- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dicker
őstag
válasz
FIREBLADE78 #75398 üzenetére
-
FIREBLADE78
addikt
Írjuk át a topik nevét ki tud belinkelni jobb sunát
-
Antonio
senior tag
Egy kicsit hosszúra sikerült
Sziasztok,
Táplálkozás ügyben szeretnék kérdezni/ filozofálgatni illetve tapasztaltabbak véleményét kikérni.
background
38F/182cm/~90 kg (ez most kicsit sok)2-3 évig követtem a Warrior-diet szabályait de nem szigorúan, a lényeg ami maradt a napközben csak nyers zöldség gyümölcs (inkább gyümölcs, zöldség az jobbára csak szezonban nyár/ősz) délután magok ha úgy volt kedvem és este felé a nagyobb kaja. Kenyér-pékárú cukor és egyéb szemét kaját kerüljük. Tésztánál durum/teljes kiőrlésű durum/vagy glutén mentes kukorica tészta van, rendszeresen eszem halat. Vitaminok megvannak és 82%os tejsavó protein is használatban stb. persze néha ha szülőknél/látogatóban vagyunk hétvégén, vagy csak 1-2 gyrost tudok este bedobni nem dől össze a világ.
Mellette otthon kettlebell (2db 24kg és egy 32kg ossal amit lehet) előtte 3-4 évig nyomtam Rózsák terén csoportban szóval alapok megvannak. Az előtt pedig konditerem volt ...
Eleinte –mivel jelentős táplálkozás/életvitel beli változás volt a WD miatt- meg is volt az eredmény, de mostanában szerintem eléggé adoptálódott a szervezetem ehhez + nem is tudom követni olyan szigorúan a WD szabályokat elsősorban túlevési periódust, pláne ha már családos az ember … na 100 szónak is 1 a vége. :
Úgy döntöttem ideje kicsit megváltoztatom az étkezést + a kettlebell mellé/helyett- párhuzamosan visszatérek az alap szabad súlyzós gyakorlatokhoz is (épp most olvasom a primitív őserő C. könyvet)
Tisztában vagyok a tömegnövelés alapszabályaival (anno ifjabb koromban én is toltam a napi 5-6 kaját, csirke rizs „szentduplaságot” stb)
rengeteg leírás, minta étrend, kcal kalkulátor, stb található a neten. Bár nekem elsősorban nem a tömegnövelés a cél.
Gondolom vannak itt olyanok akik már családi állapotuk/életvitelük/koruk miatt nem akarnak/tudnak 100% osan betartani mindent, és szerintem erre csak nagyon képesek hosszú távon de nincs is ezzel baj ha nincsenek irreális célok elvárások.
Én is elsősorban egy hosszabb távon is fenntartható megközelítőleg egészséges (bár ez ma már kivitelezhetetlen) „sport” étrendet szeretnék betartani . Nehezen fogalmazódik a kérdésem mert nem annyira egzakt
Tegyük fel, hogy az edzés az rendben van az izmok így vagy úgy, de megkapják megfelelő stimulálást, büntetést.
Vegyük 100%-nak egy elhivatott/profi testépítő ideális –tömegnövelő*- táplálkozása által egységnyi idő alatt elért testsúlygyarapodást. * lehet szinten tartást is írhatnék.
Nevezzük mondjuk erő-sport táplálkozásnak amit én magamra akarok alkalmazni mely legjobban kiszolgálják az erő edzés által kifáradt izmokat figyelemben tartva az „ideális” testkompozíciót (több/izom –kevesebb zsír) de nem feltétlenül testépítő/erőemelő versenyre akarok készülni ami minden kis + % kg számít.
Itt egy Pareto-elv (80-20) hez hasoló megvilágítást szeretnék kihámozni. Pl: az izom növekedés 80 %-át a az ideális erő-sport táplálkozás –legfontosabb- 20% szabályának a betartásával el lehet érni fent lehet tartani. Itt természetesen a % ok nem mérvadóak csak a pareto elv alapján írtam lehet ez 60-40 stb. De remélem értitek hova akarok kilyukadni.
Tehát ha pl súlyoznák az ideális testépítő napi táplálkozási rutinjának főbb szabályait (most lehet hülyeséget írok ez csak egy példa)
Akkor mondjuk az, hogy a napi szükséges kcal elosztva 5-6 étkezéssel viszi be és ügyel a folyamatos megfelelő protein bevitelre akkor az már 60% os siker (tehát ezzel már az ideális táplálkozás állttal elérhető izomtöbblet 60% át eléri/elérhet**). És az hogy teszem azt edzés előtt eszik 3-4 órával lassan lebomló szénhidrátot vagy sem, illetve feltölti magát szőlőcukorral edzés előtt vagy sem az igazából csak 1-2 % ot hoz és ez csak már profi szinten számít.
** és még ezt is tovább lehet boncolgatni hogy ha teszem azt 5-6 alkalom csak 3-4 akkor az még mindig hatásos de már csak 40-50 % … stb
Tehát erre kérek gondolatokat, hogy szerintetek súlyozva melyek a helyes sport étkezés alapszabályai pl: 1. 80% os pontossággal meghatározott napi kcal mennyiség (fehérje ch zsír) 25%
2. megfelelően arányosan elosztott 5-6 étkezés:20%
3 megfelelő vitamin és esszenciális zsírok stb.: 15%
stb.Engem egyáltalán nem zavar ha csak 50% vagy kiesebb a hatékonyságom ha a testkompozíciómat megtudom tartani illetve minimális mértékben változtatni. Tudom-tudom hivatalosan egyszerre nem lehet izmot növelni/megtartani és zsírt is veszíteni… Csak tudni akarom melyek a legfontosabb szabályok amik a prioritásban előrébb vannak.
Pár nappal ezelőtt számolgattam kalóriákat és csodálkozva vettem észre hogy éppen csak túlléptem (2200 kcal) az alap léthez szükséges kalória mennyiséget és még a mozgás edzés be sincs kalkulálva ehhez képest még a szinten tartás hoz szükséges kalória is vagy 1000el több …
Tehát nekem elsőre az is kihívás lesz hogy megemeljem a Kcal és elosszam napi 5-6 ra. innen indultak a gondolataim …
-
Arnold szerint sem néz ki jól a növis bél
-
Cassidey
senior tag
Na, úgy döntöttem, adok egy esélyt a leangains-nek.
Kiefer könyve abszolút nem győzött meg, és nem is lenne tartható az életvitelemmel, de ez szimpi, egyébként is későn reggelizek. Annyit kell változtatnom, hogy még elhúzom picit az első kaját, és egy kicsivel több BCAA megy délelőtt. Kalóriát és makrókat is fogok hintáztatni ahogy ajánlja, viszont az edzéstervem marad, kíváncsi vagyok.
Nemrég ettem meg az első nagy kaját (800 kcal), a végefelé már nem csúszott annyira, de sima ügy volt. (Én ugye kevesebből gazdálkodom, mint ti, szóval ez az 5-6 felé osztás egyébként sem jött be régen sem, soha nem laktam igazán jól és egész nap azt néztem mikor jön a következő kaja, szóval 3-4 étkezésem volt, most szerintem max 3 lesz.)
-
Sziámi-ikrek. A kezüknél vannak összenőve.
-
madle
őstag
válasz
FollowTheORI #75376 üzenetére
Jezus atya Uristen, na nekem O a tuti!
