- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dani82
senior tag
Oxandrolone-nal kapcsolatban van valakinek tapasztalata esetleg priviben? -
FollowTheORI
nagyúr
Még a csajok is lenyomnak...
-
zsolt1225
aktív tag
válasz
-Mike- #73882 üzenetére
Nem!
Pedig annyiféle süti volt, kedvencek, meg minden és nem. Ez volt a legrosszabb időszak, illetve az első pár hét. De már teljesen megszoktam és jól megvagyok nélküle, nem is hiányzik, nagyon ritka amikor igen. Ránézek valamire megkívánom, de pár perc és ennyi volt.
-
-Mike-
addikt
Áhh a mai kondi nem ért semmit...
-
Casanova*
veterán
-
zsolt1225
aktív tag
Baszki. Már 6 hónapja nem eszek semmilyen csoki, süti édességet. Mikre nem vagyok képes a gyúrás miatt...
-
Zola007
veterán
válasz
FollowTheORI #73878 üzenetére
Ő az egyébként, ha neki elég az alapgyakorlat, akkor szerintem más csajoknak is
-
Zola007
veterán
válasz
FollowTheORI #73876 üzenetére
Tudom mi a lényege, attól még hogy van pozitív hatása, illik nem elfelejteni a negatívat.
Egyébként nem csak egyfajta kitörés létezik.
egy helyben előreirányuló kitörés és bolgár kitörés is elég rendesen dolgozza a farizmotHa kevés, akkor be kell állni Smith-keretbe
Illetve goblet fogással egykezest is meg lehet tartani
Vagy leviszed a karos csigát a földig és fölötte átlépve annyit raksz a csigára, amennyit nem szégyellsz.Az egyik versenyző csaj csinálta múltkor 40-50 kilóval keretbe az emelt lábas bolgár guggolást, utána alig tudott leülni úgy fájt a segge, pedig biztos izmosabb a fara mint a topik nagyjának.
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
Cassidey #73875 üzenetére
Igen azt hiszem tudom melyik az a Technogym féle... csak azt jóval könnyebb rosszul használni meg ellazsázni... akkor már inkább a fentiek, persze ha vannak.
A csigás mutatványnak is persze ez a lényege, de azért ott az erőkarok máshogy alakulnak mint egy célgépnél... szóval más a terhelési görbéje attól függően hol és hogy van a csiga.
(#73873) Zola007
A kitőréssel az a baj, hogy negatív irányban az nem terhel... csak amíg kiegyenesíted a lábad, vagyis a glute-ra nem tudsz vele ráfeszíteni, nem a legjobb kimondottan arra edző gyakszi, de jó persze főleg az elején amikor kezdő valaki (ahogy a guggolás is).
Ezeknek a gépeknek pont az a lényege hogy egyrész megvan a teljes mozástartomány és kicsit hátrébb is tudod vinni vagyis rá tudsz feszíteni a popsira (tested/gerinced vonalán túl is hátra) + akkor is ott a max terhelés rajta. -
Cassidey
senior tag
válasz
FollowTheORI #73872 üzenetére
Nálunk ebből olyan van, aminél a terdhajlatodnal akasztod be a lábad, de szerintem a csigas gép sokkal jobb.
-
Zola007
veterán
válasz
FollowTheORI #73872 üzenetére
Te pedig akkor nézd meg 0:06-nál hogy fokozódik a hát görbülete
A gond ezzel a géppel, hogy nem lehet tisztán lábból dolgozni onnatól kezdve, hogy mind a két lábad használod.
Lesz az erőnek egy forgáspontja és ez a csípő. Mivel az alsó hát gyengébb mit a farizom, ezért nem izolálható teljesen.Ezek szerint akkor Orbán Betti se tudja magát rendesen bekötni
Szerintem ebbe a gépbe nem lehet úgy rögzíteni a testet, hogy ne vigye át a terhelés jó részét a gerincre. Minimum egy csípőtől mellig érő szélességű pánt kellene, hogy rendesen lehessen fixálni a testet a forgatónyomatékkal szemben.A képen lévő is van nálunk, de ez a fajta is:
Illetve van egy ilyen is, de ez felfelé mozog kissé:
Meglátásom szerint fenékre továbbra is a kitörés különböző variációi a legjobbak
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
Zola007 #73828 üzenetére
Ez is csak akkor veszélyes ha nem jól csinálod... ügye két eset, ego lifting (túl nagy súly), és nem rögzíted magad jól... amugy a hátad nem is mozoghat, mert "lábból" dolgozol csak (ha jól csinálod).
Ettől független seggre szerintem még mindig az ilyen és ehhez hasonló gépek jobbak, ha már a guggolás túl unalmas, könnyebb használni és elrontani is nehezebb a használatát (pl ego miatt):
-
Dicker
őstag
válasz
FollowTheORI #73865 üzenetére
Az jó, mert olyan nem is volt benne.
-
syl5
őstag
Na mindenkinek 90 meg 100 %.
Széép, én meg belinkelem 80 %-al.Mindegy, ha már izmosak nem vagytok, legalább tudjátok a helyes végrehajtási módokat.
-
gghrtz
őstag
10/10, de az oldalemelés tényleg kakkantás.
-
syl5
őstag
-
harcikoca
senior tag
Valaki meg tudná mondani, hogy a sima Napalm, és a vitargos napalm között mi lenne a különbség?
-
Casanova*
veterán
-
rwin5
őstag
válasz
-Mike- #73836 üzenetére
Egyszer volt olyan még a régi edzőterembe ahova jártam, annak volt egy emeleti része, és ahogy felértünk ott kardio gépek vannak. Ott tekert a csaj, én sétáltam már lefelé a lépcsőhöz köszöntem neki, persze nem köszönt, aztán magamban de félig kijött a számon egy krrva anyd, azt persze meghallotta mert utánam szólt, hogy mit mondtam..
én meg mentem tovább hazafelé.
-
Woodslave
félisten
Én lidls csirke fűszert használok meg a vizbe rakok sót amiben megfőzöm a brokkolit. Amúgy a csmellet 15-16 gramm olívaolajban sütöm bár inkább párolom közepes fokozaton. Olajban pácolom egy ideig azért sütöm is abban. Meg ha rizst főzök abba is rakok sót de külön a kaját már nem sózom
-
rwin5
őstag
válasz
-Mike- #73834 üzenetére
Hájja.. amúgy elég közömbös pofát tudok én is vágni, csak régi kondiba ahova jártam az van megszokva h srácokkal kézfogás pultban. Csajokkal meg majdnem puszi-puszi szint, bár nem is izgat más helyeken de az, hogy vissza se köszön meg rám se néz az alatt a kb 5 másodperc alatt míg kiszolgál elég irritáló.. Mondjuk szerintem azok a csajok akik egy hosszabb ideje edzenek eléggé flegma picsák, és többségük köt ki a pultban is, szóval kár is meglepődjek - igaz
-
rwin5
őstag
válasz
Dani82 #73832 üzenetére
Ahova jártam egy darabig edzeni szegeden, ott csaj pultosok voltak, de sose köszöntek vissza + úgy álltak a kiszolgáláshoz, mintha nehezükre esne közben ez a munkájuk.. Aztán mikor rámentem a kondi FB-oldalára olvastam ott, hogy többen is jelezték ezt pl:
" A terem jo, a szauna is, de a recepcios csajok nem koszonnek meg vissza sem. Ram sem neznek es csak ugy odalokik a lakatot vagy a berletet ( magyarul bunkok). Kedvessegnek meg nyoma sincs es teljesen erdektelenek. Eleg idegesito tud lenni...."
Ahova meg most váltottam ki a bérletet ott az egyik pultos idejár a szegedi tesi egyetemre, de semmi kondíciója nincs az is valamelyik nap úgy adott kulcsot, hogy szó szerint odapöckölte nekem.. néztem is mi lelte szegény gyermeket.. + köszönés luxus
-
Dani82
senior tag
válasz
Cassidey #73830 üzenetére
ritka ellenszenvesek a pultosok, nem tudom mi alapján válogatták össze őket. Lassúak és flegmák.
Mondjuk pont beillenek abba a közegbe, akik ott edzenekegyetlen dolog hiányzik onnan, az a lábtoló, amibe befekszel és kb mintha "gyertyaállásba" tolnád. Az baromi jó gép
-
zsolt1225
aktív tag
Én azt vettem észre, hogy mióta normálisan csinálom az egészet és rendesen kajálok már sósabban eszem a kajákat, de legalább lecseréltem himalája sóra az jódozottat. Jókat olvastam róla és akkor legalább minőségibb sót viszek be, vagy legalább placebonak jó
-
Cassidey
senior tag
válasz
Zola007 #73828 üzenetére
Kipróbáltam, nem is érzed annak. Egyébként engem frusztrált, h kb ugy éreztem magam, mint amikor először beléptem egy edzőterembe, nézegettem távolról h mi is ez a gép es mit csinál. Biztosan jók ezek ha mar unod az alapgyakikat/gépeket de nem tudom.. Biztosan csak az befolyásol, hogy igy éreztem kilogok.
Paye, nem mondtak. Ezt honnan kellene tudnom?
megkérdezte a srác, hogy most vagyok e először, de meg annyit sem mondott, h az öltözőt arra találod, ha szeretnél szaunazni onnan nyílik, menj csak beljebb.. Nem várok idegenvezető túrát de minimális útmutatás, kedvesség szerintem alap lenne..
-
Zola007
veterán
sót hagyd békén, sőt legyen meg a 2500mg Na naponta
fűszert én nem variálom:
fogtam egy vitamos dobozt, összeborítok bele 1-1 zacskó:
- őrölt bors (20g)
- fokhagymapor (30g)
- majoranna / bazsalikom (attól függ melyik van kéznél) (10g)
- kakukkfű (10g)
- 20g sóén ezt rakom minden húsra + sózok ízlés szerint
-
Cassidey
senior tag
Nem para az ilyen, használd nyugodtan. Annyit megtehetsz, hogy olyan fűszerkeveréket nézel, amiben nincs só, és te magad sózol, illetve nincs benne ízfokozó (nátrium glutamát) ha a természetesség a cél.
Vegeta Naturella fűszerkeverékek például mind ilyenek, és Kotányiból is van néhány, de úgy emlékszem nincs külön kiemelve a csomagoláson, meg kell nézegetni a hátulján az összetevőlistát.
Bioboltokban is vannak natúr keverékek, illetve én még ezeket ismerem, mind natúr, és jó sok verzió van: [link] -
-
Cassidey
senior tag
Nem jutott eszembe bevallom.
Körbejártam a földszintet, mert nem találtam elsőre, de nem is rémlik olyan üzlet egyébként.
Végül visszaengedtek, leedzettem, van sok gép de nem fog hiányozni. Valahogy az egész közeg nem jött be, a sok félhomály, meg az ott lévő emberek sem az én világom, igaza volt Daninak, hogy örülök majd a kis vidéki termemnek.
Ráadásul nincs a szekrénykulcson szám, figyelni kell, el ne felejtsd.
Pozitívum, hogy az öltözőből nyílik a szauna, és van hajszárító. (Nem mintha hajat mosnék egy edzőteremben, de minimális költség, szóval kedves gesztus a csajoknak.)
syl, nehogy elvedd a sót. Egyrészt, szüksége van rá a szervezetnek normális mennyiségben. Másrészt, ha elveszed a sót, akkor amint egy pici sót viszel be - és be fogsz, mert ilyen az élet, nem fogod örökké párolt csirkemellet enni - akkor annyi vizet tartasz vissza, mint az állat, fizikailag is kellemetlen érzés lehet.
Ha vizesnek látod magad, az még bőven zsír. Layne Norton még a versenyek előtt sem veszi el a sót, magától sem, meg a versenyzőitől sem, túl drasztikus, és belaposodtak. Nagyon alacsony testzsírra le kell menned, hogy egyáltalán lásd, hogy kiment egy kis extra víz, és nem is fenntartható.. szóval téged nem a víz zavar az tuti. -
Eagl3
veterán
Nyugodtan egyél sót, halandóknak nem kell elvenni a sót... a legtisztább elkészítésre meg a főzést ajánlom. Veszel csontos csirkemellet és sok zöldséggel főzöl húslevest belőle. Könnyen csúszik és abszolút zsiradékmentes. Nem mintha számítana az a kis olaj amiben amúgy sütöd.
-
syl5
őstag
Diétában milyen fűszereket használtok?
Le kéne szokni a sóról, mert vizes fogok maradni.
Meg szerintetek mi a csöcs legtisztább elkészítési módja úgy, hogy ehető legyen?
Most serpenyőben kevés olajon sütöm, párolom. -
wertigo1984
őstag
válasz
sptkyle #73766 üzenetére
Dominator gym vagy Ujpaolta Fitness.
Utobbiba sokat jartam, Gabit sokszor lattam edzeni.
-
rwin5
őstag
válasz
Woodslave #73814 üzenetére
érdekes.. ahova most is járok az is reggel 6-tól este 10-ig, ahova meg jártam kb 2-3 évet folyamat az meg 6-tól este 9, ami meg a kedvenc helyem szegeden az meg 5-kor nyit, de az nagyon messzire van a lakástól aztán oda nem nagyon járkálok. (bár mindegy, mert utoljára középiskolás koromban jártam nyitásra edzeni, inkább az idegesít mikor hétvégén 10-kor nyit, meg vasárnap délután 2-kor nyitott..)
-
rwin5
őstag
jól néz ki, van egy hasonló kondi nálunk szegeden az 7700 a diák asszem.. én ide vettem most - 5k a bérlet kb, van még pár cucc ami a képen nincs rajta de nagyjából ennyi + kb 4-5 gép. Bőven le tudom edzeni magam, csak cardio gépből össz a 2 futópad van amit utálok.. amúgy szuper minden [kép]
-
t1
veterán
Hétvégén 10kor...
Valamit valamiért. a bérlet nem drága nekem délelőtti van az havi 6000ft, és zsír új Nautilus gépek vannak [link].
Teljesen igényes hely, tisztaság van gépek is rendbe vannak rakva.
Ezen kívül még 2 hely van ahová lehetne menni ők hamarabb nyitnak [link]
Ez árban is hasonló lenne ha 3 havi bérletet váltanék ki, de rengeteg rossz tapasztalatot hallottam a higénia terén így kiesett.
A 3. [link] ők 7kor nyitnak, fasza gépek vannak, de 9000 a havi bérlet. -
szuszinho
őstag
Szerintem a telefon nem a terembe való. Ha már beviszed, mert nem jó a zene ami dübörög a teremben, akkor is lehet kulturáltan használni.
Cassi meg tudna tangában edzeni (ha azt hord egyáltalán :-D), de a többiek nem tudnának.
-
Ijk
nagyúr
Akkor aki beviszi a telefont a terembe az buzi.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- E-roller topik
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Lightyear - befektetési app
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11