Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Szólánc.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mára elég volt a reklámokból
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-HajTömeg-
őstag
válasz -HajTömeg- #13749 üzenetére
Időközben megfejtettem, a műanyag csavar alatt van a golyó...
Az OPV-t mennyire célszerű beállítani.
Úgy tudom elvileg 9 bar,de ezek a kis pumpák nem adnak le folyamatosan ekkora nyomást.
Állítsam 9,5-re? 10-re?[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
jolti
senior tag
válasz -HajTömeg- #13753 üzenetére
De.
Úgy tudom 10-re, 10,5-re szokták és akkor lesz a pogácsa ellenállásával az ideális 9-9,5 bár. -
adpeter
tag
Jolti! Te lettél a fórum technikai angyala most, hogy Sid nem nagyon ér rá?
Pidelés, opv, karbantartási tanácsok. Ugyanitt
sürgősségi ellátás valamint lakberendezési tanácsok "Aranypadló" díjas mestertől!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
WiZARD
addikt
válasz WiZARD #13747 üzenetére
Na kész a művelet, kicseréltem kazántömítést, és a fejtömítést, meg volt 3 apróbb, ami útban volt szerelésnél, így azokat is.
A fej nagyon egybe volt gyógyulva, szétszedve elég rendes mennyiségű rákötött cucc volt. Felváltva áztattam (meg közben lemostam) citromsavban és Tersonetben, nagyja lejött, de nem volt tökéletes, a maradékot dremel+rézkefe párossal tudtam rendesen leszedni.Összeraktam, átnyomom citromsavval a rendszert még, hogy ott is legyen valami vízkőoldás, ahova most el se jutottam. Egyelőre úgy néz ki hogy nem ereszt, remélem nem is fog, nincs kedvem még1x szétszedni
(sajnos nem fotóztam közben)
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
edk-
őstag
válasz -HajTömeg- #13755 üzenetére
Jól.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
jolti
senior tag
válasz adpeter #13756 üzenetére
Valakinek segítenie kell azokat akik meg nem csináltak ilyet. Én már elég sokszor szétszedtem és megjavítottam a gaggiat, hogy tudjak róla egy-két dolgot. Vissza adok egy kicsit, abból a sok segítségből amit itt kaptam. (Még neked is segítettem... :-) )
De, ha ez gond, akkor inkább nem írok. -
And06
aktív tag
primo baby tanácsot is vállalsz? ennek nem leszedhető a tejete, lévén egy öntvény az egész
sokszor gondolkoztam már a pidelésen, de SiD-hez eljuttatni nagyon macerás nekem, többe kerülne az út mint a gép én meg magam nem akartam nekiállni eddig. amúgy is, a hőfokot jobban tudom állitani mint egy mezei baby/classicon, mivel csavarral állitható a termosztát ebben a fajtában. -
Pho3bus
tag
Sziasztok!
Ma jelzett a gép (Saeco Odea Giro), hogy ideje lenne vízkőtleníteni, be is jártam a környező boltokat, de nyilván Saeco vízkőtlenítő folyadékot nem találtam. A kérdésem az lenne, hogy vettem egy ilyet a Tescoban, ezzel mennyire ajánlott/egészséges próbálkozni? A hátulján az áll, hogy alakalmas kávégépek tisztítására is. Előre is köszi a válaszokat.
-
WiZARD
addikt
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
mutyi
senior tag
Kérnék némi szakvéleményt.
Az új kávémnál vettem észre két napja már többször is, hogy mikor beleteszem a szűrőbe a kávét és tamperálom, akkor picit rátapad a végén enyhén 1-1 helyen a tamperre, azaz kiszedi picit néhol a már meg tamperelt kávét.
Ez mitől lehet?
Olyasmi érzésem van,mintha nedvesebb lenne és ezért tapad.
Tisztítsam ki a darálót vagy szimplán elképzelhető,hogy ez egy olajosabb kávé mint az előtte levő kettő és azért tapad jobban? -
fi:zi'k
nagyúr
Tudom nem sokba nézitek az ótómata gépeket, de most kaptam egy AEG (CF85) Cafamosa-t.
Mire számíthatok tőle?96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
t-bali3
senior tag
3 napja már a Best of Panamát iszom. Nagyon finom íze van, sajnos nem tudom belőni pontosan mi is az a jellegzetes íz, amit érzek, de az biztos, hogy a Kona savasabb és gyümölcsösebb vonalat képvisel. Szerintem ez jobban passzol majd capunak is. Crema nálam is kevesebb, de egész hosszan tartja magát.
