Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1651) Ebit válasza rii (#1650) üzenetére


Ebit
addikt

Igen, régen az alkatrészeket pl autójavitás felújitották mert igy gazdaságosabb volt,sokszor jobban mint az eredeti gyári /lásd pl Dacia féltengelyek/.
Valamint az is igaz, hogy ha valamit nem tudtak pontosan kiszámolni megtervezni,jött a túlméretezés,és ezen kivül elsődleges volt a készitő szakmai tekintélye,becsülete.

(#1652) commanDOS válasza Ebit (#1651) üzenetére


commanDOS
senior tag

Régen mindent az ''örökkévalóságnak'' csináltak, az volt a felfogás, hogy minél több, minél jobb minőségű anyagot a lehető legprecízebben belerakni, túlméretezni, hogy sokáig működjön és a vevő meglegyen elégedve. Ma meg a lehető legkisebb költséggel gyártani, tönkremegy úgyis vesz másikat az ember. Csakhogy ebből jó sok elektronikai hulladék lesz, meg a vevők megelégedése is kérdéses.
Bár ebben a ''Made in China csak szar lehet'' dologban nem hiszek. Főleg, amióta minden műszaki cikket futószalagon robotok pakolnak össze, emberi munkaerő az kábé annyi, hogy az alapanyagokat beöntik a gépsor elején, meg a végén leveszik és csomagolják. Ha a beültetéseket meg emberek csinálják, akkor azok se hibáznak sokkal többet, mint pl. ha némete emberek német üzemben csinálták volna, mindegyik csak betanított munkás, jórészt nemis ért hozzá, csak tudja, hogy neki azt az IC-t ide és ide kell beültetni, a gép meg beforrasztja. (bár ma már a beültetést is inkább gép végzi). Viszont fontos, hogy az anyacég követelje a minőséget, mert nem a sok selejttel van a gong, hanem ha azok forgalomba kerülnek, megfelel minőségellenőrzéssel ezeket ki kell szűrni. Viszont egy kaníi anyacégnél nincsenek ilyen követelmények, nemhiába szarok a noname cuccok. Tehát arra akartam kilyukadni, hogy ami kínai, távolkeleti, az nem feltétlenül gagyi, a gond inkább a tervezéssel van, hogy pl az erősítőket is a legkisebb költséggel tervezik, egy panelra az összeset, kisebb módosításokkal, olcsó alkatrészekből stb. és mégis eltudják adni jó pénzért, mert ottvan rajta a márkanév, maiért fizetnek az emberek. pl.: Sony, ami valamikor egyet jelentett a minőséggel, ma csak egy év, hülyék lesznek sok milliárdot beleölni egy-egy fejlesztésbe, amikor a szart is megveszik jópénzért az emberek, mert lájtájk, hogy ''Sony'' és akkor az már rossz nemlehet :( hát ez a baj.

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1653) Pety válasza Ebit (#1648) üzenetére


Pety
senior tag

félre értesz,tudom miről beszélsz azért csinálták hogy rájöjjenek mi nem jó a hangzásban az adott szobában eggyütt élnek a hangfallal tehát nem rólam van szó.Minden nap ezen hallgatott zenét.Arra akartak rájönni mitől lesz más a hang--->4-5 erősítő közül lett az az egy amiből egyáltalán kijött értelmes mély hang.Én is több erősítővel próbáltam már a hangfalaimat de azt még nem hallottam amit az üzletben hallottam benne.Mondjuk ez a szobám hatása is,panellakás parkettával,amikor tapétázva volt és padlószőnyegezve teljesen más hangja volt az egésznek.Már csak egy megfelelő erősítő kellene..

"A számítógéppel kitűnően megoldható minden olyan probléma, amely számítógép nélkül fel sem merülne"

(#1654) golyani válasza commanDOS (#1652) üzenetére


golyani
addikt

így van nekem amit most használok 8 éves sony hifit szép hangja miegyéb igaz a CD-jével vmi gond van, meg a tekerőgombról kopik/mállik a gumi.
anyum vett magának egy hifit paansonicot 80 volt a sonym is csak 98 karácsonyakor.
és annak ahangja áhh inkábhadjuk. nme lehet benne saját EQ-t belőni és van EQ-ból asszem 4 db enyémbne meg van avgy 20 + saját. azon 10 centis a hangszóróbana mély nekem 13. és nem is hangfalba van a hangváltó mert 2 pár vezeték jön belőle(3út) + a hangfalnak nincs súlya se ellentétben az enyémel.
szal igaz ez a tendencia...

(#1655) Pety válasza golyani (#1654) üzenetére


Pety
senior tag

ezekről a dolgokról van a legrosszabb véleményem.Eladják őket 80-100 forintért és nem sokban különböznek a tesco gazdaságos készülékektől,de a piac diktálja a keresletet nem fordítva.Az embereknek ez kell mert jól mutat a polcon szép a doboza jól villog az elején az az izé stb.Tudnék példákat írni de nem akarok csak eggyet írni.Van egy Akai gx 4000d-ami annak idején beszerezhetetlen volt mint az ufo(boltonkívüli)orsós magnó alap funkciókkal házi használatra egy alapgép.16 ezer forint volt az ára 1979-ben,az átlagfizetés pedig 2-3000 forint.Egy Revox ami már akkor is etalon volt a magnók körében megfizethetetlen egy átlag embernek.Ne várjunk csodákat egy mostani fizetési viszonyok mellett havi keresettel azonos áru készüléktől

"A számítógéppel kitűnően megoldható minden olyan probléma, amely számítógép nélkül fel sem merülne"

(#1656) Ebit válasza Pety (#1653) üzenetére


Ebit
addikt

Szerintem nem értettelek félre.
Legtöbb helyen az eladás úgy müködik,pl egy klaszis erősitő,cd láncra rákötik a nekem-másnak eladó hangfalat, te vagy én megvesszük, és otthon ér a csalódás a mi gagyibb erősitőnk stb -tetszés szerint behelyettesithető- nem utosósorban szobánk, nem hozza azt a hangképet,amit ott hallottunk,véltünk hallani.
Itt lép be az az efektus az ember probálgat,csereberél,és még mindig keresi az álmait,illuzióit.
Véleményem szerint pont korrekt hangfalat,nehéz találni ami minden követelménynek megfelel.
-hangzás
-méret
-külcsin
Jelenleg milyen erősitőt használsz?

(#1657) Pety válasza Ebit (#1656) üzenetére


Pety
senior tag

fordult már meg itt minden,de most egy akai van AM-U03,de ennek is ugyanaz a baja túl ''japánosan szól''asszem most nem eröltetem tovább mert készülök ki Angliába dolgozni és majd ott jön el az én időm hahahhaa :C :C :C
Egyébként volt már ez is csövesre kötve bár 2 X 3w-os volt de nem sokban maradt alul a 2 X 40w-tól ami most van csak nem volt rajta lemezjátszó bemenet hogy azon is ki tudjuk próbálni.
Nem kesergek,főleg ha jártamban-keltemben néha látok-hallok ezt azt és mikor hazamegyek ezen még mindíg jobban szól.
Van egy madonna best of bakelitem La isla bonita a kedvencem rajta mert olyan hangok vannak benne amit se a rádión,se a cd nem hallani csak lemezről....

[Szerkesztve]

"A számítógéppel kitűnően megoldható minden olyan probléma, amely számítógép nélkül fel sem merülne"

(#1658) Ebit válasza Pety (#1657) üzenetére


Ebit
addikt

Azt hiszem az egyik legjobb helyre mész, ott nagy mennyiségben fogsz találni igazo old hi-fi cuccokat, amik természetesen ma is megállják a helyüket.
Én személy szerint mindig az érzékeny hangfalakat szerettem,melyek alkalmasak kis erősitőteljesitmény mellet,is nagyot szólni,és mindezt kiegyensúlyozottan teszik.
A tornyokra visszatérve általában valóban jellemző rájuk,hogy az alkotó részek között nincs meg a megfelelő összhang.

(#1659) Terapeuta válasza golyani (#1654) üzenetére


Terapeuta
őstag

Az én cuccom is kábé anny idős....de egy EQ sincs benne :(

:))

[kép][link]


lusta voltam zoomolni....ehhh

[Szerkesztve]

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#1660) golyani válasza Terapeuta (#1659) üzenetére


golyani
addikt

[link]
it van 2db kép.
nme cserélünk??? :DDD

(#1661) bambano válasza Ebit (#1656) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

Régi szép időkben, amikor a mostani cuccomat vettem, voltak olyan cégek, akiknél meg lehetett hallgatni rendesen szobakörülmények között a cuccot. Kértél szeánszidőpontot, odamentél, összerakták, amit kértél, vitted a kedvenc zenéidet és hallgathattad. Ha úgy gondoltad, kölcsönadták egy időre a cuccot, hogy a saját lakásodban is kipróbálhasd. Egy feltétel volt, akkor a régi cuccod elvitték, nem túsznak, hanem azért, nehogy felváltva hallgasd. És ha azt mondtad, hogy nem veszed meg, nem volt harag. Persze a sok áruházi teknics meg szoni meg egyéb kacatok mellett egy heed audio lánc vagy egy rút kiskacsa, ki ne vette volna meg?

Ilyen ''félőrült'' faszik csiszolgatták a hangfalakat, molyoltak a hangfal dobozokkal, faragták a keresztváltókat évekig, míg egyszer azt mondták, hogy ez megy gyártásba. Aztán elmentek vitatkozni a gyárral, hogy majdnem jó a hangszórójuk, de nekik kicsit másképp kellene és akkor a gyár felszerszámozta a gyártósort és legyártották nekik. Akkor kisszériásan legyártottak a hangládákból egy sorozatot. Nekem szerencsére van ilyenem, rá van írva: StandArt I.

Azóta van már másik láncom is, ugyanaz a gyártó, nadonjó erősítő, az a gyár, aki a hangszórót gyártotta, de teljes hangfallal (Kef Q1) de az már nem szól úgy, mint a 16 éves régi...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1662) neduddki


neduddki
nagyúr

HI!

HA mar oldies cuccokrol van szo, nketek se gyun be a vintagetechnics.com???:- (((

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#1663) Ebit válasza Terapeuta (#1659) üzenetére


Ebit
addikt

Na igen valami ilyesmikről beszéltem.

(#1664) Ebit válasza bambano (#1661) üzenetére


Ebit
addikt

Visszaolvasol, hasonlókat találsz az áltam beirtak között!
Hangosan megkérdezem rajtunk kivül ki emlékszik azokra a magyarokra, akik ezen a terülen is maradandót alkottak./az általuk gyártott termékekkel.vagy újságokban leirt cikkeikkel/?!

(#1665) Pety válasza Ebit (#1658) üzenetére


Pety
senior tag

amúgy a hangfal[link]

"A számítógéppel kitűnően megoldható minden olyan probléma, amely számítógép nélkül fel sem merülne"

(#1666) Ebit válasza Pety (#1665) üzenetére


Ebit
addikt

Ez is nagyon korrekt,de nekem régen a Kef-105 volt, az egyik ''kis'' kedvencem, szerencsére néhányszor hallgattam,emlékezetes maradt számomra.

(#1667) bambano válasza Ebit (#1664) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

Hova lehet menni mostanában Pesten, ha rendes cuccot akarsz venni de nem aranyárban?

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1668) Terapeuta válasza golyani (#1660) üzenetére


Terapeuta
őstag

Na ja... :DDD... ezt az ajánlatot nem mondom vissza nekik, nehogy sértődés legyen... mellesleg lassan ládát kell cserélnem, mert az egyik oldal mélynyomója komolyan haldoklik (Mission 703...a leggyengébb lánccszem :U )...igazából ezért néztem be ide, de remélem egy pár hónapot kibír...

