Hirdetés

2019. október 16., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)

  Egy képzelt (vagy valós?) invázió lehetséges hatásai az életünkre.... avagy: induljon a kaland! (3. és 4.+ 5. rész)

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Vélemény 2 hete 177

 • Hasznos Google Chrome pluginok

  Sziasztok. Megosztanék veletek pár általam hasznosnak ítélt Google Chrome plugint. (És tényleg csak párat, mert 100-at is tudnék) Hátha valaki még nem ismeri őket, és talán használható is lehet a számukra.

  0: A különböző reklám/hirdetés blokkolókat bizonyára már ismeritek. Ezekből egy gyors mai gépen akár többet is futtathatunk egyszerre, nem fog lassabb lenni tőle a Chrome.

  AdBlock, uBlocker - #1 Adblock Tool for Chrome,Adblock a Youtube, AdGuard Hirdetésblokkoló, Adblock Plus - ingyenes hirdetés blokkoló, stb...

  Folytatás...

  Meggyi001 1 hónapja 41

 • Fényerő csúszka / Brightness slider

  Tegnap este találtam ezt a kis hasznos kiegészítő alkalmazást a windowshoz. Megosztom veletek, mert hátha valakinek olyan jól jön, mint nekem. Kivételesen tegnap este máshol aludtam, mint eddig, és ott csak az asszony laptopja állt rendelkezésemre, Apexezni, novellát írni, filmeket nézni, stb. Az egyik pillanatban mikor fényerőt akartam adni a kijelzőre az "fn" gombokkal, azok nem működtek. (Bár az asszony szerint nála működnek...persze, hagyjuk) Mérges lettem, és elhatároztam, hogy most azonnal keresek valami állandó csúszkát az ilyen esetekre a system tray-hez. Hamar, pár perc alatt meg is találtam, és tökéletesen működik. Tudom, tudom, szinte hallom, ahogy mondjátok: ott a monitor széle alatt az erre való gomb, sőt ott vannak profilok is. Igen, igazatok van. Részben. De ahhoz el kell engedni az egeret, odanyúlni, és aki nem sokat nyúlkál oda, mint pl én, az tuti a source gombot nyomja meg, stb. Több idő és energia. Így viszont csak kettő kattintás az egész, ha már úgyis fogjuk az egeret, nem? Szóval nekem bejött, és ha még pár embernek tudok vele segíteni, már megérte a keresés, és ez a pár percnyi írás is.

  Letöltés a Githubról - v1.7.8

  Folytatás...

  Meggyi001 1 hónapja 31

 • Invázió egy novellában (18+ nyelvezet!)

  Egy képzelt (vagy valós?) invázió lehetséges hatásai az életünkre.... avagy: induljon a kaland! (1. és 2. rész)

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Vélemény 1 hónapja 175

 • RMA - Külső merevlemez visszaküldése a gyárba

  Sziasztok!

  Gondoltam ismertetem veletek kálváriámat, mely nemrégiben történt meg velem. Főszereplője egy 2.5"-os, usb 3.0-ás 2 TB-os Western Digital (WD) Elements Portable külső merevlemez. Inkább lelkileg viselt meg a dolog, mint anyagilag. A hardveraprón vettem a terméket, sőt,mindjárt kettőt vettem belőle, egyet a soginak is. Nem nevezem meg az illetőt, akitől vettem, mert nem is az a lényeg most, meg amúgy is amennyire tudott segítőkész volt. A bolti ár helyett: kb 25k, 18k + postáért árulta, ami csábító ajánlat. De sajnos pont nekem kellett belefutni egy olyan dologba, hogy pont nálam fog elromlani egy drága termék, aminek nincs blokk vagy garancia papírja. Az eladó szerint ilyesmi még nem fordult elő a tőle vásárolt termékekkel. Kb. 3 hónap után kezdődtek a hibajelenségek. Néha fogta magát a merevlemez, és "lekapcsolt", és a windows csak úgy látta megint, ha ki és be dugtam újra. A negyedik hónap végére már minden egyes használatnál kb. 3 perc után lekapcsolt, bármit is csináltam. És így lehetetlenné vált a használata.

  Folytatás...

  Meggyi001 6 hónapja 44

 • PH rangok és egyéb....tudtad e?

  Egyik topictársam ma délután megkérdezte tőlem, hogy ő, mint "tag" mikor lesz "PH kedvence", mint én. Vagy hogy hol talál erről bármit is leírva. Az ő és azoknak a kedvéért, akiket ez szintén érdekel, és még nem kerestek rá, vagy csak lusták voltak, gyorsan megosztom ezeket a könnyen elérhető információkat. És, hátha lesz olyan tudnivaló benne, amit esetleg nem tudtál.

  Ahhoz, hogy megnézhesd a saját ranglétrádat, és hogy mikor mi leszel, csak rá kell kattintanod a nevedre, bárhol ahol például írtál valamit. Itt láthatod a hozzászólásaidat és a regisztrált napjaid számát. Persze másét is meg tudod nézni.

  (Katt a képre a nagyobb változatért)

  Ezután itt, a PH rang kalkulátor oldalon, a kért és beírt adatok után, könnyedén megtudod, amit akartál.

  (Katt a képre a nagyobb változatért)

  Folytatás...

  Meggyi001 8 hónapja 85

 • PH - Prohardver alkalmazás ... Reloaded

  Sziasztok!

  Ha valaki még mindig nem ismerné, ezt a nagyon hasznos kis alkalmazást, most ismét szánok rá, valószínűleg utoljára, pár sort. A krónikája nemrég, még nagyon úgy nézett ki, hogy végleg örök nyugovóra tér. De szerencsére mindig vannak vállalkozó kedvű emberek, akik esetleg meglátják a lehetőséget benne, vagy csak segíteni akarnak épp. Tehát nemrég ismét újjászületett, felkarolták, mondhatnám feltámadt poraiból, mint a harmadik napon az a bizonyos Főnix madár. Ennek nagyon örültünk, mert aki elkezdte használni az alkalmazást, annak már szinte nélkülözhetetlen, életmentő a mindennapjaihoz.

  Három téma is van; világos, sötét és amoled.
  (Katt a képre a nagyobb változathoz)

  Folytatás...

  Meggyi001 8 hónapja 23

 • Aquamark 3 - Retro teszt

  Mondhattok régimódinak, elavultnak, de én még mindig ezzel a régi 2003-as programmal tesztelem a hozzám került gépeket, vagy a tőlem eltávozókat. Haveroknak, alapítványnak szoktam gépeket összeszerelni, és ezzel azért mindig megnézem, hogy mennyit virít a kicsike. Tudom, tudom...vannak újabbak, jobbak. (3D mark, Furmark, Sisoft Sandra, Unigine Valley & Heaven, stb) De valahogy megragadtam ennél. Biztos sokat számít, ha csak a GPU-t nézzük, hogy melyik kártyában milyen és mennyi memória van, milyen Directx-et kezel, mennyi a memória sávszélessége, grafikus chip sebessége, grafikus memória sebessége, és még mittudom miket kell nézni bennük...Vagy hogy mik az alkalmazott technológiák, pl: nVidia CUDA, nVidia PhysX ,nVidia Pure Video HD,NVIDIA SLI, GeForce GTX VR Ready....stb, stb... szóval ezekhez nem értek.

  Én csak annyit tudok, hogy ha magasabb egy bizonyos pontszámnál, akkor jó a gép :)

  Éppen ezért ma meglepődtem kicsit, amikor a haverom a kérésemre lefuttatta a gépén az Aquamarkot. (Meglepődtem, de annyira imádkoztam, hogy az én eredményem jobb legyen ;] ) Az enyém jóval több pontszámot dobott ki. Gondolom az eltérő technológia lehet a ludas, de majd ha valaki ért hozzá, megmondja.

  Folytatás...

  Meggyi001 1 éve 57

 • PH! - a topik figyelő mindenes

  Sziasztok. Már régebben írtam erről a hasznos kis alkalmazásról egy blogbejegyzést, de itt az ideje egy kis update-nek. A folyamatos újítások és a visszajelzések miatt elég gördülékenyen haladnak a fejlesztéssel, és már majdnem a tökéletesség határán mozog az alkalmazás. Nem is tudom, hogy már hány hónapja használom, de nélkülözhetetlen a mindennapjaimhoz, a hírek, üzenetek és topikok gyors és egyszerű nyomon követéséhez. A legutóbbi "nightly" verziókban már háromféle témát is találhatunk:

  ● Világos téma
  ● Sötét téma
  ● Sötét téma (AMOLED)

  Folytatás...

  Meggyi001 1 éve 27

 • Powerbank és vezeték-nélküli töltő egyben

  Akit nem preferálja a kínai termékeket, vagy az akkumulátorra tett vélt vagy valós hatásait, kérem ignorálja ezt a blog bejegyzést!

  Sziasztok! Soron következő blogomban egy ismét kínai terméket fogok nektek bemutatni, mely powerbank és vezeték-nélküli töltő is egyben. Hazánkban is lehet már egy ideje kapni ilyen termékeket, persze borsosabb árakon. Lehetséges, hogy a minőségük jobb, de ebben nem vagyok biztos, és nem is vagyok hivatott ezt eldönteni. Mindenesetre jelen alanyunk nem néz ki gagyinak, minden normális rajta, ahogy azt az ember elvárja, mint akár egy Media Markt-os vásárlás során is.