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
FollowTheORI #75376 üzenetére
fuj ez mar tul izmos
-
FollowTheORI
nagyúr
-
Zola007
veterán
válasz
FIREBLADE78 #75367 üzenetére
-
userxy
őstag
válasz
BÁ Nutrition #75369 üzenetére
Ennek ellenére szerintem nem cserélnéd el a magasságod egy 165 cm-es magasságra még ha egyéb előnyei is vannak.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Radnix #75358 üzenetére
dehogy. nekik minden nehezebb, pl 10 cm-t nyomnak fekve, de az nehezebb mint egy metert. ill van 42-es karjuk ami ugy nez ki mintha 52-es lenne, de azt a 42-t ketszer nehezebb elerni mert a csontjaik 3x vastagabbak
meg a vadlijuk leer a sarkukig de ugy nehez vadlizni ezert nem is latszik nekik annyira -
törölt tag
válasz
FIREBLADE78 #75367 üzenetére
+1... Ez megy minden topicban, teljesen indokolatlan helyeken használják. Képeknél egyébként még valamennyire megértem, gondolom azért csinálják, hogy ne zabálja a mobilnetet. De akit ennyire érdekel az töltsön le egy Opera Minit és kapcsolja ki a képeket (lehet más böngésző is tudja, én ezt használom, mert amúgy is talán ezzel lehet a legjobban adatot spórolni). De rohadt idegesítő, hogy minden második hozzászólásra rá kell húzni az egeret, vagy tapicskolni a kijelzőt, hogy meg tudd nézni.
-
FIREBLADE78
addikt
Miért használjátok a szpojlert? Idegesítő
-
-
-
Radnix
senior tag
BREAKING NEWS: ma eltöltöttem 20 percet az egyik kardiógépen, és élek.
-
válasz
Radnix #75356 üzenetére
Az infók a linken. Az ottani képek kb. a strandforma.
Idén szakítani akarok azzal a hagyománnyal, hogy akkor készítek magamról képet, amikor épp véletlenül úgy jön ki. Ami általában 2 havonta 1 képet jelentett. Most rendesen dokumentálni akarom a változást és akarok képeket csinálni akkor is, amikor úgy érzem, hogy sikerült a maxot kihozni. Eddig sosem foglalkoztam ezzel, mert mindig úgy voltam vele, hogy nem képen kell nézegetni, úgyis megcsinálom minden évben. De ahogy telnek az évek és egyre többször gondolkozok azon, hogy mikor kéne felhagyni ezzel a rutinnal, már inkább foglalkoztat az, hogy ezt majd az utókornak is meg kéne örökíteni.
(#75358) Radnix
Ja és azt se felejtsd el, hogy az alacsonyabbaknak könnyebb a nagy súly, mert rövidebbek a végtagjaik -
Radnix
senior tag
válasz
BÁ Nutrition #75357 üzenetére
Akkor jöhetünk azzal, hogy "az alacsonyabbaknak mindig könnyebb, mert hamarabb meglátszik rajtuk a hús"
-
Radnix
senior tag
válasz
HussarF #75339 üzenetére
Jó izomtömeg van a zsír alatt, 3 hónap alatt tuti hogy "strandforma deluxe"-ot lehet belőle csinálni. hány kiló, hány centi vagy? (hogy ezt ne kelljen mindig megkérdezni mindenkitől, legyetek szívesek úgy betenni képet, hogy ezt a két adatot legalább odabiggyesztitek
)
-
Cassidey
senior tag
válasz
FollowTheORI #75351 üzenetére
Annyival csinálom pont.
Wood igen, látom, lehet el kellett kezdenie dolgozni szegénynek.
Most a rippedbody-t nézegetem, úgy látom itt meglesz minden infó ami kell. Ma csináltam egy próbanapot, de igazából egyébként is sokszor csak dél körül kezek el enni, úgyhogy nem volt semmi extra. Vagyis ez nem teljesen igaz, egy banánt vagy müzliszeletet be szoktam nyomni a reggeli edzés előtt, meg egy shake ha hazaértem, de nem hiányoznának. És van protokoll reggeli edzésre is szóval teljesen jó. (Azért nem vitte túlzásba, igyál BCAA-t amíg nem eszel.)
-
madle
őstag
válasz
FollowTheORI #75352 üzenetére
Jaj ne, erről pont ez a rész jut eszembe
-
madle
őstag
Srácok,
minap kerestem puffasztott hungaroceleket a boltban, találtam olyat, hogy natúr puffasztott rizs, meg puffasztott búza. Néztem a tápértéket és a búzában több a fehérje, de egyébként van valami különbség hasznosulás szempontjából?
-
bogil99
aktív tag
válasz
brownus #75317 üzenetére
Ha neked ez egyenértékű az agyament hülyeségeddel akkor csak sajnálni tudlak.
Lehet a magadfajták még mindig azon sajnálkoznak, hogy bebizonyították, hogy a föld nem lapos, és nem a nap forog körülötte. De ezt szerintem még mindig nem hiszitek el és titokban abban reménykedtek, hogy visszavonják, és ezek a tanok újra hivatalossá válnak. Akkor szerintetek majd lehet újra boszorkányokat is égetni.
Mert azt ugye nem éred fel ésszel, hogy érvelni is tudj, de legalább akkor megpróbálod a lejáratást, és ha az sem jön be (mert a fényevés csak a te agyadban korrelál az általam leírtakkal) akkor majd jössz ököllel? Mintha letűnt korokat látnék viszont...
De ha már érvelni nem is tudsz, akkor legalább lennél szellemes.
Rendkívül előre mutató, mélyen szántó gondolataid arra utalnak, hogy biztosan nagyon komoly kutatómunka áll mögötted ezen a téren (és most megint nem az általad beidézettekre gondoltam). Naná, fikázni mindig könnyebb, ahhoz még ész sem kell, főleg ha jó társak is vannak hozzá. Mit mondjak, jól egymásra találtatok itt néhányan.
A fejedet bedughatod a homokba, csak akkor légy vele tisztában, hogy idefenn attól még semmi nem változik, de ott lenn legalább jó sötét lesz... -
szőröscica
addikt
Meló utáni aerob megvolt, most sül a csirke.
-
Indul a 2015-ös szezon.
Day Zero
fat fuck
-
madle
őstag
válasz
FollowTheORI #75332 üzenetére
Naa, frankó kell is az a lábazás, nekem pl sokkal jobb érzésem van ha odabaszok egy lábedzést a héten. Úgy érzem csak teljesnek a kört. Most hétvégén azért a két guggolás után még betettem egy kitörést 50kg-al, na az szétvitt, szoktam úgy is csinálni, hogy baromi hosszan lépek ki, de van hogy csak a térd-sarok vonalig, tök más a kettő, mindig váltogatom de azután garantált az 5 napos rokkantság.
Bárcsak nálunk is lenne szauna, meg ilyen fitness cicák
-
FollowTheORI
nagyúr
Voltam énis tegnap azért este. Erőt vettem magamon.
Énis remegő lábban mentem haza... még most is érzem.
A szauna meg Zolának nagyon tetszett volna.
Pont nekivaló ilyen súlyemelő birkózó fizikumú csajjal szaunáztam.
Azt mondta valami versenydiétát nyom épp csak nem megy le a súly úgy mint máskor. -
-
szuszinho
őstag
Hatalmas!
És ahogy érvel! Tanítani való.
-
Woodslave
félisten
válasz
csababarca #75320 üzenetére
hát ja. Mondjuk azt még kipróbálnám amit Hussarf linkelt
-
brownus
veterán
válasz
Zola007 #75230 üzenetére
na, ezt olvasd el, lemész hídba
ennyi ostobát... de legalább viccesek
meg van még egy, ha Zsum átdobta, akkor azt is megosztanám, mert sírva röhögős!
-
userxy
őstag
válasz
bogil99 #75307 üzenetére
És akkor most mégis mit vársz ?
Én vagyok a hülye, hogy írok még de hát ez van.Egyszer "bebizonyítottad", hogy a "mesterséges" vitamin nem jó.
Most meg bebizonyítod azt, hogy normális táplálékból sem lehet fedezni
Kettőböl a konklúzió minden ember meghal vagy a mesterséges vitamin miatt vagy a vitamin hiány miatt
Baszki döntsd már mi mellett szeretnél érvelni
Azt ne mond, hogy a világon van annyi termőföld és USA dollár, hogy rendes növényből kinyerjék a vitaminokat és kapszulázzák mert akkor én hídba megyek.
-
bogil99
aktív tag
válasz
userxy #75242 üzenetére
Akkor egyél meg 10 kilót naponta.
szerk: lásd az első találatot.(#75288) Ijk:
Egyetértünk, ezt korábban többször is leírtam. De meglepődnél mit lehet velük elérni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- További aktív témák...
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Gombászkönyvek egyben