Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mára elég volt a reklámokból
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Felvételi feladatsor jogi egyetemek számára
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #1850 üzenetére
üdv!
megvan, igen, bár egyelőre még roncs szegény. akit tényleg nagyon érdekel, hogy hogy néz ki egy leejtett, lelakott, szétgyakott gép belül, az erre talál egy bazinagy .zip fájlt tömörítetlen képekkel.
vannak még kérdőjelek, de nem tűnik reménytelennek az ügy, rosszabbul néz ki, mint amilyen valójában. talán. remélem.
egyébként róla van szó:
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #2058 üzenetére
igazából a kérdés mindig az, hogy mit akar az ember. ha reggel, félkómásan, minimális szívással és idő híján egy gyors adag koffeint, ami ezen belül azért legyen minél ihatóbb, akkor a kapszulás szuper. ha espresso, de nem kell nagyon flancolni, viszont ugyanúgy nincs rá nagyon idő, akkor jó lehet egy tuningolt odea kategória, de ez mondjuk nem univerzálisan működő dolog, SiD- híján például nem járható út akárkinek. ha meg az ínyenckedés a cél, akkor nincs más hátra, mint előre a darálók, gépek stb. világában.
viszont ezek nem feltétlenül minőségi kategóriák olyan értelemben, hogy kár volna ráerőltetni valakire az ínyenckedést, aki mást akar. biztos jó például egy s classe, de aki építőanyagot szállít terepen, az nem azt választja, és aki egy kezdő tanulóautót, az sem.
csak olyasvalakit beszélnék le a kapszulásról, aki ínyenckedni szeretne és van ideje, kedve a pepecseléshez. őt viszont mindenképp.
-
bbuffy
senior tag
-
tariattila
veterán
válasz ronin s8 #2083 üzenetére
voltam bemutatón csupán perverz kíváncsiságból... de ahogy és amit "elkészített" a hölgy (s ahogy tálalta az okosságot hozzá) bólogatva elvonultam... meg se kóstoltam s még csak meg se próbáltam beleokoskodni
( magamban arért duzzogtam, hogy kávéról volt szó )
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz ronin s8 #2089 üzenetére
Jól mondod: egy alap szint rendkívül gyorsan elérhető, innen még egy kis gyakorlás és a kávés zacskó megfogásától számítva 2-3 percen belül a csészében a friss kávé. Én a takarítással szoktam elpepecselni, szeretem mindig szépen eltörölgetni a cuccokat és a helyükre rakni. Ma fényképezéssel, takarítással együtt 15 perc volt az egész művelet.
-
Smith Ügynök
tag
válasz ronin s8 #2089 üzenetére
Megmondom őszintén nagyon elegem van az égetett kávéból. Nem kóstoltam még Brikkás kávét, de a nyomásfokozó szelep ellenére az is gondolom égeti, mint a Szarvasi....
Amíg nem jön össze egy normális szettre a pénz, addig egy Saeco 8423 + POD-os kávé kombó esetleg? Alacsonyak az igényeim, de az égett savanyú, keserű ízből elegem van.
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #2206 üzenetére
igazából de, van, az újabb family-k már kisebb, alubojlerrel szereltek, nem is olyan jók, mint a régiek. onnan lehet megkülönböztetni, hogy a régin még van egy nagy, fekete, rücskös gőzcsap tekerentyű, az újról ez már hiányik és csak egy vékony kis fel-le irányba mozgatható pöcökkel nyitod-zárod a gőzt.
[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
válasz ronin s8 #2219 üzenetére
Én ánblokk szeretném kiváltani ezt a mizériát. Kv gép, egyéb gépek, filterezni, és az ásványvíz vonal.
Norda viz nem túl kifizetődő egy e61 es géphez sztem, rengeteg víz pacsálódik el feleslegesen.
A kancsó lassú és drága, emellett sokan herótozzák a batériumtenyészet miatt!?!
A csapra szerelhető is lassú és ormótlan, de ez már átfolyó és gyorsabb mint a kancsó, de még igy is lassú.
Az ozmózis rendszerű a legnagyobb gépszij, drága, a sok szűrő is, plusz isznyatosan pazarolja a vizet, és nem biztos hogy eléggé visszaásványosítja a vizet.
Van még a tartály nélküli átfolyós vizszűrő, ez elvileg a legjobb, bár itt is külön csap van, de elég korrekt és modern. Árban is jó, pangó víz sincs.
Elvileg ez lenne a befutó.És van még a központi ami bazi drága és nálam két strang van így kivitelezhetetlen.
kb. itt tartok most)
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bbuffy
senior tag
válasz ronin s8 #2222 üzenetére
Mindenképpen beépített lesz, de átfolyós sima, nem ozmózisos.
Ár-értékben a legjobb. A víz sem áll benne és elég gyors is, és megmarad a sima víz is mosogatni.
Így kb két évig elég a patron, ennyit is ír rá a legtöbb gyártó....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
ronin s8
senior tag
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #2284 üzenetére
nézd, ha elolvasod, amit írtam, akkor ott azt is látod, hogy miért wdt-zek és nem írod le ezt válaszul. örülj neki, ha nem rögösít ezerrel a darálód, az enyém igen. mivel egy antisztatikus fémrácson át nyomja az őrleményt, az ott feltorlódik, összeáll rögökké és úgy potyog le. röggyár. leszarhatnám, de annyira inhomogén az őrlemény eloszlása, hogy - isten látja lelkem - inkább összekeverem. az már nem érdekel, hogy mások erre adtak valami tudományosnak hangzó nevet stb.
-
And06
aktív tag
válasz ronin s8 #2381 üzenetére
mai eredmény: 19,5gramm őrleményből 31g kávé, térfogatra kb 50ml lehetett. arány: 19,5/31 = 62%. kerekitsük 60-65%ra. az alább linkelt cikk szerint espresso 50% körül van, ristretto 100% körül. kijött a sejtett eredmény: kicsit rövidebb, sürübb espressot szeretek, mint a "tankönyvi" lenne. (még annyit, hozzátennék, hogy ez az 50% is az új iskola szerinti adat, a régi iskola kevesebb őrleményből érte el ugyanazt, azaz még kisebb aránnyal.)
ez az egész azért érdekes, mert lehet, hogy teljesen más arányú (lefolyt)kávéra gondolunk, amikor azt mondjuk, espresso.
kiváncsi lennék Ti mit mértek[ Szerkesztve ]
-
tariattila
veterán
válasz ronin s8 #2382 üzenetére
kezdelek egyre jobban nem érteni...komolyan
én például HX-en alig kapucsínóztam.. (folyamatosan ugyan azt a vizet melegítette a fűtőszál... tehát az első pár felforralás után nem tudott további kicsapódás keletkezni a szálon)
soha nem is vízkőoldóztam a nagyboljlert csak ritkán a hx részt...
tehát szerintem igaza van...de innen nem is nagyon érdekel már... üdv
[ Szerkesztve ]
-
tariattila
veterán
válasz ronin s8 #2418 üzenetére
van benne egy 1200-1300W körüli réz fűtőszál, a hx rézcsöve , felül a légtelenítő szelep, gőzcső kimenete, nyomásszabályzóhoz menő cső, lentebb meg a forróvíz kimenet...
gyakorlatilag ami jobban hajlamos vízkőlerakódásra az a fűtőszál...
a hx kör és az e61 fej megint más téma... :-)
a nagybojlerből ha nem veszel ki vizet akkor nagyon hosszú ideig nem tölt után az autómatika...
nos erre az esetre írta SiD hogy 'kilágyul/nem kell...'
a Te esetedre igen is azt írta, hogy van vízkövesedés!jahh... písz
-
ronin s8
senior tag
-
vadászcsiga
félisten
válasz ronin s8 #2737 üzenetére
Ja kérem a fővárosi dzsentrik nekünk itt "falun" azért nehezebb dolgunk van.
Interspart úgy értettem átmenetileg, ha pl 2 napig nem jutok normális cucchoz. Multkor pl 25 dekás Kimbót vettem, ami megmaradt elvittem anyámhoz kotyeszba. Aztán van ott Pellini, azt néhányan a másik fórumban egyenesen szeretik. Ahogy írtam általában kevesebb mint 1 éves a lejárata a legtöbbnek
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Nem rakétatempóban, de nőnek a notebook-eladások
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hiába Musk kritikája, az ausztrálok szerint megoldható a közösségi médiás tiltás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- Vezetékes FEJhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Asszociációs játék. :)
- Synology NAS
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.