Cuccot hallgatni amúgy most is lehet, persze nem tescoba kell hifi cuccot venni, és időre bármit összeraknak bárkinek, ha bejelentkezel...az erősítőt pölö így vettem, másképp elképzelni se tudom, hogy lehetne megvenni (gatyát próba nélkül ??).

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#1669) golyani válasza Pety (#1665) üzenetére


golyani
addikt

nekem egy 602 S3 jönne be nagyon főleg az ár miatt :)

(#1670) dabadab válasza commanDOS (#1652) üzenetére


dabadab
titán

''Régen mindent az ''örökkévalóságnak'' csináltak''

Olvastam valahol, hogy egy amerikai ficko vette a faradsagot, es utananezett a dolognak: a 20. sz. elejen is meg volt gyozodve arrol mindenki (es azota folyamatosan), hogy ''husz evvel azelott csak orokkevalosagnak szant holmikat gyartanak, ma viszont csak vackokat''.

Egyebkent a Red Rose nevu ceg ([link]) kinai audiofil cuccokkal foglalkozik. A ceg vezetoje Mark Levinson, ha ez mond valamit :)

(Csak meg mielott nagyon belemerulnenk ebbe a ''jajj, ezek a mai fiatalok'' stilusu busongasba, amit mar a Biblia is ellenjavallt :) )

[Szerkesztve]

DRM is theft

(#1671) commanDOS válasza dabadab (#1670) üzenetére


commanDOS
senior tag

Hát nemtom. Sz.tem egyre silányabb minden, ma silányabb, mint 20 éve, 20 éve meg silányabb volt, mint 40 éve. Kapitalizmus, minél nagyobb haszon, minél kisebb ráfordítással. És mivel ma ez egyre inkább jelen van, mindenki több és több pénzt akar, a nagy cégek benyelik a kisebbeket, így egyértelmű, hogy ez kihat mindenre...

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1672) Ebit válasza bambano (#1667) üzenetére


Ebit
addikt

Meg mondom őszintén Magyarországon új vagy használt hi-fi-vel foglalkozó üzletbe régen voltam,nem ismerem az általuk kinált termékeket.
Interneten érdemes szerintem tájékozodni, nekem pl az apronet bejön,ott hirdet egy-két olyan figura aki, azt állitja a megrendelt cuccokat 1-2 héten belül besszerzi.

(#1673) Terapeuta válasza bambano (#1667) üzenetére


Terapeuta
őstag

Mi számít Neked aranyárnak? É mi a rendes cucc? :U
Bizományi nálam nem jön be, annyival nem olcsóbbak a cumók...talán mintha a Dohány utcában, meg a rádió mellett a Bródyban lennének ilyen bizók...

[Szerkesztve]

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#1674) Ebit válasza Terapeuta (#1673) üzenetére


Ebit
addikt

A Király utcában tobb is van, és a Déli pu-nál nagyenyed utcában is / amikor utoljára voltam elég szimpi volt/

(#1675) Fisha válasza Ebit (#1674) üzenetére


Fisha
őstag

A kiraly utcaban sok jora azert ne szamits a kiszolgalas teren. Eleg bunkok az eladok es kiprobalni semmit sem lehet.

(#1676) Ebit válasza Fisha (#1675) üzenetére


Ebit
addikt

Több '' maszek'' bolt is volt-van? a környéken.
/kapualjon belül is,nekem elég vegyesek voltak a benyomásaim/

(#1677) dabadab válasza Fisha (#1675) üzenetére


dabadab
titán

Nekem azokkal kapcsolatban (annak idejen, amikor arrafele laktam) volt olyan benyomasom, hogy ott mindenki orgazda, aki lopott cuccokat arul.

DRM is theft

(#1678) Ebit válasza dabadab (#1677) üzenetére


Ebit
addikt

Természetesen az '' ártatlanság vélelme megillet mindenkit'',de lehet,hogy ráhibáztál.
Pláne, ha belegondolunk mit érdemes elvinni egy lakásból '' egy zeneszerető'' embernek?

(#1679) Fisha válasza Ebit (#1676) üzenetére


Fisha
őstag

Hat en ketto helyen voltam karacsony elott, de egyik se volt tul szimpi.

(#1680) rii


rii
nagyúr

én (is) sokat mászkáltam már ilyen boöltokban, Egerben, is, Pesten is.
Ez egy oylan szakma, hogy ha nem vered át egy kicsit az embereket, akkor le lehet húzni a rolót.

Értem a ''kicsit átverni'' alatt azt, hogy ha bizomnyiba bevisznek valamit, akkor azt ócsárolni kell, ha eladni akar valamit, akkor meg isteníteni.

No, ez a két dolog sztem eléggé felölri őket, meg nehéz szakma, mert általában a Media Marktból vásárol, aki el szeretne verni 60.000 Ft-ot egy hangfalra pld.

Szóval tele van a tökük már mindennel.
Nem azt mondom, hogy megértem őket, de talán ez lehet a felszín alatt.

A kiszolgálás sok helyen nekem se tetszik, a modoruk kb ''húzz a picsába az idióta kérdéseiddel'' szinten van. Ezért inkább már ''tudósként'' igyekszem odamenni, aki már tudja mit akar, és nem kér tanácsot, szóval nem elegyedem bszélgetésbe evlük.

De persze vannak lelkes HiFi-bizományisok is, akik szeretik is ezt csinálni. No, azokkal még nem talákoztam.

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#1681) frankie!


frankie!
őstag

Egy csöves hangkarakterű erőlködőhöz milyen hangsugárzót ajánlanátok?

(#1682) Ebit válasza frankie! (#1681) üzenetére


Ebit
addikt

Konkrétan milyen erősitőről van szó?

(#1683) frankie! válasza Ebit (#1682) üzenetére


frankie!
őstag

Pl. Marantz 2226B és 2238 receiverek amiket most hirdetnek aa hififalván. Kinézetre beléjük szerettem. :U Egyáltalán melyik a jobb? Be tudnád árazni? (Ha te hirdeted, nem téged kérdezlek. ;] ) Nem rizikós egy ilyen korú cuccot venni?

(#1684) Ebit válasza frankie! (#1683) üzenetére


Ebit
addikt

Nehezet kérdeztél.
Az én példámat elmesélem,1979-ben hozattam magamnak 425 svájci frankért
egy rádióerősitőt,azóta is ezt használom, megvétele óta 2 db hibát produkált kb 15 éves használat után kiégett a rádiórész sztereo adást jelző lámpája, fehérről zöldre váltott,amig jó volt, most sztereonál,nem világit, valamint a hangerő és balansz potik recsegtek, Wd-40 megoldotta.
Ja igen újkorában, tehát gyári állapot be lett mérve a gyárilag 2*27 w.erősitő terhelve, a specifikáció helyett 2*40w-ot teljesitett, a gyárinál szélesebb frekitartományban és kisebb torzitással.
A régi Marantzok is korrekt szerkezetek, bár tranyos erősitőnél nehezen tudom értelmezni a csöves hangzást, ha nagyon egybe van félve irom le olyan 20k környékén.
Milyen a rádió része,előerősitőt ,használod,erősitő kimeneti része teljesitmény szempontjából milyen.
Hangfalkánt mindenképpen egy semleges nagyon érzékeny jőhet számomra szóba, de kérdés milyen zenéket és milyen forrásból használnád.

(#1685) Ebit


Ebit
addikt

Nem tudom hangfalra mennyit szánsz, ja ezt sem én hirdetem!
Pl egy ilyen magyar probállkozás, dán hangszorokból,és nem véletlenül szoktam ajánlgatni a Jamokat,ami szintén dán!

Preludium B- 31, tökéletes állapotban, tökéletes állapotú hangszórókkal. Szépen szól, nincs semmi baja, csak van még egy pár belőle. : )
Telefon: 30-636-1663
Ár: 24.000

(#1686) Ebit


Ebit
addikt

Még egy lényeges egyes Marantz erőlkődőknél, dinamika hiány lépett fel.
Javaslom, ha megakarod venni, de hallgatni mindenkép .vid el az általad most használt cuucot, aminek ismered a hangját.

(#1687) frankie! válasza Ebit (#1686) üzenetére


frankie!
őstag

Köszönöm a segítséget, hát szégyen nem szégyen, de én teljesen kezdő vagyok, ezért nehéz a dolgom, nincs viszonyítási alapom. De azért a fülem jó! ;] Csak igen, ezzel a dinamikatartomány dologgal elbizonytalanítottál. Engem a formája nyűgözött le, meg az a biz. csöves hangzás, amit írtak róla, mert csöves cuccot már hallottam. Most csak 1 pár Videoton Menüett pár, meg egy Géniusz monitorokból álló 'rendszer' van otthon. :B (gondolom ezeket nem célszerű magammal hurcolnom, ha nem akarok közröhej tárgy lenni!) Az ajánlatodon még gondolkozom.

(#1688) frankie! válasza Ebit (#1686) üzenetére


frankie!
őstag

Ja igen, főleg jazzt hallgatnék rajta.

(#1689) Ebit válasza frankie! (#1687) üzenetére


Ebit
addikt

Szivesen, de a leirt nem az én ajánlatom, csak javasoltam neked.
Jó a füled és idődbe ,belefér,menj el hallgasd meg,és elfogod tudni dönteni,megjegyzem azért én megkérdezném az eladótól, mit ért ő csüves hangzáss alatt?

(#1690) frankie! válasza Ebit (#1689) üzenetére


frankie!
őstag

Nekem az a sejtésem, hogy egy lágyabb, meleg tónusú hangzást ért alatta. De ha tehetem, majd meghallgatok többet is.

(#1691) Ebit válasza frankie! (#1688) üzenetére


Ebit
addikt

Látom rokonlelkek vagyunk,ezek után azt hiszem '' belépőszinten'' jó javaslatot tettem a Preludiummal, persze, ha tőkéletes állapotban van.

(#1692) Nyúltáp


Nyúltáp
senior tag

Szevasztok!

Elgondolkoztam mostanában, hogy lecserélem a szutyok 2.1es ''rendszerem'' és befektetek vmi sztereo cuccba.
Ki is néztem magamnak 4 használt erősítőt, de mivel nem igazán értek a HIFI-s dolgokhoz kéne némi tanács, hogy szerintetek melyik. Leginkább rockot hallgatnék rajta, de aztis tág határok közt nirvanatól->red hot-ig, ill némi nu-jazz(tom ez a kettő már alapba más rendszert kívánna). Ehhez a hangzásvilághoz kéne vmi erősítő

- Technics Su-X120 Psx
- Marantz Pm-25
- Cat Cs-900
- Harman-Kardon Hk-330Vi

ők lennének a jelöltek. ill. kéne hozzájuk két zajongó is, itt is meg vagyok lőve, nagyjából 15-20e költenék rá, milyen márkák felé tapogatózzak?

előre is köszi

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is.....

(#1693) frankie! válasza Ebit (#1691) üzenetére


frankie!
őstag

Megpróbáltam felhívni, nem él ez a szám :( A Marantzok dinamikacsökkenéséről hol hallottál? Én pont azt olvastam, hogy a jó minőségű cuccoknál nincs szükség alkatrészcserére.

(#1694) Ebit válasza frankie! (#1693) üzenetére


Ebit
addikt

Ez nem alkatrészöregedéssel, összefüggő, hanem újkórában is meglévő, mert bizonyos szériák a dinamika terén alul lettek tervezve. kb olyan 1980-tól kezdve.
Természetesen voltak jó hangú erőlkődők tőlük is.

(#1695) frankie! válasza Ebit (#1694) üzenetére


frankie!
őstag

Akkor jó, mert ez 78-as, 79-ig gyártották. Meg külföldi oldalakon is jókat írnak róla. Na majd ma megfüleljük!:) Nad 3020-hoz képest mit tudhat? Mert az is érdekelne...csak nem találok sehol.

(#1696) Ebit válasza frankie! (#1695) üzenetére


Ebit
addikt

Árban mennyiért hirdetik?
A Nad 3020-nak is inkább az előerősitő része /RIAA/ volt a többiekhez képest jobb, és a kor jellemző hangforrása elsődlegesen a jól vágott bakelit lemez volt.
Összhatásában ezért tudott nagyot /jó minőségben / szólni.
Sajnálatos módon, az öszvér szerkezeteknél egyes részeket hajlamosak elnagyolni,én is amig használtam a bakelit lemezt, külőn előerősitőt alakalmaztam.

(#1697) frankie! válasza Ebit (#1696) üzenetére


frankie!
őstag

25-ért odaadná a gyerek, de most derült ki, hogy szegedi, úgy hogy a meghallgatás semmis. :( majd még próbálkozok.

(#1698) Ebit válasza frankie! (#1697) üzenetére


Ebit
addikt

Szerintem a Délinél lévő boltot nézd meg, ha létezik még,és azt nem irtad elsődlegesen milyen forrást használnál?

(#1699) Zenebohoc válasza frankie! (#1695) üzenetére


Zenebohoc
tag

Szia Frankie!
Bocsi, hogy belepofátlankodok a párbeszédetekbe.
A Marantzot illetően nem tudok segítségedre lenni, de NAD ügyben talán.
A hivatalos honlapon (http://nadelectronics.com) a következő, magyarországi képviselő címe szerepel:

Vito Audio Ltd.
Podmaniczky Utca. 81
H-1066 Budapest, Hungary
Laszlo Vilag
36 1 4731511
36 1 3321043 (fax)
vito@octogonaudio.hu
Ha még létező a cím, érdemes lenne náluk érdeklődni.

3020-t valószínű már nem fogsz találni. 15 éve szánta rá magát a pénztárcám egy NAD-ra. Már akkor is a a 3020i volt a porondon és perzse az újonc, a 302-s. Lemezekkel, jófülű haverral felvértezve loholtunk a boltba. Hallgatózás, gondolkodás és a 302 mellett döntöttem. Azóta dolgozik minden gond nélkül.
Kívánom, hogy neked is legalább ilyen jó erősítőd legyen, vagy mégjobb!

Ebittel vitábaszállva, azért a NAD-nak szerintem nemcsak az előkéje az éke. Szépen kimunkált a FET-es végfok is. Levegősen, finoman tud szólni. Potijai ennyi év után sem koptak ki. A hátulja pedig valami csoda. RCA, RCA hátán lehet mindent rákötni ebben a médiás világban.

[Szerkesztve]

Nincs szebb, mint mikor az alázat csendje zenére lázad....(LGT)

(#1700) Ebit válasza Zenebohoc (#1699) üzenetére


Ebit
addikt

Egyértelmú a saját leirásodból is, haveroddal lemezekkel, mentél kiprobálni,hogy a többi középárkategoriás erősitőhőz képest sikerül egy jobb előfokot késziteniük,de az én leirásomból nem kővetkezik az, hogy a többi része nem jó.
Jó hangú erősitőt könnyebb késziteni,mint hangfalat.
A FET- s végerősitő egy külőn kategoria,természetesen csak abban az esetben, ha sikerül összhangba hozni az erősitő többi részével.
Valamikor igazi Best Buy volt, Menő manó fantázinéven de azóta jöttek újabb technologiák.
Ezidáig elsősorban a 3020-i re vonatkozott, de vúl Te sem azt vettes meg.
Megjegyzem,mi magyarok is tudtunk egy-két jó erősitőt késziteni lásd pl Orion SE 260, vagy a Beag csöves erősitői.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.