Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Szólánc.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mára elég volt a reklámokból
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mutyi
senior tag
Írtad hogy nem számít befulladásnak az, hogy csak az egyik lyukból jött. De ez miért van?
Elvileg egyenletesen tömörítettem, így számomra fura,hogy az egyik kiömlőből semmi nem jött 25 mp-ig,a másikból meg jött "normálisan"Még egy kezdő kérdés: a 30 ml-t hogyan kell nézni? Cremaval együtt vagy csak azt a részt,ahol elválik a kávé a crematól?
[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
-
-
mutyi
senior tag
Én ezt néztem ki egynek.
http://lucaffeshop.hu/spd/unas_339705/Lucaffe-hoallo-uveg-teas-capuccinos-forrocsokis-po -
t-bali3
senior tag
válasz -HajTömeg- #13165 üzenetére
De ebben a presszó nem mutat jól
(#13166) mutyi
Én vettem Lucaffes csészéket korábban, vissza is tudod keresni a fórumon. Korrekt a boltos, idekanyarodott és válogathattam a készletből.[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
-
-
mutyi
senior tag
Láttam hogy egy éve az index fórumon szerveztetek Moak csésze vásárláshoz listát.
Hol lehet kapni ilyen csészét,mert ez baromi szép és designos, nekem is kellene kettő espresso meg kettő cappuccino persze alátéttel. -
ronin s8
senior tag
Srácok, van valakinél eladó 53-as, vagy 52,5 mm-es tamper?
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
mutyi
senior tag
Cekk: Ma kapok árlistát, majd átdobom neked is.
Blaze: ok, kipróbálom akkor azt is, kíváncsi vagyok mit jelent a szicíliai kávé.Most főztem le egy adagot, kezd beállni a dolog, 7g-al főztem és végre nem éreztem erősnek. Jó lett, bár a vége mindig kiszőkül. 30 mp és bár nincs még mindig mérőeszközöm, de durván 30ml volt.
Jól fel lett a gép melegítve, a kar is melegített volt a szűrővel együtt,de néhány fokkal melegebb kávé jobb lett volna, habár maga a kávé elég meleg volt, de tettem bele egy kávétejszínt,amit a spejz-ban tárolunk,nem hűtőben,de mégis hűtött rajta annyit, hogy egy 5 fokkal melegebb kávéra vágytam volna.A karbantartással kapcsolatban azt kérdezném, hogy elég ha a felső szűrőt megtörölgetem használat után és engedek ki belőle még egy kis vizet hogy a felragadt kávé lejöjjön róla?
Megfigyeltem hogy amikor tisztának tűnik a felső szűrő, akkor külön-külön szépen folyik a víz ki a kis lyukakon szinte,egy kávé lefőzés után viszont már egészen egyedi módon.
Ez mennyire számít a kávé lefőzése során?
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy valahol olvastam,hogy minden nap engedjünk le/át a készülékben levő vizet.
Én naponta két kávét iszok. Minden nap tiszta vizet teszek a tartályba, gép felmelegít, felső szűrő megtörölget, kávé lefőz, majd felső szűrő megtörölget, pici víz kienged és gép kikapcs. -
mutyi
senior tag
válasz ronin s8 #13182 üzenetére
Ok, akkor valószínűleg ezt a víz átengedéses dolgot kavarom a naponta ajánlott vakszűrős megoldással.
De ez a vakszűrős dolog hogy néz ki?
Beteszem értelemszerűen a vakszűrőt a karba és ugyanúgy indítok pl. egy 30 mp-es folyamatot mint ha kávét főznék?
Ennyi?
Ilyenkor a víz hova tűnik és hogy nem okoz túlnyomást, hiszen sima szűrőnél a víz, azaz kávé fog kifolyni, de itt nem fog tudni. -
ronin s8
senior tag
Az OPV kiereszti a felesleget. /Mint említettük párszor / Nem csak a felső szűrőt tisztítod a vakszűrőzéssel, hanem a kartömítést és a háromjáratú szelepet is. Elengedhetetlen.
Kicsit visszaolvasol, le vannak írva részletesen a tudnivalók. Ami nincs, azt Neked kell kitapasztalnod.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
-
ronin s8
senior tag
Nagyjából. Én háromszor szoktam vakszűrőzni, mert még a másodiknál is van zaccmaradék a szűrőben, amire semmi szükség, hogy ott legyen. Két-három naponta elég tersonetezni, és kéthavonta vízkőoldózni.
A túlnyomást a Gaggiák OPV-je a tartályba vezeti vissza, nem a csepptálcába.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
jolti
senior tag
Nincs otthon egy 3centes poharad, amiből a páleszt iszod? Vagy feles?
Amíg nem lesz mérce poharad fogod a 3 cenest, felöntöd vízzel a jelig, átöntöd egy nagyobb feles pohárba ( hogy a crema elférjen majd, ha csapolsz bele ) a szintjénél húzol egy vonalat alkoholos filccel és kész! Esetleg egy cellux szalaggal húzhatsz egy kört rá , hogy ne mosogasd le a jelölést.
Amíg nem veszel normálisat ez is megteszi, de legalább tudni fogod mennyi a 30 ml. Én is így csináltam anno.
A kávétejszín helyett meg használj tejet. Elbassza a kávé ízét a tejszín.[ Szerkesztve ]
-
mutyi
senior tag
Cekkk: adj egy emailt, megjött a Moak árlista, átküldöm. Másnak is ha kell csésze, akkor szintén átküldöm az árlistát.
Ma rendelek mérce poharat, így remélhetőleg holnap vagy holnapután már pontosan látom a mennyiséget.
A múltkor viszont nem kaptam választ, hogy a cremaval együtt értendő vagy külön a 30 ml? -
cekkk
veterán
válasz ronin s8 #13193 üzenetére
MOAK árlista. Itt meg lehet nézni aki nem akarja emailben megkapni
-
mutyi
senior tag
Köszi szépen!
Az előbb egy dupla espresso jött le, végre elsőre használtam a gőzölőt is és egész ügyesen felgőzöltem, főleg hogy csak espresso macchiatot akartam készíteni,ott meg ha jól tudom csak pici tejhabot teszünk a tetejére?Na szóval kezd jó lenni.
Amint látjátok a Moak árlistában, ha készletben vesszük a csészéket,kanalakat, akkor kedvezőbb az ár,mintha egyesével.
Szóval a gondolatom az lenne, hogy ha lennénk annyian, hogy 1-1 típusból kijön a készlet, akkor vegyünk esetleg olyat, egy valaki elmegy érte és egymás között meg le lehet rendezni. -
And06
aktív tag
a kész kávénak más a sürüsége mint a sima viznek!
amúgy tömeg alapú adagolás is létezik, a kávéőrlemény és a lefőtt kávé arányából határozza meg hogy ristretto espresso vagy lungo. vannak angol nyelvü cikkek a neten erről!
pl 18g kávé -> 36g ital -> espresso
20g kávé ->25g ital -> ristretto
stb, tól-ig tartományok vannak. -
jolti
senior tag
Az változó szerintem. Nézni kell a lefolyást.
Amelyik kávé cremasabb annál túl engeded, mert, ha vársz 3-4 mp-et akkor leül egy kicsit a crema és pont a jelölésnél lesz a szintje. Amelyik kevésbé habzik', annál meg a jelig engeded.
Amúgy meg nem kell ennyire ragaszkodni a 30ml-hez! Ha hamarabb elkezd szokulni, akkor hamarabb allitod le, ha meg bírja, akor lehet akár 35ml is...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest