2023. szeptember 23., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Lucky menni Dánia 2#

  Eljött az idő a második rész elkészítéséhez. De ez egy picit tömörebb verzió elé fog tekinteni mint az elődje.
  Na de kezdjünk is bele.

  Eltelt az idő és végre lejárt a felmondási időm a korábbi munkahelyemen, így most már teljes energiámmal az új célomra tudok koncentrálni. Első és legfontosabb dolgom az volt ,hogy meg kell oldanom az utolsófélévemet.

  Már az elején éreztem, hogy ez nem lesz egyszerű menet. Ahhoz, hogy rendezzem az utolsó féléves ügyeimet, szükségem volt a titkárság és az ügyintéző iroda segítségére. Mind utólag kiderült fel kellett kutatnom azt az egy személyt, aki képes és hajlandó volt segíteni ebben az ügyben. Egy kedves úriemberhez vezettek és segített megérteni a lehetőségeimet . Második találkozás alkalmával az online oktatási rendszerbe való bekerüléséhez szükséges adatokat vette fel tőlem, majd aláírva papírokat visszaszökdécseltem az ügyintézőkhöz, hogy intézzem tovább a dolgaimat. (Természetesen ez csak a történet nagy-nagyon rövidített verziója.)

  Azonban nincs megállás, mert most a kuckóm és abban rejlő dolgokkal is törődnöm kell. Úgy döntöttem, hogy szüleim lesznek a megoldás kulcsa és együtt megpróbáljuk megoldani a helyzetet.

  Folytatás...

  Luck Dragon 2 hónapja 13

 • Lucky menni Dánia 1#

  Megerőltető hosszú évet tudhatok magam mögött. De kezdjünk egy kicsit az elejéről, hogy legyen egy kis rálátás a dolgokra.

  Bejegyzés elsősorban magamnak íródik, hogy tudjam honnan és miért léptem meg azt amiről íródni fog több részben blogjegyzések sorozata. Pontosan 2-3 db.

  2023 azaz év, ami mind egészségügyileg, munkahelyileg és párkapcsolatilag mélypontba taszított lelkileg. Nem szoktam ezen a téren nyafogni, talán erről sosem írtam itt ilyen személyesen. De nem is értem miért, hiszen úgy sem ismerjük egymást. Aki meg igen az meg úgy is tudja. De ha ki írhatom magamból talán egy picit segít rajtam.

  Fentebb írt három ponton kisebb-nagyobb léptekben próbálok kievickélni és haladni előre, vissza nem nézve utat törve magam elött..

  Amint eme sorokat írom próbálom gondolataimat hadrendbe összekalapálni és megfelelő időrendisorendbe összeállítani. Bár ez egy gyagyástól nehéz lesz. :DDD

  Folytatás...

  Luck Dragon 3 hónapja 21

 • Felmondtam

  Bár nem volt hosszú az ittlétem ,februárban csatlakoztam a csapathoz. De biztosan voltatok már ti is úgy , hogy nem azt kaptátok , nyújtották amit meg lett beszélve, ígérve , leírva .
  Nos itt sem volt másképpen , de nem akartam tovább várni..
  Ha az elején sem tudják megbeszélt dolgokat ígéretekhez híven teljesíteni ,tudom, hogy később sem fogják.

  De ha nem is lett volna így, akkor is megtettem volna.
  Így talán könnyebb is lesz a váltás . Találtam magamnak egy új célt , egy kitűzést ami hatalmas izgalommal várok is meg nem is. De majd erről egy kicsit később poszt formájában talán-talán megálmodom .

  Felmondásomat nem vették szívükre , ahogyan én is boldogan írtam alá a közös megegyezésről szóló elköszönő papírokat…

  Luck Dragon 3 hónapja 57

 • Mobilunk társunk vagy rablónk?

  Héten két prof beszélgetését hallgathattam végig egy kihalt vízhangos folyosón ami nem szólt másról, mint maga a mobilókról és azok gyakorlati szerepük a világban.

  Ez engem is elgondolkodatott hiszen a mobiltechnológia jelentős hatással van az emberek életére a jelenben és valószínűleg a jövőben is folytatni fogja ezt.
  Az emberek számára a mobiltelefonok sokkal többek, mint pusztán kommunikációs eszközök. Az okostelefonok lehetővé teszik számunkra, hogy hozzáférjünk az internethez így gyakorlatilag bármihez, információkat keresünk, szórakozzunk, vásároljunk és még sok más tevékenységet végezzünk.

  Az okostelefonokat különböző korú emberek használják szerte a világon. Széles körben elterjedtek és sokféle felhasználási céllal használják őket. A fiatalabb generációk általában aktívabbak a mobilhasználatban, míg az idősebbek közül is sokan élnek a technológia nyújtotta lehetőségekkel. Nem lehet egyetlen konkrét emberi csoportot megnevezni aki nem használja eme eszközöket, mivel a mobilokat különböző korú, nemű és érdeklődésű emberek is használják.

  De mire is használjuk ?

  Folytatás...

  Luck Dragon 3 hónapja 19

 • Láthatatlan munkatársak

  Biztosan ismersz vagy te magad dolgozol olyan munkahelyen ,ahol munkatársakkal dolgozol online éppen valamilyen projekten kisebb vagy hosszabb ideje már, de még soha nem láttad őket de az is lehet még nem is halottad .

  Február óta dolgozom hasonló szituációban és mindig kíváncsi voltam kik lehetnek , számomra ez mai napig furcsa, hiszen eddig mindig tudtam kik vesznek körül (látszólag).

  Minden reggel, leülök a számítógépem elé és csatlakozom az online konferenciahívásra. Hallom a többiek hangját, látom a nevüket a képernyőn, de nem tudok róluk túl sokat. Olyan érzés, mintha egy virtuális világban élnénk, ahol csak hangok és üzenetek sokasága szárnyalna a végtelenbe.
  Egy virtuális valóság amit Windows Teamsnek neveznek.

  Az egyik munkatársam, akit nevezzünk Egyeskének, mindig vicces és kedves üzeneteket küld a csoportchaten. Esetek többségében tényleg találó, de van hogy inkább idegesítő.
  A nevetése mindig felvidít engem van benne egy kis pozitív energia ami átragad a többiekre is. Mindannyian ötleteket és javaslatokat osztunk meg egymással, de még mindig nem tudom, milyen arc rejtőzik a hangja mögött.

  Folytatás...

  Luck Dragon 3 hónapja 97

 • Óvakodj a Netflix SMS csalásoktól

  Az elmúlt időszakban jelentős SMS mennyiséget kaptam címben említett szolgáltatástól, úgy hogy nincs is hozzájuk köthető előfizetésem.
  Aki figyelmesen követi napjainkban csalással történő adathalászati tevékenységeket hamar rájön , hogy itt is ez bontakozna ki, ha hagynám .
  Legnagyobb árulkodó jel , hogy olyan telefonszámon írnak nekünk SMS-t ami 33 6-tál kezdődik vagy hasonló társai .
  Ha figyelmesen átolvassuk a link tartalmát, majd amikor az SMS-et összehasonlítjuk , láthatjuk minden egyes link leírásának eltérő változatait olvashatjuk .
  Ami a legmókásabb, vannak olyan jellegű SMS-ek amiben helyesírási bakik is árulkodnak hitelességűkről .

  De mi is ez pontosan ?

  A Netflix SMS csalások olyan csalási kísérletek, amelyekben az elkövetők hamisított üzeneteket küldenek ki a Netflix nevében, általában az ügyfelek mobiltelefonjára. Ezek az SMS-ek arra ösztönzik a címzetteket, hogy kattintsanak egy linkre vagy válaszoljanak az üzenetre és általában arra utalnak, hogy a Netflix fiókjukban probléma vagy fizetési lejárat következett be.

  Folytatás...

  Luck Dragon 5 hónapja 23

 • Monitor összefoglaló (szerkesztés alatt...)

  Szia!
  Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki:

  1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
  2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
  3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
  4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
  5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
  6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
  7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,MKV switch, jack 3,5mm, stb-stb)
  8, Fontos számodra a HDR funkció ?

  9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?

  Öt kategóriára osztható monitorok ár képzésük során (2023-ban)
  1, Belépő: (50,000-Ft---100,000-Ft)
  2, Alsóközép: (100,000-Ft---150,000-Ft )
  3, Közép: (150,000-Ft---250,000-Ft)
  4, Felsőközép (250,000-FT----400,000-Ft)
  5, Felső (400,000-Ft--- csillagos égbolt)

  Általános információk:

  Folytatás...

  Luck Dragon 6 hónapja

 • Már 10 éve köztetek

  Luck Dragon 8 hónapja 37

 • Rétes

  Év utolsó napján megpróbálom elkészíteni család közös kedvencét. Persze nem egyedül, hiszen mamánál vagyunk ismét vendégségben . Általa adott instrukcióknak köszönhetően bátrabban állok neki. Valahol és valamikor elkell kezdeni nem igaz? :D

  Először is búzadara ,túró, tejföl, vaníliás cukor és sima cukor együttes mixe alkotja tál tartalmát , majd egyforma adagokra osztom szét. Második körben pedig mák ledarálását követően pici cukor és vaníliás cukorral mixével keverem össze. Tepsiket előre gondosan beolajozzuk .

  Tésztát nem hagyományos utón fogjuk készíteni , nyújtással . Inkább előre elkészített lapok formájában. Nem lehet minden tökéletes :N

  Lapokat óvatosan elválasztva egymástól , egyenként olajjal ecsettel megkenve egymásra helyezünk míg az három rétegből nem áll.

  Folytatás...

  Luck Dragon 9 hónapja 18

 • Felkészülés a jövőre (Tech)

  Tőlem nem megszokott módon most techről lesz szó. :)
  Jövő februárjában szerettem volna belekezdeni munkaállomások modernizálásába ,fejlesztésébe.
  De az elszabaduló árak miatt projekt kezdet veszélyes vizekre evezni az árak láttán.
  Kitudja ,hogy cégek, boltok milyen elképzelést fűztek a jövőévre árazások tekintetében.

  Lenovo ThinkStation-ők végzik a munkák zömét . Otthon is ez lesz, csak egy darab és egyben ez a legöregebb , legkitartóbb.
  Emlékeim ha nem csalnak 5 éve lett vásárolva.

  De miért is viszem haza? Egyrészt kellett egy gép, másrészt kár lett volna leselejtezni ,mivel megérkezett helyette az új verziója.
  Ezen fogok bedolgozni, tanulni (két félév van hátra).

  Na de vegyük is szemügyre az öreg P510-est. Pont belefért az új asztalba , micsoda mázli :DDD

  Folytatás...

  Luck Dragon 9 hónapja 12

 • Kalács

  Első kalácsaim elkészültek. :)

  Luck Dragon 9 hónapja 16

 • Csomagautomaták

  Az automaták jellemzően éjjel-nappal, 0-24 órában elérhetőek közlekedési csomópontok környékén, kisebb-nagyobb városokban, többek között bevásárlóközpontoknál, bevásárlóhelyek mellett,
  Csomagautomatás szállítási és visszaszállítási szolgáltatást kínál azon vásárlók számára, akik ezt a szállítási módot választják.

  Alza [link]

  eMAG easybox [link]

  Foxpost [link]

  GLS [link]

  MPL [link]

  Packeta / Z-box [link]

  Luck Dragon 9 hónapja 43

 • Vidám étek

  Hihetetlen és egyben vicces természet . Paprika úr kacagva tekint utolsó vacsorája elé . :DDD

  Luck Dragon 12 hónapja 7

 • Házi készítésű nyalánkság 2

  Múltkori sütemény hiányát orvosolni szerettem volna . Ez “ sült “ ki belőle . (Barackos süti ) :)

  Luck Dragon 1 éve 6

 • Napi kakukktojás

  Miért van az, hogy mind a telefonokon, tableteken de még a TV-en is van fényérzékelő szenzor de a monitorokon nincs ?
  Pedig annyira egyértelmű lenne, nekem sokszor hiányzik ez a funkció .

  Luck Dragon 1 éve 18

 • BRSZK

  Sokan ismerhetitek címben említett rövidítést és annak szervezőjét Bacsist.
  Élőben megtapasztalni és megismerni, igaz csak futólag a főszervezőjét és általa kreált hangulatát a csarnoknak már más tészta. De haladjunk szépen az elejétől.

  Helyszínt szinte azonnal megtaláltuk, nos nem csak azért mert maga Füle olyan piciny falu lenne, inkább a sok autó és személy egyirányú mozgása tette lehetővé.
  Itt jön az első pozitívum! Míg kiszállhattunk volna az autóból egy fiatal ember akinek nyakában egy fehér kártya mutatta ,hogy ő bizony Bacsis csapatának egyik "koordinátora" egyből ott termet a semmiből és felajánlotta a csarnok melletti füves, árnyékos parkolóját (ezúton is köszönöm neki).
  Sikeres parkolásunkat követően még az útbaigazítást is részletesen vázolta fel elénk, így szemernyi esélyt nem adott annak tükrében hogy eltévedjünk.

  Csarnokhoz közeledve egy ötfős csapat jóízűen falatozva köszöntött minket , majd a bejárathoz érkezve egy másik fiatal csapat állított meg minket és megköszönték érkezésünket és egy ajándék fehér kis dobozkával engedtek tovább utunkra ,hogy a házigazda útmutatásával folytathassunk utunkat felfedezés csarnokába.

  Folytatás...

  Luck Dragon 1 éve 15

 • Házi készítésű nyalánkság

  Nem vagyok nagy cukrász , sőt … de már csak egy kis tejszínhab és mazsola hiányzik és kész is. :D

  Málna torta.

  Luck Dragon 1 éve 73

 • Vriesea

  Vriesea azaz pikkelyvirág .
  Brazíliából származó növény, melyet egész évben árulnak a kertészetek és most már nekem is van .
  ( Apró örömök az életben :) )

  Luck Dragon 1 éve 12

 • Bog

  Luck Dragon 2 éve 10

 • Mulandó finomságok új köntösben . De jó is?

  Nem tartom magam édesszájúaknak, de vannak gyenge pillanataim . Most is elcsabitott egy régi íz emléke és mivel úgy is bevásárolni indultam, hát nosza , adott az alkalom .
  Oda érve vizslatom kedvenc csemegémet amit egyszerűen a föld nyelte el. Arra gondoltam , hogy ezt is utolérte a modernizálás íratlan alaptörvénye ~ minden ami jó és finom annak pusztulnia kell .

  Csalódottságom mértéke szinte mérhetetlenségbe kezdet átfordulni , mikor az osztályáért felelős személy érkezésekor kérdésével irányult felém “ esetleg segíthet-e ? “
  -Köszönöm ,ezt keresem .
  -Van! Tőlem jobbra zöld csomagolásban , hiszen megújult csomagolásban kapható. Tán ezért is nem vette észre . Bár megértem , mivel több évtizede sárgás csomagolásban ismerhettük meg . Mondta ezt az eladó legnagyobb meglepetésemre és megköszöntem a segítségét.

  Gyorsan vettem is kettőt , mert hát nem Is mohóságból fakadóan , csak pusztán az ijedtség mértéke miatt . :DDD
  Kibontásával , majd az első harapást és ízlelését követően lett igazán nagy a boldogságom , mert ami igazán a legfontosabb az íz , igen az íz az ami nem változott és ezzel a tradíció folytatódhat tovább .

  Elgondolkodtam azon , hogy mennyi régi finomság tűnt csak el a boltok polcairól , lásd Chokito-Ronda és finom és társai ,de nem csak édesség de maga az élelmiszer (ipar) minden egyes részéről elmondható ez.

  Luck Dragon 2 éve 52

 • Családi házból lakásba, avagy nehéz a házból lakásba költözni?

  Sziasztok!
  Ahogyan a címben is szerepel , szeretnénk jövőre lakást vásárolni , jelenleg kertes házban élünk amitől nem szeretnénk megválni. De akkor , hogy jön ide a lakás vásárlás?
  Lényegében ahol élünk nem rendelkezik olyan munkalehetőséggel amivel én és párom foglalkozunk. Rengeteget utazunk napi szinten csak is munka végzés miatt , ami számokban minimum nyolcvan & kilencven kilométert tesz ki és itt még nem voltunk bevásárolni , ügyet intézni, rokonokat meglátogatni , kirándulni ,stb-stb. Az ehhez tartozó utazási időről nem is beszélve. Így a céges autónkba négy év alatt bele is szaladt 170,000 kilométer.

  Majd egy nyugodt este előjött ez a téma és elkezdtünk számításba venni, hogy ezt a problémát mivel is lehetne orvosolni,helyettesíteni. Maga a város adott és azon belül szeretnénk majd lakást kinézni magunknak és csak hétvégén kellene haza utaznunk.

  -Elsősorban albérletben gondolkodtunk, de havi 120 & 130,000-ft lenne amire jönne a rezsi és hát nem mostanában megyünk nyugdíjba és fizetnénk ezt a sok pénzt ami a végén nem is lenne a miénk.
  Így jött a saját lakás vásárlás gondolata.

  Folytatás...

  Luck Dragon 2 éve 132

 • Autó vs tömegközlekedés .

  Helyzet kialakulásának apropója adta a lehetőséget ,hogy sok-sok év után újra tömegközlekedéssel tegyek meg hosszú távot. De a történetet előre ellőve kellemes és egyben hatalmas pozitívummal zárul.
  Maga az utat már párszor megtettem ami abból áll ,hogy Budapestről ,Rákospalota egyik szeletéből kiindulva elérjek Pécs belvárosának szélébe.

  Kis előtörténet ;Másnap indultunk is volna együtt párommal, de sajnos előtte egy nappal kapott egy hívást ,hogy azonnal be kell menni valamilyen halaszthatatlan munkaügyben. Na puff, ment is a szorzás osztás. De a matek nem állt össze,így hát elvitte az autót én pedig régen nem használt tömegközlekedésre adtam a fejem, hisz nekem is oda kell érnem valahogyan.
  Tudni kell rólam , na meg aki itt már ismer, szinte mindenhová 'is" autóval megyek, sajnos elkényelmesedtem. De ez van. :DDD Gyorsan kimentünk ,összeismerkedtünk az új BKK-s applikációval és jegyautomatáival amiről sok rossz híreket lehetett olvasni,hallani de én bátran szembeszegültem vele és szerintem győztem vagy csak szerencsém volt . Nekem egyértelmű volt szinte azonnal a menü, pillanatok alatt nálam voltak a jegyek. Majd jöhetett az IC jegy vásárlása is. Na de nézzük a két végpontot azaz autó vs vonat:

  Folytatás...

  Luck Dragon 2 éve 83

 • Csacsi öreg medvém!

  Itt a hétvége, végre van időnk pakolni . Költözés előtt aki ezt átélte nem kell elmesélnem mivel is jár ez.
  De néha olyan dolgok kerülnek az ember kezében ami képes egy kicsit a nosztalgia asztala elé ültetni és végig csámcsogja az akkori hozzá fűződött élmények sokaságát.
  Most sem lett másképp, párom kérdezi hogy ez még kell nekem? Majd mikor ránéztem a kezében található kissé már viseltes csomagolásra, dobtam is el mindent és vettem ki kezéből azzal a felkiáltással, juj ez még meg van?!

  Gyorsan kibontva, tokjából kivéve szinte érintetlen állapotban vettem szemügyre fiatalságom egyik meghatározó készülékét amit még szüleimtől kaptam.
  Majd jött is a kérdés ,vajon még működik? A dobozban a megannyi papírok mellett a töltőjét kivéve pasztáztam a legközelebbi konnektort és tettem fel tölteni. Kis idő után életjelet adva boldogság öntötte el szívemet hogy ez a remek német eszköz még mindig késztetést érez hogy a mindennapi feladatokat újra megtegye.

  Folytatás...

  Luck Dragon 2 éve 52

 • IPhone SE 2020

  Megjelenés dátuma 2020, április 15. Megvásárolható 2020, április 24-től .

  Apple iPhone SE (2020) - tesztje itt olvasható.

  Kicsit a készülékről.
  Sokan vártak már egy újabb kompakt iPhone-t amivel már egyszer találkozhattunk 2016-ban is ismert Iphone SE, azaz Special Edition személyében ami méretei mellett életképes árazásával hódított igazán.
  Miről is szól Special Edition? Nos az első SE esetében Iphone 5 házát vették alapul így a költség hatékonyságot figyelembe véve már sokat segítettek ezzel az eljárással. Ezt követően az iphone 6S új hardverét "kalapálták" bele.
  És most sem lett másképpen, jól bevált receptet vette elő a gyártó ismét és az iPhone 8 házába a legújabb hardvert építette bele ami az A13 SOC /Iphone 11 szériában is megtalálható és egy kellemes árcímkével látta el (Apple mércével nézve).

  Folytatás...

  Luck Dragon 2 éve

 • Háromezer

  Hát igen, háromezer napja annak hogy rá mertem kattintani a regisztrációs gombra. Azóta boldogítóm itt minden topic lakót legnagyobb örömükre vagy épp bánatukra. :P
  Mi is történt mindez idő alatt ?
  - Rengeteg segítséget kaptam szinte minden témakörben.
  - Újabb ismeretség és barátságok köttetett .
  - Megyannyi új témakörrel gazdagodtam amiről nem is tudtam hogy létezik, mind amellett volt amit meg is szerettem .

  Bízom benne hogy a jövőben a fentiek tovább gyarapodnak és a lap család továbbra is velünk lesz én pedig köztetek .Hát ennyi . :)

  Luck Dragon 3 éve 59

 • Kiállított vagy bontatlan termék választása ?

  Voltunk egy nagyobb üzletbe mert vennünk kellett egy hajszárítót és szemtanúja voltam egy vásárló nem volt hajlandó megvenni egy kiállított darabot .
  Mert: gyári csomagolása nem volt már meg , erre gyanakodva biztosan nincs meg a kiegészítői sem.
  Eladó részéről be bizonyította hogy mind a leírás mint a kiegészítők megvannak , meg is mutatta neki , plusz be is csomagolják neki ha megvásárolja . Ellenben az árból nem tudnak engedni emiatt.
  De továbbra sem szerette volna a kedves vásárló , mert kiállított darab.

  És nem ez volt az első amit láttam . Elgondolkodtam ezen hogy tényleg ennyire fontos az érintetlen termék még akkor is ha másik oldalról ugyan úgy él a garancia és egyéb szolgáltatás?

  Érdekel hogy ti vásárláskor egy előre kinézet termékért elmentek megvásárolni , de csak egy van és az is kiállított darab továbbra is fenntartjátok vásárlási szándékotokat , vagy elmentek másik üzletbe egy bontatlan darabért?

  Luck Dragon 3 éve 68

 • Kálvária FÉG céggel.

  Ez a kis történet onnan indult ki ,hogy a fűtést korszerűsíteni szerettük volna mert a régiek már kiszolgálták idejüket. Nincs más mivel a márka bevált eddig akkor maradunk is nála , nézzük hát a kínálatot. Az üzletbe érve meg is rendeltünk három legmegfelelőbb konvektort és megkaptuk a hozzá tartozó szakemberek telefonszámát akik garanciálisan kiépítik.
  Megrendeléstől számítva egészen korrekt időben meg is érkeztek. Szakemberek is ígért időpontban megérkezve kezdődött el bonyodalmak sorozata.
  Szakik elkezdték kicsomagolni a készülékeket a harmadiknál nagyobb festék hiányosság ötlött meg a szemünkben meg. "Nocsak ez nem jó" hangzott el a mester száján majd beült az autóba vissza vitte az üzletbe és jelezte hogy garanciális cserét kér, ennek az üzlet eleget is tett és jelezte a gyártó felé a dolgot.

  Közben folytatod kiépítés . Minden a helyén, jöhet a tesztelés. Az egyik szobai kütyü vezérlője úgy gondolta hogy mivel őt péntek este rakták össze, nem fog üzemelni. Remek....
  Alig ért vissza a mester már a munkatársai közölték neki a "jó hírt" hogy akkor mehet is vissza.
  Szakiknak meg köszöntünk mindent és megbeszéltük hogy amint az üzlet hívja őket és megérkeztek a csere alkatrészek jönnek.

  Folytatás...

  Luck Dragon 3 éve 30

 • Pali bácsi a szerelő.

