2022. augusztus 15., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Házi készítésű nyalánkság 2

  Múltkori sütemény hiányát orvosolni szerettem volna . Ez “ sült “ ki belőle . (Barackos süti ) :)

  Luck Dragon 1 hete 6

 • Napi kakukktojás

  Miért van az, hogy mind a telefonokon, tableteken de még a TV-en is van fényérzékelő szenzor de a monitorokon nincs ?
  Pedig annyira egyértelmű lenne, nekem sokszor hiányzik ez a funkció .

  Luck Dragon 1 hónapja 14

 • BRSZK

  Sokan ismerhetitek címben említett rövidítést és annak szervezőjét Bacsist.
  Élőben megtapasztalni és megismerni, igaz csak futólag a főszervezőjét és általa kreált hangulatát a csarnoknak már más tészta. De haladjunk szépen az elejétől.

  Helyszínt szinte azonnal megtaláltuk, nos nem csak azért mert maga Füle olyan piciny falu lenne, inkább a sok autó és személy egyirányú mozgása tette lehetővé.
  Itt jön az első pozitívum! Míg kiszállhattunk volna az autóból egy fiatal ember akinek nyakában egy fehér kártya mutatta ,hogy ő bizony Bacsis csapatának egyik "koordinátora" egyből ott termet a semmiből és felajánlotta a csarnok melletti füves, árnyékos parkolóját (ezúton is köszönöm neki).
  Sikeres parkolásunkat követően még az útbaigazítást is részletesen vázolta fel elénk, így szemernyi esélyt nem adott annak tükrében hogy eltévedjünk.

  Csarnokhoz közeledve egy ötfős csapat jóízűen falatozva köszöntött minket , majd a bejárathoz érkezve egy másik fiatal csapat állított meg minket és megköszönték érkezésünket és egy ajándék fehér kis dobozkával engedtek tovább utunkra ,hogy a házigazda útmutatásával folytathassunk utunkat felfedezés csarnokába.

  Folytatás...

  Luck Dragon 2 hónapja 15

 • Házi készítésű nyalánkság

  Nem vagyok nagy cukrász , sőt … de már csak egy kis tejszínhab és mazsola hiányzik és kész is. :D

  Málna torta.

  Luck Dragon 2 hónapja 73

 • Vriesea

  Vriesea azaz pikkelyvirág .
  Brazíliából származó növény, melyet egész évben árulnak a kertészetek és most már nekem is van .
  ( Apró örömök az életben :) )

  Luck Dragon 3 hónapja 12

 • Bog

  Luck Dragon 8 hónapja 10

 • Mulandó finomságok új köntösben . De jó is?

  Nem tartom magam édesszájúaknak, de vannak gyenge pillanataim . Most is elcsabitott egy régi íz emléke és mivel úgy is bevásárolni indultam, hát nosza , adott az alkalom .
  Oda érve vizslatom kedvenc csemegémet amit egyszerűen a föld nyelte el. Arra gondoltam , hogy ezt is utolérte a modernizálás íratlan alaptörvénye ~ minden ami jó és finom annak pusztulnia kell .

  Csalódottságom mértéke szinte mérhetetlenségbe kezdet átfordulni , mikor az osztályáért felelős személy érkezésekor kérdésével irányult felém “ esetleg segíthet-e ? “
  -Köszönöm ,ezt keresem .
  -Van! Tőlem jobbra zöld csomagolásban , hiszen megújult csomagolásban kapható. Tán ezért is nem vette észre . Bár megértem , mivel több évtizede sárgás csomagolásban ismerhettük meg . Mondta ezt az eladó legnagyobb meglepetésemre és megköszöntem a segítségét.

  Gyorsan vettem is kettőt , mert hát nem Is mohóságból fakadóan , csak pusztán az ijedtség mértéke miatt . :DDD
  Kibontásával , majd az első harapást és ízlelését követően lett igazán nagy a boldogságom , mert ami igazán a legfontosabb az íz , igen az íz az ami nem változott és ezzel a tradíció folytatódhat tovább .

  Elgondolkodtam azon , hogy mennyi régi finomság tűnt csak el a boltok polcairól , lásd Chokito-Ronda és finom és társai ,de nem csak édesség de maga az élelmiszer (ipar) minden egyes részéről elmondható ez.

  Luck Dragon 9 hónapja 52

 • Családi házból lakásba, avagy nehéz a házból lakásba költözni?

  Sziasztok!
  Ahogyan a címben is szerepel , szeretnénk jövőre lakást vásárolni , jelenleg kertes házban élünk amitől nem szeretnénk megválni. De akkor , hogy jön ide a lakás vásárlás?
  Lényegében ahol élünk nem rendelkezik olyan munkalehetőséggel amivel én és párom foglalkozunk. Rengeteget utazunk napi szinten csak is munka végzés miatt , ami számokban minimum nyolcvan & kilencven kilométert tesz ki és itt még nem voltunk bevásárolni , ügyet intézni, rokonokat meglátogatni , kirándulni ,stb-stb. Az ehhez tartozó utazási időről nem is beszélve. Így a céges autónkba négy év alatt bele is szaladt 170,000 kilométer.

  Majd egy nyugodt este előjött ez a téma és elkezdtünk számításba venni, hogy ezt a problémát mivel is lehetne orvosolni,helyettesíteni. Maga a város adott és azon belül szeretnénk majd lakást kinézni magunknak és csak hétvégén kellene haza utaznunk.

  -Elsősorban albérletben gondolkodtunk, de havi 120 & 130,000-ft lenne amire jönne a rezsi és hát nem mostanában megyünk nyugdíjba és fizetnénk ezt a sok pénzt ami a végén nem is lenne a miénk.
  Így jött a saját lakás vásárlás gondolata.

  Folytatás...

  Luck Dragon 9 hónapja 131

 • Autó vs tömegközlekedés .

  Helyzet kialakulásának apropója adta a lehetőséget ,hogy sok-sok év után újra tömegközlekedéssel tegyek meg hosszú távot. De a történetet előre ellőve kellemes és egyben hatalmas pozitívummal zárul.
  Maga az utat már párszor megtettem ami abból áll ,hogy Budapestről ,Rákospalota egyik szeletéből kiindulva elérjek Pécs belvárosának szélébe.

  Kis előtörténet ;Másnap indultunk is volna együtt párommal, de sajnos előtte egy nappal kapott egy hívást ,hogy azonnal be kell menni valamilyen halaszthatatlan munkaügyben. Na puff, ment is a szorzás osztás. De a matek nem állt össze,így hát elvitte az autót én pedig régen nem használt tömegközlekedésre adtam a fejem, hisz nekem is oda kell érnem valahogyan.
  Tudni kell rólam , na meg aki itt már ismer, szinte mindenhová 'is" autóval megyek, sajnos elkényelmesedtem. De ez van. :DDD Gyorsan kimentünk ,összeismerkedtünk az új BKK-s applikációval és jegyautomatáival amiről sok rossz híreket lehetett olvasni,hallani de én bátran szembeszegültem vele és szerintem győztem vagy csak szerencsém volt . Nekem egyértelmű volt szinte azonnal a menü, pillanatok alatt nálam voltak a jegyek. Majd jöhetett az IC jegy vásárlása is. Na de nézzük a két végpontot azaz autó vs vonat:

  Folytatás...

  Luck Dragon 1 éve 83

 • Csacsi öreg medvém!

  Itt a hétvége, végre van időnk pakolni . Költözés előtt aki ezt átélte nem kell elmesélnem mivel is jár ez.
  De néha olyan dolgok kerülnek az ember kezében ami képes egy kicsit a nosztalgia asztala elé ültetni és végig csámcsogja az akkori hozzá fűződött élmények sokaságát.
  Most sem lett másképp, párom kérdezi hogy ez még kell nekem? Majd mikor ránéztem a kezében található kissé már viseltes csomagolásra, dobtam is el mindent és vettem ki kezéből azzal a felkiáltással, juj ez még meg van?!

  Gyorsan kibontva, tokjából kivéve szinte érintetlen állapotban vettem szemügyre fiatalságom egyik meghatározó készülékét amit még szüleimtől kaptam.
  Majd jött is a kérdés ,vajon még működik? A dobozban a megannyi papírok mellett a töltőjét kivéve pasztáztam a legközelebbi konnektort és tettem fel tölteni. Kis idő után életjelet adva boldogság öntötte el szívemet hogy ez a remek német eszköz még mindig késztetést érez hogy a mindennapi feladatokat újra megtegye.

  Folytatás...

  Luck Dragon 1 éve 52

 • IPhone SE 2020

  Megjelenés dátuma 2020, április 15. Megvásárolható 2020, április 24-től .

  Apple iPhone SE (2020) - tesztje itt olvasható.

  Kicsit a készülékről.
  Sokan vártak már egy újabb kompakt iPhone-t amivel már egyszer találkozhattunk 2016-ban is ismert Iphone SE, azaz Special Edition személyében ami méretei mellett életképes árazásával hódított igazán.
  Miről is szól Special Edition? Nos az első SE esetében Iphone 5 házát vették alapul így a költség hatékonyságot figyelembe véve már sokat segítettek ezzel az eljárással. Ezt követően az iphone 6S új hardverét "kalapálták" bele.
  És most sem lett másképpen, jól bevált receptet vette elő a gyártó ismét és az iPhone 8 házába a legújabb hardvert építette bele ami az A13 SOC /Iphone 11 szériában is megtalálható és egy kellemes árcímkével látta el (Apple mércével nézve).

  Folytatás...

  Luck Dragon 1 éve

 • Háromezer

  Hát igen, háromezer napja annak hogy rá mertem kattintani a regisztrációs gombra. Azóta boldogítóm itt minden topic lakót legnagyobb örömükre vagy épp bánatukra. :P
  Mi is történt mindez idő alatt ?
  - Rengeteg segítséget kaptam szinte minden témakörben.
  - Újabb ismeretség és barátságok köttetett .
  - Megyannyi új témakörrel gazdagodtam amiről nem is tudtam hogy létezik, mind amellett volt amit meg is szerettem .

  Bízom benne hogy a jövőben a fentiek tovább gyarapodnak és a lap család továbbra is velünk lesz én pedig köztetek .Hát ennyi . :)

  Luck Dragon 1 éve 59

 • Kiállított vagy bontatlan termék választása ?

  Voltunk egy nagyobb üzletbe mert vennünk kellett egy hajszárítót és szemtanúja voltam egy vásárló nem volt hajlandó megvenni egy kiállított darabot .
  Mert: gyári csomagolása nem volt már meg , erre gyanakodva biztosan nincs meg a kiegészítői sem.
  Eladó részéről be bizonyította hogy mind a leírás mint a kiegészítők megvannak , meg is mutatta neki , plusz be is csomagolják neki ha megvásárolja . Ellenben az árból nem tudnak engedni emiatt.
  De továbbra sem szerette volna a kedves vásárló , mert kiállított darab.

  És nem ez volt az első amit láttam . Elgondolkodtam ezen hogy tényleg ennyire fontos az érintetlen termék még akkor is ha másik oldalról ugyan úgy él a garancia és egyéb szolgáltatás?

  Érdekel hogy ti vásárláskor egy előre kinézet termékért elmentek megvásárolni , de csak egy van és az is kiállított darab továbbra is fenntartjátok vásárlási szándékotokat , vagy elmentek másik üzletbe egy bontatlan darabért?

  Luck Dragon 2 éve 68

 • Kálvária FÉG céggel.

