Hirdetés

2020. február 27., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Koh-I-Noor progresso aquarell. (Rajz)

  Sziasztok!

  Leszeretném írni tapasztalataimat a címben említett Koh-i-noortól származó progresso ceruzákról.

  Csak rajzoláshoz

  Annak ajánlom elsősorban aki csak kimondottan rajzolni szeret. Felépítésének köszönhetően sem iskolai,irodai megoldások vagy műszaki rajz elvégzésere nem mondanám alkalmasnak az intenzív kopása és puhasága végett.

  Létezik fekete színben ami több erősségben fellelhető a boltok polcain.Leginkább erősségét B-(6-8). De nem zárkózik el a gyártó 6-12-24-48-db kiszerelés kivitelektől sem.

  Erősen kopik.

  Hogyan álljunk neki?
  Először érdemes olyan környezetet létrehozni amit későbbiekben nem sajnálunk,könnyen takaríthatunk mert fogás erőssége erős és képes mindenen nyomot hagyni. Jómagam egy egyszerű fából készült papírlefogó táblát használok ami velem van pici koromtól fogva és hű társam mindennapokban. És egy békebeli pokrócra tudom szétteríteni a kivánt alkotásokat,félkész anyagokat és rajz eszközöket ,segédeszközöket.
  Jól megvilágított vagy sok természetes fénnyel legyünk körbevéve.

  Tulajdonsága

  Folytatás...

  Luck Dragon 5 hónapja 2

 • Új lehetőség tanulás szempontjából ?

  Sziasztok! Ez a kis blogbejegyzés azért hozom létre ,hogy megírjam milyen forduló pontok történnek egyik pillanatról a másikra. És ebben kérnem a ti segítségeteket ! :)

  Napokban gondolkodtam milyen jó lenne valami új dologba belevágni, tovább fejlődni, tanulni.
  Mikor volt egy kis időm és kedvem ,akkor Google barátom segítségét kérve nézelődtem.
  Majd a kezdeti lelkesedésem alá hagyott , semmi olyant nem találtam ami megragadott volna. Múltak a hetek és aztán...

  Aztán jött az a bizonyos hívás egy volt tanáromtól , hogy mit szólnék egy rendszer üzemeltető képzéshez ?
  Hát semmit nem tudomtam erre mit válaszolni , csak annyit hogy majd visszajelzek.

  Amint hazaértem egyből az volt a dolgom hogy megnézzem egyáltalán mi fán terem egyáltalán ez a “szakma”.
  És hát volt róla leírás , de pontos támpontot nem adott. Csak annyit hogy végre valami új ,amivel még nem találkoztam. Talán ez az amit kerestem ?

  Folytatás...

  Luck Dragon 6 hónapja 20

 • Xiaomi A1 & Redmi Note4 összehasonlítás. UP2

  Sziasztok!
  Azért írom ezt a kis összehasonlító blogbejegyzést mert a két telefon topicját olvasgatva sokszor találkozok olyan kérdéssel vagy épp összegző gondolatmenetet amivel szívesen segítenék a leendő vagy már meglévő tulajoknak akik cserére vették fejüket.
  Mindegyik készüléket az Eustocktól származik..

  Blogbejegyzést saját tapasztalatokra épül. Nem vagyok profi ,ellenben segítőkész. :DDD

  Maga a csomag:
  RN4 doboza egy egyszerű fehér színű ,minimális dizájnnal tudatja velünk hogy mivel is állunk szemben. Az elején egy nagy négyes szám jelzi hogy a Redmi család negyedik tagjával lesz majd dolgunk. Ugyan ez vissza köszön az oldalán lévő felirattal és a Mi logóval. A hátoldalán specifikációs táblázattal egy QR kód és egy gyártási helyet feltűntet felírttal ami természetesen Made in China.

  Az A1 esetében kicsit másabb a helyzet, bár itt se olyan nagy az eltérés. Az elején maga a mobil pompázik három színben ,felül az androidone ,alul pedig a neve a Mi A1 felirattal. Az oldalán globál verzió van írva.
  Hátoldalán négy központi ábra található a tetején a dual kamera rendszerről, Os-ről a FinFet gyártású snapdragonról és az 5,5" kijelzőről. Alul ugyan úgy mint az RN4 esetében specifikációs táblázat egy QR kód és egy Made in China felírat.

  Folytatás...

  Luck Dragon 2 éve 25

 • Több éves mobil platform elhagyása. (Windows Phone & Android)

  Az egész még négy éve kezdődött , ilyenkor már javában az okostelefonok meghódító útját követhettük figyelemmel a világkörül. Jó magam is egy Galaxy Mini 2 és egy Ace3 készülékeket használtam, de mint tudhatjuk, akkoriba nem voltak kiegyensúlyozott készülékek. Itt elsősorban a rendszerre gondolok.

  Ebben a tájban indult el a Windows Phone is.Akkor még ez teljes mértékben hidegen hagyott, na meg a kiforratlanságuk is ott kopogott az ajtónál. De ez változott egy 520-as személyében. Pici kompakt készülék volt a maga idejében ami az árával kecsegtettet igazán..
  Nem is kellett sok idő, mert egyszerűen bosszantott hogy mindig a galaxisok össze omlottak. Itt jött a nagy kérdés, megveszem az akkor kiszemelt Galaxy S2-őt vagy váltok platformot.

  Végül is Lumia lett, tetszett hogy nem kell buherálni a készüléket, nagyon gyors és semmi fagyás akadozása nem volt ,visszagondolva ez egész vicces, de így volt.
  Nem volt tartós kapcsolatunk, mert egy túra során összetörtem, majd hiányosságát egy Lumia 800-al pótoltam.
  Nagyon minőségi készülék volt, mai napig a súlya az ami előttem van, na meg a prémium érzete. Imádtam vele fotózni, csak az volt a bosszantó az egészben hogy a kijelző és a napfénye ellehetetlenítette a kész fotók megtekintését. Mind amellett a böngésző is egy tragédia volt.

  Folytatás...

  Luck Dragon 2 éve 46

 • Jégen a nyári gumival? Ugyan már...

  Ma mindenki szembesült azzal hogy az időjárás kicsit szeszélyesre fordult. És ezzel nem is lenne gond, de mi van a sofőrökkel ? Az utak állapota jeges,havas és ma sok olyan autósossal szembesültem hogy az előre haladás helyet inkább oldal irányú mozgást végzet ,közel 5%-os emelkedőnek is..

  Az ok nyilván az hogy a kedves tulajok egy simára kopott nyári gumival próbálták meg a lehetetlent.

  Pár példa a mai napból:
  Egy illető látványos procedúrát úgy úszta meg, hogy az út mellett egy buszmegállóban lévő jószívű emberek elkezdték megtolni az autó hátulját.
  De mi lesz akkor ha már nem lesz közel a segítség?

  Persze nem ő volt az egyetlen.
  De a csepp a tengerben Székesfehérváron az M7-es melletti Auchan kettős körforgóban 1 órát álltam amiatt hogy egy kedves 307-es Pug vezető, oldalra fordulva próbált kikecmeregni a helyijáratos busz elől.
  És mondanom sem kell, hogy ő egyedül nem tudott elindulni a kipörgő kerekek miatt.

  Az sem segített a dolgon ,hogy hatalmas dugó volt. Szinte minden irányból,amíg a szem ellátott. M7-től jöttek fel. Fehérvári elkerülőről pedig jöttek be, Bevásárló központból pedig ki és be haladás is ott van megoldva ,ahogy az ipari parkba vezető fő út is ott vezet át.

  Folytatás...

  Luck Dragon 3 éve 172

 • Az életteli "vas"

  Előre is elnézést azoktól aki egyből egy pc-re gondolt.:) A kis rajz története egy nyolc órából álló matematika "kín" szenvedésének szüleménye.

  Luck Dragon 5 éve 22

 • MárkaLánc

  A játék egyszerű: az előtted szóló ír egy márkanevet, neked pedig az utolsó betűjével kell kezdődnie a te márkanevednek! jó játékot.

  Luck Dragon 6 éve 9035

 • Asszociációs játék. :)

  Bizonyára mindenki ismeri, de azért összefoglalva. Valaki leír egy szót. A kővetkezőnek pedig le kell írnia azt, amire épp gondol róla.

  Én kezdem:
  Torony

  Luck Dragon 6 éve 97738

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.