- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomszli11
tag
válasz
radi8tor #96973 üzenetére
Jelenleg most egy tök alap 2000ft-os Auchanosat használok, igazából már kezdem kitapasztalni (utána olvasva), de még így sem vagy megelégedve az ízzel.
Okozhatja az aljában lévő vízkő féleség?
mostanihelyzet
Ahogy most csinálom:
Forró víz alulra.
Kávét nem tömöm meg.
Amikor elkezd lefőni 60-70% állapotban leveszem a hideg csapba.
Sajnos egyáltalán nincs rajta kávé hab, meg ezek ellenére is erősen érzik a kotyogós íz.
Van valami tippetek mit lehet ezen meg javítani finomítani?
Köszi előre is. -
#85578752
törölt tag
-
Bazsee71
őstag
válasz
radi8tor #96704 üzenetére
Plusz egy, Mindszentkállán próbáltuk, és totál olyan volt, mint 3 éve Szicíliában. :)
Potenciális kedvenc Rudi és Fickó, de 2-3 hónapja ami volt fagyi, az nem hagyott mely nyomot. Múltkor meg nem is volt. Az első benyomás fantasztikus volt, de nem díjazom, ha valami ennyire kiszámíthatatlan. -
válasz
radi8tor #96267 üzenetére
Ádám olyan méretű tampert készít amilyet kérsz
nálam most készülőben van egy magasított talpú 58,6-os.
Vettem az arch&beansnél 2 zacskó júli 8-as pörkölésű kofit, egy Kenyát és egy Hondurast. A Hondurassal gyönyörű lefolyás, nagyon zamatos testes íz. A Kenyából az első 2 shot még elment, de aztán olyan szinten megdöglött a kv, hogy fröcskölt mindenfele a kosárból és mocsárlé íze volt. Szerintem nem bírta a konyhában a 28 fokos meleget.
-
CB
senior tag
válasz
radi8tor #95948 üzenetére
Persze, béke van! Kicsit ércesen fogalmaztam. Bocs!
SoundON: A veszprémi tizen1-ben még azt hiszem nem ittam rossz kávét, kapuccsínót. Mostanában majdnem minden hét végén iszok ott egyet.
Tetszik. Odamész, rendelsz, készítik, megkapod, fogod, kiülsz az asztalhoz, kortyolgatod, az üres csészét visszaviszed. Ha kell cukor, hozol magadnak a pulttól. Nincsenek kiszolgáló csajok, magad intézel mindent.
Semmi cicoma, de szép a terasz. Megfizethető, és nagyon finom. (Sosem az jut eszembe, hogy otthon negyed árból sokkal finomabbat készítek.Pedig nem vagyok egy ász!) -
RetepNyaraB
veterán
válasz
radi8tor #95534 üzenetére
Ráadásul a filter van bejelölve rajta, mint ajánlott elkészítési mód. Ne is baszódjak a presszóval, vagy szarjak rá, mit ajánlgatnak (filtert nem csinálok)?
Amúgy is simán lehet döglött így, hogy semmit sem lehet tudni a lejáratról. Szekszárdon vették, a Kávé Házában, úgy egy hónapja. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
radi8tor #95135 üzenetére
Nekem Brita kancsóm van (ez van a boltban ahova járok), eddig mindig kibírta az egy hónapot, vagy legalábbis nem tűnt fel, hogy bármi változás lenne (de igazából az egy hónap után is azért cserélem, mert ez az előírás).
Bacik miatt meg nem aggódok különösebben, úgy is fel lesz forralva. Igazából nekem az a lényeg, hogy a vízkövet szedje ki, mert errefelé borzasztóan kemény a víz, pár naponta kéne vízkőteleníteni a vízforralót kb. -
válasz
radi8tor #95137 üzenetére
ilyen van nekem is, egy aktív szénszűrő és egy sima 1 mikronos szűrő. de a tényleg bitang kávéhoz ez kevés azért, kéne még lágyítani, meg magnéziumozni...
viszont ez tényleg olyan, hogy 3 havonta cserélsz ilyen 500-800 ft-os betéteket (a fél év azért túlzás szerintem, elég ránézni az 1 mikronosra 3 hónap után).
-
haten
tag
válasz
radi8tor #95135 üzenetére
A kávégép víztartályban amúgy is szobahőmérsékleten van a víz. Azzal már végképp nem szórakozik az ember, hogy minden kávé előtt hűtőből víztartályt kivegye, gépbe be, kávé után meg vissza a hűtőbe. Én is Laica kancsót használok, de alap szűrővel. Legközelebb Coffee&Tea szűrőt veszek bele, de még van jópár darab normál.
-
bbuffy
senior tag
válasz
radi8tor #94603 üzenetére
Sztem fontosabb a felelsleges vasarlasokat kilóni a boltban. Illetve sajat zacskot vinni a zoldseghez. Tobbet teszek hozza mint a kv elhagyasa, amit amugy is felhasznalok naradektalanul. Zacc viragfold.
inkabb a norda vera satobbi palackos viz skippelése a nagyobb lépés. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
radi8tor #94598 üzenetére
Oké, igaz, csak rápörgettem és megakadt a szemem a "Direkter Handel? Selbst-FAIR-ständlich! "
fejlécen. Éltem 15 évet a germánoknál és pompásan láttam, mi megy minden potenciális új vásárló behúzásáért. Tényleg nem flémelni akarokde ez olyan, mint a biobor; beszopod, hogy vegyszermentesen (és piacilag versenyképesen, tehát nem eheti meg a peronoszpóra a termést, ha épp úgy alakulna) lehet szőlőt termeszteni, aztán iszod háromszoros áron (vagy 3 euróért a lidlben, a "délolasz bio-vöröset", anyám borogass) az igen kérdéses minőségű nedűt (kivéve a Malatinszky, de ott van az a pénz amennyiért már akár bio is lehet). Nem annyira hiszek ebben
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
radi8tor #94596 üzenetére
Van az a pénz, amit nem fizetek ki érte
A Fairtrade, vagy bio rendszer is valójában a wannabe (gazdag, fehér, keresztény, nyugati), zöld arcok lehúzására berendezkedett ipari vállalkozás, kétséges standardokkal, illetve azok kétséges betartatásával. Egy alapvetően monokultúrás növény fenntartható termesztése önellentmondás...
Az én véleményemre is ugyanolyan sok cikk van, de én most rá nem keresekMindenki maga kell eldöntse milyen határokat és hol húz meg. A kannibálok pl. a nagyit már nem eszik meg. Én sajna szeretem a kv-t, jelenleg még megtehetem, hogy iszom és relatíve jó minőségűt. Próbálom visszafogni a saját mocskomat (pet palack), komposztálok, nem veszek pálmazsíros termékeket, ha módom van rá, meg apám f@sza, a város közepén, de két dolog már hasból felettébb gyanús: az európai Lidlis, Aldis bio (erről is lehet olvasni, de elég már egy árucímke a bio-vegán-fairtrade müzliről, amely tejszármazékokat tartalmazhat
) meg általában a távol-keleti fairtrade; ott, ahol amúgy semmi nem zöld, a még megmaradt dzsungelen kívül...
-
kk831228
addikt
válasz
radi8tor #84976 üzenetére
Az a döcögős hogy az se tudják merről ki hogyan mit rendelt már és kinél... Vannak vagy 5 - en 6 asztalra, és fogalmuk sincs...
Mi lenne egy étterembe ahol 30 - 40 asztal van...
Majd menjél be olyankor amikor sokan vannak...
Leírtam. tavaly is hogy ha kicsit más szemmel nézi valaki akinek vam fogalma a vend~glátásról az látja, hogy nincs meg a rendszer, hogy ki mit csinál, ebből következik, hogy mindenki mindent csinálna, és végén nem jutnak semmire...
Papírozgatnak ami nem lenne probléma, ha tényleg ki lenne normálisan osztva a feladat de sajnos nincs. Ha meg mem megy meg kell venni a programot hozzá, ami tudja kezelni az asztalokat, simán beleférne a költségvetésbe már nekik...
Ma is voltam de elvitelre kértem inkább, egy az nem volt hely, a másik meg az hogy esélytelen lett volna a kiszolgálás...
-
Elekellek
csendes tag
válasz
radi8tor #75662 üzenetére
Wellbe-től vettem kóstolót a kétféle Oatly zabtejből, amit ezúton is köszönök.
A natúr is jó illatú, a műfajon belül kimondottan jó ízű cucc. Minden hőmérsékleten jól habosodik, bár elég hamar összeesik a habja, és nagy buborékok alakulnak ki az ital felszínén.
A Barista Edition viszont tökéletes. Sűrű, gyorsan habosodik, jó ízű. Tartós mikrohabot lehet belőle csinálni. Cserébe abnormálisan drága (bár amikor 8-10 éve elkezdődött az alter tejek divatja, mindegyik 7-800 forintba került, ami akkor elég sok pénz volt).
Írom mindezt úgy hogy én nem iszom ilyesmit, épp csak belekóstoltam. Mindenesetre ha valaki ilyesmit fogyaszt, mindenképp érdemes megkóstolnia az Oatly-t is. Pláne, hogy folyton változnak a termékek, mi pl. évekig az olasz Bridge-et vettük, ami egyszer csak habosíthatatlanná vált. Azóta a DM sajátját
isszukisszák, ami ízre egész jó, viszont valami 50-60°C fölött már nem habosodik. Van valami mandulás-zabos keverékük, az eggyel jobban működik (persze az íze is mandulás kicsit). -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #75151 üzenetére
Még 1 napig lehet jelentkezni szeptemberi Oatly Barista edition zabital rendelésre.
Rendelek még ezen kívül is természetesen, csak ha az elfogy akkor nem lesz rögtön készleten. -
stereofan
tag
válasz
radi8tor #74903 üzenetére
szia,
ha van rá lehetőséged vidd vissza, mert ez bosszantó gyártási hiba lehet.
ha cseréltetsz akkor a cseredarabot nézd meg jól.
amikor a kosár az alsó részben ül lehet látni apró rést a szivárgás környékén?
(a kosár és a test között)
mivel mindig ugyanott ereszt, a testtel lehet valami.
(gondolom a kosarat nem szögpercre pontosan ugyanúgy helyezed mindig bele.)
az olaszpresszón ha rákeresel akkor írnak hasonló gyártási hibáról,
de ott alumíniumról van szó, amit házilag is lehet alakítani.
esetleg még egy kosárcserével is lehetne próbálkozni.hajrá és jó kávézást!
-
djboris
csendes tag
válasz
radi8tor #72990 üzenetére
Úh de jó lenne. Nagyon kellene egy importőr szerintem.
A WBC-n idén az Oatly volt az egyik főszponzor (múlt héten Amszterdamban). A kiállításon barista bárokban csak zabtejes italokat adtak tejes italként. Na ott nem kérdezte meg senki mit akarsz, ezt adták aztán kész. De nagyon adja az Oatly amúgy, én nem annyira szeretem a tejes italokat, de ilyen közepes kávéval is simán el lehet fogyasztani ha pl. éhes az ember. A sors fintora, hogy a WBC szabályzata még mindig tehéntejet ír elő a tejes ital kategóriához a versenyen. Persze a WBC szabályzat picit pár lépéssel mindig le van maradva, de szépen lassan azért fejlődik az is. Az ilyen dolgok mint pl. az Oatly szponzoráció nagy valószínűséggel lendít ezeken. Nyilván van akinek tetszik ez és van akinek nem, ez a rész engem kevésbé foglalkoztat. Én ezt tapasztaltam kint amit leírtam. Amúgy minden spec kávézóban (illetve majdnem minden nem spec-ben is ott volt az Oatly Amszterdamban). A "coffeeshop"-okban nem volt, de ott kávé se nagyon -
noss
tag
válasz
radi8tor #69397 üzenetére
CasMo kínálatában évek óta folyamatosan van (kolumbiai) koff.mentes. Én is veszem, mert nem kell mindig az agydurrantós.
Szabolcs szerint ugyanúgy lehet finom, mint egy koffeines, ok nélkül van hátrányosan megkülönböztetve. A koffeinnek önmagában amúgy kesernyés íze van.Kávézó szemszögéből kényelmetlen koff.mentes kávét tartani, mert
- nem fogy úgy,
- kevésbé kiszámítható a fogyása, ezért
- a frissen tartása is problémásabb,
- a fentiek mellett ugyanakkor külön őrlőt, munkaerőt (napi beállítás) köt le.
Tehát hiába van rá igény, az elenyésző a koffeines kávékhoz képest.
(Emiatt meg tudom érteni, ha valahol a decaf feláras.)És kényelmetlen bevallani, hogy egyszerűen "nem éri meg".
Közben ráleltem a Collona koffeinmentes kávéjára is.
-
SierraFox
tag
válasz
radi8tor #62224 üzenetére
A barista srác nagyon normális, és ügyes. Általában kétféle kávé van. Az egyik darálóban (Elektra) Molinari Bio Arabica, a másikban (Kony, ha megjavították már) Cinque Stelle és Qualitá Rosa felváltva. Nekem nem elég frissek a kávék. Rosát szoktam inni ott néha, az egész jó.
-
Rush77
aktív tag
válasz
radi8tor #62224 üzenetére
Én voltam még nyáron.
A srác normális volt. Akkor éppen egy Qualitá Rosa volt a darálóban (már nem emlékszem milyen volt de egy Elektra Belle Epoque gépen csinálják).
Amúgy csak szemes kávét vettem náluk de vendégül láttak egy kávéra.
Szerintem nem rossz hely. -
celf
őstag
-
celf
őstag
válasz
radi8tor #61322 üzenetére
Tényleg. Szerintem konkrétan vele szemben lesz, talán a Szörp helyén. De az a rész már amúgy is annyira tele van ilyen hipszter egységekkel. a Budapest Bagel (drága szar), meg a OneCup mellet
Kár, hogy nem tudták megcsípni a Templommal szemben (a valódi Kálvin téren) a Cserpes helyét. Előtte ott egy Lipóti pékség volt, de bezárt. Most meg a Cserpes épülget-készülget már vagy 1 éve csiga lassúsággal. Most éppen le vannak takarva kartonpapírokkal az ablakok.Na mindegy, én örülök, hogy nyílik a közelemben egy rendes kávézó. A Fekete nekem már túl messze volt, az Apricot meg pont útbaesett, de a Kávékalmáros kicsit túl sötét felhozatal nem mindíg jön ott be.
Amúgy nekem az extra pont ebben az új Kaffeine-ben az egész napos reggeli
Csak ne legyen nagyon elszállva árban...
adp, sz.zs.: szerintem a filterhez is kell a tizedes pontosság. jó, talán kevésbé, mint a presszóhoz. de minek két mérleggel szórakozni, ha egy is kiszolgálhatja.
-
celf
őstag
válasz
radi8tor #59267 üzenetére
igen azt elfelejtettem hozzátenni, hogy lehet drágább. bár nem az "ár mindegy" kategóriára gondoltam
csak azt feltételezve, hogyha egyszer olyan lakásba költözöm, ahol nagyaobb a konyha, akkor több pénzem is lesz
addigra a régi GC már ritkaságnak fog számítani elképzeléseim szerint.
viszont ezeket az új gépeket meg drágább javítani gondolom.
és egy Lelit mondjuk alulmarad bármiben a Gaggia-hoz képest?
-
Sinisi
senior tag
válasz
radi8tor #59187 üzenetére
Több mint valószínű. Már jártam így többször... szerkesztettem a (megszokásból túlnyomó részt a )"böngésző vissza gombjával", így megduplázott (vagy triplázott stb...) minden amit írtam, de úgy, hogy (emlékeim szeirnt) a közösbe nem jelent meg valamiért többszörösen... nekiláttam söprögetni... (a képek rovására)...
-
Csápájev
őstag
válasz
radi8tor #59159 üzenetére
A világon a legtöbbet a BIO felirattal kerestek eddig. Ebben biztos vagyok.
Tudom meggondolatlanság de inkább hiszek az orvosoknak, mint a vecesnenikbol lett jósoknak.
Kicsit olyan ez, mint a tudomány és a hit közti különbség.
Megforditanam a kérdést, te miért hiszel inkább nekik? -
Csápájev
őstag
válasz
radi8tor #59141 üzenetére
Azért az ilyen önjelölt biokémikus biorezonancia és ufó szakértők szaktudását finoman szólva megkérdőjelezem.
Ők azok,akik általában a gonosz gyógyszeripart , élelmiszeripart stb teszik felelőssé mindenért és a profitéhségükre hivatkoznak, közben milliókat keresnek táltoscseppekkel és angyal könnyekkel.
(amiket a konyhában. csapvízből palackoznak az angyalok áldásával)Antal Vali oldalán az első amibe beleolvastam "Egy kutatókból álló orvoscsoport kiderítette, hogy azok az anyák, akik a magzatuk kihordása alatt rendszeresen fogyasztottak almát, azoknál az újszülött gyermeknél az asztma kialakulásának az esélye jelentősen csökkent."
Na,ennél még az én kutatásom is tényszerűbb volt.
Ez olyan,mint mikor a Blikkben lehozzák,hogy "egy ausztrál kutatócsoport megállapította,hogy a bilin ülni veszélyes 30 éves kor felett"Facebookon minden második műkörmös ismerősöm kineziológus és párkapcsolati coach, kicsit ez is ilyen.
Önjelölt mindenhezértők.
A rádiós interjúban is elhangzik,hogy már a hetvenes években volt egy kutatás...
Hol? Kik végezték? Hol az eredmény?
Ja,eltitkolták gondolom... -
Bazsee71
őstag
válasz
radi8tor #59137 üzenetére
Számomra már megnyugtató az eredmény, mert egyrészt 2 napig állt a víz a bojlerben (nálam 1 napot sem ér meg), illetve a kávé szűrő hatását sem vettük bele, ami nem elhanyagolható.
Egyébként az a baj, hogy az arányokkal van eltévedve a többség. Aggódunk azon, hogy mennyi alu oldódik bele 60 ml italba, miközben literszámra isszuk a bolti tejet, üdítőket, tömjük magunkba a minden földi jóval dúsított felvágottakat, sajtokat, kenyeret, nem mellesleg többségében nagyvárosban élünk, szívjuk a friss és üde levegőt. Persze ez most nagyon durva általánosítás, de remélem a lényeg átmegy.
-
Deer76
aktív tag
válasz
radi8tor #58921 üzenetére
Tényleg, miért ragadtak le az emberek az Omniánál? Nálunk is csak az volt kávé, amit mindenki inni akart, bár csak savanyú lé lett kotyeszban. Utána vettem darálót, azóta elismerték, hogy finom kávét főzök a frissen pörkölt szemes kávéból. Én csak napi egyet iszom, de igényem volt jó ízű kávéra.
-
Sinisi
senior tag
válasz
radi8tor #57733 üzenetére
A mekiben úgy tudom, hogy magas fokon követelik meg a dolgozóktól (is) a higiéniát, ettől erétem, hogy mire gondolsz, mint ahogy mostanra már a szüleimet is, hogy milért nyaggatak kicsiként, azzal hogy "mossál kezet ha hazaérsz". Ha zöldségről volt szó dettó, azt is meg kellett mosni, hisz "tudod Te, hogy hány ember fogdosta már ezt meg előtted"? Iylen neveltetés mellet amikor előszőr azt láttam, hogy az egyetemi könyvtárban a külföldi diákok kézfertőtlenítővel kenegetik a kezüket és némelyik még maguk körül a területet is egyből az kezdett el érdekelni, hogy hol lehet beszerezni ilyen cuccost :-). Veszélyes dolgok tudnak ezek lenni, és úgy látszik, hogy egyre veszélyesebbé válnak! Nem azt a világot éljük már amikor még a nagyszülők azt mondták, hogy kell a gyereknek (általánosságban) a kosz, hogy had erősödjön az immunrendszere :-)
-
celf
őstag
válasz
radi8tor #57700 üzenetére
egyébként ragugliztam, es ugy tunik, van par azert. szoval haver csak lusta ork. olyan nagy az a sziget, nem lehet egy elet alatt sem bejarni, most komolyan...
-
Sinisi
senior tag
válasz
radi8tor #57689 üzenetére
Visszaszózó patron nélkül?
: Azt nézem, hogy a nordába nincs ám olyas sok anyagossi. Arra gondoltam, hogy rakok bele himalájasót (mert abban van egy s más, bár nem találtam pontos összetételre vonatkozó leírást), még van itthon kálcium, magnézium azt hátha jó irányba viszi el az ízeket az itthoni vegykonyha. Kontrollnak meg rápróbálok a nordával.
Eddig ez azért nem jutott eszembe mert el akartam kerülni a vízkövesedést, de ha ez kell ahhoz, hogy összébb álljon a kép, akkor ezen ne múljék. Amúgy is időnként vízkőtelenítek :-) így max már majd nem csak placebóból fogom ezt tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!