Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-09 20:41:24

LOGOUT.hu

- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#113901) HussarF

Mai reggeli. Cukkiniben paradicsom, avokádó, fokhagyma, só, rajta mozzarella. Sütő 20 percre. Nekem bejön.

(#113902) Woodslave válasza HussarF (#113901) üzenetére


Woodslave
nagyúr

mint egy melegszenya. Faxán néz ki :R :o :D

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#113903) qantum válasza HussarF (#113901) üzenetére


qantum
senior tag

Hol marad a brokkoli? :D Egyébként finom lehet, kipróbálom én is, a cukkini nem nyers, kicsit úgy néz ki? ;]

[ Szerkesztve ]

" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "

(#113904) kolosanyi válasza Woodslave (#113900) üzenetére


kolosanyi
veterán

Mi most kicsit ilyen Heavy Duty jelleggel edzünk az edzőmmel. Baromira megküldjük az adott izomcsoportot, aztán utána sok pihenés. Szerintem ez is egy út, a poweres edzés is egy út, sok lehetőség van és egyik se feltétlenül jobb, mint a másik. Hasonlóan edzettem, amikor 16-17 évesen elkezdtem az egészet és jól fejlődtem erőben és tömegben is. Akkor az volt a legnagyobb hátráltató tényező, hogy a heti 20 óra röplabda mellé csak versenyszezonon kívül fért bele a kemény súlyzós edzés, úgyhogy leginkább nyaranta tudtam fejlődést elérni. Meg nem volt ilyen profin belőtt étrend mellé nyilván. Hosszú távon egyébként nem számít hogyan edzel, csak a belefektetett munka a lényeges.

(#113901) HussarF
Tetszik, könyvjelzőztem. :R

(#113905) Woodslave válasza kolosanyi (#113904) üzenetére


Woodslave
nagyúr

gondoltam megkérdezem mi a filozófia mögötte, de inkább nem :D

Amúgy most pl. a lábamon azt vettem észre, hogy 4 hétig gyakorlatilag nem edzettem, de sokat nem romlott. Aztán hétfőn edzettem rá, de mint írtam 80kg-val guggoltam 8-akat nem is bukásig, diéta végén meg 120-ba ment jobb napon az 5-6.. Szóval súlyban jelentős a visszaesés annak ellenére hogy ránézésre ez nem látszik. Aztán most meg a hétfői edzés után mintha kétszer akkora lenne mint előtte, nagyon durva. Szóval lehet elég lenne havi egy nem is olyan kemény lábazás :D

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#113906) kolosanyi válasza Woodslave (#113905) üzenetére


kolosanyi
veterán

Szerintem semmi, ő régi motoros és ez a paradigma a '90-es évek végén volt inkább elterjedt, ezt szokta meg. Vagy a f@xsetuggya, nem mintha számítana. Anno amikor a tornászoknál edzettem, egy többszörös világkupa győztes szertornász azt a választ adta a kérdésemre ("hogyan lehet gyorsan megtanulni az abcúgot"), hogy sehogy. Idő kell hozzá. Van akinek elég 100-szor elgyakorolni, van akinek akár 10.000-szer is kell. Fejben kell ott lenni, hogy a 10.000 ismétlést kibírja az ember. Levetítve ezt a gyúrásra, van aki viszonylag hamar beérik, van aki később, de a végcél úgyis ugyanaz. A konzisztencia a lényeg úgyis az edzésmunkában, nem az, hogy most épp melyik paradigmát követjük. Én legalábbis erre kezdek rájönni, miután végigpróbáltam minden x@rt. :D

(#113907) Woodslave válasza kolosanyi (#113906) üzenetére


Woodslave
nagyúr

persze nyilván a végcél ugyanaz, a genetikai maximuma az embernek. Abban kicsit hiszek, hogy talán rövidebb idő alatt odaérhet az ember egy-egy módszerrel. Hogy ez mi az már jó kérdés. ;]

De azért azt te is tudod, hogy az emelkedett protein szintézis és ennek időtartama és az edzésgyakoriság ehhez való igazítása tudományosan egyre inkább alátámasztott. Összefüggésben a naturáloknak teljesen felesleges mennyiségű volumennel stb.

De persze nem biztos ez se. :D

[ Szerkesztve ]

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#113908) Woodslave válasza kolosanyi (#113906) üzenetére


Woodslave
nagyúr

na de előzőleg az kifelejtettem (illetve gondolkoztam azóta :D ) hogy egy dolgot teljesen felesleges csinálni ha van edzője valakinek : agyalni meg kételkedni (ez lehet 2). :K

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#113909) kolosanyi válasza Woodslave (#113907) üzenetére


kolosanyi
veterán

Hát nem tudom. Én a különböző termekben azt látom, hogy nagyon sokszor aki izmos/erős, annak fingja sincs, hogy hogy jutott oda. Csinált pár edzéstervet, meg úgy érzésből tolta az egészet. Nagyon sokszor akik okoskodnak, hogy így a szuperkompenzáció meg úgy a proteinszintézis, teljes test jobb az izolációnál stb, azok meg szemüveges nyikhajok a monitor előtt. Kevés olyan ember van, akire azt tudom mondani, hogy hiteles és elhiszem amit mond/ír. Vegyük alapul például Layne Nortont. Phd meg physique architect, van világrekordja és izmos, de közben jól szétk*rta magát a tudományosan megalapozott módszerével. Arról nem is beszélve, hogy nyilvánvalóan fake natty, mint ahogy az ilyen celebek túlnyomó része. Persze az élsport az eredményekről szól, nem az egészségről, ezt aláírom, de akkor is felvet bennem kérdéseket a módszer hatékonyságával kapcsolatban.

(#113908) Woodslave
Pontosan. Ezért nem is foglalkozok most semmivel, mindent rábízok. Egyelőre nem dolgozunk együtt annyi ideje, hogy legyen komoly eredménye, de én elhiszem, hogy működni fog. A Cutler összes physique versenyzőjét ő edzi és nem szarok az eredményeik. De ha csak az ügyfélkörének a hobbi sportolóit nézem, akkor is azt látom, hogy működik amit csinál.

[ Szerkesztve ]

(#113910) Shadowbull válasza Woodslave (#113905) üzenetére


Shadowbull
addikt

Ezt a kihagyas utani gyengulest en is tapasztaltam, de szerintem ez nem pusztan az izomzat erejenek a csokkenese, hanem az idegrendszer elszokasa a terhelestol. Lehet maga az izom tobbet birna, de az idegrendszer sokkal hamarabb riaszt hogy ez sok.

Ezt a proteinszintezis es edzesgyakorisag dolgot kifejthetned nehany mondatban. Szoval hol tart most a tudomany?

Pazarol a világ, én meg segítek neki.

(#113911) KisDoc


KisDoc
csendes tag

A Beta-alanine csak edzés előtti szedésének van értelme, vagy csak placebó + bizsergés? Több tanulmány azt írja, hogy folyamatosan kell szedni.
Myprotein-en most potom pénzért dobálják a kilós beta-alanint, aakg-t...
Miket érdemes egy edzés előttibe rakni?

(#113912) Woodslave válasza kolosanyi (#113909) üzenetére


Woodslave
nagyúr

pontosan. Akinek jó a genetikája és/vagy koxol, annak egy teremben izmos szinthez nem szükséges ezt túlagyalnia. Nekem megmondom őszintén az ilyen volt versenyző edzőkkel is az a bajom, hogy lehet neki jó genetikával meg koxal működtek azok ahogy mondjuk téged edz, de közel se biztos hogy neked igen. (persze komolyan remélem hogy igen) :K

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#113913) kolosanyi válasza Shadowbull (#113910) üzenetére


kolosanyi
veterán

Nagyjából itt. Ha túl sokat vársz az egyes izomcsoportok edzése között, akkor a következő edzés ideje kívül esik a szuperkompenzáció idején, nem lesz optimális a fejlődés. Ha túl hamar edzel, akkor még nem regenerálódtál rendesen, megint nem lesz optimális a dolog. De szerintem ez baromira függ az egyén regenerációs képességétől, az edzésterheléstől (intenzív edzés után hosszabb idő kell a regenerálódáshoz, ez paraszti logika), illetve attól, hogy az egyén milyen szinten van. Haladóbb sportoló nagyobb stressznek tudja kitenni a szervezetét, mint egy kezdő, amiből újfent hosszabb ideig tart regenerálódni. Szóval ez inkább csak egy puccos grafikon arról, amit úgyis mindenki érez. Ha még b*zira fáj, nem pihented ki magad. Ha már csak kicsit érzed, akkor lehet tolni újra.

(#113914) Woodslave válasza Shadowbull (#113910) üzenetére


Woodslave
nagyúr

kb ott hogy 48 óra max az edzés által kiváltott emelkedett proteinszintézis, tehát hiába küldöd meg az izmod aztán vársz egy hétig gyakorlatilag nem sok előnyöd van belőle.

Kolo: ja csak pont az lenne a lényeg, hogy pont annyira küld meg magad, hogy tudjál belőle regenerálódni. De megint valszeg olyan dolgok ezek amiknek mondjuk 10 év távlatából nem sok jelentősége van. Sajnos naturálban bodybuilding standard szerint jó fizikumot nem tudsz összehozni (vagy legalábbis az emberek 1%-a azt meg észrevetted volna már mert akkor nem kellett volna ennyi dolgot kipróbálni, a 4x10 fekvenyomástól is izmos lettél volna - (megint természetesen relatíve))

[ Szerkesztve ]

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#113915) BÁ Nutrition válasza kolosanyi (#113913) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

ha jol emlekszem nemreg meg 3x nyomtal fekve egy heten

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#113916) Shingen válasza HussarF (#113853) üzenetére


Shingen
addikt

Pffffffff
DE durva, vannak ilyen emberek. ;] :DDD

風林火山

(#113917) kolosanyi válasza Woodslave (#113914) üzenetére


kolosanyi
veterán

Pedig te például izmos vagy. Nekem se a tömeg megszerzése volt a gond soha, eddig lepucolni nem tudtam soha magam, a legjobb formám tavaly nyáron volt amikor mászókáztam meg sokat bringáztam. Akkor voltam 107 kiló, viszont gyengébb voltam és kevesebb izom is volt rajtam talán. Most meglátjuk mi lesz diéta után.

(#113915) BÁ Nutrition
Mondtátok is, hogy nem sok értelme van, igazatok is lett. Azon kívül, hogy elkezdett fájni a könyököm meg a vállam, nem éreztem változást. Volumen ciklus ide vagy oda, eddig a legtöbbet az 5/3/1-el erősödtem ősszel, pedig akkor csak heti egyszer volt minden főgyakorlat.

(#113918) Woodslave válasza kolosanyi (#113917) üzenetére


Woodslave
nagyúr

sokat is kell agyalnom ;] (faxt vagyok, de amúgy is bodybuilding standard szerint gondoltam) :K Nyilván valamilyen szinten látszódik az emberen hogy edz, meg van egy sportosnak mondott formája, de senki nem mondta otthon amikor látott a strandod, hogy volt egy testépítő és nagyon durva volt a formája :C :D

A "te is izmos lettél" volna fenti Bá skálán értettem te is erős meg izmos vagy nem is erről volt szó (na jól körbeszopkodtuk egymást lépjünk ;] )

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#113919) kolosanyi válasza Woodslave (#113918) üzenetére


kolosanyi
veterán

Hát igen, Bá skáláján a női szintet is elég nehéz elérni. :D

Viszont ennek is van előnye. Ha Bá rábólint és azt mondja, hogy valami már látszik, akkor valószínűleg durva formát sikerült összehozni. :DD

[ Szerkesztve ]

(#113920) Shingen válasza HussarF (#113833) üzenetére


Shingen
addikt

Durván néz ki a csaj. :Y

風林火山

(#113921) kk831228 válasza kolosanyi (#113896) üzenetére


kk831228
addikt

Szegény Mamád biztos suttogott a hátad mögött hogy " Mi van Sanyikával, beteg?? :Y Miert nem eszik normálisan?? Meg úgy le van fogyva... :F " :D

[ Szerkesztve ]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#113922) BÁ Nutrition válasza kolosanyi (#113919) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Raktál be képet?
Könyököd főleg a túl nagy súlytól fájt. Kisebbel edzhetsz mindennap akkor se fog

[ Szerkesztve ]

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#113923) BÁ Nutrition válasza Angel2014 (#113882) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Nem rossz csak fogyjal még vagy 50 kilot

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#113924) tomrRRR


tomrRRR
senior tag

Lefekvés előtt mit szoktatok inni, enni? Valaki caseint, s ha igen milyen fajtát?

The easy day was yesterday!

(#113925) Dicker válasza tomrRRR (#113924) üzenetére


Dicker
őstag

Pohár vizet.

(#113926) tomrRRR válasza Dicker (#113925) üzenetére


tomrRRR
senior tag

Legjobb fehérjeforrás, jah nem :D

The easy day was yesterday!

(#113927) kolosanyi válasza kk831228 (#113921) üzenetére


kolosanyi
veterán

A nagymamák már csak ilyenek. :D

(#113922) BÁ Nutrition
Párszor igen, de mivel nem maradt meg benned, ezért hagyjuk. :D

(#113928) BÁ Nutrition válasza kolosanyi (#113927) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Azt hittem van vmi új hasselhoff fazon

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#113929) kolosanyi válasza BÁ Nutrition (#113928) üzenetére


kolosanyi
veterán

Annál jobb, de addig nem rakok képet, amíg meg nem lesz a Woodslave fazon. :D

(#113930) Woodslave válasza kolosanyi (#113929) üzenetére


Woodslave
nagyúr

:o :D

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#113931) BÁ Nutrition válasza Woodslave (#113930) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

ezt is megeltuk :D

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#113932) Shingen válasza tomrRRR (#113924) üzenetére


Shingen
addikt

Lefekvés előtt csak túrót, bármilyen formában.

