Hirdetés
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Manitou
veterán
válasz
F_Zolee #128236 üzenetére
Én shellnél szoktam általában tankolni sima 95-öst. Egy párszor próbáltam 95 V-Powert,, ez még csak nem is 100-as benzin, aztán azt vettem észre mintha hangosabb lenne a motor, vagy olyan furábban járna alapjáraton, de lehet csak beképzeltem. Miután visszatértem a sima 95-re, elmúlt ez a jelenség. Lehet a jobb minőségű benzin feloldotta a benzinszűrőben lerakódott szennyeződést és amiatt volt, ezen is agyaltam már. Aztán lehet a kutya se tankolta azt a 95 V Powert rajtam kivül, lehet ott állt már régen a kúton. Úgyhogy részemről maradok a sima 95-nél
-
tboldi
nagyúr
válasz
Csabroncka #128227 üzenetére
Egy kúton szoktam tankolni, konkrétan ennél. Sőt, ha lehetséges, akkor mindig a 2-es oszlophoz állok.
-
sumsang
aktív tag
válasz
Csabroncka #128223 üzenetére
Ennek van alapja , vagy csak parasztvakítás vs marketing fogás a Shell részéről. Hitelesebb lenne a történetet, ha egy független cég hosszútávú tesztelés eredményét írnák le erről a Shell V Powerről. Mivel már kb 2 éves a termék már lehet bőven tapasztalat róla, de sajnos csak félinformációk vannak róla.[link]
-
DrDobos
őstag
válasz
molnarpeter #128241 üzenetére
Koszi
-
dnelb
veterán
A sorrend omv100, mol100, shell 100. Legalábbis tfsinel omvel lehet legjobban eltolni az elogyujtast, az a legjobb minőség. MOL szorosan mögötte, shell az elég sz*r.
-
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Csabroncka #128240 üzenetére
13 éves a szarom. 98-as a gyári előírás, V Power 100-at tankolok.
Próbáltam 95-tel és dadog alapjáraton, prémiumtól nem.
Ezt mivel magyarázzák az okosok?
-
Megjártuk Bécset oda-vissza, 8,5 lett a fogyi (BC szerint 8,1). Hazafelé jobb a fogyasztás (lejtő).
Asszony tudott vásárolni, Ha Ő Boldog én is az vagyok. -
-
Csabroncka
addikt
válasz
F_Zolee #128236 üzenetére
Szerintem (de ez most szubjektív) ha megfelelő oktánszámú a benzin az más hangot nem fog eredményezni, még az oktánszámok között sem (pl egy prémiumbenzintől nem lesz halkabb a motor, vagy nem jár a 100-as oktánszám miatt egyenletesebben), ellenben például a motorolajjal, aminél már egy sima olajcsere után érdekes dolgokra figyelhet fel az ember, olajváltásról ne is beszéljünk
Qru: ebben is lehet valami, de azért azt ne gondoljátok, hogy a Dynaflex vagy az EVO között óriási különbségek vannak - az is meglehet hogy ugyan azokat az adalékokat használják, csak kicsit megváltoztatva az arányokat
-
DrDobos
őstag
válasz
molnarpeter #128235 üzenetére
Nem tudom mennyire kell konkretizalnom, de Mercibol C osztalyt nezegettunk, foleg az 1.6 110Le dizel motorjait, a bmwbol 5os sorozat, audibol a4/6, mindketto 2000cm3 koruli motorokkal. Vagy konkretizalnom kene jobban?
-
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Csabroncka #128223 üzenetére
Shellnél tankoltam párszor mostanság 95ös csóró benzint, mert nem esett útba a Lukoil, hogy 95"prémiumot" tankoljak de azt észrevettem, hogy előbbinél érezhetően más szaga van amit kipufog. Fogyasztásban nem tapasztaltam eltérést de mintha az olcsóbbtól hangosabb lenne a motor.
-
Csabroncka
addikt
Persze ezzel teljes mértékben egyetértek.
Más: srácok van valakinek ilyen árnyékolója
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Azt kb be lehet loni egy ujabb nemet auto(audi, mercedes, bmw) eseteben, hogy az automata valtojuk mennyi kilometert bir el, komolyabb baj nelkul? Nem tudom bizhatok-e azokban a pl 2015 koruli mercikben, amikben minimum 150e km van, es automatak..
Elore is koszi a segitseget -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Csabroncka #128231 üzenetére
Oregecskedo MPi szivobenzin, amibe 91 oktan a minimum eloiras, szoval nem megy jobban a 100-astol de telente sokat all. Emiatt lehet erre az idoszakra majd kap 100-ast amugy meg a normal 95-el is rendben van a fogyim.
Stickermajom: Nincs baj az Auchan benzinnel, standard Mol-os benzin Battarol (az Aldi is onnan veszi ha jol tudom). Viszont az FSi fele motorokba azert jobb ha valami adalekos cucc megy, attol lassabban kormolodik le. Auchan 98-ban nem nagyon van adalek mert igazabol az a draga (kifejleszteni) nem maga a 100-as nyal.
-
Csabroncka
addikt
Az mérési pontatlanság, hidd el!
Ez a prémium benzin téma egyébként érdekes dolog. Szerintem egy tizenöt, húszéves benzinesbe teljesen felesleges beletenni (bár mondják, hogy takarít) de szubjektív véleményem szerint lóf..sz... mit akarsz kopást védeni egy olyan motoron ami már az olajat is meg-meg csipegeti - persze a normális olaj kell...
stickermajom: amíg a MOL a forrás addig nagy baj nincsen
-
stickermajom
addikt
-
HoaryFox
őstag
Szóval röviden: 130-ra ragasztott mutató és táblák figyelése és akkor nem lehet gond. Értem
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Csabroncka #128227 üzenetére
64 literes tanknal +/-0.5 liter/100 km. Pedig mindig ugyanott tankoltam. Most sokkal kiegyensulyozottabb. Nem baj, most raporbalok erre a 100-as/98-as temara meglatjuk. Ez amit irtal vizesedes most betalalt mert decemberben tankoltam utoljara. Nem akarok gozost csinalni a verdabol...
-
Csabroncka
addikt
válasz
tboldi #128225 üzenetére
Alapvetően kutat válasszatok és ne hálózatot. Ahol mindig friss az üzemanyag ott sok gond nincsen.
Qru: szerintem a fogyasztás nem lehet ilyen pontosan mérni, 50 literes tank esetén 10%-os abszolút eltérés +-2,5 liter, ez még mérhető, de például 1%-os hiba ami +-250ml már nem.
Látatlanba szerintem 500ml alatt volt az eltérésed.... -
tboldi
nagyúr
válasz
stickermajom #128221 üzenetére
Apummal korábban az OMV-nél tankoltunk a WagonR-be (meg a CB500X-be), mert az esett útba, de egy idő után elég vegyesek voltak a tapasztalatok: ugyanazzal a benzinnel egyszer elég lagymatagul, máskor meg tök jól ment az autó (motor). Aztán átszoktunk a Shell-hez, abban még nem csalódtunk, az mindig ugyanolyan jó. A Jazz-zel már nem is kísérleteztem, amióta megvan, csak a kagylóhoz megyek.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Az Auchan 98 az MOL 100-as adalek nelkul, azt is nyomhatod nyugodtan.
-
Csabroncka
addikt
válasz
A legtöbb itthoni benzin a MOL finomítójából jön!
tboldi: én is a Shellnél tankolok, de azért mert a környékünkön megtanultam hol szar és hol jó a kút -csak ezért
Ebben a videóban egyébként a Vezess.hu-n elég jól összefoglalják!
-
stickermajom
addikt
válasz
tboldi #128220 üzenetére
Én néha útba ejtem a MOL-t, semmi különöset nem tapasztalok. Mindegyik itthoni táltossal ugyanúgy viselkedik és a fogyasztásban sem látok eltérést. Szóval random szoktam tankolni, néha még az Auchanos 98-as is becsúszik. 95-öt viszont csak akkor látott, mikor átvettem, mert nem találtam jobbat a környéken.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Csabroncka #128214 üzenetére
Ez csak megerősített abban, hogy továbbra is 100-as V-Powert tankoljak. Már több, mint két éve kizárolag azt kap az autó.
Amúgy a héten jött meg a Netrisk-MOL kártyám (gondoltam, why not?), lehet, hogy kipróbálom az ottani 100-ast legközelebb.
-
Csabroncka
addikt
válasz
kisza25 #128215 üzenetére
A MOL-nak vannak tengeri forrásai is, irgalmatlan mennyiségű energiát fordítanak arra, hogy megtisztítsák (klórtalanítsák és kéntelenítsék) a kőolajat!
Minden előítélet ellenére a MOL benzine semmivel sem rosszabb, mint az Osztrák forrás. Igazából a kút az ami megsz..patja a legtöbb embert, azt tényleg érdemes jól megválasztani. -
-
kisza25
félisten
válasz
Csabroncka #128214 üzenetére
Na akkor megnpláne az kell nekem, nálam sok a rövidtáv
-
Csabroncka
addikt
válasz
stickermajom #128210 üzenetére
A vízzel is igazából a baj addig van amíg az olaj és a motor nem üzemi hőmérsékletű. Bármennyire is figyelnek és tisztítják a kőolajat a benzin/gázolaj és a motorolaj is tartalmaz kenet és klórt. Az égés során is keletkezik víz. Alacsony hőmérsékleten a vízzel találkozva a kén és a klór, savat alkotnak és fokozzák a kopást, magán a motoron belül. Értelemszerűen minden attól függ, hogy mennyi víz van jelen az üzemanyagban és a hőfok sem mindegy, hiszen üzemi hőfokon a víz kiforr a motorból.
Ebből pl.: azt is látod, hogy aki sok rövid útra használja az autót (ritkán lesz üzem meleg a rendszer) annak sem ártana....
-
Na EQMontoya-val volt minimális kocsi "faszázás"(© báj Saint_ )
-
kisza25
félisten
válasz
Csabroncka #128209 üzenetére
Na mostantól cssk táltost tankolok
-
Magnum_
nagyúr
Eddig fostos az ido, szerintetek holnap TENYLEG jo ido lesz?
-
stickermajom
addikt
válasz
Csabroncka #128209 üzenetére
Köszi, ezeket nem tudtam.
Mondjuk én a kompressziótűrése miatt tankolom a 100-ast, LSPI megelőzésére.
-
Csabroncka
addikt
válasz
stickermajom #128208 üzenetére
Viccet félretéve és mert részben szakmám miatt belelátok.
A 100-as benzin előállításához teljesen más alapbenzint használnak, mint a 95-höz. A legfontosabb, hogy oktánszám növelőnek a 95-ös benzinhez elsősorban etanolt használnak. A 100-as benzinhez pedig ETBE-t.
Ha még nézitek (erről korábban már írtam a toyota topikban) mindegyik benzin esetén az E95 rajta van a kútpisztolyon, igen ám de ez a megújuló 5 V/V%-ra utal.
Bio etanol mellett már van bio ETBE -is.
Tehát a kulcs az, hogy a 100-as benzinben nincsen etanol, emiatt magasabb a fűtőértéke, tartósabb és nem vizesedik.
Vegyészként szerintem kinek érdemes tankolnia:
- modern és fiatal szívó vagy turbóbenzines, változó szelepvezérlésű motoroknál (itt tényleg lehet pár decis fogyasztáscsökkenés, a teljesítmény növekedéssel kapcsolatos dolog egy bullshit)
- aki ritkábban használja autóját (pl hetente 1 alkalommal és 1 tank benzinnel akár 1 hónapot is elvan)
- teljesítményre kihegyezett verseny motoroknál (itt inkább az oktánszám miatt)Azt, hogy a motor ellensége a víz, ezt pedig itt mindenki tudja (szerintem)...
Az hogy ki, pl a Shell hogyan adalékolja a MOL-os 100-as alapbenzint, vagy mi a különbség a Shell 100-as adalékja és a MOL 100-as adalékja között, azt nem tudom, de az adalékot (súrlódáscsökkentő...) ezeket úgy veszik a piacról, nem ők gyártják
-
stickermajom
addikt
válasz
Csabroncka #128207 üzenetére
Akkor miért? Ha nem nézem az oktánszámot és a plusz adalékot, akkor gyakorlatilag 95-ös sima is lehet.
Marad a dupla pont, mint előny.
-
-v-
addikt
-
kisza25
félisten
Laptiming
Alfa, honda
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Logitech MX Magyar Business Windows Edition HU Átalakítás és testreszabás / mx keys
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest