2017. február 26., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Ulefone Power TWRP Recovery skinek

  Sziasztok. Elsősorban az Ulefone Power tulajdonosoknak írnék, bár ha jobban belegondolok, másodsorban is, mivel csak nekik jó ez a recovery :). Szóval, ha Ulefone Power készüléked van, és még nem vagy a Prohardver Power topicjában, szeretettel várunk.

  Mivel már nagyon untam a recovery kék színét és hogy nincs benne magyar nyelv, (bár tudok angolul, azért tetszetősebb magyarul sztem, és páran igényelték) ezért szépkaptam a recovery img-t, és bele tettem a magyar nyelvet, plusz mindegyikbe külön a színeket.

  Színek: Alapkék, vörös, zöld, barna, lila, narancs.

  Nyelvek: Kínai, Német, Holland, Angol, Francia, Magyar, Olasz, Japán, Portugál, Szlovák, Szlovén, Spanyol, Svéd, Török, Ukrán, Orosz.

  Pár kép róla:

  Folytatás...

  Meggyi001 2 hónapja 0

 • Jól mér, nem jól mér? Usb feszültség mérő csájnából...

  Sziasztok. Mindig is érdekeltek a elektronikai kütyük. És mivel android fan is vagyok, ezért elhatároztam, hogy rendelek magamnak egy ilyet, és megnézem kicsit közelebbről is. Egész pontosan hármat rendeltem egyből: egy usb kábelbe épített egyszerű mérőt (egy érték megjelenítővel), egy sima digitális kétsorost (két érték megjelenítővel), és egy digitális kétsorost (négy érték megjelenítővel). Talán a harmadik a legjobb, de én mindhármat ki szerettem volna próbálni.

  Folytatás...

  Meggyi001 6 hónapja 16

 • uleFone Power - Android 6.0 frissítés (Marshmallow - API SDK23)

  Sziasztok. Nemrég megjelent cikkemben bemutattam nektek egy sokadik kínai "csodát", amelyről kiderült, hogy egész kellemes telefon, és remek akkumulátor/SOT idővel bír. Bár a fejlesztők késtek pár hetet a beígért android 6.0-ás verzióval, szerencsére pár napja kiadták, sőt, már egy frissítés is érkezett rá. Sajnos OTA-n még egy darabig nem érhető el az update, ezért akinek kicsit nehezebben mennek az ilyen "flesselős" dolgok, azoknak most segítenék egy kicsit. A rom, ahogy ígérték is, már 64 bites, és ARMv8-A utasításkészlettel érkezett. (Nagy szerencséjük, mert fejbe vágtam volna most már őket. :) ) Szerintem még lesz 1-2 frissítés, amiben a felhasználok által jelzett kisebb hibák lesznek javítva, de ez a második rom, már használható. Az első 05.14-én kiadott romban nem működött a dedikált kamera gomb, és a gyors-töltés sem, plusz még azt hiszem 1-2 belső dolog, ami nem nagyon érint minket. A második 05.17-én kiadott romban már működik a kamera gomb, és a talán a gyors-töltés is, erről lejjebb írok. Természetesen mindenki csak a saját felelősségére végezze el az alábbiakat!

  Amiket lépésről lépésre el fogok most magyarázni, ezeket így/ebben a sorrendben célszerű elvégezni:

  Folytatás...

  Meggyi001 9 hónapja 10

 • uleFone Power - Az erő veled van

  Sokat gondolkoztam a G2 és G3 utódján....Az akkumulátor/SOT idő, és az előzetes cikkek alapján ígéretesnek tűnik.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 9 hónapja 233

 • ʋlefone Ᵽower ≈ Ʌz erō veled vąn

  A továbbiakban bármilyen infó, frissítés, support it érhető el: [link]

  Sziasztok. Sokat gondolkoztam a G2 és G3 utódján. Nagyon remélem, hogy beváltja a hozzáfűzött reményeket. Nemsokára kiderül, hogy vajon jól döntöttem-e. Sok telefon szóba jött, hónapokig böngésztem, válogattam az interneten. Bár megrögzött LG fan vagyok, úgy döntöttem, kicsit nyitottabb leszek. Nem volt könnyű dolgom. Elsődleges szempont volt nálam:

  > Erős akkumulátor
  > 5.1-5.5 colos full HD kijelző (de inkább az utóbbi)
  > Infra-port
  > Led visszajelzés
  > 6-8 mag (az akadás mentesebb futásért)
  > Legalább 2-3 GB RAM
  > Minimum közepes minőségű kamera
  > És, ami a legfontosabb: 100.000 Ft alatt legyen az ára

  Amik szinte elsőre az eszembe jutottak, vagy régóta gondolkoztam rajtuk:

  Folytatás...

  Meggyi001 10 hónapja 9

 • LG G3s D722 CyanogenMod 13 telepítési segédlet (Android 6.0.1 Marshmallow)

  Frissítve 2016.02.15 20.45

  Csóri kis droidka,cipeli a nehéz mályvacukrokat,szegényke....

  Sziasztok. Pár prohardveres kollégának gondot jelentett a CM13 installálása (nekem is), ezért úgy döntöttem, rászánok pár órát a mai napomból, és megosztom a tapasztalatokat veletek, hátha valaki fel akarja rakni.

  Eddigi rövid tesztjeim során ami működik:

  [1]: Alapban root-olt, van rootjog kezelő is benne, csak be kell kapcsolni a beállításokban
  [2]: Knock on
  [3]: Knock off az állapotsoron, vagy pl Nova launcher (Prime ajánlott) és Lock Screen hozzárendelése a duppla kopphoz.
  [4]: Bluetooth
  [5]: Wifi
  [6]: Gps
  [7]: Mobilnet
  [8]: Led, elöl hátul
  [9]: Kamera

  Folytatás...

  Meggyi001 1 éve 44

 • Jàtèkok, ąmiktōl fèltem ąvągy my gąmes ąnthology

  A linkek mind ingyenes, abandonware, demó, vagy shareware játékokat tartalmaznak! A felsorolt játék listák, nevek, nem tartalmaznak mindent megjelent játékot/játékstílust.

  Sziasztok. Pár hónapja olvastam itt egy cikket, amiben régi, retro játékokról esett szó. A leírás, és a hozzászólások hatására bennem is, mint sok más "vén" rókában, előjöttek a régi érzések, a hangulat, az emlékek. Kellemes érzés volt. És bizony arra is jól emlékszem, hogy volt olyan játék, (a 100-200 ból talán 10-15 nél) amit 20 év alatt végigjátszottam, hogy féltem. Bevallom, nem féltem, rettegtem. Pedig akkor már 21 éves is lehettem. Nem sok játékfejlesztőnek sikerült elérni a célját, azt, hogy játék közben leizzadjunk, féljünk, izguljunk. Akinek mégis , annak a mai napig tudjuk a nevét, még ha azóta meg is szűnt az a szoftver fejlesztő cég.

  1996. Az ez előtt lévő időszakról nem nagyon írnék, a monochrome monitor-os korszakról, mert bár jó pár aranyos játék volt már ekkor, azért mondjuk egy Prince Of Persia-tól nem rettegtem, izgi volt meg minden, de nem féltem na :). Szóval 96.

  Folytatás...

  Meggyi001 1 éve 21

 • A szellem....most megvagy!

  Ez az eset ma történt meg velem. Régóta sejtem már, hogy léteznek olyan dolgok, amiket nem tudunk megmagyarázni....ahogy azt is, hogy egy szellem van a házban ahol most lakunk, mivel évekkel ezelőtt meghalt itt egy öregúr az egyik fenti szobában. (bár a barátnőm a keresztapjára gyanakszik, aki szintén meghalt) És azóta történt pár dolog, ami kicsit furcsa volt, de hittük is,meg nem is. Gondolkoztunk rajta, meg nem is. Furcsa hirtelen fuvallatok, barátnőm vállán teregetés közben ujj bökés szerűség, egyszerre egyazon időpontban megálló órák két külön helységben...ilyenek. De mindezt betudtuk a véletlennek, a félre "érzékelésnek". A mai napig.

  A konyhában sült krumplit és fasírtot sütöttem épp, közben ki be járkáltam az ebédlőbe, ahol a barátnőm és a lakótársam már falatoztak. Egyszer csak egy erősebb koppanó hangot hallottunk, ahogy egy evőeszköz leesik, neki valaminek. Gondoltam, biztos csak bénán tettem le (zöld színű jelzés a képen), és lecsúszott a vágódeszka széléről. Aztán eszembe jutott, hogy van webkameránk. Na mondom viccesen a többieknek, nézzük csak meg gyorsan. Hát megnéztük, vagy 5-ször, de felállt a szőr a kezemen. Rendesen látszódik, ahogy eltűnik a villa, majd landol a másik oldalon, szorosan a szekrény tövében.

  Folytatás...

  Meggyi001 1 éve 50

 • Lollipop navbar ikonok megváltoztatása KitKat-re vagy egyedire - Xposed modullal egyszerűen

  Frissítve: 2015.07.03. 23.40

  Sziasztok. Ha van valaki, akinek nem tetszenek a Lollipop által kitalált navbar ikonok, és remélem nem vagyok ezzel egyedül, annak ez az Xposed modul lehet segíthet. Ffalete xda-s kolléga készített egy xposed modult lollipop-hoz, amit nekem csak egy kicsit kellett módosítani. Tesztelve: LG G2, LG G3, LG G3-s, LG F60 - android 5.x.x lollipop rendszereken. De az a sejtésem, hogy más telefonokon is működhet, amin van root és működő Xposed Framework. Egyelőre 4 darab modul van készen, de tervezek továbbiakat is publikálni, a lentebb linkelt oldalon már meglévő zipes navbar ikonokból.

  Folytatás...

  Meggyi001 1 éve 0

 • Android - Betűtípus/ok hozzáadása a rendszerhez könnyedén

  Frissítve: 2015.07.03. 23.00

  Sziasztok. Régi dilemmám, hogy hogyan lehetne bővíteni az androidos telefonokon a gyárilag beletett betűtípusok számát (ami alapban 4-6-8 db szokott lenni), akár csak egy darab kedvenc betűtípussal, vagy 20-40-el is akár. Van erre már több lehetőség is; recovery-ből flash-elős zipek az XDA-ról, tucatnyi alkalmazás a Play áruházból, stb, stb. A mi mostani megoldásunkban az a jó, hogy nem a mások által kiválasztott típusú és darabszámú betűket tudunk installálni, hanem csak amit mi szeretnénk, és amennyit akarunk. Megjegyzésként hozzátenném, hogy a play áruházból letöltött egyik ilyen alkalmazás a kiválasztott betűk felrakása és restart után bootloop-ot okozott egy Xperia Sp-n. Tehát azokkal csak óvatosan!

  Folytatás...

  Meggyi001 1 éve 0

 • LG G3 D855 Android 5.0.x Lollipop navigációs gombok cseréje régire vagy egyedire

  Frissítve: 2015.06.24. 19:35 - PH! theme + XDA topic added : [link] Xposed modul added for LG G3 + The ffalete Xposed modul a slight modification is working on LG G2 /// Minden további téma és fejlesztés ezentúl csak az xda linken érhető el.

  Sziasztok. Jelen blog azoknak szól, akik nem bírtak megbarátkozni a Stock Android 5.0.x Lollipop által bevezetett navigációs ikonok kinézetével. Szeretem a letisztult formákat, ikonokat és színeket, de ez a playstation ikon kinézet egyáltalán nem jött be nekem. A material design pont jó lett, azzal semmi baj (akadhat akinek pont az nem tetszik), de ahogy haladunk előre a verziókban, a Google-nek lehetőséget kellett volna adni az embereknek abban, hogy jobban személyre szabhassák a telefonjukat. Egyik kitűnő példa erre a navbar ikonok.

  Folytatás...

  Meggyi001 1 éve 6

 • LG G3-S D722/D722v téma tudnivalók

  Sziasztok. Jelen blog a Mobilaréna: LG G3 S - mini-helyett-S cikkének topicját hivatott kiegészíteni; technikai adatokkal, ötletekkel, tippekkel. A blog folyamatosan fog frissülni/bővülni különböző leírásokkal, véleményekkel, mint ahogy reméljük, a látogatok és tulajdonosok számával is.

  LG G3s D722 CyanogenMod 13 telepítési segédlet (Android 6.0.1 Marshmallow)

  Mobilaréna teszt: LG G3 S - mini-helyett-S
  Külföldi tesztek: GsmArena, PhoneMore, PhoneArena

  Folytatás...

  Meggyi001 2 éve 45

 • A Lift...

  Régebben, fiatalkoromban, sokat bennragadtam a liftben. Egy tízemeletesben laktunk, a nyolcadikon, évekig. Szóval nagyon sokszor, megszámolni nem tudom. De ott és akkor soha nem ijedtem meg, illetve nem gondoltam a szituációval kapcsolatos ijesztő dolgokra. Ma viszont eszembe jutottak.

  Peti barátommal mentünk épp valahova, mikor ezt az ominózus liftet kellett használjuk. A beszállásnál semmi gond nem volt, elindult szépen. Aztán elkezdte. Elment a kijelzőn a szám, össze vissza kezdett fel és lemenni, 3.-ról -1.-re, zakatolt, kattogott, éreztem, hogy nem is a szinteken áll meg, hanem valahol köztük. És a sebesség is mintha gyorsabb lett volt. Szerencsére működött mindenhol a vészfék vagy vészkampók, éreztem, hogy a lift "akaratán" kívül áll meg mindig. Peti barátomnál volt telefon (az enyém a kocsiban maradt), és így tudtuk hívni a kiírt segélyszámot. De sejtettük, hogy ez nem 10 perc lesz. Ekkor kezdtem el jobban megnézni belülről a helységet. Hát minden tiszteletem a mérnököknek, mert itt bizony nem fújt át a szél, sőt semmilyen nyoma nem volt annak, hogy ki és be engedné a levegőt a fal, az ajtó. Nem is engedte.

  Egy hasonló liftbe ragadtunk be, modern, teljesen zárt, sehol egy lyuk vagy szellőző. Sehol nem talált be rajta a levegő. Korlátozottan lehetett hallani kintről az emberek hangját.

  Folytatás...

  Meggyi001 2 éve 13

 • Akai Glory G3 – Kezdő androidosnak ideális?

  Annak ajánlom, ki most vesz először okostelefont vagy androidos telefont és fontos számára az ár/érték arány.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 2 éve 172

 • Mijue M7: vegyes érzelmek...

  Ha nem zavarnak a hibái, akkor jó vétel lehet, de ha még van 40 dollárod, akkor sokkal jobb telefont is találsz.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 2 éve 102

 • Mijue M7 Mtk6582 - Vegyes érzelmek...

  ##################################################################################

  Szeretnéd megköszönni a munkám? Na jó, meghívhatsz egy sörre :)
  I want to thank my job? Well, you can call a beer :)
  Möchtest du meine Arbeit zu bedanken? Na gut, kannst du mich auf ein Bier einladen. :)

  ##################################################################################

  Sziasztok. Egy olyan kínai telefont szeretnék nektek bemutatni, amely még elég ritka itt nálunk, és a cikk végére kiderül, hogy talán az is marad.

