Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9201) #73959936 válasza Micsurin (#9196) üzenetére


#73959936
törölt tag

+100

(#9202) Micsurin válasza carl18 (#9200) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Otthon lakva egyedül élve remélem érzed, hogy valóban nem kihívás félre tenni... :U

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#9203) Vesa válasza carl18 (#9200) üzenetére


Vesa
veterán

"Bár tény rengetegen nem tehetik meg hogy félre rakjanak, de senki se tartott pisztolyt a fejéhez hogy ezt a életmódot választja."

Ez egy elég durva kijelentés, különösen most! Az eü.-ben dolgozóknak, akik adott esetben lehet, hogy téged vagy a családtagodat fogják mententeni a haláltól, szintén nem tartott senki fegyvert a fejéhez, hogy ezt az alulfizetett és kemény munkát válassza. Viszont igen szarul járnál, ha nem lennének ilyen emberek, ismerve az eü. dolgozók méltatlanul alacsony fizetését, ha a Te mentalitásod alapján gondolkodna mindenki, akkor konkrétan nem lenne ápoló a kórházakban!

Jobb helyeken ezért minimum köszönetet illik mondani!

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#9204) Ijk válasza carl18 (#9200) üzenetére


Ijk
nagyúr

Szerintem ma mindenki tudna félretenni. Ha a legcsóróbbaknak is akad pénz cigarettára, alkoholra akkor azt a pénzt félre is tudnák tenni. Ha nem is az egészet legalább egy részét.

Addig nem a túlélésért kell küzdeni amíg össze nem roggyan a jelenlegi civilizáció. Ez aligha fog bekövetkezni ettől a koronavírustól. Addig valahogy mindig lesz hova menni élelemért, ha nem is az államhoz akkor valami ismerőshöz.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#9205) nemcso


nemcso
senior tag

Koravírus-kérdőív
https://m.hvg.hu/itthon/20200323_Koronavirus_kerdoiv_modell_jarvany_magyar_kutatok?s=hk

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#9206) proci985 válasza freeknight (#9198) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

abban egyetertunk, hogy jobb lenne, ha nem dohanyoznanak / innanak annyit, de egy hirtelen totalis tiltasnak katasztrofalis kovetkezmenyei lennenek.

ez sem az a problema, amit izombol barhol is sikerult volna megoldani. ld a USAban szesztilalom jarulekos katasztrofalis koltsegeit vagy norvegoknal es svedeknel ahol az alkoholmonopolium gyakorlatilag vinotekakent is mukodik.

Magyarorszagon az emberek harmada (!) napi dohanyos. belegondoltal milyen kovetkezmenyei lennenek, ha mindenki egy jarvany kornyeken allna neki leszokni, a jol dokumentalt elvonasi tunetekkel egyutt?

de persze, oldjuk meg izombol, kemeny nemzet vagyunk. ja, csak a gyakorlatban ez sajnos nem igy mukodik.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#9207) updog válasza Micsurin (#9196) üzenetére


updog
senior tag

Szerintem térjünk vissza a miért nincs megtakarítása az embereknek témára "békeidőben". Ez a "különösen most" dolog elég érzékeny, szerintem legalább akkora demagógia mint (hogy csak a legutóbbi eresztésből válogassak) pl. a ne lássák el a dohányost kijelentés.

Nem megyek most bele, írtam pár napja, már bánom (mármint azt hogy jelen helyzetben ilyet leírtam, a véleményem nem változott). Most nem a pénzügyi átnevelés ideje van, és nem is a itthonnemlehetmegtakarítani panaszkodásé.

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#9208) szekra válasza Castell (#9147) üzenetére


szekra
őstag

Lidl dolgozók elé raktak, frappáns megoldás, jól néz ki. :)

(#9209) carl18 válasza Vesa (#9203) üzenetére


carl18
addikt

Azért személyeskedésbe se kell átmenni. Elhiszem mindenki ideges, de nem rajtam kell levezenti. Itt arra gondoltam mikor valaki dohányzik, alkoholizál és szarik bele mindenbe.
Igen csak vannak akiknek 1 forint megtakaritása sincs, de a csúcstelefon megveszi azért törlesztőre. Néha azért le kell mondani dolgokról hogy anyagi biztonságot meg tudja magának teremteni az ember.

Egy szóval se bántottam egy egészség ügyi dolgozot se. Túlterhelt a rendszer nincsenek megfizetve.. Ezek tények. Irtam róluk valami? Emeld már ki?

