Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#68251) Rush77


Rush77
aktív tag

Sziasztok!

Kisebb technikai kérdéseim lennének GC gőzcsővel illetve gőzöléssel kapcsolatban.
Mióta megvettem a kancsót szorgalmasan gyakorlok (bár eddig az öntéssel problémáim vannak hiába jónak tűnik a textúra).
A Silvia gőzcső méretben hosszabb a GC gőzcsőnél? Ez igazából csak azért merült fel bennem, hogy ha hosszabb akkor lehet kicserélném, mert most egy 5-6 decis kancsóm van és (mivel én nem szoktam tejes italokat inni) ha csak egy adagot csinálok akkor a cső picit rövid szerintem.
Ehhez kapcsolódik a másik kérdés, hogy ha méretben jó lenne a Silvia cső, melyiket érdemes megvenni mert elég sok fajta kering a neten és kell e valamit mókolni a cseréhez.

Köszönöm.

(#68252) von toth


von toth
tag

Köszönöm evribodri

Szűrővel kapcsolatban ilyenre tippeltem, akkor a duplafalú (duplafalu ? :D hosszú ú-val találtam) egyfajta fokozóként viselkedik.

Fragola; nem ilyenem nem volt, csak gondoltam a két gép közül, amit kérdezett ez volt a normálisabb. Amúgy nem hallottam túl sok jót felőle.

(#68253) tony70 válasza soldier2 (#68249) üzenetére


tony70
tag

A Catler az 80 ezer az alzánál.Akkor a Gaggia baby jobb vétel most mint a New Gaggia classik és jobb mint a Catler 4050 !?

(#68254) bl4ze


bl4ze
veterán

Egy újabb trieszti kávé jár nálam : Il Mingardi "S". Egy 80/20 keverék, szép, egyenletes pörkölés.
Őrlés a joker fokozatnál finomabban az ideális, lefolyásnál jól áll neki a normá, és a csepegős, szaggatós is egyaránt. Elég tág hőtartományban lehet készíteni, a legjobb eredmény az átlagnál hűvősebb vízzel jött.
Masszívan kakaóporos alapízt hoz, rajta ül egy kis pörkölt mandula, a korty végén marcipán ízzel. Alacsony(abb) hőfokon egy meggylekvár íz is elő szokott jönni.
Jó kávé, ajánlom bátran kipróbálásra, én egy fél kilós csomagot vettem. [link]

.:. bl4ze .:.

(#68255) fragola.6035 válasza von toth (#68252) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Mert ezeket a kis Catlereket egyszerűen nrm szabadmegvenni. Kicsi, kiszámíthatatlan termoblokk, egyedi, drága alkatrészek.
Vízteritése pedig konkrétan nincs. Egy lyukon lövi a felsőszűrőre a vizet. Szerintem bóvli kategória.

https://caffe35.webnode.hu/

(#68256) sz.zs. válasza Rush77 (#68251) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Én ugyan képtelen vagyok normális tejhabot gőzölni, tehát csak olyan tanáccsal tudok szolgálni amit én is olvastam, hogy a tejkiöntő kancsóba addig kell a tejet tölteni, ahol kezdődik a csőr kialakítása. Tehát szerintem az nem jó ha öt-hat decis kancsóba keveset töltesz, inkább vegyél egy három és fél decist szerintem…
Valahogy így:

De hogy a kérdésedre is válaszoljak, én ezt rendeltem, és mindenféle mókolás nélkül a régi helyére csak be kell tenni, mert át van alakítva Gaggiához

[ Szerkesztve ]

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#68257) tony70


tony70
tag

Ha főzés után marad a kávészűrőben víz ( vizes a zacc) akkor mi a probléme? Nincs jól tömörítve, nincs finomra őrölve a kávé? Stb,,

(#68258) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

ezt figyeljétek :) (yeahhh találta)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#68259) bluesfan válasza Parci (#68258) üzenetére


bluesfan
tag

Semmi különös, egyszerű prekogníció. :DD

[ Szerkesztve ]

(#68260) Mano66 válasza coxymaxi (#68241) üzenetére


Mano66
senior tag

Rézcső,OPV 9 bar,levegős tágulási,PID.Kérdezd inkább fragola-t ő csinálta az enyémet is.Annyi még,hogy nálam a PID a házban a gőz gomb felett lett beépítve nem kívül a fej mellett van.Már fragola is kérdezte,hogy ha már minden benne van ,hogy-hogy nem raktunk manométert.

Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.

(#68261) soldier2 válasza Parci (#68258) üzenetére


soldier2
őstag

4,5 év után kis kitérővel meg is érkeztél :)

#68253 Tony70:A régi Classic>Baby (nincs belőle új)>>>új classic>>>thermoblokkos Catler

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#68262) zscz


zscz
tag

Sziasztok. Megérkezett a vadi új Pavoni alaptest. Érdemes megnézni az alját. Ezért kér el a cég 25000 ft-ot

(#68263) Bazsee71 válasza zscz (#68262) üzenetére


Bazsee71
őstag

A legalját súrolják. Azon túl, hogy ez igénytelen, még a Kalmár-féle nyomásmérőt is lelopták. :(((

(#68264) peti925


peti925
újonc

Eladó egy szinte új eureka mignon instantaneo kavefozo csodalatos 73 ezer forintert! ;) [link]

[ Szerkesztve ]

(#68265) adp válasza bl4ze (#68254) üzenetére


adp
őstag

hogy-hogy nem decaf? :Y amúgy korrekt, hogy odaírják a lejárati dátumot, hasonlót csak az avx-nél láttam eddig.

Parci: 5 év kellett hogy te is elhidd a saját szavad :D :D :D :D

[ Szerkesztve ]

(#68266) bl4ze válasza adp (#68265) üzenetére


bl4ze
veterán

Néha most bedobok 1-1 nem decaf-ot is, de 95%-ban a decaf megy :)

Igen, nagyon korrekt, hogy ott van a lejárat, nagyon sok friss áru van, most is mennek az Amigos-hoz + a Goriziana-hoz hoznak friss kávét :)

[ Szerkesztve ]

.:. bl4ze .:.

(#68267) weinmaker válasza bl4ze (#68266) üzenetére


weinmaker
őstag

Elvileg lesz teszt is velük hamarosan ;)

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#68268) szaki1986


szaki1986
tag

Sziasztok!

Nemrég (1,5 hete) vásároltam egy Delonghi Dedica EC685 gépet a hozzátartozó Delonghi KG521 darálóval. Eddig kapszulás kávét toltam.
Szinte már mindent elolvastam erről a gépről, minden videót megnéztem. Rendeltem hozzá plussz gyári portafiltert meg szűrőket is, hogy megcsináljam a bottomless, non-pressurized (bocs, nem tudom ezeket magyarul) modot, ami elvileg javítani fog rajta. Ha minden igaz holnap jönnek ezek meg.
Nem tudom mennyit fog ez javítani, de jelenlegi állapotában nagyon nem vagyok megelégedve vele. Akármit is csinálok, egyszerűen túl gyorsan főzi le a kávét. A legfinomabb őrlési fokozaton van a daráló, összetömörítem ahogy tudom, de kb. semmit se ér.
Én vagyok ilyen béna vagy mi a tök van? Nem darál elég finomra a daráló (érzésre kb. olyan finom, vagy finomabb mint a bolti őrölt Illy kávé)? A kávé fajtája sokat számít ebből a szempontból (lefőzési sebesség)? Most olcsó Tschibo Exclusive-al próbálom (mondom nem veszek még drága kávét az elején), de próbáltam már Perté kávéval is (irodából nyúltam egy marékkal :) ).
A sebességet leszámítva őszintén ízre se érzek hatalmas előrelépést a kapszuláshoz képest (ebbe biztos bele számít most az "olcsó kávé fajtája).

Egy-két moddingos youtube videó alapján pl1, pl2 ránézésre lehetne ezzel a géppel értelmes kávét főzni.

Van vkinek ilyen gépe/darálója közületek? Mik a tapasztalatok?

Előre is köszi a segítséget!

https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/

(#68269) adp válasza szaki1986 (#68268) üzenetére


adp
őstag

szerintem a kávé és vagy az őrlő lesz a ludas. Próbálj ki valami frissen pörköltet: az összefoglalóban van pár ajánlott, de így első blikkre a pacificaffe la piazzat javaslom, nem háklis, egyszerű olaszosabb

amúgy sztem a delonghi őrlő nem volt jó választás. kérdezhettél volna előtte, egy graef jobb lett volna..
mennyire állítottad finom irányba? nem lehet már finomítani?

[ Szerkesztve ]

(#68270) fragola.6035 válasza szaki1986 (#68268) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Valószínűleg nem elég finom az őrlemény. Talán ha szétszeded, lehet hekkelni rajta.
De a kapszuláshoz képest előrelépést ne várj ezekkel.

https://caffe35.webnode.hu/

(#68271) Lefty válasza sz.zs. (#68256) üzenetére


Lefty
addikt

Nem a tej szintjetol fugg, hogy jo lesz-e, hanem a technika es a 3% koruli tej. En ez alapjan kezdtem el eleinte gyakorolni: [link]
Nem vagyok nagy profi meg most sem de sokat fejlodott a habom, ajanlom ezt az irast.

[ Szerkesztve ]

(#68272) adp válasza Lefty (#68271) üzenetére


adp
őstag

ha ügyes vagy tartós tejjel és 1.5%-sal is lehet önteni, sztem nem ezen múlik :D
amúgy jól összefoglalta Jolti

[ Szerkesztve ]

(#68273) Lefty válasza adp (#68272) üzenetére


Lefty
addikt

Nincs kizarva, de azt vettem eszre, hogy zsirosabb tejjel konnyebb jo habot kesziteni.

[ Szerkesztve ]

(#68274) szaki1986 válasza adp (#68269) üzenetére


szaki1986
tag

Köszi a választ!
Ez a vásárlás ilyen hirtelen felindulásból elkövetett vásárlás volt sajnos :). Pedig én aztán minden szarnak utánakérdezek itt a fórumon (szgép, laptop, hifi, kamera, stb.), ennél vmiért nem gondoltam előtte. A neten pedig elég alaposan utánaolvastam, szinte mindenhol pozitívan írtak róla (mindkét gépről).

Két opcióm van: vagy visszaküldöm még jövő héten hétfőn-kedden a darálót (elvileg kedden jár le a 14 nap), aztán veszek egy graef-ot (mondjuk cm800?), vagy használom még egy ideig (nem ihatatlan a kávé így se, csak többre számítottam), a non-pressurized modot úgyis megcsinálom, vmit talán segít.

A kávéfőzőt nem szívesen cserélném le, ennél nagyobb/drágább gépet nem szeretnék. Használtat se szeretnék venni. Tudom, hogy sose fog olyan kávét csinálni mint a több 100 ezres gépek, de vszínű még olyat se mint a Gaggia Classic akárhogy is moddolom, de azért egy vmilyen minőségi ugrást csak elérek a szaros Dolce Gusto-hoz képest :).
Ezt a Pacificaffe la piazza-t pedig ki fogom próbálni, teljesen jó áron van.

Szerk.: Ja, amúgy igen, a legfinomabb, 1-es álláson van a daráló, és úgy is nagyon gyors a lefolyás.

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/

(#68275) adp válasza szaki1986 (#68274) üzenetére


adp
őstag

ha van visszavásárlás akkor mindenképpen használd ki, és vegyél egy graef cm702-est, az ki fogja szolgálni azt a gépet, a dolce gustotól pedig valamivel jobb lesz, ha friss kvt veszel, mint amit ajánlottam

Balázs írt erről, van valami normálisabb kosár is hozzá:[link]

[ Szerkesztve ]

(#68276) sz.zs. válasza szaki1986 (#68274) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Küldd vissza és irány a Graef! :K

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#68277) KVfun válasza szaki1986 (#68268) üzenetére


KVfun
csendes tag

Nekem is ilyen gépem van. Vettem bele normális, nem nyomásfokozós szűrőt. Friss kávéval, Graef darálóval kapszulásnál nagyságrendekkel jobb kávét csinál. A fórumot olvasva sokszor elgondolkodtam vmi jobb gép vásárlásán, de az utóbbi időben olyan jó kávékat iszom, hogy lemondtam róla. Nekem kb fél év után alakult ki, a mostani ízvilág, ami annyira bejön. Addig nekem is elég felejthető volt. Nekem ez volt az áttörés: nyomásfokozótlanított Pavoni szűrő, frissen pörkölt kávé, finomra darálás, lassú lefolyás, rövid kávé. 14g -> 30-35g

(#68278) Rush77 válasza sz.zs. (#68256) üzenetére


Rush77
aktív tag

@sz.zs & baker_

Én a Jolti féle megoldást használom és az állaggal nincs is gond (legalábbis szerintem), itt egyelőre az öntést kell nagyon gyakorolnom.
Meg ugye a kancsó méretével az a bajom, hogy nem igazán szeretnék feleslegesen sok tejet elpancsolni mert én nem iszom tejes italokat meg tejet is ritkán. Most a maradék kb 1 deciket megiszom de majd beszerzek egy kisebb kancsót is hátha.

(#68279) szaki1986 válasza adp (#68275) üzenetére


szaki1986
tag

OK, már írom is az e-mailt nekik, hogy megy vissza a masina :). Remélem nem szívóznak. Elvileg ez a 14 napos visszavásárlás minden neten vett cuccra érvényes, nem?
Jól látom, hogy a 702 és a 800 között csak annyi a különbség, hogy 24 vs 40 fokozat? Emiatt nem éri meg akkor a drágábbat venni? Be tudom lőni a 702est is kellő pontossággal?

https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/

(#68280) adp válasza szaki1986 (#68279) üzenetére


adp
őstag

be lehet állítani, gyári alátéttel még szabályozható, ehhez a delonghihoz tökéletes a 702,

(#68281) szaki1986 válasza KVfun (#68277) üzenetére


szaki1986
tag

Szia! Tudnál egy linket dobni, hogy melyik Pavoni szűrőt vetted?
Én most a gyári cuccot fogom nyomástalanítani, de ha esetleg vmit elcsesznék, akkor tudjam, hogy milyet kéne vennem amivel nem kell szopni :).

https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/

(#68282) Lefty válasza Rush77 (#68278) üzenetére


Lefty
addikt

Nekem 3,5 decis kiontom van, ezzel sokszor van, hogy 1 decit vagy annyit sem gozolok. Nem szokott vele gond lenni, max kicsit nehezebb. Kiontesnel meg ugy 45 fokos szogben tartsd a cseszet es eleinte magasabbrol ontsd a tejet, legalabb 5-6 cm magasrol, vekonyan, hogy a crema ala menjen a tej. Utana pedig engeded vissza fokozatosan, hogy a tobbi mar a cremara keruljon, mintat rajzolva. Sok youtube meg gyakorlas.

[ Szerkesztve ]

(#68283) Bazsee71 válasza szaki1986 (#68281) üzenetére


Bazsee71
őstag

Az engem is érdekelne, mert barátom gépéhez lassan be kell szerezni valamit. :)

(#68284) meander


meander
tag

Írok pár AC/DC tapasztalatot, hátha érdekel valakit (most, hogy már Parcit sem :) )
Elkezdtem méregetni ezt-azt és hála istennek pozitívak a tapasztalatok, bár még fogok további méréseket csinálni (különféle hibák miatt).
A tűszelep és a mérési hiba:
eleinte össze-vissza ugrált, hogy adott tűszelep állásnál mennyi víz folyt át, ami nagyon meglepett, mert ez egy elég precíz szelepnek tűnik. Szeretem azt mondani magamnak, hogy műszakilag szebb tárgy, mint a minában használt, inkább a slayerére hasonlít. De a lényeg: rájöttem, hogy ha a hőmérsékletből nyomás épül fel a bojlerben, akkor ennek elengedése miatt ugrál az érték. Megoldás, hogy az 1-es programra eddig is egy fejmosás volt beállítva. Ha főzés előtt rányomok, eldob pár gramm vizet és a nyomást. Így már elég pontos. Egy tekerés alatt 1,8-3,2g/s között tudom állítani, ami talán éppen jó tartomány. Természetesen ez alatt-felett is lehet állítani, de onnantól számolni kellene hányat forgattam, erre meg tudok csinálni egy skálát. Párat mérek még a biztonság kedvéért, de egyelőre pontosnak tűnik

Hőstabilitás és a mérési hiba:
Hőmérő + 0,2-es szűkítő egy vakszűrőben, amivel épp kb. 1g/s csapolásokat lehet szimulálni (tehát 30mp alatt 30g). 4 csapolást csináltam egymás után egy perces közökkel (ennél gyorsabban nem töltök újra ha vendégek jönnek akkor sem). Mind a 4 kb. 30g-os csapolás és valamennyi alkalommal beállt a hőfok, ami onnantól meg sem mozdul. Ennek baromira örülök, mert a daráló tesztelés alkalmával elég nyugtalan lettem a DC hőstabilitását illetően. És a hiba: úgy mértem, hogy kb. 30p+ alatt lesz teljesen hőstabil az AC/DC, amit természetesen nem vártam meg. Ez az oka, hogy a 94 fokos pid állásnál 90 fokra áll be az első csapolásnál (korábbi mérések alapján 2 fok az off-set ilyesmi hőmérsékletnél, tehát 92 kellett volna). Ezt követően pedig minden csapolásnál 1 fokkal magasabb hőmérsékleten állt meg. 92 felett ez ismét kicsit nyugtalanítani kezdett, de az a tippem, hogy a pid beállítása lesz a ludas. Most ugyanis úgy működik, hogy felfűtésnél eléri a cél-hőmérsékletet és azonnal leszabályoz, míg csapolás után elég erősen túlfűt és onnan engedi vissza. Ennek ugye épp az ellenkezőjét kellene csinálnia. Beleásom majd magam az Omron pid használati leírásába. Esetleg Parci, neked valami emléked erről? A fentiek korrigálása után újabb sorozatot mérek majd, remélhetőleg tökéletes értékekkel.

Adódhat a kérdés, hogy minek osztom meg a hibás mérési eredményeimet... hát mert nagyon örülök nekik :D
Akit érdekel [itt] vannak a videók.

(#68285) Parci válasza meander (#68284) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

sosem ástam bele magam eléggé az omrod pid-be, hogy ezt korrigáljam, de igen, így működik sajnos nálam is.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#68286) weinmaker válasza Parci (#68258) üzenetére


weinmaker
őstag

Látod, látod! Mondtam ezt már én is rég, és talán az elsők között tértem vissza az ésszerű útra, pedig volt mindenféle nagy gép is. Azt kell mondjam, hogy a gaggia a quickmillel marha jól kiegészítik egymást, és anno bár viccesnek írtam, hogy low budget dual bojleres gép, de mára már teljesen komolyan gondolom. Illetve megvan az előny is, hogyha hirtelen kell kávé, akkor quickmillel lehet készíteni, egy automatásnál vagy kapszulásnál jobbat.

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#68287) Parci válasza weinmaker (#68286) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ha sokat gőzölnék, nem adnám el a dc-t. illetve a gaggia most lett nekem érdekes, így, a lalis "végső" konfigurációban (amiben a fejen kívül nem sok gaggia maradt már belőle). de ja, robur+gaggia jó lesz :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#68288) donald_boy


donald_boy
tag

Sziasztok!

A http://www.kavekorzo.hu-n olvastam a témáról és szeretnék itt is segítséget kérni.

A párommal megbeszéltük, hogy 120k a lélektani határ a eszpresszó gépre és darálóra. A darálót sikerült kiválasztani: Graef CM 702. Így maradt 90k a gépre. Nem szeretnék használt gépet venni.

Csak Coffee Latte-t iszunk, ez a kedvencünk. Szeretjük a kávét, de Gaggia Classic szinten nem szeretnénk elmélyülni egyelőre. :) Kvázi egy kotyogósról térünk át.

Új gépekből mit tudtok ajánlani 90k-ig? Most ez a legnagyobb esélyes: DeLonghi DEDICA STYLE EC685R

Nagyon köszönöm előre is a segítséget

Üdv,
Attila

(#68289) #91073280 válasza donald_boy (#68288) üzenetére


#91073280
törölt tag

Az állványos fúró? :)
Én biztos hogy megemelném a lélektani határt és vennék egy lelitet.
Vagy egy europiccolát mégiscsak használtan, bár utóbbi időben olyasmiket olvasok hogy sokat kell barkácsolni.
Vagy 65-ért veszel egy Philips automatát, őröl, főz, jobbat mint egy Brikka, lattéhoz ideális.
Vagy veszel egy french presst tejet habosítani 3000-ért és marad a kotyogós.

[ Szerkesztve ]

(#68290) And06 válasza donald_boy (#68288) üzenetére


And06
aktív tag

nem tudom változott-e a helyzet, de az új gépek OPVje nem 9-10barra szokott állitva lenni, igy igyis úgyis ugrik a gari a megbontás miatt...

(#68291) von toth válasza donald_boy (#68288) üzenetére


von toth
tag

Szerintem ilyen tejes pancsikhoz felesleges ekkora beruházás, vegyetek egy random automatát, aztán hadd szóljon. Inkább vízlágyító párnára költsetek.

Egyébként poemia beleiben lehet nyomást állítani? Vagy az fix ahogy kikerül a gyárból.

[ Szerkesztve ]

(#68292) donald_boy válasza #91073280 (#68289) üzenetére


donald_boy
tag

Sajnos, árat nem tudok emelni. :)

(#68293) donald_boy válasza von toth (#68291) üzenetére


donald_boy
tag

Tudom a Coffee Latte nem kávé. :R
Lehet egyszer majd benő a fejem, de addig... :))

A vízlágyításról tudsz leírást küldeni, mert erről még nem sok infóm van.

Akkor új gépekből 90k-ig nem tudsz ajánlani? Mind hulladék?

Ha teszteket nézek külföldi oldalakon, szinte majdnem mindenhol ez a két gép szerepel:
Gaggia Classic
De’Longhi EC 685 vagy 680

Ezért gondoltam az utóbbira. Az is fontos szempont, hogy reggel "gyorsan" lehessen kávét készíteni. Az automatákban nem bízok és nagyon nem szeretek szervizekbe mászkálni.

[ Szerkesztve ]

(#68294) Lefty válasza donald_boy (#68293) üzenetére


Lefty
addikt

En ezt sem mondanam azert, most ha rossz a presszo, akkor hiaba tejezzuk az is rossz lesz. Sok mindent elmos a tej, de ha hot keseru vagy savanyu a presszo, akkor tok mindegy, hogy tejezzuk.

(#68295) #91073280 válasza donald_boy (#68293) üzenetére


#91073280
törölt tag

Azért van ez a fórum hogy ne b*sszál ki magaddal. Eltelik két hónap és úgy érzed kidobtad azt a pénzt.

