Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#65001) Lauda válasza t72killer (#65000) üzenetére


Lauda
félisten

Ezekkel a számokkal sehova nem jutsz, mivel a koronavírus elleni védekezés teljesen felborította a normális emberi életet. Megvéd minket más kórokozótól, ellenben okoz egy csomó más problémát. A valós számai a járványnak lehetnek sokkal durvábbak, vagy akár jóval enyhébbek is, mint ami ebből a számolgatással kijön.

(#65002) t72killer válasza Lauda (#65001) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Jobb nincs, ezt kell szeretni. Napi 400 halottat hóttziher, hogy nem fognak érdemben boncolni, kórtanilag feldolgozni. Az év leteltével majd meg lehet kuksizni pl az öngyilkossági, baleseti számokat pl, de erősen kétlem, hogy futótűzként terjedt volna a harakirihajlam.

Az egyéb, nem ragályos betegségek, pl rák, szív-érrendszeri gondok pedig elég stabil mennyiséget visznek el naponta, nemigazán indokolt változást várni ezektől a nem-fertőzött populációban.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#65003) Lauda válasza t72killer (#65002) üzenetére


Lauda
félisten

Akkor talán már leesett, hogy miről is írok az elejétől fogva.

szerk: a jelenlegi helyzet mindenre kihatással van. Az idegeskedés, az ellátatlanság stb stb, ebbe is sokan belehalnak, akik még élhetnének. Ellenben sokakat megment a védekezés, tehát nem éri el például az influenza, akit egyébként elérne és mondjuk abba bele is halna.

[ Szerkesztve ]

(#65004) Parci válasza Lauda (#65003) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

biztos, hogy így van, de azért tavasz óta van idegeskedés, a halálozások meg mégis pont a járvány erősödésével szinkronban ugrottak meg. de sosem lesz pontos képünk, mert ehhez kellett volna az állam is, ami viszont minden erejével akadályozza ezt, hogy rohadjon magára.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#65005) Ringman válasza Lauda (#65003) üzenetére


Ringman
nagyúr

idősek otthonában ez biztos faktor, nem lehet látogatni, könnyebben elhagyja magát valaki.

(#65006) t72killer válasza Lauda (#65003) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az idegeskedés - pláne a munkanélküliség miatti - valóban az intézkedések következménye, azzal a megjegyzéssel, hogy azért a civilizált világban legalább némi védőhálót adtak a nehéz időszak áthidalására. Az ellátatlanságot viszont egy az egyben a járvány/túl laza "védekezés" számlájára írnám.

#65005: bizony. Bár tartok tőle, hogy amilyen vágóhíd van, nem ez a döntő faktor mostanság:(. A "lélek" x<10%-ot tud besegíteni, ha az egészet agyonvágják egy kórházból kivágással, akkor ez kevés lesz.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#65007) Jablocskov válasza Lauda (#65003) üzenetére


Jablocskov
tag

Nyilván ezek az okok is hozzájárulnak a többlet halálozáshoz, azonban csak ezekkel nem magyarázható a hirtelen, exponenciális jellegű emelkedés. Sokkal inkább arról van szó, hogy ezek is a vírus áldozatai, csak valami miatt nem kerülnek bele a hivatalos covid halálozási statisztikába.

[ Szerkesztve ]

(#65008) szabi__memo válasza Jablocskov (#65007) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Szerintem szért mert már így is brutál rossz a halálozási arány. Az olasz mai rekordnál is rosszabb. Szerintem ennyi az oka

(#65009) viharhozo


viharhozo
addikt

Kiegeszito info, h miert vannak sokan korhazban. Egy ismerosomnel 23 napja indult a dolog, 21 nappal ezelott lett pozitiv a tesztje, 18 napja van korhazban. Viszonylag jol meguszta, allitasa szerint 5 napja szinte teljesen tunetmentes. Viszont a mai tesztje is pozitiv.

Elvileg hazmehetne, de egyreszt fertoz, tehat el kellene kulonulnie a csaladtol, masreszt a csaladot kapasbol bevagnak ujra a 10 napos karantenba. Tehat hesszel a korhazban, mert mast nem tud csinalni.

Megoldast nem tudnek ra mondani, csak egy kis adalek a tortenethez.

Aztan az is erdekes, h egy masik ismeros mar vagy ket hete szarul van, de kibekkelte otthon, viszont a friss tesztje negativ, tehat a karantenjat feloldottak.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#65010) t72killer válasza viharhozo (#65009) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

a jó állapotban lévő gyógyulgatóknak kéne valami egyéb intézmény.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#65011) Ringman válasza t72killer (#65010) üzenetére


Ringman
nagyúr

nem kell sokat agyalni rajta, máshol már bevált: covid-hotel. (persze ehhez is emberi erőforrás szükséges)

most üresek a kollégiumok + a szállodák is.

(#65012) catroot válasza updog (#64919) üzenetére


catroot
veterán

Ó, ilyen kp, csekk mániás embereket tudnék mondani én is.

Ja, a posta. Az elmúlt pár héten párszor jött hozzánk a posta (utánvétes csomag), egyik alkalommal sem volt náluk terminál. Csak kp. XXi. század.

"I live in the weak and the wounded, Doc."

(#65013) Reggie0 válasza #20749568 (#64995) üzenetére


Reggie0
félisten

Jah, biztos a nyugdij is feketen jon, azert fizet be annyi nyugdijas csekket :)

(#65014) S e t h válasza Sir Pocok (#64999) üzenetére


S e t h
nagyúr

Meglepődnél ha szembesülnél vele hány háztartásban nincs internet.
Ahol a napi szintű megélhetés is kihívás ott nem a gyógyszereken és tüzifán fognak spórolni.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#65015) Digitalis válasza S e t h (#65014) üzenetére


Digitalis
senior tag

Főleg azok , akik a híres magyar minimálnyugdíjból élnek, nem valószínű, hogy van internet. És igen, rengetegen vannak. Nincs ám mellette kafetéria, ilyen-olyan kártya, plusz egyéb támogatás. Havi 75€ van, mindenre! Nélkülözés, mentális leépülés boritékolva, mert havi 28500 ft-ból emberi módon, Magyarországon is nagyon nehéz megélni. Láttam sokan fejtegetik miért olyan nagy a halandóság M.O-n a 65 felettiek körében. Azért mert európa, világ szégyene a megalázó a magyar 75€-s havi minimálnyugdíj, és konkrétan a nélkülözésben, ellátatlanságban, ezzel járó szenvedésben, fásultságban,
fizikai/ mentális leépülésben a kilátástalanság miatt pusztulnak el ezek az emberek. Nagyon sokan vannak, és ez gyilkosabb mind bármilyen vírus.

[ Szerkesztve ]

Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.

(#65016) szabi__memo válasza Digitalis (#65015) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Ráadásul aljas is

(#65017) Kékes525


Kékes525
félisten

[COVAX- COVID‑19 Vaccines Global Access]

"A COVAX a COVID‑19 védőoltások közös beszerzésére és elosztására irányuló nemzetközi összefogás, aminek célja, hogy világszerte minden országnak egyenlő hozzáférése legyen a hatékony és biztonságos oltóanyagokhoz, mihelyt jóváhagyták és engedélyezték a használatukat."

Mottója: "senki sincs biztonságban, amíg mindenki nincs biztonságban"

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#65018) MuMa012 válasza MuMa012 (#64970) üzenetére


MuMa012
tag

Friss miniszterelnöki rádióinterjúból:
"Az első egyeztetések alapján a tudósok mereven elzárkóznak mindenféle enyhítéstől."

(#65020) Ricardo válasza MuMa012 (#65018) üzenetére


Ricardo
félisten

Talán hallgatni kellene rájuk.

(#65021) daneel_hu válasza Digitalis (#65015) üzenetére


daneel_hu
addikt

Ebben teljesen igazatok van, de sokan vannak akik tesznek érte, hogy ennyi is legyen a nyugdíjuk.
Ma is az okosítás a jellemző, az adóelkerülés az öngondoskodás hiánya.
Sok embert ismerek akik szinte semmit nem adóznak és még büszkék is rá. Ezek az emberek 65 éves kor felett majd kapják a minimálnyugdíjt.

Anyósomék családjában pl minden öreg ledolgozta a 40 évét és be is volt jelentve rendesen a fizetésére. Mindenkinek 140-160e a nyugdíja vagy több.

[ Szerkesztve ]

(#65022) Ringman válasza Jablocskov (#65019) üzenetére


Ringman
nagyúr

elég szomorú a helyzet, de majd meg lesz magyarázva ez is (illetve másra lesz kenve a felelősség)

(#65023) Ringman


Ringman
nagyúr

Vidéki főorvos: Nincs elég ember, a mi dolgozóink is kidőlnek

„…Elnézést, hogy nem tudtak közben telefonálni, ezt megértem. De nem tudok mást mondani, mint hogy mi igyekszünk. Nincs elég ember. A mi dolgozóink is kidőlnek, a mi dolgozóink is megbetegednek. Van, aki a havi munkaidőkeretét már tizedikén letudja, mert annyira sokat dolgoznak…”
– hallható azon a felvételen, amelyiken egy vidéki kórház orvosa beszél az elhunyt covidos betegek rokonaival.
A hangot egy 42 éves nő rögzítette telefonjával, és adta át a felvételt a Telexnek. Ő közel három órát várt a kórház előtt arra, hogy átvehesse elhunyt édesanyja személyes holmijait. Azt mondta, rajta kívül még 9-10 család állt sorban ugyanezért, köztük volt olyan is, aki már hat órája várakozott. Hozzájuk jött ki egy orvos, akitől kérdezni lehetett, és ekkor szabadultak el az indulatok.
A felvételen az nem hallható, de az orvosban azután pattant el valami, miután az egyik hozzátartozó félreértette, és azzal gyanúsította meg a doktornőt, hogy az édesapját idő előtt vették le a lélegeztetőgépről. „Én ekkor kapcsoltam be a felvételt, mert nem hittem el, hogy tényleg ordibálnak, miközben arra várunk, hogy kihozzák a tegnap elhunyt rokonaik kórházi cuccait”, mondta a Telexnek a felvételt készítő nő.
---
A felvétel egyébként még néhány nappal azelőtt készült, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos felszólította a kórházakat, engedjék be a rokonokat a haldokló covidos betegekhez. A kórház nevét és a pontos dátumot szándékosan nem írjuk le.


mégis hogyan merülhet fel, hogy enyhítenek karácsonyra?

(#65024) pjen válasza daneel_hu (#65021) üzenetére


pjen
félisten

Szerencséjük volt.Gondolj arra a sok biztonsági örre például akik 4 órára vannak bejelentve minimál bérrel és a valóságban is minimál bért kapnak.Vagy ott vannak a pincérek szakácsok.

(#65025) forceberg válasza daneel_hu (#65021) üzenetére


forceberg
veterán

Én tizeniksz éve azért (is) kerestem új munkahelyet, mert nem akartak fullra bejelenteni.
Sok ember saját választása volt, hogy nem fizettek utánuk rendesen járulékokat.
(nyilván vannak kivételek, kiszolgáltatott emberek)
A közös sok embernek csak akkor közös, amikor kapni kellene belőle!

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#65026) Digitalis válasza daneel_hu (#65021) üzenetére


Digitalis
senior tag

tesznek érte, hogy ennyi is legyen
Vagy ott az építőipar, sumák maszekoknál átvert melósok stb... Bárhonnan nézzük, embertelen, szégyen és gyalázat. [link]

Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.

(#65027) Kékes525


Kékes525
félisten

A D és C vitaminon kívül vannak más vitaminok is, ami elősegítheti a gyógyulást koronavírus fertőzéskor. Ilyen az A vitamin, ami a szaglás helyreállítását segítheti (orrcsepp, orrspray vagy kenőcs formájában, recept nélkül kapható). Másrészt a koronavírus idegkárosítása (neuropátia) ellen Milgamma N lágy kapszula (B1, B6, B12 vitamin nagy dózisa). Itt figyeljünk oda, hogy mindhárom vitamin legyen benne, mert van olyan milgamma ami B6 vitamint nem tartalmaz. A B6 vitamin nagy dózisa miatt nem lehet állandóan szedni! Ezek recept nélkül kaphatók, azért merem ajánlani.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#65028) zsolt_64 válasza Ringman (#65023) üzenetére


zsolt_64
senior tag

"mégis hogyan merülhet fel, hogy enyhítenek karácsonyra?"
Egyszerű a válasz : pillanatnyilag be akarnak valami népszerűnek tűnő intézkedést nyomni.
vagyis úgy gondolják ez népszerű lesz, mármint azok körében akik képtelenek felfogni hogy a karácsonyi+szilveszteri bulikázást lehet elfelejteni.

update by ov: ... azért megjegyezte: az orvosok, tudósok mereven elleneznek minden nagyobb méretű enyhítést jelenleg.

[ Szerkesztve ]

(#65029) Ringman válasza zsolt_64 (#65028) üzenetére


Ringman
nagyúr

valamiből ki kell gazdálkodni a nyugdíjemelést, kevesebb nyugdíjas, több nyugdíj!

(#65030) Kékes525 válasza Ringman (#65023) üzenetére


Kékes525
félisten

"„Én ekkor kapcsoltam be a felvételt, mert nem hittem el, hogy tényleg ordibálnak, miközben arra várunk, hogy kihozzák a tegnap elhunyt rokonaik kórházi cuccait”, "

Ezt nem értem. A felvételen az orvos teljesen normális hangon, korrekten válaszol.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#65031) UberMutant válasza Kékes525 (#65030) üzenetére


UberMutant
őstag

csak nem azt mondja , amit hallani akarnak = ordibál

(#65032) Ringman válasza Kékes525 (#65030) üzenetére


Ringman
nagyúr

a hangfelvételt nem volt erőm elindítani :(

----
[link]
Karácsonykor sem enyhít az olasz kormány a jelenleg is érvényben lévő szigorításokon, sőt, az ünnepi időszakra tovább szigorítanak. December 20. és január 6. között megtiltják a ország régiói közti utazást, illetve december 25-én, 26-án és január elsején senki nem hagyhatja el saját városát, települését. Ezzel akadályoznák meg a csoportosulásokat.

(#65033) Alex91 válasza Ringman (#65032) üzenetére


Alex91
félisten

Olaszok csinaljak jol. Most mindenki egye sajat otthonaban a bejglit...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#65034) Drizzt


Drizzt
nagyúr

6212/189/7812/639

I am having fun staying poor.

(#65035) Csatravi


Csatravi
senior tag

Nevesítve a számokat

6212 új fertőzött
7812 kórházban ápolt
639 lélegeztetőn
189 elhunyt

[ Szerkesztve ]

(#65036) zsolt_64 válasza Csatravi (#65035) üzenetére


zsolt_64
senior tag

pont itt az ideje 1 kis lazításnak.... :(

(#65037) Chesterfield válasza zsolt_64 (#65036) üzenetére


Chesterfield
senior tag

Igen, há' nehogy má megtilcsák, hogy együtt karácsonyozzon a család.

(#65038) Rage47


Rage47
veterán

a pcr teszt eredmenye miert nem latszik az eeszt-ben, ha a haziorvos mar latja az eredmenyt?

(#65039) lacafaca


lacafaca
őstag

[link] egy kis családfa elemzés

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#65040) Csatravi válasza zsolt_64 (#65036) üzenetére


Csatravi
senior tag

Közben meg egyes elhunytak hozzátartozói "megeszik" az orvosokat, eü dolgozókat hogy miért halt meg odabent a beteg? Eddig is voltak hőbörgő betegek meg hozzátartozók de most a járvány idején egyre feszültebbek lettek egyesek.

(#65042) Stanlee válasza Csatravi (#65035) üzenetére


Stanlee
őstag

Elkepeszto, hogy havi szinten a lakossag kb. 2%-a pozitivra tesztelt (180 - 190 ezer ember). Ezek azok, akik a hatosag latokorebe kerulnek.

Mennyi lehet az, akit nem tesztelnek, mert radar alatt otthon kihordja, vagy nem is veszi eszre, hogy fertozott...

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#65043) Kékes525 válasza Csatravi (#65040) üzenetére


Kékes525
félisten

Arról pedig elfeledkeznek, hogy ezért nem a szélsőségesen leterhelt orvosok a hibásak, akik igazán hatékony eszköz nélkül dolgoznak (nincs igazi gyógyszer a COVID19 betegség ellen), hanem a kormány. Akinek a legfontosabb feladatuk ilyenkor az orvosok röghöz kötése, a korrupció bebetonozása az alkotmányba, az alkotmányba rögzítése, hogy "Az anya nő, az apa férfi" és a Brüsszel elleni harc. A járványkezelést pedig nagy ívben letojják.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#65044) Elektrosokk


Elektrosokk
addikt

Anyukámnak a szerdai pozitív gyorsteszt után a tegnapi PCR eredménye negatív lett.

bár nincs túl jól, úgyhogy kiírta a doki.

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#65045) Csatravi válasza #20749568 (#65041) üzenetére


Csatravi
senior tag

Látom az éjszaka nem aludtál eleget :)

(#65046) Xuja


Xuja
kezdő

Szerintetek mi várható hétfőn? Én simán kinézem belőlük hogy hétvégére kicsit alacsonyabb számokat közölnek és akkor Orbán bejelenti, hogy megvolt a tetőzés, lehet enyhíteni..

(#65047) catroot válasza Xuja (#65046) üzenetére


catroot
veterán

Nem rég hallottam a rádióban, hogy előzetesen a szakértők is azt mondták Orbánnak, hogy semmiképp nincs itt az ideje az enyhítésnek.

"I live in the weak and the wounded, Doc."

(#65049) fatal` válasza catroot (#65047) üzenetére


fatal`
titán

Szerintem ez semmit nem jelent, azt is mondta korábban, hogy már bánja, hogy tavasszal hallgatott a szakértőkre...

(#65050) Drizzt válasza Stanlee (#65042) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Teljesen radar alatt kihordja az nagyobb kerdes. Teljesen aszimptomatikusra manapsag mar azt mondjak, hogy csak 20% korul van.

#65047catroot: De azt is mondta, hogy a szakertoknek izles dolga, hogy ki mennyire hisz. Latjuk is az eredmenyt.

[ Szerkesztve ]

I am having fun staying poor.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.