- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter.70
addikt
-
kisza25
félisten
válasz
BigBlackDog #196995 üzenetére
-
kisza25
félisten
válasz
BigBlackDog #196989 üzenetére
Qru és Stickermajom: volt rendszáma, kényszerforgalomba helyezés volt co2 kvóta miatt 2020 december 21 (pont mint az előző tipom), viszont ki volt vonva ideiglenesen. Ilyenkor nem a megvétel napjától indul időarányosan?
-
válasz
MC Pite #196947 üzenetére
Nem értem a sértődés okát, de a személyeskedést ne hozzuk be ebbe a fórumba, nem ezekbe a körökbe való
(sumakker, fotelfizikusok)
Ettől függetlenül a téma pont, hogy itt nem OFF és szívesen olvasom az FWD és "előre jobb gumit" szálat is, hátha tanulok valamit belőle. Én amit leírtam, az a saját tapasztalatom, hogy orrtolást én nehezebben korrigálok le, mint az autó farának váratlan kitörését.
Pályán voltam már Mustanggal, veztech tréning pedig tervben volt és van is, TAP szintén ha a fékek is le lettek cserélve. Talán nyílt napokra is lesz időm a mostani munka mellett. -
válasz
CactuS #196898 üzenetére
Izé, szintén 1200 ccm, és a kisoroszlánnal lakotton belül általában visszaváltás nélkül előzök.
Hármas 40től, négyes 50-től használható, ez kb 2000rpm, 2200tól értékelhetően indul meg (mint a korábbi egynégynél mikor visszatettem egyet). De valóban ez a ritkább.Persze erre van a chippelés, hogy elhagyhassuk a lambda egyet.kátu: A tied is alkalmas TAP-ra, körbedriftelhetsz mindent télin
-
válasz
stickermajom #196986 üzenetére
Sry, ezt nem vettem számításba.
-
stickermajom
addikt
válasz
bulikavagyok #196985 üzenetére
Újonnan vette, nem ússza meg.
-
-
kisza25
félisten
Teljesítmény adót ugye április 15- ig kell fizetni, az ibizáé megjött, tipo-é nem, valaki vett idén autót és megkapta róla a fizetendőt?
mert van más ismerős is a környezetemben, aki csak az egyik autóra kapta meg, ilyenkor vajon mi a teendő? -
válasz
Redneck #196982 üzenetére
Akit tudok az éppen Stuttgartban él egy ideje
Én anno a passat lámpáját megpróbáltam és sikerült belenyalni egy 1,5 mm mélyedést amit utána az Istennek nem bírtam síkozni, uh kuka lett.
Anni apósomnak Szegeden megcsináltattam , és első nekifutásra jónak is tűnt de a vége csak csere lett. Belül a foncsor is megmattult így a polír nem segített rajta annyit sajnos. -
-
válasz
CactuS #196876 üzenetére
Van több olyan kis vakarcs, ami szeret pörögni, és jó vele menni.
A Swifttel ellentétbenA 208ban még némi nyomaték meg jó hang is van, jónak mondható zajszigetelés mellett; úgyhogy nem ritkán fordul elő hogy huzigálja az ember a cica bajszát kicsit.
És fura, mert inkább kényelmes (a ballonos gumival) a futómű, de a lengéscsillapító hirtelen mozdulatra hamar betámaszt, mint korábban a sok pénzért vett frekvenciaszelektív csillapító. Gyanítom itt is ez van (egy szaros 200Ftos méretű lemezkéről beszélünk lukakkal, tehát nem drága a technika).Kolondrum: Öhm, és mi tetszik annyira a Kizashiban? Reggelig itt ülhetnék ha kéne pár pontot írnom hogy miért venném ezt
6030D: Valamit el kellett engedni
A Meganesajnakb a korabeli VW szintű megbízhatóságot tudja, élhető, pont. A PSA-nál (főleg amiket névre is veszünk) jobb tapasztalatok vannak. Ízlésen meg ugye... De nekem teszik a kisvakarcs isBaszki, még nem is csináltam róla normális képet
-
Redneck
nagyúr
válasz
molnarpeter #196977 üzenetére
Életemben nem csináltam, csak láttam hogy nem bonyolult felpolírozni. Az UV védelem már más tészta. Konkrét terméket tudsz ajánlani?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter #196977 üzenetére
Nekem is kerámia ment rá, kíváncsi vagyok meddig bírja. Ha gyorsan vissza mattul akkor legközelebb kap fóliát és kész.
-
tboldi
nagyúr
Újabb email az SV-től: hétfőn vagy kedden megy hozzájuk a kárszakértő pótszemlére, és megpróbálják cserére vetetni a sárvédőt is.
-
Redneck
nagyúr
Lámpa polírozás utánra, színtelen UV álló védőlakkot tud ajánlani valaki?
-
válasz
bitpork #196815 üzenetére
Ja. Kb novemberben (kb egy hónapja volt nálunk a 208) tömeg és anyagyilkos módon 75-80 között mentem lakotton kívül a lejtőn (ok, 70-es táblánál). Ez fékezés szempontjából kb mint síkon a 100km/h.
Baj csak annyi volt, hogy féktávon belül kikanyarodott elém egy G Astra. Centiken múlt(amennyire lehet, a szalagkorlát felé húztam, a kocsi hátulja felé) , és hogy padlógázt nyomott, anélkül elestünk volna.
Tudom, ne száguldozzak ilyen veszélyesen. De évente 1-2 ilyen összejön.Pedig óvatosabb, deffenzív vezető vagyok, lásd aláírás. Csak azt nem bírom ha lassan gyorsulnak előttem
diegho: Én két évig kerestem, meg se mutatom milyen exceleket csináltam
(spritmonitor, menetdinamikai adatok kanyarodással, fékezéssel, komfort, csomi méretek, bővíthetőség, világítás, tuningpotenciál, stb stb)
-
válasz
#89309696 #196927 üzenetére
Viszont ott ha kedved tartja, el tudsz menni szép és hangulatos helyekre autóval, motorral kikapcsolódni... itt az alföld déli részén szerintem nagyon monoton, a végtelen termőföldön és a Tisza folyón kívül nem sok dolgot lehet látni, gyakorlatilag 100 km-es körzetben.
-
diegho
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #196958 üzenetére
A vírus beletenyerelt csúnyán ebbe is. Ha fent lesz az új pacsker a Subin sztem benevezek én is egyre ismét (az új gyári TPMS-t már megrendeltem). Anno a frissen felszerelt CC-vel is mentem és még az Instruki is meglepődött milyen jó 4S létére.
-
válasz
stickermajom #196952 üzenetére
Faternak a sima dualjet van (most volt 3 éves), hétvégén állítottam át benne az órát nyári időszámításra (miért nem tudja magától, miért kell a 2 órát külön-külön beállítani???), ez 4,9-et mutatott. Városi használat túlnyomórészt, időnként elgurul a Balatonra.
-
Diegho: Szóval ha jól sejtem, inkább -esetleg, bár ennél nem is nagyon kell- diószóratsz, mint a
döglött1.6-1.8 szívó motorral tolnád 2 literrel magasabb fogyasztással?
Jól eszik a Leon.kátú: Akit érdekel, hasznos egy eco térning. 90%ban gyorsabb is lesz az utána köre az embereknek.
Egyébként ha lenen igény, mehetnénk csoportosan valamelyik pályára, arra egyedi ár lenne. Általában a tc-s akciósra megyek. Veztech saját autóval és saját gumikkal
.
De holnap Csömör lesz a program Kart Farm, az is jó móka (nem a polgári végigpadlógázas, hanem normális gépekkel). -
-
kátú
őstag
válasz
MC Pite #196947 üzenetére
Azt hiszem, hogy én elengedtem
Ellenben szívesen elmegyek vezeld vezetésteknikai oktatásra, mivel nem vezettem még RWD autót, mindig AWD vel nyomtam, emiatt nem vettem GS Lexust. Az RX eléggé hátsó kerekesként viselkedik, de szépen lehet vinni vele a csúszást, nem bután dobálja magát.
De ez tényleg off, elengedtem, nem szeretnék vitázni ezendiegho: hogy csinálod? nekem 7.5 volt a legjobb értékem, de nem mentem 70 fölé és még csak a gázra se gondoltam
Milyen autó eszik ilyen keveset?
Az amúgy nagyon kemény, hogy 2020 Dec. 05 406.9 ért rankoltam a 100 ast, ma reggel pedig 472.9 ért
-
válasz
CactuS #196898 üzenetére
Kb. 2 éve vezettem egy próbakör erejéig Swift 1.0 T SHVS-t (ezres háromhenger turbó és hibrid), ill. időnként apám 1.2 Ignisével is megyek (4 henger, 90 ló szívó).
Bár magamnak ragaszkodom a turbóhoz, Swiftbôl 1000%, hogy az 1.2 Dualjet motort választanám, tök vicces vele a jármű.
(Arról nem beszélve, hogy a háromhenger nekem ki fog maradni, inkább vadászom majd a töltőaljzatot az autópálya mellett.) -
Szoszo94, kátú: "Kanyarba belemész adott sebességgel ... elindul az autó eleje le az ívről, RWD-nél mit csinálsz? Nyitsz a kormányszögön, kis fék, újra próbálsz befordulni, de ennyi."
Jól tippeltem hogy megfelelő keretek között nem volt ez túl sokat gyakorolva, és ezért furcsáljátok a hátra jobb gumit is. Vagy offolom a topikot (kb feleslegesen, mert sumakkerek és fotelfizikusok ellenében kevésnek érzem magam), vagy akit érdekel, rákeres
Ne adj isten, elmegy és kipróbálja rántópadon az elméletet. Aminek köze nincs (pici sem) a tesco parkolóban direkt megcsúsztatós bulikhoz.Plusz hátsókerekesek is hangolnak orrtolósra (E90,F30, stb), meg elsőkerekesekből is vannak amik a hátulját dobják el hamarabb (pl a Meganeom) - meg vannak olyanok, amit 50-50, kanyar függvéyne hol kezdi korábban, vagy hogy hogyan provokálom (Leon20V-vel szerettem játszani ezzel).
