Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:43:10

LOGOUT.hu

Opel topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#70801) zolikaDB


zolikaDB
veterán

Night Breaker Lasert 4400-ert vettem a Metroban 1 hete. Most az Unlimited akcios.

(#70802) mohabá 007 válasza becsitibi (#70768) üzenetére


mohabá 007
aktív tag

Valszeg azért nincsen hamar válasz,mert azt se tudni tul képpen,mit is keresel.Ha azt ami a képen van,az egy elektrohidraulikus vezérlőegység,ami egybe van építve az integrált elektronikus vezérlőegységgel.Mivel ez komplett egység,más tipusra nem cserélhető,
Több féle van belőlük,és nem motor tipustól függ,hogy milyen van beszerelve.
Ha viszont az abs jeladókra gondoltál,amik az első kerekeknél vannak,(milyen motorkódú ABS kockák jók az autómhoz) abból csak újnak van értelme

[ Szerkesztve ]

Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )

(#70804) B-L-A-C-K válasza #45553408 (#70803) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Lehet is így a képet cserélni az összefoglalóban...

(#70806) AMD Power


AMD Power
titán

Rendeltem dísztárcsát a kocsihoz. Idegesít ez a sima fekete lemezfelni. Ez 4e ft tökéletes lesz rá. :K

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#70807) K Norbi válasza mohabá 007 (#70793) üzenetére


K Norbi
addikt

Köszi :R

(#70808) trassher


trassher
addikt

Itt a tavasz, rügyezik az autó is. :U Kérdés mi lapul még a küszöbtakaró alatt. Cseréltetett már valaki hátsó sárvédőívet? Maga a javítóív nem drága, 8K körül van 2 darab.
Jobb oldali:

Bal oldali:

Bodrik: Mutatós lett. :K

Redmi Note 7

(#70809) AMD Power válasza trassher (#70808) üzenetére


AMD Power
titán

Ez elég csúnya... pedig fura a G "nem" rohadnak már. Csak ha sérült.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#70810) HoaryFox


HoaryFox
Topikgazda

Szerintetek ha mindig prémium benyát (MaxxMotion 95) kap az autó, akkor szükséges évente cserélni a benzinszűrőt vagy elég 2 évente?

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#70811) trassher válasza AMD Power (#70809) üzenetére


trassher
addikt

A sárvédő és a küszöb találkozásánál rozsdásodnak ezek is. Mint tudjuk nem túl lelkiismeretes tulajtól származik az autó de nem hinném, hogy hátul mindkét oldalon törve volt. Ahhoz túl szépen futnak az és illeszkednek a lemezek.

llwynog: Szerintem nem árthat neki ha évente cseréled mindegy milyen üzemanyagot tankolsz. Igazából annyira kis tétel, hogy ezen nem érdemes időt spórolni mivel pénzt amúgy sem tudsz. :)

Redmi Note 7

(#70812) diegho


diegho
nagyúr

Gyertyákat néztem a Merivához, bárdinál van a sima Bosch 2 elektródával és van 4 elektródával, ahol a megjegyzés "Túlnyomórészt rövidtávú". Ez azt jelenti, hogy rövid távokra utóbbi az ajánlott?

(#70813) Spirit


Spirit
őstag

Hátha vannak itt ügyes-okos emberkék. Meg tudná valaki mondani, hogy a képen jelzett gumicsőnek mi a neve/szerepe? Sajnos típusszámra sem tudok rákeresni, mivel szét van porladva a 22 éves darab a miénkben. Így elég nehéz venni, hogy nem tudom mit keressek.

Opel Corsa B, motorkód C12NZ

Az első háromra tippelek itt , de nem vagyok benne biztos, mivel ezeket légcserélőhöz írják, nekem meg masszív olajos trutyi ült benne. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#70814) Spirit válasza Spirit (#70813) üzenetére


Spirit
őstag

Válaszolok magamnak. Kartergázcső teteje lenne gondolom, és a RAP18178-as cikkszámú könyök kellene oda, gondolom..valaki megerősíthetne.

(#70815) lsebestyen válasza Spirit (#70814) üzenetére


lsebestyen
addikt

Pozitív. Már én is cseréltem.

szerk.: Ha nem akarsz sokat tökölni, akkor egy pengével kezdjed. Felül a bilincset lelazítod, és ott belevágsz a gumiba. Alatta ugye fém van, szóval annak nem lesz baja. Legalábbis nálam annyira össze volt gyógyulva a bilincs alatt, h nem lehetett leszedni. Ha így kezdem, akkor 20 perc helyett 10 perc alatt kész vagyok. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#70816) Spirit válasza lsebestyen (#70815) üzenetére


Spirit
őstag

Nálunk az alapprobléma, hogy egy teljesen elhanyagolt, lerohadt bevásárlós Corsát kellene mozgásképessé varázsolni. Mivel nem én hajtom, eddig nem törődtem vele, viszont pár hónapja elment az irányjelző kattogása, majd maga a lámpa is. Irányjelző reléjének cseréje, kábeljavítgatás után kiderült, hogy a vészvillogó kapcsolója is ludas, mert ugye miért is ne lenne direktbe átkötve rajta. A bajuszkapcsolónak csak a torka volt véres, szóval lassan meg kellett ismerkednem az autószereléssel. :D Mire az elektromos rendszer kezdett helyreállni, az alapjárat kezdett ingadozni és véletlenszerű lefulladásokat produkál alapjárat közelében terhelés alatt.(értsd: minden szuper, pöccre indul, megy bármeddig, de lámpától elindulásnál 10-ből egyszer megfullad, hiába nyomsz bármennyi gázt. 10-15mp után enged indítózni, ekkor pöccre indul és mintha mi sem történt volna megy tovább.) Alapjárati léptetőmotor takarítás(trutymós volt), pillangószelepház ellenőrzés közben vettem észre, hogy meg van repedezve az említett könyök. Hozzáértem, beszakadt. Ezek után kézzel lefejtettem egy marék gumimorzsalékként a könyököt, nem kell ide penge. :D

Mivel maga az autó nem ér annyit, mint egy alaposabb átvizsgálás/javítás szervízben, így megpróbálom mostmár addig életben tartani, míg lehet.

(#70817) Luck Dragon válasza AMD Power (#70790) üzenetére

Ezt nehéz megjósolni. Az elmúlt két évben jelentősen jól tartotta az árát a a G Astra, némileg még emelkedtek is az értékük, hisz vissza gondolunk,és volt itt téma is, nem is olyan rég ,tán egy éve, hogy akkoriban egy G Astra ami szép és jó volt, mint általad össze foglalt linkekben is megtekinthető. Nos azok 700- körül mozogtak, míg most ugyan az napjainkban 1M-körül mocorognak a piacon.
Én a kéket választanám, felszereltség, a kora, futott km-tere miatt. Na meg azt hiszem az a kék talán metál is. Csak a kereket selejtezném, új dísztárcsa, vagy alufelni , hozzá illő új gumikkal, egy örök darab marad.

Többire nem térnék ki, mert lenne pontok amik érdekes lehet mindegyik kocsinál (gondolok itt a garancia adásra), de ha később veszel,most ez tárgytalan.

Úgy gondolom hogy egy év alatt jelentősen az áruk nem fog változni, inkább a felső szegmensben fog, gondolok itt J-K Astrákra, míg a G-H minimálisan csökkenni fog, vagy épp stagnálásba marad. Főleg ha azt veszem figyelemben hogy a használt autó piac jelentősen erősödött, és az idei évet is erősen kezdték. És továbbra is ez várható. Kereskedők ezt figyelemmel kísérve, nem hinném hogy ilyenkor fogják az autókat értéküket alább adni. Csak azok a példányoknál amik kintről jöttek. Ezért szeretem első körben megtudni hogy az adott autó Magyarországon "újonnan" üzembe helyezett. Mert kintről G Astrát szerintem nem érdemes behozni, mert nincs akkora érték többlet. És még ezt millió ponton lehetne nézni ,bármilyen szemszögből. De már így is többet írtam a kelleténél, és eluntad az életed :D

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#70818) molnarpeter válasza mohabá 007 (#70735) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Patentcentrum.hu

(#70819) AMD Power válasza Luck Dragon (#70817) üzenetére


AMD Power
titán

Igazából az sem baj ha nem esik. Főleg ha az F ára is marad. Mindennel együtt max egy millió amit rászánok. Ebben benne van a mostani kis szerelmem eladása is. Bárki is veszi meg, nagyon jól fog járni vele.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#70820) Luck Dragon válasza AMD Power (#70819) üzenetére

Azért az összegért egy szép G-t tudsz vásárolni. :)

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#70821) Szada85 válasza Luck Dragon (#70820) üzenetére


Szada85
aktív tag

Üdvözlet mindenkinek!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy 2003-mas Z18XE-s G Astra Cabrio. Ma hazafelé jövet, egy lassulásos motorleállásos hibát kaptunk, félrehúzódva újra Sem lehetett indítani. Vártunk kb 1 percet, utána pöcröff Indult, viszont maradt egy Motorellenörzö lámpánk.

Google a barátom Volt, de aztán összevesztünk, ugyanis a leírt módok közül egyikkel Sem tudtam kivillogtani a hibakódot.
1. Próbáltam a fék+gáz nyomvatart, majd gyújtást ráad módszert, eredménytelenül.
2. Googleon néztem leírást, amiben G Astránál írják a kivillogtatást, [itten], ott azt írják, hogy a diag csati 5-6 érintkezöit kell összekötni.

Na már most a Cabrioban a csatinak Eleve más a lábkiosztása, mint az opelforumos linken, mert nekünk ilyen:

Szóval van esetleg valakinek tippje, hogy ilyenkor mivel tudom kivarázsolni OP-COM nélkül a hibakódot?

Elöre is köszi a segítséget.

(#70822) Kickass válasza AMD Power (#70809) üzenetére


Kickass
őstag

Pedig de, mind, és mind ugyanitt a sárvédőiv küszöb találkozásnál.
Nem az a kérdés fog-e, hanem hogy mikor.

(#70823) CsonkaImo válasza Kickass (#70822) üzenetére


CsonkaImo
addikt

H-s Astrán is láttam már ilyet.

(#70824) Gabika75 válasza trassher (#70808) üzenetére


Gabika75
csendes tag

Szia!
Nekem egy 99es kombi g astrám van.
4éve csináltattam meg a hátsó sárvédőket javítóívvel.
Most kezd újra előjönni a rozsda.
Kérdeztem a szerelőt azt mondta sajnos ez egy ilyen dolog.
Az elsőket nem cseréltettem azt csak bejavították akkor, most ősszel újra megcsináltattam, de most néztem, hogy jön elő újra.

[ Szerkesztve ]

MI vagyunk a lovagok akik azt mondják:NÍÍÍÍÍÍ !!!

(#70826) Timer válasza Szada85 (#70821) üzenetére


Timer
veterán

OP-COM nélkül is megmondom, szorul az AGR szelep. Amikor lehűlt egy kicsit, már vissza tudja húzni a nyelvét, és ezért indult. Egyszer haza húzattam így magam, mert leállt a forgalomban, és nem indult el. Az udvarban persze pöcc-röff! :)

Ha a hangja is más volt, netán az alapjárat is ingadozott, akkor pláne tuti a tipp.

[ Szerkesztve ]

(#70827) becsitibi válasza mohabá 007 (#70802) üzenetére


becsitibi
senior tag

Bocs a késői a válaszért de 1-2 naponta tudom csak megnézni a válaszokat.

Szóval az ABS kockámba valami elszállt,nem javítható,és ezért azt mondták hogy keressek ilyen "DH" feliratút.A dolog érdekessége az hogy van egy ugyan ilyen x20xev mint az enyém,az is TC kikapcsolható kipörgésgátlós,de mégis "EC" feliratú és az nem jó,továbbá van egy bontott szívó x20xer az is EC feliratú,és van egy z20let ami szintén EC feliratú.Elvileg ezek nem jók az én autómhoz.Nagyon meg vagyok lőve ez miatt.Azért kérdeztem hogy esetleg mondjuk b vekiből x20xev-ből ha találok DH feliratú ABS kockát az jó-e nekem.

A kilóméteróra nem számól,nem mutatja mennyivel megyek,ABS világít folyamat.

Köszi.

(#70828) Luck Dragon válasza #45553408 (#70825) üzenetére

Autópályán 130-as tempónál 7,5-8L. Országúton 6,5-7L.

Mikor kis hazánkban tankolok ,ugyanúgy MaxxMotiont ,autópálya 7-7,5.
Országút 5,5-6L.

De most az is lehet hogy hidegebbek voltak a napszakok 0 & 3 fok volt, meg arra a sok domb is hozzá tehetet a többlet fogyasztásnak. Mert a motor ugyanúgy csendesen járt. És önmagában semmi különbség nem volt.

[ Szerkesztve ]

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#70829) AMD Power válasza Luck Dragon (#70820) üzenetére


AMD Power
titán

Az 1 millióban már a kötelező szerviz és az átírás is benne van. Többet egy G Astra sem ér. Feltéve ha nem OPC és nem 10.000km van benne. ;)

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#70830) AMD Power válasza Kickass (#70822) üzenetére


AMD Power
titán

Classic II Astrakat nap mint nap nézem itt BP-n. Százával szinte. Eddig 2-3-n láttam ,de ott látni lehetett ,hogy sérülés volt.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#70831) Luck Dragon válasza AMD Power (#70829) üzenetére

Akkor is kilehet fogni egy szép G-t. Ebben az árban és az általad leírt igények alapján. :)

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#70832) trassher válasza Gabika75 (#70824) üzenetére


trassher
addikt

Nagyságrendileg mennyibe kerül a két hátsó cseréje? Elől nincs szerencsére rozsda így azzal nem kell foglalkozzak még.

Redmi Note 7

(#70833) mrx1212


mrx1212
tag

Egy kis infót kérnék tőletek!

Van egy Astra H /2007 évjárat/ Z16XER típusom lassan eléri a 10.éves kort.

Szeretném lecseréltetni a vezérlést a kor indokolja a km még nem.

Komplett vezérműszíj szett cserére gondoltam ami lenne a kérdéseim:

- a vízpumpa csere nem szükséges? /nem tapasztalok semmi gondot vele/
- a vízpumpa nem a vezérlés része /független/ ha jól tudom?
- esetleg a hosszbordás szíj /kora miatt/ szükséges lenne a csere,vagy hagyhatom még?

Köszönöm előre is segítségeteket.

(#70834) Luck Dragon válasza mrx1212 (#70833) üzenetére

Igen a víz pumpa külön van. És érdemes cserélni egyben.
Vezérléssel együtt érdemes a víz pumpát is.
A hossz bordás szíjat is érdemes, nem nagy összeg.

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#70836) Luck Dragon válasza #45553408 (#70835) üzenetére

+1

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#70837) Findzs válasza Szada85 (#70821) üzenetére


Findzs
addikt

Nekem H astránál volt hasonló leállásom 2 x is.
Akkor a főtengely helyzet érzékelő volt a ludas.

"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."

(#70838) mrx1212 válasza Luck Dragon (#70834) üzenetére


mrx1212
tag

Köszönöm!

Akkor a vízpumpa cserét lehet hogy eltolom későbbre anyagi megfontolás miatt!
Szerinted még meddig tudnám max húzni ezzel az eredeti vízpumpával? /első tulaj vagyok és ez még az eredeti ami benne van?/

Itt az eredeti vízpumpa olyan 31.000 - 33.000 között lenne viszont SKF 14.000 körül van megfelelő ez is minőségileg?

Tehát ha netán lenne valami a vízpumpával akkor az nem olyan nagy "balhé" mert nincs köze a vezérléshez.

Egyébként az eredeti hosszbordás szíj egy 10.000 ft ahol néztem a GATES márka pedig csak 3 887 ft ez nem lenne minőségileg megfelelő? Ami még érdekes számomra az eredetin ami benne van GM ott is rajta a GATES felirat?

(#70839) diegho válasza mrx1212 (#70838) üzenetére


diegho
nagyúr

Vízpumpából a Dolz is teljesen jó, az még az SKF-nél is olcsóbb. Most nézem 10 éves autó és még soha nem volt vezérlés és vízpumpa csere? :Y minden méter amit mész vele ajándék fentről, ha elszakad a szíj, akkor bizony több százezer lesz a javítás.

[ Szerkesztve ]

(#70840) beg válasza mrx1212 (#70838) üzenetére


beg
veterán

Skf, gates jó márkák. A pumpán ne spórolj véleményem szerint. Ha beáll mit csinálsz? Ledarálja a szíjat, akkor meglátod hogy van köze a vezérléshez :)

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#70841) SPF


SPF
senior tag

Benzinszűrőt milyen sűrűn kell cserélni (G Astra)? Megtett km, vagy év alapján?

(#70842) Findzs válasza SPF (#70841) üzenetére


Findzs
addikt

60 ezrenként nem árt filléres tétel és pár perces munka
[link]

H astrán sem nagy kaland a dizel üzeműeknél:
[link]

[ Szerkesztve ]

"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."

(#70843) beg válasza SPF (#70841) üzenetére


beg
veterán

Gyertyákkal együtt szoktam, 60e körül.

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#70844) e.vid válasza diegho (#70839) üzenetére


e.vid
senior tag

Astra H Z16XER-nél ha jól emlékszem 150000km vagy 10 év, amikor vezérlést kell cserélni.

'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali

(#70845) Luck Dragon válasza e.vid (#70844) üzenetére

Igen.

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#70846) SPF válasza Findzs (#70842) üzenetére


SPF
senior tag

Es beg: koszi!

10000 km-rel ezelott volt cserelve a szuro, akkor meg raer a kovetkezo csere.

(#70847) diegho válasza e.vid (#70844) üzenetére


diegho
nagyúr

Akkor az éppen időben van, nem gondoltam volna, hogy 150k-t és 10 évet mernek írni egy szíjra.

(#70849) e.vid válasza diegho (#70847) üzenetére


e.vid
senior tag

Ezeknek ennyi, 150k vagy a 10. éves szerviz. Nálam is most jön majd el az ideje, 2007-es az autó.

Bodrik: az nem frankó, csak ha nagyon sokat mész vele 2 év alatt. :)

[ Szerkesztve ]

'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali

(#70850) mohabá 007 válasza becsitibi (#70827) üzenetére


mohabá 007
aktív tag

Még jó,hogy időnként ide is benézel,és kérdezel. :D Én mást mondok,mint mások,máshol.Én azt mondom,nem kell keresgélned azt a HD-s kockát,nincs annak semmi baja. :N Még jó,hogy a végén ezt írtad,mert itt a bibi:
"...A kilóméteróra nem számól,nem mutatja mennyivel megyek,ABS világít folyamat..."

Ez pedig egyértelműen azt jelenti,hogy az ABS/ESP jeladó a gond. :K(a benne lévő forgásérzékelő nem érzékeli a jeleket,ezért nem tudja tovább küldeni a km órának,ezért nem is mutat semmit.Mivel hiba van,jelez az ABS lámpa) :K
Jelenleg Doggy dog-nak is ez a dond
Általában a baloldali döglődik,próbaképp cseréld meg a két oldalt,hátha változik a helyzet.Okos műszer meg tudja mondani,hogy a bal,vagy a jobb oldali e a rossz.

[ Szerkesztve ]

Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.