Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Never79
tag
válasz bandus #95500 üzenetére
Édes, a maltodextrin semlegesen édes, inkább a benne lévő glükóz ami nagyon édessé teheti a cuccot. A Maurten is több maltot használ, szerintem ihatóan édes, és nem geil.
Itt a poszt az adásról: [link] . Ott van egy Excel tábla, amin lehet számolgatni, de egyelőre én nem néztem meg.
-
tisn
addikt
hehe
-
xy.zsolt
őstag
-
jimpo
senior tag
válasz xy.zsolt #95490 üzenetére
Régen írtál ide
Ez jó észrevétel, valóban így van.
Futni szoktam, ma is voltam. 8,8 km 44:07 5:00/km 609 kcal 254 W 151 bpmKevesebb mint a tegnapi, meg nem is az Endorphin PRO 2 volt rajtam. Ma ugyanis az Altra Paradigm 6 került a lábra, ami hát egészen más súlycsoport.
Direkt méretkeztem 73.4 kg voltam futás után, úgy hogy ezen a távon lecsúszott egy bő fél liter közben. Meg ettem is addigra mire rá álltam a mérlegre.
A formát nem veszítettem el, az maradt. Ránézésre legalább is...Persze a futás nem megy olyan szuperül, de az csak átmeneti. Mert az erő meg van most is, csak a futómozgás hatékonysága és a keringés van ellustulva.
Plusz pici súlyfelesleg, ami igazából nem zavar. Mondjuk 68-70 kilósan könnyebb a tempó során mozgatni a testet az biztos.De azért heti 5-6 órát elporoszkálok általában.
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Peterhappy
őstag
Köszi, ezen felnyerítettem
Jaja, dióhéjban a sztori, agyaltunk futóbarátommal, Petivel, hogy menjünk az EU futásra.
Alapvetően bkv-ban gondolkodtam, főleg mert úgy volt, jön a Család is. Aztán Feleségem szombaton elintézte a bokáját, és mivel amúgy sem akartam komolyan venni a versenyt, mondtam, hogy tök felesleges kijönniük a tömegbe, hőgutát kapni.Így szombat este ráírtam haveromra, mi lenne, ha kikocognánk (és hazafelé bkv), mire azt válaszolta, Ő amúgy egész héten ezen gondolkodott. Így ez el is dőlt.
Egy kb. 5:30-as tempóban kikocogtunk (13.3km), úgy 55 perccel a 10:00-s rajt előtt értünk ki. Szétváltunk, majd összeszedtük egymást Pttypanggal, aki hamar bizonyította éleselméjűségét - míg mindenki más bemelegített, kajált, vagy egyéb felesleges módon múlatta az időt, Ő leült a fűbe és a pompomlányokat nézegette
Begyűjtöttük Norbyt, majd hármasban elsétáltunk a tér másik oldalára, hogy találkozzunk Studival - és futólag Stefyvel is (bár Ő szerintem nem fogta fel hirtelen, ki vagyok).
A találkahelyünk később hirtelenjében rajtzónává változott, így esett, hogy a 7:00-s iramfutó mögött találtuk magunkat, s annak a szegmensnek is a legvégén. Így majdnem negyed órával később indultunk, mint az első futók.Én tavaly elég jól meghúztam az itteni futást, életem eddigi legjobb futása volt. [link]
Idén abszolút takarékosra terveztem, amiben Norby partner volt/akart lenni. Mivel úgy tűnt, sem futás előtt, sem utána nem lesz időnk beszélgetni, gondoltuk akkor kocogunk, és közben dumálunk.Aztán a rajtnál már 5:15-5:30-as km-ekről papolt, ami jócskán szembement az én 6:00-s elképzelésemmel, de úgy voltam vele, legyen, ahogy akarja, majd lelassulunk. Aztán a rajt után nem sokkal elejtett egy mondatot, miszerint a maratonon is ezt az 5:15-ös tempót akartuk, és ez úgy bekattant nálam, hogy onnantól kezdve igyekeztem tartani az időt
Ez lett belőle:
*Norby stravajáról lopva5:13-as tempó lett, úgy, hogy a napon azért igencsak meleg volt, végigbeszélgettük a futást, megállás nélkül kerülgettük az embereket (soha többé ennyire hátul!!!), és minden frissítőponton (5db) megálltunk inni. Szóval maradt benne bőven. Nagyot futott a Télapó, nekem csak finoman cukkolnom kellett, meg néha jobban elnyújtanom egy-egy előzést
Mivel őszerénysége elintézte öt sorral a beszámolóját, az alábbi képet már csak én teszem hozzá - utólagos engedelmével:Norbynak megszaladt
Szóval szuper volt. Remek élmény, ezúton is köszi mindenkinek, hogy találkoztunk! Pttypang is nagyon szépen odatette magát a szombati hosszú után, Studi és Stefy pedig óriási tempót vágott ki, öröm volt nézni az eredményeiket
Az EU után kis pihenés, búcsú Norbyéktól, majd Peti barátommal nekiindultunk a hazaútnak - de nem volt őszinte a mosolyunk. Még én is éreztem, hogy mégis kellene az útra folyadék, de Ő aztán jóval kevesebbet ivott, mint én (és túl azon, hogy 4:30-as tempóval tolta le a versenyt, előző este még meccse volt). Egyetlen működő közkutat sem találtunk a közelben, végül letojtuk, és hazindultunk. Elég lassan röffentek be a motorok, mindenhol IS fájt. Én úgy 2km alatt összekapartam magam, Peti viszont még cudarabbul lett, így Ő végül megszavazta magának a hazabékávézást. Ezután új erőre kaptam, egyenesbe jöttek az alkatrészek, megindult a futás - majd szép lassan rámtört a szomjúság, és nagyon-nagyon szerettem volna már hazaérni. A hazaút (~13km) második fele kész rémálom volt, főleg az aluljárós fel-le lépcsőzéseknek és a sok piros lámpának hála. Végül úgy döntöttem, 45km-ig húzzam, aztán hazasétálok. De akárhogy számolgattam, kb. 46,5km lett volna a teljes táv hazáig, mondom azt a másfél kilit csak kipréselem magamból. De úgy éreztem, nem fog menni. Így végül kompromisszumos megoldásképp a közeli Lidl-t céloztam meg, ahol fél liter víz után, jutifalat gyanánt lement egy jégkrém, és egy jéghideg mentás-limes radler Mennyei manna volt.
Tanulságos hazaút volt, brutális meleg támadt, ostoba dolog volt elengedni a víz kérdést, csak féltem, ha megállok kutat keresni (és találni), nem leszek képes újraindulni.
Elég vaskosan megfáradtak a lábaim, kaptak egy alapos nyújtást, este hengerezést, és meglepően jól éreztem ma reggel magam - ha ráértem volna délután, kimentem volna Petivel egy laza kocogásra. De ~45km bringázás azért csak összejött ma is, darabokban
Mielőtt megint elfelejtem: Pega39-ben (és Podiartos futótalpbetétben) mentem, a futókörök napjához hasonlóan.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #95512 üzenetére
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
norby_42
aktív tag
Vasember
Azt kihagytad, hogy hiába tukmáltam a vizet, nem akartad cipelni. Meg hogy kb azt a banánt etted aznap, amit a futás után adtam, szóval éhgyomorra ment
30+ km
A Strava meg azért ilyen, mert csak az idei futások vannak benne, de a végét tényleg meghúztukEat pasta, run fasta
-
xy.zsolt
őstag
Respect...ismét. Ahogy természetesen minden hétvégén futottnak
Na akkor ide (is) kellett volna a futómellénybe pakolt jaat sókeverék.....kis zacsikban kiporciózva több adag is hasznos lehet. Ráönteni egy mentes vizet (bolt csak van nyitva Pesten) és probléma megoldva. Mivel sós ezért nem is kívánod vödörszám mint az édes trutyikat....és minden benne van ami az izzadtsággal kiürült.[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Peterhappy
őstag
válasz norby_42 #95514 üzenetére
Így igaz... de privátban már leírtam, hogy hülye voltam, gondoltam az elég
Kellett a hely a futóövemben a sok kacatnak, amit adtak...Ettem egy gyümölcsszeletet verseny előtt és közben is egy-két szeletke banánt! De amúgy éhes egyáltalán nem voltam, jól éreztem magam. Csak szomjúság volt, az nagyon.
@Zsolt: Köszi a tippet!
Szándékosan nem mentem futómellényben, hogy le tudjam venni a pólót, ha nagyon melegem lenne. Ez az EU futás úgy 300. méterén történt meg
Profi volt így minden, hazafelé kellett volna az a plusz fél liter víz, ennyi. -
tisn
addikt
jobb lesz ha letiltalak, hatha ragados az orultseg.
ezt a versenyre/rol kocogast lehet tom is beveszi az
edzesmegtoresimodszerei koze -
bandus
veterán
ez ilyen csipi, csak kicsiben azzal a különbséggel, hogy ő azért nagyon-nagyon odafigyel a frissítésre az összes önszopató projektje során.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Peterhappy
őstag
Akkor a forumot tiltsd, innen inspiralodok en is
@Bandus: Megfogadtam, hogy nagyon komolyan odafigyelek a frissitesre hosszabb futasoknal, igy is szoktam tenni ujabban, most elmertem magam. Vegigittam a versenyt, utana meg megittam 6dl izesitett vizet vagy mit, amit kaptunk, a fel lotyis vizet mar nem akartam beverni, azt hittem csak lotyogne bennem az uton, eltenni meg nem
tudtamakartam... -
tomcica
Topikgazda
válasz SpaceKombajn #95522 üzenetére
Ezt kellene LanyUs-nak a tokeletessegig fejleszteni,akkor hajnalban alhatna es futhatna is egyben
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #95523 üzenetére
Próbáltam Alapozás közben a rekortánon, de valamelyik irányban mindig lesodródok... nem tudok csukott szemmel futni 100m-nél többet Ma alapozásra Stinson 6 ATR ment betonon. 10k 130-140hrm, benne 6x30s/60s fokozó, vége felkap városban 10,2km 05:39
A Stinson 6 első próbára nagyon kemény volt. Miután futottam benne 10 km-t utána felpuhult a csillapítás és hozza szokásos szintet. Érdekes. Mintha a sok állásban kicsit bekeményedett volna. Olyan, mintha be kellett volna törni.
-
LanyUs
senior tag
Azaz! Csak nem arra célzol, hogy nem elég a tömeg? Egész életemben tömegelek diétás árnyalásokkal Viccet félretéve kipörgettem már egy Stinson 6 ATR-t 1300 km-ig, de az új soooookkkkal keményebb hatást nyújtott az első 10 km-en és nem adta vissza az energiát. Na ez változott dinamikussá 10k után.
Zsolt logikája is jó, hogy hidegben keményebb lehet, bár mi akkora tömeggel terheljük a cipőket, hogy én nem szoktam észrevenni nulla fok van-e vagy nyári 30. Ott a pulzus az érdekes már.
Pl. szeptemberben volt előttem egy vékony csaj 50 kg körül, a dombon hiába emeltem a pulzus limitet meglógott -
jimpo
senior tag
válasz tomcica #95511 üzenetére
Az Endorphin Pro 2 picit keményebb mint egy Endorphin Speed 2, egyben pörgősebb és kevésbé taknyolódik a kanyarban. A hab sokkal többet ad vissza, könnyebben tartható benne bármilyen tempó.
Plusz visz előre a karbonlap, nem érzed hogy fárad benne a láb. Nehéz benne leállni.
Hazafelé mikor tapostam benne el is kacérkodtam a gondolattal hogy megtoldom egy pár kilométerrel a futást. Csak hát aludni sem árt, így hamar elvetettem az ötlet.Szinte minden sebességhez jó, de ön fegyelmet igényel alapozó tempót futni benne. Ha kicsit nem figyel az ember akkor könnyen túl lehet tolni benne a futást.
Meg is esik nyáron hogy felveszem meló után, bemelegítésnek 4:30 tempó majd egy fél kilométerrel később már a négy perces pörög...A Pro 2-höz képest egy Rebel V2 szuperpuha, nekem már túlságosan is. A Kinvara 12 meg fapadosabb nála, de nem keményebb a hab sokkal csak a kisebb magassága miatt jobban dolgozik benne a talp. Mínusz ügye a karbonlap, illetve az alacsonyabb drop miatt abban nem akarsz száguldani. De simán tudsz, csak abban jobban fáj...
Sokkal több cipővel nem tudom hasonlítani, ugyanis nem vásároltam mostanában. Meg Altra is csak a hab keménységében van ami hasonló, de azok nem pörögnek annyira a nagyobb súly és a Zéró drop miatt. Plusz nagyon másabb maga a hab energia vissza adása, jobban mondva vissza nem adása.
Ui.: Hogy mennyire csúszik vagy nem csúszik esőben azt meg nem mondom, egyrészt nem mindig futok esőben. Bár nem adja fel... Másrészt egészen addig nem érdekel míg nem kell tempót és vagy irányt változtatni, akkor meg úgy is érzi az ember. Oszt vagy túl becsüli a tapadást vagy nem...
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Alg
veterán
válasz tomcica #95533 üzenetére
Ugyanez van nekem, színben is, és most csak picit drágább mint amennyiért én vettem ~másfél éve
Elgondolkodtam én is rajta, de még mindig csak féltávnál jár(~400k), és most jött a VN3 napi szaladgálósnak.
Pro2 is van, abban futottam vasárnap. A hab tudtommal ugyanaz a kettőben, a karbon vs. műanyag lap a nagy különbség.
Amúgy ezek baromi jó akciók, Speed2/Pro2 tökéletes páros bármire aszfalton, és most látom hogy a Ride 17 is akciós, arról is jókat mondanak mindenes cipőnek, a fenti kettő mellé rakva meg is van egy tök jó rotáció.[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
xy.zsolt
őstag
Na, jól van skacok.....szeretem más pénzét költeni, pláne ha örömöt okoz
5 méretnyi kitömőpapírnak már komoly +súlya van ám[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
sherlock82
senior tag
Sziasztok.
Polar m430 helyett szeretnék órát venni.
Polár pacer órát néztem ki magamnak.
Szerintetek elégedjetek meg az olcsóbbikkal vagy érdemesebb megvenni a Pro verziót?Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
bandus
veterán
válasz sherlock82 #95542 üzenetére
erre te tudod csak a valaszt, hogy a pro extra funkcioit hasznalnad-e, es megerik-e neked a magasabb arat. nekem no brainer a pro, a barometrikus magassagmeresevel, hill splitterrel es az alap navigacioval. viszont ha nem nagyon mesz terepre, futsz donbosat akkor boven el lehet lenni ezek nelkul is. en sose gondoltam volna hogy szuksegem lesz egy garmin 965 szintu orara, de imadom minden kisbizbasz funkciojat meg kitalalt metrikajat
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Peterhappy
őstag
válasz xy.zsolt #95539 üzenetére
Azt a viccet meséltem már, hogy egy kedves barátom megkért, hogy segítsek neki cipőt venni az első félmaratonjára?
Közben Ő is kutakodott, én is sok javaslattal, és tanáccsal elláttam...
És már akkor jeleztem, ebből két cipő lesz.
Tévedtem.Hétvégén írt:
"Az a hir jarja h rossz hatassal vagy ram, de nem ertem igazan miert mondjak...."
És hozzá a kép.
+ érkezett mellé egy pulzuspánt is.Jó srác, nagyon kedvelem, tud futni, csak eddig nem igazán élvezte, hát szerintem ez most változni fog.
Első alkalommal 20km-t beletett a karbonlapos Pumába, rommá döntötte mindenféle fennálló rekordját -
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #95548 üzenetére
Huuu az a ket Puma az jofele
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest