Hirdetés

2023. január 31., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Internet figyelés otthon...

  Sziasztok.

  Már sok sok éve használom a Hagel Technologies Ltd. eme kis okosságát, a DU Meter-t. Roppant hasznos. Kipróbáltam a NetSpeedMonitor-t is, nem rossz az sem, de én jobban preferálom a grafikus megjelenítést.

  Amiért jobban tetszik a DU Meter:

  ● Magyar nyelven is elérhető
  ● Grafikus felületű
  ● Wifi kapcsolatnál mutatja a wifi jel erősségét is
  ● Nagyon sok beállítási lehetőség van

  A mostani blog pedig azért született, mert az egyik haver tegnap megkérdezte, hogy ha ő tölt le valamit, hogy a francba látja, hogy mennyivel tölt le? Vagy hogy mennyivel megy ki az adat? Mondtam neki, hogy tudtommal sehogy nem látod.....kivéve, ha használsz egy ilyen kis okosságát. (és most nem torrent-ről beszélünk, csak általános letöltésről) A letöltés menedzser-től/nél is azért jobb ez a módszer, mert itt nemcsak a letöltés alatt látod a net sebességét, aktivitását. És ha csak egy embernek is segítetek ezzel a bloggal már megérte megírnom e sorokat.

  Folytatás...

  Meggyi001 4 hónapja 8

 • Egypercesek a naplómból - „6 percre”

  Egypercesek a naplómból - „6 percre”

  2022.03.22. Utazásaim során néha eljutok az egyik legszebb tóhoz, amit valaha láttam. Utazásoknak hívom, de valójában ez munka. Utazásoknak hívom, mert így élem meg. Mert eldöntöttem magamban, hogy így fogom megélni. Jó zenéket és érdekes beszélgetéseket hallgatni közben a rádióban, sosem látott új házakat, életkép pillanatokat megfigyelni, amik mellett elmentem már vagy ezerszer. És mindig látok valami újat. Mindig. És sohasem ugyanazt. Egy pikniket egy kertben egy boldogan nevető családdal, vagy épp két kismadarat, ahogy egy háztetőn veszekszenek egy nemrég zsákmányolt kenyérdarabon. Pár másodpercre látom csak ezeket az „ajándék” pillanatokat mindig. De ez bőven elég ahhoz, hogy beleégjenek az agyamba, az emlékeimbe. Örökre. Sosem feledve őket. Sok mindenre van időm utazásaim során. Az egyik legszebb, de legnehezebb (hívhatjuk feladatnak is) önismeretet tartani. Hogy hová jutottam eddigi életemben. Hogy jól élek e, hogy jó ember vagyok e…

  Folytatás...

  Meggyi001 10 hónapja 8

 • Mágneses vízálló GPS nyomkövető - 1 hetes felhasználói vélemény

  Előre le szeretném szögezni, hogy ez az írás nem a termék reklámozása, semmilyen módon! Nem ezért készült, csak véleményezés, még ha pozitív is.

  Sziasztok.

  A szituáció, amiért ilyen nyomkövető gps-es berendezések keresésére és youtube-n való nézésekre adtam a fejem, az az, hogy az asszony vett egy autót. No nem újat, de közel 2 millásat, és ez már ér nekünk annyit, hogy aggódjunk érte. Tudom, valakinek ez sem túl drága, nekünk az. Az első gondolatom az volt, hogy veszek kínai telefont, jó erős akksival, majd azt eldugom az autóban valahol, és időnként feltöltöm. Érdekes módon a végső választásom kb. ugyanaz a szisztéma. De mire eljutottam a kiválasztottig, előtte napokig bújtam a netet, ahol rá kellett jöjjek, hogy több száz ajánlat közül választhatok, akár az "csináld magad otthon"-tól a legprofibb céges megoldásokig. Egy jó ideig a céges ajánlatokat néztem, ahol sok flottákat kezelnek, sok referenciákkal, de vállaltak egyéni/magánszemélyektől való megbízást is, sima magán személyautóra is. Aztán megtaláltam ezt. És, nem ragozom tovább, beleszerettem a koncepcióba. Sokszor megnéztem a videót róla, sokszor átolvastam az oldalt, és a végén, megrendeltem. Több változat is szóba került, az egyiknél például nem is volt éves díj.

  Folytatás...

  Meggyi001 1 éve 37

 • Lottó app - vissza a régi verziót!

  Sziasztok.

  Ennek a blognak a témája most alig pár embert fog érinteni. Ez egy lottózó alkalmazás, ami lényegében egy független SMS-szerkesztő. Ami miatt írom ezeket a sorokat, az az, hogy az új verzióban (már régebben) eltűnt a beállításokban a számlaszám/név beírás opció, és a gépi lottó opció is. A jelenlegi verzió a Play-en a 4.2.2. Nekem sem tetszett az újítás, és többen is panaszkodtak ezekre a dolgokra a hozzászólásokban. Ezért egy régebbi verziót osztok meg veletek, amiben ezek a beállítások még benne vannak, és ami nem fog frissülni! Hogy miért nem? Mert nem és kész :) . A régebi verzió letölthető innen: v4.2.0. Többet nem kell sorban állni a lottózóban, csak ha akarsz :). A lottók feladási ára hozzácsapódik a havi számládhoz. Feltöltő kártyásoknál nem tudom, hogy hogy működik. Fontos: el lehet szállni így a lottó feladásokkal, csak okosan és megfontoltan fogadj, lottózz!

  Én sok sok éve már csak ezzel lottózom. Ha még nem ismered az alkalmazást, amikre lehet fogadni:

  Folytatás...

  Meggyi001 2 éve 15

 • Átvertek a pendrive-val, de használni akarod?

  Sziasztok.

  Nagyon régi a téma, és sok cikk is született már anno belőle. Én most mégis írnék róla pár szót, mert hátha valaki még nem tud erről, és ezzel a bloggal segítek neki. Az ötlet onnan jött, hogy ma találtam meg a sógorom ezer éve vett Kingston (valószínűleg hamis) 32 GB-os pendrive-át a fiókban porosodva. Nem volt drága, 2500 ft, és nem is túl gyors, 6-8 MB/s írási sebességgel rendelkezik. Tehát közelében sincs a mai kéknyelvű szélsebes adathordozóknak.

  Szóval, ahogy a cím is mondja: Átvertek a pendrive-val, memóriakártyával, de te mégis használni akarod? Az átverést természetesen úgy értem, hogy működik az eszköz, csak nem akkora méretű, mint amekkorát vettél. Biztos volt köztetek, aki már járt így, és biztos volt olyan is, akik ugyanúgy mint én, nem tudja ezeket kidobni (pedig ki kellene). Három éve már jártam így, Aliexpress-ről vettem 32 Gb-os micro sd-t, az is csak 8 GB-os volt. Tehát, mivel kidobni nincs szívem, így elkezdtem azon agyalni, hogy mire is tudnám használni. De mindenekelőtt meg kellene nézni, hogy valós e a feltüntetett méret rajta. Ezt egy egyszerű és kicsi Windows-os alkalmazással meg is tehetjük.

  Folytatás...

  Meggyi001 2 éve 32

 • Videókártya javítás gyertyával? .... Igen!!!

  Sziasztok. A következő blogban bemutatom nektek, hogyha nincsen hőlégfúvótok, akkor mással is lehet melegíteni egy videókártya chip-jét.

  Kattints a képre a nagyobb változathoz

  Sok számítógépet és alkatrészeket kapok magánemberektől, hogy ezekből a rászoruló diákoknak és családoknak készítsek használható gépeket, a mindennapi használathoz, vagy éppen az online tanuláshoz. Főleg a mai világban fontos ez. Ez egyik ilyen gépben volt egy olyan videókártya, amire az adományozó (Feri - HA topiktárs) is felhívta a figyelmemet, hogy konkrétan csíkoz a kártya. De nem is kicsit.

  Kattints a képre a nagyobb változathoz

  Folytatás...

  Meggyi001 2 éve 61

 • Cyberpunk 2077 - Az interakció gomb megváltoztatása bármire

  Sziasztok.

  Én még csak most fogom elkezdeni a Cyberpunkot pc-n. Nincs csúcs gépem, de közepes grafikán elmegy 45-50 fps-el, és ez számomra most megfelelő. Így ez már játszható. Nem tettem fel semmilyen patch-et még, ámbár lehet ezek orvosolták, amit most kifogásolni fogok. A beállításokban az istennek sem találtam az "F" betűs interakció megváltoztatását. Ha azóta ez megoldódott, tekintsétek semmisnek e rövid cikket. Ha pedig még hasznos, úgy hátha segítettem vagy segítek valakinek a jövőben. Bármi más billentyűre át lehet állitani kb. 1 perces munkával. Nekem személy szerint jobban kézre esik az egér középső gombja. Én nem a WASD kombinációval játszok, ugyanis 1992-1994-ben tanultam meg játszani, fps-t vagy bármi mást is, és akkor még nem volt WASD. Egy csomó ismerősöm még így nyomja, ahogy én. És meg ne kérdezzétek, hogy milyen billentyűkkel és egérbeállításokkal játszok, mert ki fogtok akadni. :), ennek ellenére jó fps játékos vagyok...

  Szóval, itt a forrás: [link]

  Folytatás...

  Meggyi001 2 éve 0

 • Unofficial TWRP 3.4.2b Recovery for Redmi 9 (lancelot/Indian Prime) - Miui 11.

  Nem sok embert érint, de akit igen, talán örül neki. Az XDA-ra írtam meg, ide linkelem.

  [link]

  Meggyi001 2 éve 0

 • Szájmaszk....ha tudtam volna előre, hogy mekkora biznisz....avagy maszk körtúra

  Sziasztok.

  Hát igen. Ha tudtam volna előre, befektetek egy szájmaszk készítő gépbe, vagy kft-be 20 emberrel. Jelen blogomban pár érdekes szájmaszkot mutatnék be. Vagyis inkább egyedinek mondanám őket. Az ember képes mindenből hasznot húzni, így a különleges vagy különlegesnek kinéző szájmaszkokból is. A sima/normál kórházi/műtő , és az itthon használatos FP1-2-3.as , stb maszkok említésétől most eltekintenék, őket láttuk eleget. Megmondom őszintén, hogy az alább felsoroltak között van számomra tetsző is. Természetesen nem fogom, és nem is tudnám felsorolni mind a kb. 5000 típust, de pár darabot most szemügyre vehetünk. A linkelt oldalakon, még számos típust és fajtájú/színű/anyagú szájmaszkokat láthatunk. A teljesség igénye nélkül tekintsünk meg 30-40 db normál de egyedi maszkot, valamint 30-40 db viccesebb maszkot

  1:
  Be Happy Prémium Designer Szájmaszk, Ezüst szálas pamut belsővel, 2 Rétegű, Mosható, Fertőtleníthető, Állítható Pánttal, Ezüst karbon minta.

  Kattints a képre a link megnyitásához

  Folytatás...

  Meggyi001 2 éve 46

 • Gyorsabb Google Chrome? Igen!

  Sziasztok.

  Jelenleg számtalan módszer létezik a különböző böngészők gyorsítására. Most kettő olyan tippet tosztok meg veletek, amik már máshol publikálva lettek, de esetleg lemaradtatok róla. Jelen esetünkben a Chrome böngészőről lesz szó. A két módszert kipróbáltam, működnek, észrevehető a gyorsulás. Előre is elnézést kérek azért, hogy mások cikkeit idézem, de ha még pár emberrel ezzel jót cselekedhetek, már megérte. Az érdem amúgy sem az enyém, csak tovább adom a tudást.

  Idézve az eredeti cikket:

  "A “lazy loading” nevű megoldás már egyáltalán nem új, jó ideje működik egyes weboldalaknál. A lényege, hogy nem egyszerre töltődik be az egész lap, azok a képek és az iframe-ek kimaradnak első körben, amelyek a hajtás alatt vannak, vagyis nem látszódnak. Ezt persze a felhasználó alig veszi észre, hiszen az a része az oldalnak, amit látunk, ugyanúgy betölt, csak gyorsabban. A kimaradt elemek pedig akkor töltődnek be, amikor lejjebb görgetünk az oldalon (jó esetben még azelőtt, hogy az adott területre érünk, így az egészből nem veszünk észre semmit).Ez a megoldás jelenleg akkor működik, ha a weboldalt így készítette el a fejlesztő, alapesetben viszont a hagyományos betöltést kapjuk.

  Folytatás...

  Meggyi001 2 éve 9

 • Vissza akarod kapni a Facebook régi kinézetét? Tessék!

  Kattints a képre a nagyobb változathoz

  A nagytestvér fogta magát, és eldöntötte, hogy majd én, te, ti, hogyan és milyen kinézettel fogjuk használni a facebook-ot. Nagyapám, isten nyugosztalja, mindig azt mondta, hogy a nagytestvér mindig figyel, és mindig ott van a hátad mögött. Erre csak ennyi lenne a válaszom, jó?

  [link] Majd mi eldöntjük jó? Na csak azért.

  A facebook régi kinézetét roppant egyszerű visszaszerezni egy plugin segítségével. A neve:

  Old Layout for Facebook

  Nincs más dolgunk, mint telepíteni, majd a pluginra bal gombbal kattintani, és az "Enabled"-et kijelölni. Utána fogjuk a facebook oldalt, majd frissítsünk egyet. És kész is. Ismét a régi kinézet fogad minket.

  Folytatás...

  Meggyi001 2 éve 33

 • LG G2 - Neked is megvolt?

  Sziasztok! Nem is tudom, hogy hogyan kezdjem eme kis szösszenetet. Nehéz érzelmek nélkül beszélnem erről a telefonról. Pozitív érzelmekről beszélek természetesen. Ahogy visszaemlékszem, bátran kijelenthetem, hogy életem legjobb telefonja, és legjobb telefonos élményem volt a G2-vel. Az az innováció, amit dél Korea ezzel a telefonnal letett az asztalra, egy felejthetetlen élmény, és úgy gondolom, hogy azóta sem sikerült ezt a feeling-et überelni.

  Hét évvel ezelőtt írta Bog ezt a nagyon jó, és sokszor átolvasott cikket a G2-ről. És nem viccelek, tényleg nem tudnám megszámolni, hogy hányszor olvastam el. A G2 előtt körülbelül 2-3 évet eltöltöttem már az android világában, és így visszagondolva elég érdekes, hogy mindhárom telefon ZTE volt. Valószínűleg az árcédula miatt lehetett ez, hiszen akkor is volt már például Samsung androidos telefon is, de gondolom azok jóval drágábbak lehettek.

  Ezek voltak a ZTE-k:

  Folytatás...

  Meggyi001 2 éve 36

 • Xiaomi Redmi 9 működő hivásrögzítő

  Sziasztok.

  Akinek Redmi 9 telefonja van, és szeretne rá hívásrögzítőt, így megoldhatja: [link] Nyitott bootloader kell hozzá, és másik régiós rom, amit fel flesselünk. Más új Redmiknél, ahol szintén nincs hívás rögzítés, ugyanez a metódus. Bootloader nyitás, majd egy másik régiós rom flesselése, amiben engedélyezve van ez a feature.

  Ide be akartam tenni egy telefonos hölgyet, képnek, de az operator girl-re ezt dobta ki: :D

  De azért találtam telefonos csajt is:

  Meggyi001 2 éve 0

 • Kulisszatitkok 3-4.-rész - Merevlemez és memória

  Emlékeztetőül: Kulisszatitkok 1-2. rész, monitor és gép átnézés. [link]

  Sziasztok. Ez az írás a szekszárdi "Karöltve Szekszárdért" Facebook csoport számára készült, folytatván a kulisszatitkokat. Az adomány számítógépek és alkatrészek életét követjük vele nyomon. Ha szekszárdi vagy környékbeli vagy, csatlakozhatsz. Rászoruló embereken, családokon, szervezeteken szoktunk segíteni, vagy felajánljuk, ha nekünk például van egy felesleges mosógépünk, íróasztalunk, tévénk, stb. Karöltve Szekszárdért Facebook csoport. Én a Gyöngysor Alapítvány informatikai szálát viszem. Rászoruló diákoknak, családoknak építek használható számítógépet......mindenből....is :). Egy éves support-tal.

  És most a folytatás. Szóval...hogyan lesz 10 darab adomány merevlemezből 3, és 10 GB adomány memóriából 2-3-4 GB? Így:

  A képek csak illusztrációk. Kattints a képre a nagyobb változatért

  Folytatás...

  Meggyi001 2 éve 4

 • Kulisszatitkok 2.-rész - Hogyan lesz 10 adomány számítógépből 3

  Sziasztok. Ez az írás a szekszárdi "Karöltve Szekszárdért" Facebook csoport számára készült, folytatván a kulisszatitkokat. Az adomány számítógépek életét követjük vele nyomon. Ha szekszárdi vagy környékbeli vagy, csatlakozhatsz. Rászoruló embereken, családokon, szervezeteken szoktunk segíteni, vagy felajánljuk, ha nekünk például van egy felesleges mosógépünk, íróasztalunk, tévénk, stb. Karöltve Szekszárdért Facebook csoport. Én a Gyöngysor Alapítvány informatikai szálát viszem. Rászoruló diákoknak, családoknak építek használható számítógépet......mindenből....is :). Egy éves support-tal.

  Emlékeztetőül: Hogyan lesz 9 monitorból 5 monitor egyetlen nap alatt? Kulisszatitkok 1.-rész.

  Kattints a képre a nagyobb változatért

  És most a folytatás. Szóval...hogyan lesz 10 adomány számítógépből 3? Így:

  Folytatás...

  Meggyi001 3 éve 50

 • Mire való? Tudtad e...

  Sziasztok. Jelen blog tartalma megtalálható az interneten itt-ott, én csak összeszedtem nektek úgymond egy csokorba, hogy így könnyebb legyen elolvasni. Tehát az eredeti cikkeket nem én írtam. Megmondom őszintén, hogy 1-2 esetben én is tanultam valamit a leírtakból. :) Bízom benne, hogy tudok nektek okozni pár perc kellemes kikapcsolódást. Negyven kis érdekességet hoztam el nektek. Kezdjük is el:

  1. Láttad már a Tic Tac fedelén belüli kis mélyedést?

  Bizonyára többször is szemügyre vetted már a Tic Tac dobozát, és láttad a fedélben lévő kis lyukat. Nos, sokan úgy vélik, hogy a fedél kialakítása csak a megfelelő záródásért lett így kialakítva, viszont van neki egy másik funkciója is. Pontosan. Ezzel a mélyedéssel pontosan egy Tic Tac-ot tud adagolni az ember.

  2. Extra anyag a vadonatúj ruháknál

  Folytatás...

  Meggyi001 3 éve 30

 • Wifis okos izzó

  Sziasztok.

  Mindig is szerettem az "okos" eszközöket. Mindig is szerettem volna, ha ilyenek vannak a közelemben, az életemben. Szerencsére jó pár éve, ez már nem álom. Már megvehető és megfizethető dolgok. A cikkben szereplő okos izzókat még januárban vettem Kínából, az Aliexpressről, 2.602 Ft / darabját. Most ugyanannál az eladónál ez 3.345 Ft. Egy kicsivel talán még mindig olcsóbb, mint itthonról. Gondolom jócskán belejátszott a vírushelyzet. A saját házamban majd mindenhol szeretnék ilyet. Egyrészt a kicsinek tűnő 15 wattos teljesítménye bőven felmúlta a várakozásaimat, nagyon jó és erős fénye van, és még keveset is fogyaszt. És persze nem utolsósorban lehet a telefonunkkal távolról, akár másik városból is irányítani a működésüket. Ennél az eladónál kétféle színből választhattam; sárgás vagy fehér. A fehér lett a győztes, és nem bántam meg. Azóta látok mindent a szobában rendesen. A vásárlási okhoz még hozzátartozik az is, hogy a papagájaimnak is szerettem volna kicsit beleszólni az életükbe, akik velünk egy légtérben laknak. Ugyanis téli időszakban, ha előbb sötétült kint, és mi még nem vagyunk ugye otthon 17:00 vagy 18.00 órakor, na akkor ők szépen elkezdtek aludni, elvonulni, pihenni.

  Folytatás...

  Meggyi001 3 éve 22

 • A Lidl Silvercrest érzékelős habszappan adagoló jó?......... Jelentem:Jó!

  Sziasztok. Most egy szappanhab adagolót szeretnék nektek bemutatni, ami nem ugyanaz mint egy szappanadagoló. Ez a termék habosítja a folyékony szappant. Szappanhab adagolóból is sok van, és ezen belül még a Lidl SilverCrest kínálatán belül is van jó pár típus. Jelen termék típuskódja: SilverCrest SSSES 1.5 B1.

  Első találkozásom egy habszappan adagolóval Galyatetőn a szállodában történt, jó pár éve. Ott egy falra szerelt változat volt. Bevallom őszintén, hiába voltam már javában felnőtt, addig nem találkoztam ilyesmivel. Csak olyannal, ami simán kifolyatta, nem habosította. Maradandó emlékeket és hatást gyakorolt rám, mert nagyon jó és kényelmes volt így tusolni. El is határoztam, hogy fogok egy ilyet venni. Találtam róla egy 2013-as fényképet is, sajnos a márka név nincs meg, pedig olyat szerettem volna, nagyon jól habosított.

  Folytatás...

  Meggyi001 3 éve 101

 • A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!

  A vírus helyzet miatt nagyon sok ember átállt most az otthoni kenyérsütésre, akár gépi úton, akár kézzel gyúrva. (Remélem ti jól vagytok, és senki nem kapta meg. Bár már egy topictársat tudok, aki elkapta, szegény egy hétig full lázon volt. Vigyázzatok magatokra!) Én már legalább 200 kenyeret sütöttem az elmúlt két évben, egy olcsó Tesco-s kenyérsütővel. Igaz, hogy mindig csak a sima alap fehér kenyeret, más módozatot még nem. A bolti ára 10-12 ezer környékén volt pár éve, de én egy garázsvásárban vettem kemény 1500 forintért. Az akkori tulajdonosai lekvárt akartak készíteni vele, de nem sikerült nekik, tiszta bordó ragacs volt belül a sütő. És ahogy hallottam kb. 20-szor használhatták összesen. Szóval jó üzlet volt 1500-ért. Nemrég adta meg magát sajnos végleg. Két héttel ezelőtt kora délután kezdett el kerregni a kenyérkészítés elején. Leesett az ékszij, és persze nem lehet szétszedni, csak speciális csavarhúzókkal vagy kalapáccsal. Úgy is lett. Kalapács. És hiába raktam vissza az ékszíjat, és nagyjából az alját is, többet nem volt hajlandó életjeleket mutatni. Szinte azonnal eszembe jutott, hogy a Lidl-ben is szokott lenni kenyérsütő. Meg amúgy is most van a idénye a vírus miatt. A porélesztővel és egyéb kellékekkel nem kellett foglalkoznom, hónapokra be vagyok tárazva velük. Gyorsan elmentem hát a Lidl-be, és nagy szerencsémre, egy!