(#68296) fragola.6035 válasza donald_boy (#68293) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Ez a DeLonghi nem igazán ajánlott gép, a keretedből is csak használt gépet tudnál venni, ami ajánlott. Így lényegében mindegy, hogy mit veszel, válaszd azt, ami a párodnak legjobban tetszik.
Lattéhoz elég egy frechpress (2000Ft) és egy zacskó nescafé.

[ Szerkesztve ]

https://caffe35.webnode.hu/

(#68297) #91073280 válasza fragola.6035 (#68296) üzenetére


#91073280
törölt tag

Kapszulás is jó, 15-ért.

(#68298) Csápájev válasza donald_boy (#68293) üzenetére


Csápájev
őstag

A latte is kávé, szerintem semmi baj nincs azzal,ha valaki tejjel issza,sőt,azzal se ha cukrozza.
nyilván az eredeti íz megtartása lenne a cél,de a megszokottnál klasszisokkal jobb kávé mellett csökkenni fog a tej és a hozzáadott cukor is,hidd el.
Ha már klasszisok,akkor maradj a használt Classicnál.
Ha zongorázni tudnám a Gaggia Classic és a Delonghi közöti különbséget , én lennék Richard Clayderman ;)
Hidd el nem véletlenül mondjuk!
Most nem egy suzuki és egy opel közt akarsz választani, hanem egy kispolski és egy merecdes között.
Azzal a Delonghival ezer dolog nem fog működni,nyomásfokozós a kar, nem lehet opv-t állítani, millió sebből fog vérezni a dolog és rá fogsz jönni,hogy tök fölösleges volt megvenni.
Minden gépnek kell bekapcsoláskor kb 20-30perc arra,hogy rendesen felmelegedjen.
Időzítővel oldja meg mindenki,hogy ne ébredéskor kelljen várni.
Ebből a 90 ből itt szerintem 99% azt mondaná,hogy várj használt piacon egy PID-es , 2015 előtti Gaggia Classicot.
A maradék 1%-ra meg ne hallgass :D

(#68299) paramparya válasza And06 (#68290) üzenetére


paramparya
őstag

Ez alatt mit értesz?
Én pont egy ilyen DeLonghi 685-öt vettem pár hónapja, egy Solis Scala őrlőm van hozzá, amivel időnként tudok értékelhető eredményt produkálni, de boldogabb lennék, ha sikerülne nem nyomásfokozós filterrel is.

Vettem egy hagyományos filtert hozzá, így legfinomabbra állítva az őrlőt is átfolyik rajta a víz, szinte mintha kávé sem lenne benne.

Most ott tartok, hogy akkor veszek egy őrlőt, ami tud finomabbra őrölni. Próbaképp kaptam EK3-as fokozattal őrölve kávét, abból 19g-ot rakva jól megtömve már lassabban folyt át és iható is lett, de még lehetne lejjebb menni (ha a filter amúgy jó, abban sem vagyok biztos).

De lehet, hogy valamit a gépen is lehetne/kell hekkelni?

Vizet Brita filterből adok bele, azzal talán nincs baj, bár pont mióta új szűrőt tettem bele, ami 3rd party, azóta mintha ugyanazzal a kávéval sem lenne olyan jó, ma veszek hozzá vízkeménységmérőt és megnézem.

Össze is gyűlt így pár kérdésem: van-e a gépnek valami beépített korláta, amin esetleg tudok segíteni, és ha finomabbra tudom őrölni a kávét, akkor jobb eredményre számíthatok-e, mint a nyomásfokozós szűrővel?

Már rá is szántam magam a Catler 8030-asra (tudom, hogy talán túlárazott, de belefér a keretbe), de eltűnt mindenhonnan. Néztem a DeLonghi kávéfőzőhöz passzoló őrlőjét, de ott írja valaki, hogy nem őröl elég finomra.

:R

(#68300) von toth válasza Csápájev (#68298) üzenetére


von toth
tag

Jó, de cukrozza is akkor meg minek a gaggia classic?: Nem elég egy szívószálas mizo? Másfél deci száz forint laktózmentes.

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.