Hirdetés

2020. október 26., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Szájmaszk....ha tudtam volna előre, hogy mekkora biznisz....avagy maszk körtúra

  Sziasztok.

  Hát igen. Ha tudtam volna előre, befektetek egy szájmaszk készítő gépbe, vagy kft-be 20 emberrel. Jelen blogomban pár érdekes szájmaszkot mutatnék be. Vagyis inkább egyedinek mondanám őket. Az ember képes mindenből hasznot húzni, így a különleges vagy különlegesnek kinéző szájmaszkokból is. A sima/normál kórházi/műtő , és az itthon használatos FP1-2-3.as , stb maszkok említésétől most eltekintenék, őket láttuk eleget. Megmondom őszintén, hogy az alább felsoroltak között van számomra tetsző is. Természetesen nem fogom, és nem is tudnám felsorolni mind a kb. 5000 típust, de pár darabot most szemügyre vehetünk. A linkelt oldalakon, még számos típust és fajtájú/színű/anyagú szájmaszkokat láthatunk. A teljesség igénye nélkül tekintsünk meg 30-40 db normál de egyedi maszkot, valamint 30-40 db viccesebb maszkot

  1:
  Be Happy Prémium Designer Szájmaszk, Ezüst szálas pamut belsővel, 2 Rétegű, Mosható, Fertőtleníthető, Állítható Pánttal, Ezüst karbon minta.

  Kattints a képre a link megnyitásához

  Folytatás...

  Meggyi001 1 hete 46

 • Gyorsabb Google Chrome? Igen!

  Sziasztok.

  Jelenleg számtalan módszer létezik a különböző böngészők gyorsítására. Most kettő olyan tippet tosztok meg veletek, amik már máshol publikálva lettek, de esetleg lemaradtatok róla. Jelen esetünkben a Chrome böngészőről lesz szó. A két módszert kipróbáltam, működnek, észrevehető a gyorsulás. Előre is elnézést kérek azért, hogy mások cikkeit idézem, de ha még pár emberrel ezzel jót cselekedhetek, már megérte. Az érdem amúgy sem az enyém, csak tovább adom a tudást.

  Idézve az eredeti cikket:

  "A “lazy loading” nevű megoldás már egyáltalán nem új, jó ideje működik egyes weboldalaknál. A lényege, hogy nem egyszerre töltődik be az egész lap, azok a képek és az iframe-ek kimaradnak első körben, amelyek a hajtás alatt vannak, vagyis nem látszódnak. Ezt persze a felhasználó alig veszi észre, hiszen az a része az oldalnak, amit látunk, ugyanúgy betölt, csak gyorsabban. A kimaradt elemek pedig akkor töltődnek be, amikor lejjebb görgetünk az oldalon (jó esetben még azelőtt, hogy az adott területre érünk, így az egészből nem veszünk észre semmit).Ez a megoldás jelenleg akkor működik, ha a weboldalt így készítette el a fejlesztő, alapesetben viszont a hagyományos betöltést kapjuk.

  Folytatás...

  Meggyi001 3 hete 9

 • Vissza akarod kapni a Facebook régi kinézetét? Tessék!

  Kattints a képre a nagyobb változathoz

  A nagytestvér fogta magát, és eldöntötte, hogy majd én, te, ti, hogyan és milyen kinézettel fogjuk használni a facebook-ot. Nagyapám, isten nyugosztalja, mindig azt mondta, hogy a nagytestvér mindig figyel, és mindig ott van a hátad mögött. Erre csak ennyi lenne a válaszom, jó?

  [link] Majd mi eldöntjük jó? Na csak azért.

  A facebook régi kinézetét roppant egyszerű visszaszerezni egy plugin segítségével. A neve:

  Old Layout for Facebook

  Nincs más dolgunk, mint telepíteni, majd a pluginra bal gombbal kattintani, és az "Enabled"-et kijelölni. Utána fogjuk a facebook oldalt, majd frissítsünk egyet. És kész is. Ismét a régi kinézet fogad minket.

  Folytatás...

  Meggyi001 4 hete 31

 • LG G2 - Neked is megvolt?

  Sziasztok! Nem is tudom, hogy hogyan kezdjem eme kis szösszenetet. Nehéz érzelmek nélkül beszélnem erről a telefonról. Pozitív érzelmekről beszélek természetesen. Ahogy visszaemlékszem, bátran kijelenthetem, hogy életem legjobb telefonja, és legjobb telefonos élményem volt a G2-vel. Az az innováció, amit dél Korea ezzel a telefonnal letett az asztalra, egy felejthetetlen élmény, és úgy gondolom, hogy azóta sem sikerült ezt a feeling-et überelni.

  Hét évvel ezelőtt írta Bog ezt a nagyon jó, és sokszor átolvasott cikket a G2-ről. És nem viccelek, tényleg nem tudnám megszámolni, hogy hányszor olvastam el. A G2 előtt körülbelül 2-3 évet eltöltöttem már az android világában, és így visszagondolva elég érdekes, hogy mindhárom telefon ZTE volt. Valószínűleg az árcédula miatt lehetett ez, hiszen akkor is volt már például Samsung androidos telefon is, de gondolom azok jóval drágábbak lehettek.

  Ezek voltak a ZTE-k:

  Folytatás...

  Meggyi001 1 hónapja 35

 • Xiaomi Redmi 9 működő hivásrögzítő

  Sziasztok.

  Akinek Redmi 9 telefonja van, és szeretne rá hívásrögzítőt, így megoldhatja: [link] Nyitott bootloader kell hozzá, és másik régiós rom, amit fel flesselünk. Más új Redmiknél, ahol szintén nincs hívás rögzítés, ugyanez a metódus. Bootloader nyitás, majd egy másik régiós rom flesselése, amiben engedélyezve van ez a feature.

  Ide be akartam tenni egy telefonos hölgyet, képnek, de az operator girl-re ezt dobta ki: :D

  De azért találtam telefonos csajt is:

  Meggyi001 1 hónapja 0

 • Kulisszatitkok 3-4.-rész - Merevlemez és memória

  Emlékeztetőül: Kulisszatitkok 1-2. rész, monitor és gép átnézés. [link]

  Sziasztok. Ez az írás a szekszárdi "Karöltve Szekszárdért" Facebook csoport számára készült, folytatván a kulisszatitkokat. Az adomány számítógépek és alkatrészek életét követjük vele nyomon. Ha szekszárdi vagy környékbeli vagy, csatlakozhatsz. Rászoruló embereken, családokon, szervezeteken szoktunk segíteni, vagy felajánljuk, ha nekünk például van egy felesleges mosógépünk, íróasztalunk, tévénk, stb. Karöltve Szekszárdért Facebook csoport. Én a Gyöngysor Alapítvány informatikai szálát viszem. Rászoruló diákoknak, családoknak építek használható számítógépet......mindenből....is :). Egy éves support-tal.

  És most a folytatás. Szóval...hogyan lesz 10 darab adomány merevlemezből 3, és 10 GB adomány memóriából 2-3-4 GB? Így:

  A képek csak illusztrációk. Kattints a képre a nagyobb változatért

  Folytatás...

  Meggyi001 3 hónapja 4

 • Kulisszatitkok 2.-rész - Hogyan lesz 10 adomány számítógépből 3

  Sziasztok. Ez az írás a szekszárdi "Karöltve Szekszárdért" Facebook csoport számára készült, folytatván a kulisszatitkokat. Az adomány számítógépek életét követjük vele nyomon. Ha szekszárdi vagy környékbeli vagy, csatlakozhatsz. Rászoruló embereken, családokon, szervezeteken szoktunk segíteni, vagy felajánljuk, ha nekünk például van egy felesleges mosógépünk, íróasztalunk, tévénk, stb. Karöltve Szekszárdért Facebook csoport. Én a Gyöngysor Alapítvány informatikai szálát viszem. Rászoruló diákoknak, családoknak építek használható számítógépet......mindenből....is :). Egy éves support-tal.

  Emlékeztetőül: Hogyan lesz 9 monitorból 5 monitor egyetlen nap alatt? Kulisszatitkok 1.-rész.

  Kattints a képre a nagyobb változatért

  És most a folytatás. Szóval...hogyan lesz 10 adomány számítógépből 3? Így:

  Folytatás...

  Meggyi001 3 hónapja 50

 • Mire való? Tudtad e...

  Sziasztok. Jelen blog tartalma megtalálható az interneten itt-ott, én csak összeszedtem nektek úgymond egy csokorba, hogy így könnyebb legyen elolvasni. Tehát az eredeti cikkeket nem én írtam. Megmondom őszintén, hogy 1-2 esetben én is tanultam valamit a leírtakból. :) Bízom benne, hogy tudok nektek okozni pár perc kellemes kikapcsolódást. Negyven kis érdekességet hoztam el nektek. Kezdjük is el:

  1. Láttad már a Tic Tac fedelén belüli kis mélyedést?

  Bizonyára többször is szemügyre vetted már a Tic Tac dobozát, és láttad a fedélben lévő kis lyukat. Nos, sokan úgy vélik, hogy a fedél kialakítása csak a megfelelő záródásért lett így kialakítva, viszont van neki egy másik funkciója is. Pontosan. Ezzel a mélyedéssel pontosan egy Tic Tac-ot tud adagolni az ember.

  2. Extra anyag a vadonatúj ruháknál

  Folytatás...

  Meggyi001 4 hónapja 30

 • Wifis okos izzó

  Sziasztok.

  Mindig is szerettem az "okos" eszközöket. Mindig is szerettem volna, ha ilyenek vannak a közelemben, az életemben. Szerencsére jó pár éve, ez már nem álom. Már megvehető és megfizethető dolgok. A cikkben szereplő okos izzókat még januárban vettem Kínából, az Aliexpressről, 2.602 Ft / darabját. Most ugyanannál az eladónál ez 3.345 Ft. Egy kicsivel talán még mindig olcsóbb, mint itthonról. Gondolom jócskán belejátszott a vírushelyzet. A saját házamban majd mindenhol szeretnék ilyet. Egyrészt a kicsinek tűnő 15 wattos teljesítménye bőven felmúlta a várakozásaimat, nagyon jó és erős fénye van, és még keveset is fogyaszt. És persze nem utolsósorban lehet a telefonunkkal távolról, akár másik városból is irányítani a működésüket. Ennél az eladónál kétféle színből választhattam; sárgás vagy fehér. A fehér lett a győztes, és nem bántam meg. Azóta látok mindent a szobában rendesen. A vásárlási okhoz még hozzátartozik az is, hogy a papagájaimnak is szerettem volna kicsit beleszólni az életükbe, akik velünk egy légtérben laknak. Ugyanis téli időszakban, ha előbb sötétült kint, és mi még nem vagyunk ugye otthon 17:00 vagy 18.00 órakor, na akkor ők szépen elkezdtek aludni, elvonulni, pihenni.

  Folytatás...

  Meggyi001 6 hónapja 22

 • A Lidl Silvercrest érzékelős habszappan adagoló jó?......... Jelentem:Jó!

  Sziasztok. Most egy szappanhab adagolót szeretnék nektek bemutatni, ami nem ugyanaz mint egy szappanadagoló. Ez a termék habosítja a folyékony szappant. Szappanhab adagolóból is sok van, és ezen belül még a Lidl SilverCrest kínálatán belül is van jó pár típus. Jelen termék típuskódja: SilverCrest SSSES 1.5 B1.

  Első találkozásom egy habszappan adagolóval Galyatetőn a szállodában történt, jó pár éve. Ott egy falra szerelt változat volt. Bevallom őszintén, hiába voltam már javában felnőtt, addig nem találkoztam ilyesmivel. Csak olyannal, ami simán kifolyatta, nem habosította. Maradandó emlékeket és hatást gyakorolt rám, mert nagyon jó és kényelmes volt így tusolni. El is határoztam, hogy fogok egy ilyet venni. Találtam róla egy 2013-as fényképet is, sajnos a márka név nincs meg, pedig olyat szerettem volna, nagyon jól habosított.

  Folytatás...

  Meggyi001 6 hónapja 42

 • A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!

  A vírus helyzet miatt nagyon sok ember átállt most az otthoni kenyérsütésre, akár gépi úton, akár kézzel gyúrva. (Remélem ti jól vagytok, és senki nem kapta meg. Bár már egy topictársat tudok, aki elkapta, szegény egy hétig full lázon volt. Vigyázzatok magatokra!) Én már legalább 200 kenyeret sütöttem az elmúlt két évben, egy olcsó Tesco-s kenyérsütővel. Igaz, hogy mindig csak a sima alap fehér kenyeret, más módozatot még nem. A bolti ára 10-12 ezer környékén volt pár éve, de én egy garázsvásárban vettem kemény 1500 forintért. Az akkori tulajdonosai lekvárt akartak készíteni vele, de nem sikerült nekik, tiszta bordó ragacs volt belül a sütő. És ahogy hallottam kb. 20-szor használhatták összesen. Szóval jó üzlet volt 1500-ért. Nemrég adta meg magát sajnos végleg. Két héttel ezelőtt kora délután kezdett el kerregni a kenyérkészítés elején. Leesett az ékszij, és persze nem lehet szétszedni, csak speciális csavarhúzókkal vagy kalapáccsal. Úgy is lett. Kalapács. És hiába raktam vissza az ékszíjat, és nagyjából az alját is, többet nem volt hajlandó életjeleket mutatni. Szinte azonnal eszembe jutott, hogy a Lidl-ben is szokott lenni kenyérsütő. Meg amúgy is most van a idénye a vírus miatt. A porélesztővel és egyéb kellékekkel nem kellett foglalkoznom, hónapokra be vagyok tárazva velük. Gyorsan elmentem hát a Lidl-be, és nagy szerencsémre, egy!

  Folytatás...

  Meggyi001 6 hónapja 87

 • Windows: minden alkalmazásod egy ablakban.

  Avagy hogyan tegyük ki a Windows asztalra a Microsoft áruházból letöltött játék/alkalmazás ikonját .

  Még sohasem használtam a Microsoft Store-t. Eddig. Valahogy nem éreztem rá ingerenciát. Aztán jött a 11 éves unokaöcsém, hogy segítsek neki le tölteni a Minecraft-ot és a Forza Horizon 4 demoját , és a ....és itt végeláthatatlan játéknevek felsorolásai következtek. És honnan máshonnan persze, ha nem a Microsoft áruházból. Mivel én raktam neki össze a gépét, ezért tudtam, hogy a kért játékok futni fognak rajta. Le is töltöttem párat neki, nagy volt az öröm is. De akkor jött az újabb kérés. Tegyem ki a játékok ikonjait az Windows asztalra neki. Jó, mondtam, kiteszem. Azaz csak tettem volna, mert nem tudtam. Csak a start menübe vagy a tálcára tudtam kihelyezni őket.

  Katt a képre a nagyobb változatért

  Folytatás...

  Meggyi001 8 hónapja 10

 • Invázió - Második könyv: I-VI fejezet (18+)

  Mi lett Jenna sorsa? Hogyan alakult Frank sorsa ezek után? Kik a titokzatos humanoidok a földön?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Vélemény 8 hónapja 0

 • Helló Edge,viszlát Bing...

  Sziasztok!

  Ha volt már erről itt blog, kérlek akkor tekintsétek tárgytalannak az írásomat. De ha 1-2 embernek segítek ezzel, már megérte rászánni ezt a fél órát.

  Nem olyan rég (Január 15-én) megjelent a Microsoft új Edge böngészője Chromium alapú motorral. Engem nagyon kíváncsivá tett a dolog, így eldöntöttem, hogy kipróbálom. Fel is telepítettem, installáltam hozzá az összes plugint is, amit használok a Google-s Chrome alatt. Elindítottam. És lássatok csodát. Az oldalak, a Gmail, és úgy "ánplág" minden 10-30 %-al gyorsabbal töltődött be. Végre nem kellett várjak a Gmail-re 8 másodpercet. A kíváncsiság kedvéért a második számú éjszakázós (másik szobában lévő) gépemre is feltelepítettem, de ott is azonos százalékú gyorsulást tapasztaltam. Ezt nagy örömmel tapasztaltam, de azért természetesen a Chrome is fent maradt a gépen. Így most az Edge böngészőt nyüvőm pár hete. Két dolgot kell meg megcsináljak benne és tökéletes is lesz. (Vagyis már csak egyet)

  • A chrome alatt a FDM letöltővel szépen le tudtam szedni a videókat/filmeket az oldalakról. Edge alatt ez valamiért igazán nem akar össze jönni. Most erre keresek egy plugint. Ha tudtok, írjátok meg légyszíves nekem. Nem külsős oldalt vagy windows appot szeretnék, hanem Chrome plugint.

  Folytatás...

  Meggyi001 8 hónapja 26

 • Tv nézés Androidon (update: 2019.11.28)

  Sziasztok! (update: 2019.11.28 12:53)

  Folytatnám a hasznos kis alkalmazások szekciót. Ugye eddig voltak már ezek:

  Hasznos Google Chrome pluginok
  Fényerő csúszka / Brightness slider
  PH - Prohardver alkalmazás ... Reloaded
  Android alkalmazás (apk) szerkesztő leírás kezdőknek

  És még folytathatnám a listát, de a többi írásom már csak termék bemutató/leírás jellegű, vagy éppen szellemes, esetleg sexy liftes....szóval uncsi....

  Folytatás...

  Meggyi001 11 hónapja 74

 • Terminator: Resistance - Reverse mouse (fordított egér)

  Szevasztok!

  Kezdjük mindjárt az elején. Na nem Ádámtól és Évától, de kb. 1996-től. Akkor találkoztam először az FPS játékokkal. Jó, oké, ezek kimerültek a Duke Nukem 3D és Quake 1-el. De arra elég volt, hogy megszeressem a műfajt. És akkoriban a "nagymenő" játékosoktól egy internet kávézóban, ahol 4 gép volt! (és woodoo1), na ott tanultam meg, hogy hogyan kell játszani. Most ki fogtok nevetni, de azóta is így játszom. És nem vagyok rossz! Cs 1.6 anno , CSgo, Cod, Apex Legends amiket szoktam nyomni.

  így játszok 23 éve, és a haverom is:

  Tűz: Bal egér gomb
  Előre menés: jobb egér gomb
  Balra oldalazás: "vessző" gomb
  Jobbra oldalazás: "pont" gomb
  Hátra menés: Nem megyünk hátra bazdmeg :), max ugrálunk jobbra/balra.
  Zoom/aim: "L" betű
  Guggolás: "M" betű
  Séta/futás: "K" betű
  Ugrás: "Space" gomb

  Folytatás...

  Meggyi001 12 hónapja 21

 • Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)

  Egy képzelt (vagy valós?) invázió lehetséges hatásai az életünkre.... avagy: induljon a kaland! (3. és 4.+ 5. rész)

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Vélemény 1 éve 395

 • Hasznos Google Chrome pluginok

  Sziasztok. Megosztanék veletek pár általam hasznosnak ítélt Google Chrome plugint. (És tényleg csak párat, mert 100-at is tudnék) Hátha valaki még nem ismeri őket, és talán használható is lehet a számukra.

  0: A különböző reklám/hirdetés blokkolókat bizonyára már ismeritek. Ezekből egy gyors mai gépen akár többet is futtathatunk egyszerre, nem fog lassabb lenni tőle a Chrome.

  AdBlock, uBlocker - #1 Adblock Tool for Chrome,Adblock a Youtube, AdGuard Hirdetésblokkoló, Adblock Plus - ingyenes hirdetés blokkoló, stb...

  Folytatás...

  Meggyi001 1 éve 43

 • Fényerő csúszka / Brightness slider

  Tegnap este találtam ezt a kis hasznos kiegészítő alkalmazást a windowshoz. Megosztom veletek, mert hátha valakinek olyan jól jön, mint nekem. Kivételesen tegnap este máshol aludtam, mint eddig, és ott csak az asszony laptopja állt rendelkezésemre, Apexezni, novellát írni, filmeket nézni, stb. Az egyik pillanatban mikor fényerőt akartam adni a kijelzőre az "fn" gombokkal, azok nem működtek. (Bár az asszony szerint nála működnek...persze, hagyjuk) Mérges lettem, és elhatároztam, hogy most azonnal keresek valami állandó csúszkát az ilyen esetekre a system tray-hez. Hamar, pár perc alatt meg is találtam, és tökéletesen működik. Tudom, tudom, szinte hallom, ahogy mondjátok: ott a monitor széle alatt az erre való gomb, sőt ott vannak profilok is. Igen, igazatok van. Részben. De ahhoz el kell engedni az egeret, odanyúlni, és aki nem sokat nyúlkál oda, mint pl én, az tuti a source gombot nyomja meg, stb. Több idő és energia. Így viszont csak kettő kattintás az egész, ha már úgyis fogjuk az egeret, nem? Szóval nekem bejött, és ha még pár embernek tudok vele segíteni, már megérte a keresés, és ez a pár percnyi írás is.

  Letöltés a Githubról - v1.7.8

  Folytatás...

  Meggyi001 1 éve 33

 • Invázió egy novellában (18+ nyelvezet!)

  Egy képzelt (vagy valós?) invázió lehetséges hatásai az életünkre.... avagy: induljon a kaland! (1. és 2. rész)

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Vélemény 1 éve 175

 • RMA - Külső merevlemez visszaküldése a gyárba

  Sziasztok!

  Gondoltam ismertetem veletek kálváriámat, mely nemrégiben történt meg velem. Főszereplője egy 2.5"-os, usb 3.0-ás 2 TB-os Western Digital (WD) Elements Portable külső merevlemez. Inkább lelkileg viselt meg a dolog, mint anyagilag. A hardveraprón vettem a terméket, sőt,mindjárt kettőt vettem belőle, egyet a soginak is. Nem nevezem meg az illetőt, akitől vettem, mert nem is az a lényeg most, meg amúgy is amennyire tudott segítőkész volt. A bolti ár helyett: kb 25k, 18k + postáért árulta, ami csábító ajánlat. De sajnos pont nekem kellett belefutni egy olyan dologba, hogy pont nálam fog elromlani egy drága termék, aminek nincs blokk vagy garancia papírja. Az eladó szerint ilyesmi még nem fordult elő a tőle vásárolt termékekkel. Kb. 3 hónap után kezdődtek a hibajelenségek. Néha fogta magát a merevlemez, és "lekapcsolt", és a windows csak úgy látta megint, ha ki és be dugtam újra. A negyedik hónap végére már minden egyes használatnál kb. 3 perc után lekapcsolt, bármit is csináltam. És így lehetetlenné vált a használata.

  Folytatás...

  Meggyi001 2 éve 44

 • PH rangok és egyéb....tudtad e?

  Egyik topictársam ma délután megkérdezte tőlem, hogy ő, mint "tag" mikor lesz "PH kedvence", mint én. Vagy hogy hol talál erről bármit is leírva. Az ő és azoknak a kedvéért, akiket ez szintén érdekel, és még nem kerestek rá, vagy csak lusták voltak, gyorsan megosztom ezeket a könnyen elérhető információkat. És, hátha lesz olyan tudnivaló benne, amit esetleg nem tudtál.

  Ahhoz, hogy megnézhesd a saját ranglétrádat, és hogy mikor mi leszel, csak rá kell kattintanod a nevedre, bárhol ahol például írtál valamit. Itt láthatod a hozzászólásaidat és a regisztrált napjaid számát. Persze másét is meg tudod nézni.

  (Katt a képre a nagyobb változatért)

  Ezután itt, a PH rang kalkulátor oldalon, a kért és beírt adatok után, könnyedén megtudod, amit akartál.

  (Katt a képre a nagyobb változatért)

  Folytatás...

  Meggyi001 2 éve 106

 • PH - Prohardver alkalmazás ... Reloaded

  Sziasztok!

  Ha valaki még mindig nem ismerné, ezt a nagyon hasznos kis alkalmazást, most ismét szánok rá, valószínűleg utoljára, pár sort. A krónikája nemrég, még nagyon úgy nézett ki, hogy végleg örök nyugovóra tér. De szerencsére mindig vannak vállalkozó kedvű emberek, akik esetleg meglátják a lehetőséget benne, vagy csak segíteni akarnak épp. Tehát nemrég ismét újjászületett, felkarolták, mondhatnám feltámadt poraiból, mint a harmadik napon az a bizonyos Főnix madár. Ennek nagyon örültünk, mert aki elkezdte használni az alkalmazást, annak már szinte nélkülözhetetlen, életmentő a mindennapjaihoz.

  Három téma is van; világos, sötét és amoled.
  (Katt a képre a nagyobb változathoz)

  Folytatás...

  Meggyi001 2 éve 25

 • Aquamark 3 - Retro teszt

  Mondhattok régimódinak, elavultnak, de én még mindig ezzel a régi 2003-as programmal tesztelem a hozzám került gépeket, vagy a tőlem eltávozókat. Haveroknak, alapítványnak szoktam gépeket összeszerelni, és ezzel azért mindig megnézem, hogy mennyit virít a kicsike. Tudom, tudom...vannak újabbak, jobbak. (3D mark, Furmark, Sisoft Sandra, Unigine Valley & Heaven, stb) De valahogy megragadtam ennél. Biztos sokat számít, ha csak a GPU-t nézzük, hogy melyik kártyában milyen és mennyi memória van, milyen Directx-et kezel, mennyi a memória sávszélessége, grafikus chip sebessége, grafikus memória sebessége, és még mittudom miket kell nézni bennük...Vagy hogy mik az alkalmazott technológiák, pl: nVidia CUDA, nVidia PhysX ,nVidia Pure Video HD,NVIDIA SLI, GeForce GTX VR Ready....stb, stb... szóval ezekhez nem értek.

  Én csak annyit tudok, hogy ha magasabb egy bizonyos pontszámnál, akkor jó a gép :)

  Éppen ezért ma meglepődtem kicsit, amikor a haverom a kérésemre lefuttatta a gépén az Aquamarkot. (Meglepődtem, de annyira imádkoztam, hogy az én eredményem jobb legyen ;] ) Az enyém jóval több pontszámot dobott ki. Gondolom az eltérő technológia lehet a ludas, de majd ha valaki ért hozzá, megmondja.

  Folytatás...

  Meggyi001 2 éve 57

 • PH! - a topik figyelő mindenes

  Sziasztok. Már régebben írtam erről a hasznos kis alkalmazásról egy blogbejegyzést, de itt az ideje egy kis update-nek. A folyamatos újítások és a visszajelzések miatt elég gördülékenyen haladnak a fejlesztéssel, és már majdnem a tökéletesség határán mozog az alkalmazás. Nem is tudom, hogy már hány hónapja használom, de nélkülözhetetlen a mindennapjaimhoz, a hírek, üzenetek és topikok gyors és egyszerű nyomon követéséhez. A legutóbbi "nightly" verziókban már háromféle témát is találhatunk:

  ● Világos téma
  ● Sötét téma
  ● Sötét téma (AMOLED)

  Folytatás...

  Meggyi001 3 éve 27

 • Powerbank és vezeték-nélküli töltő egyben

  Akit nem preferálja a kínai termékeket, vagy az akkumulátorra tett vélt vagy valós hatásait, kérem ignorálja ezt a blog bejegyzést!

  Sziasztok! Soron következő blogomban egy ismét kínai terméket fogok nektek bemutatni, mely powerbank és vezeték-nélküli töltő is egyben. Hazánkban is lehet már egy ideje kapni ilyen termékeket, persze borsosabb árakon. Lehetséges, hogy a minőségük jobb, de ebben nem vagyok biztos, és nem is vagyok hivatott ezt eldönteni. Mindenesetre jelen alanyunk nem néz ki gagyinak, minden normális rajta, ahogy azt az ember elvárja, mint akár egy Media Markt-os vásárlás során is.

  Pár példa az itthonról kapható választékból, a teljesség igénye nélkül: Wireless Charger Y1 : Ár: 9,490 Ft, 10000mAh akkumulátor Qi : Ár: 14 990 Ft,

  Folytatás...

  Meggyi001 3 éve 0

 • Egy "minőségibb" Aliexpress-es vezeték-nélküli gyors/lassú töltő. S7/ S7 Edge.

  Sziasztok. Ha van itt olyan emberke az olvasók között, aki nagyjából még friss Galaxy s7 / S7 Edge tulaj (vagy akár más telefoné, ami tud vezeték nélküli töltést), és még nem talált hozzá vezeték nélküli töltőt, itt van rá egy lehetséges alternatíva. És már miért ne lehetne, én is csak kettő hónapja csatlakoztam a táborhoz. A mai napig biztos, hogy még sokan vásárolnak ilyen telefont, hiszen ez egy igen jól eltalált készülék a Samsungtól, noha LG párti vagyok ;]

  A Youtube ismertető videóhoz írtam, amit itt lehet megtekinteni:

  "Bár ez megint csak egy kínai termék, de elég minőségi darabnak tűnik. Az anyaga nagyon jó, és használat közben se nincs rá semmi panasz. Teszi a dolgát. Gyorstöltés közben nem melegszik túl / forróra, lassú töltésnél pedig épphogy csak langyos, mivel lehet vele gyorsan és lassan is tölteni. Természetesen dupla-tekercses, hogy minden pozícióban tudjunk biztonságosan tölteni vele. A talpán csúszásgátló tappancsok vannak. A töltést / nem töltést / sikertelen töltést egy látványos led csíkkal jelzi az alján.

  Folytatás...

  Meggyi001 3 éve 12

 • Android alkalmazás (apk) szerkesztő leírás kezdőknek

  Sziasztok. Pár hete megosztottam 1-2 kisebb honosításomat az "Android Magyarország" facebook csoportban, kisebb-nagyobb sikerrel, de nem is ez a lényeg, hanem hogy páran megkérdezték, hogy hogyan lehet módosítani/magyarítani az apk fájlokat, mert ők is szeretnének ilyet csinálni/kipróbálni. És teljesen jogos a kérdésük/óhajuk, mert a mi szép nyelvünkön alig található ezzel kapcsolatos leírás/cikk. Természetesen angolul se szeri, se száma az ilyesfajta blogoknak. Ezért gondoltam, hogy összedobok nekik pár sort, egy "noob friendly" leírást, lépésről lépesre az elejétől fogva. Persze szigorúan megmaradva a kezdő szintnél, hiszen én magamat sem tartom profinak vagy haladónak, talán egy erős kezdő szintjén állok.

  Folytatás...

  Meggyi001 3 éve 12

 • Prohardver topik figyelő alkalmazás (béta)

  Sziasztok. A következő írásom azoknak szól, akik nem ismerik a Prohardver topik figyelő (Beta) alkalmazást, vagy nem kísérték figyelemmel eléggé a projektet . Bár még béta állapotban van, a mindennapokban jól használható már, a frissítések folyamatosan érkeznek. Eme kis alkalmazás Sherko topiktársunk alapötlete és saját keze odaadó munkája, természetesen az erre megnyitott topikban a fórumtársak is kiveszik a munkájuk részét, ötleteikkel, tanácsaikkal, az alkalmazás tesztelésével.

  Az alkalmazás topikja, ha valaki rész akar venni benne, vagy ötlete van:
  [link], várunk titeket, egyre többen használjuk! További fejlesztők: Arcanus, ferob, ssiberia.

  Folytatás...

  Meggyi001 3 éve 18

 • Android: vírus, nem vírus?

  Sziasztok. Számtalan topicban, fórumon és cikkben olvastam már az android rendszer és a vírusok lehetséges kapcsolatáról. A szakértők és átlagos emberek fele azt állítja, hogy botorság, hiszen linux alapú kernelen (rendszeren) nincsenek vírusok, a másik fele pedig, hogy már igenis léteznek. Nem tisztem, hogy pálcát törjek bármelyik tábor fölött, csak leírom a tegnapi és a tavalyi tapasztalataimat erről a témáról.

  Mi is a vírus definíciója? A wikipédia így ír erről: "A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy dokumentumokban. Többnyire rosszindulatú, más állományokat használhatatlanná, sőt teljesen tönkre is tehet. Hatása ellen védekezni megfelelő vírusirtó szoftverrel többnyire lehetséges. A vírusok manapság jellemzően pendrive, vagy e-mail segítségével terjednek az internetes böngészés mellett, valamint a megbízhatatlan oldalakról történő letöltések által. A számítógépes vírusok működése hasonlít az élővilágban megfigyelhető vírus viselkedéséhez, mely az élő sejtekbe hatol be, hogy önmaga másolatait előállíthassa. Ha egy számítógépes vírus kerül egy másik programba, akkor azt fertőződésnek nevezzük.

  Folytatás...

  Meggyi001 3 éve 68

 • Telefonjaim a kezdetektől máig, avagy: My phone's antology

  Sziasztok. A mostani blogom arról fog szólni, amit valamelyik nap az XDA böngészése közben megláttam, egy hozzászóló képi aláírását:

  Vááá, mondtam magamban. Vajon hány percet, vagy órát szánt rá, mire vissza tudott emlékezni mindre? Egy ilyen "nosztalgia iromány" nekem is kell, döntöttem el. Egy órámba telt, mire mindent fel tudtam idézni a telefonokat, és a hozzá fűződő emlékeket. El is kezdem...

  1995. Az első. Ebben az esetben is igaz a mondás, hogy az elsőt az ember nem felejti el. Hogyan is tehetné? Akkoriban még a pólót is betűrve hordtuk, csak hogy mindenki láthassa, hogy van telefonunk a nagrágszíjon. Piszok menő volt. Vagyis annak éreztük. A márkája: Maxon MX 3000, kétsoros kijelző, semmitudó telefon, alacsony akkuidő. Körülbelül ennyit tudott. Sajnos az elsőt használtan vettem, még így is drága volt, azért mégis szerettem. Később húgom megörökölte. Emlékszem, annyira kevés embernek volt telefonja akkoriban, hogy amikor a szekszárdi Harlem diszkóban udvaroltunk a haverokkal kettő csajnak, és kiderült, hogy mindkettőnek drága mobiltelefonja van, csak ámulva néztünk; úhhh, gazdagok!

  Folytatás...

  Meggyi001 3 éve 132

 • Mp3 zenék letöltése Chrome alatt Youtube-ról gyorsan és egyszerűen

  Sziasztok!

  Számtalan lehetőség/trükk és alkalmazás létezik a zeneszámok letöltésére a Youtube-ról az asztali számítógépre. Ahány böngésző és operációs rendszer, annyi megoldás/plugin/bővítmény lett már kitalálva. Én most a windows és a Google Chrome alatti egyik ügyes és egyszerű megoldást ismertetem veletek. Tudom, hogy szinte mindenkinek megvannak a maga kis trükkjei/alkalmazásai/oldalai erre a célra. De talán akad köztetek olyan, aki még nem igazán találta meg a számára kényelmes megoldást, vagy éppen nem is tudja, hogy hogyan kell zenéket letölteni a Youtube-ról. Itt nem kell linkeket másolgatni, csak kattintani egyet. Nekik szólhat ez az alternatíva. Ha 1-2 embernek hasznos lesz ez a cikk, már megérte leírnom, úgy gondolom. Számukra meg is magyarítottam, bár nem sok szöveg van benne, így mégis jobban néz ki szerintem.

  Lássunk is hozzá a művelethez, az egész csak 1-2 perc, és utána csak töltögetnünk kell a zenéket.

  1: Letöltöd ezt a fájlt, majd kicsomagolod egy tetszőleges mappába.
  2: Belépsz a Chrome beállításaiba, majd a bővítményekhez.
  3: A "Fejlesztői mód"-ot bepipálod.
  4: Kattints a "Kicsomagolt bővítmények betöltése..."-re

  Folytatás...

  Meggyi001 3 éve 64

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.