Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Szólánc.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mára elég volt a reklámokból
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
5381
aktív tag
válasz -HajTömeg- #13050 üzenetére
Nincs benne egy szelep, ami túl nagy nyomás esetén kiengedi a nyomást? Ha van, akkor én ennek a koszosodására tippelnék.
-
And06
aktív tag
válasz -HajTömeg- #13050 üzenetére
honnan tudod hogy leesik a nyomás?
-
ronin s8
senior tag
válasz -HajTömeg- #13054 üzenetére
Csak technikailag érdekel: hogy mérted?
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
paljoc
tag
Azon kivul, hogy mikent meri most kavefozes kozben hogy mennyire esik le a nyomas, meg valamit nem ertek. Mikor penteken beallitottam, fixen allt a 9 bar rajta. Marpedig egy kar egy nyomasmerovel lezarva nagyobb ellenallas mint egy finomra orolt kave!:-)
De mi ez a pumpa ki-be kapcsolgatas/vagy elhalkulas/ ami itt a videon volt, ilyet nem is lattam meg, illetve nem csinalt ilyet mikor allitgattuk...!?! -
-HajTömeg-
őstag
válasz paljoc #13057 üzenetére
Az a helyzet,hogy mindig mást csinál.
Hosszas állítgatás után a következőre jutottam.
Kb 8 barig úgy van,ahogy nálad volt,magyarán nyomja folyamatosan.
E-fölött (mikor még szorosabbra tekerem a csavart) kifut 8 barra,majd szépen visszaesik a nyomás kb 6 barig.
Ennyi.
Hogy akkor miért úgy volt,most miért így van és ez mi,na azt passzolom.
Nekem olyan érzésem van,hogy ha még ötször lemérem így,akkor hat,de lehet 7 féle eredményt fog adni.
Majd elviszem egy szakihoz vagy kidobom a kukába és veszek végre egy Nespressot[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
ronin s8
senior tag
válasz -HajTömeg- #13059 üzenetére
Jövő héten úgyis itt a Karácsony, kérj egy GC-ot, és ezt dobd ki!
-
ronin s8
senior tag
-
adpeter
tag
válasz -HajTömeg- #13061 üzenetére
Van Dzsottttó eladó! 210.000
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
-HajTömeg-
őstag
-
ronin s8
senior tag
válasz -HajTömeg- #13064 üzenetére
12-ért adok egyet Neked!
Kettőből tucc választani.[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
-
bbuffy
senior tag
válasz -HajTömeg- #13066 üzenetére
A dzsotto csak kamuflázs. Valójàban Clooney fan ő is.:-))
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
tariattila
veterán
-
zolnagy
őstag
válasz -HajTömeg- #13059 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy a pumpa lehet rossz. [Ez] a belevaló, ha tényleg azzal van a baj, nem egy nagy kiadás.
-
dozó
tag
Sziasztok!
REX- C100 &(GC) pid bekötésében, tudna valaki egy kis segítséget nyújtani?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz bbuffy #13076 üzenetére
Valaki linkelt egy cikket, hogy az a tendencia az éttermekben, hogy kapszulás kávét adnak.
Nem kell hozzá szakember (barista), stb.Akinek otthon is kapszulás van (felső tízezer), az ezt benyalja az étteremben is.
Az igényesebbek, mint mi akik ide járunk meg azt mondjuk evés után, fizetni szeretnénk.
⭐ Stella
-
mutyi
senior tag
válasz ronin s8 #13072 üzenetére
Ehhez képest az én Segafredom egy istenkirály vizuálisan
Ízre meg háát...
Most ott tartok,hogy tuti meg van a 20kg tamperelés és mégis picivel gyorsabban folyt át,mint kellett volna.
Így a következő lefőzésnél 1 fokozattal finomabbra fogom őrölni.Kérnék egy kis segítséget.
Gaggia Baby Twin-el hogyan kell gőzölni?
Még nem tudom melyik gombot nyomjam meg meg tekergessem a fenti gombot,mert eddig alapvetően víz jön belőle, nyilván az meg nem jó,ha gőzölni akarok és nem eláztatni a tejet.
A Youtube videokból nem jöttem rá, mindig csak a csészét mutatják amiben gőzölnek. -
ronin s8
senior tag
Tényleg nem. Fel voltam rá készülve, hogy egy szokásos sz.r lesz, de meglepődtem: egész iható volt. Ízeket nem cizellálnék, olaszos, nagyon enyhén picit keserűcsokis, de nem bántóan. Nem tudom, honnan szerzik be, de biztos nem bótból.
[ Szerkesztve ]
-
mutyi
senior tag
Nincsen még olyan szép rozsdamentes gőzölőedényem, de meg tudom én gőzölni gondolom egy sima nagyobb csészében is,csak hát nem tudom mit nyomjak.
Video alapján két gombot mutogatott meg a fenti kis fekete gombot kell csavarni.
De nekem víz jött, és nem gőz, szóval rá is hagytam délben, így maradt espresso. -
tariattila
veterán
Elvesztettem szüzességem! végre! ..... qurva jó
az első széntablettáim:
AVX féle Sandalj 50-es blend... holnap kóstolom is!
na még pár kép....
talán az utolsó képen lehet leginkább helyes a szín...
[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
válasz tariattila #13083 üzenetére
Hottop? Lakãsban perkeltėl? Nagyon füstöl?
Amúgy szuper jó lehet, grat!
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
And06
aktív tag
be kell kapcsolni, húzni egy espressot, utána meg megnyomni a gőzgombot, és várni amig elalszik a fütés lámpája. utána ki kell nyitni a gőzcsapot, és jön a gőz. a müvelet végeztével vissza kell tölteni a bojlert(és egyben visszahüteni).
ha ennyire nem vagy képben, legjobb lenne ha valaki megmutatná. ha jól látom a google-s képeken, a felső gomb a gőzgomb (azon van a gőz jelecske)
edény nélkül nem érzed a hőfokot a kezeddel, és úgy elég nehéz eltalálni...[ Szerkesztve ]
-
tariattila
veterán
válasz bbuffy #13084 üzenetére
Hottop igen...
lakásban, műhelyemben... először úgy néztem, hogy nem is gázos... de a legvégén csúful befüstölt
hiába nyitottam ki mindent, idő kellett míg újra láttamegyébként szerintem remek befektetés volt...
Bélától vettem a gépet ami szinte új, ráadásul a szűrőt is újra cserélte
10 kg zöldkávé társaságában lett enyém 129e 'jómagyar' forintért....most jön a tanulás... érdekes ez a "reccs" téma is...
14,5 perc után kezdtek el igazán pattogni de folyamatosan... nem is éreztem hogy az elsőnek vége van-e és a második egyáltalán elkezdődött-e de már színre jócskán kikívánkoztak... (16,5- nél)
tudtam én, hogy nem lesz egyszerű....ez be is jött...[ Szerkesztve ]
-
GIJoe
addikt
Üdv, tanácsot szeretnék kérni,szóval szeretem a finom krémes aromás kávét. Az elmúlt 2-3 évben vettem felújított kv gépeket a családba pár tizenE Ftos áron (Delonghi Magnifica, AEG Cafamosa, most Saeco Easy) de egyik sem tud olyan KVt, ami az közeli kisboltban a Saeco Superautomatica, pedig fapadosnak tűnik...
Szeretnék itthonra is egyszer, most létezik hogy ez az öreg masina ennyivel jobb kávét csinál?
Végigzongoráztam a beállításokat, finomság erősség KVk... -
-
zolnagy
őstag
válasz -HajTömeg- #13071 üzenetére
Arra gondolsz, ami a Classicban is van ugye? Mert akkor a bojler víz bevezető réz csatlakozót kell kicserélni egy Classicéra, amin már ott van az OPV is. Sajnos nem tudom, hogy honnan lehet ezt beszerezni (talán SID) Alternatív megoldásként FOT OPV a pumpa végére: http://www.expolygon.hu/index.php/component/hikashop/product/682-fluid-o-tech-nyomasszbalyozo-kerul-aggal-rezg-szivattyukhoz
-
bbuffy
senior tag
Voldemortland közepėn egy eladó Gene található. Hátha vkit érdekel. Itt nincs az eladó jelen esetleg? Csak nem V.......go az?
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
Hú, nagyon jól néz ki a két QM és a TX10
Melyik a napi használatos?Én most hoztam el Lagoon gépét Anyutól, amit 1 hónapja vettem. Nagyon tuti. Kapott új szilikon vízcsövet és egy alapos zsíroldós átmosást.
Ebben is van OPV. Régebben én is tettem Parci gépébe. Most már azt kell, hogy mondjam, hogy az OPV beszerelés többet jelent, mint a 0650 kicsit nagyobb thermoblokkja. -
tariattila
veterán
válasz zolnagy #13094 üzenetére
a napi használatos nincs jelen a képen...
viszont az is egy narancs 0650
jahhh és egy piros 0650 még lalinál van teljesen eredeti állapotban...szép ez a kerek felsőtest és a hasznos extrák...
az enyémek eredeti állapotukban maradtak, maradnak meg...
viszont kaptam egy turmix gépet ami egy átbrendelt 0650! (ilyet se láttam még!) szegény elég lepukkant, lehet abból lesz majd egy opv-s, pimpelt gép (második ötéves terv)[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz tariattila #13095 üzenetére
Aham, akkor ezek csak a díszítőelemek
Vagy nagy vendégség esetén a zsinórban kávézáshoz szükséges kellékekEzek szerint a Turmixnak vmi köze van a Quick Millhez.
[ Szerkesztve ]
-
mozaik11
csendes tag
A 0650-es mellett az ősQM nem is olyan pici, mint amilyennek képzeltem.
Szépek így együtt!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- LEGO klub
- Elemlámpa, zseblámpa
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Fujifilm X
- Gyúrósok ide!
- PlayStation 5
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- 500 Hz-es QD-OLED panelen dolgozik a Samsung
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.