- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kakaduku
senior tag
Sziasztok!
Főleg olvasója vagyok a fórumnak, ritkán írok, viszont segítséget szeretnék kérni tőletek a mai szerzeményemmel kapcsolatban.
Szörnyen szégyellem magam a koszos autó miatt, de most nem ez a fontos.
Nem tudom mennyire látszik, de a parkolóban olyan sikeresen nyitották rám az ajtót, hogy be is horpadt.Ebben kérném a segítségeteket, hogy Budapesten tudtok megbízható és igényesen dolgozó szakembert, aki esetleg vissza tudná húzni, vagy ha van olyan akinek van eszköze hozzá és csinálta is már?
-
mekker
őstag
Legalább meglett az eltűnt 3 lóból az egyik: [link]
Btw olvasgattam alatta a kommenteket, és többször is előjött a 100-as benya. Hogy működnek az olyan vezérlők, amik képesek kihasználni a magas oktános üzemanyagot?
A gyújtási szög nő, vagy a keverési arány is változik? Gondolom kb ezzel a két dologgal lehet játszani.Meg az is egy jó kérdés, hogy egyáltalán honnan tudja a vezérlő, hogy mit eszik éppen? Ha a 98-as benya a default, és gyengébbet kap, akkor tankolás után mindig kopogni fog, amíg nem vált üzemmódot?
-
zoo8800
veterán
válasz
hülyegyerek #127575 üzenetére
Ha azt mondom, hogy sok, akkor ugye nincs harag?
-
Magnum_
nagyúr
Full szezon van. Hova menjek ebed utan?
-
brumi1024
veterán
válasz
hülyegyerek #127575 üzenetére
-
hülyegyerek
addikt
Az elmúlt másfél hónapban nem tudtam követni a totyikot, de most az elmúlt 2 órában átolvastam az eddigi hsz-eket.
Az év autójának én az 508-at választottam volna, de hát szelaví. Ami viszont sokkal fontosabb, hogy visszavettem az autópályás tempómból, és ez lett az eredménye :
Tudom, hogy csak akkor tűrtök meg itt, ha rendszeresen közlöm a fogyasztásom -
-
tboldi
nagyúr
válasz
Czimby #127569 üzenetére
Szerintem Qru csak a fizetett hirdetésre gondol a használati útmutatóban (274. oldal).
-
-
válasz
Csabroncka #127563 üzenetére
Ment privi
-
Csabroncka
addikt
Sziasztok, kicsit átlapozva a topikot a rejtett kapcsoló "védelmi rendszer" mellett döntöttem (A hely is megfogalmazódott a fejemben). A kérdésem, hogy Budán vagy Budaörsön tud valaki jó autóvillamossági szakembert?
-
Qru
MODERÁTOR
A csodaadalékos TC erőmérőt senki nem linkelte még?
-
-
Magnum_
nagyúr
Ma kiugrottunk az orulet outletbe a nagy akciok miatt melobol feleseggel (sikerult vennem jo aron Pepe jeans nadragot, ha erdekel). De a lenyeg: Olvastatok azt a hirt, hogy ket C+ a benzinkuton dubai uzletembernek adja ki magat, ad nevjegyet is, nincs nala kp, a bankkartyaja nem mukodik, adj 40k-t holnapig, zalogba adja az arany gyuruit es karkotoit, masnap jelentkezik. Volt, aki beszopta, rez gyuruk es karkotok, ertektelenek. Na, ma hazafele habgeneralis,kiszallunk, pusztulat kocsibol angolul szolnak hozzam, gondoltam eligazitas kell. Mar nyujtja a nevjegyet es a gyuruket es mondana angolul, h adjak penzt. Meg a nevjegyet is felismertem, szep angollal tajekoztattam h ismerem a trukkot, gotofuckoff or we can continue with the police, you and your licenceplate recorded by few cameras... Bazzeeeg, kurvagyorsan pattantak be a kocsiba es huztak el az alkotason. Feleseg nagyon megijedt, mondtam h nyugodjon meg, en rohogtem rajtuk. Az auto tiszta.
-
LZs?!
aktív tag
A nálam műveltebbektől kérdezném, hogy Paragi dobot érdemes-e venni?
Pl. egy ilyesmi
Alfa 2.0 JTS szívó benzin.
Minden mást úgy hagynék, ahogy van...csak kellene valami, ami értelmesen néz ki a kocsi alatt.
Így szeretném:
-
nandow
aktív tag
Ha behozok Németországból egy autót, ami ültetve van, az a honosításkor (vagy ahogy hívják, nem tudom) bekerül a forgalmiba? Illetve ha bekerül, én utána visszarakhatom a gyári rugókat?
-
sugarforce
addikt
válasz
stickermajom #127524 üzenetére
Elindult a lejton, adj tul rajta, jobban jarsz.
-
kisza25
félisten
válasz
ΞΔGLΞ #127521 üzenetére
itt a videó a "Főnök" autójáról
Integrale: 8 szelepes karburátoros 1985-től?
de csak 2005-től smpi és 16 szelep, ha jól tudom előtte MPI volt és 8 szelep, az előtt SPI, az előtt meg karburátoros. -
brumi1024
veterán
Ment előttem ma egy darabig egy szürke új Mazda 3. Képeken tetszett, élőben nekem ebben a színben nem adta ki. Tömzsinek tűnt az egész autó.
-
kisza25
félisten
válasz
stickermajom #127539 üzenetére
elvileg első 2 évben kilómétertől független garanciát kell vállalnia a gyártónak, jól tudom ez eu előírás
-
válasz
stickermajom #127532 üzenetére
Amilyen fosok az utak és amilyen türelmetlen vagyok én nem csodálkoznék, ha nálam valami már feladta volna
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kisza25 #127529 üzenetére
Akkor nem olyan új ez mint gondoltam. Jó lesz ebbe a 10W40 is.
Amúgy akkor nem sokkal fiatalabb mint az enyémben lévő konstrukció, az 2003-ban debütált. 2006-ban kapta meg a VVT rendszert a Toyota-tól és picit később (talán 2010-től?) kapott könnyített hengerfejet és szívósort.
-
kisza25
félisten
válasz
#52469760 #127528 üzenetére
elég sok autóban így van, azért, hogy ne tudd véletlenül égve hagyni.
A helyzet jelzőnek benne is van a nevében, ha nem nyomsz le semmit elöl hátul világít a helyzetjelző, ha balra nyomod az indexet bal első és hátsó világít, jobbra akkor jobb első hátsó. Út szélén megállsz közvilágítás nélküli részen, akkor így nem durrantanak bele az autóba. (jobb oldalon állsz, balra nyomod az indexet, bal oldalon állsz jobbra nyomod le.) -
kisza25
félisten
hát ez a motor is 2005 óta van:
1368 cc (1.4 L) SMPI - 72 mm bore x 84 mm stroke
8V SMPI 77 PS (2003 - current)
8V SMPI VVT 77 PS (2005 - current)
8V SMPI Flex-fuel 90 PS (2005 - current, Brazil only)
16V SMPI 95 PS (2005 - current)
16V SMPI StarJet VVT – PDA 90-95 PS (2005 - current)
16V T-Jet 105-120-155 PS (2006 - current)
16V MultiAir 105 PS (2009 - current)
16V MultiAir Turbo 130-170 PS (2009 - current) -
válasz
Én hétfőn viszem délután megnézetni, valami kopog kis sebességnél kanyarban.
-
-
Magnum_
nagyúr
válasz
fasza gyári. mennyi volt a gyári aktívszened?
az én Kamokám 2.300 -
mandleee
tag
válasz
pècsimunkás #127504 üzenetére
Megerősítem!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rbalint88 #127518 üzenetére
Az 1.4 libakergeto nem termel azert olyan sok hot. Ez inkabb csak azert van mert a gyarto nem akar 5W30-at tartani kulon a szivokhoz (jelentos tobbletkoltseget generalva maganak, beszerzes, tarolas, terites, stb).
De ha tartja a 5w40-et azzal nem lo melle es amig garis en sem tennek bele mast. Csak sztem vastag bele ennyi.Jazz: jaja 0W20 helyett toltik bele az 5W40-et. Kemeny. Az a hivatkozasi alapjuk h a gyarto azt is megengedi (ami igaz).
Subarunal mar a sarkamra alltam mert abba is 5W40-et raktak volna. Ott inkabb kifizettem az 5W30 felarat.
-
rbalint88
addikt
Na na! Kiszanal az 5w40 a gyari ajanlas, ugyhogy menjen csak az bele.
Ha a honda szervizben meg a 0w20 helyett 5w40-et raknak bele, akkor csunyan analba kell oket fenyiteni, hogy anyukajuk autojaval szorakozzanak, rakjak bele a belevalo olajat. Amikor unokatesom astrajaba is az 5w40 helyett belerakta a markaszerviz a 10w40-et, csak fogtam a fejem, azert nem rapliztam csak, mert ugyis eladtuk a kocsit. -
-
Szada85
aktív tag
válasz
mycso #127509 üzenetére
A cikkben sem sebességtúllépést emlegetnek, hanem "A harmadik jármű vezetője nem megfelelő sebességgel közelítette meg a gyalogátkelőhelyet", azért ez nem ugyanaz.
A mai közlekedési morált, és annak változásának irányát figyelembe véve van jogosultsága ilyesmi akcióknak, ha már a soförök egyre nagyobb hányada önmagától képtelen a játékszabályok szerint játszani a "közlekedés" címü társasjátékot.
-
kisza25
félisten
Lehet placebó, de most úgy hallom, hogy csendesebben jár a motor, alapjáraton is és pörgetve is.
5w40 Shell helix olaj ment bele. -
kisza25
félisten
válasz
bitpork #127506 üzenetére
a fogyasztás teljes mértékben felhasználás függő, nekem a tipo 7,9, de sok a hideg járat és nem vagyok az a 60-al 6-ban típus, van akinél 6 alatt eszik (mondjuk többen is vannak Ausztriában akinek 6 környéke)
Most hogy le lett cserélve az első olaj, finomabban jár, kíváncsi leszek befolyásolja-e a fogyasztásom -
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
pècsimunkás #127504 üzenetére
Az s90-ben Bowers & Wilkins van, prémium hangzás botfülűeknek, csak ennyit szoktam mondani rá, én nem az vagyok. Más meg amikor beül az el van ájulva, hogy micsoda hangzás. Hogy hú meg há.
Nálam a zenei hangminőség az k..ra messze kezdődik ettől és mivel napom nagy része, stúdióban "hangokkal" telik el, ezért aztán az autóban a minimum, hogy kuss legyen, akármilyen prémiumnak hazudott ganét raknak bele többed magával a bmw, audi, merci etc tízenhuszonakárhány hangszóróval én be nem kapcsolom. Az enyémbe is 20db van, ha jól tudom... wtf -
pècsimunkás
addikt
Aurisban Harman Kardon a beszállító . Nem azt mondom , hogy tökèletes , de amennyit hallgatom , arra jó .
Előző autómban - Mègane 1 ph 2 , 6 hangszórós rendszere - amennyire emlékszem - nagyon szèpen szólt . Aki ismeri , az megerősíti vagy megcáfolja. Ráadásul megcsináltam rajta egy spèci beállítást , amit a Mègane klubban olvastam.
-
bajnokpityu
félisten
gyári hifiből egyelőre a legjobb hangú az az uj kiákban van, szerintem. meglepően korrekt kiépítésűek, pl az erősítő is külön van a fejtől, alapáron. szivesebben hallgatom, mint a mazda féle bose-t, skoda féle dynaudiot..
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Honda topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával