Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#119001) mézespálinka válasza Mr K (#118998) üzenetére


mézespálinka
senior tag

Igen, ez lenne egy védőoltás feladata. Na már most az a helyzet, hogy (pl. a cdc és jvci alapján, ami elég "mainstream" forrásnak tekinthető) a jelenlegi oltásokkal ez nem kivitelezhető...

(#119002) Asbee válasza mézespálinka (#118996) üzenetére


Asbee
veterán

Nyilvánvalóan magyságrendekkel több fertőzött van. Ismertek az indiai viszonyok, még ez sem a valóságot tükrözi. Ezért is lehet olyan sarlatán hülyeségekkel náluk példálózni, hogy ivermektin, kovid csomag stb.

(#119003) t72killer válasza Mr K (#118998) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az omikront terjesztik a 3x oltottak is veszettül, nincs óriási előny a 2x oltotthoz képest.

"Tehát lehet, hogy az átesés+1mRNS == 3mRNS, de ez nem számít, csak az, hogy átesés+1mRNS < átesés+3mRNS."
Már bocs, de ez nem más, mint a szűkös eü erőforrások masszív pocséklása, durva munkaerőhiány és gazdasági válság idején. Ráadásul, ha kikényszerítik, egyre értelmesebb rétegek fognak elfordulni az oltási politka támogatásától. Sorry, ha 99.9999%-ban védve vagyok, akkor már csak a 2-3 nap láz+ízületi fájdalmat se kérem, ami egy x+1. dózissal jár, nen vagypk időmilliomos.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#119004) mézespálinka válasza Asbee (#119002) üzenetére


mézespálinka
senior tag

Tehát nagyságrendekkel kisebb a mortalitása?

(#119005) t72killer válasza mézespálinka (#119004) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Átesettek és oltottak (1-2x is!) körében kifejezetten jó a helyzet - bár a 10es szorzó talán nincs meg a deltához képest.

A 3.világban a halottakat se adminisztrálják rendesen.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#119006) -Skylake- válasza kekedi (#118986) üzenetére


-Skylake-
addikt

Nekem pl nem. En full leszarom mennyit kell oltatni, van komolyabb gondom az eletben. 29 eves vagyok , kb 11-12 eves korom ota evente oltanak influenzara. Az 18 influenza oltas. Mi a kulonbseg ?

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#119007) Asbee válasza mézespálinka (#119004) üzenetére


Asbee
veterán

Ki beszélt mortalitásról? Nagy mellénnyel szokták itt emlegetni , hogy a “csodaszerektől” fertőzött sincs szinte…
Amúgy igen, biztos alacsonyabb globálisan mivel nem ismerünk minden fertőzöttet. Pl sok tünetmentes.

(#119008) Mr K válasza mézespálinka (#119001) üzenetére


Mr K
senior tag

Mi nem kivitelezhető? Nem az volt az állítás, hogy a védőoltás 1 alá viszi az effektív R-t, hanem az, hogy csökkenti. Ha R=2,2 oltás nélkül, akkor egy 50%-os hatásfokú oltás leviszi 1,1-re (elméletben), ha teljes az oltottság. Ha csak minden második ember van beoltva, akkor az R 1,65 lesz. Az 1,1-et némi plusz erőfeszítéssel (maszk használt, stb.) könnyen egy alá lehet vinni, az 1,65-öt bajosabb...

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#119009) Mr K válasza t72killer (#119003) üzenetére


Mr K
senior tag

"Az omikront terjesztik a 3x oltottak is veszettül, nincs óriási előny a 2x oltotthoz képest."
Nem az van, hogy a két oltás nem véd a fertőzéstől, a három meg frissen akár 70%+, de még három hónaposan is legalább 40%? (Nem pont te linkeltél ilyen cikkeket?) Vagy ez a biztonsági öves logika (a szomszéd bekötötte magát, mégis meghalt, azaz az öv teljesen felesleges?))

"Sorry, ha 99.9999%-ban védve vagyok, akkor már csak a 2-3 nap láz+ízületi fájdalmat se kérem, ami egy x+1. dózissal jár, nen vagypk időmilliomos."
Mert fiatal vagy. De abból indultunk, hogy nem az érdekes, hogy te védve vagy-e, hanem hogy milyen valószínűséggel adod tovább a fertőzést. (Minap volt, hogy a (covid) többlethalálozás 99%-a 40+-os korosztálynak jutott, annak a 75%-a pedig a 65+-osnak. Oké, fiatal vagy, nem izgat, oldják meg. De gondolom akkor az sem zavar, hogy a 40+-os korosztály meg azt mondja, hogy őt meg a globális felmelegedés nem izgatja (hol lesz akkor ő már...), szóval továbbra is dízellel jár, minden nap steak-et eszik, és mindenkit leszavaz, aki megpróbálja bezáratni a szénbányákat.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#119010) t72killer válasza Mr K (#119009) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Omikronra már messze nem, kb mindenki fertőződik.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#119011) Mr K válasza t72killer (#119010) üzenetére


Mr K
senior tag

Értem. Akkor pl. az ilyen tudományos cikkeknek ne higgyek:
mRNA-based COVID-19 vaccine boosters induce neutralizing immunity against SARS-CoV-2 Omicron variant

Az ilyen újságcikkeknek meg pláne:
Tünetek, súlyosság, tesztek, oltások – minden, amit az omikronról tudni kell

Mert utóbbi pl. ilyeneket ír:

"az omikron esetében is az oltatlanok voltak a legfertőzőbbek, míg a háromszor oltottak a legkevésbé"

"két adag AstraZeneca-vakcina után 20 héttel, azaz öt hónappal gyakorlatilag semmilyen kimutatható védelem nem maradt. Két adag Pfizer–BioNTech-vakcina után eleinte jobb volt a helyzet, de a 65-70 százalékról 20 hét után ezeknél is 10 százalékra esett vissza a hatékonyság. Egy harmadik Pfizer–BioNTech- vagy Moderna-adag ezt 2-4 héttel később 65-75 százalékra tornászta vissza, de tíz hét után ebből már csak 40-50 százalék maradt"

(Forrásokra mutató linkek, grafikonok a cikkben, ha valakit véletlenül mégis érdekelne.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#119012) mézespálinka válasza Mr K (#119008) üzenetére


mézespálinka
senior tag

Cdc,jvci, már a deltánál írta, hogy oltott és oltatlan ugyan úgy és ugyan olyan mennyiségben üríti (terjeszti) a vírust és ugyan úgy kapja el. :R

Továbbá mi a hatékonyság amiről te beszélsz, amiről a cikk szól és amiről a gyártó beszel?

[ Szerkesztve ]

(#119013) tom_tol válasza Z.É.T. (#118985) üzenetére


tom_tol
addikt

Igy két év után nem ciki hogy mindig mindent meg kell magyarázni a témával kapcsolatban ? Még a marxizmust sem magyarázták annak idején ennyit mint ma a járványszakértők szakértését ;]

(#119014) Ezekiell válasza tom_tol (#119013) üzenetére


Ezekiell
veterán

De, ciki, csak nem azoknak, akiket te gondolsz...

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#119015) t72killer válasza Mr K (#119009) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"Mert fiatal vagy"

Így van, egyáltalán nem kéne 20tól 120évesig egy kalap alá venni a népességet. A vírus brutálisan másképp hat egy 80feletti emberre, mint egy 50 alattira.

#119011: a 3. adagnak antitestes szempontból pont ugyanúgy lejár a szavatossága - max nem 3, hanem 4 hónap elteltével. Teljesen irreális elvárni, hogy folyamatosan Mount Everest-i magasságokban tartsuk a főleg vuhani típusú antitestek mennyiségét.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#119016) syberia válasza ooloo (#118969) üzenetére


syberia
veterán

https://howbad.info/

(#119017) Mr K válasza mézespálinka (#119012) üzenetére


Mr K
senior tag

"Cdc,jvci, már a deltánál írta, hogy oltott és oltatlan ugyan úgy és ugyan olyan mennyiségben üríti (terjeszti) a vírust és ugyan úgy kapja el."

Ezeket bizonyára linkkel is alá tudod támasztani. Addig nem hiszem el, bocs. (Deltánál volt szó róla, hogy a felső légutakban kimutatható vírusmennyiség valóban nem különbözik szignifikánsan, de a betegség gyorsabba lefolyású az oltottnál, így kevesebb ideig terjesztő. Az ugyanúgy kapja el pedig egyszerűen nem igaz. Illetve vannak már tapasztalati tények: tessék pl. összevetni az UK és az USA járványgörbéit. (A Telex cikkben (#119011) vannak linkek tanulmányokra, ha érdekel. De gondolom ennyire nem.))

"Továbbá mi a hatékonyság amiről te beszélsz, amiről a cikk szól és amiről a gyártó beszel?"
Ez komoly? (De legyen. Veszel egy csomó oltottat meg oltatlant (hasonlóan viselkedőket hasonló környezetben, akik nem voltak még betegek). Hagyod őket egy-két hónapig. Megszámolod hányan lettek fertőzöttek (vagy kerültek kórházba, intenzívre vagy haltak meg). Elosztod a csoportlétszámmal, megkapod az arányokat. A két arányt elosztod egymással, kivonod egyből, felszorzod százzal. (Vagy valami hasonló, késő van.) Attól függően, hogy mit számoltál (fertőzött, kórház, intenzív, halál), beszélünk adott védettségről (pl. fertőzés elleni védettség).)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#119018) ooloo válasza t72killer (#119015) üzenetére


ooloo
őstag

"Így van, egyáltalán nem kéne 20tól 120évesig egy kalap alá venni a népességet. A vírus brutálisan másképp hat egy 80feletti emberre, mint egy 50 alattira."

Egyetértek ... egy jól átgondolt oltási tervet én is támogatnék .

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#119019) syberia válasza syberia (#79416) üzenetére


syberia
veterán

A Project Veritas megdöbbentő, eddig soha nem látott dokumentumokat szerzett meg a Covid-19 eredetéről, a funkciónyeréses kutatások eredményéről, a vakcinákról, a lehetséges kezelésekről, amelyeket elhallgattak, és a kormány azon törekvéséről, hogy mindezt eltitkolja.

A szóban forgó dokumentumok a Defense Advanced Research Projects Agency, ismertebb nevén a DARPA egyik jelentéséből származnak, amelyeket egy szigorúan titkos hálózati meghajtón rejtettek el.

A DARPA az amerikai védelmi minisztérium alá tartozó ügynökség, amelynek feladata a potenciális katonai felhasználásra alkalmas technológiák kutatásának elősegítése.

A Project Veritas megszerezte a Védelmi Minisztérium főfelügyelőjének írt külön jelentést, amelyet Joseph Murphy, az amerikai tengerészgyalogság őrnagya, a DARPA egykori munkatársa írt.

A jelentés szerint az EcoHealth Alliance 2018 márciusában kereste meg a DARPA-t, hogy finanszírozást kérjen a denevér által terjesztett koronavírusok funkciónyerési kutatására. A Project Defuse nevű javaslatot a DARPA elutasította biztonsági aggályokra hivatkozva, valamint arra, hogy az sérti a funkciónyerési kutatási moratórium alapját.

A dokumentumok szerint a NIAID Dr. Fauci vezetésével folytatta a kutatást a kínai Wuhanban és az Egyesült Államok több helyszínén.

Dr. Fauci eskü alatt többször is azt állította, hogy az NIH és a NIAID nem vett részt az EcoHealth Alliance programmal kapcsolatos funkciónyerési kutatásokban. A Project Veritas által megszerzett dokumentumok szerint azonban, amelyek felvázolják, hogy miért utasították el az EcoHealth Alliance javaslatát, a DARPA minden bizonnyal funkciónyerésnek minősítette a kutatást.
[link]

https://howbad.info/

(#119020) lacafaca válasza syberia (#119019) üzenetére


lacafaca
őstag

ha már így szóba hoztad az ifjú mengelét [link] :DDD

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#119021) tibee77 válasza syberia (#119019) üzenetére


tibee77
őstag

Nincs itt semmi latnivalo, csak az igazsag, kit erdekel az? :Y

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#119022) Mr K válasza t72killer (#119015) üzenetére


Mr K
senior tag

Feladom. (Jó, utoljára. Nem érdekes, hogy mennyire vagy védett.(*) Az érdekes, hogy mennyire terjeszted. És annál kevésbé terjeszted, minél több oltást kaptál. És mivel fiatal vagy, és sokat nyüzsögsz, te vagy a fő terjesztő. Az öregekre ráadásul kevésbé hat a vakcina, azaz ha a terjesztés minimalizálása a cél, akkor adott esetben az is elképzelhető, hogy a fiatalabbakat érdemes oltani elsősorban(**).)

(*) Nyilván az is érdekes, hogy mennyire vagy védett, ha pl. munkaerő vagy, vagy az eljövendő generáció. Csak most nem erről az aspektusról volt szó.
(**) Járványszempontból. Nyilván kevés hely lesz, ahol ez fog dominálni, nem a politikai.

A 3. oltásnál pedig elég sokat volt szó arról, hogy nem csak mennyiségi, hanem minőségi változást is jelent. (Ennek az Omikron kapcsán van főleg szerepe pillanatnyilag.) A negyedikről ilyet egyelőre nem mondanak, ezért sincs napirenden a legtöbb országban (vagy csak korlátozottan).

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#119023) syberia válasza lacafaca (#119020) üzenetére


syberia
veterán

Ezért mennek át egyre többen a GETTR-re ;)

https://howbad.info/

(#119024) BalanceR válasza syberia (#119023) üzenetére


BalanceR
addikt

Így van, és a szomszédjának az unokahúga 2017ben a tőzsdén vett 4 apple részvényt, szóval bizonyíték, hogy irányítja az apple-t!
"Azok, ők, a tudjukik" el akarják hallgatni az igazságot de a hősies Trump elnök, Ashtar kapitány és a plejádi flotta a Q anon séreggel leleplezi az összeesküvőket....
:))
Édesf@$zom, hogy mi van itt megint?
Miért kell sorozatosan konteós baromságokkal szétcseszni a topicot?
Ismét jöhet a Modi, meg a Purge.
Nem akartok ezekkel átszokni fészbúkra, vagy ilyesmi?

[ Szerkesztve ]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#119025) syberia válasza BalanceR (#119024) üzenetére


syberia
veterán

“They are lawless. They completely disregard bio-ethics. They’ve broken all the rules that I know, that I’ve been trained on for years.”

Nekem csobogsz, kicsi patak? Engem nem zavar ha átszoksz a fészbúkra, ott sem leszel népszerű szvsz, csak szólok mielőtt meglepetés érne. :K :D

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#119026) BalanceR válasza syberia (#119025) üzenetére


BalanceR
addikt

:C
Gratulálok...

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#119027) lacafaca válasza BalanceR (#119024) üzenetére


lacafaca
őstag

az megvan, hogy csak tetőled vannak ide jó ideje konteók kiírva :U ...lehet el is megyek följelentelek érte ;] (ne izgulj, nem vagyok besúgó)🤣

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#119028) BalanceR válasza lacafaca (#119027) üzenetére


BalanceR
addikt

Mesélj még :DDD

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#119029) lacafaca válasza BalanceR (#119028) üzenetére


lacafaca
őstag

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#119030) syberia válasza lacafaca (#119029) üzenetére


syberia
veterán


🤣😂

https://howbad.info/

(#119031) Mr K válasza Mr K (#119017) üzenetére


Mr K
senior tag

P.S. Az kimaradt, hogy ha egy oltás ad valamekkora fertőzés elleni védelmet, akkor az oltott mindenképp kevésbé terjeszt (akkor is, ha fertőzötten ugyanannyi vírust "ürít"), hiszen ahhoz, hogy fertőzhessen, először meg kell fertőződni, arra pedig az oltott kevésbé hajlamos.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#119032) tom_tol válasza Ezekiell (#119014) üzenetére


tom_tol
addikt

(#119034) perempe


perempe
addikt

Omicron has peaked in UK

* Brahms: 4. szimfónia *

(#119035) Gsx-rr


Gsx-rr
veterán

Amugy hogy all Magyarorszag az influenzaval?
Itt Dominikan tarol tele a korhaz veluk.
Erdekes itt is van maszkhordas,sot szunet se volt tavaly marcius ota meg se maradt el iden se.

[ Szerkesztve ]

(#119036) laszlohu válasza Gsx-rr (#119035) üzenetére


laszlohu
addikt

A tisztifőorvos azt nyilatkozta, hogy idén szerinte ismét nem lesz influenza számottevő a maszkhordás, stb miatt.

(#119037) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

A mutánsok kedvelőinek nagy szeretettel: Omi BA2 :DD

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#119038) pjen válasza Gsx-rr (#119035) üzenetére


pjen
félisten

Érdelkődés hiányában elmarad.

(#119039) Gsx-rr válasza laszlohu (#119036) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Ez akkor Magyar specko

(#119040) Ricardo válasza Gsx-rr (#119035) üzenetére


Ricardo
félisten

Mi lehet az oka? :U
"Erdekes itt is van maszkhordas,sot szunet se volt tavaly marcius ota"
[link]

(#119041) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

[link]

⭐ Stella

(#119042) radi8tor válasza Gsx-rr (#119035) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Itthon azért akad belőle. Távolabbi szomszéd is épp otthon van valami lázzal ami nem covid, persze a doki nem merte rámondani neki hogy flu. :D

⭐ Stella

(#119043) gergo5991 válasza radi8tor (#119042) üzenetére


gergo5991
őstag

család nemrég lázas volt, nyomattuk a tesztet negativ volt mindenki.. aztán jön a hir hogy a környéken a vérhas terjed. Hát, hogy is mondjam, elég brutál volt 3 napig..de hogy hogy a faszba kerülnek elő ezek a virusok mikor maszk meg agyba főbe megy a kézfertőtlenités én nem értem..

[ Szerkesztve ]

(#119044) radi8tor válasza gergo5991 (#119043) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Mert a fürdők nyitva vannak.

Örülnétek neki hogy nem a covid terjed, lassan zárni is lehet a topikot. ;]

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#119045) t72killer válasza gergo5991 (#119043) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:Y . A vérhas nem maszkos, hanem kézmosásos történet, azt nem ellenőrzik sehol...

#119044: mióta láttam egy medencében sz.rdarabot úszkálni, nem lepődök meg semmin :(((

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#119047) ooloo válasza #32839680 (#119046) üzenetére


ooloo
őstag

Túlnépesedés megoldva .... mármint a fejlett országokban . India örökli a földet ! ;]

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#119048) ProEvoFan válasza ProEvoFan (#118979) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

Úgy döntöttem, hogy nem kérem még a harmadik oltást, mert tavaly decemberben koronás voltam, így védve vagyok kb négy hónapig. Feleslegesen nem szeretnék oltást kapni.
Majd ha idő lesz, akkor jöhet a harmadik.
Amúgy pont mikor elkaptam a vírust, azon a héten akartam menni a harmadik oltásra...

(#119049) Floyd80


Floyd80
addikt

Így mulat egy magyar úr!

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#119050) t72killer válasza Floyd80 (#119049) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Sokkalinkább ezt tolják, mint amit az amcsi republikánusok nyomnak. Omikronra bőven elég lesz ez is - és ha negyedikként beszerez egy omikron fertőzést, bőven rendben lesz jövő újévig.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.