  Ez a kis történet onnan indult ki ,hogy a fűtést korszerűsíteni szerettük volna mert a régiek már kiszolgálták idejüket. Nincs más mivel a márka bevált eddig akkor maradunk is nála , nézzük hát a kínálatot. Az üzletbe érve meg is rendeltünk három legmegfelelőbb konvektort és megkaptuk a hozzá tartozó szakemberek telefonszámát akik garanciálisan kiépítik.
  Megrendeléstől számítva egészen korrekt időben meg is érkeztek. Szakemberek is ígért időpontban megérkezve kezdődött el bonyodalmak sorozata.
  Szakik elkezdték kicsomagolni a készülékeket a harmadiknál nagyobb festék hiányosság ötlött meg a szemünkben meg. "Nocsak ez nem jó" hangzott el a mester száján majd beült az autóba vissza vitte az üzletbe és jelezte hogy garanciális cserét kér, ennek az üzlet eleget is tett és jelezte a gyártó felé a dolgot.

  Közben folytatod kiépítés . Minden a helyén, jöhet a tesztelés. Az egyik szobai kütyü vezérlője úgy gondolta hogy mivel őt péntek este rakták össze, nem fog üzemelni. Remek....
  Alig ért vissza a mester már a munkatársai közölték neki a "jó hírt" hogy akkor mehet is vissza.
  Szakiknak meg köszöntünk mindent és megbeszéltük hogy amint az üzlet hívja őket és megérkeztek a csere alkatrészek jönnek.

  Folytatás...

  Luck Dragon 2 éve 29

 • Pali bácsi a szerelő.

  Cégnél bejött egy régi ügyfelünktől egy nagy megrendelés ami tegnapra kellett volna természetesen. Mit is várhatnánk felgyorsult világunkban. De eleget tettünk kérésüknek . Hisz őrölünk mindennek ami ebben a nehéz időszakban csak kaphatunk.
  Kiküldetés meg lett szüntetve hála a második hullámnak így magam is cégen belül kaptam munkát. Megmunkálásnak segítek ügyeket intézni.
  Kollégák jelezték hogy nem sokáig bírja az adott gép a munkát és mi máson kellene a fentieket legyártani ha nem ezen. De hát a nagy főnök akit nevezzünk APU-nak nem lehet eltántorítani és kiadta hogy akkor is meg kell próbálni rajta legyártatni.
  Reggel megkezdődött az átállás ,majd a gyártás. Rá egy másfél óra múlva megmunkálásért felelős személy jelezte hogy a gép feladta a harcot.
  Kimentünk a géphez megmutatták mi a baj , majd továbbítottam APU-nak aki nem volt boldog finoman szólva sem.
  Nincs mit tenni ,ki kell hívni a géphez tartozó szervizt aminek eleget is tettem, annak ellenére hogy a megmunkáláson dolgozók csak negatív dolgokat hoztak fel ellenük, igazából köpködték őket mert hiába vannak ott, ugyan olyan rossz ha nem lesz rosszabb. De sajnos ez a protokoll.
  Itt jegyezném meg hogy kollégák már szóba hozták Palibácsit.
  Itt még nem tudtam hogy személyesen is meg fogom ismerni.

  Folytatás...

  Luck Dragon 2 éve 35

 • Tronsmart T6 & Element Force Plus Bluetooth hangszórók tartós tesztje.

  Tronsmart családdal való ismeretem 2017 novemberében kezdődőt el egy T6 típusú hangszóróval. Előtte JBL volt amivel már másodjára jártam pórul mert megint elkezdet recsegni a hangszórója, pedig szerettem. Visszaküldtem garancia ügyintézésre és most a pénzemet kértem vissza egy csere termék helyet.

  Akkor megint hangszóró nélkül voltam így elkezdtem nézelődni és akkor találtam rá a márkára, Specifikációban erős volt a maga árkategóriájában főleg hogy JBL Flipet vettem figyelembe, nagyon nem volt veszíteni valóm hát rendeltem egyet.
  Kettő napot várva végre a kezemben már a csomagolást szedtem szét ízekre. De ne szaladjunk ennyire előre.
  Már a csomagolás megdöbbentő volt számomra hogy nála kétszer drágább JBL esetén jóval komolyabb minőségibb dobozban érkezett meg a kütyü ,felnyitásakor egy pici mágneses zárral találkozunk ami egyre nagyobb bizalmat táplált bennem.
  Teljes kinyitásakor egy szivacságy öleli körbe a hangfalat ezzel is védve a szerkezetét. Fentebb egy lila dobozban leltem rá a kiegészítőkre ami egy microusb és egy jack kábel rejt magában. Minőségünk inkább átlagosnak mondanám mint hogy jónak.

  Folytatás...

  Luck Dragon 2 éve 4

 • Ismeretlenül is segítség a bajban.

  Tegnap hajnalban indultunk útnak Budapestre a Honvédkórházhoz egyik családtagomat kellett vinnem időpontra. Már akkor láttam hogy nem egy napsütötte időnk lesz de hát nincs mit tenni indulnunk kell. Közel százhúsz kilométert megtétele után város széléhez közeledve jelezte szándékait az égiek vízcsepp formájában hogy lassan megereszkedik a zuhé.
  Ilyenkor mit is tenne az emberfia ha nem az ablaktörlőt szeretné aktiválni? Be is kapcsoltam.
  Baleset véget egy kis kerülővel áthaladtunk az Erzsébet hídon és itt vette a kezdetét a kaland. Rajta átt haladva mint egy elkerülhetetlen sorscsapás az orromat egy eddig nem érzékelt majdnem hogy szappan illat árasztotta el az utasteret. Ebben a szent percben eszméltem fel arra hogy az ablaktörlőm sem működik, gondoltam én kis hanyag..... de nem! Kart fel és le húzva mint parasztbácsika a kútkarját próbáltam életre kelteni de mindhiába.
  Forgalommal pedig haladnom kellett ,sőt itt már ő vitt engem mert semmit sem láttam ki az autóból és csak a lámpák fényeiből tudtam tájékozódni.
  Elakadásjelzőt bekapcsolva jeleztem autóstársaimnak hogy itt bizony nagy a baj. Azon sem segített a dolog hogy az Erzsébet körúton voltam amit alapból nem is szeretek.
  Azon voltam hogy minél hamarabb félreálljak ,de hát nem egyszerű, végül egy hotel busz parkolójába landoltam.

  Folytatás...

  Luck Dragon 2 éve 20

 • Az élet fintora.

  Még az egész általános iskolában kezdődött . Volt egy srác aki jóval az átlagnál lejjebb teljesített . Ez abban mutatkozott meg hogy még ötödikben is dadogásról szólt az olvasása vagy énekórán nem tudta eltapsolni a ti-ti-tát. De mielőtt félreértés esik , sose volt bántva ezért . Igazából ő egészítette ki a csapatot . Utcabeliek voltunk össze jártunk sátrat építeni , bejárni a város melletti erdőket vagy az utca végén elő bácsinak borsót törni az orra alá.
  A kis nyezege ,szemüveges srác aki csillogó fogszabályzójával sok viccet ismervén az esős napokon fakadásig hozta tudomasunkra hogy nincs miért szomorkodni.

  Majd a tanév végén eltűnt . Gondoltuk elmentek nyaralni. Aztán hatodik osztály elkezdésekor tudomást szereztünk hogy bizony nem lesz tovább velünk ugyanis elköltöztek .
  Furcs volt naponta az utcában a házuk előtt mindig elmenni és rájönni hogy az egyik legkedvesebb pajtásunk nincs velünk .
  Ahogyan telt az idő , úgy kopót róla az emlék is.

  Folytatás...

  Luck Dragon 2 éve 34

 • Automata & manuális váltó.

  Ez egy röpke leírás ahogyan a véleményemet megváltoztatta pár nap az automataváltóval szerelt autókról.
  Eddig mindig is manuálisat használtam, mint magán és céges felhasználásra. Nem hittem annyira az automatában, meg azon sem segített a dolog hogy ha tönkremegy akkor egy nagy anyagi kár az egész. Nem mintha most nem így lenne.
  De és igen most jön a de, három nap folyamatos használat mellett annyira hozzá tudtam szokni és oly módon elkényelmesedtem hogy szinte fájt visszatérni a régihez.Sőt lehet hogy egy nagy szerviz díját is eltudnám viselni behunyt szemekkel és összeszorított fogakkal. Még annak ellenére is hogy harmadik nap még mindig kereste a lábam a nemlétező kuplungot, az általam hozzászokott kapcsolási érzetet is elkellet fojtani ,hiszen más maga az autó és annak karakterisztikája is, de még is ott van hogy most kellene vissza váltani vagy éppen az ellenkezőjét.
  Szerintem a következő autóm automata lesz. :o

  Neked melyik vált be?

  Luck Dragon 2 éve 108

 • Emlékszel rá , avagy milyen alkalmazás lehet ?

  Nem is olyan régen olvastam hogy a mobilokba ,tabletekbe épített előlapi kamera segítségével pásztázza a szemet .
  Ezáltal az általad beállított sebességgel elkezdte gördíteni a képérmyő tartalmát mind addig míg félre nem néztél , majd mikor újra ránéztél folytatta tovább .
  Elfelejtettem elmenteni az oldalt ,azóta meg nem találom. Tudja valaki hogy mi ez és hogyan áll a projekt ? :)

  Luck Dragon 2 éve 12

 • Ingatlan eladása napjainkban.

  Poszt elsősorban a saját élményem megosztására íródott.

  Az ingatlannal nem sokat szerettünk volna
  foglalkozni a továbbiakban, így minél hamarabb túl
  szerettem volna rajta adni.
  Ennek tudatában egy régi ismerősöm segítségét
  kértem , aki már vagy harminc éves tapasztalattal a
  háta mögött igent mondott a felkérésnek . Sikerült
  is belőni egy baráti árat ami a környező
  ingatlanokkal összehasonlítva azok alatt van egy
  kicsivel ,de még nem annyira ami fájó dolog lenne
  számunkra, de még is hamar célkeresztben lenne a
  vevők számára és még egy pici alku is beleférhet.
  Egy igazi arany középutat jelöltünk ki magunknak
  .

  )Egy jóízű ebéd mellett jött is az ihletek sokasága
  a hirdetés elkészítésére.
  Majd hátra dőlve úgy gondoltam hogy a járvány miatt
  kialakult helyzet miatt ez eltarthat egy jó darabig,tévedtem...
  Ennek elkészülte után nem is sokat kellett várni a
  hívásokra. És itt jön a tagadhatatlan magyar
  mentalitások sorozata. Próbálom pontokra leosztani
  azokat akik valamilyen irányban maradandó élménnyel gazdagított.

  Folytatás...

  Luck Dragon 2 éve 40

 • Koh-I-Noor progresso aquarell. (Rajz)

  Sziasztok!

  Leszeretném írni tapasztalataimat a címben említett Koh-i-noortól származó progresso ceruzákról.

  Csak rajzoláshoz

  Annak ajánlom elsősorban aki csak kimondottan rajzolni szeret. Felépítésének köszönhetően sem iskolai,irodai megoldások vagy műszaki rajz elvégzésere nem mondanám alkalmasnak az intenzív kopása és puhasága végett.

  Létezik fekete színben ami több erősségben fellelhető a boltok polcain.Leginkább erősségét B-(6-8). De nem zárkózik el a gyártó 6-12-24-48-db kiszerelés kivitelektől sem.

  Erősen kopik.

  Hogyan álljunk neki?
  Először érdemes olyan környezetet létrehozni amit későbbiekben nem sajnálunk,könnyen takaríthatunk mert fogás erőssége erős és képes mindenen nyomot hagyni. Jómagam egy egyszerű fából készült papírlefogó táblát használok ami velem van pici koromtól fogva és hű társam mindennapokban. És egy békebeli pokrócra tudom szétteríteni a kivánt alkotásokat,félkész anyagokat és rajz eszközöket ,segédeszközöket.
  Jól megvilágított vagy sok természetes fénnyel legyünk körbevéve.

  Tulajdonsága

  Folytatás...

  Luck Dragon 3 éve 2

 • Új lehetőség tanulás szempontjából ?

  Sziasztok! Ez a kis blogbejegyzés azért hozom létre ,hogy megírjam milyen forduló pontok történnek egyik pillanatról a másikra. És ebben kérnem a ti segítségeteket ! :)

  Napokban gondolkodtam milyen jó lenne valami új dologba belevágni, tovább fejlődni, tanulni.
  Mikor volt egy kis időm és kedvem ,akkor Google barátom segítségét kérve nézelődtem.
  Majd a kezdeti lelkesedésem alá hagyott , semmi olyant nem találtam ami megragadott volna. Múltak a hetek és aztán...

  Aztán jött az a bizonyos hívás egy volt tanáromtól , hogy mit szólnék egy rendszer üzemeltető képzéshez ?
  Hát semmit nem tudomtam erre mit válaszolni , csak annyit hogy majd visszajelzek.

  Amint hazaértem egyből az volt a dolgom hogy megnézzem egyáltalán mi fán terem egyáltalán ez a “szakma”.
  És hát volt róla leírás , de pontos támpontot nem adott. Csak annyit hogy végre valami új ,amivel még nem találkoztam. Talán ez az amit kerestem ?

  Folytatás...

  Luck Dragon 3 éve 20

 • Xiaomi A1 & Redmi Note4 összehasonlítás. UP2

  Sziasztok!
  Azért írom ezt a kis összehasonlító blogbejegyzést mert a két telefon topicját olvasgatva sokszor találkozok olyan kérdéssel vagy épp összegző gondolatmenetet amivel szívesen segítenék a leendő vagy már meglévő tulajoknak akik cserére vették fejüket.
  Mindegyik készüléket az Eustocktól származik..

  Blogbejegyzést saját tapasztalatokra épül. Nem vagyok profi ,ellenben segítőkész. :DDD

  Maga a csomag:
  RN4 doboza egy egyszerű fehér színű ,minimális dizájnnal tudatja velünk hogy mivel is állunk szemben. Az elején egy nagy négyes szám jelzi hogy a Redmi család negyedik tagjával lesz majd dolgunk. Ugyan ez vissza köszön az oldalán lévő felirattal és a Mi logóval. A hátoldalán specifikációs táblázattal egy QR kód és egy gyártási helyet feltűntet felírttal ami természetesen Made in China.

  Az A1 esetében kicsit másabb a helyzet, bár itt se olyan nagy az eltérés. Az elején maga a mobil pompázik három színben ,felül az androidone ,alul pedig a neve a Mi A1 felirattal. Az oldalán globál verzió van írva.
  Hátoldalán négy központi ábra található a tetején a dual kamera rendszerről, Os-ről a FinFet gyártású snapdragonról és az 5,5" kijelzőről. Alul ugyan úgy mint az RN4 esetében specifikációs táblázat egy QR kód és egy Made in China felírat.

  Folytatás...

  Luck Dragon 5 éve 25

 • Több éves mobil platform elhagyása. (Windows Phone & Android)

  Az egész még négy éve kezdődött , ilyenkor már javában az okostelefonok meghódító útját követhettük figyelemmel a világkörül. Jó magam is egy Galaxy Mini 2 és egy Ace3 készülékeket használtam, de mint tudhatjuk, akkoriba nem voltak kiegyensúlyozott készülékek. Itt elsősorban a rendszerre gondolok.

  Ebben a tájban indult el a Windows Phone is.Akkor még ez teljes mértékben hidegen hagyott, na meg a kiforratlanságuk is ott kopogott az ajtónál. De ez változott egy 520-as személyében. Pici kompakt készülék volt a maga idejében ami az árával kecsegtettet igazán..
  Nem is kellett sok idő, mert egyszerűen bosszantott hogy mindig a galaxisok össze omlottak. Itt jött a nagy kérdés, megveszem az akkor kiszemelt Galaxy S2-őt vagy váltok platformot.

  Végül is Lumia lett, tetszett hogy nem kell buherálni a készüléket, nagyon gyors és semmi fagyás akadozása nem volt ,visszagondolva ez egész vicces, de így volt.
  Nem volt tartós kapcsolatunk, mert egy túra során összetörtem, majd hiányosságát egy Lumia 800-al pótoltam.
  Nagyon minőségi készülék volt, mai napig a súlya az ami előttem van, na meg a prémium érzete. Imádtam vele fotózni, csak az volt a bosszantó az egészben hogy a kijelző és a napfénye ellehetetlenítette a kész fotók megtekintését. Mind amellett a böngésző is egy tragédia volt.

  Folytatás...

  Luck Dragon 5 éve 46

 • Jégen a nyári gumival? Ugyan már...

  Ma mindenki szembesült azzal hogy az időjárás kicsit szeszélyesre fordult. És ezzel nem is lenne gond, de mi van a sofőrökkel ? Az utak állapota jeges,havas és ma sok olyan autósossal szembesültem hogy az előre haladás helyet inkább oldal irányú mozgást végzet ,közel 5%-os emelkedőnek is..

  Az ok nyilván az hogy a kedves tulajok egy simára kopott nyári gumival próbálták meg a lehetetlent.

  Pár példa a mai napból:
  Egy illető látványos procedúrát úgy úszta meg, hogy az út mellett egy buszmegállóban lévő jószívű emberek elkezdték megtolni az autó hátulját.
  De mi lesz akkor ha már nem lesz közel a segítség?

  Persze nem ő volt az egyetlen.
  De a csepp a tengerben Székesfehérváron az M7-es melletti Auchan kettős körforgóban 1 órát álltam amiatt hogy egy kedves 307-es Pug vezető, oldalra fordulva próbált kikecmeregni a helyijáratos busz elől.
  És mondanom sem kell, hogy ő egyedül nem tudott elindulni a kipörgő kerekek miatt.

  Az sem segített a dolgon ,hogy hatalmas dugó volt. Szinte minden irányból,amíg a szem ellátott. M7-től jöttek fel. Fehérvári elkerülőről pedig jöttek be, Bevásárló központból pedig ki és be haladás is ott van megoldva ,ahogy az ipari parkba vezető fő út is ott vezet át.

  Folytatás...

  Luck Dragon 6 éve 172

 • Az életteli "vas"

  Előre is elnézést azoktól aki egyből egy pc-re gondolt.:) A kis rajz története egy nyolc órából álló matematika "kín" szenvedésének szüleménye.

  Luck Dragon 7 éve 22

 • MárkaLánc

  A játék egyszerű: az előtted szóló ír egy márkanevet, neked pedig az utolsó betűjével kell kezdődnie a te márkanevednek! jó játékot.

  Luck Dragon 8 éve 14727

 • Asszociációs játék. :)

  Bizonyára mindenki ismeri, de azért összefoglalva. Valaki leír egy szót. A kővetkezőnek pedig le kell írnia azt, amire épp gondol róla.

  Én kezdem:
  Torony

  Luck Dragon 8 éve 121532

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.