  Cégnél bejött egy régi ügyfelünktől egy nagy megrendelés ami tegnapra kellett volna természetesen. Mit is várhatnánk felgyorsult világunkban. De eleget tettünk kérésüknek . Hisz őrölünk mindennek ami ebben a nehéz időszakban csak kaphatunk.
  Kiküldetés meg lett szüntetve hála a második hullámnak így magam is cégen belül kaptam munkát. Megmunkálásnak segítek ügyeket intézni.
  Kollégák jelezték hogy nem sokáig bírja az adott gép a munkát és mi máson kellene a fentieket legyártani ha nem ezen. De hát a nagy főnök akit nevezzünk APU-nak nem lehet eltántorítani és kiadta hogy akkor is meg kell próbálni rajta legyártatni.
  Reggel megkezdődött az átállás ,majd a gyártás. Rá egy másfél óra múlva megmunkálásért felelős személy jelezte hogy a gép feladta a harcot.
  Kimentünk a géphez megmutatták mi a baj , majd továbbítottam APU-nak aki nem volt boldog finoman szólva sem.
  Nincs mit tenni ,ki kell hívni a géphez tartozó szervizt aminek eleget is tettem, annak ellenére hogy a megmunkáláson dolgozók csak negatív dolgokat hoztak fel ellenük, igazából köpködték őket mert hiába vannak ott, ugyan olyan rossz ha nem lesz rosszabb. De sajnos ez a protokoll.
  Itt jegyezném meg hogy kollégák már szóba hozták Palibácsit.
  Itt még nem tudtam hogy személyesen is meg fogom ismerni.

  Folytatás...

  Luck Dragon 3 éve 35

 • Tronsmart T6 & Element Force Plus Bluetooth hangszórók tartós tesztje.

  Tronsmart családdal való ismeretem 2017 novemberében kezdődőt el egy T6 típusú hangszóróval. Előtte JBL volt amivel már másodjára jártam pórul mert megint elkezdet recsegni a hangszórója, pedig szerettem. Visszaküldtem garancia ügyintézésre és most a pénzemet kértem vissza egy csere termék helyet.

  Akkor megint hangszóró nélkül voltam így elkezdtem nézelődni és akkor találtam rá a márkára, Specifikációban erős volt a maga árkategóriájában főleg hogy JBL Flipet vettem figyelembe, nagyon nem volt veszíteni valóm hát rendeltem egyet.
  Kettő napot várva végre a kezemben már a csomagolást szedtem szét ízekre. De ne szaladjunk ennyire előre.
  Már a csomagolás megdöbbentő volt számomra hogy nála kétszer drágább JBL esetén jóval komolyabb minőségibb dobozban érkezett meg a kütyü ,felnyitásakor egy pici mágneses zárral találkozunk ami egyre nagyobb bizalmat táplált bennem.
  Teljes kinyitásakor egy szivacságy öleli körbe a hangfalat ezzel is védve a szerkezetét. Fentebb egy lila dobozban leltem rá a kiegészítőkre ami egy microusb és egy jack kábel rejt magában. Minőségünk inkább átlagosnak mondanám mint hogy jónak.

  Folytatás...

  Luck Dragon 3 éve 4

 • Ismeretlenül is segítség a bajban.

  Tegnap hajnalban indultunk útnak Budapestre a Honvédkórházhoz egyik családtagomat kellett vinnem időpontra. Már akkor láttam hogy nem egy napsütötte időnk lesz de hát nincs mit tenni indulnunk kell. Közel százhúsz kilométert megtétele után város széléhez közeledve jelezte szándékait az égiek vízcsepp formájában hogy lassan megereszkedik a zuhé.
  Ilyenkor mit is tenne az emberfia ha nem az ablaktörlőt szeretné aktiválni? Be is kapcsoltam.
  Baleset véget egy kis kerülővel áthaladtunk az Erzsébet hídon és itt vette a kezdetét a kaland. Rajta átt haladva mint egy elkerülhetetlen sorscsapás az orromat egy eddig nem érzékelt majdnem hogy szappan illat árasztotta el az utasteret. Ebben a szent percben eszméltem fel arra hogy az ablaktörlőm sem működik, gondoltam én kis hanyag..... de nem! Kart fel és le húzva mint parasztbácsika a kútkarját próbáltam életre kelteni de mindhiába.
  Forgalommal pedig haladnom kellett ,sőt itt már ő vitt engem mert semmit sem láttam ki az autóból és csak a lámpák fényeiből tudtam tájékozódni.
  Elakadásjelzőt bekapcsolva jeleztem autóstársaimnak hogy itt bizony nagy a baj. Azon sem segített a dolog hogy az Erzsébet körúton voltam amit alapból nem is szeretek.
  Azon voltam hogy minél hamarabb félreálljak ,de hát nem egyszerű, végül egy hotel busz parkolójába landoltam.

  Folytatás...

  Luck Dragon 3 éve 20

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.