Hirdetés

2020. október 22., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Pali bácsi a szerelő.

  Cégnél bejött egy régi ügyfelünktől egy nagy megrendelés ami tegnapra kellett volna természetesen. Mit is várhatnánk felgyorsult világunkban. De eleget tettünk kérésüknek . Hisz őrölünk mindennek ami ebben a nehéz időszakban csak kaphatunk.
  Kiküldetés meg lett szüntetve hála a második hullámnak így magam is cégen belül kaptam munkát. Megmunkálásnak segítek ügyeket intézni.
  Kollégák jelezték hogy nem sokáig bírja az adott gép a munkát és mi máson kellene a fentieket legyártani ha nem ezen. De hát a nagy főnök akit nevezzünk APU-nak nem lehet eltántorítani és kiadta hogy akkor is meg kell próbálni rajta legyártatni.
  Reggel megkezdődött az átállás ,majd a gyártás. Rá egy másfél óra múlva megmunkálásért felelős személy jelezte hogy a gép feladta a harcot.
  Kimentünk a géphez megmutatták mi a baj , majd továbbítottam APU-nak aki nem volt boldog finoman szólva sem.
  Nincs mit tenni ,ki kell hívni a géphez tartozó szervizt aminek eleget is tettem, annak ellenére hogy a megmunkáláson dolgozók csak negatív dolgokat hoztak fel ellenük, igazából köpködték őket mert hiába vannak ott, ugyan olyan rossz ha nem lesz rosszabb. De sajnos ez a protokoll.
  Itt jegyezném meg hogy kollégák már szóba hozták Palibácsit.
  Itt még nem tudtam hogy személyesen is meg fogom ismerni.

  Folytatás...

  Luck Dragon 3 hete 31

 • Tronsmart T6 & Element Force Plus Bluetooth hangszórók tartós tesztje.

  Tronsmart családdal való ismeretem 2017 novemberében kezdődőt el egy T6 típusú hangszóróval. Előtte JBL volt amivel már másodjára jártam pórul mert megint elkezdet recsegni a hangszórója, pedig szerettem. Visszaküldtem garancia ügyintézésre és most a pénzemet kértem vissza egy csere termék helyet.

  Akkor megint hangszóró nélkül voltam így elkezdtem nézelődni és akkor találtam rá a márkára, Specifikációban erős volt a maga árkategóriájában főleg hogy JBL Flipet vettem figyelembe, nagyon nem volt veszíteni valóm hát rendeltem egyet.
  Kettő napot várva végre a kezemben már a csomagolást szedtem szét ízekre. De ne szaladjunk ennyire előre.
  Már a csomagolás megdöbbentő volt számomra hogy nála kétszer drágább JBL esetén jóval komolyabb minőségibb dobozban érkezett meg a kütyü ,felnyitásakor egy pici mágneses zárral találkozunk ami egyre nagyobb bizalmat táplált bennem.
  Teljes kinyitásakor egy szivacságy öleli körbe a hangfalat ezzel is védve a szerkezetét. Fentebb egy lila dobozban leltem rá a kiegészítőkre ami egy microusb és egy jack kábel rejt magában. Minőségünk inkább átlagosnak mondanám mint hogy jónak.

  Folytatás...

  Luck Dragon 2 hónapja 4

 • Ismeretlenül is segítség a bajban.

  Tegnap hajnalban indultunk útnak Budapestre a Honvédkórházhoz egyik családtagomat kellett vinnem időpontra. Már akkor láttam hogy nem egy napsütötte időnk lesz de hát nincs mit tenni indulnunk kell. Közel százhúsz kilométert megtétele után város széléhez közeledve jelezte szándékait az égiek vízcsepp formájában hogy lassan megereszkedik a zuhé.
  Ilyenkor mit is tenne az emberfia ha nem az ablaktörlőt szeretné aktiválni? Be is kapcsoltam.
  Baleset véget egy kis kerülővel áthaladtunk az Erzsébet hídon és itt vette a kezdetét a kaland. Rajta átt haladva mint egy elkerülhetetlen sorscsapás az orromat egy eddig nem érzékelt majdnem hogy szappan illat árasztotta el az utasteret. Ebben a szent percben eszméltem fel arra hogy az ablaktörlőm sem működik, gondoltam én kis hanyag..... de nem! Kart fel és le húzva mint parasztbácsika a kútkarját próbáltam életre kelteni de mindhiába.
  Forgalommal pedig haladnom kellett ,sőt itt már ő vitt engem mert semmit sem láttam ki az autóból és csak a lámpák fényeiből tudtam tájékozódni.
  Elakadásjelzőt bekapcsolva jeleztem autóstársaimnak hogy itt bizony nagy a baj. Azon sem segített a dolog hogy az Erzsébet körúton voltam amit alapból nem is szeretek.
  Azon voltam hogy minél hamarabb félreálljak ,de hát nem egyszerű, végül egy hotel busz parkolójába landoltam.