  Folytatás...

  Meggyi001 3 éve 149

 • Windows: minden alkalmazásod egy ablakban.

  Avagy hogyan tegyük ki a Windows asztalra a Microsoft áruházból letöltött játék/alkalmazás ikonját .

  Még sohasem használtam a Microsoft Store-t. Eddig. Valahogy nem éreztem rá ingerenciát. Aztán jött a 11 éves unokaöcsém, hogy segítsek neki le tölteni a Minecraft-ot és a Forza Horizon 4 demoját , és a ....és itt végeláthatatlan játéknevek felsorolásai következtek. És honnan máshonnan persze, ha nem a Microsoft áruházból. Mivel én raktam neki össze a gépét, ezért tudtam, hogy a kért játékok futni fognak rajta. Le is töltöttem párat neki, nagy volt az öröm is. De akkor jött az újabb kérés. Tegyem ki a játékok ikonjait az Windows asztalra neki. Jó, mondtam, kiteszem. Azaz csak tettem volna, mert nem tudtam. Csak a start menübe vagy a tálcára tudtam kihelyezni őket.

  Katt a képre a nagyobb változatért

  Folytatás...

  Meggyi001 3 éve 10

 • Invázió - Második könyv: I-VI fejezet (18+)

  Mi lett Jenna sorsa? Hogyan alakult Frank sorsa ezek után? Kik a titokzatos humanoidok a földön?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Vélemény 3 éve 0

 • Helló Edge,viszlát Bing...

  Sziasztok!

  Ha volt már erről itt blog, kérlek akkor tekintsétek tárgytalannak az írásomat. De ha 1-2 embernek segítek ezzel, már megérte rászánni ezt a fél órát.

  Nem olyan rég (Január 15-én) megjelent a Microsoft új Edge böngészője Chromium alapú motorral. Engem nagyon kíváncsivá tett a dolog, így eldöntöttem, hogy kipróbálom. Fel is telepítettem, installáltam hozzá az összes plugint is, amit használok a Google-s Chrome alatt. Elindítottam. És lássatok csodát. Az oldalak, a Gmail, és úgy "ánplág" minden 10-30 %-al gyorsabbal töltődött be. Végre nem kellett várjak a Gmail-re 8 másodpercet. A kíváncsiság kedvéért a második számú éjszakázós (másik szobában lévő) gépemre is feltelepítettem, de ott is azonos százalékú gyorsulást tapasztaltam. Ezt nagy örömmel tapasztaltam, de azért természetesen a Chrome is fent maradt a gépen. Így most az Edge böngészőt nyüvőm pár hete. Két dolgot kell meg megcsináljak benne és tökéletes is lesz. (Vagyis már csak egyet)

  • A chrome alatt a FDM letöltővel szépen le tudtam szedni a videókat/filmeket az oldalakról. Edge alatt ez valamiért igazán nem akar össze jönni. Most erre keresek egy plugint. Ha tudtok, írjátok meg légyszíves nekem. Nem külsős oldalt vagy windows appot szeretnék, hanem Chrome plugint.

  Folytatás...

  Meggyi001 3 éve 26

 • Tv nézés Androidon (update: 2019.11.28)

  Sziasztok! (update: 2019.11.28 12:53)

  Folytatnám a hasznos kis alkalmazások szekciót. Ugye eddig voltak már ezek:

  Hasznos Google Chrome pluginok
  Fényerő csúszka / Brightness slider
  PH - Prohardver alkalmazás ... Reloaded
  Android alkalmazás (apk) szerkesztő leírás kezdőknek

  És még folytathatnám a listát, de a többi írásom már csak termék bemutató/leírás jellegű, vagy éppen szellemes, esetleg sexy liftes....szóval uncsi....

  Folytatás...

  Meggyi001 3 éve 75

 • Terminator: Resistance - Reverse mouse (fordított egér)

  Szevasztok!

  Kezdjük mindjárt az elején. Na nem Ádámtól és Évától, de kb. 1996-től. Akkor találkoztam először az FPS játékokkal. Jó, oké, ezek kimerültek a Duke Nukem 3D és Quake 1-el. De arra elég volt, hogy megszeressem a műfajt. És akkoriban a "nagymenő" játékosoktól egy internet kávézóban, ahol 4 gép volt! (és woodoo1), na ott tanultam meg, hogy hogyan kell játszani. Most ki fogtok nevetni, de azóta is így játszom. És nem vagyok rossz! Cs 1.6 anno , CSgo, Cod, Apex Legends amiket szoktam nyomni.

  így játszok 23 éve, és a haverom is:

  Tűz: Bal egér gomb
  Előre menés: jobb egér gomb
  Balra oldalazás: "vessző" gomb
  Jobbra oldalazás: "pont" gomb
  Hátra menés: Nem megyünk hátra bazdmeg :), max ugrálunk jobbra/balra.
  Zoom/aim: "L" betű
  Guggolás: "M" betű
  Séta/futás: "K" betű
  Ugrás: "Space" gomb

  Folytatás...

  Meggyi001 3 éve 21

 • Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)

  Egy képzelt (vagy valós?) invázió lehetséges hatásai az életünkre.... avagy: induljon a kaland! (3. és 4.+ 5. rész)

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Vélemény 3 éve 461

 • Hasznos Google Chrome pluginok

  Sziasztok. Megosztanék veletek pár általam hasznosnak ítélt Google Chrome plugint. (És tényleg csak párat, mert 100-at is tudnék) Hátha valaki még nem ismeri őket, és talán használható is lehet a számukra.

  0: A különböző reklám/hirdetés blokkolókat bizonyára már ismeritek. Ezekből egy gyors mai gépen akár többet is futtathatunk egyszerre, nem fog lassabb lenni tőle a Chrome.

  AdBlock, uBlocker - #1 Adblock Tool for Chrome,Adblock a Youtube, AdGuard Hirdetésblokkoló, Adblock Plus - ingyenes hirdetés blokkoló, stb...

  Folytatás...

  Meggyi001 3 éve 43

 • Fényerő csúszka / Brightness slider

  Tegnap este találtam ezt a kis hasznos kiegészítő alkalmazást a windowshoz. Megosztom veletek, mert hátha valakinek olyan jól jön, mint nekem. Kivételesen tegnap este máshol aludtam, mint eddig, és ott csak az asszony laptopja állt rendelkezésemre, Apexezni, novellát írni, filmeket nézni, stb. Az egyik pillanatban mikor fényerőt akartam adni a kijelzőre az "fn" gombokkal, azok nem működtek. (Bár az asszony szerint nála működnek...persze, hagyjuk) Mérges lettem, és elhatároztam, hogy most azonnal keresek valami állandó csúszkát az ilyen esetekre a system tray-hez. Hamar, pár perc alatt meg is találtam, és tökéletesen működik. Tudom, tudom, szinte hallom, ahogy mondjátok: ott a monitor széle alatt az erre való gomb, sőt ott vannak profilok is. Igen, igazatok van. Részben. De ahhoz el kell engedni az egeret, odanyúlni, és aki nem sokat nyúlkál oda, mint pl én, az tuti a source gombot nyomja meg, stb. Több idő és energia. Így viszont csak kettő kattintás az egész, ha már úgyis fogjuk az egeret, nem? Szóval nekem bejött, és ha még pár embernek tudok vele segíteni, már megérte a keresés, és ez a pár percnyi írás is.

  Letöltés a Githubról - v1.7.8

  Folytatás...

  Meggyi001 3 éve 33

 • Invázió egy novellában (18+ nyelvezet!)

  Egy képzelt (vagy valós?) invázió lehetséges hatásai az életünkre.... avagy: induljon a kaland! (1. és 2. rész)

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Vélemény 3 éve 175

 • RMA - Külső merevlemez visszaküldése a gyárba

  Sziasztok!

  Gondoltam ismertetem veletek kálváriámat, mely nemrégiben történt meg velem. Főszereplője egy 2.5"-os, usb 3.0-ás 2 TB-os Western Digital (WD) Elements Portable külső merevlemez. Inkább lelkileg viselt meg a dolog, mint anyagilag. A hardveraprón vettem a terméket, sőt,mindjárt kettőt vettem belőle, egyet a soginak is. Nem nevezem meg az illetőt, akitől vettem, mert nem is az a lényeg most, meg amúgy is amennyire tudott segítőkész volt. A bolti ár helyett: kb 25k, 18k + postáért árulta, ami csábító ajánlat. De sajnos pont nekem kellett belefutni egy olyan dologba, hogy pont nálam fog elromlani egy drága termék, aminek nincs blokk vagy garancia papírja. Az eladó szerint ilyesmi még nem fordult elő a tőle vásárolt termékekkel. Kb. 3 hónap után kezdődtek a hibajelenségek. Néha fogta magát a merevlemez, és "lekapcsolt", és a windows csak úgy látta megint, ha ki és be dugtam újra. A negyedik hónap végére már minden egyes használatnál kb. 3 perc után lekapcsolt, bármit is csináltam. És így lehetetlenné vált a használata.

  Folytatás...

  Meggyi001 4 éve 44

 • PH rangok és egyéb....tudtad e?

  Egyik topictársam ma délután megkérdezte tőlem, hogy ő, mint "tag" mikor lesz "PH kedvence", mint én. Vagy hogy hol talál erről bármit is leírva. Az ő és azoknak a kedvéért, akiket ez szintén érdekel, és még nem kerestek rá, vagy csak lusták voltak, gyorsan megosztom ezeket a könnyen elérhető információkat. És, hátha lesz olyan tudnivaló benne, amit esetleg nem tudtál.

  Ahhoz, hogy megnézhesd a saját ranglétrádat, és hogy mikor mi leszel, csak rá kell kattintanod a nevedre, bárhol ahol például írtál valamit. Itt láthatod a hozzászólásaidat és a regisztrált napjaid számát. Persze másét is meg tudod nézni.

  (Katt a képre a nagyobb változatért)

  Ezután itt, a PH rang kalkulátor oldalon, a kért és beírt adatok után, könnyedén megtudod, amit akartál.

  (Katt a képre a nagyobb változatért)

  Folytatás...

  Meggyi001 4 éve 115

 • PH - Prohardver alkalmazás ... Reloaded

  Sziasztok!

  Ha valaki még mindig nem ismerné, ezt a nagyon hasznos kis alkalmazást, most ismét szánok rá, valószínűleg utoljára, pár sort. A krónikája nemrég, még nagyon úgy nézett ki, hogy végleg örök nyugovóra tér. De szerencsére mindig vannak vállalkozó kedvű emberek, akik esetleg meglátják a lehetőséget benne, vagy csak segíteni akarnak épp. Tehát nemrég ismét újjászületett, felkarolták, mondhatnám feltámadt poraiból, mint a harmadik napon az a bizonyos Főnix madár. Ennek nagyon örültünk, mert aki elkezdte használni az alkalmazást, annak már szinte nélkülözhetetlen, életmentő a mindennapjaihoz.

  Három téma is van; világos, sötét és amoled.
  (Katt a képre a nagyobb változathoz)

  Folytatás...

  Meggyi001 4 éve 25

 • Aquamark 3 - Retro teszt

  Mondhattok régimódinak, elavultnak, de én még mindig ezzel a régi 2003-as programmal tesztelem a hozzám került gépeket, vagy a tőlem eltávozókat. Haveroknak, alapítványnak szoktam gépeket összeszerelni, és ezzel azért mindig megnézem, hogy mennyit virít a kicsike. Tudom, tudom...vannak újabbak, jobbak. (3D mark, Furmark, Sisoft Sandra, Unigine Valley & Heaven, stb) De valahogy megragadtam ennél. Biztos sokat számít, ha csak a GPU-t nézzük, hogy melyik kártyában milyen és mennyi memória van, milyen Directx-et kezel, mennyi a memória sávszélessége, grafikus chip sebessége, grafikus memória sebessége, és még mittudom miket kell nézni bennük...Vagy hogy mik az alkalmazott technológiák, pl: nVidia CUDA, nVidia PhysX ,nVidia Pure Video HD,NVIDIA SLI, GeForce GTX VR Ready....stb, stb... szóval ezekhez nem értek.

  Én csak annyit tudok, hogy ha magasabb egy bizonyos pontszámnál, akkor jó a gép :)

  Éppen ezért ma meglepődtem kicsit, amikor a haverom a kérésemre lefuttatta a gépén az Aquamarkot. (Meglepődtem, de annyira imádkoztam, hogy az én eredményem jobb legyen ;] ) Az enyém jóval több pontszámot dobott ki. Gondolom az eltérő technológia lehet a ludas, de majd ha valaki ért hozzá, megmondja.

  Folytatás...

  Meggyi001 5 éve 58

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.