Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fragola.6035
aktív tag
-
Frogz
csendes tag
válasz
hanolfe
üzenetére
Van egy kis indusztriális hangulata, de szerintem sem rossz...
Más: aki rendelt (coffehit-es) LM szűrőt, annak mennyi őrölt kv megy bele ideális esetben?
Én a 7 gr.-osnál ma már 14-et próbálok, de lehet hogy még ez sem ér a felsőszűrőig.
Megint más: olaszpresszo-s Károly által cikkezett Il Mingardi kávét valaki kóstolta már?
-
-
killerjohn
addikt
válasz
hanolfe
üzenetére
LOL
hehe hát ez mekkora poén, nem is néztem a fórum neved 
(#25709) ronin s8: fogadjunk... mármint hogy pont fordítva lesz, és a vendégeknek csak az első egy hónapban fogok presso-t főzni, utána eléjük vágom a 15 másodperces nespresso-t, vagy ha beszólnak akkor beküldöm őket a konyhába egy "főzzetek magatokna és várjatok két kávé között TI 7 percet vaze" felszólítással?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#25712) fragola.6035: ha jön 8 ember, szerinted nekiállok 40 percen keresztül kávét főzni? nemár...
ON: az előbb lehúztam egy nagyon finomat, csak hosszú lett. aztán visszavettem a darálót egy kicsit (finomabbra) és épp most húzok mégegyet
baj lesz így az alvással 
-
-
Pgabor79
aktív tag
válasz
hanolfe
üzenetére
KÖSZÖNÖM! Nagyon sokat segítesz!
Igen, kb 60 cm lehet a kábelhossz... Tehát akkor ez ekkora
Kell egy hosszabbító...
Milyen időközönként érdemes amúgy mégis szétszerelni és manuálisan megtisztogatni a főzőegységet, mechanikát? Nem okoz gondot a szerelés.
Tömítéseket kicseréljem szerinted? Vagy milyen jelei vannak ha cserére szorulnak? -
-
Pgabor79
aktív tag
válasz
hanolfe
üzenetére
Ezeket a gépeket is kell zsírtalanítani? Miből adódik a zsírosodás?
Milyen szerrel, illetve hogyan kell ezt elvégezni? Azt hittem csak a cappuccino fejet, csövet kell zsírtalanítani.Rendeltem ebay-ről egy ovál csavarfejhez való szerszámot. (Nem találkoztam máshol még ilyen csavarral) Meg szeretném nézni hogy milyen állapotban van belül. Kívülről szinte makulátlan!
Még azt szeretném megkérdezni, hogy milyen hosszú a gyári tápkábel a KRUPS Orchestro gépeken?
Nekem gyanús hogy nem eredeti! Nagyon rövid! Vagy ez ilyen? -
lagoon79
tag
válasz
hanolfe
üzenetére
mivel személyes tapasztalatom csak saeco automatákkal van, így sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom amit mondasz. elhiszem. a szerencsefaktor itt sokat ér. de ez igaz a saecora is

Parci: igen, tőle van az infóm. de tudod, ez olyan mint a kocsi, van olyan szerelő aki dicséri, van aki szídja, ki milyennel találkozik többet. amit mindenki szid, azt kell tutira kerülni

-
válasz
hanolfe
üzenetére
úgy alakul, hogy nyúznak a népek, hogy vegyünk az irodába kávégépet. szóba jöttek a szokásos delonghi szutykok, de eszembe jutott, hogy te dicsérted a jurákat. mit ajánlanál minimum konfignak? szívesebben vennék egy qm aquavivát, meg is fizetném, de egyelőre nincs sehol.
ja, és ha használt jura, akkor kitől érdemes venni?
-
bl4ze
veterán
válasz
hanolfe
üzenetére
hanolfe : most minek kellett bele röttyenteni ? milyen konkurencia? pörkölő vagyok? nem.
akkor milyen konkurencia ? miről beszélsz ? ? ?
idiótán viselkedik Kalmár itt a fórumon velem és hozta a "megszokott" idióta, gyerekes erőltetett vicceit , utána meg még névtelen SMS-ekkel is bombáz majd amikor hívom nem veszi fel 2x sem külön időpontokban.itt írtam meg neki, hogy fejezze be, felejtsen el - ennyi.
ne ragozzuk tovább,de te meg főleg ne köpködj bele marhaságokat ha kérhetem.
én részemről befejeztem már az előző válasszal is Kalmárnak.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
hanolfe
üzenetére
Nem fogytak ki a kínaiak.
(szerintem ők nem is tudnak olyat...)Amúgy szerintem valami ünnepük van, talán ezért nem listáztatnak termékeket az eBay-en.
-
bl4ze
veterán
válasz
hanolfe
üzenetére
Én tőle vettem , HK-ból postáz egész gyorsan megérkezett , tracking numbert ad : [link]
Best offer is van, 39.50-es ajánlatot elfogad
Egy Tipp 
Van UK forrásnál is, drágább de 2-3 nap alatt kézbe kapod : [link]
Ábi : használom, nem tudom mennyit számít, de van, hogy 91.5-re állítom, stb. Nem értek ilyen mélységében hozzá, azt tudom amit SiD mondott, Ő pedig elég sok gépbe tett már, és a komolyabb gépekbe (Espresso Embassy, Madal) is csak Sestot-t tett a korábban leírtak miatt.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
hanolfe
üzenetére
Igen, lehet ilyen okosságokat írni. Tudok ipari ezüsttel forrasztani, bután és oxigén kell hozzá. Kb. 1000 fokra kell melegíteni. Ha azt a csövet 1000 fokra melegíted, a két végén levő csővéget egy az egyben ledobja, mert az 99,99%, hogy ónnal van forrasztva.
Általában a bolerek, idomok ónnal vannak forrasztva. A hőingadozás miatt nem gondolnám, hogy az ónnal való forrasztás rosszabb lenne, mert szerintem az ezüst ridegebb.
Nem tudom, mi gond lenne az ónnal forrasztással. Az ón nem mérgező, az épületgépészetben is használják.
Ha csak az nem, hogy Nagy Sándor ónkupából itta a bort és csak 33 évig élt. -
-
BlacKSouL
addikt
válasz
hanolfe
üzenetére
Hát...ez egy óbudai szerviz. Céges hivatalos ajánlatkérésre válasz. Másik gépet (Royal Prof.) is ide küldték már korábban.
Csak innen kértek ajánlatot, mivel ez volt megjelölve hivatalos Saeco szerviznek.
De ha van más hely, ahol szintén javítási garanciával kevesebbért is megcsinálják, akkor szívesen várom a javaslatot, és kb. 1 év múlva, mire megint beteg lesz feltételezhetően, majd a cég eldönti versenyezteti-e. De a baj, hogy az ajánlatot már a szemrevételezés után kaptuk, azt meg nehéz megoldani 120 km távolságból, hogy "köszönjük, nem kérjük" ,majd átutaztatjuk egy másik szervizbe, ahol szintén szétkapják, és adnak rá másik ajánlatot.Persze magánszemélyként ezt megfontoltabban csinálnám, de így a cégnek belefér akár 30k-ért is.
(különben ezeknek egy részét szerintem sok szabadidővel még otthon is meg lehetne csinálni ingyen
, de egy céges irodai gépet nem cipelhet haza az ember hogy majd esténként bütykölgetem) -
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
hanolfe
üzenetére
dehogynem, biztos, h van, épp Bp-en ne lenne... (amúgy gratula, a babtartályhoz, nagyon zorall lett!
) cs nem tervezek iparszerűen PID-eléssel foglalkozni... és hátha van vkinek maradék... egy pár helyet végighívtam, és ilyen viccmérettel nem nagyon akartak foglalkozni...
6m a megvásárolható szálméret, psze vágják ők, nem probléma, de mit csináljak 5m 89cm-vel?

-
W78
csendes tag
válasz
hanolfe
üzenetére
Valóban más a két garat. Én a műanyag tampert használom, az pont belemegy a garatba és nem jön ki a kávé.
Valóban az ali-ról van, szállítási költség nem volt (nagyméretű levélben kaptam) és így került kb. 5700 ft-ba. Két és fél hét alatt jött meg.
Elég kemény a felülete, ezért elég nehéz fúrni, kiömlő helyét kivágni. -
W78
csendes tag
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
hanolfe
üzenetére
én viccnek, iróniának szántam, mintegy meglovagolva ezen 'újhullámot', ezért is van ott ő, a kis irónia-felelősöm:
de ma a másikon is eszik egymást, de itt is azt mondom, h kellemes vasárnapot, jó kávékat minden kedves fórumlakónak! (legyen az akár saját pörkölés, v saját cserje a muskátlik mellől, 3in1...

-
jolti
senior tag
válasz
hanolfe
üzenetére
Én is azért írtam az előbb, mert kicsit fura volt, hogy van egy-két kevésbé tapasztalt kolléga aki bénázik a kávéfőzéssel ( sorry, nem bántásnak írtam, de én így láttam.
) és egyből ilyeneket leírni...
Nyilván mindenki tudja, hogy nem a darálók non plusz ultrája, de nem is annyiba kerül.
Az árát szerintem vastagon megéri. ( És nem kell tekerni...
) -
BlacKSouL
addikt
válasz
hanolfe
üzenetére
Már most ott tart, hogy minden tesztfunkcióját végigtoltam, minden faszán működik, kivéve a pumpát, ami most már egyáltalán nem hajlandó felszívni egy csepp vizet sem, ugyanakkor morogni morog, áramot kap, de szerintem be van állva teljesen. Így nemtom egyáltalán lehet-e még vízkőteleníteni, ha egyáltalán meg se szívja a tartályt... mondjuk levegőre lehet futtatni, akkor aztán mint a légkalapács, de mikor ismét vizet kap, akkor teljesen megáll.
-
hanolfe
tag
válasz
hanolfe
üzenetére
Egész jól bevált ez az antisztatikus rács
Persze most meg olyan gondban vagyok, hogy nem tudom kiecsetelni a garatot :-) De erre is kitaláltam már valamit, a leendő fedélbe fogom úgy rögzíteni, hogy mikor a fedél a helyén van pont eltakarja majd a nyílást.
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
hanolfe
üzenetére
Én keresztbe-hosszába bejártam már az országot 100szor kb.
Olyanokat csinálnak kv-néven,hogy már semmi sem tud meglepni.
Tényleg csak az bosszant,hogy ott a gép, a drága daráló, sokszor még a kv is jó minőségű és ahogy írtad csattogtat kettőt a kar fölött, fel a gépre és 3mp lötty,egészségedre
Korábban volt már erről szó, fragola is írta,hogy a gépek sincsenek beállítva normálisan.
Hiába a nagy név,ha nincs karbantartva, helyesen beállítva.
Attól tudok kiakadni,mikor olyanokkal jönnek,hogy "a darálóhoz nem szabad nyúlni,be van állítva..."
Ez olyan,mintha egy szakács azt mondaná a sütő be van állítva ,mindent 180fokon sütünk és kész.
-
WiZARD
veterán
válasz
hanolfe
üzenetére
a kisebb gyári babtartály sincs annyira arany áron.
messziről, kicsi
itthonról, közepesviszont ezek a rácsok eléggé elriasztanak az átalakítástól, ha nincs rács, akkor feltapad, ha van rács, akkor tisztítani nem lehet

de van jópénzért design rács is

-
-
cekkk
veterán
válasz
hanolfe
üzenetére
Azért az komoly, hogy egy ilyen tölcsért kintről ami már elő van készítve, 177 dollárért adnak
[link]
Lehet ismerőst megkérem, hogy hajtson már nekem egy ilyet, csak amit a pidre is csinált az nagyon vastag anyagból sikerült. Ez volt a gyárban
Hátha van valami kis szép lemezük.(#16081) hanolfe
Nem jó a kép
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
hanolfe
üzenetére
Nekem azt mondta az esztergályos, aki a második legjobb, hogy azért kell a saját tengelyén szabályozni, mert amikor ráhúzod a csavart, akkor kissé oldalra mozdul el a késtartó a tengelyen, mert a késtartó furata biztosan nem egyenlő a tengely átmérőjével, tehát ha nem is érzed, akkor is lötyög rajta.
Ha egy századot elhúz a csavar, az a kés szélénél már 8-9 tized is lehet. -
hanolfe
tag
-
jolti
senior tag
válasz
hanolfe
üzenetére
Ott még van hozz 12 dodo postaköltség, úgy már 22,40.- dodo, tehát ugyan annyi.
Amúgy tegnap felhívtam a gasztronagykert ahonnan te is vetted. Debreceni cég. A Kenézytől 8 percre. Ott személyesen is át lehet venni. Csak egy vállalkozói adószám kell hozzá. ( Amit nem ellenőriznek. )
Tehát, ha lenne egy debreceni fórumtárs, aki elhozná és feladná postán, akkor az egy ezresből eljönne, minden más költség nélkül.
Inkább meghívom egy pressora, még úgyis olcsóbban jön ki!
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
hanolfe
üzenetére
Ezzel én is így vagyok.
Esetleg hozzá lehet adni web számlát,amin sosincs pénz vagy ilyesmi,de inkább én is kihagytam,hogy ilyen alibabáknak adjam a bankkártya adataimat
2hónapja rendeltünk többen is ugyan így akcióban power bankot. Állítólag azóta is a kínai vámosok vizsgálják,azért nem érkezik meg
Nagyon alaposak
-
Peti...(16v)
tag
válasz
hanolfe
üzenetére
Úgy tudom, hogy a karba őrlős Mazzerekben a garatban antisztatizáló háló van, amit a tulajok épp a garat nehéz tisztíthatósága miatt szoktak kiszerelni. Így viszont rögösíthet, ami mondjuk WDT-vel orvosolható. Lehet, hogy egyszerűbb, mint egy ilyen szita beépítése a tölcsérbe, meg abban sem vagyok biztos, hogy egy ilyen ecsetelés után már nincs mit igazítani az őrleményen.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 Kérlek olvasd végig a hirdetést
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

baj lesz így az alvással 

KÖSZÖNÖM! Nagyon sokat segítesz!
Kell egy hosszabbító...

) cs nem tervezek iparszerűen PID-eléssel foglalkozni... és hátha van vkinek maradék... egy pár helyet végighívtam, és ilyen viccmérettel nem nagyon akartak foglalkozni...

de ma a másikon is eszik egymást, de itt is azt mondom, h kellemes vasárnapot, jó kávékat minden kedves fórumlakónak! (legyen az akár saját pörkölés, v saját cserje a muskátlik mellől, 3in1...