Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mutyi
senior tag
Én 100% arabicaval is produkálok crema-t, szerintem nem kellően friss a kávé.
Akit érdekel,bár elég nagy hülyeség, nem a mennyiséget kellene nézni...
http://index.hu/chart/2014/07/07/kave/Engem sokkal jobban foglalkoztat egy PID a Gaggiamra mint egy Mazzer a Graef helyett, nem akarok én ágyúval lőni a verébre.
[ Szerkesztve ]
-
mutyi
senior tag
Persze,én sem mondom, hogy 1 centi vastag crema van az enyémen,de mindig van, nem úgy mint sok vendéglátóegységnél adott kávénál,ahol néha gyak egyáltalán nincs
Az úr kegyes velünk kávé imádókkal, hogy minden nap többször darálás után beleszagolhatunk a frissen darált őrleménybe. Nekem az egyik kedvenc illatom.
[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
Kenyából sikerült egy jót húznom lm szimplával, 9g-ból. Ristretto lett, kb 10 secnél indult meg, nem szőkült ki! Izre is jo volt, nofene.
-
Drughi
addikt
Üdv,
Dolce gusto krups géphez keresek alternatív (gyárin kivüli)kávé kpaszulát. Létezik ilyen?
-
törölt tag
a mostani konfig:
tizenpareves La Spaziale
a daralo egy keses nemtommi (Krups F203), dupla adagot fozunk, nemtom hany grambol (a kavefozo gyari nagyobbik feje).
a kv kozepesen porkolt boliviai, junius eleji porkoles, par nappal porkoles utan mar nalunk volt. szobahomersekleten sajat papirtasakban tarolva, legkondicionalt helyseg. -
törölt tag
válasz fragola.6035 #14312 üzenetére
van mellette egy. csak az tele van a ceges kv-val (peet's coffee, valamelyik dark roast). viszont a cegesbol sem tudunk olyat fozni, ami ertekelheto cremat mutat fel.
-
mester6
tag
Üdv!
Nekem a nyitott szimpla LM szűrős videó tetszik. Gratula! Ezt próbálgatom én is, néha több, néha kevesebb sikerrel. Szeretném megkérdezni, hogy ez kb hány gr. kávéval készült? 41mm-es tampert használsz, vagy annyi a kávé, hogy az 58-as tamper is jó hozzá?
Szeretnék én is egyszer már hasonló cremás kévét csinálni, de sajna még nem tartok ott.Még kérdezném, a Gaggia Classic PID-es tulajdonosoktól, akinek Pt100 hőelemmel van szerelve a készülék, hogy autótuning után milyen P, I és d értékekre áll be a Rex c100? Nálam ez 2, 13, 3 értékeknél állapodik meg.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
Itt van még egy videó a lefolyásról.
Nem a legjobb, de látszik a lényeg.Kb 5 mp alatt folyik ki 60 ml víz. Az akkor sok lenne?
-
HÁZIGAZDA
kapucziner brazil red diamond: ez is talált, kellő mennyiségű sav, kicsit dohányos, kávé ízű kávé (a legjobb értelemben). rögtön két shotot kért nóra is ma reggel.
jani bá közepes sötétségű pörkölései nálam abszolút működnek.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
hanolfe
tag
Sziasztok!
Elkészültem végre ezzel a csodás brazil hölggyel: 1996-os Brasilia Lady. Elég leharcolt állapotban jutottam hozzá, hámlott róla a gyári festés, az alsó részen már nem is volt, bevonták öntapadós fóliával.
Homokszórás után kapott egy krém fehér színű porfestést. Raktam bele OPV-t, valamint egy állítható hőmérsékletű (30-110 Celsius között) termosztátot. A kazánba szerkesztettem egy vízbe nyúló zsákot (rézből), ide került a termosztát szondája. Vadi új mágnesszelepet is kapott a gép, és természetesen a kartömítés is új.