風林火山

(#113933) Shingen


Shingen
addikt

Ma láb, csuklya, has vót atta.

風林火山

(#113934) kolosanyi


kolosanyi
veterán

Vállkarvótatta. 60 kilóval csináltam csalós bicepszet lassú negatívokkal, utána Hoist gépen nagyon koncentráltan, majd 21-eztünk. Eszeveszett módon szétkúrtam a karom. :DDD

(#113935) Shingen válasza kolosanyi (#113934) üzenetére


Shingen
addikt

Akkor az esti kézimunka nem fog menni. :D

風林火山

(#113936) kolosanyi válasza Shingen (#113935) üzenetére


kolosanyi
veterán

Van barátnőm. ;]

(#113937) Ed3r_X_ válasza kolosanyi (#113936) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

És te nem is szoktál dolgozni rajta? Szívesen átvállalom ;]

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#113938) kolosanyi


kolosanyi
veterán

Arni papa. Élmény nézni. :D

(#113939) Woodslave válasza BÁ Nutrition (#113931) üzenetére


Woodslave
nagyúr

ja elég baj ha egy gyúrós topicban én lennék a mérce... (persze értem a viccet :D )

Na voltam a legjobb rész amikor már xarul nézek ki a több kajától, de még gyenge is vagyok (ahhoz képest is)
Bár a durranás egyre jobb meg kezdek hozzászokni a magasabb ch-hoz. De ha meg tudom csinálni ezt a fél évet és nem lesz látható (jó) eredménye akkor tényleg minimálra veszem a dolgot és keresek valami más hobbit :D

ja felsőtest nap atta azért :K

[ Szerkesztve ]

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#113940) GoTReX válasza Woodslave (#113939) üzenetére


GoTReX
őstag

A tricepsz,olyan nem is tudom. :U Nagyon dominál,vagy f*sztudja. Nem rosszból mondom.:) Vagy ferde a tükör ;]

[ Szerkesztve ]

XBOX ID: GoTReX #4839 KERESEK: JÓÁRASÍTOTT BLUE Switches billentyűzetet

(#113941) kolosanyi


kolosanyi
veterán

Cutlerben edz a srác. Vélemény? [link]

(#113942) -Mike- válasza kolosanyi (#113941) üzenetére


-Mike-
addikt

B*zi. Vagyis topicátlag. ;]

[ Szerkesztve ]

(#113943) GoTReX válasza kolosanyi (#113941) üzenetére


GoTReX
őstag

Jó tele van,jó száraz, azt mégse tetszik :))

XBOX ID: GoTReX #4839 KERESEK: JÓÁRASÍTOTT BLUE Switches billentyűzetet

(#113944) Woodslave válasza GoTReX (#113940) üzenetére


Woodslave
nagyúr

ja az lehet ferde, de ez nem tükörből van :D (meghajlott a tér)

(halszem optika :D )

[ Szerkesztve ]

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#113945) Woodslave válasza kolosanyi (#113941) üzenetére


Woodslave
nagyúr

teljesen jó egy naturáltól :K

;]

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#113946) GoTReX válasza Woodslave (#113944) üzenetére


GoTReX
őstag

Én kérek elnézést :D Mennyi TZS ez? 16+? :)

XBOX ID: GoTReX #4839 KERESEK: JÓÁRASÍTOTT BLUE Switches billentyűzetet

(#113947) Eagl3 válasza GoTReX (#113940) üzenetére


Eagl3
veterán

Az synthol :) es nem a felso hasitmait latjuk hanem a bordáit :D

(#113948) FollowTheORI válasza kolosanyi (#113941) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Valahogy a melle meg a lába aránytalanul "kicsi" ahhoz képest, hogy cuccol... ebből is látszik hogy azért kell bele a munka így is. :)

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#113949) Woodslave válasza GoTReX (#113946) üzenetére


Woodslave
nagyúr

jó fényben ;]

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#113950) kolosanyi válasza FollowTheORI (#113948) üzenetére


kolosanyi
veterán

Én is ezt látom. Tudod mi az érdekes? Nagyon erős, 160-al szériázik fekve, a guggolását nem tudom pontosan, de szintén bitang erős.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.