Az összetartás a lényeg nem egymás bántása. Ebben a helyzetben kell a közöség ereje.

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#9210) Csatravi válasza Aryon87 (#9168) üzenetére


Csatravi
senior tag

Úgy óvatosan megkérdezném, hogy Thaiföldre mikor utaztak ki ezek az ismerősök ?

(#9211) bajnokpityu válasza Parci (#9181) üzenetére


bajnokpityu
félisten

szerintem nem annyira.
távolkeleti országokban eddig is alap volt, ha vki kicsit beteg,megfázott, stb, hogy maszkot vesz fel. sztem nagyrészt ezért nem lett katasztrófa odaát, hiába nem volt előzmény náluk.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#9212) Vesa válasza carl18 (#9209) üzenetére


Vesa
veterán

Általánosítasz, ez a probléma. Akkor írd le világosan azt amit gondolsz, kiemelve, hogy csak a dohányosokra, alkoholistákra és önsorsrontókra gondolsz. Mert ebben egyetértenék...De nem erről írtál, hanem arról, hogy aki nem tud félretenni, annak nem tartottak fegyvert a fejéhez, hogy az adott munkát végezze. Remélem érzed, hogy ez egészen mást jelent!

A tudomány a valóság költészete!

(#9213) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

[link] fontos! a szaglás elvesztése lehet a korai tünet! (azért fontos, mert ha beüt, lehet húzni azonnal izolációba még "idő előtt")

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#9214) ubyegon2 válasza #95561216 (#9190) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

&(#9192) Rolly

Ha van valami motiváció, akkor viszonylag könnyű abbahagyni a bagózást, más szenvedélyeket már nem annyira. Akár a mostani para is lehet motiváció, de ez elég sok összetevős dolog.

Más

Nem találtam semmilyen részletes jogszabályi helyet a kijárási tilalom-ról, így megkérdeztem a kormányt a 1818-on emailben 2020. március 20. 7:26:49-kor, jött is az igen részletes válasz 2020. márc. 23. 14:04-kor:

Köszönjük, hogy megkeresésével a 1818-hoz fordult.

Jelenleg Magyarország Kormánya nem intézkedett a ,,kijárási tilalommal” kapcsolatban.

Amennyiben erre esetleg sor kerülne, abban az esetben a szükséges részletek is – mint amely a kérdésében feltett – kidolgozásra és közzétételre kerülnének.

Megértését köszönjük.

Nekem eddigi megkeresések alapján úgy tűnik, semmilyen részletekre menő szabályozás nincs erre a témára és gondolom a kivárás is elég beszédes. Amúgy is kerülő kicsit a válasz, mert a kérdés ez volt:

Kijárási tilalom elrendelése esetén miként kell igazolnom a munkába járást?

(#9215) khalox válasza ubyegon2 (#9214) üzenetére


khalox
őstag

Amikor kijárási tilalom lesz, az nem lesz általános, hanem feltehetően csak a gócterületeken lesz ilyen. Onnét mondjuk nem tudom, hogyan lehet munkába menni, ha egyáltalán lehet valahogy.

(#9216) szekera válasza Castell (#9136) üzenetére


szekera
csendes tag

Tájékoztató az álláskeresőként történő nyilvántartásba vételről
[link]
Elektronikus kapcsolattartás, keresőtevékenység bejelentése
[link]

http://www.kormanyhivatal.hu/hu/hirek/kizarolag-idopontfoglalassal-tortenik-az-ugyintezes-es-nem-kozlekednek-a-mobilizalt-kormanyablakok

(#9217) NavySeal válasza ubyegon2 (#9214) üzenetére


NavySeal
senior tag

gondolom a kijárási tilalomnak is vannak fokozatai (dolgozni lehet járni, csak bizonyos munkákba lehet járni, stb...), illetve ahogy khalox kolléga írja lehet az csak egy bizonyos területre érvényes.

Több valamit, kevesebb semmit!!

(#9218) Csatravi válasza carl18 (#9200) üzenetére


Csatravi
senior tag

Tudod most tudtam volna olyat írni ami miatt 1000 évre kitiltanak engem. Két közvetlen hozzátartozóm dolgozik az eü-ben. Meséld majd el nekik hogy a netto 140000 Ft-ból miért nem tudnak félretenni. Én minden este könnyes szemmel megtapsolom őket hogy még együtt vagyunk. És senki nem tartott fegyvert a fejükhöz, hogy ezt a hivatást válasszák de addig örülj míg vannak ilyen emberek mint ők és a többi eü dolgozó.

(#9219) Kékes525 válasza Parci (#9213) üzenetére


Kékes525
félisten

Ez nálam irreleváns. Most sincs szaglásom, mert krónikusan elvan dugulva az orrom.

Tegnap olvastam, hogy a vírus végig halad a bélcsatornán és a betegség vége felé már inkább a székletből lehet biztosan kimutatni a fertőzést. Az orrból vett minták gyakran false negatív eredményeket adnak a betegség vége felé.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#9220) Digitalis válasza carl18 (#9209) üzenetére


Digitalis
senior tag

A legnagyobb jóindulattal. Azt remélem vágod, hogy ha nem lenne mamahotel, az 590e sem lenne. :R

Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.

(#9221) Lauda válasza Parci (#5953) üzenetére


Lauda
félisten

Hazaküldik az amputált betegeket a rehabilitációról

Ahogy írod, tényleg rengeteg ember fog ebbe belerokkanni vagy belehalni. :( Nagyon vigyázzon magára mindenki! Itt most nem csak a koronavírusfertőzésre gondolok. Más egyéb dologgal is nagyot lehet szívni, ha nem látnak el vele rendesen, vagy egyáltalán nem. :(

(#9222) Kékes525 válasza Lauda (#9221) üzenetére


Kékes525
félisten

De miért? Pillanatnyilag a hivatalos esetszám kicsi. Hova kell most ennyi orvos? Másrészt ha most is ennyi kell, akkor a járvány igazi felfutásakor mennyire lenne szükség, ha már ez is hazavágja az egészségügyet? :F

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#9223) snecy20 válasza Lauda (#9221) üzenetére


snecy20
veterán

Az azért szép valahol, hogy már most összeomlóban az egészségügyünk, holott még a legsúlyosabb hetek-hónapok előttünk állnak. Az az érzésem nekem, hogy teljesen fegyvertelenül indulunk a csatába.

[ Szerkesztve ]

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#9224) fant0mi válasza khalox (#9215) üzenetére


fant0mi
addikt

Dolgozni es elelmiszert valamint gyogyszert venni kijarasi alatt is el lehet menni, a tapasztalatok ezt mutatjak. Ha van meg hova menni. A munkaltato kiad egy igazolast. En kaptam mar, ra van irva hogy kritikus infrastrukturan kulcsfontossagu munkaero, a munkakor es a munkavegzes helye(i). (Legyen ennyi most eleg.)
Ahogy nezem a kornyeket nyitott szemmel (Bp agglomeracio), a parkolok, p+r parkolok telitettseget, kb 1/3 ember jarhat be most is dolgozni. A tobbiek otthon a gyerekkel, home office, vagy mar nincs hova bejarni.

(#9225) ubyegon2 válasza NavySeal (#9217) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

&(#9215) khalox

Értelek benneteket, de értelemszerűen, ha Pesten elrendelik, akkor gondolom nem szólnak előtte egy héttel és jó lenne, ha valami ellenőrző közeg által is elfogadott formulának megfelelő papírom lenne az elrendelés utáni hajnalon. Szóval az, hogy fokozatai vannak meg x területekre lesz érvényben, magát a kérdést nem nagyon érinti. ;)

(#9226) Csatravi válasza Lauda (#9221) üzenetére


Csatravi
senior tag

Sajna kell az ágyuk és a kapacitás a súlyosabb betegeknek.
Most kezdi igazán aktualitását venni az a populista szövegnek titulált mondat hogy - lélegeztetőgépet a stadionok helyett. -

(#9227) somogyib válasza Csatravi (#8823) üzenetére


somogyib
őstag

A hivatalos "adat" az, hogy a látens fertőzöttek 10-15-ször többen lehetnek mint akiket leteszteltek (erről talán épp Orbán beszélt az egyik tájékoztatón).

Szóval ha most van kimutatva kb. 170, akkor ténylegesen 2000-2500 lehet a fertőzött (hordozó).

(#9228) NavySeal válasza fant0mi (#9224) üzenetére


NavySeal
senior tag

Ma kaptam én is igazolást a cégtől és a többi kollégám is. (elektronikai gyártó cég)

Több valamit, kevesebb semmit!!

(#9229) koxx válasza Parci (#9213) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Ez mondjuk egy elég hasznos infó, jöhetett volna korábban is. Bár lehet nem tudták.

(#9230) somogyib válasza somogyib (#9227) üzenetére


somogyib
őstag

Bocsánat, nem Orbán, hanem Gulyás Gergely említette.

(#9231) Ringman válasza somogyib (#9230) üzenetére


Ringman
nagyúr

egy hete meg azt mondta hogy
"Azt is látjuk és tudjuk mondani, hogy valójában mi, akik itt a teremben jelen vagyunk, még ha a hölgyek kortalanok is, nyugodtan összevissza fertőzhetjük egymást, abból legfeljebb egy kellemetlen influenza tünetei következnek, ha valaki nem beteg egyébként"

(#9232) Csatravi válasza Kékes525 (#9222) üzenetére


Csatravi
senior tag

Hova kell most ennyi orvos?
A 65 év feletti eü dolgozókat mind kiveszik a rendszerből a veszélyeztetettségük miatt. Mellette azok is kiesnek az ellátó rendszerből korhatár nélkül akiknek bizonyos egészségügyi problémáik vannak és emiatt veszélyeztetetté válnak. Több száz eü dolgozóról van szó.
A háziorvosok több mint fele 65 év feletti dolgozó.

(#9233) Lauda válasza Kékes525 (#9222) üzenetére


Lauda
félisten

Készülnek arra, mikor beüt a szar. Most még van idő ezekre, akkor már nem nagyon lesz. Gondolom ez az oka.

(#9234) smc válasza Ringman (#9231) üzenetére


smc
addikt

A kettő nem üti egymást.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#9235) weiss válasza Parci (#9213) üzenetére


weiss
addikt

Kérdés, hogy mennyire súlyos ez, mert én pl. sosem éreztem szagokat, vagy csak a nagyon erőseket.

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#9236) catroot válasza headhunter (#9143) üzenetére


catroot
veterán

Mogácsban most sem csalódtam! :C

"I live in the weak and the wounded, Doc."

(#9237) somogyib válasza Ringman (#9231) üzenetére


somogyib
őstag

Az a megszólalás a halálozási adatokra vonatkozott nem a terjedés ütemére (egyébként én sem értek vele egyet, az szerintem is egy bagatellizálás szerű megszólalás volt részéről).

(#9238) freeknight


freeknight
őstag

Érdemes most picit visszatérni a Johns Hopkins Egyetem térképére.
USA most már város megyei szinten közli az adatokat, nagyon érdekes látni, mennyire durván szét van már szóródva a betegség. Kiválóan megfigyelhető az is, hogyan terjed a nagyobb városokban, és hogyan hordják szét az emberek a külvárosokba.
De már az olyan ritkán lakott államok is tele vannak szórva, mint pl Montana vagy Észak-Dakota.

[ Szerkesztve ]

(#9239) Rolly válasza Kékes525 (#9222) üzenetére


Rolly
veterán

Ma 28 új beteg volt... holnap 40... aztán 70... pár nap és napi 200 új beteg felett leszünk ezek 10-20%-ának kell kórházi kapacitás tehát most kell kiüríteni azokat a helyeket amikre betegeket akarnak rakni...

Az alábbiak csak matematikai elképzelések... nem a pánikkeltés a cél

csináltam egy képletet ami amennyire tud illeszkedik a március 4- március 23 közötti esetszám növekedésekre ez alapján ha a tendencia továbbiakban is így folytatódik akkor az alábbi esetszámok jönnek ki a képlettel:
- 2020.03.24: 203
- 2020.03.25: 256
- 2020.03.26: 323
- 2020.03.27: 406
- 2020.03.28: 512
- 2020.03.29: 645
- 2020.03.30: 813
- 2020.03.31: 1024

A nagy maradj otthon / iskola bezárás kb 1 hete történt így várhatóan az esetszámok növekedése jövőhét hétfő körül fog lefele törni... (30-a körül)

(#9240) st3v3np3t3r válasza Parci (#9213) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

ezt megosztottam már én is :)

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#9241) vzozo válasza updog (#9161) üzenetére


vzozo
senior tag

Az anyukák azzal szokták vigasztalni egymást, hogy a nyugati országokban sokkal kevesebb vizsgálatot, törődést kapnak a kismamák a terhesség alatt (és a szülés után is jóval kevésbé támogatják őket)

Apaként, Németországban született gyermekemmel ezt csak megerősíteni tudom. Igazából számomra nagy rejtély, hogy nem döglöttek ki még a németek (direkt ezt a szót használom, próbálva jellemezni az EÜ-s állapotokat) - terhesgondozás, vizsgálatok mint olyan nincsenek, a szülést inkább hagyjuk, aztán 2-3 nappal az esemény után kidobnak a kórházból, tschüüüüüssss.

