Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Bobbysolo
tag
válasz
mutyi
üzenetére
Napi hány kávé fog készülni? Mennyire fontos a hab? Mennyire ragaszkodik a gépi őrlőhöz (géphez)? Csak új gép játszik? Egyszerű használhatóság a fontos, vagy a jó kávé? Hirtelen ezek jutottak eszembe. Egyébként itt ilyen egyben gépet nem hiszem, hogy ajánlani fog bárki is.
-
törölt tag
válasz
mutyi
üzenetére
Nekem az 1z K-plus van és igen, ha szétszedem, újra kell kalibrálni, hogy visszatérjen a 0 pontra. Viszont nekem 1 év használat után az a tanácsom, hogy teljesen felesleges szétszedni a pucolás miatt, mert egyszerűen nem marad benne semmi, csak nagyon finom por esetleg, de azt a kis pumpa kifújja.
-
rastacsz
tag
válasz
mutyi
üzenetére
Tipp: kalibrálás után kellene nekikezdeni.
gyártó leírása -
Zen42
tag
válasz
mutyi
üzenetére
Én ilyet használok úgy általában. Nem vízhatlan de pontos és megbízható.
A kevert vízhez viszont csak amikor elkezdtem csinálni akkor méricskéltem egy ideig azóta is a kezemben van a mennyiség, szemre csinálom. Igaz ettől nem mindig pont annyi az annyi de kivétel nélkül mindig a határértéken belül vagyok így nem izgat. Ízbeli eltérést sem érzek soha. -
Eugene Roe
őstag
válasz
mutyi
üzenetére
Gyárilag kicsit lúgos és relatíve alacsony oldottanyag tartalmú.
És egyszerűbb 1,5 liter vízhez önteni mondjuk 4,5 liter másikat, mint 20-20dkg port tárolni valahol a lakásban, ami elfogyhat, rendelni kell, gyerek megtalálhatja, meg baszkódni kell a mérleggel is. Persze ha 100% tökéletes kell, és a 92-95% nem elég, akkor nincs mit tenni
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
mutyi
üzenetére
Eléggé szkeptikus vagyok ezekkel a disztribútorokkal. Egyszerűen lehetetlennek gondolom, hogy valamit javít az őrleményen, ha a szűrőben a kávé felső harmadát-negyedét random profilokkal kapirgáljuk. Nem mondom, hogy nem javít, csak én nehezem hiszem.
Valakinek bármi bizonyítéka vagy megyfigyelése van esetleg? Extrakció mérés, vagy bármi? Vagy legalább szebb a nyitott karos lefolyás? -
Cathfaern
nagyúr
válasz
mutyi
üzenetére
TDS mérő nem vízkeménységet mér, hanem oldott (ásványi)anyag tartalmat (total dissolved solid). A szűrő lágyíthat attól a vízen, hogy plusz anyag kerül bele.
Hasonlóan a magas ásványi anyag tartalomtól még lehet lágyabb a víz (ha azok nem olyan anyagok amik vízkövet / vízkeménységet okoznak).
Viszont egy sima szénszűrő nem lágyít semmit az vízen, az csak "tisztítja" a vízet (meg ezek szerint hozzákever egy kis szenet
) .A lágyítós szűrők (Brita, BWT) amúgy alapvetően úgy működnek, hogy nem csökkentik a TDS-t, csak a vízkövesítő anyagokat kicseréli olyanra ami nem vízkövesít.
-
válasz
mutyi
üzenetére
A vastag pálcika nem rögösít, de túl széles barázdákat váj. Emellett nagyobb az esélye annak, hogy nem aprózza a jobban összeállt rögöket, hanem tolja kicsit, majd elhagyja, így már olyan ritkulásokat hoz létre a pogácsában, amit a tamperelés nem kalapál ki. ...és akkor ott lesz egy könnyebb út a víznek.
Aszongyaja subler, hogy a kis kutyulómnak 0,5mm átmérőjű pálcikái vannak, a sayonara fogpiszkáló pedig 1,9mm átmérőjű. Ez sztem. nem mindegy különbség 3-5mm-es rögöknél. -
Toobee
veterán
válasz
mutyi
üzenetére
250 gramm? Soknak találom. Kicsit túl van gondolva ez a daráló állítgatás is. Van egy tartomány, ami adott géphez ideális lesz, annak is egy középértéke. Onnan indulsz és 2-3 csészéből tökéletesen be lehet lőni egy kávét. Nem is emlékszem, mikor kellett utoljára kiöntenem kávét, mert annyira elszúrtam a darálóállítást.
-
sz.zs.
őstag
válasz
mutyi
üzenetére
Szerintem sokkal
egyszerűbbcélravezetőbb olyan vizet használni a kávéfőzőbe a kávékészítéshez ami mellett nem kell savazni. De ez csak az én véleményem.eastsider: seprés [link]
Nálad annyiban más, hogy 1x, 2x rá is kell közben indítani. De az egyik kezedben a fedlap, újjad a nyomógombon, másik kezedben az ecset. -
válasz
mutyi
üzenetére
Digóknál (úgy tudom) sokáig hatósági áras volt a kofi (vagy most is az?), árplafonnal. Ezenkívül nemzeti sport, nem is tudom itthon mihez hasonlítani. Ha 70 millióan tolnak valamit naponta többször, ott konszenzusnak kell lennie, mert különben nem élsz meg. Nálunk, hát, nem így működik

-
Zen42
tag
válasz
mutyi
üzenetére
Hiába a jó gép ha a végeredmény nem jó. Elhiszem, hogy Michael de Renouard érti a szakmáját és ő tanít be, de ahogy végigkövettem a hazai pörkölők pályafutását, a pörkölés nem egy "betanított munka". Ahhoz mániákus elkötelezettség, kávéimádat szükséges és kellő érzék. Ha valaki pusztán munkának, a pénzszerzés egy formájának fogja fel akkor olyan is lesz és ezen a a világ legjobb gépe sem segít.
-
-
Rush77
aktív tag
-
jana86
csendes tag
A Biancától való leglényegesebb eltérés, hogy míg a Bianca dual bojleres (külön, PID-del szabályozható 8 dl-es kávé bojler és 1,5 l-es gőz bojler van benne), a Mara HX-s gép. Továbbá a Bianca átfolyásszabályozó kittje sincs benne a Marában. Nem tudom, utólag beépíthető-e. Pl. a Mara-nál írják a 3 utas szolenoid szelepet, míg a Biancánál nem, ebből arra gondolok, hogy másak a fejegységeik, még ha mindkettő E61 is.
-
törölt tag
Igen a Butterfly volt az előd.
A flow control az ECM féle és Csehországból rendeltem még ősszel. Vele még erősen a barátkozás kezdetén vagyunk. Érdekes játék, egy kicsit kiszámíthatatlan még a számomra. De nem bántam meg, hogy beruháztam rá. Van olyan saját pörkölésű kávém amiből teljesen más karakterű italt húzok mint a fix lefolyás mellett. Úgy veszem észre, hogy a lefolyás lassításával tompulnak a savak és ha nem figyelek elmegy a keserű felé az íz. Magyarán a túl hosszú csapolási időben szerintem megéghet a kávé. Persze ez az én véleményem, nem tudományos tényeken alapuló következtetés. -
törölt tag
-
jana86
csendes tag
Sötétnél kevésbé. Világos, kemény baboknál - pl. kenyai, etióp - viszont annál inkább. Ezeket extrém finomra lehet őrölni, nagyon hosszan (akár 30s vagy még több) előáztatni 2-3(-4) Bar nyomáson, és szép lefolyásokat, (feltehetőleg) egyenletes kivonatolást elérni velük. Olyat, amit enélkül nem, illetve ízben is mást hoz, mint a hosszú előáztatás nélküli. Azért írtam a feltehetőleget, mert szemre és ízre annak tűnik, de pl. refraktométerrel sosem mértem. De majd fogom remélhetőleg hamarosan, a vámon vár az Atago.
Ami még jó, hogy a lefolyás végére is le lehet csökkenteni a nyomást, ami elvileg elveszi az élét az italnak (csökkenti a kellemetlen savtartalmat). Mondjuk mindezt egy jó karossal is lehet produkálni, ízlés dolga, ki melyiket szereti kezelni.Teltebb, selymesebb, harmonikusabb ízek és sokkal kellemesebb savak érhetők el így, mint a hosszú előáztatás nélkül. Nagyon mást, mint ezt a fajta felfuttatott, megtartott, majd lecsengetett profil, nem próbálgattam, de ez nagyon hasznos.
Sötétet sosem ittam, közepesnél kevésbé van jelentősége a hosszú előáztatásnak, ott inkább csak 5-10 másodpercet szoktam hagyni, azzal már nagyon szép a lefolyás. Sőt, a hosszabb már túl is puhítja a pogácsát.
Persze a Biancánál a nyomás profilozás igazából átfolyás profilozás, mert a tűszeleppel az átfolyást lehet szabályozni, ennek eredményeképp változik a pogácsán nyomás. Csak a pontosság kedvéért.

A vibrációs pumpához képest a rotációs pumpa önmagában is ad pluszt: akár hangélményben
akár egyenletességben, erőtartalékban, dinamikában. -
Noroo
tag
Köszi, én tudom. ;) Ezért írtam, hogy akit érint. Én hexa mezesuveget használok, van belőle elég. Csak míg a mezesuveg ami 100ft alatt van annak van kiszállitási díja, és igen kevés helyen kapható, ezért alternatíva lehet egy kik ami mindenhol minden nagyobb városban van. És most ott van és ötösével kapható. De a jószándékot mindenképp köszönöm. :)
-
general
addikt
Urak, köszi a hozzászólásokat.
Azt tudom, hogy valszeg kevés volt a töltet, de ez okozhatja a savanykás ízt? Mert amiket írtok azokat értem, tudom, (hogy minden kávé más beállítást igényel, írtam is), csak hogy merre induljak..
Ok, a hőfokon akkor emelek, és többet teszek bele. Finomabb őrlés nem hiszem, hogy kell, mert így is szép volt a lefolyás, ha több kávé lesz, még lassabb lesz, kvázi pont jó lesz. Érdekes, de pl PallYotz az oldalán ugyanerre az etióp fajtára 90 fok környéki hőfokot javasol! Na most akkor mivan? :-)Azt is értem azért, hogy nem azt kell elvárni, hogy a kávé konkrétan barackízű lesz...
Kávékészítésben kezdő vagyok, de nem vagyok 14 éves.
Persze simán lehet, hogy ez az etióp típusú világos nem az én kedvencem. Azért próbálom, mert az egyik kedvenc szegedi kávézómban (Hét kávézó) is ilyet adnak és ott isteni.
-
Nagyon buborékos, nem fényes és olyan mintha csak a tetején lenne hab (mint amikor mosogatásnál habzik a mosogatószer). Nem krémes állagú és semmilyen mintát nem lehet vele önteni. Hétvégére beszereztem pár dbz tejet aztán kiderül.
Hol lehetne szerválni olyan fejet a gőzkar végére ami 3-5 furatos? vagy kisebb a furat. -
jana86
csendes tag
A Biancán félig felemelt karos előáztatás szerintem csak akkor működne, ha hálózatra lenne kötve. A pumpát ez nem indítja, a kávébojlerben tartályos használatnál nincs nyomás. Ez szerintem más E61-nél is így van, bár valószínűleg másképp is működnek a különböző gépek.
Biancán erre nincs is szükség: teljesen felemelem a kart, indul a pumpa, a szeleppel korlátozom az átfolyást illetve a pogácsán a nyomást. Ez tartállyal is működik.
-
1 hete
szóval még friss a dolog. Hétvégén kísérletezek, tejmennyiség, hőmérséklet stb.
A réginél is eltartott egy ideig mire kitapasztaltam hogyan működik jól. De azt gondoltam, hogy azt a tudást átültetve itt is működik, de nem. 2dl tejet annyira gyorsan felgőzöl, hogy nagyon oda kell figyelni. -
jana86
csendes tag
A szűkítőnek az egyik hozadéka a lassú nyomásfelépülés miatti előáztatás. Ez csökkkenti a csatornák kialakulásánk a valószínűségét. E61-be nem feltétlenül kell, ha amúgy is van benne preinfusion-chamber (előáztató kamra, de elég hülyén hangzik magyarul). De nem tudom, hogy ez mindegyik E61-re jellemző-e vagy csak bizonyos típusokra, illetve a működésével sem teljesen vagyok tisztában: csak hálózatra kötve működik-e vagy egyébként is.
A szűkítő másik hozadéka a nyomás felépülése után kisebb átfolyás lehet kívánatos, de nemkívánatos is. Ezért jó a manuális tűszelep, mert csapolás közben tudod változtatni a szűkítést.
-
jana86
csendes tag
Szívesen!

A ház oldala csak kellemesen meleg, nem éget. A gőz- illetve melegvízcső sem, ezek bárhol megfoghatók, szigeteltek. A tetején a csészemelegítő melegebb, de az sem éget. A víztartályt szerelheted a hátuljára vagy bármelyik oldalára. Nekem pl. jobb oldalon van, mert így a legjobb a hely kihasználása a pulton. Nincs szabadon a műanyag tartály, fémházon belül van, azt nem éri fény.
Nem tudom, a "sima" E61-hez szükséges őrlésfiomság hogyan viszonyul a GC-hez szükségeshez képest, de én pl. a világos kávékat a hosszú előáztatás miatt nagyon finomra őrlöm. Az a tapasztalatom, hogy így, finomra őrölve, hosszan előáztatva (15-20s, de akár 30s) szebb a lefolyás ezekkel a kávékkal és ízre is nagyon tetszenek. A közepes pörit kevésbé finomra őrlöm és az előáztatás ott csak annyi, hogy hagyom lassan felfutni a nyomást. Bár az utóbbi időben ilyeneket nem is használok, csak világost.

Az egyelten dolog, ami nem tetszik annyira, az a vízterítése. Nincs vele semmi gond, de láttam már szebbet is.
A tamperelés szintezésére nem tudom, mennyire kényes, mert maroktampert használok.
Amíg nem ezt használtam, addig sem okozott gondot, de figyeltem rá mindig, az tény. WDT-zés viszont erőteljesen ajánlott, komoly daráló mellett is.Ha már E61-est veszel, én is azt mondom, hogy a rezgőpumpát felejtsd el, legyen benne roto!

-
jana86
csendes tag
Menüből ki lehet kapcsolni a gőzbojlert, akkor csak a kávébojlert fűti fel. Így még hamarabb is üzemkész, a speciális felfűtési procedúrának köszönhetően (hidegen indítva a kávébojlert egészen 130 fok közelébe fűti, így minden hamarabb átmelegszik).
Járható út, amit írsz, persze, a gőzbojlert így pár perc alatt felfűti. Van ennél drágább E61 is, de megértem, hogy nem mindenkinek van lehetősége illetve hajlandósága ennyit fizetni egy kávégépért. -
jana86
csendes tag
Nálam a Bianca pl. novemberben 44,5 kWh-t fogyasztott mindennapos használat mellett a Blitzwolf konnektor mérése szerint. Ma reggel 6:10-es bekapcsolással, egy kávé + tejgőzöléssel most 9:10-kor eddig 0,67 kWh-t. Ha a reggeli kávé után bekapcsolva hagyom ebéd utánig, akkor nagyon kicsivel fogyaszt többet, mintha közben kikapcsolom.
-
Keresztapper
senior tag
A két gépet nem ismerem, így ajánlást sem fogalmazok meg, de ahhoz túl rég óta vagy már itt, hogy elhidd, bármilyen gép üzemmeleg lesz 10 perc alatt. Az, hogy erről a gyártó marketingesei mit hordanak össze, ne tévesszen meg, vagyis ez ne legyen szempont a kiválasztásnál.
A roto pumpa meg nagyon más világ, mint az ulka ex5, szóval ha belefér a keretbe, akkor én ilyennel szerelt gépet vennék.
-
sz.zs.
őstag
Nem azt mondom hogy jobb, mert ez nyilván egyén és probléma függő is, de unokaöcsém gyógyszerész És amikor mondtam neki hogy én ezt nem szeretném szedni, mit tud ajánlani helyette, akkor első körben Salvus kúrával együtt az Optacidot másod sorban az Apo-Famotidint javasolta . Még a második sem avatkozik be olyan brutál módon mint a pp gátló. Gyógyszernek gyógyszer, de kíméletesebb.
Ja és azt is mondják, hogy a tej közömbösíti a csersavat. én sokszor csinálom azt, hogy az utolsó korty kávé után iszom egy két korty tejet. -
bluesfan
tag
Szerintem az F4 Nano is egy jó őrlő. Nekem mégis úgy tűnik, hogy a Niche-nek konzisztensebb az őrleménye, legalábbis szemre és főleg tapintásra sokkal kevesebbnek tűnik a fine szemcse, mint a Fio-nál, bár ez lehet, hogy szimplán az eltérő késtípusnak köszönhető, mélyebb analízist nem végeztem a tárgykörben.
A NZ egy Lelit Victoriát, a Fio egy Annát szolgál ki jelenleg. -
Az üvegek az egyedüli különbség, elmosom mindenképpen, megírom mi lesz.
(#87191) soldier2:
Miután szétporcióztam, rá egy hétten és megkóstoltam, nem volt semmilyen mellékíz.
A fagyóban töltött három vagy négy hét után főztem ismerőséknek, akkor is finom volt, mert ismerősék el voltak ájulva, hogy ez nem hasonlít az otthoni kávéjukra.
Elfogyott a kiporciózott kávém itthon, jelenleg van a fagyóban egy kb 150 g Espresso Italiano és 250 g Riói Varázs blend, 1-1 7 dl üvegben. Tesztelem mi történik az Espresso Italiano-val, ha a 7 dl üvegből szép lassan elfogyasztom.
-
törölt tag
A pukkanás (biztonsági szelep hangja) amit írtál egyértelműsíti, hogy nagyon fel van annak a gépnek véve a hőfoka a kazánban. Vagy a vízszint nem volt jól beállítva a kazánba és folyamatosan forrt benne a víz. Innen valóban hosszabb idő kell visszahűteni a fejet.
A pides dolgokat nem ismerem erről nem tudok mit mondani.
Ha nekem egy kávébabhoz 87 fokos fejhő kell, akkor sem tart fél pecnél tovább a visszahűtés még akkor sem ha 94 feletti hőről indulok. A hx rendszerből adódik, hogy a fejhez jutó víz csak átáramlik egy csövön a kazánbaban és nem a kazán teljes hőmérsékletet kell visszahűteni. -
törölt tag
A szűkítéssel elérhető, hogy a fej 92 fok körüli hőre áll be. Innem már nem kell sokat hűteni. A szokásos fejöblítést egy kicsit hosszabbra hagyom max 15 mp és mehet a csapolás. Azonban a hx gépeknél a fejhőmérő nagy segítség. Itt nem a kazánban lévő folyamatokat látod, hanem közvetlenül a fejben végbemenő hőváltozást látod. Itt a hőstabilitást tized fokokban kell elképzelni.
A 40-50 mp irreális érték. Ott nagyon fel lett véve a hőfokszabályzó. Értelme nincs, mert otthoni szinten nem gőzölsz annyit, hogy ilyen kazánhőmérsékletre legyen szükség. A vízfogyasztás egyébként sok mindentől függ. Minél lejjebb veszed az OPV nyomását annál több vizet dob el csapoláskor.
Azt mondják a szakik, hogy a régi ipari egykazános hx gépeket nem érdemes pidelni. Most már én is belátom, hogy nincs értelme. A rendszer miatt és a kazán nagysága miatt nem fog olyan gyorsan reagálni mint a duál gépek.
Az újabb Lelit és társairól kérdezd Fragolát.
Utoljára hagytam a méretet. Egy hx gép mindig jóval nagyobb helyet fog elfoglalni a konyhapulton vagy a kávésarokban mint egy fejbojleres. Tehát, ha nem egyedül élsz, kicsi a konyhád, akkor mindenképpen érdemes a pároddal is egyeztetni. Merthát sok esetben a konyha az asszonyok birodalma (is) -
soldier2
őstag
HX-es gépen a gőzbojler hőmérsékletét állítod pid-el, oda fölösleges szerimtem a hajszálpontos hőszabályzás. Ha kellően leveszed a nyomáskapcsolóval a gőzbojler hőmérsékletét akkor csökken a hűtőcsapolás hossza (kevésbé melegszik túl a fej), de elvész a gőz ereje. Egy szűkítő beépítése segíthet, hogy gőz is legyen meg a fej se hevüljön túl.
-
Koczó93
őstag
Először is e61 rulez. Bár ezért valaki megkövez
Lehet hogy az említett gépnél jól felvolt tekerve a nyomáskapcsoló. Így tuti van gőz is, de sárkányos lesz a víz is. Valószínű észrevenni a villanyszámlán már egy ekkora gépet, de ha napi 2-3x felfűtöd jobban jársz ha egész nap megy. -
soldier2
őstag
A HX-egépben van egy nagy bojler, ez adja a gőzt, illetve ezen egy spirálcsővel átvezetik akávéhoz való vizet, útközben meg felmelegedik. A kétbojleres megoldásnál külön van gőz és kávébojler, egymástól függetlenül állítható, kapcsolható. A másüdik a jobb és drágább módszer. A csupa króm E61 (ez a fejre utal) gépek lehetnek HX (heat exchanger) vagy DB (dual boiler)rendszerűek is.
#86311 Flash: Paljoc Get Up, de a Pacificcaffe, AVX, Kapucziner pörkölők olcsóbb kávéiból is válogathatsz.
-
Keresztapper
senior tag
Valóban az a mondás, hogy HX esetében nem sok haszonnal jár a PID beépítése, de az én tapasztalatom szerint azért ez sem ennyire fehér, vagy fekete.
Egy öreg Rancilio S24-em van, amiben egy XMT PID szolgál a legnagyobb megelégedésemre. A megfelelő bemelegedési időket követően nagyon szépen változtatható vele a kifolyó víz hőmérséklete, de azt is hozzá kell tenni, hogy a Rancilio nem E61-es fejjel szerelt masina, aminek az az előnye, hogy itt nem jellemző, hogy a fej annyira külön életet élne.
-
-
soldier2
őstag
HX-es gépnél kellegy fejhőmérő, hűtőcsapolással állítod be a megfelelő fejhőmérsékletet,majd kar fel és indítod a csapolást (ha nagyon túlmelegszik álló helyzetben a fej akkor a nyomáskapcsolóval tudod a gőztartály hőmérsékletét csökkenteni, de egy idő után a gőz rovására megy). Elég konzisztens tud lenni némi gyakorlással, de vízpazarló (ha designer vizet használsz akkor pénzben is érezhető) és olyan pontos sosem lesz mint a pid. Lassabban is üzemkész mint egy tuningolt GC. Otthonra HX gépet nem szoktak javasolni, de látványnak pl nem utolsó.
-
Noroo
tag
én ebből tuti az expobar-t választanám. Márcsak azért is, mert ahogy itt "lakom" azt vettem észre, hogy gc utáni feljebb váltasnak mondták már. Más liga szvsz.
GC
pro: full tunning
gyorsabb bemelegedés(?) a kicsi bojler miatt
kisebb helyen elfér, mint az Expobar
kontra: De a full tunningnál már nincs hova feljebb menni, csak váltani.
Expobar:
pro: Egy alap expobar-nál meg még lehet feljebb építkezni...
E61 ami egy másik szint, mint a GC
talán a sötét pöriket kicsit nehezebb elrontani pid nélkül (de most lehet, hogy hülyeséget mondtam)
kontra: nagy bojler bemelegedési idő hosszabb
nagyobb a helyigénye, mint a GC-nekde ez csak az én véleményem...
-
Csabio
újonc
Szerintem annyi kávéból nem tud olyan mennyiségű víz kifolyni ami zárlatot okozzon. Viszont ha puffant , és levágta a biztosítékot, akkor ott komoly áramok folytak...Biztos van nyoma.
Az egy hónap gari miatt izgulnék...
Más
Valakinek nincs ötlete, hogy lehetne egy ilyen tárcsát szerkeszteni/rajzolni, akárhogy megoldani. Fiorenzato F4 nano-ra lenne, de igazából rá lehetne applikálni bármilyen tárcsás állítóra . (Home-baristan megcsinálta egy srác)

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Honeywell DC313N elemes kapucsengő
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Kávékészítésben kezdő vagyok, de nem vagyok 14 éves.
Sztem az jóval több.