Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1951) frankie! válasza bpityusz (#1950) üzenetére


frankie!
őstag

Sikerült vennem DIN csatit, én is a DIY kábelek híve vagyok, már csak azt nem tudom, hányas pontokat kell bekötni a sztereo jelhez. (Vettem a minap egy Videoton 6363-t jó áron, egész normális hangja van, nameg benne van az ősök szelleme! ;] )
Nem hülyeség az az átalakítás, amit írtál, normális rca meg banán kivezetést a hátlapra tenni, lehet megcsinálom én is.

(#1952) frankie!


frankie!
őstag

A másik: a hátlapra csak annyi van ráírva a hangfalcsatlakozásra, hogy 8 Ohm. Ettől +/- mekkora impedanciájú dobozokat javallott ráakasztani? Ha van valakinek 6363-hoz leírása, szívesen venném...

(#1953) frankie! válasza frankie! (#1951) üzenetére


frankie!
őstag

Na már meg is van: [link]

(#1954) bpityusz válasza frankie! (#1952) üzenetére


bpityusz
csendes tag

A Bekötés: http://www.muszeroldal.hu/displaypicture.php?pic=dincsatlakozo.jpg
A dugó szépsége, hogy oda/vissza nyomja a jeleket.
Ha 8 Ohm akkor 8 ohm. Ha többet kötsz rá, az nem gond, nem ideális a telj. illesztés, hlkabban szól. Ha kevesebb, akkor ne használd mindig maxon. szerintem 2/3-án túl egyébként se érdemes a hangerőt húzni, de ha 4 ohmosat teszel rá, akkor csak feléig húzd.

(#1955) commanDOS válasza Laczik (#1944) üzenetére


commanDOS
senior tag

Üdv.

Nekem a kistesója van (jbl lx 22) Hasonlóan néz ki, csak alacsonyabb és kétutas, nem 3, mint az lx400.
Amikor vettem a tulajnak volt mind2 típusból, ő azt mondta, hogy beérem kevesebb hangerővel vigyem az lx22-t, mert bár gyengébb, de szebb a hangja. Ez nyilván kétutas kialakítás miatt alakult így: nem zavar bele a hangzásba az általában kissé eltúlzott közép. meg sz.tem ilyen kis ládánál nincs is értelme a 3 útnak
Elméletileg a 2 utas ládák ellen szól, hogy a crossover freki épp énekhang közelébe esik, olykor zavaró lehet, szerencsére az lx22-ben magas+mélyközép van, ami felmegy 3KHz-ig.
+50Hz-ig tud dorombolni :DDD annyira nem rossz. De ez mind csak az én szubjektív véleményem, szerintem is hallgasd meg és dönts.

[Szerkesztve]

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1956) villamos válasza frankie! (#1952) üzenetére


villamos
őstag

Magnósok évkönyve 1984 74. oldaltól tárgyalja. A berendezésre leginkább 8Ohm -os impedanciájú dobozokat lehet rátenni. Színuszos kimeneti teljesítménye 8Ohm-on 2x 25W. Zenei teljesítménye 8Ohm-on 2x35 Watt.

Az enyém sajnos valamiért csúnyán búg, és semmilyen módon nem sikerült kiírtani belőle. :(
Ezért szeretnék majd összerakni egy saját erőlködőt (ami nem búg).

[Szerkesztve]

Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!

(#1957) villamos


villamos
őstag

Itt található pár módosítási ötlet a Videoton eme csodás termékéhez:

http://www.freeweb.hu/gilszkilabor/elektronika/ra6363s/ra6363s.html
(én a két kondit, és a RIAA-korrektort vettem ki... :) )

[Szerkesztve]

Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!

(#1958) Zenebohoc válasza frankie! (#1952) üzenetére


Zenebohoc
tag

Üdv!
Emlékeim szerint a Vitin nincs védelem. Tehát nem tehetsz rá 4 ohmos hangfalat. 16 ohmost ritkán lehet kapni. A legvalószínűbb a 8-as, amit venni tudsz és ez is a legjobb megoldás! Az hogy félig húzod, vigyázol, stb. nagyon veszélyes, mert a pillanatnyi teljesítmény is számít nem csak az átlag. Sok rövid teljesítmény csúcs idővel megeszi a végfokot.

[Szerkesztve]

Nincs szebb, mint mikor az alázat csendje zenére lázad....(LGT)

(#1959) bpityusz válasza Zenebohoc (#1958) üzenetére


bpityusz
csendes tag

Igazad van, de ebben az esetben nem is illik házibulizni vele... A ''nagy többség'' annyira nem érzékeny az impedanciára, kis elővigyázattal. Arra gondoltam, hogy arra, hogy éppen szóljon alkalmazható, falat dönteni, meg más kell. Én személy szerint jobban favorizálom az érzékeny hangfalat, mint a sok száz watt teljesítményt.

[Szerkesztve]

(#1960) Zenebohoc válasza bpityusz (#1959) üzenetére


Zenebohoc
tag

Hello!
Nem kekeckedésnek szántam. A helyzetbe éltem bele magam.
Van egy erőlködő, melyet sikerült végre megszerezni és utána mindig is vigyázni kell a kivezérlésre, mert könnyen túlterheli a láda. Nehéz mindig úgy nyúlni a potihoz, hogy bevillanjon az óvatosság igénye.

Nincs szebb, mint mikor az alázat csendje zenére lázad....(LGT)

(#1961) djtörök


djtörök
senior tag

ÜDv!
Hangszóró bejáratás előtt állok:
az megfelelő neki, ha még beszerelés előtt, rákötöm az erősítőre és 20Hz-es jellel terhelem 20-25 órán át, kb olyan hangerőn hogy a hangszóró membrán a max kitérés kb 80%-át érhesse el?

(#1962) Zenebohoc válasza djtörök (#1961) üzenetére


Zenebohoc
tag

Hello!
Laikus véleményt fogsz kapni tőlem.
Mindenképpen hallgasd meg az okosokat is!
Most hallok először bejáratásról.
Ha Te 25 órán át terheled egy nagyintenzitású szinusos jellel a nyomót, szerintem le fog égni. A játszott zene spektrumában általában nagyon kevés a 20 Hz-es jel. A leadott teljesítmény töredéke. Ehelyett egy (ha jól értem) magas intenzitású (a kivezérlés 80%-t kitevő) folyamatos terhelést akarsz adni a hangszórónak.
Ismétlem LAIKUS a véleményem, de én nem szivatnám ezzel a hangszórómat.

[Szerkesztve]

Nincs szebb, mint mikor az alázat csendje zenére lázad....(LGT)

(#1963) frankie! válasza villamos (#1957) üzenetére


frankie!
őstag

Köszönöm szépen! Egyéb tuningot nem hajtottál végre rajta? Pl. átkábelezés? Én egy interkonnektet már csináltam hozzá.

(#1964) frankie! válasza Zenebohoc (#1958) üzenetére


frankie!
őstag

Az otthoni géphez fogja használni az öregem kis kivezérlésen, arra tökéletes, és a Genius 5.1 frontjait akasztottuk rá, ami ha jól tudom 4 Ohmos! Eddig nem volt baj, ezután se lesz, vagy keressek mást? Az mit jelent, hogy ''megeszi a végfokot''?

(#1965) frankie!


frankie!
őstag

Szerintetek egy tuningolatlan Philips 304 (T34) mennyit ér?

(#1966) Satellite válasza djtörök (#1961) üzenetére


Satellite
tag

Létezik néhány olyan teszt-CD, (Pl. az XLO Test & Burn-In CD-je, vagy az itthoni Sztereó Magazin Teszt CD 1-je), ami tartalmaz egy speciális, kimondottan az új hangfalak bejáratását elősegítő sávot.

(Ez egy különleges, szinte a teljes hallható spektrumot tartalmazó, kb. 10-15 perces track. A hangfalakat közel, egymással szemben kell elhelyezni, és az egyiken meg kell fordítani a kábel polaritását, hogy az ellentétes fázisú hullámok lehetőleg kioltsák egymást. Az egészet be kell borítani egy (több) vastag paplannal, és a lejátszót a sáv folyamatos ismétlésére állítva, kb. 1/3-ad hangerőre állítva ott kell hagyni 1-2 nap reggel, munkába/suliba menvén.)

Anno amikor még nem voltak ilyen ''célszerszámok'', tökéletesen megtette az FM-tunert egy állomásközi frekire hangolva, a zajzárt kikapcsolva a közönséges mezei rózsazaj is, - ez is tartalmazza a tuner által átvitt kb. 20 Hz-től 16 kHz-ig terjedő frekvenciákat.

Amúgy szerintem a legjobb bejáratás a zenehallgatás, felesleges siettetni ezt a folyamatot, - átlagos használat mellett 1-2 hónap elég rá.

Fentiek komplett hangfalakra vonatkoznak, - ha (jól olvastam) egy beszerelés előtt álló, csupasz hangszórót akarsz mindenféle csillapítás nélkül ekkora teljesítménnyel maghajtani, - ám legyen, de nem hinném, hogy sokáíg bírná... (Emeld ki egy kb. 4-5 Watt-nyi zenével/szöveggel meghajtott hangfalból a mély/közép hangszórót, és el fogsz borzadni, hogy a csillapítás megszűntével mekkorára nő a membrán amplitúdója.)

[Szerkesztve]

(#1967) djtörök válasza Satellite (#1966) üzenetére


djtörök
senior tag

Nálam csak mélysugárzót kellene bejáratni. Ha leszedek egy woofer teszt cd-t, berakom folyamatos ismétlésre, fél-harmad hangerőn az jó lesz?

(#1968) bpityusz válasza djtörök (#1967) üzenetére


bpityusz
csendes tag

Amennyire tudom, nem nagyon illik doboz nélkül izomból terhelni, mert nincs meg az a csillapítás, amit a gyárba remélnek. Hangfal bejáratásról hallottam már, különböző emberektől egyező véleményeket: normál hangerőn, nagy dinamikájú zenén, kb 8-10 óra. Nem teljesen kihajtva. Egyébként az amit én tapasztaltam: az első 1-2-3 óra kritikus, azután hirtelen érezhetően jobb lesz. Egyébként a gyári hangfalakat sem nagyon járatják be.

(#1969) Ebit válasza djtörök (#1967) üzenetére


Ebit
addikt

Nem szokták külön bejáratni,az első időszakban fokozatosan terhelik, és változni fog a hangképe./ általában néhány tiz óra után/
A te eseted más, ahol változtatni szeretnél pl a csillapitáson

(#1970) BluEyes válasza bpityusz (#1968) üzenetére


BluEyes
őstag

...

[Szerkesztve]

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#1971) BluEyes


BluEyes
őstag

Néhány pici tévedés:
Lehet doboz nélkül terhelni, a max. membránkitérésre kell figyelni, nem kafa ha lekoppan a tekercs. Az első pár órában fokozatosan kell emelni a terhelést. Nem 20Hz-en, hanem a hangszóró alsó határfrekije felett néhány Hz-el célszerű elvégezni a járatást (20Hz nem túl életszerű). Nem 1-3 óra kell neki, hanem több nap, bár ez az adott típustól nagyban függ, van amelyiknek egyáltalán nincs szüksége bejáratásra, de azok a típusok naggyon drágák.
Az alábbi linken Audax hangszórók bejáratása látszik, felhívnám a figyelmet a legalsó táblázat adataira az eltelt idő függvényében. [link]
Az olcsó tömegárut valóban nem járatják a gyárak, ellenben a csúcs falait bizony sok gyártó bejáratja, hogy a vevő a horribilis pénzéért tényleg a legjobbat kapja.

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#1972) Ebit válasza BluEyes (#1971) üzenetére


Ebit
addikt

Az olcsó tömegárut valóban nem járatják a gyárak, ellenben a csúcs falait bizony sok gyártó bejáratja, hogy a vevő a horribilis pénzéért tényleg a legjobbat kapja.

Tekintsük ezt inkább úgynevezett egyedi bemérésnek, hogy a készárú megfelel-e a gyártó által elvárt minőségi követelményeknek.

(#1973) DDL


DDL
őstag

Általában 200 óra után mondható, hogy úgy-ahogy bejáródott egy hangszóró. De még 500-600 óra után is változhat lényegesen a paramétere. Az én JmLAB dobozaimra 800 üzemóra bejáródást ír elő a gyártó. A végleges hangot 1500 óra után éri el...


Üdv: DDL

Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html

(#1974) djtörök válasza BluEyes (#1971) üzenetére


djtörök
senior tag

az erősítő amivel be szeretném járatni csak 30W-os csak. tegnap 38Hz-el nyomtam neki 8 órát, kb. 5mm-es membrán kitérés volt. de azután beteszteltem, és érezhetően más(jobb) volt a hangja

(#1975) bpityusz


bpityusz
csendes tag

Természetesen 8-10 óra alatt nem járódik be teljesen, de akkorra már nem lesz olyan merev a perem. Az hogy a gyártó a katalógusba mit ír a bejáratásról, és mi az amit meg is tesz, az sajnos általában 2 külön dolog. De én személy szerint nem tehetem azt meg (nincs annyi időm), hogy több száz óráig tesztlemezeket, bejárató zajokat adok rá, hanem elkezdek zenét hallgatni, a többit az időre bízom. Mellesleg, hallottam már olyan véleményEKET, hogy az elektromos alkatrészeknek(kondi, ellenállás, tekercs) is be kell járódni.(mint minden ilyen témában: van aki hiszi, van aki nem) Ennek ellenére senki nem szokott 500-1000 óráig különféle zajokkal bejáratni.

[Szerkesztve]

(#1976) frankie! válasza bpityusz (#1975) üzenetére


frankie!
őstag

Én már olyat is hallottam, hogy egy HANGFALÁLLVÁNYT is be kell járatni. :))

(#1977) villamos


villamos
őstag

Igen. Én olyat is hallottam, hogy a hangzás minőségét befolyásolja az erősítő hálózati tápkábele. :F Meg hogy a berendezés kizárólag tökéletes szinuszos feszültséggel táplálva szól tökéletesen. Lehet kapni olyan AC-AC átalakítót, amely tökéletes szinuszt állít elő a hállózati fesz-ből... :Y

Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!

(#1978) frankie! válasza villamos (#1977) üzenetére


frankie!
őstag

Igen, ezt az átalakítót nevezik aktív szűrőnek. Hifisek ''széles'' körben használják. A hálózati ösvény kiépítése sem ritkaság. Léteznek több ezer eurós madzagok ilyen célra. Még a kismegszakító milyensége sem mindegy: [link] - ezt majd lehet hogy én is kipróbálom, de ezeknek a dolgoknak nem tulajdonítok túl nagy szerepet.

(#1979) Satellite válasza DDL (#1973) üzenetére


Satellite
tag

''...Az én JmLAB dobozaimra 800 üzemóra bejáródást ír elő a gyártó. A végleges hangot 1500 óra után éri el...''
Akkor teljességgel megnyugodtam: a használatomban lévő kis Celestion SL6-os ékszerdobozok '83-ban készültek, és a legutóbbi 11 évben átlag napi 2-3 órát biztos mentek. :))

(#1980) Satellite válasza frankie! (#1978) üzenetére


Satellite
tag

Bizony, ez a Darvas cikk sokak szemét kinyitotta: bár Ő már rég pedzegette, hogy valóban nem a hangfal, az erősítő, vagy a lánc elején álló műsorforrás a legfontosabb láncszem, hanem a lakószoba, - és hogy ugyanilyen fontos az, hogy honnan és milyen tápellátást kap a hangtechnika.
Sokat számít az is, hogy mekkora a 220V-os kábelek keresztmetszete, illetve az, hogy milyen úton érkezik a ''kraft''. Egy ilyen külön hálózati ösvény kialakítása olcsóbb, mint egy nevesebb gyártó interconnectjének vagy pár méter hangfalkábelének bekerülési ára, és az eredmény sokszor igen megdöbbentő. Érdemes kipróbálni!

(#1981) frankie! válasza Satellite (#1980) üzenetére


frankie!
őstag

Ha lesz saját lakásom, biztos, hogy ilyenekre is figyelni fogok, még a hagfalkábeleket is bevakolom!:)

Aztán sokan fontosnak tartják még a lánc elemeinek megfelelő elcsatolását rezgés szempontjából. Erre is számtalan módszer kínálkozik: lánccal való felfüggesztés, a hangafaltüskék alá ideálisak különféle pénzérmék: pl. egyforintos. Kétforintossal kétszeres hangminőséget kapunk, ötvenfilléressel retrós a hangzás. (Ezek főleg Videoton, meg Orion dobozokkal szólnak jól ;] ) Egydollárossal még jobb eredményeket lehet elérni, dögöst hagzást kapunk. Az angol hangzás kedvelői lehetőleg fontot vagy pennyt használjanak. Az euro meg maga a tökély. :Y

(#1982) villamos


villamos
őstag

Én nem vagyok egy hifi őrült, de kétlem, hogy különösebb jelentősége lenne ennek az egésznek. Szerintem egy megfelelően megépített, és megtervezett berendezés nem lehet annyira érzékeny a villamos hálózat zavaraira. Stabil 220 kell neki, és kész.
És persze az is befolyásolja, hogy a kábel milyen irányban helyezkedik el ugye... mert nem mindegy, hogy melyik vége van adott esetben a konnektorban, és melyik vége az erősítőnél. Igaz? :W

Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!

(#1983) Ebit válasza Satellite (#1980) üzenetére


Ebit
addikt

A hangtechnikában sok olyan paraméter van,amit nem lehet egzakt modon megmérni, és a hangképre való hatását bizonyitani.
Természetesen pl a kábelek anyagának fajtája,átmérője a hangképben is észrevehető ,de az egyének eltérő módon érzékelik ezt a hatást.
A meghallgatások helyszine, ha csak a célra van kialakitva,-ami természetesen nálunk nem tipikus-,akár elhanyagolható is lenne.

(#1984) dabadab válasza frankie! (#1978) üzenetére


dabadab
titán

Ize, azert a legtobben jo messze laknak a transzformatorallomastol, igy aztan erosen ketseges, hogy barmit is befolyasolna az, hogy a kabelezes utolso meter milyen.

DRM is theft

(#1985) Satellite válasza villamos (#1982) üzenetére


Satellite
tag

Amikor ez az egész itthon elindult, 1979-et írtunk.
Azóta jónéhány villamosmérnök/energetikus/fizikus ismerősöm/barátom beleesett ebbe a csapdába: elkezdték szakmai szemmel kétségbe vonni azt, amiről később, néhány egyszerű meghallgatás után kénytelenek voltak elismerni, hogy valóban befolyásolja a hangzást.
Nem tudták szakmailag megmagyarázni, miért szól másképp egy erősítő, ha megfordítjuk a hálózati csatlakozó dugóját a konnektorban, vagy pl. miért hatásos egy analóg lemezjátszó alá tervezett balzafa állvány egy olyan végfok alatt is, aminek (elvileg!) sem köze sem lehetne az akusztikai visszacsatolás fogalmához.
Ezek a ''dolgok'' viszont - tudomást sem véve a ''szakmailag hozzértők'' megfellebbezhetetlen és ellentmondást nem tűrő véleményéről - mind a mai napig egy egyszerű próbával demonstrálhatóak.
Persze írhatok én erről bármit, ha valaki még nem élte át ezt a saját fülével, addig bátran lehet szkeptikus. De utána már nehezen megy... ;)
(Érdemes elolvasni a Hi-Fi Magazin összes számát, - még ennyi évvel a megszűnése után is olyan tudást lehet belőle szerezni, ami segít abban, hogy kicsit kinyíljon a téma iránt érdeklődő ember szeme. Aztán pedig el lehet kezdeni kísérletezni, és... :Y )
(Az állványok hegyes tüske-lábai alá értelmes zeneszerető sosem rak semmilyen érmét/alátétet/stb-t. Ha ilyet látsz, ott a háziasszony/háziférfi fontosabbnak tartja a padlót vagy a parkettát, mint a hangminőséget... :R )

(#1986) Satellite válasza dabadab (#1984) üzenetére


Satellite
tag

Csak egy multiméter kell hozzá, meg egy kis idő: mérd meg a hálózati feszültséget a kismegszakítóknál, aztán a lakás legtávolabbi dugaszoló aljzatánál.
(Természetesen az efféle méréseket mindenki csak a saját felelősségére végezze, elvégre a 230 V nem gyerekjáték.)

(#1987) villamos


villamos
őstag

Persze kérdéses ebben az esetben, hogy adott ismerősök vakteszt segítségével állapították e meg a hangzás javulását, vagy csak beleképzelték, hogy miután jelentős munka befektetése árán átépítették az elektromos hálózatot, elértek bármit is.
Én is megfordítottam a konnektorban a villásdugót, mégsem történt semmi. :))
Sőt megfordítottam a hangszórókhoz menő kábeleket is (ikerpvc made in keravill :DDD ) Eredmény ugyanaz, semmi változás.

[Szerkesztve]

Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!

(#1988) Satellite válasza villamos (#1987) üzenetére


Satellite
tag

A különbség jóval drasztikusabb annál, semmint csak egyszerűen képzelődés lenne. A próbáknál a hallgatók sosem látták, átfordítottam-e a dugót az állvány mögött lévő aljzatnál, vagy csak egyszerűen kihúztam és visszadugtam, csak én írtam fel, mikor melyik állás szólt. De olyan is volt, amikor együtt hallgattam a zenét a többiekkel, és valaki mást kértünk meg segédszemélyzetnek, - ilyenkor csak ő tudta, mikor melyik állás szólt.
Ha csak annyit csináltál, hogy ''...Én is megfordítottam a konnektorban a villásdugót, mégsem történt semmi...'' akkor ez nem véletlen, mert többször is el kell végezni ezt a próbát, hogy eldönthesd, melyik állás szól jobban.
(Azt nem írtad, milyen láncon próbáltad mindezt, - mert azért van egy hozzávetőleges minimum, ahonnan kezdve mindez észlelhető. Nem kell többszázezres készülékekre gondolnod, de azért egy hangkártyáról mp3-mal meghajtott 2.1-es rendszer esetében nem hinném, hogy valóban sok minden észrevehető lenne..! :)
A hangfalkábel egyszerű átfordítása csak a jel irányát befolyásolja, az egy irányban (húzásirányban) történő bejáratás hatása csak hosszabb idő után vehető észre.. )

A külön elektromos tápvonal kiépítőinél minden esetben komoly javulás volt hallható.

[Szerkesztve]

(#1989) bpityusz


bpityusz
csendes tag

A fordított villás dugó értelme annyi, hogy ha tisztességes a cucc, akkor a tekercselés menetirányítottsága, illetve az áram iránya egyfajta plusz árnyékolást ad trafónak, kisbb lesz a szórt mágneses tér. Egyébként mázlink van, mert csomó országban csak egyféleképpen lehet bedugni. hogy aztán az pont a jó, vagy a roszz megoldás... A feszültség elég sok mindentől változik, akár a turbinaszabályozás, akár gépkiesés, akár átviteli gyengesék, akár kontakthiba. Ha sok pénzem lesz építek egy hifi erőművet, tuti kábelből tekercselve a gépeket is. Szerintem a zavarszűrés a lényeg. a fesz ingadozásokat meg elvileg azért is akkorák a puffer kondik, át kéne hidalni tudni. Persze ritka a tisztességgel méretezett tápegység.A vakteszt más tészta, nem igazolna minden érvet. A Hifihez részben a gyártók csatolnak némi misztikumot, ezzel játszani viszont nem érdemes mert sok embert meg lehet bántani vele. Kicsit olyasmi mint a vallás, tiszteletben illik tartani. Én SENKIT nem szerttem volna megbántani. De az igazsághoz hozzátartozik, hogy eccer csináltak 1 tesztet: (Régen olvastam, pontos helyszínt időt nem tudok) fogtak 5 embert és beültették 1 szobába. akkor még lemezjátszó volt. sok órán keresztül ugyanazt hallgatták, közben valaki az erősítő mellé letett 1 sárga, majd 1 piros korongot(ugyanolyan anyag, csak a színe más). az eredmény: hosszas hallgatózás után másképpen hallották szólni akkor ha piros, illetve ha sárga korong volt ott. Lehet agyalni rajta, hogy miért, de a hifihez NEM nyúltak. Ennek az effektusnak azóta neve is van, de műveltségem sajna hiányos.

[Szerkesztve]

(#1990) dabadab válasza bpityusz (#1989) üzenetére


dabadab
titán

''Ennek az effektusnak azóta neve is van''

Placebo? ;]

DRM is theft

(#1991) DDL válasza dabadab (#1990) üzenetére


DDL
őstag

Majdnem. PWB.

Üdv: DDL

Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html

(#1992) tothl


tothl
addikt

No akkor en is megosztom az elmenyeimet.
En keszseggel elhiszem, hogy nem mindegy milyen kabelt hasznalsz akar a hangfal es az erosito, illetve a lejatszo es az erosito kozott. Azt is elhiszem, hogy maskeppen szol a halozati csatlakozo kulonbozo allasaiban. Az is elhiszem, kapaszkodjatok meg, hogy ha egy cd lejatszot hasznalsz, maskeppen szol ha ugyanazt az albumot ugyanazzal a programmal, ugyanolyan sebesseggel irod ki, csak masfajta nyersanyagra, es azt is elhiszem, hogy az irasi sebesseg fuggvenyeben illetve iroprogram, esetleg iro fuggvenyeben mas lesz a hangja ha ugyanarra a fajta nyersanyagra irsz.
Azert hiszem el, mert tapasztaltam. A kulonbseg kabelek eseteben igen jelentos es jol hallhato. A dugo forgatas is jol hallhato, de azt ugy erdemes beallitani, hogy valaki forgatja neked te pedig hallgatod, kulonben a kapcsolgatas konnektorhoz menes visszateres sokat elvesz az emlekbol milyen volt az elozo variacio. A Cd-k eseteben a kulonbseg nem jelentos.

Am esetemben mar kinottem ebbol, egyreszt a kabelek cserelgetese draga mulatsag, az utolsonal amelyik tetszett megalltam sok evvel ezelott, nem is erdekel masik. A CDkkel szorakozni meg szinten hulyeseg, errol is lemondtam, a dugot szoktam 1x beallitani, es kesz. :)

(#1993) villamos


villamos
őstag

Akkor valószínüleg a hozzávetőleges minimumot nem üti meg a Vidi RA6363 meg a szerencsétlen, évekig sufniban porosodott ládikók. Kész. :DDD

Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!

(#1994) Satellite válasza villamos (#1993) üzenetére


Satellite
tag

Háát, Te mondtad! :)
...de nem jársz messze az igazságtól. A Hi-Fi magazinban anno tesztelték ezeket a régi Vidi elektronikákat, és nagyjából hasonló eredményre jutottak. Az ezeket követő generáció (RT 7300 tuner, meg a vele együtt kijött erősítő, vagy a Preludium B31 hangfal) már lényegesen jobban szólt, és felvette a versenyt az akkori Orion berendezésekkel, sőt... Ezekből még most is érdemes megkímélt használt példányokat venni, a hangzás-béli különbség jelentős.

(#1995) BluEyes


BluEyes
őstag

Akit nem sikerült lebeszélni a Pio hangfalról, az ide kattintson: [link]

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#1996) frankie! válasza BluEyes (#1995) üzenetére


frankie!
őstag

A paraméterei jók. Tényleg szarul szól? Lehet hogy ennyit megér!

(#1997) Foobar válasza Satellite (#1985) üzenetére


Foobar
tag

up..

[Szerkesztve]

(#1998) Jinxx válasza BluEyes (#1995) üzenetére


Jinxx
senior tag

Lebeszélődtem a Pio hangfalról. Igaz nem hallottam még sehol, de ma besokalltam, elmentem a hülye azért nem vagyokba, és meghallgattam egy wharfedale-t, egy ns-333at és 2 system fidelity hangfalat. 20k-ért meg is vettem az egyiket. Pontos tipusa sf-2030. 50k alatt szerintem ennél jobbat nem lehet találni, szóval aki olcsón meg akarja úszni a hangfalvásárlást, csak ajánlani tudom. Vannak hiányosságai, de határozottan szól, van kellemes mélyhangja is, és nem mosott torz vacak, hanem tiszta, élvezhető hangja van.

(#1999) Ebit válasza Jinxx (#1998) üzenetére


Ebit
addikt

Sok sikert hozzá.
Később irjál azért néhány gondolatot róla.

(#2000) djtörök


djtörök
senior tag

A Visaton W 170 S 17cm-es mélysugárzónak látványosan szebb hangja, és több mélye van mint a Somogyi SRP 2030 20cm-es mélynek.
Ezen kellene csodákozni, vagy nem? :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.