Cserébe van rengeteg fizikai és szellemi fogyatékos a társadalomban, kiskorúak is, és folyamatosan termelődnek újra. Pedig ezen esete 99%-a elkerülhető már megfelelő szűrővizsgálatokkal és nem beleszarós szüléssel.

(#9242) #46105344 válasza carl18 (#9200) üzenetére


#46105344
törölt tag

Szülőkkel lakva az az 590k elég karcsú 8 hónap alatt. Annyit akkor is félre lehet rakni, ha cigizel meg iszol.

(#9243) Miklós315 válasza vzozo (#9241) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Ez most nagyon nagy kérdőjel, de nem lehet ennek hátterében, hogy ez is egy örökölt szemléletből fakadó téves hozzáállás - nem osztályozunk embereket, minden élet szent, stb. :F
Abszolút csak érdekességként felfogva ezt a jelenséget, amiről írsz, kb. "hangosan gondolkodtam"... Nem beszéltetek erről ottaniakkal, stb. (ők hogy látják ezt)?

"Szerintem."

(#9244) fant0mi válasza Rolly (#9239) üzenetére


fant0mi
addikt

Kb a Johns Hopkins is hasonlot (+-30) kalkulalt abban az esetben, ha nincs intezkedes.

(#9245) Ijk válasza #46105344 (#9242) üzenetére


Ijk
nagyúr

Hát ha keres mondjuk nettó 200-at akkor már nem olyan karcsú.
Havi 100-120k-t nem nehéz felélni szülőkkel lakva sem.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#9246) Micsurin válasza Miklós315 (#9243) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Hogy akarnál osztályozni embereket? Milyen kvalitások alapján? Lehet, pont egy aránylag alacsony pontszámmal rendelkező nevelne fel egy zsenit azt miképp vennéd figyelembe? Ez egy végtelenül bonyolult és kikalkulálhatatlan gráf lenne.

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#9247) UHHH válasza Micsurin (#9246) üzenetére


UHHH
senior tag

Emberek (s állatok) osztályozása oldal. Avagy: Te kiket ölnél meg inkább?

Egy fiatal lány többet érhet, mint egy öreg bácsi?
Hisz a lány még szülhet és adhat életet több embernek is.
Dönts TE!

[ Szerkesztve ]

Huawei 4G+ router eladó: https://hardverapro.hu/apro/huawei_b525_s-23a_lte_cpe_cat6_fuggetlen_4g_sim_ka/friss.html

(#9248) Kékes525


Kékes525
félisten

[Miért fontos a járvány megfékezéséhez, hogy ne mozduljunk ki otthonról?]

Érdemes megnézni. 2.34 perces videó. A Washington Post szimulációja könnyen és érthetően magyarázza el, hogy miért kell lehetőleg minél több embernek otthon maradnia az elkövetkezendő hetekben.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#9249) sb95


sb95
csendes tag

A mentők is segítséget kérnek: [link]

Amúgy egy felvetés azoknak, akik az összefoglalót tudják szerkeszteni. Nem lehetne a mostani szöveget lecserélni pl.: egy olyan összefoglalóra, ahol össze van szedve néhány fontosabb ellenőrzött számlaszám, hogy kiknek lenne szükség segítségre?

Gondolok itt pl.: a most említett mentősökre, vagy ebben a hozzászólásban [link] megosztott Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványra.

(#9250) Lauda válasza Rolly (#9239) üzenetére


Lauda
félisten

A MOK is készített elemzést: Miért van szükség a legszigorúbb szociális távolságtartást szolgáló intézkedésekre?

A Wuhanban kialakuló járvány során 444 ismert fertőzés pillanatában rendelték el a korlátozásokat. Január 23-tól február 13-ig volt érvényben a mostani magyar korlátozásokhoz hasonló intézkedés, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy ott a tömegközlekedést is leállították. Az esetszám további dinamikus növekedése miatt 3 hét (feb 13) múlva szükségessé vált a szigoritás (kijárási tilalom), és az átfogó tesztelés. Így tudott további 3 hét alatt ellaposodni az esetszám növekedése.
Magyarul a teljes kijárási tilalom elrendelését követően még 3 hétig az esetszám a sürgősségi ellátásban nőni fog.

Azért durva, hogy teljes kijárási tilalom esetén is még 3 hétig nőne a sűrgősségi ellátásban az esetszám. Szerintem itt pár hét múlva nagyon durva állapotok fognak kialakulni. Főleg így, hogy már most is úgy kuncsorognak védőeszközért az eü ellátó szervezetek. :(

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.