Tegnap csapoltam vele az elsőt, és azt kell mondjam, hogy nagyon ígéretes a gép. Van mellette egy Baby Primo is, most gondban vagyok mert nem tudom melyiket tartsam meg. :-) -
hanolfe
tag
válasz -HajTömeg- #14322 üzenetére
HajTömeg
Köszönöm szépen! Volt is dolog vele rendesen. Már kész volt, össze volt rakva mikor kiderült, hogy a mágnesszelep meg van repedve.
Egyébként Fluid-o-tech opv került bele, 10 barra van belőve.mutyi
Köszi neked is a gratulációt! A színen sokat törtem a fejem. Tervben volt a piros is, meg valami extrém szín is esetleg, foci vb miatt zöld-sárga. :-) Biztos kapós lett volna. De inkább emellett a szín mellett döntöttem. Nem bántam meg.Ja és a logó volt még nagy dilemma. De találtam ezt a youtube videot és így megcsináltam. Az eredetit lefotóztam a homokszórás előtt.
https://www.youtube.com/watch?v=u2eF9ZvZLfE[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
válasz hanolfe #14324 üzenetére
Szép lett! Én is Lady-t használok, a megfelelő átalakításokkal szerintem mindent ver.
Látom a Tiédnek is a fej oldalán van a beömlője, ami eléggé instabillá teszi a fej hőmérsékletet. Érdemes ezt áttenni a bojler tetejére. Nem árt neki egy 0.4es fúvóka, ipari felső szűrő, pipacső rövidítés, pid, stb....https://caffe35.webnode.hu/
-
mutyi
senior tag
Lenne egy tejhabbal kapcsolatos gondolatom/kérdésem.
Számomra akkor szép a tejhab, amikor gyakorlatilag nem látható szinte buborék benne, hanem a tej egy gyönyörű krémes,tejszínszerű állapotba kerül.
Szóval többszöri próbálkozások után a következő megállapításra jutottam.
Akkor sikerül ezt a gyönyörű krémes állapotot elérnem, ha kétszer gőzölöm fel a tejet.
Most már nem először történt meg,hogy az első gőzölés egy nagy vicc lett,szinte semmi változás nem történt a 2.8-as laktózmentes tejemmel, viszont most kivettem a kancsót a hűtőből,amit tegnap gőzöltem egyszer és ma másodjára újra.
Az eredmény egy eszméletlen szép krémes állag.Én ezt imádom rátenni az espressom tetejére. -
hanolfe
tag
válasz fragola.6035 #14325 üzenetére
Szia!
Köszi!
Az indexes fórumon találtam egy ilyen bejegyzést tőled, ott láttam a San Marco fúvóka tuningot is. De egyelőre ezt a lépést kihagytam. De ha már itt tartunk, menetes csatlakozással van a gyári vagy úgy kell kioperálni? SM fúvókára hol lehet szert tenni? Itt lent messze a fővárostól elég nehéz hozzájutni ilyen dolgokhoz.
Az ipari felső szűrőt sem tudtam még beszerezni. A PID pedig a jövő zenéje. Ha megmarad, akkor teszek bele egyet. :-)
Egyelőre így is nagyon ütős a gép, nekem... :-) -
hanolfe
tag
válasz -HajTömeg- #14327 üzenetére
Az expolygontól rendeltem, műanyag állító csavaros. Ez nem jó?
A kazán hőfokot egy állítható hőmérsékletű termosztáttal tudom szabályozni. Olyan mint otthon a hűtődben, csak ez 30-110 Celsius között szabályozható. Ebből a Brasiliából van olyan változat amiben gyárilag van szerelve hasonló termosztát. Ebben nem volt, így tettem bele egyet. Persze jobb lett volna a PID, de ahogy írtam lentebb, az a jövő zenéje, ha marad a gép. Egy Gaggia Baby Primo van még mellette, még nem tudom melyik marad.Az öntapadós fóliát gondolom azért tették rá mert már kezdett azon a részen lejönni a festés. bár elképzelni sem tudom, hogy milyen helyen használhatták, szerintem ez éjjel-nappal vízben állhatott.
[ Szerkesztve ]
-
hanolfe
tag
válasz fragola.6035 #14332 üzenetére
Tehát ha jól értem, akkor a meglévő pipacsövet meghagyhatom, csak tegyek bele egy ilyen vagy ehhez hasonló fúvókát?
http://www.argep.hu/trend/PBFU/Pb-fuvoka.htmlA hideg víz beömlőt átteszem. Gondolom a hideg-meleg víz keveredés szempontjából van jelentősége. Használtam régen az egyetemen CFD kódot, ezzel modelleztük a reaktortartályban lejátszódó keveredési folyamatokat. Elég könnyen le lehetne modellezni ezt a kis kazánt :-) Lehet megcsinálom...
De tényleg ilyen sokat számítana ez a kis átalakítás? -
SiD-
tag
válasz -HajTömeg- #14335 üzenetére
A FoT OPV nem állítódik el, a fals mérési eredmény az Evo rugós fejszelepes konstrukciója miatt van.
-
törölt tag
nem karbantartott. tuti vizkoves. gozomsincs a vizhomersekleterol. sosincs kikapcsolva (sejtem h itt sokan felszisszennek), utoljara karban tartva kb fel eve volt, mikor orran-szajan folyt a viz. (azt megelozoen ket evre visszamenoleg nincs tudomasunk leallasrol. eloszor ot eve lattuk). azota visszaallt uzembe, havi kb 2000-2500 adagot foznek vele (szamlalos a daralo).
egy bekesebb idoszakban megprobalok felvetelt kesziteni.bl4ze:
igy van. azert ezt hasznaljuk, mert mindent kibir, nem azert, mert eszpresszora van kitalalva hebe-hoba nezunk orlogepeket, de elrettent az aruk. nem kizart azert, hogy egyszercsak elszanjuk magunkat. -
hanolfe
tag
Szia!
Nem volt öntapadós a logó, festve volt. A biztonság kedvéért a homokszórás előtt készítettem róla jó minőségű fotót, hogy majd biztos találok valami matrica készítőt aki jó drágán megcsinálja :-)
Aztán találtam egy videot a youtubon, amin bemutatja a srác, hogy milyen rém egyszerűen készíthető öntapadós matrica.
Itt a video:
https://www.youtube.com/watch?v=u2eF9ZvZLfEA lényeg, hogy lézer nyomtatóval legyen nyomtatva, lehetőleg valami olyan papírra ami vízben jól átázik (mert így később könnyebb ledörgölni). Miután megvan a nyomtatás, széles átlátszó celluxszal le kell ragasztani, körbevágni, majd langyos vízben áztatni 5 percig. Ezt követően a papírt ledörgölve a celluxról, ott marad rajta a lenyomat. Ha nem jön le mindenhonnan a papír, akkor lehet még áztatni.
Elég hihetetlennek tűnt, de kipróbáltam és tényleg működik. Nem a legjobb matrica ami létezik, de a semminél azért jobb.
-
hanolfe
tag
válasz radi8tor #14336 üzenetére
Szia!
Egyszer láttam valahol egy Gaggia Baby Primot ilyen színben. Nagyon tetszett, ezért lett végül ilyen. Szerencsém is volt, mert a festő akinél csináltattam nem rendelkezett túl nagy színválasztékkal. De pont előtte rendeltek tőle egy nagy munkát ilyen színben és maradt belőle pár kiló por. :-) -
hanolfe
tag
válasz fragola.6035 #14325 üzenetére
-
fragola.6035
aktív tag
-
hanolfe
tag
válasz fragola.6035 #14345 üzenetére
Hát ide tenni tényleg elvetemült dolog volt a tervezőtől. Nem is értem, hogy milyen megfontolásból rakták oda
Szuper, akkor ez a feladat kipipálva. Már csak a szűkítő van vissza, PID egyelőre nem lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest