek azért, hogy mások cikkeit idézem, de ha még pár emberrel ezzel jót cselekedhetek, már megérte. Az érdem amúgy sem az enyém, csak tovább adom a tudást.

    Idézve az eredeti cikket:

    "A “lazy loading” nevű megoldás már egyáltalán nem új, jó ideje működik egyes weboldalaknál. A lényege, hogy nem egyszerre töltődik be az egész lap, azok a képek és az iframe-ek kimaradnak első körben, amelyek a hajtás alatt vannak, vagyis nem látszódnak. Ezt persze a felhasználó alig veszi észre, hiszen az a része az oldalnak, amit látunk, ugyanúgy betölt, csak gyorsabban. A kimaradt elemek pedig akkor töltődnek be, amikor lejjebb görgetünk az oldalon (jó esetben még azelőtt, hogy az adott területre érünk, így az egészből nem veszünk észre semmit).Ez a megoldás jelenleg akkor működik, ha a weboldalt így készítette el a fejlesztő, alapesetben viszont a hagyományos betöltést kapjuk.

    Folytatás...

    Meggyi001 3 éve 9

  • Vissza akarod kapni a Facebook régi kinézetét? Tessék!

    Kattints a képre a nagyobb változathoz

    A nagytestvér fogta magát, és eldöntötte, hogy majd én, te, ti, hogyan és milyen kinézettel fogjuk használni a facebook-ot. Nagyapám, isten nyugosztalja, mindig azt mondta, hogy a nagytestvér mindig figyel, és mindig ott van a hátad mögött. Erre csak ennyi lenne a válaszom, jó?

    [link] Majd mi eldöntjük jó? Na csak azért.

    A facebook régi kinézetét roppant egyszerű visszaszerezni egy plugin segítségével. A neve:

    Old Layout for Facebook

    Nincs más dolgunk, mint telepíteni, majd a pluginra bal gombbal kattintani, és az "Enabled"-et kijelölni. Utána fogjuk a facebook oldalt, majd frissítsünk egyet. És kész is. Ismét a régi kinézet fogad minket.

    Folytatás...

    Meggyi001 3 éve 33

  • LG G2 - Neked is megvolt?

    Sziasztok! Nem is tudom, hogy hogyan kezdjem eme kis szösszenetet. Nehéz érzelmek nélkül beszélnem erről a telefonról. Pozitív érzelmekről beszélek természetesen. Ahogy visszaemlékszem, bátran kijelenthetem, hogy életem legjobb telefonja, és legjobb telefonos élményem volt a G2-vel. Az az innováció, amit dél Korea ezzel a telefonnal letett az asztalra, egy felejthetetlen élmény, és úgy gondolom, hogy azóta sem sikerült ezt a feeling-et überelni.

    Hét évvel ezelőtt írta Bog ezt a nagyon jó, és sokszor átolvasott cikket a G2-ről. És nem viccelek, tényleg nem tudnám megszámolni, hogy hányszor olvastam el. A G2 előtt körülbelül 2-3 évet eltöltöttem már az android világában, és így visszagondolva elég érdekes, hogy mindhárom telefon ZTE volt. Valószínűleg az árcédula miatt lehetett ez, hiszen akkor is volt már például Samsung androidos telefon is, de gondolom azok jóval drágábbak lehettek.

    Ezek voltak a ZTE-k:

    Folytatás...

    Meggyi001 3 éve 36

  • Xiaomi Redmi 9 működő hivásrögzítő

    Sziasztok.

    Akinek Redmi 9 telefonja van, és szeretne rá hívásrögzítőt, így megoldhatja: [link] Nyitott bootloader kell hozzá, és másik régiós rom, amit fel flesselünk. Más új Redmiknél, ahol szintén nincs hívás rögzítés, ugyanez a metódus. Bootloader nyitás, majd egy másik régiós rom flesselése, amiben engedélyezve van ez a feature.

    Ide be akartam tenni egy telefonos hölgyet, képnek, de az operator girl-re ezt dobta ki: :D

    De azért találtam telefonos csajt is:

    Meggyi001 4 éve 0

  • Kulisszatitkok 3-4.-rész - Merevlemez és memória

    Emlékeztetőül: Kulisszatitkok 1-2. rész, monitor és gép átnézés. [link]

    Sziasztok. Ez az írás a szekszárdi "Karöltve Szekszárdért" Facebook csoport számára készült, folytatván a kulisszatitkokat. Az adomány számítógépek és alkatrészek életét követjük vele nyomon. Ha szekszárdi vagy környékbeli vagy, csatlakozhatsz. Rászoruló embereken, családokon, szervezeteken szoktunk segíteni, vagy felajánljuk, ha nekünk például van egy felesleges mosógépünk, íróasztalunk, tévénk, stb. Karöltve Szekszárdért Facebook csoport. Én a Gyöngysor Alapítvány informatikai szálát viszem. Rászoruló diákoknak, családoknak építek használható számítógépet......mindenből....is :). Egy éves support-tal.

    És most a folytatás. Szóval...hogyan lesz 10 darab adomány merevlemezből 3, és 10 GB adomány memóriából 2-3-4 GB? Így:

    A képek csak illusztrációk. Kattints a képre a nagyobb változatért

    Folytatás...

    Meggyi001 4 éve 4

  • Kulisszatitkok 2.-rész - Hogyan lesz 10 adomány számítógépből 3

    Sziasztok. Ez az írás a szekszárdi "Karöltve Szekszárdért" Facebook csoport számára készült, folytatván a kulisszatitkokat. Az adomány számítógépek életét követjük vele nyomon. Ha szekszárdi vagy környékbeli vagy, csatlakozhatsz. Rászoruló embereken, családokon, szervezeteken szoktunk segíteni, vagy felajánljuk, ha nekünk például van egy felesleges mosógépünk, íróasztalunk, tévénk, stb. Karöltve Szekszárdért Facebook csoport. Én a Gyöngysor Alapítvány informatikai szálát viszem. Rászoruló diákoknak, családoknak építek használható számítógépet......mindenből....is :). Egy éves support-tal.

    Emlékeztetőül: Hogyan lesz 9 monitorból 5 monitor egyetlen nap alatt? Kulisszatitkok 1.-rész.

    Kattints a képre a nagyobb változatért

    És most a folytatás. Szóval...hogyan lesz 10 adomány számítógépből 3? Így:

    Folytatás...

    Meggyi001 4 éve 50

  • Mire való? Tudtad e...

    Sziasztok. Jelen blog tartalma megtalálható az interneten itt-ott, én csak összeszedtem nektek úgymond egy csokorba, hogy így könnyebb legyen elolvasni. Tehát az eredeti cikkeket nem én írtam. Megmondom őszintén, hogy 1-2 esetben én is tanultam valamit a leírtakból. :) Bízom benne, hogy tudok nektek okozni pár perc kellemes kikapcsolódást. Negyven kis érdekességet hoztam el nektek. Kezdjük is el:

    1. Láttad már a Tic Tac fedelén belüli kis mélyedést?

    Bizonyára többször is szemügyre vetted már a Tic Tac dobozát, és láttad a fedélben lévő kis lyukat. Nos, sokan úgy vélik, hogy a fedél kialakítása csak a megfelelő záródásért lett így kialakítva, viszont van neki egy másik funkciója is. Pontosan. Ezzel a mélyedéssel pontosan egy Tic Tac-ot tud adagolni az ember.

    2. Extra anyag a vadonatúj ruháknál

    Folytatás...

    Meggyi001 4 éve 30

  • Wifis okos izzó

    Sziasztok.

    Mindig is szerettem az "okos" eszközöket. Mindig is szerettem volna, ha ilyenek vannak a közelemben, az életemben. Szerencsére jó pár éve, ez már nem álom. Már megvehető és megfizethető dolgok. A cikkben szereplő okos izzókat még januárban vettem Kínából, az Aliexpressről, 2.602 Ft / darabját. Most ugyanannál az eladónál ez 3.345 Ft. Egy kicsivel talán még mindig olcsóbb, mint itthonról. Gondolom jócskán belejátszott a vírushelyzet. A saját házamban majd mindenhol szeretnék ilyet. Egyrészt a kicsinek tűnő 15 wattos teljesítménye bőven felmúlta a várakozásaimat, nagyon jó és erős fénye van, és még keveset is fogyaszt. És persze nem utolsósorban lehet a telefonunkkal távolról, akár másik városból is irányítani a működésüket. Ennél az eladónál kétféle színből választhattam; sárgás vagy fehér. A fehér lett a győztes, és nem bántam meg. Azóta látok mindent a szobában rendesen. A vásárlási okhoz még hozzátartozik az is, hogy a papagájaimnak is szerettem volna kicsit beleszólni az életükbe, akik velünk egy légtérben laknak. Ugyanis téli időszakban, ha előbb sötétült kint, és mi még nem vagyunk ugye otthon 17:00 vagy 18.00 órakor, na akkor ők szépen elkezdtek aludni, elvonulni, pihenni.

    Folytatás...

    Meggyi001 4 éve 22

  • A Lidl Silvercrest érzékelős habszappan adagoló jó?......... Jelentem:Jó!

    Sziasztok. Most egy szappanhab adagolót szeretnék nektek bemutatni, ami nem ugyanaz mint egy szappanadagoló. Ez a termék habosítja a folyékony szappant. Szappanhab adagolóból is sok van, és ezen belül még a Lidl SilverCrest kínálatán belül is van jó pár típus. Jelen termék típuskódja: SilverCrest SSSES 1.5 B1.

    Első találkozásom egy habszappan adagolóval Galyatetőn a szállodában történt, jó pár éve. Ott egy falra szerelt változat volt. Bevallom őszintén, hiába voltam már javában felnőtt, addig nem találkoztam ilyesmivel. Csak olyannal, ami simán kifolyatta, nem habosította. Maradandó emlékeket és hatást gyakorolt rám, mert nagyon jó és kényelmes volt így tusolni. El is határoztam, hogy fogok egy ilyet venni. Találtam róla egy 2013-as fényképet is, sajnos a márka név nincs meg, pedig olyat szerettem volna, nagyon jól habosított.

    Folytatás...

    Meggyi001 4 éve 102

  • A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!

    A vírus helyzet miatt nagyon sok ember átállt most az otthoni kenyérsütésre, akár gépi úton, akár kézzel gyúrva. (Remélem ti jól vagytok, és senki nem kapta meg. Bár már egy topictársat tudok, aki elkapta, szegény egy hétig full lázon volt. Vigyázzatok magatokra!) Én már legalább 200 kenyeret sütöttem az elmúlt két évben, egy olcsó Tesco-s kenyérsütővel. Igaz, hogy mindig csak a sima alap fehér kenyeret, más módozatot még nem. A bolti ára 10-12 ezer környékén volt pár éve, de én egy garázsvásárban vettem kemény 1500 forintért. Az akkori tulajdonosai lekvárt akartak készíteni vele, de nem sikerült nekik, tiszta bordó ragacs volt belül a sütő. És ahogy hallottam kb. 20-szor használhatták összesen. Szóval jó üzlet volt 1500-ért. Nemrég adta meg magát sajnos végleg. Két héttel ezelőtt kora délután kezdett el kerregni a kenyérkészítés elején. Leesett az ékszij, és persze nem lehet szétszedni, csak speciális csavarhúzókkal vagy kalapáccsal. Úgy is lett. Kalapács. És hiába raktam vissza az ékszíjat, és nagyjából az alját is, többet nem volt hajlandó életjeleket mutatni. Szinte azonnal eszembe jutott, hogy a Lidl-ben is szokott lenni kenyérsütő. Meg amúgy is most van a idénye a vírus miatt. A porélesztővel és egyéb kellékekkel nem kellett foglalkoznom, hónapokra be vagyok tárazva velük. Gyorsan elmentem hát a Lidl-be, és nagy szerencsémre, egy!

    Folytatás...

    Meggyi001 4 éve 156

  • Windows: minden alkalmazásod egy ablakban.

    Avagy hogyan tegyük ki a Windows asztalra a Microsoft áruházból letöltött játék/alkalmazás ikonját .

    Még sohasem használtam a Microsoft Store-t. Eddig. Valahogy nem éreztem rá ingerenciát. Aztán jött a 11 éves unokaöcsém, hogy segítsek neki le tölteni a Minecraft-ot és a Forza Horizon 4 demoját , és a ....és itt végeláthatatlan játéknevek felsorolásai következtek. És honnan máshonnan persze, ha nem a Microsoft áruházból. Mivel én raktam neki össze a gépét, ezért tudtam, hogy a kért játékok futni fognak rajta. Le is töltöttem párat neki, nagy volt az öröm is. De akkor jött az újabb kérés. Tegyem ki a játékok ikonjait az Windows asztalra neki. Jó, mondtam, kiteszem. Azaz csak tettem volna, mert nem tudtam. Csak a start menübe vagy a tálcára tudtam kihelyezni őket.

    Katt a képre a nagyobb változatért

    Folytatás...

    Meggyi001 4 éve 10

  • Invázió - Második könyv: I-VI fejezet (18+)

    Mi lett Jenna sorsa? Hogyan alakult Frank sorsa ezek után? Kik a titokzatos humanoidok a földön?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Vélemény 4 éve 0

  • Helló Edge,viszlát Bing...

    Sziasztok!

    Ha volt már erről itt blog, kérlek akkor tekintsétek tárgytalannak az írásomat. De ha 1-2 embernek segítek ezzel, már megérte rászánni ezt a fél órát.

    Nem olyan rég (Január 15-én) megjelent a Microsoft új Edge böngészője Chromium alapú motorral. Engem nagyon kíváncsivá tett a dolog, így eldöntöttem, hogy kipróbálom. Fel is telepítettem, installáltam hozzá az összes plugint is, amit használok a Google-s Chrome alatt. Elindítottam. És lássatok csodát. Az oldalak, a Gmail, és úgy "ánplág" minden 10-30 %-al gyorsabbal töltődött be. Végre nem kellett várjak a Gmail-re 8 másodpercet. A kíváncsiság kedvéért a második számú éjszakázós (másik szobában lévő) gépemre is feltelepítettem, de ott is azonos százalékú gyorsulást tapasztaltam. Ezt nagy örömmel tapasztaltam, de azért természetesen a Chrome is fent maradt a gépen. Így most az Edge böngészőt nyüvőm pár hete. Két dolgot kell meg megcsináljak benne és tökéletes is lesz. (Vagyis már csak egyet)

    • A chrome alatt a FDM letöltővel szépen le tudtam szedni a videókat/filmeket az oldalakról. Edge alatt ez valamiért igazán nem akar össze jönni. Most erre keresek egy plugint. Ha tudtok, írjátok meg légyszíves nekem. Nem külsős oldalt vagy windows appot szeretnék, hanem Chrome plugint.

    Folytatás...

    Meggyi001 4 éve 26

  • Tv nézés Androidon (update: 2019.11.28)

    Sziasztok! (update: 2019.11.28 12:53)

    Folytatnám a hasznos kis alkalmazások szekciót. Ugye eddig voltak már ezek:

    Hasznos Google Chrome pluginok
    Fényerő csúszka / Brightness slider
    PH - Prohardver alkalmazás ... Reloaded
    Android alkalmazás (apk) szerkesztő leírás kezdőknek

    És még folytathatnám a listát, de a többi írásom már csak termék bemutató/leírás jellegű, vagy éppen szellemes, esetleg sexy liftes....szóval uncsi....

    Folytatás...

    Meggyi001 4 éve 75

  • Terminator: Resistance - Reverse mouse (fordított egér)

    Szevasztok!

    Kezdjük mindjárt az elején. Na nem Ádámtól és Évától, de kb. 1996-től. Akkor találkoztam először az FPS játékokkal. Jó, oké, ezek kimerültek a Duke Nukem 3D és Quake 1-el. De arra elég volt, hogy megszeressem a műfajt. És akkoriban a "nagymenő" játékosoktól egy internet kávézóban, ahol 4 gép volt! (és woodoo1), na ott tanultam meg, hogy hogyan kell játszani. Most ki fogtok nevetni, de azóta is így játszom. És nem vagyok rossz! Cs 1.6 anno , CSgo, Cod, Apex Legends amiket szoktam nyomni.

    így játszok 23 éve, és a haverom is:

    Tűz: Bal egér gomb
    Előre menés: jobb egér gomb
    Balra oldalazás: "vessző" gomb
    Jobbra oldalazás: "pont" gomb
    Hátra menés: Nem megyünk hátra bazdmeg :), max ugrálunk jobbra/balra.
    Zoom/aim: "L" betű
    Guggolás: "M" betű
    Séta/futás: "K" betű
    Ugrás: "Space" gomb

    Folytatás...

    Meggyi001 4 éve 21

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.