Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8001) VinoRosso válasza Ringman (#7862) üzenetére


VinoRosso
veterán

Nem hangzik túl jól. Korábban le lettem hurrogva a katonai junta miatt, hogy ne lássak rémeket. Remélem tényleg rémek és nem kell 2021-ben azzal visszajönnöm, hogy én megmondtam...

(#8002) Viktor0610 válasza this is life (#7999) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Tehát meg is van a válasz.
Többet egyelőre senki nem tud.

Samsung Galaxy A54

(#8003) Meggyi001 válasza Somatom (#7990) üzenetére

Ahha...hát km-ben nem túl sok ugye? 200-250 km? Csak át kell menni a határon igaz? Na, kíváncsi leszek a hétfői napodra.

Akkor két "jó" tartományon fogsz átmenni?

https://gamergep.hu/

(#8004) Soulfly842 válasza VinoRosso (#8001) üzenetére


Soulfly842
addikt

Okkal lettél lehurrogva. Nem a katonai diktatúra itt a lényeg (illetve egy vulgarizált, valóságot nem fedő megközelítésben lehet ebbe belemagyarázni), hanem a hétköznapi védelem, a vészhelyzet megoldása, az emberi élet védelme, a működés biztosítása - ebben a katonaságnak is szerepet kell most vállalnia. Ehhez infrastruktúra kell, az importból beszerezhető fő termékek pótlása, a védőeszközök megtertemtése. A szállítmányozás, az élelmezés, az alapellátás biztosítása - akkor is ha ezek a szereplők kénytelenek megállni betegségek, egyebek miatt.

[ Szerkesztve ]

(#8005) Somatom válasza radi8tor (#7998) üzenetére


Somatom
veterán

Persze, ez világos. De, ez akkor is kéne, ha nincsenek tünetek. Ha viszont nincsenek (vagy, nem tudom, hogy a koronavírustól vannak), akkor azt sem tudhatom, hogy fertőzök. Ha köhögök és az esetleg a vírustól van, majd két hét múlva már nem köhögök, akkor honnan tudjam, hogy nem is fertőzök?

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#8006) this is life válasza Viktor0610 (#8002) üzenetére


this is life
Ármester

A válasszal tisztában vagyok, a kiskaput keresném egy elhúzódó kijárási tilalom esetére .
:) :F

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#8007) IG55


IG55
senior tag

Üdv!

Próbálok magyarázatot találni a kesztyűviselés fontosságára. Nem találok. Mivel másabb, ha a kesztyű felülete lesz fertőzött, nem pedig a kezem? Megspórolok vele otthon egy kézmosást?

[ Szerkesztve ]

(#8008) Meggyi001 válasza IG55 (#8007) üzenetére

Jó kérdés....hát annyi talán mindenesetre igaz lehet, hogy kesztyűvel már csak nem nyúlkálunk a szákban, szemünkhöz.

https://gamergep.hu/

(#8009) radi8tor válasza Somatom (#8005) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ha nem nyúlkálsz a szádba, nem törölgeted a szemedet, orrfújás után kezet mosol akkor nem fertőzöl másokat nagy valószínűség szerint, mivel CSEPPFERTŐZÉS ÚTJÁN TERJED.

IG55: ha nem is spórolsz meg egy kézmosást, de ha nem elég alaposan mosol kezet akkor is jobb eséllyel marad tiszta a kezed. Persze ehhez annak is teljesülnie kell, hogy a kesztyűt egyszer használod és úgy húzod le a kezedről, hogy nem érsz hozzá a külső feléhez.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#8010) Somatom válasza Meggyi001 (#8003) üzenetére


Somatom
veterán

Nem ez a baj, mi elég elszigetelten végezzük a munkánkat. A kamionos topikban nemrég írták, hogy a csehek, meg a franciák is lezárogatják a benzinkutas, parkolós, hofos zuhanyzókat, WC -ket. Elmennek a jó k.... .....ba! Nem vagyunk állatok (bár, a szállítás közben talán még azoknak is jobb dolguk van). A francia sofőrök már lázadoznak. Nem lesz ez így jó.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#8011) radi8tor válasza Somatom (#8010) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ja a csehek eléggé túltolták ezt, meg a határzárosdit. Majd ha hozzájuk nem jut el az ellátmány akkor meg csak pislognak (lásd a kormány által lefoglalt maszkokat).

Mobilzuhany nincs nálatok? Szappan, tusfürdő legyen, mert ami oldja a zsírt az a vírusnak is árt.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#8012) Soulfly842


Soulfly842
addikt

A Pécsi Virológusok tették közzé az alábbiakat (5 órája):

"Megvan az első magyar koronavírus genom

Nem szokásunk sajtóhír szintű bejegyzéseket írni, igyekszünk magyarázni is mellé. Tudni kell, hogy erőnkön felül éjszakába nyúlóan dolgoztunk ezen, és fogunk is még sok más kutatási folyamaton a továbbiakban is. Ezekről és ezek jelentőségéről igyekszünk rendszeresen beszámolni – szeretnénk nyitva hagyni a tudomány ablakát mindenki számára.

Miért fontos ez az eredmény?

Mert ezzel a technológiai sorral amit létrehoztunk, szakmai rátermettséggel (Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Bioinformatikai Kutatócsoport és Virológia Pécs munkatársai) gyors reakcióidővel, valós időben nyomon követhető, hogy a vírus hogyan és milyen mértékben változik (gondoljunk a mutációkról szóló ismertetőinkre). Ez alapvető pillére bármely kutatási-fejlesztési vagy járványtani vizsgálatnak. És büszkék is lehetünk, mert ezt ilyen precizitással csupán a kutatási-genomikai irányvonalon fejlett országok tehetik meg helyben, saját határaikon belül.

Miért jó ha magyar?

Látjuk melyik földrész, melyik betegcsoportjából származik az adott vírus. Látjuk a változásait amiket összegyűjt a genomjában az itteni evolúciós és környezeti hatások révén, azokat a bizonyos mutációkat amiktől sokan feleslegesen félnek de leginkább nekünk, tudósoknak értelmezhetőek megfelelő hasznossággal.

Mit mesél nekünk pontosan?

Nagyon-nagyon sokat. Például innentől nyomon tudjuk követni, hogy valamely kísérleti hatóanyag által célzott része a vírusnak, hogyan reagál, milyen gyorsan változik, hogyan érdemes dinamikusan alkalmazkodni ehhez és melyek a legjobb, legstabilabb támadáspontok. Mesél továbbá a vírus útjáról és családfájáról, betegről-betegre követhető a vírus leszármazása és természetes változásai. Lehetőséget ad továbbá komplex evolúciós vizsgálatokra is a származását illetően.

Mi lesz most?

Dolgozunk tovább, a gyógymód ettől még nem érkezik meg jövő héten, de a munka gőzerővel halad és tapossuk tovább a megismerés végtelenül szerteágazó és hosszú ösvényét.

Miért lehetünk büszkék?

Magyarországon sikerült felépíteni egy magas színvonalú "elemzőképességet" a legmodernebb elérhető kapacitással, szaktudással és bioinformatikai háttérrel. Ezt ebben a járványban, ilyen formában kevés ország teheti meg, nagy segítség ez most a kutatásban és a járvány megértésében."

alt="" title=""

Kapcsolódó index írás:
[link]

Pécsen van az a virológus is, akinek a szakterülete a denvérektől eredeztethető koronavírusok is...

[ Szerkesztve ]

(#8013) llax válasza UberMutant (#7898) üzenetére


llax
senior tag

Nálunk, faluban sima ügy (lett) az e-recept. A rendszeresen szedettekért be sem kell menni a dokihoz felíratni. Csak jelezni telefonon az igényt, szükség esetén (faluban nem nagyon/mindenkinek kell...) a TAJ számot bekészítve.

A héten volt ilyen akcióm.
Csak többedik nekifutásra sikerült elérnem telefonon a rendelőt, de utána fél perccel már jött is az e-mail: e-receptem érkezett a rendszerbe. Mondjuk a gyógyszertár elől 2x fordultam vissza, annyian álltak előtte. Oda mentem volna először, de utoljára lett belőle - ekkor már csak 3 embert kellett megvárnom - mindenki fél szatyornyi gyógyszerrel jött ki, az utánam érkezőknél is sok recept...
Egy picit küzdöttek a gyógyszertárban, de megoldották a kiadást TAJ alapján. (még kellett a vezető 5 másodpercnyi segítsége)

(#8014) Viktor0610 válasza this is life (#8006) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Szerinted ezt ki tudja akkor, mikor még be sem vezették a kijárási tilalmat?
Egyébként meg lehet menni nyugodtan, max. megbüntetnek pár tíz- százezer forintra. :U

Bár nem értem, miért nem lehet esetleg úgy tenni, ahogy kérik és otthon maradni.

Samsung Galaxy A54

(#8015) Lauda válasza Somatom (#8005) üzenetére


Lauda
félisten

Sehonnan sem tudod. Ezen felesleges szerintem aggódni.

A tusolómat én a sima csapokból szoktam annó feltölteni, ha más nincs. Az ásványvizes palackot alágyűröd, lassanként, de megtelik. Estére, másnapra jó is a víz. ;)

[ Szerkesztve ]

(#8016) Somatom válasza radi8tor (#8011) üzenetére


Somatom
veterán

Van szolárzuhanyom, de honnan vegyek hozzá vizet, meg napot?

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#8017) #86564352


#86564352
törölt tag

Bosznia: 65 felettiek és 18 alattiak nem léphetnek utcára
Szerbia: ma leállítják a tömegközlekedést, holnap teljesen bezárnak az éttermek stb.
Szlovákia: követve az osztrák példát, plexit szerelnek a bolti pénztárosok elé
Ausztria: 18545 teszt, 2664 eset, 7 halott
Izland: 9768 teszt, 473 eset

Egyesült Királyság: ~4000 eset, ~180 halott, éttermek és pubok zárva, gyorsan bejelentették a fizetések 80%-át, max. 2500 fontot áll a kormány

Osztrák példa után cseheknél és románoknál is részben állja az állam a bezárt munkahelyek miatt, vállalkozásoknak áfavisszatérítés.

(egy erős és büszke országban egy hete még arra utalt a vezér, ha bezárják az iskolát fizetésnélküli szabira kell menni a tanárok, rá egy hétre a szóvivő meg azt több százezer munkanélkülivel számolnak)

spanyolok adatok szomorúak, félő követik az olaszokat :F

oroszoknál csak 3,6 fertőzött. It’s not great, but it’s not terrible. There is no COVID-19 on the roof. :) komolyan pedig hivatalosan is nő a tüdőgyulladásos esetek száma

Magyar törvényjavaslat:

Aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az index felteszi: "Kérdés egyelőre, hogy ez pontosan mit jelent"? Erre én is kíváncsi lennék. Pl. vezetők közlik naponta a győzelmi jelentést minden eszköz rendelkezésre áll, amire egy orvos elsírja facebookon ő lófaszt se kapott, akkor ceuzolika és bájjer félék ráfogják sorosbérenc álhírterjesztő? :F Remélem csak a tényleg hülyeségeket terjesztők ellen fog szólni az új törvény.

[ Szerkesztve ]

(#8018) Ringman válasza #86564352 (#8017) üzenetére


Ringman
nagyúr

Remélem csak a tényleg hülyeségeket terjesztők ellen fog szólni az új törvény.

kár ebben reménykedni

(#8019) Lauda válasza #86564352 (#8017) üzenetére


Lauda
félisten

Aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kérdés mi a valós és a valótlan, mikor a hivatalos állítások (például van elég és megfelelő védőeszköz) sem mindig bizonyulnak igaznak.

(#8017) twofatcat :R

[ Szerkesztve ]

(#8020) #86564352 válasza IG55 (#8007) üzenetére


#86564352
törölt tag

Hazaérve koszos cipőben betrappolsz a nappaliba? Vagy az előszobában leveszed automatikusan? Na, hasonlóan ha van rajtad kesztyű önkéntelenül kevesebbszer nyúlsz az arcodhoz, mert tudatalatt az agyad látja valami más ja várjunk akkor a szem piszkálásával és félúton megáll a kezed a kesztyűt látva. Pénztárosok a boltban koszos pénzt tapogatva a gumikesztyűn látszik kicsit és nem nyúl annyit az arcához ujjal. Könnyebben kialakul egy automatikus szokás ne nyúlj annyit az arcodhoz.

(#8021) emvy válasza Ringman (#8018) üzenetére


emvy
nagyúr

Már hetek óta megy a para a tudósok között, hogy egyáltalán mit szabad posztolni nyilvánosan. (A témához értők körében.) Irtó nagy a politikai nyomás.

Még rendes peer reviewed kutatási eredményekre sem mernek hivatkozni a magyar sajtóban.

Modok: ez abszolút első kézből származó információ.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#8023) azbest válasza Lauda (#8019) üzenetére


azbest
félisten

Benne van a pakliban, hogy ha valaki idő előtt kiszivárogtat valamilyen tervezett intézkedésről információt, akkor azt is felelősségre vonják. De, ha valamiért az adatok kapcsán titkolózni akarnak, akkor hiába valós az adat, akkor is felléphetnek ellene, mivel rá lehet húzni, hogy veszélyezteti az intézkedéseket, mert az emberek reagálnak rá és ezért nem a terveik szerint alakulnak a dolgok. Korábban sok kritika érte a kínaiakat azért, mert a közösségi alkalmazásokban mesélő, figyelmeztető orvosokat lecsukhatták. No, az éppen ilyen jellegű intézkedés lehetett.

Persze ez nem teljesen alaptalan - hiszen az olaszoknál láthattuk, hogy a sokan elhagyták eredeti lakhelyüket, amikor kiderült, hogy közel van góc ponthoz. Általában utólag lehet ezt megítélni, hogy árt vagy használ az intézkedés. Ha valóban van kidolgozott és értelmes terv, csak nem publikus, akkor árt a híresztelés. Ha fejetlenség van vagy nem hisznek a döntéshozók a helyzet komolyságában, akkor viszont csak ködösítés.

(#8025) VinoRosso
no igen... az hogy a veszélyhelyzet miatt hoznak rendeleteket és változtatnak szabályokon, az automatikusan hatályát kell veszítse, ha vége a veszélynek. Hosszabbítani tudják veszély alatt. De hogy a normál törvényeket felülírják, az túlmutat ezen. Ez olyan, mint ahol a polgi átvette a hatalmat az önkormányzatnál és egyedül döntött mindenről. Csak országosan.

[ Szerkesztve ]

(#8024) Elektrosokk


Elektrosokk
addikt

Négy nap alatt lett a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb négy szintje felújítva. Világitás,szaniter, festés és persze takarítás.
Szóval négy nap, négy szint 300 ágy.

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#8025) VinoRosso válasza Soulfly842 (#8004) üzenetére


VinoRosso
veterán

Ehhez mi szükség a felhatalmazási törvényre? Szerintem semmi. Eleve 2/3 van, semmilyen akadályba nem ütközhet a kormány cselekvőképessége. Tehát akkor mire fel akarnak jogilag szentesíteni egy teljhatalmat?

(#8026) VinoRosso válasza azbest (#8023) üzenetére


VinoRosso
veterán

nekem ez az ami nagyon nem tetszik:

De hogy a veszélyhelyzet mikor szűnik meg, azt a kormány állapíthatná meg, az országgyűlés ezután helyezhetné hatályon kívül a felhatalmazási törvényt.


Nincs bárki által ellenőrizhetően definiálva, hogy mikor van vége a dolognak így bármeddig elhúzhatják.Olyan ez, hogy 'mikor van vészhelyzet azt én mondom meg' (Karl Lueger után szabadon, 'Wer bei mir Jude ist, bestimme ich!').

(#8027) #22743424 válasza VinoRosso (#8025) üzenetére


#22743424
törölt tag

Már nincs 2/3- os többség ha jól emlékszem mint ha 1-2 képviselő hija lenne .

[ Szerkesztve ]

(#8028) nubreed válasza Elektrosokk (#8024) üzenetére


nubreed
veterán

Ezt jó gyorsan megcsinálták, roham tempóban.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#8029) Lauda válasza Elektrosokk (#8024) üzenetére


Lauda
félisten

Le a kalappal! :Y

------------------------------

14 órától élőben közvetítjük az operatív törzs sajtótájékoztatóját.

[ Szerkesztve ]

(#8030) #22743424 válasza Soulfly842 (#8012) üzenetére


#22743424
törölt tag

Evvel megnyílt az út akár *saját teszt kifejlesztése felé is persze a vakcina mellett. :) A világon 7 intézménynek sikerült eddig ahogy nézem a listán. [link]

[ Szerkesztve ]

(#8031) Ajándékok válasza VinoRosso (#8026) üzenetére


Ajándékok
aktív tag

Pedig könnyű lenne biztosítékot betenni: pl heti x halott alatt vége.

Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!

(#8032) vzsryl


vzsryl
nagyúr

Gyerekeknek oktatóvideó a koronavírusról

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#8033) Soulfly842 válasza VinoRosso (#8025) üzenetére


Soulfly842
addikt

Arra az esetre, ha döntésképtelenség lenne, mert a parlmant egésze intenzíven van, vagy otthon betegen...

Sok tartalmi eleme van ami konkretizálásra szorul, de a legsürgősebb döntéseket nem hosszas és kicsinyes érdekek mellett kell szervezni most.

Én teljesen semleges vagyok és a poltikai életet megvetem már sok ideje... mindegyik félt, mert sajnálatos, hogy milyen kicsinyes csörtén mennek el a valós érdekek. Rohadtul nincs idő most azzal sakkozni, hogy hol hány képviselő dőlt ki és az emberi érdkeket, az emberi élet védelmét poltikai kötélhúzás miatt sérteni. Minden ilyesmit (sőt, a politikát magát is) el kell felejteni most mindenkinek egyként kell most működni és jól, ha nem akarunk spanyol-olasz mintára sorban hullani.

De most úgy látom, hogy tényleg próbálják szervezni ezt az egészet, hogy visszaálljon a gazdaság, hogy legyenek karantén helyszínek, hogy szükség kórházak.

Vírus miatti vészhelyzetben meg választások? Jól nézne ki pl. tömeges fertőzések esetén. Csak a 444 a szokásos kicsinyes butastílusú kiforgató átirata is benne van.

Az angolok már ki is mondták, hogy pl a helyhatósági választásokat elhalasztják:
[link]

Az igaz, hogy nem minden eleme van rendben, de vészhelyzeti protokollban egy egyértelmű követendő eljárás rend kell szerintem és nem szavazgatás... Ez mind-mind időveszteség - és úgy néz ki, hogy most nem sok idő lesz a gyors döntésekre majd.

Az más kérdés, hogy mikor ér véget, arról ki és hogyan kellene, hogy döntsön... - ezt tényleg komolyabban 'rögzíteni kell'.

A legtöbb más irányú döntést, ami a jelenlegi helyzettel nincs összefüggésben el kell felejteni kb. - de az igaz, hogy a vírushoz kapcsolódó döntésekben most a gyorsaságra is szükség lesz.

Igazából virológusok, egészségügy, gazdaság, honvédelem, egyéb fontos szereplőknek stb-stb független tanácsadói szervnek kell most irányítani a legtöbb politikust, az újságíróknak azon részével együtt, akik most politizálni akarnak (ha kötélt akarnak húzni, akkor mindenképp!) elzárni :)

[ Szerkesztve ]

(#8034) VinoRosso válasza Soulfly842 (#8033) üzenetére


VinoRosso
veterán

Lehet de számomra aggasztó mégis ez, főleg hogy úgy van megfogalmazva, hogy vissza lehessen élni a helyzettel, és akkor is fent lehessen tartani ezt az állapotot amikor már nincs szükség rá.

(#8035) einstein válasza Soulfly842 (#7963) üzenetére


einstein
senior tag

Az időjárással kapcsolatban érdemes lesz figyelni pl. Floridát. Amerikában rendesen berobbant most a járvány, közben meg mutogattak floridai strandokat tömve emberrel. Nyilván nem véletlen vannak már annyian, ott már gyakorlatilag nyár van, 27-28C és éjszaka sem megy le nagyon a hőmérséklet.
Egyelőre eléggé magasan vannak az államonkénti fertőzöttségi listán. Ha melegben valóban kevésbé terjed, akkor idővel le kéne maradjanak USA többi részéhez képest. Majd meglátjuk.
[link]

(#8037) Soulfly842 válasza einstein (#8035) üzenetére


Soulfly842
addikt

Nagyon igaz! De túl sok reményt nem fűzök hozzá, mert Iránban is volt olyan időszak már, amikor a legészakibb részen 23-24 fok volt, délen lent pedig 30 fok felett..

Jó lett volna Irán-nal kapcsolatban is a pontos konkrétumokat - fontos lett volna a világnak, hogy rálásson - de igaz, ez sajnos lehetetlen volt.

(#8034) VinoRosso
Az, hogy mikor zárul le, azza kapcsolatban egyetértünk.

Ezért kellene most politikamentes réteg elsősorban az egészségügy, kutatók részéről, akik ténylegesen rálátnak - sőt, én még őt is beültetném: [link]

Ha döntés van, akkor most az egészségügy és az emberi élet, az alapellátás az első, ezért a véleményüknek is magasabb prioritással kellene bírniuk - ehhez kellene, hogy kapcsolódjon az alapellátás és a rend fenntartása, biztosítása.

A stratégiailag fontos cégek is tök jó, hogy deklarálva lettek. A közmű szolgáltatók, az alap ellátás, ill. azok a cégek akik átállíthatóak most arra, hogy segítsék ennek az áthidalását.

Relatíve azt kell, hogy mondjam, hogy bíztató most ez a cselekvőképesség és még OV-t is úgy néz ki, hogy tényleg érdekli most a tényleges helyzet és tenni is akar.

[ Szerkesztve ]

(#8039) weiss válasza Elektrosokk (#8024) üzenetére


weiss
addikt

Nahát, ha van akarat, akkor fel lehet újítani bármit. Ki hitte volna...

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#8040) Because


Because
őstag

nálunk az ipari parkban már készülnek az engedélyek, tilalom ellenére se áll meg a munka. a 65 éves édesanyámat pedig túláriázni is hívták (ukrán vendégmunkás hiány van sajnos)... "maradj otthon" mi :U

(#8041) pjen


pjen
félisten

Nézitek a TV 1 en a tájékoztatót?El lehet felejteni a nyugdíjasokat.

(#8042) smc válasza pjen (#8041) üzenetére


smc
addikt

Mert?

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#8043) radi8tor válasza weiss (#8039) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Pénzt akartál írni gondolom. Ha pénz van minden van.

⭐ Stella

(#8044) NavySeal válasza pjen (#8041) üzenetére


NavySeal
senior tag

Nézem, de ez az előre készülős módszer nagyon gáz...szépen terelnek konkrét infók nélkül (és nem is tűnnek annyira összeszedettnek)

Több valamit, kevesebb semmit!!

(#8045) #22743424


#22743424
törölt tag

A múltkor beszéltük, hogy megy a tesztelés. Evvel kapcsolatban azt találtam, hogy az a teszt protokoll amit az adott intézmény használ. [link]

"Az a tapasztalat (ami nagyon kevés még), hogy a fertőzést követő 5-6. napon válik diagnosztizálhatóvá. Ettől lehetnek kis eltérések, hiszen különbözünk, van, akinél a 4., míg másoknál a 10. napon kimutatható a fertőzöttség."
" a mintavétel előtt 8-12 órával szigorúan tilos enni, inni, és fogat mosni, hiszen ezektől a kórokozó felhígulhat. A laboratóriumokban, sőt a kiszálláskor is a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által kiadott Alapvető, (standard) óvó-rendszabályok összefoglalása és a CDC, valamint a WHO által kiadott tájékoztató alapján, szigorú feltételek betartása mellett történik a mintavétel."

Ez cikk már 9 napos, azóta lehet változott. A világon nem csak egyfajta teszt van de, hogy ők melyiket használják nincs adat. :)

(#8048) Vesa válasza lm83 (#7873) üzenetére


Vesa
veterán

"Nézd meg hogy reagáltak a kormányok és az emberek ott ahol kommunista diktatúra van (Kína), meg ahol virágzik a nyugati demokrácia (Olaszo. Spanyolo. ...)"

Te pedig nézd meg, honnan indult (kiknek köszönhetjük) a COVID-19, a SARS, a MERS, Ebola és egy sor másik veszélyes vírus! (Ázsia, Közel-Kelet, Afrika).
#7851

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#8050) #95561216 válasza radi8tor (#8036) üzenetére


#95561216
törölt tag

Most nem emlekszem ra 100%, de gyanus, hogy nem eloszor irod le ezt a szaraz levego dolgot, de az biztos, hogy mar en is korrigaltam itt valakit. Vagy ha te errol olvastal valahol, akkor modkent mutass peldat, es linkeld a forrast!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.