Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10801) Fotonhámozó válasza #72445440 (#10791) üzenetére


Fotonhámozó
senior tag

Köszi a tanácsokat, de nem szedek semmi antibiotikumot, orvosnál sem voltam. Az éjszakai izzadás egy hete megszűnt. A hőemelkedéses fellángolások is már csak elvétve vannak meg rövid időre és már 37 fok fölé nem szalad a hőmérsékletem. A torokkaparás, amivel még küzdök jelenleg.

A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.

(#10802) #95561216 válasza fant0mi (#10799) üzenetére


#95561216
törölt tag

Mer' a tv-ben általában drámai zenei aláfestéssel jelenti be a kétségbeesett főhős, hogy a vírus/baktérium mutálódott/génszerkesztették a terroristák, ezért már akár órák alatt is képes ölni :))

(#10803) proci985 válasza Floyd80 (#10770) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Svedorszag mas, ott a social distancing a normalis, egyebkent meg kijarasi tilalom nincs, csak lassan kb az utolso kollegak is a heten mar attertek home officera, az elso fecskek meg kb a negyedik hete toljak otthonrol.

plusz a miniszterelnok kb megkert mindenkit hogy maradjon otthon, ne utazzon, ne erintkezzen idosekkel... es kb pontosan ezt is csinaljak.

hivatalosan pl felsooktatas sincs zarva, csak eppen kb mindenki atallt tavoktatasra.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#10804) Vesa válasza proci985 (#10803) üzenetére


Vesa
veterán

Egyik fiam a Finneknél jár egyetemre, ő mesélte, hogy rettenetesen távolságtartók, gyakorlatilag hülyének néznek, ha olyan közvetlen módon akar valaki barátkozni, ahogy pl, itthon általában szokás (ez számára egyébként nagyon zavaró). Váll veregetés és egyéb testi érintkezés kb. elképzelhetetlen, talán csak nagyon jó barátok között, de ott sem jellemző. Nyilván nem ok nélkül mondják, hogy az Északi népek hűvösek, ridegek.

A miniszterelnök kérését sok országban betartja az értelmesebbje kényszer nélkül is, a kérdés csak az, mennyi értelmes, és mennyi primitív (már bocsánat, de így van), ember él az országban!?

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#10805) LuckyL


LuckyL
őstag

bazki msot olvasom hogy itthon júniusra várják ennek a szarnak a tetőzését
mi lesz így a gazdasággal elképzelni sem tudom :(

cryptot minden termékemért elfogadom

(#10806) proci985 válasza Vesa (#10804) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

vallveregetes ismeretlenek kozott? hat persze furan neztek ra :DDD

kozeli baratok (foleg ha reg nem talalkoztak vagy az ember vendegsegbe megy) olelessel koszonnek. egyebkent nem mindenkire igaz, az egyik legszocialisabb ember akivel valaha talalkoztam is sved. mondjuk o gyerekkoraban eleg sokat jart az USAba, szoval lehet annak a hatasa.

alapvetoen itt az emberek altalaban meg szoktak erteni, legalabbis amit en latok. abbol kell kiindulni, hogy hosszu es kemeny a tel es egy idoben Skandinavia nagyon szegeny volt ami a mai napig meglatszik a torteneteiken. a tel amiatt kritikus, mert a primitiv "mindenhezisjobbanert" arc siman fel ora alatt egy helyi viszonyok kozott (-10 fok) enyhe szelcsendes napon mar fagyseruleseket szerezhet, viszont -25 fok & orkan eseten kb kemenyen bele van mindenkibe nevelve, hogy megfelelo ruha nelkul percek kerdese, hogy az ember megfagyjon.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#10807) #22743424


#22743424
törölt tag

Akit esetleg érdekel.
Kemenesi Gábor:
Közzététel: 2016. márc. 11.
Denevérek és vírusok – a következő világméretű járvány forrásai? [link]

[ Szerkesztve ]

