Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#68762) manio válasza csab001 (#68728) üzenetére


manio
újonc

A gépből ugyanakkora nyomással (9 bar - nem kevés!) ugyanakkora területről zúdul a víz a szűrőbe, akár 18-20g (a duplához), akár 9-10g őrlemény van abban. Még a szimpla kosár spéci geometriai kialakítása mellett sem tudsz úgy tömöríteni, hogy a nyomás jobban szét ne csapja a pogácsát. Könnyebben (azaz szinte biztos) fellép a csatornásodás, és már meg is van az oka, hogy miért nem lesz a szimpla kosaras kávé sosem olyan jó, mint a duplával készített.

Csatornásodás: a víz nem egyenletesen áztatja át az őrleményt, hanem a csatornák mentén átzubog, egyrészt érintetlenül hagyva a kávé nagyobb részét, másrészt túlkivonatolást és égést okozva a csatornák mentén.

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.