Az ilyen különlegesebb kávékat nem szívesen tejezem fel, bár mikor párom is iszik akkor neki kénytelen vagyok. Konából megjátszotta, hogy a tej mellé még két púpozott teáskanál fahéjas cukrot is beletett. Na ilyenkor nem dicsőség azt hallani, hogy milyen finom lett. Főleg, mert belekóstoltam és azt kell mondjam borzalmas volt, álmaimban kisért az a fahéjas szirup....
-
bbuffy
senior tag
Egy reggeli kv a TP ben csodakra képes. El Salvador remek cucc!
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
t-bali3
senior tag
válasz Polarstar #13773 üzenetére
Abszolút egyetértek.
Parci: ha az eddigi kávékból készült cappuccinokba is kell a cukor, akkor szerintem ez már esélytelen. Nekem végülis mindegy, csak legközelebb nem iszok bele.
And06: nem hiszem, hogy a Starbucks hatása volt nálunk, mert nem szeretjük. Egyszerűen valami sütiből megmaradt és úgy gondolta ez tuti lesz. Igaz, neki ízlett is.
-
mutyi
senior tag
Kezd bebizonyosodni számomra is, hogy a jó kávéhoz nincs szükség túl sok kiegészítőre.
Eddig 2-3 kávéskanál cukorral ittam a szarvasiból főzött löttyöt, igaz az mennyiségben több volt, de jelen esetben a kis espressomhoz már csak 1 kávéskanállal teszek bele,mert én magam érzem hogy nem szeretném elrontani hogy túl édesre csinálom.
A másik,hogy a tejszínből is eleinte egyet tettem bele,de most már csak felet teszek,mert már az is elviszi az ízét más irányba és túl krémessé válik, hisz a crema is eleve krémessé teszi.
Szóval a legjobb,amikor nem vagyok lusta és csinálok egy kis tejhabot és mindösszesen abból teszek 1-2 kávékanállal a tetejére, espresso macchiato -
WiZARD
addikt
Régen én is cukroztam minden kávét (nespresso, majd brikka), aztán 1-1 újhullámos kávézóban rám szólt a barista, hogy legalább kóstoljam meg cukor nélkül, megkóstoltam, és tényleg finom volt anélkül is. Azóta ahol jó, ott cukor nélkül iszom.
Most már végre itthon is tudok olyat csinálni, ami lemegy cukor nélkül is.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
fi:zi'k
nagyúr
-
mutyi
senior tag
válasz WiZARD #13781 üzenetére
Igen, főleg ha picit "hígabbra" főzöm,akkor még inkább elmegy szinte minimális cukorral.
Épp most húztam le egyet, megtörtént az első "balesetem" is, mert gőzölés közben valahogy lelőtte magáról a gőzcső azt a fém véget és a forró tej picit belecsapódott az arcomba.
Szerintem nem volt eléggé feltolva tisztítás után. -
WiZARD
addikt
válasz ronin s8 #13786 üzenetére
Ahh, most ittam meg, majd nemsokára
Szerintem valami dupla szűrővel próbálkozok, majd megpróbálom kideríteni a pontos típust, kb 15-16g őrleménnyel tűnik jónak.
Bár a végtermék mennyisége nem éri el a duplát szerintem. (legalábbis ha leállítom amikor jónak tűnik, és nem hagyom a színtelen/halvány, híg végét)Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
-HajTömeg-
őstag
Ha valaki használt már LOXEAL-t, ossza meg velem legyen kedves,hogy mivel oldható , ha pl belement olyan helyre,ahonnan szeretném kiszedni?
Alias: Júzer error
-
WiZARD
addikt
válasz ronin s8 #13786 üzenetére
nem kép, de tessék, a kedvedért
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
-
enterlaci
senior tag
'Hellosztok'
Sokszor témáztak már, de inkább megkérdezem, milyen belépő szintű őrlőt kellene vennem a Brikkámhoz?
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
salapp
addikt
válasz enterlaci #13796 üzenetére
Ezek a legjobb mechanikus opciók, azt hiszem, a Casino Mocca-ban megkapható mind
9-11K Hario Mini mill vagy Tiamo slim
14-15K Hario Skerton vagy Tiamo fat vagy Zassenhaus Lima
20 K Zassenhaus HeidelbergMás: múltkor írtátok, hogy lesznek párosával üveg eszpresszó és kapu csészék a Zaldiban.
Láttam őket, egész szimpatikusak.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
enterlaci
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest