Hirdetés
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Szólánc.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mára elég volt a reklámokból
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
Sokszor iszok frescot, egyik kedvenc "olcsó" kávém.
Valamikor nekem is semmilyen íze van, de legtöbbször sikerül kihoznom belőle a maximumot. Kellemes csokipudingos íze szokott lenni. Próbáld meg egy kicsit alacsonyabb hővel csöpögősen, esetleg ristrettonak.
Én mindig dupla ristrettot iszok, annak jó szokott lenniHa "komolyabb" kávéban gondolkozol, akkor a Brazil Natural Águas Frias-al próbálkoznék.
Ez durván csokis.
Olcsóbbak közül nekem a fresco, paganini, brazil tristar ízlett a legjobban.Most próbáltam a Guatemala Bourbon Antigua-t, ez is elég kellemes csokis/gyümölcsös ízvilágú, egy kicsit édeskés beütéssel. Sajna nem mindig sikerül elkapni vele a fonalat, ezért néha citromos.
Ami hatalmas csalódás volt számomra az az Ethiopia Bale Wild Forest. Vagy én csesztem el a pörkölését, vagy nem tudom, de mindig egy keserű lötty lesz belőle. Nagyon sokan dicsérték, ezért is rendeltem.
A Stradivarival is ugyan így vagyok, sokan ajánlották, de nekem nagyon nemgyerebe.Pacificaffeból a pin up-ot okvetlen érdemes kipróbálni. Amíg nem magamnak pörköltem, addig ez volt a favoritom meg a rome espresso.
Ha a csokis kávékat szereted, akkor amiket én írtam, nyugodtan kipróbálhatod egytől egyik mind csokis, a guatemala-ba van egy kis trópusi gyümi, de néha áthajlik citromba ha rosszul van főzve.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
GIJoe
addikt
A héten jutok hozzá egy Gaiai classichoz én is,tudnátok ajánlani egy egyelőre megfizethető,kérmben gazdag és kellemes aromájú kávét hozzá? (totál kezdő vagyok,eddig a omnia volt a király... próbálok kulturálódni, elnézést ha szódát kértem volna a borba
-
cekkk
veterán
válasz vendingo #13902 üzenetére
Köszönöm az infót!
Próbáld meg egy kicsit alacsonyabb hővel csöpögősen,
Ezt hogyan, kiengedek egy kis meleg vizet mielőtt lefőzöm a kávét?
Nem pidelt a gépem, így sajnos nem tudok rajta hőfokot állítani.GiJoe
(#13905) Toobee
Köszi majd írok neki is.Lehet a pidet kellene megrendelnem, és megcsinálni. hátha úgy jobb lenne a gép.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
Szerintem vedd fel vele a kapcsolatot nyugodtan és olyat pörköl neked, ami nagyjából lefedi az ízlésedet. Esetleg egy Etióp Djimmah-t, abban van egy kellemes füstösség.
(#13902) vendingo: az a két kávé minden, csak nem favorit. Meg lehet inni mindkettőt, még finomnak is lehet nevezni, de, hogy legjobbnak
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Paraszt pid-em van nekem is
Amikor kikapcsol a fűtést jelző lámpa elkezdesz számolni. Ki kell tapasztalni, hogy a te gépeden mi hány másodperc.
Nálam a fresco receptje GB-el: kicsit jobban tamperolom v. finomabbra darálom, hogy csöpögősebb legyen, illetve a lámpa kialvásától 20-30 másodperc után kezdem a csapolást.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz Toobee #13905 üzenetére
Nekem az volt a két kedvencem a kezdetek kezdetén, aztán vettem egy gene-t. Átugrottam pár lépcsőfokot, és egyből a mély vízbe ugrottam. A gép+daráló vétele után 2 hónappal már magamnak pörköltem.
cekkk: Nem engedek ki semmit, csak a kávét
Melegítem a gépet min 10-15 percig. A fűtést jelző lámpa ciklusokban világít, amíg fűt a gép. pl.: világít 30 másodpercig amíg fút, aztán 2 percig nem.
Ha kialszik a lámpa, utána várok 20-30mp-et és akkor kezdem meg a csapolást. 20-30mp alatt kellően visszahül.
Ezt ki kell tapasztalni, hogy neked hány másodperc lesz a jó az egyes kávékhoz. Kis gyakorlást igényel, de hamar bele lehet jönni. Ha nincs pénz pid-re, akkor így helyettesíthető, én elvagyok vele. Nem tervezek hosszútávra a jelenlegi gépemmel, ezért nem ruházok be a pid-re.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Cccam
újonc
Gaggia new baby twin OPV beállításában tudna valaki segíteni Szabolcs megye környékén.
-
vendingo
veterán
Nem érdekel valakit egy alig használt gene (~fél éves)?
85000 pénz.(nem az enyém)
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
GIJoe
addikt
válasz -HajTömeg- #13912 üzenetére
kommersz Bosch kávadaraló van egyelőre, később lesz "ajánlottabb is" csak asszony meg ne tudja
ahogy nézem a youtube videókat, nem is tudom hogyan tudnám annyira finomra darálni, vkinek vmi átmeneti trükkje?[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
Egyrészt ledöglik a kv sajnos.
Pár perc alatt.
Én még megiszom az 1-2 nappal korábban ledaráltat,de ez gyakorlatilag Istenkáromlás itt
Ami még nagy baj,hogy pontosan olyanra kéne darálni,amilyen a te gépedhez kell.
Na ezt meg nem fogod eltalálni az ziher.Alias: Júzer error
-
ronin s8
senior tag
válasz -HajTömeg- #13923 üzenetére
Reggelente, mikor a munkahelyemen az első kávét csinálom, és beindítom a Compak-ot, mindig kidobok pár grammot. Ha ezt kihagyom, és megpróbálom felhasználni, mindig megbánom. A kávénak enyhe, kellemetlen olajos mellékíze lesz, megérzem rajta a döglött ízt.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
tariattila
veterán
válasz -HajTömeg- #13926 üzenetére
hogy? mi? őőőő...jaaa
IGAZ
-
mutyi
senior tag
Úgy döntöttem az este,hogy ma reggel fel fogom bontani a Panama Geisha kávémat, bár óva intettetek tőle,mert hogy nem egy kezdő kávé.
A pörkölés 6 hónapos,az illata ennek megfelelően nem annyira friss,mint a Brasilomé,ami meg 3 hetes.
Nagyjából belőttem a többi kávé alapján az őrlési finomságot és készítettem egy egyes shotot.
Szűk 9 grammból készült,így már éppen meg lehet nyomkodni a szűkülés miatt is,de persze nem annyira,mint ha dupla szűrőben készítettem volna,az majd délben lesz.
Szóval a lefolyás tekintetében 25 mp alatt lefolyt a 30 ml,ezért szerintem a dupla szűrőben az erősebb tamperálás miatt jobb lesz.
A lefolyásnál már látszódott, hogy nem lesz olyan cremas,mint amit a többitől már megszoktam és a crema is nagyon ki volt szőkülve.
Ízre viszont egy merőben más ízvilágot kaptam,mint amiket eddig itthon,ennek az íze olyan volt,mint amiről beszámoltam hogy pénteken a Dokk-ban ittam, a Hasbean kávét.
Szóval egy erőteljes gyümölcsös, szilvás íz. -
HÁZIGAZDA
nah, nem adta könnyen magát, de most már pár napja zenél a kapucziner etióp gyémánt. nem annyira gyümölcsös, mint általában az etiópok, talán picit sötétebbre lett húzva. az átlagosnál kicsit gyorsabb lefolyás és alacsony hőmérséklet (pid=88 fok) kell neki, így egy nagyon sűrű, olajos, feketecsokis, ugyanakkor határozott savas végeredményt ad.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
t-bali3
senior tag
Automata kávéfőzőt szeretne venni egy ismerősöm. A max keret 100 e Ft. A szokásos kérés miszerint csakis új gép lehet itt is fennáll.
Tudtok valamilyen géptípust javasolni? Főleg a szakiktól kérdem, szerviztapasztalatokból merítve.
Ha típus nincs, akkor márka javaslat? Saeco v Delonghi?
[ Szerkesztve ]
-
mutyi
senior tag
válasz ronin s8 #13930 üzenetére
Köszi, próbálkozom!
Nagyon köszönöm a sok segítséget a fórumozóktól, nélkületek még gépem sem lenne vagyis lenne, csak egy automata fos.
Van egy ismerősöm,akinél szoktam inni "jó" kis kávét,mert automata gépük van és tökre ízlett a mi szarvasi gépünkhöz képest. Múlt héten voltam náluk és ittam egy kávét, hááááát, amire eddig azt mondtam hogy finom, arra most magamban azt gondoltam,hogy mi ez a sz.....
Köze nem volt az espressohoz.
Szóval alakulok, bár még mindig nincs fogalmam hogy hogyan kell készíteni és milyen állagúnak és hőfokúnak kell lennie a cappuccinóhoz szükséges és a lattehoz szükséges tejhabnak?
Össze vissza csinálom,semmi tudatosság sincs benne, pontosabban tudatosság van, de szakértelem kevésbé -
ronin s8
senior tag
A tejhabnak kézmelegnek kell lennie, pontosabban a fém edénynek, ezért használunk habosításhoz olyat. Ez max. 60 fokot jelent. Afölött tönkre megy a fehérje, és az íze se lesz olyan finom. Viszont ennél hidegebben meg az íze nem jó, tehát kb. 60 fokos hab a jó.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
mutyi
senior tag
válasz ronin s8 #13933 üzenetére
Akkor valóban nagyon rosszul csináltam,mert én gyak felforraltam a tejet,amit tudtam hogy nem szabad, de úgy éreztem,hogy akkor kezd el majd besűrűsödni.
Szóval 60 fok,ami még a kéz elbír.
Na de ott hogy lesz habos/sűrűbb?
Én most úgy próbálkozom,hogy félre van döntve a fém kiöntőm és éppen csak beledugom a gőzőlőfej végét.
Nagyon kevés tejjel szoktam, lehet akkor ez a baj, hiszen az baromi gyorsan felmelegszik nem hogy 60 fokra,de forrás közeli állapotba. -
Xabi78
aktív tag
válasz t-bali3 #13931 üzenetére
Ha új gép, akkor elsősorban a saeco xsmall lehet abban a kategóriában jó választás, automatákhoz képest egészen alacsony a meghibásodási arányuk, jól szervízelhető, kerámia késes. Az újabb philips-saeco-k már nehezebben és drágábban szervízelhetőek. A delonghira is áll ez, a Jura meg nem ez az árkategória.
Használtban is ki lehet fogni szép darabokat mondjuk fél év garival, nem biztos, hogy rosszabb választás lesz.
Cave canem!
-
And06
aktív tag
kezdetnek ez jó lesz: [link]
utána fel kell habositani "pár" liter tejet sajna ez olyan, hogy le lehet irni lépésről lépésre, de csak a gyakorlás segit. én pl nem iszok csak ritkán capput, önteni semmit sem tudok, de lehet hogy a tejhabom is épp megüti csak a mércét (remélem). -
WiZARD
addikt
válasz ronin s8 #13935 üzenetére
tejhabbal nekem is vannak gondjaim, egyre inkább gondolkozok hogy a csodás muanyag tejhabostó izé helyére veszek egy Rancilio Silvia gőzkart, ahogy neten látom sokan cserétlek erre...
mindig nagyon habos, buborékos lesz nekem, ahelyett hogy a rendes suru tejhab lene...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
-HajTömeg-
őstag
Ezúton is szeretném megköszönni azoknak akik segítettek az EVO nyomásánk beállításában.
Paljocnak, Zolnagy-nak aki válaszolt mind a 400 üzenetemre és Török Szabinak,aki 2gyerkőc mellett is időt szakított rám.
Jelentem úgy néz ki sikerült beleraknom az OPV-t, és sokadik mérésre is 9 bar körül nyom a gép, kicsit fölé lőttem.
Remélem többet nem lesz vele gondom, kopkopkop...
Egyébként a képen pirossal bekarikázott cső mire való, oda mit lehet kötni??
Ezt még jó lenne megfejteni[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
And06
aktív tag
válasz -HajTömeg- #13943 üzenetére
na akkor mostmár semmi sem áll a kávé útjába -
paljoc
tag
válasz -HajTömeg- #13943 üzenetére
Az egy automata legtelenito szelep belul egy kis golyoval ha jol emlekszem. Az esetek egy reszeben mar uj koraban sem mukodik normalisan, ki szokas iktatni ugy hogy ledugozzuk.
[ Szerkesztve ]
-
szőröscica
addikt
Sziasztok!
Tudtok valami jó webshopot, ahol kávézáshoz kiegészítőket, bögrét, csészét, stb. lehet kapni?
És ha esetleg júli 10-ig ide is érne a cucc, az főleg jó lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Okos Otthon / Smart Home
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- Összerakja az AI-t és az 5G-t az NVIDIA
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gyúrósok ide!
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Könyvajánló
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest