Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1301) Thunder78


Thunder78
senior tag

Ha valakit érdekelne, Győrben van egy eladó ilyen ([link]) hangfal.
Nem láttam és nem hallottam még, de ha valakit érdekel, szívesen segítek :)
25k-ért van a pár belőle, új ára 24k/db :)

''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!''

(#1302) golyani válasza Thunder78 (#1300) üzenetére


golyani
addikt

seetleg ha megtudod oldani a tápot számítógépes neonok sokaságával.
azonkívülbiztos van a neten vhol vmi kis mikrofonos kapcsolás de én még ilyennel nem taliztam.

(#1303) Thunder78 válasza golyani (#1302) üzenetére


Thunder78
senior tag

Egyenlőre csak elméleti síkon megy a gondolkozás, hogy egyáltalán mit lehetne csinálni. Felmerült a fényorgona lehetősége is, de igazándiból valami beépített, vagy nem látható helyre telepített hangulatfény a cél, ami zenére pulzál valamilyen formában :)

''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!''

(#1304) commanDOS válasza Thunder78 (#1299) üzenetére


commanDOS
senior tag

De a legnagyobb poén az az, hogy amerikában árultak is ilyet, asszem 14 dolcsiért :DDD

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1305) Thunder78 válasza commanDOS (#1304) üzenetére


Thunder78
senior tag

És kétféle ember vásárolta. A tudatlan és az, aki poénból vett egyet a tévé tetejére dísznek :D

''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!''

(#1306) bajnokpityu válasza Thunder78 (#1234) üzenetére


bajnokpityu
félisten

oké,de nem skáláztad be,hogy milyen frekinél váltanak.
és a 2 utasok néha pont a beszédhang környékén vágnak,amire fülünk a legérzékenyebb.és vágás környékén elég sok torzitás lehetséges.szal ez,hogy mindenképp kétuatasat,ez azért enyhén szólva sántit.általában egyetértek a HSZeiddel,de most nem annyira.

kalaptartós téma van enyémben is,de azért mert előző tulaj kivágta a fémet,és el kellett takarni.és sok sebből vérzik ez a módszer.az emlitett szinpadképen túl,az üvegfelületek miatti frekvenciatorzitások,torlódások,stb. 2 mp alatt ebből az jön le,hogy kiemel a magas.utána meg az,hogy bizonyos frekik eltüntek,néhányan meg feldúsultak.pl a mélytartomány teteje.az hogy béna subokat hallottál meg annak is köszönhető,hogy nem illesztett sub.subot kocsiba választani a legnehezebb.egy dolog a vágás,de a csomitartó akusztikája a döntő.ez megkavarja a szart rendesen.

ugyanigy szobai cucc azért sem szóllhat kalaptartóban ajtóban akárhol jól (tisztelet a kivételnek),mert a szobai hangszórókat úgy konstruálják,hogy zárt,de legalábbis doboz által csillapitott a membrán.kocsiban meg a legritkább esetben csillapit a csomagtartó.
szal hidd el,nem jó versenytársakkal hasonlitod össze a szettedet.kocsiba én is úgy vok,hogy szinte mindegy hogy szól,csak alapigényeket elégitsen ki,ehhez képest mindketten túllőttünk a célon,ráadásul nem a legköltséghatékonyabb módszerekkel tettük.ne értsd félre,nem fikázni akarom látatlanból,nem lenne korrekt,de elvileg,papiron hátránnyal indul.ehhez képest,ha zenei élményt nyújt,akkor Te szerencsés vagy,enyém korántsem szól igy.akik beülnek,odáig vannak,de nem ők halllgatják néha órákon át.én pl ujabban be sem kapcsolom.

és igy van,minél kisebb a hangszóró ellenállása,impedancia értéke,annál nagyobbat fog az erősitő melegedni.a kipróbált házimozierősitómöm is tojást lehetett sütni,ming az öreg denon(amit nagy örömömre meg tudtam magam javitani egy biztositékcserével :))) jéghideg.

hifitornyot ha mindenáron egymás tetejére akarod rakni akkor úgy épitsd,hogy az erősitő van legfelül.ha meg melegszik mindenképp.amugy nem kell félteni ezeket az erősitőket.szegény erősitőm az ótóba anyósülés alatt még sosem oldott le,pedig kezem rég nem állta a tetejét.volt szerintem legalább 50-60fokos.

készitsd egy ócsó erősitőt,jó esetben 10V körüli értéket ki tud adni,ez kicsi lámpát már meg tud hajtani.tapasztalat ezt mutatja.hangositási cuccok meg biztosan még többet tudnának,de valahogy pár ezer W felvételű erősitőt nincs kedvem rákötni egy 40-50Volt körüli izzóra.meg hát a sónak mennie kell...

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#1307) Fori23 válasza bajnokpityu (#1306) üzenetére


Fori23
őstag

''szobai cucc azért sem szóllhat kalaptartóban ajtóban akárhol jól (tisztelet a kivételnek),mert a szobai hangszórókat úgy konstruálják''
- a legtöbb szobai hangfal reflexes, tehát nagy gondot nem okoz a csillapítás hiánya, de 500 literes csomagtartó tényleg sok lehet neki, és az alkalmazott anyagok, kevésbé tűrik az időjárás viszontagságait /-20C-+70C, magas páratartalom stb./. Ez sokszor még mindig jobb, mint a legtöbb autóhangszóró, amiben a méretén kívül, semmi más tervezés nincs.
Az az autós cucc amin már látszik, hogy foglalkoztak vele, figyelembe vették a speciális felhasználási területet, kb.30-40k-nál kezdődik szerintem /itt csak egy ajtóba építhető, mély-közép+csipogó+keresztváltó set-re gondolok/.

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#1308) Thunder78 válasza bajnokpityu (#1306) üzenetére


Thunder78
senior tag

Valóban nem skáláztam be, de nem is az volt a lényeg, hanem az elv. Egyébként nem feltétlenül értek veled egyet a vágás frekijében.
Általában 3000-4000 között vágnak az olcsóbb hangfalak (ami már a beszédhang fölött van), mert nem nagyon tesznek bele olyan magassugárzót, ami ez alá tud menni.
A jobbak 2000 környékén vágnak. Egyszer volt szerencsém hallani egy Dynaudio 330-ast :D

Autós kérdésben nem akarok véleményt mondani. Mint rámutattam, saját magamnak csináltam a szettet és nem bántam megy egyáltalán.
Egyébként nem hinném, hogy a dobozba tervezett hangszórók olyan nagyon mások lennének. Jelenleg a dobozok többsége reflexes, tehát komoly csillapításról nem beszélhetünk ott sem. Mellesleg az Ibiza csomagtere nem éri el a 300 litykót, szóval nincs olyan nagy tér alatta :)
Subos felvetéseddel sem értek egyet. Hallottam már 150k-ba kerülő sub-ot is, ami jó minőségűnek számít, de nem győzött meg, hogy szükségem van rá.
Egy időben ugyanis ez alá a szett alá akartam egyet és kipróbáltam legalább 10-félét akkoriben. Olcsóbbat és komolyabbat is. Egyik sem győzött meg, csak szét akarták szedni az autót, de nem szólt tőle szebben semmi.
Jelenleg a 4db mélyközép elegendő mélyet ad. Többre nincs szükség ... hangerőben is bírják a tempót, így tényleg nincs értelme mélyládát rakni alájuk.
Az árával pedig nem hiszem, hogy túllúttem volna a célon ... olcsóbban, boltból a közelébe sem jutottam volna ennek a hangminőségnek :)

''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!''

(#1309) Thunder78 válasza Fori23 (#1307) üzenetére


Thunder78
senior tag

Egyetértek ... nem feltétlenül kell megkülönböztetni autós és szobai hangszórót. A jobb minőségűek, ahol már az adott területre specializáltak a hangszórók, drágák :)

Ergo 60k-ért nem tudom milyen szettet lehet kapni, ami hasonló kiépítésű, mint az enyém, de abban biztos vagyok, hogy minőségbe nem kaptam volna meg ezt.
Persze hozzáteszem .. ez nem top quality. Ez az a minőségi szint, amint még értelmes célnak tartok autóba megvenni. Persze szobai cuccban is hallottam már ezt a hangszóró szettet, és hát nem szóltak rosszul :)

''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!''

(#1310) kripo


kripo
tag

Tisztelt fórumtársak :R
Halott már valaki a Quadral Halton hagfalairól valamit,mert én semmit sem találok a neten róluk. (google, honlap, prospektus) 3 utas, 4 - 8 ohmos, 2 db 623 TNB 92/1060 tip. mély + 1db ismeretlem magas és közép. Serial cimke hiányzik. Segítésget előre is köszönöm.

"Bánj mindennel és mindenkivel úgy, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak."

(#1311) Thunder78 válasza kripo (#1310) üzenetére


Thunder78
senior tag

Hogy szól? Ha szép hangja van, akkor érdemes vele foglalkozni. Tök mindegy mi van ráírva.
Egyébként a Quadral előszeretettel használ Tesla hangszórókat :)

[Szerkesztve]

''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!''

(#1312) commanDOS válasza Thunder78 (#1311) üzenetére


commanDOS
senior tag

A Tesla még megvan?? :D na nemá.
nekem mindig az orsós-magnó korszak meg lemezjátszók ugranak be róla :)

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1313) kripo


kripo
tag

Szépen szól a fülemnek :C Elég komoly rendszerben lett tesztelve, jelenleg nem volt rá több pénzmag. Szépek a magasak és közép is elfogadható. A mélyekről a 2 db 25 cm-s mély gondoskodik. Még a gyári sarus belső kábelei vannak benne.(szemre 0,5-sek alu saruval, zsugorcsövezve) Szerintem nem volt még.., hozzányúlva. A hangváltóját nem néztem még. Azért érdeklődtem,hogy hátha valakinek van róla valami bővebb infója. Jelenleg a belső kábelek cseréjén gondolkodom. Szóval meg vagyok vele elégedve, de ebbe belejátszik a DP monoblokk is. :C

[Szerkesztve]

"Bánj mindennel és mindenkivel úgy, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak."

(#1314) Thunder78 válasza commanDOS (#1312) üzenetére


Thunder78
senior tag

De meg ám, csak TVM-nek híjják. Az autós szettem abból van összeválogatva :D

''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!''

(#1315) Thunder78 válasza kripo (#1313) üzenetére


Thunder78
senior tag

Szvsz ha a fülednek tetszett, akkor érdemes vele foglalkozni. Persze érdemes többfélét is meghallgatni, hogy képben legyél, mik a lehetőségek :)

''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!''

(#1316) kripo


kripo
tag

Ha valakit érdekel hifi-s cuccos nézzen be a Cd,videó,tuner, hangfal vásár... tocsikba :DD :DD :DD Bocs az Ön reklámért :) :) :)

"Bánj mindennel és mindenkivel úgy, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak."

(#1317) curtis2


curtis2
tag

és mi a vélemény a szerényebb csöves erősítőkről? Gondolok itt pl. DPA-ra. legalábbis én errről hallottam olcsóbban.

curtis

(#1318) DDL válasza curtis2 (#1317) üzenetére


DDL
őstag

Az olcsó integráltak (EL34 vagy 6L6GC 20-25W-os) 60-70k-t megérnek. A nagyobbak már néha irreális árakon vannak. A 211-es SE 150-160k-t megér, ha nem búg (ha igen akkor semennyit olyannak aki nem ért hozzá).

Üdv: DDL

Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html

(#1319) djtörök


djtörök
senior tag

Az alábbi videoton hangfalakat hány wattal lehet meghajtani biztonságosan?

[kép]


[Szerkesztve]

(#1320) djtörök válasza djtörök (#1319) üzenetére


djtörök
senior tag

na valaki?...

(#1321) commanDOS válasza djtörök (#1320) üzenetére


commanDOS
senior tag

Szerintem ha írsz egy típusszámot, akkor könnyebb lesz.