Köszönöm, hogy aggódtok értem, igyekszem fejlődni, ezért is megyek évente többször is veztech és versenypályára, első és hátsókerekesekkel is, hogy lassan megérthessem amit írtok.
Elnézést hogy én (?) könyv alapján próbálok mindent megoldani. De ha jöttök valamelyik pályára, írjatok, szívesen csatlakozok.https://www.autoszektor.hu/hu/content/anyukam-erteni-fogja-meggyozodeses-idiotak-1-resz
https://kumhotyre.co.uk/kumho-news/should-you-fit-new-tyres-to-the-front-or-rear/
https://www.google.hu/amp/s/totalcar.hu/tanacsok/gumidoktor/070418d/amp?espv=1
https://www.vezess.hu/magazin/2010/11/03/hova-keruljon-a-kopottabb-gumi/
https://www.autonavigator.hu/cikkek/mindig-hatra-szereltessuk-a-jobb-allapotu-gumikat/
https://delbudagumi.hu/newsite/tanacsado/550-Elore_vagy_hatra_tegyem_a_kopott_gumit
https://m.hvg.hu/cegauto/20100407_gumicsere
https://m.origo.hu/auto/20130128-tevhitek-a-gumiabroncs-hasznalatarol.html
https://youtu.be/gSz7cm6MwH0
https://youtu.be/TOUnOMaCCZ4
https://youtu.be/T6mARVoDwjw
https://youtu.be/Xa5i0xvmVSg -
diegho
nagyúr
Figyelem, a nyugalom megzavarására alkalmas fogyasztási adat következik: 688km 34,56l =5,02l/100km. Ez a vegyes használatom, ha végre nem fagy reggel, bemegyek 5 alá
-
kátú
őstag
válasz
Dluinet #196942 üzenetére
Azért szerintem kicsit ez is erős hozzá állás. Mindenki hibázhat, olyan nincs, aki nem. Fáradt volt, figyelmetlen, bármi, nem kell rögtön elítélni
Hibázott, tisztában van vele, örül, hogy megúszta és valószínűleg nem fog több ilyet csinálni.
Zizmand: a képed alapján tetszett a világítás minősége, remélem hasonló jót fogok tapasztalniAzt esetleg tudod, mennyire időt álló?
-
Zizmand
aktív tag
válasz
Dluinet #196938 üzenetére
De furcsa videón visszanézni azt az út szakaszt, ahol két órával ezelőtt mentem.
Napi rendszerességgel autózok erre, itt kifejezetten szar, rojtos, töredezett az aszfalt, a két oldalt lévő sűrű erdő és a domborzati viszonyok miatt, pedig szinte mindig párás, vizes.
#196935 kátú Nekem bevált, remélem neked is tetszeni fog.
-
rbalint88
addikt
Mifelenk se telt izgalommentesen a nap, szerencsere kar nem esett. Asszonynak megkoccoltak a tukret, szerencsere csak azt, mert lehuzodott a padkahoz, mert latta, hogy a papa a parkolo autokra figyel es jon at a savjaba.
Ezek utan unokatesomnal ez:
10centivel dolt a kocsi melle kb...Nekem csak egy regi Kia Proceedes no volt reggel, aki nagy ivben szart a kovetesi tavolsagra es jott mogottem ugy, hogy a lampajat nem lattam. Szerencsere nem kellett nagyot fekeznem, tuti belem csattant volna...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter #196872 üzenetére
De árulkodik. Városban nem megy 85 fok fölé (Skordé 90-100 között mozog). Sztem ebben rohadtul nem lett kicserélve a termosztát.
-
AMD Power
titán
-
kisza25
félisten
válasz
Tsebacsi #196928 üzenetére
egy idő után unalmas mikor így fogad az autód
45 perc takarítás eredménye
amúgy nyáron is szép
még ilyen is akad a hegekben télen -
törölt tag
válasz
kisza25 #196926 üzenetére
Tőlem is sokszor kérdezik, hogy milyen frankó a Balatonnál, meg a Káli medencénél élni. Nem, nem frankó, simán átlagos. A turizmus eszetlen felfutása óta meg főleg nem.
Akármilyen szép és hangulatos egy hely, ahogy elkezd az ember életszerűen ott lenni a mindennapi teendők és stressz kinyírja a feelinget. Kivéve ha valakinek olyan szerencsés élete van, hogy nem kell semmin stresszelnie vagy buddhista. -
kátú
őstag
-
kátú
őstag
válasz
stickermajom #196917 üzenetére
4300K, Látni és látszani! Fel van polírozva a lámpám is, kiborít, amikor nem látok, vagy engem nem látnak rendesen. Most is, ha nem lesz megfelelő az eredmény, akkor szét kell szednem a lámpám és a projektort megtisztítani
Ez a fényem, ami most van, ez is siralmas
-
Snoop-y
veterán
válasz
BigBlackDog #196904 üzenetére
Nem, ez csak az Audi altal szponzoralt bar a Grindelwald terminalnal (innen indulnak a siliftek)
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W