Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [antikomcsi:] Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [Kolondrum:] Éves rezsi
- [Re:] [plevips:] Építkezünk 3. rész (2024)
- [Re:] [Tüzi:] Geek-hatarozo
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
bl4ze
veterán
Én sem értem. Régen a 6-8 hónapos retail Olasz kávék is tökéletesen jók voltak. Főleg miről beszélünk egy 60/40 keverék esetében ?
Én sem értem WTF
.:. bl4ze .:.
norkov84
tag
Ugyanezt írtam én is múltkor a Molinari rosa-ra, azt is 5-6 hónaposan ittam és hibátlan volt
von toth
tag
Vááá, megvettem a Gaggia Classicot, a POemiát meg felraktam a polcra.
Első benyomásom; már a műanyag (nem is hozzá illő) tamperrel is teljesen jó kávét húztam.
1. Melegedés 15 perc
2. öblítés
3. Gőzre fel
4. Öblítés vízmegjelenésig
5. 16g-vel egy dupla hústűvel
királyság
Szerintem +10% az eddigi produkcióimhoz képest.
Bejött az elmélet a szélesebb vízterítés komplexebb ízeket és állagot ad.
Báj dö véj:
Polémiában is ez az Ulka pumpa van?
[ Szerkesztve ]
sublett
tag
bio kávé kapcsán tudtok vmi okosat az előző kérdésemre?
bl4ze
veterán
bio kávékkal eddig nem volt szerencsém, nem ízlettek.
volt pár bio kávé teszt a korzón, nézd meg ott a kávékeresőben (www.kavekorzo.hu)
.:. bl4ze .:.
soldier2
őstag
Gratula a vásárhoz. Azért 1-2 shotból ne vonj le messzemenő következtetést. Pl a DC Mini (vagy akár a Mina) átmérőben közel esik a poemiához, a végterméke mégsem áll közel hozzá. A Polemi és a GC között nem a kar átmérője a legnagyobb különbség.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
SoundON
tag
Gaggia Classic, RKC REX C100as PID, K hőelemes témában kérek segítséget.
Ezzel kapcsolatban már korábban is felraktam képeket.
Melyik paraméterrel lehet a baj, ha a PID által vezérelt kazánhőmérsékleténél magasabb hőfokú víz jön ki a gépből annak ellenére, hogy a PID fixen 92C fokot mutat? Kb 25-30percig még normál 92-94Cfokos a kijövő víz hőmérséklete, de a tapasztalatok alapján az idő előre haladtával ez egyre csak melegszik és 50-60perc után már 96-98C fokokat csapolok annak ellenére, hogy végig 92C fokon áll a PID.
Jelenleg ezek a REX C-100 beállításai:
_AL1 0150
_ATU 0000
___P 0035
___I 0019
___d 0004
__Ar 0011
___T 0002
__SC 0005
_LCK 1000
_Cod 0000
SL_1 0000
SL_2 0000
SL_3 0000
SL_4 0001
SL_5 0000
SL_6 0001
SL_7 0000
SL_8 0000
SL_9 0000
SL10 1001
SL11 0000
_Cod 0001
_SLH 0400
_SLL 0000
__oH 0002
_AH1 0002
__dF 0000
GAgyiXyXy
aktív tag
Hol méred a hőfokot (K elem)?
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
gpbenedek
csendes tag
SC : ez az offset. Ezt allitsd 0-ra. Most a mert ertekhez kepest 5fokot eltol.
gpbenedek
csendes tag
+ ez a hosszabb idejű túlmelegedést oldja meg szerintem, de valószinűleg hosszabb lesz a teljes átmelegedés, mint eddig.
SoundON
tag
köszi szépen holnap ki is próbálom
Toobee
veterán
Bazáron ki mikor akar bandázni? Úgy alakult, hogy én is ki tudnék menni.
https://barbieripnk.hu/
Csápájev
őstag
Írd meg legyszives, hogy milyen.
Drágának találom a belépőt,de ha valami extrát tud, akkor megnézem én is.
Toobee
veterán
Hát egyedül azért nem szívesen mennék, de lehet bebaszok párlatokból és balhézok valahol, ha nem lesz társaság.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
Csápájev
őstag
Menj be és törj össze mindent 😁, amit érsz.
titusz248
csendes tag
gpbenedek
csendes tag
Ezt a pipacsőbe szokás forrasztani, a kazán belsejébe. Szerintem egyszerűbb csináltatni egy ilyen darabot az opv-hez. Esetleges dugulás esetén könnyen tisztítható, bármikor eltávolítható a kazán bontása nélkül.
titusz248
csendes tag
Köszi! És más barátibb szokás nincs?
kozsy18
tag
Ha valaki filterezik, teázik ajánlom figyelmébe:
[Bonavita 70 dolcsi]
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
gpbenedek
csendes tag
Nem értem a kérdésedet. A cél, hogy az (/egy) opv után, de a vízterítőbe jutás előtt szűkítsd a keresztmetszetet. Ezt vagy +opv mod esetén a gyári opv elé, vagy a talpába, utána közdarabbal (by verti) esetleg a pipacsőbe szerelve tudod megtenni.
SoundON
tag
Köszi még egyszer! Örülök, mert jó helyen kapiskálunk De fura, mert ha 0005ről 0000ra állítom a Gaggia Classic REXc100 SC értékét, akkor még melegebb (98-100C fok) a kijövő víz, azaz fölé lő a PID által beállított 92Cfokos értéknek. Amikor feltettem 0010re az SC értéket, akkor meg nem érte el a beállított hőmérsékletet és csak 88Cfokos vizet tudtam csapolni kb 10perc különbséggel. Lehet hogy nálam fordítva működik?
Elvileg ezek az SC értékek Cfokra vonatkoznak? Tehát a 0005 és a 0010között 5C fok a különbség?
Sajnos ma nem volt időm tovább tesztelgetni, de eddig ezeket tapasztaltam.
Ha van további jótanács azt is szívesen veszem
kaligula
tag
Feldobtam pár képet a rövidkv-ra a kávébár bazárról, hátha segít a döntésben, hogy érdemes-e kinézni. Szerintem véleményes.
rovidkv.reblog.hu
Csápájev
őstag
Linkelned? Január 23i az utolsó bejegyzés
[ Szerkesztve ]
kaligula
tag
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2042010509408935&id=1671786346431355
rovidkv.reblog.hu
adp
őstag
En kint vagyok, sztem erdemes, vannak jo kavek borok, whiskey stb, sztem megeri
3kor lesz egy jo eloadas is ma Toth Sanyi beszel a costa ricai utjarol
[ Szerkesztve ]
Toobee
veterán
Suli van 4-ig.
https://barbieripnk.hu/
Agostino
addikt
sziasztok
raktam be új kartömítést a gaggia babymbe, de a kar olyan 110fokban áll, szóval még alá is kellene hézagolnom. ha homemade megoldást keresek milyen papír az ideális erre vajon? gondolom nem jó ha kiold bármit a hő belőle... erre vonatkozóan a keresővel nem lettem előrébb : (
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
Bazsee71
őstag
120V-os.
John3:16
csendes tag
titusz248
csendes tag
Oks, köszi. Akkor csak belerakom a cső tetejére és ólom mentes ónnal ráforrasztom? Találtam egy 6 éves bejegyzést az indexes forumon, ott valki a pipacső aljába tette, az is jó lehet?
jack B.
csendes tag
régi Cosmec pumpát szedett már szét valaki? szegény nem szív vizet, csak búg. gondolom, csere lesz így belőle.
kozsy18
tag
Sajnos valoban az, ido kozben kiderult szamomra is :/
Sorry a szivfajditasert!
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
gpbenedek
csendes tag
Úgy emlékszem, babybe a 9mm es való, classicba 8.5mm. Melyiket vetted?
fragola.6035
aktív tag
A Baby és Classic fej ugyanaz.
https://caffe35.webnode.hu/
gpbenedek
csendes tag
Akkor mégsem.
Kazasi
tag
Nincs egy tartalék hőelemed? Nekem is volt hasonló jelenség egy Sestos piddel, de a hőelem cseréje megoldotta.
[ Szerkesztve ]
John3:16
csendes tag
Szia
Szerintem vegyél egy 8,5 mm magas kék Cafelat szilikon tömítést. Kb 1.5 éve hibátlanul működik (GC).
jack B.
csendes tag
megint egy jó GC, baromira megszaporodtak.
sublett
tag
Erről mi a véleményetek?
Általánosságban csészékről mit érdemes tudni, mik a minimum (KO) kritériumok?
sublett
tag
Én is tőle vettem, szépen rendbe lett rakva és tökéletesen szuperál
Agostino
addikt
szia
gpbenedek - 8,5 milimétereset. szerencsére volt akkora mázlim, hogy miután jobban feltúrtam a fiókot, találtam nagyon régről még amikor megvettem a gépet ebayről egy papír tömítést. beraktam, most frankó minden. régi szúrőim vannak, lehetséges, hogy a karimájuk laposodott el
John3:16 - gondolom erre gondolsz. szemeztem vele de faema felirat miatt letettem róla.
[ Szerkesztve ]
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
jack B.
csendes tag
Nem tudom, szerintem mindenkinél más, de engem mondjuk zavar, ha az ujjam nem fér be a fogókába. Baromi rossz úgy tartani, hogy közben arra figyelsz, nehogy kicsússzon a kezedből. A vastagabb falú csészéket preferálom, s általában azt, amin nincs felirat. De tök jók az átlátszók is (mint a Nespresso View), ahol látod a crema nagyságát, vastagságát.
Ez jónak tűnik, főleg ennyiért.
mdav88
senior tag
Hol lehet venni?
bl4ze
veterán
Volt ilyen csészém, egy Toszkán pörkölő cégé.
Nem a legjobb csésze. Nem elég vastag, és a füle is kicsit béna.
Jó az ár 12 db 5K, de a csésze lehetne jobb....
.:. bl4ze .:.
sublett
tag
@bl4ze, jack B: köszi mindkettőtöknek az infót!
paramparya
őstag
Sziasztok!
Nem kínlódnék tovább a Delonghi kávéfőzőmmel, beruháznék egy tuningolt Gaggia Classicra, vagy hasonlóra (kevesebb, mint 30 perc bemelegedési idő előny).
Nincs valakinek eladó, vagy tipp, hogy hol találnék ilyet? Úgy látom elég hamar elkelnek, ha elő is kerül egy.
von toth
tag
Naddon jó a gaggia de miért fekete asuűrő belül? teflon a bevonat?
gubabela
senior tag
Gyárilag semmi sem teflonos benne. Rakj fel róla kèpet, hogy mire gondolsz.
Téma tudnivalók
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.