  Pár példa az itthonról kapható választékból, a teljesség igénye nélkül: Wireless Charger Y1 : Ár: 9,490 Ft, 10000mAh akkumulátor Qi : Ár: 14 990 Ft,

  Folytatás...

  Meggyi001 2 éve 0

 • Egy "minőségibb" Aliexpress-es vezeték-nélküli gyors/lassú töltő. S7/ S7 Edge.

  Sziasztok. Ha van itt olyan emberke az olvasók között, aki nagyjából még friss Galaxy s7 / S7 Edge tulaj (vagy akár más telefoné, ami tud vezeték nélküli töltést), és még nem talált hozzá vezeték nélküli töltőt, itt van rá egy lehetséges alternatíva. És már miért ne lehetne, én is csak kettő hónapja csatlakoztam a táborhoz. A mai napig biztos, hogy még sokan vásárolnak ilyen telefont, hiszen ez egy igen jól eltalált készülék a Samsungtól, noha LG párti vagyok ;]

  A Youtube ismertető videóhoz írtam, amit itt lehet megtekinteni:

  "Bár ez megint csak egy kínai termék, de elég minőségi darabnak tűnik. Az anyaga nagyon jó, és használat közben se nincs rá semmi panasz. Teszi a dolgát. Gyorstöltés közben nem melegszik túl / forróra, lassú töltésnél pedig épphogy csak langyos, mivel lehet vele gyorsan és lassan is tölteni. Természetesen dupla-tekercses, hogy minden pozícióban tudjunk biztonságosan tölteni vele. A talpán csúszásgátló tappancsok vannak. A töltést / nem töltést / sikertelen töltést egy látványos led csíkkal jelzi az alján.

  Folytatás...

  Meggyi001 2 éve 12

 • Android alkalmazás (apk) szerkesztő leírás kezdőknek

  Sziasztok. Pár hete megosztottam 1-2 kisebb honosításomat az "Android Magyarország" facebook csoportban, kisebb-nagyobb sikerrel, de nem is ez a lényeg, hanem hogy páran megkérdezték, hogy hogyan lehet módosítani/magyarítani az apk fájlokat, mert ők is szeretnének ilyet csinálni/kipróbálni. És teljesen jogos a kérdésük/óhajuk, mert a mi szép nyelvünkön alig található ezzel kapcsolatos leírás/cikk. Természetesen angolul se szeri, se száma az ilyesfajta blogoknak. Ezért gondoltam, hogy összedobok nekik pár sort, egy "noob friendly" leírást, lépésről lépesre az elejétől fogva. Persze szigorúan megmaradva a kezdő szintnél, hiszen én magamat sem tartom profinak vagy haladónak, talán egy erős kezdő szintjén állok.

  Folytatás...

  Meggyi001 2 éve 12

 • Prohardver topik figyelő alkalmazás (béta)

  Sziasztok. A következő írásom azoknak szól, akik nem ismerik a Prohardver topik figyelő (Beta) alkalmazást, vagy nem kísérték figyelemmel eléggé a projektet . Bár még béta állapotban van, a mindennapokban jól használható már, a frissítések folyamatosan érkeznek. Eme kis alkalmazás Sherko topiktársunk alapötlete és saját keze odaadó munkája, természetesen az erre megnyitott topikban a fórumtársak is kiveszik a munkájuk részét, ötleteikkel, tanácsaikkal, az alkalmazás tesztelésével.

  Az alkalmazás topikja, ha valaki rész akar venni benne, vagy ötlete van:
  [link], várunk titeket, egyre többen használjuk! További fejlesztők: Arcanus, ferob, ssiberia.

  Folytatás...

  Meggyi001 2 éve 18

 • Android: vírus, nem vírus?

  Sziasztok. Számtalan topicban, fórumon és cikkben olvastam már az android rendszer és a vírusok lehetséges kapcsolatáról. A szakértők és átlagos emberek fele azt állítja, hogy botorság, hiszen linux alapú kernelen (rendszeren) nincsenek vírusok, a másik fele pedig, hogy már igenis léteznek. Nem tisztem, hogy pálcát törjek bármelyik tábor fölött, csak leírom a tegnapi és a tavalyi tapasztalataimat erről a témáról.

  Mi is a vírus definíciója? A wikipédia így ír erről: "A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy dokumentumokban. Többnyire rosszindulatú, más állományokat használhatatlanná, sőt teljesen tönkre is tehet. Hatása ellen védekezni megfelelő vírusirtó szoftverrel többnyire lehetséges. A vírusok manapság jellemzően pendrive, vagy e-mail segítségével terjednek az internetes böngészés mellett, valamint a megbízhatatlan oldalakról történő letöltések által. A számítógépes vírusok működése hasonlít az élővilágban megfigyelhető vírus viselkedéséhez, mely az élő sejtekbe hatol be, hogy önmaga másolatait előállíthassa. Ha egy számítógépes vírus kerül egy másik programba, akkor azt fertőződésnek nevezzük.

  Folytatás...

  Meggyi001 2 éve 68

 • Telefonjaim a kezdetektől máig, avagy: My phone's antology

  Sziasztok. A mostani blogom arról fog szólni, amit valamelyik nap az XDA böngészése közben megláttam, egy hozzászóló képi aláírását:

  Vááá, mondtam magamban. Vajon hány percet, vagy órát szánt rá, mire vissza tudott emlékezni mindre? Egy ilyen "nosztalgia iromány" nekem is kell, döntöttem el. Egy órámba telt, mire mindent fel tudtam idézni a telefonokat, és a hozzá fűződő emlékeket. El is kezdem...

  1995. Az első. Ebben az esetben is igaz a mondás, hogy az elsőt az ember nem felejti el. Hogyan is tehetné? Akkoriban még a pólót is betűrve hordtuk, csak hogy mindenki láthassa, hogy van telefonunk a nagrágszíjon. Piszok menő volt. Vagyis annak éreztük. A márkája: Maxon MX 3000, kétsoros kijelző, semmitudó telefon, alacsony akkuidő. Körülbelül ennyit tudott. Sajnos az elsőt használtan vettem, még így is drága volt, azért mégis szerettem. Később húgom megörökölte. Emlékszem, annyira kevés embernek volt telefonja akkoriban, hogy amikor a szekszárdi Harlem diszkóban udvaroltunk a haverokkal kettő csajnak, és kiderült, hogy mindkettőnek drága mobiltelefonja van, csak ámulva néztünk; úhhh, gazdagok!

  Folytatás...

  Meggyi001 2 éve 132

 • Mp3 zenék letöltése Chrome alatt Youtube-ról gyorsan és egyszerűen

  Sziasztok!

  Számtalan lehetőség/trükk és alkalmazás létezik a zeneszámok letöltésére a Youtube-ról az asztali számítógépre. Ahány böngésző és operációs rendszer, annyi megoldás/plugin/bővítmény lett már kitalálva. Én most a windows és a Google Chrome alatti egyik ügyes és egyszerű megoldást ismertetem veletek. Tudom, hogy szinte mindenkinek megvannak a maga kis trükkjei/alkalmazásai/oldalai erre a célra. De talán akad köztetek olyan, aki még nem igazán találta meg a számára kényelmes megoldást, vagy éppen nem is tudja, hogy hogyan kell zenéket letölteni a Youtube-ról. Itt nem kell linkeket másolgatni, csak kattintani egyet. Nekik szólhat ez az alternatíva. Ha 1-2 embernek hasznos lesz ez a cikk, már megérte leírnom, úgy gondolom. Számukra meg is magyarítottam, bár nem sok szöveg van benne, így mégis jobban néz ki szerintem.

  Lássunk is hozzá a művelethez, az egész csak 1-2 perc, és utána csak töltögetnünk kell a zenéket.

  1: Letöltöd ezt a fájlt, majd kicsomagolod egy tetszőleges mappába.
  2: Belépsz a Chrome beállításaiba, majd a bővítményekhez.
  3: A "Fejlesztői mód"-ot bepipálod.
  4: Kattints a "Kicsomagolt bővítmények betöltése..."-re

  Folytatás...

  Meggyi001 2 éve 64

 • Qi vezeték nélküli töltés egyszerűen és olcsón

  Amit most megosztok veletek,az egy régóta ismert módszer, ezért inkább annak szól, aki még esetleg nem ismerte. Szóval...én már régóta nem használom az adatkábelt pc és telefon között, vagyis csak nagyon ritkán. Helyette Pushbullet-et használok. Ezért úgy döntöttem, elkezdek használni vezeték nélküli töltést, a franc dugdossa örökké. Vagyis csak használnék, de nem tudja a telefonom. Zárójelben megjegyzem, hogy sokat eddig sem kellett dugdossam, mivel elég hetente 2-szer tölteni a telefont a nagy akksija miatt. És persze belejátszott az is, hogy megnézzem, tényleg működik e, persze tudtam hogy működik, csak ugye ezt látni is kell :). Ez a módszer más telefonokkal is kivitelezhető. Úgy gondolom,hogy jó hozzá a szilikon és flip tok is / egyéb műanyag tokok. Gyors töltés ebben az esetben nincs, hacsak nem veszünk hozzá egy drágább qi töltőegységet, valószínűleg van olyan is. Nekem simán jó, ha este 23:00-től feltölti reggel 5:00-ig, ez a legtöbb telefon esetében sokkal rövidebb időtartam, hiszen nem sok telefon rendelkezik 6000 mAh-es akkumulátorral. Ezt lassú töltéssel kicsit tovább kell tölteni. Gyors töltéssel ez kb. 2 óra 15 perc. Kimenő áram: 5V/1A

  Akkor jöjjek a hatalmas összeget kitevő alkatrészek: (amikre provident kölcsönt vettem fel :) )

  Folytatás...

  Meggyi001 2 éve 20

 • Ulefone Power téma összefoglaló

  Tartalom:

  • Bemutató / Röviden a telefonról
  • Root + Recovery + Driverek / Root-olás, custom recovery-k, driverek telepítése
  • Romok - Mélyvíz / Modding rész
  • Akkumulátor / Akkumulátor élettartam, SOT time, stb.
  • FAQ / GYIK / Gyakran ismételt kérdések, tudnivalók
  • Bugs / Hibajelenségek
  • Garancia / Minden, amit a garanciáról tudni kell
  • Fórumok / Más országok uleFone Power fórumai
  • Az utód / Pár szó a Power 2-ről

  2015 decemberében a shenzheni uleFone cég már a sokadik telefont adta ki, többé-kevésbé osztatlan sikerrel. Nagy szerencsénkre, ezt már "normális" akkumulátor kapacitással. Ezzel sok ember vágya teljesült, mert megszabadultak a "kötelező" napi töltögetéstől. Szerencsére a belbecs többi része is szépre sikeredett, gyors, smooth kis telefon lett belőle.

  A telefon főbb tulajdonságai:

  Folytatás...

  Meggyi001 2 éve 0

 • Ulefone Power TWRP Recovery skinek

  Sziasztok. Elsősorban az Ulefone Power tulajdonosoknak írnék, bár ha jobban belegondolok, másodsorban is, mivel csak nekik jó ez a recovery :). Szóval, ha Ulefone Power készüléked van, és még nem vagy a Prohardver Power topicjában, szeretettel várunk.

  Mivel már nagyon untam a recovery kék színét és hogy nincs benne magyar nyelv, (bár tudok angolul, azért tetszetősebb magyarul sztem, és páran igényelték) ezért szépkaptam a recovery img-t, és bele tettem a magyar nyelvet, plusz mindegyikbe külön a színeket.

  Színek: Alapkék, vörös, zöld, barna, lila, narancs.

  Nyelvek: Kínai, Német, Holland, Angol, Francia, Magyar, Olasz, Japán, Portugál, Szlovák, Szlovén, Spanyol, Svéd, Török, Ukrán, Orosz.

  Pár kép róla:

  Folytatás...

  Meggyi001 2 éve 0

 • Jól mér, nem jól mér? Usb feszültség mérő csájnából...

  Sziasztok. Mindig is érdekeltek a elektronikai kütyük. És mivel android fan is vagyok, ezért elhatároztam, hogy rendelek magamnak egy ilyet, és megnézem kicsit közelebbről is. Egész pontosan hármat rendeltem egyből: egy usb kábelbe épített egyszerű mérőt (egy érték megjelenítővel), egy sima digitális kétsorost (két érték megjelenítővel), és egy digitális kétsorost (négy érték megjelenítővel). Talán a harmadik a legjobb, de én mindhármat ki szerettem volna próbálni.

  Folytatás...

  Meggyi001 3 éve 17

 • uleFone Power - Android 6.0 frissítés (Marshmallow - API SDK23)

  Sziasztok. Nemrég megjelent cikkemben bemutattam nektek egy sokadik kínai "csodát", amelyről kiderült, hogy egész kellemes telefon, és remek akkumulátor/SOT idővel bír. Bár a fejlesztők késtek pár hetet a beígért android 6.0-ás verzióval, szerencsére pár napja kiadták, sőt, már egy frissítés is érkezett rá. Sajnos OTA-n még egy darabig nem érhető el az update, ezért akinek kicsit nehezebben mennek az ilyen "flesselős" dolgok, azoknak most segítenék egy kicsit. A rom, ahogy ígérték is, már 64 bites, és ARMv8-A utasításkészlettel érkezett. (Nagy szerencséjük, mert fejbe vágtam volna most már őket. :) ) Szerintem még lesz 1-2 frissítés, amiben a felhasználok által jelzett kisebb hibák lesznek javítva, de ez a második rom, már használható. Az első 05.14-én kiadott romban nem működött a dedikált kamera gomb, és a gyors-töltés sem, plusz még azt hiszem 1-2 belső dolog, ami nem nagyon érint minket. A második 05.17-én kiadott romban már működik a kamera gomb, és a talán a gyors-töltés is, erről lejjebb írok. Természetesen mindenki csak a saját felelősségére végezze el az alábbiakat!

  Amiket lépésről lépésre el fogok most magyarázni, ezeket így/ebben a sorrendben célszerű elvégezni:

  Folytatás...

  Meggyi001 3 éve 10

 • uleFone Power - Az erő veled van

  Sokat gondolkoztam a G2 és G3 utódján....Az akkumulátor/SOT idő, és az előzetes cikkek alapján ígéretesnek tűnik.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 3 éve 242

 • ʋlefone Ᵽower ≈ Ʌz erō veled vąn

  A továbbiakban bármilyen infó, frissítés, support it érhető el: [link]

  Sziasztok. Sokat gondolkoztam a G2 és G3 utódján. Nagyon remélem, hogy beváltja a hozzáfűzött reményeket. Nemsokára kiderül, hogy vajon jól döntöttem-e. Sok telefon szóba jött, hónapokig böngésztem, válogattam az interneten. Bár megrögzött LG fan vagyok, úgy döntöttem, kicsit nyitottabb leszek. Nem volt könnyű dolgom. Elsődleges szempont volt nálam:

  > Erős akkumulátor
  > 5.1-5.5 colos full HD kijelző (de inkább az utóbbi)
  > Infra-port
  > Led visszajelzés
  > 6-8 mag (az akadás mentesebb futásért)
  > Legalább 2-3 GB RAM
  > Minimum közepes minőségű kamera
  > És, ami a legfontosabb: 100.000 Ft alatt legyen az ára

  Amik szinte elsőre az eszembe jutottak, vagy régóta gondolkoztam rajtuk:

  Folytatás...

  Meggyi001 3 éve 9

 • LG G3s D722 CyanogenMod 13 telepítési segédlet (Android 6.0.1 Marshmallow)

  Frissítve 2016.02.15 20.45

  Csóri kis droidka,cipeli a nehéz mályvacukrokat,szegényke....

  Sziasztok. Pár prohardveres kollégának gondot jelentett a CM13 installálása (nekem is), ezért úgy döntöttem, rászánok pár órát a mai napomból, és megosztom a tapasztalatokat veletek, hátha valaki fel akarja rakni.

  Eddigi rövid tesztjeim során ami működik:

  [1]: Alapban root-olt, van rootjog kezelő is benne, csak be kell kapcsolni a beállításokban
  [2]: Knock on
  [3]: Knock off az állapotsoron, vagy pl Nova launcher (Prime ajánlott) és Lock Screen hozzárendelése a duppla kopphoz.
  [4]: Bluetooth
  [5]: Wifi
  [6]: Gps
  [7]: Mobilnet
  [8]: Led, elöl hátul
  [9]: Kamera

  Folytatás...

  Meggyi001 3 éve 67

 • Jàtèkok, ąmiktōl fèltem ąvągy my gąmes ąnthology

  A linkek mind ingyenes, abandonware, demó, vagy shareware játékokat tartalmaznak! A felsorolt játék listák, nevek, nem tartalmaznak mindent megjelent játékot/játékstílust.

  Sziasztok. Pár hónapja olvastam itt egy cikket, amiben régi, retro játékokról esett szó. A leírás, és a hozzászólások hatására bennem is, mint sok más "vén" rókában, előjöttek a régi érzések, a hangulat, az emlékek. Kellemes érzés volt. És bizony arra is jól emlékszem, hogy volt olyan játék, (a 100-200 ból talán 10-15 nél) amit 20 év alatt végigjátszottam, hogy féltem. Bevallom, nem féltem, rettegtem. Pedig akkor már 21 éves is lehettem. Nem sok játékfejlesztőnek sikerült elérni a célját, azt, hogy játék közben leizzadjunk, féljünk, izguljunk. Akinek mégis , annak a mai napig tudjuk a nevét, még ha azóta meg is szűnt az a szoftver fejlesztő cég.

  1996. Az ez előtt lévő időszakról nem nagyon írnék, a monochrome monitor-os korszakról, mert bár jó pár aranyos játék volt már ekkor, azért mondjuk egy Prince Of Persia-tól nem rettegtem, izgi volt meg minden, de nem féltem na :). Szóval 96.

  Folytatás...

  Meggyi001 3 éve 23

 • A szellem....most megvagy!

  Ez az eset ma történt meg velem. Régóta sejtem már, hogy léteznek olyan dolgok, amiket nem tudunk megmagyarázni....ahogy azt is, hogy egy szellem van a házban ahol most lakunk, mivel évekkel ezelőtt meghalt itt egy öregúr az egyik fenti szobában. (bár a barátnőm a keresztapjára gyanakszik, aki szintén meghalt) És azóta történt pár dolog, ami kicsit furcsa volt, de hittük is,meg nem is. Gondolkoztunk rajta, meg nem is. Furcsa hirtelen fuvallatok, barátnőm vállán teregetés közben ujj bökés szerűség, egyszerre egyazon időpontban megálló órák két külön helységben...ilyenek. De mindezt betudtuk a véletlennek, a félre "érzékelésnek". A mai napig.

  A konyhában sült krumplit és fasírtot sütöttem épp, közben ki be járkáltam az ebédlőbe, ahol a barátnőm és a lakótársam már falatoztak. Egyszer csak egy erősebb koppanó hangot hallottunk, ahogy egy evőeszköz leesik, neki valaminek. Gondoltam, biztos csak bénán tettem le (zöld színű jelzés a képen), és lecsúszott a vágódeszka széléről. Aztán eszembe jutott, hogy van webkameránk. Na mondom viccesen a többieknek, nézzük csak meg gyorsan. Hát megnéztük, vagy 5-ször, de felállt a szőr a kezemen. Rendesen látszódik, ahogy eltűnik a villa, majd landol a másik oldalon, szorosan a szekrény tövében.

  Folytatás...

  Meggyi001 4 éve 50

 • Lollipop navbar ikonok megváltoztatása KitKat-re vagy egyedire - Xposed modullal egyszerűen

  Frissítve: 2015.07.03. 23.40

  Sziasztok. Ha van valaki, akinek nem tetszenek a Lollipop által kitalált navbar ikonok, és remélem nem vagyok ezzel egyedül, annak ez az Xposed modul lehet segíthet. Ffalete xda-s kolléga készített egy xposed modult lollipop-hoz, amit nekem csak egy kicsit kellett módosítani. Tesztelve: LG G2, LG G3, LG G3-s, LG F60 - android 5.x.x lollipop rendszereken. De az a sejtésem, hogy más telefonokon is működhet, amin van root és működő Xposed Framework. Egyelőre 4 darab modul van készen, de tervezek továbbiakat is publikálni, a lentebb linkelt oldalon már meglévő zipes navbar ikonokból.

  Folytatás...

  Meggyi001 4 éve 0

 • Android - Betűtípus/ok hozzáadása a rendszerhez könnyedén

  Frissítve: 2015.07.03. 23.00

  Sziasztok. Régi dilemmám, hogy hogyan lehetne bővíteni az androidos telefonokon a gyárilag beletett betűtípusok számát (ami alapban 4-6-8 db szokott lenni), akár csak egy darab kedvenc betűtípussal, vagy 20-40-el is akár. Van erre már több lehetőség is; recovery-ből flash-elős zipek az XDA-ról, tucatnyi alkalmazás a Play áruházból, stb, stb. A mi mostani megoldásunkban az a jó, hogy nem a mások által kiválasztott típusú és darabszámú betűket tudunk installálni, hanem csak amit mi szeretnénk, és amennyit akarunk. Megjegyzésként hozzátenném, hogy a play áruházból letöltött egyik ilyen alkalmazás a kiválasztott betűk felrakása és restart után bootloop-ot okozott egy Xperia Sp-n. Tehát azokkal csak óvatosan!

  Folytatás...

  Meggyi001 4 éve 0

 • LG G3 D855 Android 5.0.x Lollipop navigációs gombok cseréje régire vagy egyedire

  Frissítve: 2015.06.24. 19:35 - PH! theme + XDA topic added : [link] Xposed modul added for LG G3 + The ffalete Xposed modul a slight modification is working on LG G2 /// Minden további téma és fejlesztés ezentúl csak az xda linken érhető el.

  Sziasztok. Jelen blog azoknak szól, akik nem bírtak megbarátkozni a Stock Android 5.0.x Lollipop által bevezetett navigációs ikonok kinézetével. Szeretem a letisztult formákat, ikonokat és színeket, de ez a playstation ikon kinézet egyáltalán nem jött be nekem. A material design pont jó lett, azzal semmi baj (akadhat akinek pont az nem tetszik), de ahogy haladunk előre a verziókban, a Google-nek lehetőséget kellett volna adni az embereknek abban, hogy jobban személyre szabhassák a telefonjukat. Egyik kitűnő példa erre a navbar ikonok.

  Folytatás...

  Meggyi001 4 éve 6

 • LG G3-S D722/D722v téma tudnivalók

  Sziasztok. Jelen blog a Mobilaréna: LG G3 S - mini-helyett-S cikkének topicját hivatott kiegészíteni; technikai adatokkal, ötletekkel, tippekkel. A blog folyamatosan fog frissülni/bővülni különböző leírásokkal, véleményekkel, mint ahogy reméljük, a látogatok és tulajdonosok számával is.

  LG G3s D722 CyanogenMod 13 telepítési segédlet (Android 6.0.1 Marshmallow)

  Mobilaréna teszt: LG G3 S - mini-helyett-S
  Külföldi tesztek: GsmArena, PhoneMore, PhoneArena

  Folytatás...

  Meggyi001 4 éve 47

 • A Lift...

  Régebben, fiatalkoromban, sokat bennragadtam a liftben. Egy tízemeletesben laktunk, a nyolcadikon, évekig. Szóval nagyon sokszor, megszámolni nem tudom. De ott és akkor soha nem ijedtem meg, illetve nem gondoltam a szituációval kapcsolatos ijesztő dolgokra. Ma viszont eszembe jutottak.

  Peti barátommal mentünk épp valahova, mikor ezt az ominózus liftet kellett használjuk. A beszállásnál semmi gond nem volt, elindult szépen. Aztán elkezdte. Elment a kijelzőn a szám, össze vissza kezdett fel és lemenni, 3.-ról -1.-re, zakatolt, kattogott, éreztem, hogy nem is a szinteken áll meg, hanem valahol köztük. És a sebesség is mintha gyorsabb lett volt. Szerencsére működött mindenhol a vészfék vagy vészkampók, éreztem, hogy a lift "akaratán" kívül áll meg mindig. Peti barátomnál volt telefon (az enyém a kocsiban maradt), és így tudtuk hívni a kiírt segélyszámot. De sejtettük, hogy ez nem 10 perc lesz. Ekkor kezdtem el jobban megnézni belülről a helységet. Hát minden tiszteletem a mérnököknek, mert itt bizony nem fújt át a szél, sőt semmilyen nyoma nem volt annak, hogy ki és be engedné a levegőt a fal, az ajtó. Nem is engedte.

  Egy hasonló liftbe ragadtunk be, modern, teljesen zárt, sehol egy lyuk vagy szellőző. Sehol nem talált be rajta a levegő. Korlátozottan lehetett hallani kintről az emberek hangját.

  Folytatás...

  Meggyi001 5 éve 13

 • Akai Glory G3 – Kezdő androidosnak ideális?

  Annak ajánlom, ki most vesz először okostelefont vagy androidos telefont és fontos számára az ár/érték arány.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 5 éve 172

 • Mijue M7: vegyes érzelmek...

  Ha nem zavarnak a hibái, akkor jó vétel lehet, de ha még van 40 dollárod, akkor sokkal jobb telefont is találsz.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 5 éve 102

 • Mijue M7 Mtk6582 - Vegyes érzelmek...

  ##################################################################################

  Szeretnéd megköszönni a munkám? Na jó, meghívhatsz egy sörre :)
  I want to thank my job? Well, you can call a beer :)
  Möchtest du meine Arbeit zu bedanken? Na gut, kannst du mich auf ein Bier einladen. :)

  ##################################################################################

  Sziasztok. Egy olyan kínai telefont szeretnék nektek bemutatni, amely még elég ritka itt nálunk, és a cikk végére kiderül, hogy talán az is marad.

  Három héttel ezelőtt egyik este kiültünk Yocee barátommal cigizni a hátsó kertbe. Mivel megint rosszalkodott a régi Zte kis plus telefonja, (lassú volt, nem volt elég hely, stb.) ezért javasoltam neki, hogy rendeljen már egyet Kínából, ne kínlódjon tovább ezzel. Felhoztam neki érvként egy-két dolgot: csak egyszer kell megvenni és ha eladod a régit, akkor annyival kevesebbe fog kerülni.

  Folytatás...

  Meggyi001 5 éve 5

 • ZTE V967S Összefoglaló: Rom, Cwm, Mentések,Beállítások, Leírások,MTK6589 tools, stb…

  ##################################################################################

  Szeretnéd megköszönni a munkám? Na jó, meghívhatsz egy sörre :)
  I want to thank my job? Well, you can call a beer :)
  Möchtest du meine Arbeit zu bedanken? Na gut, kannst du mich auf ein Bier einladen. :)

  ##################################################################################

  Frissítve: 2014.05.28 - Add Service Maunal

  A telefon adatai: [link]

  Folytatás...

  Meggyi001 5 éve 28

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.