Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#101034) PredatorZoli válasza aAron_ (#101031) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

A jogszabály lehetővé teszi, hogy meglevő tbsz-en az értékpapírokat jogfolytonosan áttvezettesd egy másik szolgáltatóhoz a tbsz felbontása nélkül, ha a fogadó fél ezt befogadja. Tehát jogszabályba nem ütközik. (amiről te beszélsz az az, hogy meglevő tbsz-re nem tbsz-en levő értékpapír nem vihető be)

Én két eshetőséget tudok elképzelni, amiért nem akarja az IB a cash-en kívül befogadni az értékpapírokkal együtt a tbsz-t:
1, Nem akarja az ezzel járó macerát és adminisztrációt, mert akkor onnantól a különböző szolgáltatóktól különböző formátumban átadott adatokból kéne nekik adót számolni ha esetleg idő előtt felbontásra kerül a számla.
2, Úgy vannak vele, hogy ezen az egész projekten azért ők is akarnak valami pénzt keresni, és ha a már kész számlákat csak áttolja mindenki oda, számlavezetés nincs, akkor igazából nem keres semmit. De ha csak pénzt fogad be, akkor mindenkinek újra be kell náluk vásárolnia, így lesz jutaléka, legalább egyszeri.

Egy srác Angliából azt írja, hogy tavaly vezetett be valami spéci számlát ami az Angoloknál van, és valami hasonló mint nálunk a NYESZ, és ott is csak cash balanszal fogadtak be külsős számlákat, értékpapírostól nem, szóval ez akkor így vagy úgy de náluk bevett módszer.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.