(#10808) Kolondrum


Kolondrum
félisten

Bele bele olvastam, nem is tudom, hogyan hozott ide a Google. Megdöbbentő dolgot fogok írni: Én és bnőm ma is pontosan ugyan úgy járunk dolgozni mint tegnap, 1 hete, 2 hete, 6 hónapja, 1 éve, 3 éve. Sőt csak a napokban jött a plusz : van mivel kezet mosni a gyári lehetőségen kívül. Ja meg nekem van kesztyűm. Sőt. Ha Viktor azt mondja senki sehová: Nekem arra is adtak papírt előre dátum nélkül. Még a beosztásom sem változik, csak a munka jellege. Jó vagy sem? Hát tegnap óta 51%-al a jó oldalon vagyok. Szerintetek?
Mai program: váltó olaj csere az autóban. Már az olaj terén (1 hete) felmerült, hogy később gondok lesznek mindennel, ami pár hónapja alap dolog volt. :(
Olyan dolgokkal találkozom már egy sima boltban is, amivel nagyon röviden fogalmazva: nem tudok azonosulni. Mert ha tényleg ez lesz hosszan, nyárig, akkor itt kva nagy bajok lesznek a fejekkel is addigra, meg a világgal. Baszki 30 felett valamivel olyan dolgokat látok ami még a szüleimnek is idegenek.

[ Szerkesztve ]

(#10809) szabi__memo válasza Fotonhámozó (#10785) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Ha az iráni diákok nem nézetik meg, szerintem még ma sincs itthon koronavírus.

(#10810) Oposzumtoszó


Oposzumtoszó
senior tag

Állítólag....

Már három írást is olvastam, miszerint hiába tettek eleget kötelességüknek és jelentették be, hogy betegek, mégsem teszteltek senkit. Valahol egy teljes család van önkéntes karanténban, mert az egyik családtag beteg, egyéb feltételek is teljesültek, de a tesztig nem jutottak el.
Olvastam olyan történetet is, ahol állítólag azt mondták az érdeklődőnek, hogy nincs teszt, mert kell a 65 év felettieknek.
Szerintetek?

(#10811) Rendo84 válasza Kolondrum (#10808) üzenetére


Rendo84
senior tag

Én a svédekre leszek kíváncsi, nem kizárt hogy ők fogják fel és kezelik úgy ezt a helyzetet, ahogy a körülményekhez képest kell. [link]
Pár hónapot az emberek és vállalkozások még kihúzhatnak valahogy, de 0,5-1 évet?
Senki sem gondolta volna, hogy ilyen járvány a mai világban lehetséges. Most pedig már az sem kizárt, hogy évről évre vissza fog térni, vagy legalább is egy mutálódott változata.

(#10812) szabi__memo válasza Oposzumtoszó (#10810) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Szerintem ennél több ilyen eset van és ha keresel többet is találsz ennél

(#10813) Kékes525 válasza Vesa (#10741) üzenetére


Kékes525
félisten

"kb. 4000 ember tesztelését jelenti,"

Sokkal kevesebbet, az átlagemberre vonatkoztatva. A vezető Fidesz politikusokat, az állami vezetőket, katonai vezetőket, a kritikus infrastruktúrák vezetőit, esetleg családtagjaikat munkatársaikat (tőlük már könnyen megkaphatják) akár naponta tesztelhetik, mert ezek halmozott kidőlése az ország vezetését veszélyeztetheti. Nem tudom, hogy ez hány lehet, de ilyen kevés teszt esetében már ez is számottevő. Azaz iszonyúan kevés a teszt, ami kizárt, hogy azért lenne, hogy nincs vagy drága lenne, legalábbis az áruk a GDP-hez képes pitiáner tételek, hanem azért, mert azt akarják, hogy gyorsan fusson át rajtunk. Ez a halottak számából úgyis ki fog derülni a végén, vagy nem, ha sikerül ezt is eltitkolniuk.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#10814) Alex91 válasza Rendo84 (#10811) üzenetére


Alex91
félisten

Ha eleri a tobbi orszag is a ellato rendszer osszeomlasat, akkor azok is a sved modellt fogjak kovetni. Akkor mar nem lesz ertelme a gazdasagot teljesen padlora kuldeni. Egyebkent valoszinu, hogy mi is ezt csinaltuk volna, azert nem akartak az iskolakat bezarni...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#10815) Alex91 válasza Oposzumtoszó (#10810) üzenetére


Alex91
félisten

Ne azt nezd, hogy mit beszel, hanem hogy mit tesz...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#10816) windlord


windlord
őstag

Szerintem sem mondtak veresen komolyan a juni-juli tetozest.

Elobb megoldodik es "uberhudefasza valsagkezelo vezetok vagyunk... Eljen a fonok."

Nem hinnem ezt a tobb honapos tortenetet.

Jo lenne ha igazam lenne, es meg jobb ha nem lenne belole nagy baj.

[ Szerkesztve ]

(#10817) Alex91 válasza Kékes525 (#10813) üzenetére


Alex91
félisten

Lehetoleg lassan fertozve, de fusson at rajtunk, igen.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#10818) Ádám16


Ádám16
addikt

Szerintem valid ez a nyár közepe tetőzésnek.
Ne feledjétek, az eddigi védekezésnek nem a teljes elkerülés a hozadéka, hanem az, hogy a fertőzést elnyújtsuk, és ne egyszerre legyenek tele az kórházak. Nekem így simán kijön a nyár közepe tervezett tetőzésnek. Persze, most a munkahelyen is mindenki sopánkodik, hogy így a nyár, úgy a nyár, de könyörgöm… Lesz még nyár elég, de ezen túl kell lennünk a lehető legjobb forgatókönyvet használva.

[link] Német egészségügyi miniszter: Ez még csak a vihar előtti csend.

Fú, kemény közlések.

(#10819) Kékes525 válasza Alex91 (#10817) üzenetére


Kékes525
félisten

Amiről én írtam, az a gyors átfutás. Én a lassút szeretném, mert sokkal kevesebb halállal jár. Szerintem téves az az elképzelés, hogy az ország gazdaságát kevésbé veszélyezteti az, ha gyorsabban megy le a járvány. Ez a turizmust és a vendéglátást sokkal hosszabb időre kilőheti, mert sokkal jobban fognak félni az emberek.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#10820) Kékes525 válasza Ádám16 (#10818) üzenetére


Kékes525
félisten

Szerintem gyorsabb lesz a lefutása, akár 1-2 hónap, mert a nagyon kevés teszt miatt sokkal több potenciális fertőző van közöttünk. Valószínűleg ezért is van olyan észveszejtően kevés teszt.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#10821) Rive válasza windlord (#10816) üzenetére


Rive
veterán

Szerintem sem mondtak veresen komolyan a juni-juli tetozest.

Amennyiben marad a jelenlegi hezitálós, belesz@rós hozzáállás, az tényleg úgy nyár közepére ígérné a napi új fertőzések számának tetőzését.

... csak épp olyan számokkal, hogy már abba belezöldülök, ha rágondolok :(

(#10818) Ádám16: ...fertőzést elnyújtsuk, és ne egyszerre legyenek tele az kórházak....
Hát ez az. Nyár közepe, mint nyújtás jobb, mint a szabadon eresztett verzió, de a szükséges nyújtáshoz nagyon kevés.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#10822) smc válasza smc (#10303) üzenetére


smc
addikt

300 fertőzött (261)
34 gyógyult (28)
10 elhunyt
9275 teszt (8005)
(zárójelben a tegnapi adatok) kv.gov.hu

[ Szerkesztve ]

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#10823) Ádám16 válasza Rive (#10821) üzenetére


Ádám16
addikt

Gulyás Gergely tegnap már beszélt arról, hogy elkerülhetetlen lesz a kijárási tilalom.
Ahogy ismerem a kormány kommunikációját, csak akkor lebegtetnek meg valamit, ha az nagyon közeli. Bízok benne, hogy 1, max 2 hét, és meghozzák.
Továbbá abban is bízok, hogy aki kimegy közterületre indokolatlanul, keményen megzsanettezik a rend őrei, de akár nevelő szándékkal megteheti egy másik polgár is.

Ez az olasz hozzáállás okádék. Borul az eü. hetek óta, nem csökken a terjedés, és rohadt sokan kimennek így is.

(#10824) windlord válasza Rive (#10821) üzenetére


windlord
őstag

Meg fogunk orulni itthon...

Mondjuk en nem, mert melozom, de az asszony es a gyerekek...

Nyilvan 10bol 9en igy vagyunk ezzel, tudom.

(#10825) Kékes525 válasza smc (#10822) üzenetére


Kékes525
félisten

"9275 teszt (8005)"

A 8005 embert jelent?

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#10826) smc válasza Kékes525 (#10825) üzenetére


smc
addikt

Kérdezd meg a kormányt.
Lol, tegnapi, nézd meg mire válaszoltam.

[ Szerkesztve ]

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#10827) kecsawi válasza Kékes525 (#10825) üzenetére


kecsawi
senior tag

Szerintem a tegnapot (de csak tesztről van szó)

[ Szerkesztve ]

(#10828) fant0mi válasza Kékes525 (#10825) üzenetére


fant0mi
addikt

Nem. A vizsgalt mintak szama. Namost egy beteget tesztelnek tobbszor. Tudom, hogy csak figyelemfelhivo kerdes, szerintem is tragikus.

[ Szerkesztve ]

(#10829) aprokaroka87 válasza Ádám16 (#10823) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Nem biztos hogy rendőr kell....

21. században élünk...

link

(#10831) Csatravi válasza Redneck (#10673) üzenetére


Csatravi
senior tag

Nálunk még nincs ilyen :( pedig 3 egymás mellett lévő házban vagy 10 eü dolgozó lakik. Pedig biztosan jól esne nekik. Van olyan lépcsőház ahol többen is vannak. Védőfelszerelés nekik egyenlőre műtős maszk és gumikesztyű.

(#10832) pjen válasza Peterhappy (#10782) üzenetére


pjen
félisten

Ha nem dolgozunk hiába lesz pénz,nem lesz mir venni rajta.

(#10833) Csatravi válasza Ádám16 (#10818) üzenetére


Csatravi
senior tag

Persze, most a munkahelyen is mindenki sopánkodik, hogy így a nyár, úgy a nyár,...
Hihetetlen hogy még mindig nem akarják felfogni az emberek, hogy vissza kell fogni magukat és a megszokott életvitelüket nagyon nagy mértékben meg kell változtatniuk.
Sokan már azon sipákolnak, hogy így nyáron hogy fognak elmenni nyaralni. Még mindig itt tartunk :(

(#10834) Alex91 válasza fant0mi (#10828) üzenetére


Alex91
félisten

Alapjaba veve lenyegtelen a tesztek mennyisege. Valoszinuleg nincs eleg teszt, kapacitas, hosszu menet lesz meg... Most csak az a fontos, hogy aki bekerul a korhazba tudjak, hogy fertoz-e, es estleg, hogy a tudogyulladasa valoszinuleg virusos a kezeles miatt.
Aki meg otthon tul fogja elni, annal mindegy, hogy influenzaban, vagy koronaban betegedett meg.
Es mivel vakcina nincs, gyogyszer nincs, ezert menjen at minel tobbon, hogy utana lehessen termelni...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#10835) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Március 28-tól április 11-ig kijárási korlátozást vezetnek be Magyarországon.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#10836) smc válasza radi8tor (#10835) üzenetére


smc
addikt

Forrás?

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#10837) radi8tor válasza smc (#10836) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Kossuth rádió Orbán Viktor.

Facebookra is kikerült.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#10838) slezakimi


slezakimi
senior tag

Rosszul hallom, hogy beteg Viktor?

""Szabadidős elfoglaltság.Nem feltétlen a pénz hajt.:-))""

(#10839) radi8tor válasza slezakimi (#10838) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nekem is ilyen a torkom reggel. :D

⭐ Stella

(#10840) Ádám16 válasza radi8tor (#10835) üzenetére


Ádám16
addikt

Külön felhívta a rendőrség figyelmét, hogy ez nem arról szól, hogy pressziót hajtsanak végre az embereken - Oké, akkor ez is egy szar ajánlás, köszönjük.
Iskolák nyitva vannak, óvodák nyitva vannak szerinte, szükség esetén lehet vinni a gyereket. Hol? Debrecenben szerintem egy suli sincs nyitva. Ovi is max ügyelet van 1-2 intézményben.

(#10841) Csatravi


Csatravi
senior tag

Kijárási korlátozás lép életbe szombattól.
[link]

(#10842) #76500480


#76500480
törölt tag

Rengeteg futót láttam felhős időben, tegnap. OV már az egészséges életvitelt is korlátozza... pedig ezek az emberek kisebb eséllyel terhelik meg az egészségügyet egy megfertőződés esetén. Boltba azért el lehet menni mikor a magyar a 4. legkövérebb társadalom, zabálni kell :W

Szerk: Sportolni mégis szabad...

[ Szerkesztve ]

(#10843) radi8tor válasza Ádám16 (#10840) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Teljesen logikus lépés volt ez. Húsvétkor megindul a fél(egész) ország vidékre. Locsolódni, ebédre, hétvégére. A vírus ettől lángra kapna. Ezt akarják megfékezni. Ez a két hét jó arra, hogy az emberek hozzászokjanak a helyzethez.

⭐ Stella

(#10844) NavySeal válasza #76500480 (#10842) üzenetére


NavySeal
senior tag

Azt írja az index, hogy ki lehet menni a szabadba, de tartani kell távolságot

Több valamit, kevesebb semmit!!

(#10846) slezakimi válasza radi8tor (#10839) üzenetére


slezakimi
senior tag

:D :D

""Szabadidős elfoglaltság.Nem feltétlen a pénz hajt.:-))""

(#10847) Somatom


Somatom
veterán

Sorry, meló miatt ezerrel le vagyok maradva!
Húzós napot raktak össze, nem tudok ma bevásárolni, le kell érnem a Rheinfeldeni határ parkolójába (Baden-Wüttenberg). Van arra lehetőségem, hogy holnap onnan elbringázzak egy német boltba? Mi most az aktuális regula arrafelé?

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#10848) Atlantis válasza radi8tor (#10843) üzenetére


Atlantis
veterán

Húsvétra elvileg pont vége lesz a korlátozásnak...egyáltalán mit jelent az, hogy korlátozás? Pl.: szervizbe elvihetem a kocsit? Ha nem, akkor akik ott dolgoznak, minek menjenek munkába? Stb.

Ez megint "nesze semmi, fogd meg jól" szerintem, szokás szerint minden előzmény nélkül.

[ Szerkesztve ]

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#10849) Rive válasza #76500480 (#10842) üzenetére


Rive
veterán

Én a tervezett hétvégi túráimat siratom, de ha ez van, akkor ez van. Teljesen logikus, szükséges lépés. Más kérdés, hogy ezt megint sikerült úgy előkészíteni, hogy felkészülésre esély se nagyon van.
Gondolom a jövő héten amikor visszamegyek melóhelyre home-office után, a rendőr majd becsszóra elhiszi, hogy melóba megyek. Mondjuk választása nem lesz, mert pöcsétes papírom nem lesz róla...

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#10850) radi8tor válasza Atlantis (#10848) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Itt össze van szedve egész jól: [link]

⭐ Stella

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.