Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1351) frankie! válasza Ijk (#1348) üzenetére


frankie!
őstag

Ha igazán jó hangzást akarsz, próbáld ki a CAT5E kábelt IC kábelként! Csak 1 érpárat kell bekötni árnyékolás nélkül! Cat7 áll. még jobb!

(#1352) golyani


golyani
addikt

most akkor az a Celestion F10 egy 2 utas polcsugárzó ami 14nm-re sztem jó. nekem 45/80-as 3 utas sony polcaim vannak és 13nm-en vagyok és ide elég max hangerőn még talán sok is.
erősítőnke én régebben a Cambridge Audio 540A-t néztem. vagy használtan egy Harmann Kardon sztereó erősítőt.

igaz ezek nem sztereó erősők de ha HM erősítő akkor sztem Harmann-Kardon.

[Szerkesztve]

(#1353) Chieftec


Chieftec
őstag

Hello

Van nekem, egy LG mini hi-fim [link] viszont olcson szert tehetnek egy Videoton 6363 erositore amihez hangfalak is vannak. Persze nem kerdes, hogy melyik szolna jobban de megis megkerdezem h egy atlag user mennyit venne ebbol eszre? Hangfalak eleg oregek, mennyire befolyasolja ez a hangzast? Mostani cuccomra (hangfalra) annyi van irva, hogy 40W (program). Zarojelben levo szo ebben az esetben mit jelent? Koszi mindenkinel.

(#1354) frankie!


frankie!
őstag

Nekem egy olyan gondom lenne, hogy próbálgattam különféle IC kábeleket High-end Genius 5.1 rendszeremhez, olyat is, ami le volt csupaszítva. Lehet,hogy egy pillanatra össze is értek, de máskor is volt már ilyen. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy marhán búg az egész, és alig szól a zene, csak nagyon halkan. Bekötöttem az egyik oldalon az árnyákolást, és láss csodát, jó lett. Mindegy melyik póluson kötöm be, megszűnik a búgás, de mindkét oldalon be kell. Eddig árnyékolatlan kábellel is jó volt.
Mi történhetett? Elszállt valami az erősítőben?

(#1355) commanDOS válasza Chieftec (#1353) üzenetére


commanDOS
senior tag

Hát nézd, ha nem vagy botfülű, vagy a zenéből nemcsak a tucctucc a lényeg, akkor biztosan észre fogod venni a különbséget. Az, hogy öreg a hangfal nem jelent semmit, általában ha kívülről megkímélt, akkor valszeg nemis hajtották szarrá. de érdemes lehet megnézni pl.: a mélyhangszórók körüli szigetelés nincs-e kirepedezve, csutka kivezérlésen (najó azért ne tekerd fel teljesen :DDD )mennyire változik a hangerő, hangszín...stb. volt-e már javítva...ezt ha jó szemed van észre lehet venni ám. Ha ezek rendben vanak, akkor nem fog rosszabbul szólni, mint újonnan. (persze csak ha teljesen hibátlan)
az a 40W meg szerintem..hát, nemtom én ''zenei'' teljesítményre tippelek, de lehet hülyeség.
Sz.tem nagyjából ez közel lehet a valós teljesítményhez...csatornánként talán 20Watt RMS
De egyet mondok, próbáld ki, hallgasd meg. De csak azért ne vedd meg a vidi cuccot, mert ''aszonták a hifi topicba, hogy ez a zsír'' Mert ha a te igényeidet kielégíti az lg, meg nem akarsz megválni a kényelemtől, hogy távirányítóval babrálj a fotelból, illetve nem hallassz nagy különbséget, akkor az nehogy pénzt ölj bele!

De majd az okosabbak hozzászólnak :)

Üdv.

[Szerkesztve]

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1356) Chieftec válasza commanDOS (#1355) üzenetére


Chieftec
őstag

Hat akkor jutottam ide amikor haveromnal voltam es a 10Ks 2.1 cucca jobban szolt mint ez. Amiket irtal majd megnezem es eldontom akkor.. Ja es meg egy kerdes, mert minden helyen mast olvasok: Tegyuk fel, hogy van egy 2*20W os erosito akkor erre mekkora hangfalakat lehet kotni? Csak mert valahol 2-3X ost, +10-20%, 1,5X, +30-40% ot irnak..

(#1357) commanDOS válasza Chieftec (#1356) üzenetére


commanDOS
senior tag

Hát meg kell nézni a hangfal adatlapját valahol, hogy mekkora az ajánlott erősítő teljesítmény, amivel hajthatod X watt-tól Y watt-ig. Igazából annyi al ényeg, hogy a hangfal többet ''bírjon'', mint az erősítő, hogy még a véletlen túlvezérlést is el kerüld, illetve torzítás végett.
Nekem pl. 2*50W-os az erősítő, hangfal papíron meg 110W-ot tud (bár sz.tem ez kicsit túlzás) de másfél kétszer nagyobb hangfal az nagyjából ideális.

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1358) kripo


kripo
tag

Tisztelt Forumtársak.
Ha valaki ismét bakelitre adná a fejét:) akkor igen szolid összegért átadnám a Lenco L236 ( madein switzerland) új pickupos ékszijas lemezjátszómat és a hozzá tartozó Project MKII mm/mc illesztőtrafómat illetve Thorens - Garrard lp-re ráfizetnék.
Bocsánat, hogy nem nyitok új topicot. A cuccos igen szép állapotban van. A korrektor karcmentes újszerű állapotú 1 gazdi vagyok míg az LP is szép esztétikai és tökéletes műxai állapotban leledzik.Kipróbálható - meghallgatható... Kérésre fényképeket természetesen küldök.Üdv mindenkinek... / Induló ár legyen Lp= 16,000 míg a Project 25,000 Forintocska, mely komoly szándék esetén képlékeny /
:R :R :R

"Bánj mindennel és mindenkivel úgy, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak."

(#1359) Jó ISTEN?!


Jó ISTEN?!
csendes tag

Sziasztok!
A jbl E-50- ről mi a véleményetek, ezt tervezem venni??? Nekem nagyon bejönne... Zenehallgatásra kellene (elektronikus) Következő lépésben majd valami 30k erősítő is kéne hozzá,valami ötlet,hogy milyet? Mert egyenlőre egy régi sony házimozissal lesz hajtva :S

(#1360) Ayswer


Ayswer
csendes tag

Szevasztok!

Kérnék egy kis segítséget...
Adott egy ONKYO INTEGRA A-8780 erősítő.
Nos A vagy B min 4ohm/hangfal, A+B min 8ohm/hangfal.
Szeretnék összehozni egy csodás stereo rendszert csak hangfal kéne...:S
Kérdésem az lenne h ki tudna ajánlani valami jó erős hozzávaló gyönyörűen szóló hangfalat amely nem ijed meg egy kis bulitól sem...építeni nem nagyon szeretnék...de ha arra kerül a sor akkor viszont valami nagyon jót kell összehoznom:) árban olyan 40-50ezrem lenne rá, nem kell feltétlenül új...jó ha megkímélt haszált is...de tőletek inkább hangfal típusokat, javallatokat, ellenjavallatokat várok...remélem nem írtam rossz helyre de ezért nem akartam új topicot nyitni...válaszaitokat előre is köszi!

Ayswer

(#1361) TSanya válasza Ayswer (#1360) üzenetére


TSanya
aktív tag

Ha egy kicsit nagyobb térben hallgatnád a zenét,akkor ezt ajánlanám [link]

Itt most akciós :
http://www.satsystem.hu/index.php?lap=27

De mindenképp hallgasd meg,amit venni akarsz,mert lehet egy nagyon jó hangsugárzónak is neked nem tetsző karakterisztikája ;)

(#1362) rii


rii
nagyúr

venni szeretnék majd egy hazsnált REVOX CD lejátszót ....

milyen kábelekkel, illetv erősítőve lvan érteme ilnyen CD lejátszót venni?

Előre is köszi

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#1363) TSanya válasza rii (#1362) üzenetére


TSanya
aktív tag

Kb. milyen /ár/kategória?

Egyébként ajánlom minden Hi-Fi iránt érdeklődőnek a szaksajtó lapozgatását,nagyon sokat segíthet a tisztánlátást illetően. ;)
Nem tudom írhatok-e ide pl. lapcímet? :F


Üdv


[Szerkesztve]

(#1364) pweisz válasza TSanya (#1363) üzenetére


pweisz
senior tag

Nem hiszem hogy reklámnak minősülne, szerintem írjál nyugodtan.

(#1365) TSanya válasza pweisz (#1364) üzenetére


TSanya
aktív tag

OK!
Szóval ,én a Hifi Piac-ot olvasgattam sokáig,míg rabul nem ejtette a számítástechnika :U
Minden HiFi iránt érdeklődőnek ajánlani tudom :U
Nagyon korrekt lap,nem reklámízű /fizetett/tesztekkel,hírekkel.
Az innen szerzett ''tudás'',látásmód alapján vettem meg végülis a nekem legmegfelelőbb HiFi rendszert,amit kb. 5 éve élvezettel hallgatok :C

(#1366) Jó ISTEN?!


Jó ISTEN?!
csendes tag

Sziasztok!
A JBL Northridge sorozatról van valakinek tapasztalata, véleménye?
Milyen erősítőt tudok, érdemes venni használtan úgy 30k környékén?

(#1367) commanDOS


commanDOS
senior tag

Hali!

Kérdés: Gépem analóg audio kiemenetére van ugyebár kötve az erőlködőm, viszont szeretném mellé rakni a régi PC-s hangfalamat, hogy ne állandóan ezt kelljen kapcsolgatni, meg nyúzni, meg azért megis eszi a maga kis 160 Wattját :DDD ...
Meg lehetne oldani több csatornás hangként és simán rádugni egy másik csatira a pc-s hangdobozt, mait kinevezek kimenetnek, csak a Jetaudio nem bírja és beszarik tőle.
Sima 3,5 Jack dugó-2 jack aljzat elosztót használhatok hozzá? nem fog átjönni a zaj, meg esetleg a pc-s cucc trafójának a zúgása stb?

Köszi.

Üdv!

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1368) commanDOS válasza commanDOS (#1367) üzenetére


commanDOS
senior tag

Elnézést, csakhogy tiszta legyen:
Kimenetre gondoltam jelelosztót, végülis, amit discman kimenetére is lehet rakni, ha két fülest akarsz rákötni (nem mintha értelme is lenne).[kép]

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1369) fero02 válasza commanDOS (#1368) üzenetére


fero02
veterán

Hy!

Az alaplapodon nincs véletlen mondjuk 5.1 hangkártya integrálva??

Állítsd át a mixeredben h 4 hangszórós legyen, az 1ik kivezetésbe dugd az erősítőt, a másikba a kis hangafalakt és mehet a mjúzik!

Amugy én ezt az elosztót 1 nagy marhaságnak tartom! Ugyanis ha mind2 be van dugva 1szerre, akkor a kikapcsolt készülék csillapítja a bemenő jelet a másik ágon. Ez a 2 lepárhuzamosított jack aljzat hátránya.

Üdv!

(#1370) commanDOS válasza fero02 (#1369) üzenetére


commanDOS
senior tag

Üdv!

De 5.1-es hangkarim van, és az előző hsz.-ben leírtam, hogy énis tudom, hogy úgy meglehet oldani, ahogy te is írtad, csak a Jetaudio meghülyül ha ígyvan beállítva a hang és 2-3 perc után elpusztul az egész nagy recsegés közepette. Winamp biztos bírná de semmi kedvem visszaállni rá, ég és föld a két progi...
Egyébként nemcsak akkor csillapítja, ha mindkét cucc bevan kapcsolva, tehát mindkét cucc veszi a jelet?

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1371) horvathkrisz


horvathkrisz
addikt

Sziasztok!
Tudom, nem teljesen ide tartozik, de hátha tud valaki segíteni, tehát:

Barátnőm eltörte a Thomson HED550-esemet[link], most szeretnék venni helyette egy Sennheiser-t.
EH150-re gondoltam. 5800Ft, mi erről ill. az ár /értékéről a véleményetek?
Vagy vegyek más fajtát?
Ennek neodynium mágnese van?
115dB elég csábítóan hangzik, a Thomsonom csk 102bB-es volt.
Hány mm-es az EH150-ben a hangszóró? 40?

Esetleg milyen fülhallgatót ajánlatok még?
Előre is kösz a segítséget! :R

(#1372) golyani válasza commanDOS (#1370) üzenetére


golyani
addikt

én így használom a jetaudiot kb töb mint 1 éve és semmi hiba.
ja kicsit szenvedni kell felkell rakni a JetAudio Plus-t, ami ugye fizetős... a többit úgyis kitalálod.

(#1373) commanDOS válasza golyani (#1372) üzenetére


commanDOS
senior tag

Höööhöö ;]
szerinted én hogy használom? :D van hozzá crack meg minden, úgyértem letöltöttem netről és bankkártyával fizettem ki :B
szóval igen...32bites hang és hasonló jó dolgok vannak benne...
Süket vagyok, de még így is hallom, hogy szebben szól, mint az a winamp nevezetű.
De akkorse szereti, lehet, hogy csak ennél a hangvezérlőnél, de én ezért nem cserélek hangkarit, majd egyszer.

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1374) commanDOS válasza horvathkrisz (#1371) üzenetére


commanDOS
senior tag

Biztos jobb, mint a Thomson, igaz sose csíptem a thomson cuccokat :DDD
másik dolog, hogy a számok sokszor hazudnak, csak a fülednek higyj. Sose lehet tudni, hogy egy adott gyártó, hogy mérte le azt a teljesítményt, érzékenységet, THD-t stb.t
milyen frekin, meg milyen körülmények között, meg zais előfordulhat, hogy kamuzik a speckókról..sose lehet tudni.

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1375) golyani válasza commanDOS (#1373) üzenetére


golyani
addikt

alaplapit használsz? én is azt használtam használok AC'97-et előbbi ALC650-es volt most meg ALC850-es van.
mindkettővel ment. tegyél fel új drivert vagy nem tom... :F

(#1376) horvathkrisz válasza commanDOS (#1374) üzenetére


horvathkrisz
addikt

Ez lenne az a Sennheiser: [link]
Mi a véleményetek róla?
Fontos lenne, mert nem akarom elcseszni a vásárlást!
thx!

(#1377) commanDOS válasza golyani (#1375) üzenetére


commanDOS
senior tag

Jaja sajna alaplapi van, de SoundStorm, tehát integráltból a jobbik féle, de ettől se kell csodát várni. De lehet igazad van és nézek majd Drivert hozzá.

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1378) kripo


kripo
tag

Tisztelt hifi barátok! :R :R :R
Sajnos kihasználatlanság okán megválnék Dénes Péter 6L6 orosz csövekkel /5-6000 óra élettartam/ szerelt csöves monoblokk erősítőmtől. Igen kiváló - újszerű /fekete eloxált házban - csövek szabadon/ állapotban. Csövekben max 300 - 400 óra van. 35 W teljesítmény 8 ohmon és igen szépen szól. Megfelelő dinamika stb. stb. stb. Nagy felbontású képeket küldök amennyiben szükséges és nálam meg is hallgatható. Irányára 140,000 forintocska azonban ez képlékeny és alkudható... Komoly szándék esetén alkalmi vétel...

"Bánj mindennel és mindenkivel úgy, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak."

(#1379) DDL válasza kripo (#1378) üzenetére


DDL
őstag

6L6-ból nem jön ki egyszerűen a 35W. Az az erősítő max. 25W-os.

Üdv: DDL

Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html

(#1380) Nicky Nygaro


Nicky Nygaro
tag

Szerintetek az elképzelhető, hogy egy Sangean WR-1 es kompakt kis asztali rádió az egy hangszórójával szebben szól, mint egy böszme, modern music-center? Azt mondják ugyanis... (a hangerő nem számít)

(#1381) Nicky Nygaro


Nicky Nygaro
tag

Ill. még egy kérdés: Szerintetek van jövője a rádiózásnak? Vagy teljesen háttérbe szorul majd az internetes és kábelrádiók térhódítása révén?

(#1382) kripo válasza DDL (#1379) üzenetére


kripo
tag

T. DDL. Bocsáss meg kérlek elírtam a dolgot. :W :W :W Köszön a javításodat! :R :R :R Olyan közel van egymmáshoz a 2 és 3 billentyű :B

"Bánj mindennel és mindenkivel úgy, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak."

(#1383) golyani


golyani
addikt

nah lenne egy kis kínom.
nekem a szekrénysor teteján vannak a hangszóróim hely híján.picit megvannak döntve(thx LEGO :DDD ).
na akínom az h ha a hangszórók vonala alőtt állok kb 30-40 centire szép a mély van minden.
de ha lülök a szemben lévő fal elé rakott íróasztalhoz( kb 2m) akkor a mély egy része eltűnik.
kérdés mit tok ezellen tenni? ennyire xar lenne a szoba akusztikája?

(#1384) commanDOS válasza golyani (#1383) üzenetére


commanDOS
senior tag

Állóhullám rezonancia...
A szemközti falról valószínűleg pont úgy verődnek vissza a mélyek, hogy kioltják az eredeti, hangszóróból jövő hanghullámokat, nélhol pedig valszeg felerősítik.
próbáld rakosgatni őket, vagy kicsit elforgatni oldalirányban, hogy ne pont párhuzamosan álljon a szemközti fallal, mert úgy alakul ki a legtöbb állóhullám. úgytudom éppen ezen okból lenne a legideálisabb szoba alaprajz zenehallgatáshoz az 5szög, mivel nincsenek párhuzamos oldalai. pontosan sz.tem ezt úgyse tudod kimérni, meg ha megis csinálod kijön, hogy úgy abszolút nemtudod lehelyezni a hangfalakat, mert nem praktikus vagy nem esztétikus vagy egyszerűen csak falat kéne bontani :DDD , úghogy inkább hallásra próbáld v,hogy belőni, esetleg valami csillapítás a szemközti falra, mai szétoszlatja a hullámokat és nem veri vissza a hullámforrás irányába, tul. kép elég akár egy négyzetméter felületű pontosan belőtt helyű akármi is.

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1385) golyani válasza commanDOS (#1384) üzenetére


golyani
addikt

hát már forgattam őket döntögettem őket de nem sok eredménnyel.
na mind1 jó ez falura... :DDD :(

(#1386) Jó ISTEN?!


Jó ISTEN?!
csendes tag

Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy mondtátok (ha jól tom), hogy analóg módon érdemes összekötni az erősítővel a cuccot. Namármost ha én csak trance meg ilyesmi zenét hallgatok csak, akkor is érdemes ez vagy ott úgy se jön elő ez a különbség és nyugodtan lehet digitálisan?? Meg akkor ilyen zenénél is érdemes a sztereó erősítő vagy jó egy házi mozis is. Azt is el lehet rontani egy rosz erősítővel amiben nincs is igazi hangszer?
Bocs ha már esett erről szó vagy hülye a kérdés :B

(#1387) commanDOS válasza Jó ISTEN?! (#1386) üzenetére


commanDOS
senior tag

Éppen fordítva!
A digitális jel mindig jobb, mint az analóg. Főleg ha olyan az analóg rendszer, hogy sok a hibalehetőség, elektromos zaj, korrodálódó csatik, gyenge minőségű vékony, hosszú kábel meg a többi. ettől függetlenül lehet analóg is jó, de az nem a pár száz forintos kábel kategóriája :DDD
Tehát ha van rá lehetőséged, akkor digitálisan, de ehhez olyan erőlködő kell, aminek van optikai és/vagy v.milyen más digitális bemenete. meg persze ha a hangkártyádnak van SPDIF kimenete. Így a hangkártya által a gép belsejéből összeszedett zaj nem továbbítódik vagy legalábbis nem olyan mértékben, mint analóg kimeneten. De ezt csak H-M erőlködővel tudod megoldani, bár használtan ez se egy eget verő összeg (persze az alsó-közép kat.)
Viszont nem fikázásból mondom, tény, hogy nemszeretem a müanyagzenét, de most nem ezen van a hangsúly. Lényeg, hogy sz.tem tökéletesen megfelel ha simán analóg kimenetre kötöd. Annál a zenénél semmi sem fog kijönni. Igazából hangszeres zenénél van értelme, bár ehhez is már kell fül, vagy legalábbis némi tapasztalat...
Elrontani meg minden zenét el lehet, de ahhoz már nagyon gány erősítő kell. Egy normálisabb H-M erősítőn te semmi szart nem fogsz kihallani, szvsz simán megfelel a célnak. Gondolom lényeg, hogy dübörögjön meg legyen benne v.mi magas oszt csókolom :DDD

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1388) frankie! válasza commanDOS (#1387) üzenetére


frankie!
őstag

Igazad van, efajta zenéhez indokolatlan! Bár tudtommal mostanában divatosak lettek az ilyen mindenféle hyper-cyber muzsikákban is a hangzeres szólók (bár lehet, hogy a gitár, szaxi, stb hangját is úgy szintetizálják)! Na ilyenkor aztán fel van adva a lecke az erősítőnek! :Y Meg talán az elektronikus zenében is jól jöhet olykor (DM).

(#1389) Jó ISTEN?!


Jó ISTEN?!
csendes tag

Köszi a választ!
Akkor szted, hogy járok jobban ha veszek egy házi-mozi erősítőt és digitálisan kötöm össze, vagy veszek egy sztereó erősítőt és analógon??
Azért nem az a cél, hogy minél nagyobbat dübbenjen hanem szépen szóljon meg tisztán, már amennyire ilyen zenénél ez lehetséges.
Akkor ilyen zenénél nem is venném észre, hogy a sztereó erősítő a zenehallgatásra lett kitalálva??

(#1390) commanDOS válasza Jó ISTEN?! (#1389) üzenetére


commanDOS
senior tag

Persze, sztem tökéletesne megfelel egy H-M erősítő, ha esetleg később fejleszteni szeretnéd és teszem azt filmet is akarsz rajta nézni, veszel hozzá hátsókat, centert megy mélysugárzót és van jó 5.1-es rendszered, mai nem müanyag egydobozos szett. Vagy tökéletesen megfelel bármilyen olcsóbb szetero erősítő, nem kell annyira komolyan venni ilyen esetben az audiofil csávók szövegét, hidd el nekem, hogy egy normál minőségű sztereo, HI-FI erősítő hangzásában semmi kivetnivalót nemfogsz hallani. Mert ehhez a zenéhez, hogy ''szépen'' szóljon tényleg nem kell egy hejj de nagy tudású cucc, persze nagyon nagyon gagyival ezt is el lehet cseszni, de annyira szart nemtdusz venni...
Hangszeres zenéhez (én főleg Rockot és Metalt hallgatok, de bármilyen hangszeres zenéhez, Jazz meg főleg) sokkalta komolyabb cucc kell, már magam is tapasztaltam, az nagyon összetett, változatos, tele gyors ritmusváltásokkal, sokféle hangszínnel stb ,ami igencsak megdolgoztaja az erősítőt és ha valami nem frankó akkor azt kihallod egyből. Nyilván ehhez is kell fül, de tény, hogy sokkal jobban ki lehet hallani ha valami nem stimmel.
Mondogathatják, hogy több ezer Ft/m-es kábel, tizen akárhány ezres tápkábel, arany csatik, több tízezres trafó meg satöbbi...Ezeket laalpból nem hallod meg, disco-nál meg abszolút nincs értleme, mert nincs különbség. Előfordulhat, hogy komolyabb zenénél kijönnek ezek a dolgok, de csak ha vájt fülű vagy.