  Három héttel ezelőtt egyik este kiültünk Yocee barátommal cigizni a hátsó kertbe. Mivel megint rosszalkodott a régi Zte kis plus telefonja, (lassú volt, nem volt elég hely, stb.) ezért javasoltam neki, hogy rendeljen már egyet Kínából, ne kínlódjon tovább ezzel. Felhoztam neki érvként egy-két dolgot: csak egyszer kell megvenni és ha eladod a régit, akkor annyival kevesebbe fog kerülni.

  Folytatás...

  Meggyi001 2 éve 5

 • ZTE V967S Összefoglaló: Rom, Cwm, Mentések,Beállítások, Leírások,MTK6589 tools, stb…

  ##################################################################################

  Szeretnéd megköszönni a munkám? Na jó, meghívhatsz egy sörre :)
  I want to thank my job? Well, you can call a beer :)
  Möchtest du meine Arbeit zu bedanken? Na gut, kannst du mich auf ein Bier einladen. :)

  ##################################################################################

  Frissítve: 2014.05.28 - Add Service Maunal

  A telefon adatai: [link]

  Folytatás...

  Meggyi001 3 éve 28

 • Aviate Launcher HUN

  Az Aviate földrajzi helyzettől függő információkat jelenít meg az androidos telefonok főképernyőjén.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 3 éve 80

 • Aviate Launcher Hun - Tippek, trükkök, kiegészítések...ami kimaradt...

  2014.03.26 Minden további Aviate frissítés itt található: [link]

  Sok cikk, leírás született már erről a launcher-ről. Nagy volt a felhajtás is körülötte. Állítólag. Azért írom, hogy állítólag, mert én erről semmit nem tudtam. Teljesen véletlenül bukkantam rá a Play-en, valamit épp kerestem talán. Unatkoztam, hát mondom, kipróbálom mi ez. Első benyomás: ijesztően hasonlított az általam használt Nova Prime személyre szabott beállításaira, ezért is tetszett meg: egyszerű , innovatív, átlátható, gördülékeny. Ahogy egy cikkben olvastam, apex/nova killer (nálam az lett).

  Aztán láttam, hogy mindenki kód-ért könyörög, itt is, ott is, így csöppentem bele. Még most is, a Google+ Aviate közösségében is rengeteg a kód kérés. Persze a legtöbben csak kipróbálják, mert ez most új, ez most menő.... a kevesek maradnak... akik hisznek benne...

  Nekik íródott ez a cikk, ötletekkel, tippekkel, képekkel. Bár még csak béta, de már sok módon lehet szebbé, hasznosabbá tenni a felületét. Új, egyedi ikonokkal, Sidebar (oldalbár) -okkal, fénykép cserélő widgetekkel, stb, stb...

  Folytatás...

  Meggyi001 3 éve 11

 • Android: Hívásnál háttérkép megváltoztatása ismeretlen szám esetén

  Egyik éjjel unatkoztam és azon töprengtem, mit lehetne még csinálni a telefonommal (Zte v967s)... sok sok ötletem van, ami még tesztelésre vár, íme az egyik....

  Aki a gyári tárcsázót használja és nem valami jobbat (pl. RocketDial Dialer, vagy Full Screen Caller stb.), azt gondolom zavarja (engem zavart), hogy ha ismeretlen/magánszám hívja vagy te hívsz idegent, akkor valami ilyesmi kép jelenik meg:

  Hát szerintem ez eléggé személytelen meg zavaró is.....nem tetszene nektek is valami ilyesmi inkább?

  Ha igen, akkor megérett az "arc-nélküli kép" a cserére. Természetesen bármilyen általatok választott képet be lehet rakni, a mérete legyen 540*960 vagy 540*558 png és picture_unknown.png a neve. Fogod a Rootexplorer-t és a system/app-ból a phone.akt-t kimásolod az sd kártyára, onnan a pc-re.Itt winrar-ral megnyitod, (nem kibontod, csak megnyitod). Megkeresed a res/drawable-hdpi mappát, és az előre elkészített png képedet egyszerűen beleteszed, felülírva a másikat.

  Folytatás...

  Meggyi001 3 éve 23

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.