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1322) commanDOS


commanDOS
senior tag

HI-FI-sek UP!! :)

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1323) horvathkrisz válasza djtörök (#1319) üzenetére


horvathkrisz
addikt

Véleményem szerint RMS 30 Wattal tolhatod neki- károsodás nélkül, de ez már akkora hangerő, nem hiszem hogy élveznéd...
Ja, és arra figyelj hogy magasat ne sokat engedj neki, mert ezek hamar elszállnak...

szerk.: honnan/mennyiért szerezted? jó kis cucc! :R

[Szerkesztve]

(#1324) Thunder78 válasza djtörök (#1319) üzenetére


Thunder78
senior tag

Szerintem 1W-ba még nem hal bele.
Mindenesetre érdekes, hogy azt kéred, fotóról állapítsuk meg, hogy mennyire hajtható az adott cucc. Ráadásul biztonságosan.
Erre leginkább azt mondanám, hogy ha egy kikapcsolt erősítőre dugod, akkor biztosan nem lesz baja. Ez tutibiztos :D

Félre ne érts, nem rossz a cucc, de a fotónál azért több kéne ahhoz, hogy bárki mondjon neked közelítő értékeket :)
Te pl meg tudnád mondani, hogy a frontjaim ([link]) mekkora terhelést bírnak?

''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!''

(#1325) commanDOS válasza Thunder78 (#1324) üzenetére


commanDOS
senior tag

sztem p.m.p.o. 2 Kilowatt :DDD :DDD

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1326) commanDOS


commanDOS
senior tag

R.M.S.30?? nemtom lehet én látom rosszul a képet de ilyen kis ládák lennének?
Most nem azért, de a két JBL-t, amik nagynak absz. nem mondhatók, simán bírja a
DIN 35-40W-ott legalábbis normális zenénél abszolút nem hallani hogy torzítana.
bár amikor az előlap levétele után megláttam a mélyhangszórók kábé 10mm-es kilengését, akkor megsajnáltam kicsit és visszavettem, de egyébként se szoktam 30-40% nál jobban hajtani, mert bőven bőven elég, csak megkellett hajtani nehogy ellustuljon ;] ;] ;]
amúgy azon a vidin gyárilag van filcborítás vagy saját?

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1327) Fori23 válasza djtörök (#1319) üzenetére


Fori23
őstag

Szerintem ez már valami átépített dolog lehet.
DC2550-nek mondanám, ha tudnám igazából a méreteit. Ha jól emlékszem az 60/80W, a Videoton erősítőt elbírta.

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#1328) kripo


kripo
tag

Ajánlom mindenki figyelmébe : http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=29094

"Bánj mindennel és mindenkivel úgy, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak."

(#1329) frankie!


frankie!
őstag

Sziasztok!
Mi történik, ha egy erősítőre, amin eredetileg 8 ohmos hangszórók voltak, 4 Ohmosakat teszek? Nem lesz baja? Már kipróbáltam, úgy tűnik, működik, és a hangerő is változatlan.

(#1330) Xbean


Xbean
tag

Sziasztok!
Van itthon 2 régi hangfal ( kb. 20 évesek ) egy lejátszóhoz tartóztak ami már nincs meg.
Nos gondoltam kiprobálnám pc-n a hangzásukat, de van egy kis bibi a hangfalak ha jól tudom 4 ohm-osak és úgy hallotam amire rákötöm azt tönkrevágja.
Ha van ötletetek szívesen meghalgatnám, de fő a biztonság szóval nem szeretnék semmit tönkretenni a hangfal végett.
Amúgy jól szólhatnak (minőségi fa burkolat, és kb 2x-3x nehezebb mint egy átlag hifi hangszórója)

(#1331) commanDOS válasza frankie! (#1329) üzenetére


commanDOS
senior tag

Ha 4 és 8 Ohm-ot is tudja, akkor nagy baj nem lehet. figyelni kell egy ideig, hogy mennyire melegszik. Ahogy DDL-től tudom, bár a kisebb impedanciás hangfalakat könnyebb hajtnai, kisebb fesz kell neki, viszont nagyobb áramot kell leadnia, és ez az amit sok végfok nem bír.
ha különösebben nem melegszik, akkor nincs gáz.
Xbean: Mivel akarod őket meghajtani? Mert mindig az erősítőtől függ, hogy milyen Imp-es falat köthetsz rá, a pc-ből vonalszintű sztereó jel jön ki, ott csak ez a lényeg.

[Szerkesztve]

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1332) Xbean válasza commanDOS (#1331) üzenetére


Xbean
tag

Creative Soundblaster Live Digital hangkarira kötném,márha lehet bár sztem meg lehet oldani a pc-re kötését.

(#1333) frankie! válasza commanDOS (#1331) üzenetére


frankie!
őstag

Köszi, én egy Videoton Menüett B11 hangfalat kötnék rá, és az ''ezer sebből vérző'' paraszthifi Genius 5.1-el szeretném meghajtani. ;] Igaz ez a hangfal se túl nagy durranás
Úgy tűnik, nem melegszik annyira. :F Nagy hangerőn úgyse használnám, mert ott a felismerhetetlenségig torzít.

[Szerkesztve]

(#1334) golyani válasza Thunder78 (#1324) üzenetére


golyani
addikt

hát mivel a denonod az asszem 2*50W-os akkor a frontjaid ettől tuti nagyobbak én saccolássom alapján olyan vhol 100-120/240W körül lehetnek...

csakhogy örülj :DDD

va nitthon régi vagy 26 éves videoton lemezjátszó meg rádiós erősítő. lemezjátszóba tűt cserélni nagyon nagy ördöngősség? mert nem sok ember van a környéken aki ért hozzá sőt én nem is tok ilyenről.


[Szerkesztve]

(#1335) commanDOS válasza Xbean (#1332) üzenetére


commanDOS
senior tag

De akkor ezek aktív ládák? vagy hogy van ez? mert nem akarlak kioktatni, meg alap dolgokat előadni itt neked, csak nemtom, hogy állsz így hi-fi, hangtechnika szinten...
ha normál hangfalak (loudspeaker), akkor erősítő nélkül nehogy rá nyomd a hangkarira :)
mert, annak csúnya vége lesz...
vagy van erősítőd?
mégegyszer elnézést, ha tisztában vagy ezekkel a dolgokkal, de jobbnak láttam közölni azért :B

Üdv.

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1336) Xbean válasza commanDOS (#1335) üzenetére


Xbean
tag

Nincs semmi probléma, elég kezdő vagyok hang téren, eddig nem is foglalkoztatott különösebben a téma. Mostanábban kezdett foglalkoztatni a téma.
A hangszóróra visszatérve szerintem erősítő kéne hozzá, azoknak meg igen borsos az áruk ahogy elnéztem :(

Úgyhogy egy ideig nemlesz belöle semmi. A mai hangfalak meg indokolatlanul drágák (szerintem). Egy logitech z-5500-nak már otthoni felhasználásra tökéletes kell hogy legyen illetve ilyen árszintben már nagyon jó a minőség, nem értem minek költeni drágábbra (esetleg hanggal foglalkozó embereknek).

Sőt tovább megyek ha valaki panel házba lakik jobban járna egy jobb fejhalgatóval mert azt tán lehetne is hallgatni hangosan.

Persze aki megteheti hogy egész nap bömböl a hifi vagy az 5.1 arra nem vonatkozik a fejhalgatós megállapítás. :D






[Szerkesztve]

(#1337) commanDOS válasza Xbean (#1336) üzenetére


commanDOS
senior tag

Hát nézd...ez mindig attól függ mire kell a cucc és mennyire vagy igényes, mennyire van jó füled. játékra ha akarsz alá egy kis dübörgést meg térhatás fittyfenét, egyebeket, arra megfelel egy jobb 2.1-es, vagy 5.1-es rendszer, filmnézésre is ez a rendszer, csak talán egy fokkal komoyabb, egy logitech, soundblaster, stb. Ha nem túlzottan vagy igényes ilyen téren, akkor ez zenére is ''jó''. Ha már egy fokkal igényesebb vagy és zenéhez kell, akkor ezt a felállást úgy, ahogy van elfelejted (persze itt már belép a vékony pénztárca és vágyakozó tulajdonosa esete...) erre megoldás a használt cucc, ugyanis segítőkész fórumtársak és saját tapasztalataim alapján :D ... igenis jó használt cuccokat lehet kifogni, némi szakértelemmel, jó tanácsokkal és persze szerencsével. Énis így vettem a használt cuccomat, rágódtam rajta elég sokat, neten nézelődtem, hirdetések meg miegyebek között, kérdezősködtem, aztán próbáltam a nem túljó hallásomra és egy haveromra támaszkodni :) így meg lett a rendszerem. 45K-ból... egy Onkyo A-8420-as 50w-os Tranzisztoros erősítő. (legalább 18 éves)
és egy pár kis méretű, de jó hangú JBL LX-22-es hangfal.
tehát ha neked megvan a hangfal, és szánsz rá némi pénzt, akkor érdemes használt erősítőben gondolkodnod, ugyanis egy mai olcsóbb erősítő nyomába se ér egy jó állapotú használtnak. (kivétel persze van, ezért kell odafigyelni). 20Kilóért már kapsz olyat, ami kielégíti minden igényed ezen a téren.

Üdv.

ui.:Boccs ha hosszú lett :)

[Szerkesztve]

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1338) commanDOS


commanDOS
senior tag

Sőt azt mondom inkább, hogy ha van rá 10-15 ezred, azért már kaphatsz egy szép állapotú Pio sr-303-ast, vagy hirdetett itt még valaki egy hasonlót. ennél sokkal többet felesleges költened rá. vagy vehetsz esetleg házi-mozi erősítőt használtan 20-30 ért megszámítanak neked egy yamaha-t vagy hasonlót. és azt digitálisan össze tudod kötni és ha nem kifejezetten zenére kell, akkor azt később tudod bővíteni.

[Szerkesztve]

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1339) Xbean válasza commanDOS (#1338) üzenetére


Xbean
tag

Szerinted jól szólnának ezek a hangfalak (sajnos nem tudom a típusát).
Megéri a fáradtságot és a pénzt rászáni?
Nem járnék jóbban ha az erősítő árából vennék egy új hifit ( kb 20-30k ) azért mégiscsak új fejlesztésről van szó, az aiwa márkáról csak jót hallotam ti mit mondtok rá?Vagy érdemesebb lenne a régi hangfalakhoz erősítöt venem?

Megpróbálok utánajárni a hangfal típusának, mert így csak külsőre tudom megítélni, esetleg lefotózom.

(#1340) commanDOS válasza Xbean (#1339) üzenetére


commanDOS
senior tag

Hát nézd típus szám alapján valószínű tudnak rá itt valamit mondani, egy képet azért csinálhatnál, de azért a falvastagság meg a hnagszóró méret nagyjából semmit se mond, nyilván jobb, minél vastagabb a doboz fala, de attól még nem fog szépen szólni, ezzel azért légy tisztában. ha szépen szól, akkor mindenképp szánj pénzt egy jó kis erősítőre.
Mini-''hifi'' re én még 5Ft-ot is sajnálnék, az nem hi-fi, a hi-fi szabványhoz annyi köze van, mint a szomszéd joli néninek a quantum fizikához. 20-30K ból egy gyengébb új hangfalat alig kapsz....viszont egy igen jó használt erősítőt már igen.
persze ez csak az én véleményem...de én óckodok ezektől az 5-600W-os :DDD müanyag rémségektől.

[Szerkesztve]

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1341) Xbean válasza commanDOS (#1340) üzenetére


Xbean
tag

Csináltam pár képet, remélem elég lesz.
Elölnézet:
[link]
[link]

És íme a csatlakozója:
[link]

Bocs ha rossz minőségüek a képek, de sietnem kelett.

(#1342) DDL válasza Xbean (#1341) üzenetére


DDL
őstag

Nini! :Y :DD

Ezek a jó öreg (nem 18 évesek, hanem 22-25) Tesla hangdobozok egészen tűrhetően elmuzsikálnának egy kis ORION SE1025B, vagy egy PIONEER régebbi SX202-es, vagy hasonló erősítővel. Elég borsos áruk van ezen erősítőknek: 5-10k :)

Üdv: DDL

Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html

(#1343) commanDOS válasza DDL (#1342) üzenetére


commanDOS
senior tag

Ezen filóztam épp, hogy vajon vidi vagy Tesla lehet-e :)
kinézetre télleg legalább 25 évesek.
Amikor az enyémet megvettem, nemhittem el, hogy 92-ben gyártották utoljára..(1989-1992)
magyarán a legjobb esetben is 14 éves :) pedig design-ra meg állapotra meg nem mondtam volna, szép íves az eleje, jól néz ki a vászon az elején meg miegyéb..de hát akkoris.
Xbean: sok sikert hozzá ;)

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1344) Xbean


Xbean
tag

Kösz a segítséget.
Lehet veszek majd hozzá erősítöt, nem vagyok biztos benne.. túl régi.
Kb. a mai hangszórok között milyen árban van egy ehhez hasonló hangminőségű hangfal?
Mert lehet jobban járnék egy újjal. :F

[Szerkesztve]

(#1345) commanDOS válasza Xbean (#1344) üzenetére


commanDOS
senior tag

Elnézést, hogy megint én pofázok bele elsőként, de unatkozok :DDD
újonnan 30K körül már lehet relatív-e szépen szól kis hangfalakat venni, mindenbizonnyal szebb hangút, mint ez a régi Tesla (bár őszintén szólva nem hallottam még ilyet életemben... :U ) Nyilván ezekre van x év garancia. Nemtudom használtba mennyire akarsz belefolyni...
ugyanis használtan 20K körül is kapsz jót, persze ez kicsit zsákbamacska dolog, amint azt feljebb is írtam. Véleményem szerint érdemes lenni valahonnan, valakitől egy erősítőt kölcsön kérni és meghallgatni ezeket a dobozokat, aztán ha nagyon nem tetszik a hangja, kakor gondolkodhatsz újon, használtan, vagy ha úgygonodlod, hogy ennyit nem ér meg neked ez az egész, akkor veszel egy jobb 5.1-es cuccot...


Üdv.

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1346) villamos


villamos
őstag

Semmi baj a régi dolgokkal, egy közel 20 éves cucc nagyon szépen szól! Akkoriban a HIFI cuccok ugyanis luxuscikknek számítottak, így alaposan összerakták őket...
Mielőtt azonban bárhová is rohangálnál erölködőért, (pl. Bp. Király utca) inkább derítsd ki, hogy az adott hangfalak hány Watt teljesítménnyel, és hány Ohm inpedanciával bírnak, mivel ahhoz képest kell majd erölködőt keresgélni... ;)

Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!

(#1347) golyani válasza golyani (#1334) üzenetére


golyani
addikt

tű cserére semmi ötlet? DDL?

(#1348) Ijk


Ijk
nagyúr

Sziasztok.
Albiba szeretnék valami szolíd zenei alkalmatosságot, persze hosszabb távra. Viszonylag kicsi a szoba kb 14 m2.
Hangdoboznak Celestion F10-et gondoltam, erősítőt még nem tudom.
De valszeg a laptopra kötném az erölködőt optikai kábelen, szóval így házimozi erősítő kéne, gondolom sztereón nincs optikai bemenet.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#1349) Calibos válasza Ijk (#1348) üzenetére


Calibos
addikt

Miért nem veszel egy 2.1 hangfalat 8-15 K-ért? Ekkora térben elégséges hangerőt produkál.

(#1350) commanDOS válasza Ijk (#1348) üzenetére


commanDOS
senior tag

Kéne lennie..bár én még nem láttam, egyébként meg lehet oldani optikai kábel+ külső DAC segítségével. ez nyilván nagyobb kiadás. vagy külső hangkártya. de a véleményem az, hogy ha a gépen 50-60%-ra van állítva a hangerő, abból még egy gyengébbecske erősítő is elég durva hangerőt tud csinálni, viszont nem fogod hallani, hogy zajos lenne. magyarán egy vastagabb jack-RCA kábel is megteszi. cd-rom hangot letiltod, mikrofont is. hogy kevesebb zajt szedjen össze (nagyon sokat jelent :) ) és hidd el hogy nem fogsz sokkal kevesebb zajt hallani, mint ha digitálisan kötötted volna össze. 14nm-re meg valóban nem kell marha nagy teljesítmény.

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.