De soakt írok bazzz :DDD

Egyszóval, vagy -Házi-Mozi erősítő digitálisan (gyakorlatilag zaj mentes lesz)
-HI-FI Sztereo erősítő, normál analóg kimenetre (ugyanolyan tökéletes)

Üdv!

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1391) commanDOS válasza frankie! (#1388) üzenetére


commanDOS
senior tag

Sztem azis csak sampler, odáig nem vetemednének :D
Mégcsak nemis kell sok hangszeres zenét hallgatni ahhoz, hogy halljad, nanak köze nincs, ahhoz, mai hangszerből szólal meg :) , ha meg sokat hallgatsz, akkor csak nevetsz.
Viszont mostanában néha hallgatok Cyber Metal-t illetve vannak hasonló érdekes stílusok, ott nagyrészt gitár megy multieffekttel és egész érdekes hangokat tudnak elővarászolni :)
+ persze szinti, meg samplerek.

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1392) Jó ISTEN?!


Jó ISTEN?!
csendes tag

Hello!
Köszi, bár akkor még mindíg nem tudom melyikkel járnék jobban.. :)
Akkor gondolom a hangfalkábelből is elég lesz valami olcsóbb? Ilyen kb 500ft/m árú lenne az én kategóriám?
Aztán már csak a pénz kéne, hogy meglegyen rá :F

(#1393) commanDOS válasza Jó ISTEN?! (#1392) üzenetére


commanDOS
senior tag

Azt már csak te tudod... :)
Ha nem gondolkodsz további fejlesztésben és főleg zenére kell, akkor én ajánlanám a sztereo erősítőt.
Az 500HUF/m az meg bőven jó. Próbálkozhatsz a sokak által emlegetett UTP kábeles megoldással is. De az olcsóbb kábel semmit nemfog elvenni az élvezetből, ebben biztos vagyok.persze az 50forintos tyúkbél már lehet, hogy hallhatóan sz@rabb. de ha csak néhány méter kell, kaár vehetsz jobbat is, rajtad áll.

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1394) frankie! válasza Jó ISTEN?! (#1392) üzenetére


frankie!
őstag

Szerintem is jó lehet az UTP, legalábbis összekötőnek. Érdemes próbálgatni, nem kerül ''semmibe''.

(#1395) commanDOS válasza frankie! (#1394) üzenetére


commanDOS
senior tag

Én még nem próbáltasm, bár van itthon 2 méter :)
Nemzudom jobb-e, mivel az elv nem stimmel, ahogy haverom magyarázta...
Ugyanis azért szeretik és azért jobb a minél vastagabb kábel mert ugye nagyobb a keresztmetszete, több áram tud rajta átfolyni, kevesebb a zaj stb.
Csakhogy ha jól mondták nekem, akkro az áram sose a vezető anyagában, hanem annak felületén halad, így a tömör réz kábel (ez esetben ugye UTP) helyzeti hátránnyal indul, hisz a felülete megse közelíti a sodort szálas kábel felületét.
Tehát kissé paradoxon, hogy jobb, maikor valójában ''véknyabb''.
Másik dolgo, hogy a nagyon drága több százezres kábelek is sodort szálakból állnak, csak persze nem réz, hanem különböző spéci ötvözetek meg több réteg árnyékolás és miegyéb.

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1396) gery03 válasza commanDOS (#1395) üzenetére


gery03
senior tag

Az utp sem 1 kábelfajta és kész. Van belőle ezer féle. Nemcsak típusra, hanem cégenként változik a minősége. A nem patch kábelben sodort szálak vannak. A nagyobb keresztmetszet kisebb ellenállást jelent ugyanakkora hosszon. A vezető anyaga sem mindegy, sőt az árnyékolás sem, és akkor a többiről még nem is beszéltünk. Én annyira nem hallottam, hogy ötvözeteket használnának. Nem nagyon van értelme. A 2 legjobb vezető a réz és az ezüst. Utóbbi a legjobb, így ezt használják, audiofil és highend kábelekben. Mivel nem volt még lehetőségem ilyen szintű kábelt hallgatni, nem tudok nyilatkozni van-e értelme megvenni kb 200eft/m-ért. Mindenesetre durván néznek ki.

(#1397) commanDOS válasza gery03 (#1396) üzenetére


commanDOS
senior tag

Persze, de itt nyilván CAT5 UTP kábelről van szó, ami ugyebár tömör réz.
A keresztmetszetet meg a felületet sodort meg tömör szálú kábel esetén összehasonlításképp természetesen full azonos anyagú és egységnyi hosszú kábelre értettem. Én úgytudom használnak ötvözetet, hisz ha belegondolsz egy drága kábel nem 2-3mm2 keresztmetszetű, hanem jóval több, nos ha ez tiszta ezüst lenne, akkor nem jönne ki 2-300k/m áron és még ottvan a többrétegű szigetelés, spéci árnyékolás, Szöveterősítés és miegymás, súlyáról meg a szakítószilárdságáról ne is beszéljünk. De nyilván vannak tiszta vörösréz, ezüst kábelek, aranyat meg csak a Nasa használ :DDD ami mellesleg a legjobb elektromos vezető!
Sz.tem addig semmi értelme megvenni ilyet, amíg a hangfalak belső kábelezése se hasonló anyagból van, az erősítő összes csatlakozója nem aranyozott+a teljes belső kábelezés+nyák áramkörei nem ezüstalapúak mondjuk.... de ez így hülyeség. ;]

[Szerkesztve]

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1398) commanDOS


commanDOS
senior tag

Írok lassabban, mer' eléggé eldurvult az írásom :DDD

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1399) dabadab válasza gery03 (#1396) üzenetére


dabadab
titán

<pedant>
Az UTP (unshielded twisted pair) kabelen definicio szerint nincs arnyekolas. Amin van, az STP, FTP v SFTP (screened foiled twisted pair) neven fut.
</pedant>

Egyebkent audiofil korokben nagy rajongotabora van az UTP kabelnek: valoszinuleg, ha alkalmas arra, hogy ketszaz meterre elvigyen 0 - 350 MHz jelet (Cat5e, kb 50 Ft/m), akkor talan arra is megfelel, hogy a par meteren szallitsa a 20 Hz - 20 kHz-et.


[Szerkesztve]

DRM is theft

(#1400) dabadab válasza commanDOS (#1390) üzenetére


dabadab
titán

Az az igazsag, hogy az elekronikus zenek is rendesen megdolgoztatjak az erositoket, mert durva felharmonikusok vannak ott, ami az igazi kulonbseget jelenti, az a referncia hianya: enekhangot v akusztikust hangszert meg tudsz hallgatni eloben is es utana van mihez hasonlitani. Szintetizalt hangoknal ez nincs meg, mert ott a fene se tudja, hogy annak a hangnak hogyan is kellene szolnia igazabol - ha jol szol, akkor jo, nem kell emellett meg elethunek is lennie.

DRM is theft

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.