  Folytatás...

  Luck Dragon 2 hónapja 20

 • Az élet fintora.

  Még az egész általános iskolában kezdődött . Volt egy srác aki jóval az átlagnál lejjebb teljesített . Ez abban mutatkozott meg hogy még ötödikben is dadogásról szólt az olvasása vagy énekórán nem tudta eltapsolni a ti-ti-tát. De mielőtt félreértés esik , sose volt bántva ezért . Igazából ő egészítette ki a csapatot . Utcabeliek voltunk össze jártunk sátrat építeni , bejárni a város melletti erdőket vagy az utca végén elő bácsinak borsót törni az orra alá.
  A kis nyezege ,szemüveges srác aki csillogó fogszabályzójával sok viccet ismervén az esős napokon fakadásig hozta tudomasunkra hogy nincs miért szomorkodni.

  Majd a tanév végén eltűnt . Gondoltuk elmentek nyaralni. Aztán hatodik osztály elkezdésekor tudomást szereztünk hogy bizony nem lesz tovább velünk ugyanis elköltöztek .
  Furcs volt naponta az utcában a házuk előtt mindig elmenni és rájönni hogy az egyik legkedvesebb pajtásunk nincs velünk .
  Ahogyan telt az idő , úgy kopót róla az emlék is.

  Folytatás...

  Luck Dragon 3 hónapja 34

 • Automata & manuális váltó.

  Ez egy röpke leírás ahogyan a véleményemet megváltoztatta pár nap az automataváltóval szerelt autókról.
  Eddig mindig is manuálisat használtam, mint magán és céges felhasználásra. Nem hittem annyira az automatában, meg azon sem segített a dolog hogy ha tönkremegy akkor egy nagy anyagi kár az egész. Nem mintha most nem így lenne.
  De és igen most jön a de, három nap folyamatos használat mellett annyira hozzá tudtam szokni és oly módon elkényelmesedtem hogy szinte fájt visszatérni a régihez.Sőt lehet hogy egy nagy szerviz díját is eltudnám viselni behunyt szemekkel és összeszorított fogakkal. Még annak ellenére is hogy harmadik nap még mindig kereste a lábam a nemlétező kuplungot, az általam hozzászokott kapcsolási érzetet is elkellet fojtani ,hiszen más maga az autó és annak karakterisztikája is, de még is ott van hogy most kellene vissza váltani vagy éppen az ellenkezőjét.
  Szerintem a következő autóm automata lesz. :o

  Neked melyik vált be?

  Luck Dragon 5 hónapja 108

 • Emlékszel rá , avagy milyen alkalmazás lehet ?

  Nem is olyan régen olvastam hogy a mobilokba ,tabletekbe épített előlapi kamera segítségével pásztázza a szemet .
  Ezáltal az általad beállított sebességgel elkezdte gördíteni a képérmyő tartalmát mind addig míg félre nem néztél , majd mikor újra ránéztél folytatta tovább .
  Elfelejtettem elmenteni az oldalt ,azóta meg nem találom. Tudja valaki hogy mi ez és hogyan áll a projekt ? :)

  Luck Dragon 6 hónapja 12

 • Ingatlan eladása napjainkban.

  Poszt elsősorban a saját élményem megosztására íródott.

  Az ingatlannal nem sokat szerettünk volna
  foglalkozni a továbbiakban, így minél hamarabb túl
  szerettem volna rajta adni.
  Ennek tudatában egy régi ismerősöm segítségét
  kértem , aki már vagy harminc éves tapasztalattal a
  háta mögött igent mondott a felkérésnek . Sikerült
  is belőni egy baráti árat ami a környező
  ingatlanokkal összehasonlítva azok alatt van egy
  kicsivel ,de még nem annyira ami fájó dolog lenne
  számunkra, de még is hamar célkeresztben lenne a
  vevők számára és még egy pici alku is beleférhet.
  Egy igazi arany középutat jelöltünk ki magunknak
  .

  )Egy jóízű ebéd mellett jött is az ihletek sokasága
  a hirdetés elkészítésére.
  Majd hátra dőlve úgy gondoltam hogy a járvány miatt
  kialakult helyzet miatt ez eltarthat egy jó darabig,tévedtem...
  Ennek elkészülte után nem is sokat kellett várni a
  hívásokra. És itt jön a tagadhatatlan magyar
  mentalitások sorozata. Próbálom pontokra leosztani
  azokat akik valamilyen irányban maradandó élménnyel gazdagított.

  Folytatás...

  Luck Dragon 6 hónapja 40

 • Koh-I-Noor progresso aquarell. (Rajz)

  Sziasztok!

  Leszeretném írni tapasztalataimat a címben említett Koh-i-noortól származó progresso ceruzákról.

  Csak rajzoláshoz

  Annak ajánlom elsősorban aki csak kimondottan rajzolni szeret. Felépítésének köszönhetően sem iskolai,irodai megoldások vagy műszaki rajz elvégzésere nem mondanám alkalmasnak az intenzív kopása és puhasága végett.

  Létezik fekete színben ami több erősségben fellelhető a boltok polcain.Leginkább erősségét B-(6-8). De nem zárkózik el a gyártó 6-12-24-48-db kiszerelés kivitelektől sem.

  Erősen kopik.

  Hogyan álljunk neki?
  Először érdemes olyan környezetet létrehozni amit későbbiekben nem sajnálunk,könnyen takaríthatunk mert fogás erőssége erős és képes mindenen nyomot hagyni. Jómagam egy egyszerű fából készült papírlefogó táblát használok ami velem van pici koromtól fogva és hű társam mindennapokban. És egy békebeli pokrócra tudom szétteríteni a kivánt alkotásokat,félkész anyagokat és rajz eszközöket ,segédeszközöket.
  Jól megvilágított vagy sok természetes fénnyel legyünk körbevéve.

  Tulajdonsága

  Folytatás...

  Luck Dragon 1 éve 2

 • Új lehetőség tanulás szempontjából ?

  Sziasztok! Ez a kis blogbejegyzés azért hozom létre ,hogy megírjam milyen forduló pontok történnek egyik pillanatról a másikra. És ebben kérnem a ti segítségeteket ! :)

  Napokban gondolkodtam milyen jó lenne valami új dologba belevágni, tovább fejlődni, tanulni.
  Mikor volt egy kis időm és kedvem ,akkor Google barátom segítségét kérve nézelődtem.
  Majd a kezdeti lelkesedésem alá hagyott , semmi olyant nem találtam ami megragadott volna. Múltak a hetek és aztán...

  Aztán jött az a bizonyos hívás egy volt tanáromtól , hogy mit szólnék egy rendszer üzemeltető képzéshez ?
  Hát semmit nem tudomtam erre mit válaszolni , csak annyit hogy majd visszajelzek.

  Amint hazaértem egyből az volt a dolgom hogy megnézzem egyáltalán mi fán terem egyáltalán ez a “szakma”.
  És hát volt róla leírás , de pontos támpontot nem adott. Csak annyit hogy végre valami új ,amivel még nem találkoztam. Talán ez az amit kerestem ?

  Folytatás...

  Luck Dragon 1 éve 20

 • Xiaomi A1 & Redmi Note4 összehasonlítás. UP2

  Sziasztok!
  Azért írom ezt a kis összehasonlító blogbejegyzést mert a két telefon topicját olvasgatva sokszor találkozok olyan kérdéssel vagy épp összegző gondolatmenetet amivel szívesen segítenék a leendő vagy már meglévő tulajoknak akik cserére vették fejüket.
  Mindegyik készüléket az Eustocktól származik..

  Blogbejegyzést saját tapasztalatokra épül. Nem vagyok profi ,ellenben segítőkész. :DDD

  Maga a csomag:
  RN4 doboza egy egyszerű fehér színű ,minimális dizájnnal tudatja velünk hogy mivel is állunk szemben. Az elején egy nagy négyes szám jelzi hogy a Redmi család negyedik tagjával lesz majd dolgunk. Ugyan ez vissza köszön az oldalán lévő felirattal és a Mi logóval. A hátoldalán specifikációs táblázattal egy QR kód és egy gyártási helyet feltűntet felírttal ami természetesen Made in China.

  Az A1 esetében kicsit másabb a helyzet, bár itt se olyan nagy az eltérés. Az elején maga a mobil pompázik három színben ,felül az androidone ,alul pedig a neve a Mi A1 felirattal. Az oldalán globál verzió van írva.
  Hátoldalán négy központi ábra található a tetején a dual kamera rendszerről, Os-ről a FinFet gyártású snapdragonról és az 5,5" kijelzőről. Alul ugyan úgy mint az RN4 esetében specifikációs táblázat egy QR kód és egy Made in China felírat.

  Folytatás...

  Luck Dragon 3 éve 25

 • Több éves mobil platform elhagyása. (Windows Phone & Android)

  Az egész még négy éve kezdődött , ilyenkor már javában az okostelefonok meghódító útját követhettük figyelemmel a világkörül. Jó magam is egy Galaxy Mini 2 és egy Ace3 készülékeket használtam, de mint tudhatjuk, akkoriba nem voltak kiegyensúlyozott készülékek. Itt elsősorban a rendszerre gondolok.

  Ebben a tájban indult el a Windows Phone is.Akkor még ez teljes mértékben hidegen hagyott, na meg a kiforratlanságuk is ott kopogott az ajtónál. De ez változott egy 520-as személyében. Pici kompakt készülék volt a maga idejében ami az árával kecsegtettet igazán..
  Nem is kellett sok idő, mert egyszerűen bosszantott hogy mindig a galaxisok össze omlottak. Itt jött a nagy kérdés, megveszem az akkor kiszemelt Galaxy S2-őt vagy váltok platformot.

  Végül is Lumia lett, tetszett hogy nem kell buherálni a készüléket, nagyon gyors és semmi fagyás akadozása nem volt ,visszagondolva ez egész vicces, de így volt.
  Nem volt tartós kapcsolatunk, mert egy túra során összetörtem, majd hiányosságát egy Lumia 800-al pótoltam.
  Nagyon minőségi készülék volt, mai napig a súlya az ami előttem van, na meg a prémium érzete. Imádtam vele fotózni, csak az volt a bosszantó az egészben hogy a kijelző és a napfénye ellehetetlenítette a kész fotók megtekintését. Mind amellett a böngésző is egy tragédia volt.

  Folytatás...

  Luck Dragon 3 éve 46

 • Jégen a nyári gumival? Ugyan már...

  Ma mindenki szembesült azzal hogy az időjárás kicsit szeszélyesre fordult. És ezzel nem is lenne gond, de mi van a sofőrökkel ? Az utak állapota jeges,havas és ma sok olyan autósossal szembesültem hogy az előre haladás helyet inkább oldal irányú mozgást végzet ,közel 5%-os emelkedőnek is..

  Az ok nyilván az hogy a kedves tulajok egy simára kopott nyári gumival próbálták meg a lehetetlent.

  Pár példa a mai napból:
  Egy illető látványos procedúrát úgy úszta meg, hogy az út mellett egy buszmegállóban lévő jószívű emberek elkezdték megtolni az autó hátulját.
  De mi lesz akkor ha már nem lesz közel a segítség?

  Persze nem ő volt az egyetlen.
  De a csepp a tengerben Székesfehérváron az M7-es melletti Auchan kettős körforgóban 1 órát álltam amiatt hogy egy kedves 307-es Pug vezető, oldalra fordulva próbált kikecmeregni a helyijáratos busz elől.
  És mondanom sem kell, hogy ő egyedül nem tudott elindulni a kipörgő kerekek miatt.

  Az sem segített a dolgon ,hogy hatalmas dugó volt. Szinte minden irányból,amíg a szem ellátott. M7-től jöttek fel. Fehérvári elkerülőről pedig jöttek be, Bevásárló központból pedig ki és be haladás is ott van megoldva ,ahogy az ipari parkba vezető fő út is ott vezet át.

  Folytatás...

  Luck Dragon 4 éve 172

 • Az életteli "vas"

  Előre is elnézést azoktól aki egyből egy pc-re gondolt.:) A kis rajz története egy nyolc órából álló matematika "kín" szenvedésének szüleménye.

  Luck Dragon 6 éve 22

 • MárkaLánc

  A játék egyszerű: az előtted szóló ír egy márkanevet, neked pedig az utolsó betűjével kell kezdődnie a te márkanevednek! jó játékot.

  Luck Dragon 6 éve 12611

 • Asszociációs játék. :)

  Bizonyára mindenki ismeri, de azért összefoglalva. Valaki leír egy szót. A kővetkezőnek pedig le kell írnia azt, amire épp gondol róla.

  Én kezdem:
  Torony

  Luck Dragon 6 éve 106668

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.